BIZIDAY: Luni, 11 mai 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

22 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 11 mai 2015

 • Dănuț
  Mai 14, 2015 la ora 23:12

  no hai că m-ai spart la faza cu Bucureștiul și importurile. Păi cum măi Moise să se importe atât de mult în București că sunt oamenii acolo, vezi doamne, cosmopoliți? Nu că n-ar fi, e drept, mai bine plătiți decât în restul țării, însă motivul principal pentru care o treime din importuri ajung în București e pentru că nu ajung, de fapt, doar în București!
  Majoritatea marilor corporații prezente în România au sediu în capitală, produsele importate le vând însă în magazinele din toată țara!

  Răspunde
   
 • Tristan Rayan Lund
  Mai 14, 2015 la ora 11:25

  Da chemarii la oaste insa conditionata de un aspect esential si anume, nu pot fi incorporati elevii, studentii, masteranzii, rezidentii, cei care contribuie efectiv la cresterea ecomonica si inregistreaza performante in orice domenii de activitate. Scutirea tinerilor care produc valare in economie si care contribuie efectiv la zidirea valorilor morale ale natiunii?

  In cazul in care nu ai fost in stare sa iti cauti un loc de munca stabil in ultimii doi ani sau pana la varsta de 21 de ani nu te-ai integrat in campul muncii, nu ai familie – atunci esti candidatul perfect! Tara are nevoie de oameni ca tine pentru ai reforma din nou. Aceleasi ganduri le urez calduros si condamnatilor cu pedepse usoare sau gainari nefamilisti. Ce folos are acum Romania din partea acestor specimene „neformatate” care ingroasa numarul celor asistati social pe spinarea noastra.

  Răspunde
   
 • vlad
  Mai 12, 2015 la ora 20:30

  ar trebui sa se faca ca si in germania, sa fie la magazinele mari aparate unde returnezi peturile in schimbul a unui bon valoric cu care poti plati la casa cand faci cumparaturi

  Răspunde
   
 • Bolohan Viorel
  Mai 12, 2015 la ora 15:37

  Domnule Guran,
  Cand exprimati atat de transant ca serviciul militar obligatoriu este lipsit de utilitate pentru o tara ca Romania admit ca nu cunoasteti rolul si importanta acestei institutii in constiinta unei natiuni!
  Altfel spus, considerati pe logica dumneavoastra, ca stramosii care au luptat pentru independenta la 1877, bunicii care au luptat in razboiul de Reintregire si tatii care au luptat pentru eliberarea Basarabiei si, ulterior, pentru Transilvania au fost niste …prosti! Puteau sa angajeze, eventual, niste mercenari pentruca, nu-i asa, de ce sa moara fii lor pentru apararea tarii!
  In alta ordine de idei ar trebui sa stiti ca:
  – orice tip de armament/tehnica de lupta, fara factorul uman nu are nicio utilitate;
  – intre dotarea tehnica si pregatirea trupelor trebuie sa existe un raport numeric, cantitativ si calitativ;
  – se porneste de la o baza larga de pregatire militara (tineri apti fizic si intelectual) care sa primeasca o instruire de baza (sase luni ar fi suficiente)si din aceasta baza se selecteaza, pe baza de voluntariat, viitorii militari profesionisti;
  – dincolo de vorbe goale, armata poate, alaturi de scoala, sa contribuie la cresterea nivelului de educatie si de pregatire pentru viata a cetatenilor;
  – armata unei tari, prin forta si capacitatea de riposta poate aseza reprezentantul politic al tarii (Presedinte/Prim ministru)la masa celor care fac si desfac politica regionala sau globala!
  Argumentele mele ar putea continua insa exista limitarea…

  Răspunde
   
  1. victor crin
   Mai 13, 2015 la ora 20:51

   Dle. Bolohan, bine zis! Conform unei conduite specifice celor atotstiutori Moise va va ignora… nu si daca il atingeti putin la mandria olteneasca

   Răspunde
    
 • Alex
  Mai 12, 2015 la ora 14:16

  Se blocheaza foarte des streaming-ul, cel putin o data la 5 min!

  Răspunde
   
 • Roxana I.
  Mai 12, 2015 la ora 13:48

  Orice soluție pașnică e preferabilă unor conflicte aberante inutile.
  Asta nu înseamnă că nu trebuie să nu fim pregătiți și pentru ceea e mai rău.
  Sunt pentru o armată de profesioniști – deși știu că sunt mai mari (poate) costurile. Deci sunt împotriva stagiului militar obligatoriu – ceea ce nu exclude o minimă pregătire – voluntară – pentru cei doresc/sunt interesați de asta…
  Eu nu am copii (încă), însă îmi doresc ca viitorii mei copii să trăiască într-o lume pașnică. Și nu mi-ar plăcea să văd oameni mergând la război…

  Răspunde
   
 • victor crin
  Mai 12, 2015 la ora 13:45

  moise reiau putin din comentariul de pe facebook. Deci sa-i omoram pe bucuresteni pentru ca sunt vinovati de toate relele din tara si de existenta baronilor locali din Oltenia. Sa-i omoram pe batrani ca raspund unor intrebari smecherite din sondaje. Traiasca analistii care deformeaza…..si mai sunt si formatori de opinie. Comentezi? Nu cred, arunci….si te dai la fund

  Răspunde
   
 • Horia
  Mai 12, 2015 la ora 12:44

  Moise, asta cu armata e discutabila…
  Si americanii, cu toata tehnica lor de lupta, se tem de rusi. Putem sa avem noi armata ca in Israel (toata lumea face armata) daca vin rusii… ne bat, vorba aia, cu armata noastra in cap. Cat despre cumparat tehnica de lupta din afara in conditiile in care o putem produce aici, mi se pare cam nasol.

  Răspunde
   
 • andra
  Mai 12, 2015 la ora 11:33

  cu siguranta aia care arunca peturi prin paduri nu au fost la protestele impotriva taierii padurilor.

  Răspunde
   
 • cineva
  Mai 12, 2015 la ora 11:28

  Pentru ce armata obligatorie? Ca sa apar in caz de razboi o natiune care pe timp de pace se distruge singura? Poate totusi ar face bine un razboi Romaniei, poate mai curata din uscaturi si mai schima mentalitati.

  Răspunde
   
 • Claudiu
  Mai 12, 2015 la ora 10:35

  Domnule Guran, ar trebui totusi sa precizati public ca da, romanii sunt iubitori de gratare, ca sunt al naibii de necivilizati si arunca gunoaie peste gunoaie, insa tot unii din ei se duc la campanii anuale de strangere a deseurilor ,gen „let’s do it”, merg la impaduriri voluntare ori au grija la nivelul lor sa aiba grija de mediul inconjurator. Nu e vorba de ipocrizie in protestul de sambata, e vorba doar de o potolire a taierilor masive de lemn. Vrem lemn sa ne incalzim? Sa invatam sa folosim brichete din lemn ce se regenereaza rapid (salcie) ori sa taiem atat cat ne este necesar. Nu taiem in prostie si trimitem bustenii la o companie mare prin diverse mijloace de transport (camioane acoperite, camionete ori microbuze – cazuri observate de mine in zona Covasna – Bacau), dupa care aceasta le face brichete de foc. Este o materie prima de care ar trebui sa ne folosim, dar cumpatat. Nu e vorba de ecologisti, de ne-ecologisti, de grataragii sau de altceva. Daca nu va exista o masura mult mai dura la taierea de copaci intr-un mod neautorizat, nici ecologistii, nici grataragii nu vor fi mai castigati.

  Răspunde
   
 • Iulian
  Mai 12, 2015 la ora 10:06

  Domnule Guran o prostie mai mare n-am auzit în viaţa mea, adică armata obligatorie pentru tineri nu este importantă. Se vede de departe că n-aţi făcut armata căci altfel nu spuneaţi aseară această aberaţie. De milenii, orice popor îşi pregăteşte tânăra generaţie pentru a fi capabili să-şi apere patria. O armată de 75.000 de soldaţi profesionişti(cum are România) nu poate face unui război căci în afară de lupte este nevoie de pază, transport, aprovizionare etc… deoarece un război nu se face numai cu rachete, scopul lui printre altele este ocuparea unui teritoriu şi nu distrugerea lui. O armată este indispensabilă pe timp de pace deoarece este o instituţie disciplinată care poate face faţă în cazuri de catastrofe naturale(inundaţii sau cutremure), caz în care populaţia civilă este indiferentă petrecându-şi timpul prin crâşme aşa cum am văzut la ultimele inundaţii. Pe de altă parte un tânăr care face armata este mai matur, mai disciplinat, educat şi cu simţ de răspundere, lucruri care au dispărut cu desăvârşire la generaţiile din zilele noastre.

  Răspunde
   
  1. sorin
   Mai 12, 2015 la ora 12:11

   Poate in visele tale nene…inainte de a fi obligatorie curat-o de toti neavenitii, burtosii, pilosii si afaceristii abonati ca sa aiba tanara generatie model de inspiratie…apoi mai vorbim!

   Răspunde
    
  2. Cornel
   Mai 12, 2015 la ora 12:15

   Iulian, armata la care te referi tu in tara asta nu se face de zeci de ani. A fot o pierdere de vreme inainte sa devina o „armata profesionista”.
   Moise are dreptate si a fost destul de clar cand a spus ca intai trebui sa transformam armata pe care o avem acum intr-una bine pregatita si bine echipata. Intai sa rezolvam problma finantarii, sa re-activam fabricile alea care faceau armament si munitie, etc. Multi nu inteleg asta, si se arunca cu capul inainte.
   Ce ar face acei zeci de mii de tineri daca ii trimiti acum, sau peste un an doi sa faca armata? Ar freca menta. Ca nu au cu ce sa faca pregatire militara, nici echipament nici fonduri.

   Răspunde
    
   1. Iulian
    Mai 12, 2015 la ora 13:19

    Pe undeva ai dreptate Cornel însă nu întâmplător suntem ameninţaţi căci practic nu suntem pregătiţi pentru a ne apăra şi astfel unii prind curaj. Preşedintele Johannis a şi cerut un buget mărit pentru armată pentru a ne pregăti în cazul unui conflict. Părerea mea este că nu ar trebui să ne bazăm pe americani sau pe occidentali deoarece sunt sigur că nu ne vor ajuta la nevoie, aceştia se vor orienta întotdeauna după interese şi nu după corectitudine şi dreptate. Cel mai recent exemplu sunt măsurile economice luate de CE faţă de Rusia unde în timp ce noi cei din est aplicăm aceste măsuri făcându-ne un duşman de moarte, ei, (unii occidentali) prin uşa din dos sunt îngăduitori pentru a-şi proteja economiile din ţările lor. Noi românii trebuia să înţelegem de mult timp că în jurul nostru nu ne iubeşte nimeni şi în principal, nu ne putem baza numai pe propriile noastre puteri. Asta cu alianţele este o poveste frumoasă pentru adormit copiii căci nimeni nu-ţi întinde o mână de ajutor pe gratis ci îţi cere ceva în schimb, iar noi slavă Domnului avem încă resurse naturale din belşug pentru a fi jecmăniţi.

    Răspunde
     
   2. Dorel.
    Mai 13, 2015 la ora 00:44

    Poporul roman din cele 3 mari provincii istorice Transilvania, Moldova si Muntenia si-a aparat teritoriul dintotdeauna si a primit ajutor doar ocazional atunci cand conducatorii acelor vremi au reusit sa negocieze niste aliante si niciodata nu au asteptat sa vina altii sa le apere patria si pamantul.

    Răspunde
     
 • Frangulea Iuliana
  Mai 12, 2015 la ora 09:16

  Ma intereseaza daca sa-u blocat creditele pt studenti ramani in Anglia,definitiv sau temporar pt studii universitare,va rog sa-mi raspundeti,sau daca nu sa ma ajutati sa ma pot informa in alta parte.Va multumesc!

  Răspunde
   
 • anca
  Mai 12, 2015 la ora 01:18

  Este o chestie de educatie si bun simt.Astfel de oameni traiesc in cocina?
  Nu se compara cat consuma localnicii pentru a se incalzii cu dezastrul care-l produce aceasta companie austriaca.Dar UE,de ce nu accepta sa taie padurile si in GERMANIA,AUSTRIA etc.?DNA este slab in fata SPAGARILOR nostri din guvern.Il doare-n basca pe IOHANNIS.E prea trziu pentru ROMANICA sa aiba un presedinte care lucreaza pentru popor.Ne mai miram de ce sunt asa de multe cazuri de cancer de piele(sa multumim inventatorilor pentru plastice folosite ca imbracaminte si incaltaminte).Cata manipulare!,dezastru.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 11, 2015 la ora 23:03

  Nu ma intereseaza daca se exporta ori se prelucreaza lemnul in Romania, se pravalesc dealurile, zapezile blocheaza localitati pe de-antregul, in timp ce de pe campurile cultivate este spulberata, biotopurile sunt distruse. Nu sunt ecologist, dar dezastrul din avutia publica (ma refer la cea naturala acum) si consecintele catastrofale cred ca este firesc sa ingrijoreze pe orice roman. Schweighofer nu este batranica saraca din satucul de munte care se incalzeste zvarlind cate-un lemn din cand in cand pe foc! In patria noastra se defriseaza zilnic 41 hectare de padure (raport Greenpeace), numai din anul 2000 încoace au fost defrisate ilegal aproape 300.000 de hectare de padure! Problema este ca actualmente, o treime din masa lemnoasa exploatata este prelucrata in Romania de o singura firma, Schweighofer, incalcandu-se legea. Cat se defriseaza in Austria intr-o ora? Dar intr-un an? Dar in zece? Am scris in spatiul acestui blog inainte de scandalul cu firma austriaca. In Caras, Suceava, Bacau, Harghita, Covasna sa s-au ras padurile de pe munti intregi. Cand privesti cioatele pe coastele care se surpa te-apuca plansul.

  Răspunde
   
  1. Da
   Mai 12, 2015 la ora 01:21

   Atunci dute la Ponta si zii ca in loc sa streaga datoria Rompetrol de 400 mil sa puna banii la impaduriri.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Mai 12, 2015 la ora 16:07

    Stimate domn, dl. Ponta pregateste un nou moment T0 in care sa stearga datoriile firmelor cu probleme la ANAF. Prin urmare, este foarte probabil ca nu va agrea propunerea dumneavoastra. Presiunea partidelor este in acest sans si sfaturile consilierilor care se aliniaza „doctrinei Blanculescu” se aud in acest moment ceva mai tare.

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase