Clubul celor care muncesc în România, episodul 18: La coada Loredanei…

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la Clubul celor care muncesc în România, episodul 18: La coada Loredanei…

 • joseph
  Mai 19, 2015 la ora 21:22

  Ori sunt o multime de postaci pe pagina asta, ori e un trend de paranoia anti-corporatii activ prin romanica… e un exemplu bun, bine ar fi sa fie mai multe. ca nevoie sigur e…

  Răspunde
   
 • anca
  Mai 4, 2015 la ora 22:27

  Nu inteleg de ce trebuie sa fie un mastodont ca DANONE care sa colecteze laptele si sa produca mai mult produse cu EURI decat ceva natural,si nu lasa fermierul sa produca el din lapte ce stie?Cu aceasta UE, Romania nu poate supravietui,de fapt asta s-a urmarit.

  Răspunde
   
 • Hristofor
  Mai 4, 2015 la ora 21:38

  cand aud de vaca ma ia si groaza si greata si tot ce vrei.. pt ca noi nu reusim sa-l convingem pe tata sa vanda vaca si tata are 71 de ani.. si de ea nu se mai poate ocupa, dar o tine.. ca deh daca-i legata vaca sta !
  nici de lapte nu vreau sa mai aud.. darmite de danone plin de euri.. mizerii..

  Răspunde
   
 • OCHI LUCIZI
  Mai 4, 2015 la ora 21:25

  Juri tu, Moise, ca nu te aliezi cu MAFIOTII.. ? Juri tu pe Sfanta Evanghelie? La noi un preot a permis treaba asta !
  Am nepotica care a mancat danonele tau..

  Răspunde
   
 • George
  Mai 4, 2015 la ora 19:45

  Buna seara, atrag atentia asupra unui articol din OUG 8/2015 publicata in 28.04.2015.
  O precizare asupra bacsisului, ce trebuie bagat in casa de marcat.
  „Bacsisul constituie o sursa de alte venituri care se distribuie salariatilor”- nu se precizeaza daca se aplica doar impozitul pe venit de 16%. Veniturile salariatilor asa cum sunt ele in codul fiscal se impoziteaza integral, ca si un venit salariat obisnuit.

  Apoi daca bacsisul ramane la dispozitia societatii, se inregistreaza in contabilitate la alte venituri. Nu se precizeaza cum se impoziteaza: daca se aplica tva si modalitatea de impozitare.
  in art.I, alin.3 cu (4) „in cazul in care bacsisul se distribuie salariatilor, acesta nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii”. S-ar intelege ca daca ramane la firma, e o prestare de servicii, deci se aplica tva(chiar 24%).
  Repet nu e clara exprimarea, de ce nu ne-am trezi ca fiscul cere aplicarea tva la acest bacsis, care in fapt ar reprezenta un serviciu facut clientului in interpretarea lui.

  Am dat cam multe detalii din lege, dar am vrut sa ma fac inteles punctand ce am citit.

  Cu stima,

  Răspunde
   
 • Cristian Tudorache
  Mai 4, 2015 la ora 17:56

  Cum ar fi daca am merge pe urmatoarea idee:

  – In loc sa ne impotmolim intr-o ferma mare, care sa distribuie laptele unui producator mare, care, mai apoi, sa distribuie produse in toata tara, mai bine s-ar dezvolta ferme mici, ca cea prezentata, care sa distribuie laptele unui producator local, care, la randul lui va aproviziona comunitatea locala.

  Spre exemplu, comunele din jurul marilor orase sa asigure laptele pentru locuitorii din imprejurimi.

  Astfel, cred ca se vor rezolva urmatoarele probleme:

  – se vor limita situatiile in care producatorii mari din domeniu contracteaza ferme care le pot furniza cantitati mari de lapte (ceea ce o ferma mica nu poate face)

  – se vor crea locuri de munca distribuite in multe zone ale unui judet. Degeaba o ferma mare din Muntenia are 2000 de angajati (sa zicem) si distribuie branza si in Moldova, daca aici lumea nu are de munca. Cum ar fi daca 1000 ar munci pentru Muntenia si 1000 pt Moldova?

  – chiar daca o ferma mica poate avea o productivitate scazuta, chiar daca gaseste mai greu finantare, consider ca acest tip de afaceri locale ar creste mult nivelul de trai al cetatenilor. Pentru ca asta e marea problema: nivelul de trai ridicat nu etse uniform la nivelul tarii sau la nivelul urban/rural/

  Răspunde
   
 • tibi
  Mai 4, 2015 la ora 17:49

  Domnule Guran, nu răspundeți la întrebare. La mine in sat Hochland cumpără laptele cu 0,9 lei/kg. Nu cred că Danone ar cumpara mai scump. Este acesta un preț de nimic? Am o întrebare: ce cantitate de produse lactate se produce dintr-un litru de lapte? Unii zic ca 1,4kg. Și atunci revin, este prețul de nimic, sau nu? Sigur că este dictat de piață, dar pe această piață se cumpără la prețuri „românești” și se vinde la prețuri „europene” (iar acolo laptele se cumpără de la producător la un preț cam de 3 ori mai mare).

  Răspunde
   
  1. Dex
   Mai 4, 2015 la ora 18:12

   Cum sa faci 1.5KG de branzeturi din 1 litru lapte? Adaugi aracet? Apa? Sau ce?

   De exemplu, din 7 litri(!) de lapte faci 1-1.5KG.

   Răspunde
    
  2. Moise
   Mai 4, 2015 la ora 18:43

   Deci nu stiti cu cat cumpara Danone… Eu pot sa va spun doar ca suntem foarte selectivi in alegerea partenerilor acestei serii de filmulete.

   Răspunde
    
 • Gogu
  Mai 4, 2015 la ora 15:43

  Inteleg ca e o reclama si e platita, dar sa mentionam si faptul ca Danone ia laptele la un pret de nimic, profitand de pozitia de forta pe care o are. Poate fermierii nostri ar trebui sa prelucreze singuri laptele si sa vanda branza si cascaval la piata si nu sa vanda laptele catre Danone la un pret de nimic.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Mai 4, 2015 la ora 16:56

   Am verificat aceasta informatie. Nu este reala. Este chiar departe de a fi reala. Chiar daca suntem parteneri cu Danone in acest reportaj, informatiile sunt verificate. Si, cea mai importanta dintre ele este faptul ca 90% din ce vinde in Romania, Danone face in Romania. Scopul campaniei este stimularea crearii de locuri de munca prin consumul de produse facute in tara noastra. Deci…

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase