BIZIDAY: Miercuri, 27 mai 2015

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 27 mai 2015

 • Confuzie
  Mai 30, 2015 la ora 09:21

  Legat de „ecologisti”, ceea ce nu intelegeti nu e bine sa comentati dle Moise. Va apreciez foarte mult dar…
  Aveti idee o hidrocentrala ce impact major ireversibil are asupra mediului, asupra ecosistemului? Aveti idee cate specii (multe rare) pot fi efectate? Aveti idee ce schimbari de peisaj intervin, schimbari hidrologice etc?
  Oricum, in cazul de fata e vorba de microhidrocentrala, o copie aprent insignifianta a unei hidrocentrale (asa cum ii spune si numele), dar cu impact suficient de mare asupra mediului, mai mic e drept, dar raportat la dimensiuni, suficient incat sa afevecteze fauna locala.
  Problema e ca multe dintre aceste microhidrocentrale nu au autorizatii de functiune (!) sau daca le au, acestea sunt obtinute pe baza unor studii de impact indoielnice!
  Aceasta e problema: raportul cost – efecte, care este mult mai mare decat in cazul unei hidrocentrale!

  Nu orice energie gratuita este si verde!
  Deci, atentie!

  Răspunde
   
 • Silvae
  Mai 28, 2015 la ora 20:35

  lemnul ala cu noduri pare de fapt lemn ok fara nici un nod.

  Răspunde
   
 • Silvae
  Mai 28, 2015 la ora 20:28

  Ce parere ai despre faptul ca deja au inceput defrisarile in parcurile nationale si ca se va da drumul la exploatarile aurifere la pret de namol?

  Răspunde
   
 • Eugen
  Mai 28, 2015 la ora 20:06

  La noi nu e nevoie ca demnitarii sa viziteze închisorile ca și dacă, dintr-un ghinion suprem primesc o condamnare, ea oricum e mai mica decât a unui găinar de rand, și pe urma poate mai compun o poezie, mai dau cu agheasma prin celula și sunt eliberați anticipat pentru bună purtare sau contribuții esențiale în dezvoltarea a.??????????
  Și o data eliberati se întorc fericiți să-și ronțăie agoniseala strânsă cu atâtea „sacrficii”, dacă nu cumva nu li se stârnește apetitul pentru noi realizari

  Răspunde
   
 • Laurentiu L
  Mai 28, 2015 la ora 15:10

  De acord cu orice masura pentru protectia padurilor, dar sa ne gandim putin si la oamenii care si-au primit inapoi palcuri de padure de 1-2-10 ha si vor sa taie lemn de-o casa. Cum procedezi? Faci amenajament pentru o padure de 2-3 pana-n 10 ha? Cat te costa si ce eforturi (financiare) depui pentru a-i convinge pe maharii locali din sistemul Romsilva sau Directii silvice sa-ti dea avize…Sau vrei sa tai un copac pentru un foisor, un fanar…De acord, sa faca bine sa-i prinda pe cei care creeaza conditii artificiale pentru a taia paduri lotizandu-le. Dar nu toti sunt hoti.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 28, 2015 la ora 14:24

  A fost creat in cele din urma CCPAME (Comitetul de Coordonare a Procesului de Adoptare a Monedei Euro). Numele institutiei mi-aminteste de CPPRC (Comisia Parlamentara Pentru Revizuirea Constitutiei) care si-a derulat existenta fara sa produca nimic. Sper ca recent infiintatul CCPAME sa fie mai eficient.

  Răspunde
   
 • Ghenadie
  Mai 28, 2015 la ora 11:53

  Buna ziua! Sint din Chisinau, Republica Moldova. Imi pare bine, dle Moise, ca, desi, ca si orice emisiune TV, care este in criza de timp, reusesti sa scoti in evidenta si subiecte ce tin de situatia din Moldova de peste Prut. Bravo! Respect! Jos palaria! Sper ca TVR-ul sa-ti mentina macar spatiul de emisie al emisiunii. Preferabil ar fi sa mai dea vreo 5 – 10 minute macar. Dar e bine si atat (decat deloc). Nu este cel mai grav greselile care le faci in calcule matematice. Important e sa le dai de inteles oamenilor ca au foarte mult de facut impreuna. Sa nu le dam sansa guvernantilor si celor de la putere care fac gogomanii mai mari decat Palatul Poporului sa creda ca ei sint Dumnezei pe pamint. Succese in continuare si astept cu nerabdare noi editii cu noi teme de actualitate atit pentru Romania, cat si pentru Republica Moldova. Inspiratie si curaj!!!

  Răspunde
   
 • Doru
  Mai 28, 2015 la ora 01:36

  Hai că e bine, dar faci exces.
  Eu sunt consecvent.

  DOAR primul nasture, Moise!

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Mai 27, 2015 la ora 23:56

  Ce tare ai fost cu ceasurile.
  Dar cum ti-a iesit 300 metri cubi de apa tot nu inteleg. Poate te-ai gandit ca adancimea apei sa fie 1.5 m, caci cu 1m nu ies decat 200 metri cubi.
  Una peste alta o emisiune foarte interesanta, placuta de privit si care da de gandit. Ai dreptate cu manipularea din media si ma bucur ca ai spus clar care sunt interesele.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase