(P) Danone vine cu un KISS pentru noi

Publicat la data de de Biziday

danone-factory

Danone România a anunţat astăzi o investiţie de 10 milioane de lei în fabrica sa din Bucureşti, având ca scop modernizarea acesteia, introducerea unei noi tehnologii şi lansarea paharului KISS.

Majoritatea brandurilor Danone vor folosi noul ambalaj, care va apărea în magazinele din toată ţara începând cu luna mai. Noua formă este mai prietenoasă cu lingurile şi linguriţele, şi nu trebuie să te mai chinui să aduni ultimele linguriţe de iaurt. În plus, paharul mai colorat şi inscripţionat cu numele firmei este mult mai ochios şi mai uşor de recunoscut în rafturile aglomerate ale magazinelor şi supermarketurilor.

Tehnologia „Keep It Simple and Safe” (Simplu şi Sigur) a fost deja implementată în unele ţări din Europa de Vest, unde a fost apreciată de cumpărătorii de acolo.

IMG_20130613_195442Fabrica Danone din Bucureşti procesează anual aproximativ 50 de milioane de litri de lapte, colectat zilnic de la ferme româneşti, din care cu unele Danone colaborează din prima zi de producţie locală. Danone România a derulat o serie de programe de dezvoltare a acestor ferme şi creştere a calităţii laptelui produs, în ultimii 10 ani investindu-se peste 30 de milioane de lei.

Spre exemplu, prin campania „O şansă pentru familia ta”, cei de la Danone au oferit gratuit 214 vaci de rasă unor mici fermieri din zone cu potenţial redus de dezvoltare. 170 de juninci de rasă au fost date mai departe gratuit de gospodari, pe principiul dar din dar.Pe lângă asta, au fost oferite facilităţi de stocare a laptelui şi 24 de staţii de muls, folosite în comun de gospodarii care au participat la proiect.

“Acum 16 ani când am început să producem iaurturi în România, am stabilit noi standarde pe piaţă şi am reuşit să atragem noi consumatori către categoria de iaurturi. Acum ducem aceste standarde mai departe, răspunzând astfel aşteptărilor consumatorilor noştri de a inova în permanenţă, în calitate de lider al pieţei de iaurturi.

Dieter Schulz_director gen Danone SEEAm investit peste 340 de milioane de lei în operaţiunile noastre locale, iar această nouă investiţie dovedeşte încrederea noastră în potenţialul de dezvoltare al pieţei româneşti, dar şi dedicarea noastră de a continua să creăm valoare în România, prin investiţiile constante în fabrica noastră, în iaurturile Danone precum şi în cauze sociale,” a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est.

Şi la o adică, unul din două iaurturi cumpărate în ţara noastră sunt produse de cei de la Danone. Şi nu e de mirare, având în vedere că românii consideră că iaurtul Danone are cel mai înalt nivel de calitate de pe piaţă şi că oferă cel mai bun raport calitate/preţ, conform unor studii efectuate de compania elveţiană ICERTIAS.

Despre Danone România
Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu peste 90 de sortimente, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999. Compania Danone România face parte din Grupul Danone, prezent în 140 de ţări, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul DANONE a înregistrat în 2014 vânzări de peste 20 miliarde EURO.

Comentarii prin facebook

17 răspunsuri la (P) Danone vine cu un KISS pentru noi

  • Arhimede
    Aprilie 25, 2015 la ora 02:01

    Din toate iarturile incercate la noi, Danone e cel mai chimizat si cu gust nenatural. Prefer Covalanctu de la Sf Gheorghe sau Brenac sau Albalact. Sa nu aud de francezii de la Danone, yack!

    Răspunde
     
  • anca
    Aprilie 20, 2015 la ora 04:35

    RECLAMA SUFLETUL COMERTULUI,atat si nimic mai mult.DANONE NU ESTE un produs de INCREDERE.

    Răspunde
     
  • Kristina
    Aprilie 18, 2015 la ora 18:41

    Ambalajul ca ambalajul.. :)puteau sa schimbe culorile in roz _portocaliu ,si poate cresteau vanzarile datorita ambalajului atractiv.. DAR adevarata
    problema vine de la continut :
    Anul trecut ,prin toamna eram in zugraveli si se stie ca atunci nu prea ai timp de gatit.
    Barbatul meu aseaza pe blatul de la bucatarie o galetuse de la „iaurtul minune ” in care pastrase niste lavabila alba pentru retusuri..,apuc o lingurita si cu multa fericire amestec bine pentru cina continutul.. :)m-am oprit brusc pentru ca
    mirosul face deosebirea ,in ce priveste consistenta..!BE careful
    Nu as recomanda copiilor sau mamelor consumul de iaurtele frumos ambalate.

    Răspunde
     
  • Constantin
    Aprilie 18, 2015 la ora 16:16

    Nu ma pricep la zootehnie ori la industria alimentara, dar cu putin timp in urma, discutam cu un cunoscut chiar despre subiectul acesta. Undeva in Nordul tarii, din vorba in vorba, il intreb pe interlocutor, crescater de animale, cum o mai duce si imi raspunde ca prost. Avea 12 vaci de lapte si a ramas cu 4, le-a dat la abator pe celelalte. I se plateste pe lapte un pret ridicol. I-am spus ca am fost undeva in Sudul Italiei, regiune asemanatoare. Fermierii cu 12-20 de vaci s-au asociat, au procesat laptele si au realizat un sortiment de branza propriu, de buna calitate, pe care o distribuie chiar ei la magazinele, pensiunile si restaurantele din regiune, obtinand venituri care le permit un trai relativ linistit. Am cumparat branza, nu foarte scumpa, dar extraordinar de gustoasa, produsa artizanal etc. Pai, imi spune omul, asa am facut si noi; ne-am asociat trei vecini, iar laptele il procesam intr-o fabricuta amenajata dupa toate standardele la mine acasa. In fiecare dimineata veneau de la DSV pentru a recolta probe cu un bidon din inox de aproximatix 10l. Puneau in el 5l din laptele de deasupra, cel mai gras. Apoi, saptamanal veneau dupa branza cei de la Fisc, politie si de la Primaria din comuna. Ceea ce dadeau fermierii de pomana era exact profitul afacerii. Asa ca au renuntat.

    Răspunde
     
  • Doru
    Aprilie 18, 2015 la ora 13:14

    Asta e partea plina a paharului, si nu e de neglijat. Sunt de lauda.
    Dar tehnologia si ingredientii (enzimele, mai ales) lasa multe semne de intrebare. Specialisti in nutritie atrag atentia asupra efectelor negative pentru aparatul digestiv ale acestor iaurturi, preferate de multi (mai ales copii) datorita aspectului, gustului atractiv si, mai ales, promovarii excesive (si dibace, la urma urmei).
    Procesarea de tip industrial si nevoia de termene lungi de valabilitate induc indepartarea de produsele naturale, facute „acasa”, ba chiar, ceea ce e mai grav, produc pericole pentru consumatori. Cred ca aici e marea problema !!!

    Răspunde
     
    1. foodinforo
      Aprilie 20, 2015 la ora 23:27

      Enzimele nu sunt „ingredienți” care dăunează organismului uman.
      Ba din contra, mai multe enzime înseamnă practic o mai bună funcționare a organismului. Acestea, împreună cu vitamina B au acțiune detoxifiantă, normalizează funcția intestinului și dezvoltă flora stomacală sănătoasă..
      Dar cum spuneai, „procesarea de tip industrial si nevoia de termene lungi de valabilitate induc indepartarea de produsele naturale, facute “acasa”, ba chiar, ceea ce e mai grav, produc pericole pentru consumatori. Cred ca aici e marea problema!!!”, unde ai foarte mare dreptate!

      Răspunde
       
  • Marin
    Aprilie 17, 2015 la ora 22:04

    Domnule Moise dvs. cate vaci ati primit pentru aceasta plasare de produs? Banul e ochiul necuratului !!!
    Adevarul, ca sunt destule multinationale care ne ,,mulg ” resursele externalizand tot profitul iar cumatru dvs Danone nu face exceptie, mare parte din marfa comercializata in Romania sub brand-ul Danone este produsa prin Bulgaria si alte state U.E. Asa ca poate ne zici ceva si de producatorii romani sufocati de acesti colosi. Mai lasa-ne…!

    Răspunde
     
  • Bibicu
    Aprilie 17, 2015 la ora 15:48

    Au dat 214 vaci, 170 juninci ca sa-i mai fraiereasca pe bietii tarani sa munceasca si sa le vanda lor lapte proaspat cu 25-30% grasime la pretul de 0.7 sau 0.8 RON/l/. Ia ganditi-va ce procent de grasimi are laptele din supermarket? fata de cel luat de la tarani? Mai bine le platea 1,5-2 RON/l si efectul era: taranul isi cumpara singur vaca, poate unii se asociau in ferme mai mari, pentru asta aveau nevoie de furaje, ceea ce ducea la reducerea pamantului nelucrat, deci se puteau crea si alte locuri de munca …. si mai departe continua dumneata Moise ca le stii mai bine. Deci tot ce a facut Danone a fost doar pentru profitul propriu. Nu sunt investitii pentru altii. Nu va ganditi ca sunt ei asa darnici. Si nu e mult sa investesti 340 mil dupa ce ai luat profit de zece ori mai mare. Multi o sa spuna ca nu ne trebuie lapte prea gras ca are colesterol sau mai stiu eu ce ca nu e sanatos intr-un cuvant. Mie mi-e dor de laptele ala care face o coaja groasa deasupra cand il fierbi, si apoi simti ca mananci, ca are gust de lapte. Stramosii nostrii numai asa mancau si au trait multi ani. Si nu cred ca au murit pentru ca aveau colesterolul prea mare. Acum vin unii „medici” prin reclame sa ne invete ce si cum sa mancam, ce medicamente trebnuie sa luam ce, cum si cat trebuie sa bem, s.a.m.d. M-am cam saturat de toate astea. Lasati-ne sa traim cum vrem, sa mancam ce vrem. Ca de-aia unii regreta vremurile trecute. Pentru ca in ziua de azi nu poti sa mai ai incredere in nici un produs de pe piata, pentru ca nimanui nu-i este frica de nimeni. Inainte, fiecaruia ii era frica de cineva, indiferent ce functie avea el. Unde sunt azi cei care ar trebui sa impuna respectarea legii? Ca nu doar DNA-ul se ocupa cu asa ceva?
    Sanatate si s-auzim de bine!

    Răspunde
     
    1. lucian
      Aprilie 17, 2015 la ora 21:04

      După tine vaca da direct smântână când o mulgi, lapte cu 25% grăsime. Mare ti-e gradina Doamne , roman deștept care le știe pe toate.

      Răspunde
       
  • lucian
    Aprilie 17, 2015 la ora 15:36

    Danone chiar colectează lapte de la ferme românești și chiar a investit ceva bani în dezvoltarea acestora. Un lucru e sigur sunt cei mai mari și de cele mai multe ori sunt dați exemplu de către autorități deoarece la ei în fabrica e farmacie. În rest ca baga lapte praf și alte ingrediente ăsta e alta discuție. Bravo lor ca investesc.

    Răspunde
     
    1. Sergiu
      Aprilie 20, 2015 la ora 09:47

      … si cu laptele cumparat de aici pe nimic fac reclama in alte tari ca vand lapte bio, ca acolo il si comercializeaza. Cand am adus pachet de acasa in UK, am dat unei familii locale sa faca diferenta de gust (acum regret, ca mi-au transmis ca au cumparat pamant aici).

      Răspunde
       
  • Radu
    Aprilie 17, 2015 la ora 14:18

    Moise, ar trebui sa stii ca piata romaneasca e plina de SUROGATE, de amestecuri nefiresti, de produse subtiate cu apa, etc.

    Daca ai lua la puricat un hipermarket din punct de vedere al calitatii produselor te-ai cruci de ce ai gasi in rafturi iar asta cu complicitatea autoritatilor corupte care nu sunt interesate decat de incasarea unor impozite babane din produse contrafacute, diluate, modificate.

    Majoritatea produselor alimentare de pe piata romaneasc sunt contrafacute, Moise. Nu indeplinesc criterii legate de calitate, prospetime, autenticitea materilor prime, vascozitate, consistenta, concentratie, reteta, etc.

    Totul e fals, Moise, uita-te bine in jur !

    Răspunde
     
  • adrian
    Aprilie 17, 2015 la ora 14:09

    De ce Moise nu te interesezi cat lapte praf proceseaza pe zi Danone?! stiu, iei bani de la ei, bravo tie sincer, ca le iei banii, dar sa nu cumva sa cazi pe panta care a patit-o si Nadia cu reclama la un produs care prin tehnologia de productie in sine nu poate fi sanatos. din pacate pt romani firmele de tipul Danone fac advertising fff agresiv si vand surogate. d-aia nu se reuseste sa se introduca in legislatie continutul obligatoriu al produsului „lapte proaspat” pt ca nu contine lapte de vaca. e vorba printre oenologi care spune ca, „cateodata, vinul se mai face si din struguri…”.

    Răspunde
     
    1. Doru
      Aprilie 18, 2015 la ora 12:53

      Asa e, din pacate, partea nociva pentru consumatori e trecuta cu vederea…

      Răspunde
       
  • UNDE ESTI CHIMITA?
    Aprilie 17, 2015 la ora 13:16

    Glumesc si eu. Dar de 2 seri am asteptat la tvr, dar nu ati venit.V-au mutata pe tvr+ dupa cite vad? Demult mi-am data seama ca va pun bete in roate cei de la tvr, mutarea la ora 22, acum pe nu stiu unde. Ce lepre d-le. Sa-l dea pe Dinescu in cocina lui de la ora 00 la 24 incontinuu, ca sa ramina romanasii prosti si inculti. Sigur ca adevarul in atara asta supara mediocritatea si incompetenta. Mutati-va cumva la alt post. Succes.

    Răspunde
     
  • CATALIN
    Aprilie 16, 2015 la ora 13:28

    Salut, dar asta nu inseamna ca produsele Danone sunt cele mai bune. Da, a o mare cota d piata dar sunt producatori romani care fac produse lactate de o calitate superioara. Singurul motiv pentru care Danone are acesta uriasa cota de piata este marketingul foarte af=gresiv. Inclusiv culoarea noilor ambalaje mi se pare agresiva. Nu mai spun de laptele praf folosit in retete care inlocuieste laptele proaspat. Numai bine Moise .

    Răspunde
     
    1. foodinforo
      Aprilie 20, 2015 la ora 23:30

      Orice firmă folosește, mai devreme sau mai târziu lapte praf la procesarea produselor lactate.

      Răspunde
       
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase