BIZIDAY: Marţi, 26 mai 2015

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la BIZIDAY: Marţi, 26 mai 2015

 • radu
  Septembrie 29, 2015 la ora 14:47

  eu imi iau antifurt de pe http://piese-de-bicicleta.ro si n am probleme dinastea frate :))

  Răspunde
   
 • hahahhaaa
  Mai 28, 2015 la ora 15:27

  eu daca as vrea sa fur o bicicleta cu aceasta cutie WALDO foaaaarte vizibila pe ea,i-as da una/as face ceva sa o stric mai intai de a fura bicicleta,trebuie ca acest dispozitiv sa fie mai mic si pus undeva unde sa nu se vada,ce sa mai,iti sare in ochi cat e de vizibil si e asa de usor sa-l strici

  Răspunde
   
 • Toolpoint
  Mai 27, 2015 la ora 10:57

  Toolpoint pentru ca apreciem calitatea

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 27, 2015 la ora 09:26

  Dl Isarescu a iesit in public pentru un exercitiu de imagine. In discursul domniei sale este mai importanta apostrofarea bancilor cu privire la comisioanele mari care descurajeaza economisirea decat chestiunea cu ipotecile. Doar ca in perioada aceasta cererea de bani (credite) este in crestere, prin urmare, pretul banilor (dobanzi+comisioane) este firesc sa creasca de asemenea. In privinta predarii ipotecii catre banca in cazul creditelor neperformante, lucrurile se intampla deja intr-o forma sau alta, prin executarea garantiei. Este evident ca momentul cel mai probabil in care creditul nu mai poate fi rambursat este cel de criza economica, in care si valoarea proprietatii imobiliare este in scadere. Lucrurile stau usor diferit in cazul creditelor pentru IMM, unde afacerea poate esua din diverse cauze, management defectuos, spre exemplu si nu intotdeauna garantiile sunt bunuri imobiliare. Dl Guvernator stie foarte bine toate aceste lucruri, iar despre deflatie am scris in spatiul acestui blog suficient, cred, incat sa se fi inteles atat mecanismul economic al producerii ei, cat si lipsa iminentei, prin urmare, ceea ce am vazut a fost doar putin balet televizat.

  Răspunde
   
 • Paul
  Mai 27, 2015 la ora 02:22

  Asa este in Statele Unite, poti sa dai cheile casei bancii si scapi de imprumut.
  Consider ca acest lucru este bun, dar nu trebuie aplicat retroactiv.
  Sigur domnul guvernator e las, el doreste sa inflationeze leul dupa burta lui. Inloc de asta ar putea sa-l invete pe Ponta sa nu mai faca prostii.
  In cazul imprumuturilor ipotecare, Isarescu poate schimba avansul de casa cum doreste dansul. Vrei lumea sa nu mai cumpere, ceri avans mare, daca nu – inversezi.

  Lucrurile astea nu trebuiesc inventate, ele exista, doar trebuie sa te documentezi.

  Legea franceza cu privire la alimente, trebuie aplicata si in Romania fara zabava.

  Răspunde
   
 • Doru
  Mai 27, 2015 la ora 01:32

  Imi cer scuze că sunt offtopic.
  Mă uit la dvs, d-nule Guran, de ani de zile. Și vă apreciez, zău. Dar ceva țipă vizual, groaznic!

  Pentru numele lui Dumnezeu!, închideți primul nasture la sacou, nu al doilea!

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Mai 27, 2015 la ora 10:03

   Pentru Dumnezeu ar trebui sa se pocaiasca 🙂

   Răspunde
    
 • Marius
  Mai 27, 2015 la ora 00:41

  Salut,

  am urmatoarea nelamurire: lunar pot sa investesc/economisesc 500 de lei/lunar. de foarte multa vreme ma gandeam sa ma apuc ‘de actiuni’ numai ca m-am lovit de urmatorul lucru: pentru inceput am nevoie de 10k lei – la tradeville. de ce? am vorbit cu ei si daca incep cu 10k pe urma pot sa investesc 500/lunar. nu ma intereseaza forex ma intereseaza doar ce cred eu ca o sa mearga mereu: de mancat, de baut si ceva energie. acum am urmatoarea intrebare: se mira cineva ca am 4000 de lei la banca? bani pe care-i voi ‘sparge’ in vacanta si nu o sa-i cheltuiesc la noi pe litoral 😀 nici la bulgari. cum facem sa-i incurajam pe fraierii astia ca mine sa ‘dea drumul la bani pe bursa’ ?!?!?! Mister Moses te astept cu un raspuns la mica mea dilema ! multumesc

  Răspunde
   
 • Andrei Manu
  Mai 27, 2015 la ora 00:40

  Buna seara

  Va rog sa nu uitati ca la acel 1 leu restituit din apartament, s-au platit paote 2-3 lei dobanda pana cand acea persoana vine cu cheia la banca sa „returneze” apartamentul luat prin ipoteca. Deja daca la un apartament de 10 lei tu ai acoperit deja 3-4 lei in cativa ani prin ce am siz mai sus intotdeauna banca va avea de castigat. Sa nu uitam ca acel apartament de 10 lei, s-a platit si un avans de 1,2,3 lei.. deci inca o data banca castiga. Sunt mai multe lucruri practice ce trebuie a fi laute in considerare. Eu consider ca foarte multi romani nu si-au luat teapa neaparat ca s-au lacomit la credite in franci sau dolari sau euro in loc de lei, ci faptul ca toate bancile au avut si au in continuare aceeasi practica imorala intr-ul fel cand tot populatia generala le salveaza pana la urma. Aceasta practica de care vorbesc este ca in primii ani de credit se plateste un procent mult mai mare dobanda fata de restituire din suma contractata ca si credit. Aici ar trebui umblat si reglementat de catre alesii nostri, intrucat piata noastra nu este o piata cu adevarat liberalizata la mai nimic : de la credite, la energie, la combustibili, etc. Mai ciudat este ca bancile din tari vestice cu o lunga traditie bancara nu incearca macar sa se distanteze de astfel de practici si efectiv sa aduca ceva competitiv care sa dea incredere consumatorilor.

  Cu stima

  Andrei Manu

  Răspunde
   
  1. arkade
   Mai 27, 2015 la ora 10:00

   Sunt de acord cu tine.

   Si eu sustin aceasta lege pentru ca in cazul unui credit:

   1. clientul isi asuma dobanda de referinta (crestere sau scadere)
   2. riscul valutar (daca exista)

   Banca ar trebui sa isi asume:
   1. devalorizarea garantiei in timp

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase