O monstruoasă durere în c…r

de Moise Guran

Ați văzut scena cu bătaia din troleu? Și? N-ați simțit nimic? Ați simțit ceva și nu știți ce? Hai că vă explic… dar, înainte de toate, să fim siguri că toată lumea a văzut filmulețul în totalitate, cele cinci imense minute filmate, postate pe net, ajunse la știri și așa mai departe…
Banda vă rog!

Și acum, să vă explic din aproape în aproape ce ați simțit, urmărind scena de bătaie dintre o femeie (sau mai multe) și un pensionar (sau mai mulți)…

Întâi de toate, o duamnă fumează în troleu o țigară electronică. E voie? Teoretic e. Nu scoate fum, scoate abur, cum scoatem toți din plămâni. Regula de bază a democrației spune că e permis orice nu-i lezează pe ceilalți. E permis și să fii prost crescut. Categoric, țigara electronică nu le afectează sănătatea dar, câțiva pensionari se simt ofensați. Desigur, o regulă uitată a bunei cuvințe, în democrație sau nu, spune că nu e frumos să fumezi pe stradă și, cu atât mai puțin, în mijloacele de transport în comun. Gestul e nepoliticos oricum l-ai lua, iar efectuat de o duamnă, e și mai și…
Aici consemnăm prima durere în c..r. La duamnă.
Pe ea n-o interesează ce cred ceilalți… na! e democrație, gândește ea. Mai târziu, chiar îi strigă unuia dintre agresori: Comunistule! semn că, mutatis mutandis, duamna consideră că e democratic să fumezi țigară electronică în troleu, dacă un comunist nu ar concepe aşa ceva.
Buun!
Unul dintre pensionari spune că el nu suportă așa ceva… probabil nici nu știa ce e aia țigară electronică și, chiar dacă cineva explică, tot n-avea cum să înțeleagă care-i treaba. De fapt, era ofensat de tupeul duamnei și, sub un pretext, îi cere să înceteze. Probabil că dacă era un vorba de un duămn care ar fi fumat, șansele ca vitejii pensionari să scoată un mâr erau mult mai mici. Fiind vorba de o femeie, ba una care mai și rânjește arogant, dintr-o dată 25 de ani de frustrări ai unei societăți pe care n-au înțeles-o, dau în clocot în duămnii pensionari.

Duamna afirmă calm şi tacticos – eşti un boşorog pedofil!

Şi de aici se dezlănţuie iadul!

Bagaboantă! Curvă! P..ă! P……ă! Nu te-a mârlit bărbac-tu!

Duămnii penisonari o înjură pe duamnă ca la ușa cortului, chiar dacă în troleu sunt probabil și doamne, nu numai duamne, ba chiar, la un moment dat, se aude și un scâncet de copil.

E mai rău să înjuri în troleu decât să fumezi ofensator o țigară electronică? Dracu știe! Cred că e cam tot pe acolo. Cert este că duămnii pensionari se transformă în adevărați vulcani, fără să mai țină cont de victimele colaterale, adică de ceilalți călători.

De unde rezultă a doua mare durere în c..r, la duămnii pensionari.

Dar duamna cu lexic bogat (pedofil, comunist, boşorog, împuţit) știe că o femeie nu poate fi lovită. Când asta i se întâmplă vocea îi devine neverosimil de groasă, pe măsura scenei incredibile pe care (tocmai ea, sensibila) o trăieşte. Duamna de ea!

Realizează că durerea ei în c..r a dezlănţuit un iad al durerilor în c..r.
Doi puști din față râd ca proștii, fără cea mai mică intenție de a interveni, ba chiar ei se trag cu grijă din scena caftelii, ca nu cumva să încurce. E clar unde îi doare nu?
Duămnul șofer de RATB, care are niște oglinzi mari cât casa prin care vede tot troleul, ba cafteala are loc chiar lângă el, n-avea cum să nu vadă ce se întâmplă în mașina pe care o conduce, de care este și responsabil. Şi e responsabil şi de pasageri, că nu duce vite. Ei bine, duămnul şofer se face exact ca boul că nu vede. Și bănuiți de ce?

Pentru că pe șoferul RATB îl doare în c..r.

Ceilalți pasageri (mă rog, cu vreo două excepții totuși, oameni mai tineri, păcat că s-au nimerit acolo) simt și ei o mare durere în c…r.
Vă dați seama ce durere în c…r simte hipsteru’ care filmează toată scena?

Dar dumneavoastră cei care ați vizionat-o? Eeee? Sentimentul ăla nedefinit de care vă vorbeam la început… știți acum ce este, nu? Exact! E durerea în c…r, ce altceva să fie!

O avem toți! E națională! Și știți de ce arată țara noastră cum arată?
Evident, pentru că pe toți ne doare în ea…

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

186 răspunsuri la O monstruoasă durere în c…r

 • bogdan
  Iunie 9, 2015 la ora 11:02

  Am citit cateva comentari si sun uimit de ce balivere puteti scrie… Femeile tin cu duamna , dar aprope nici una nu comenteaza limbajul ei , femeile mai mereu zic ; femeile si barbati au dreptuli egale;
  Conluzia e ca zic vb aceasta doar cand le convin lor.
  Pe cine al dulce capu a inteles ce vreau sa insinuez.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 25, 2015 la ora 13:55

  Cele mai multe dintre legile morale sunt acoperite cu generozitate de normele civile si de cele penale. Împotriva contravenienţilor societatea se protejează prin organisme special concepute in vederea aplicarii legilor. Tendinţa de a încălca normele exista peste tot in lume, nu doar in statele cu educatie precara. Ceea ce face ca normele sa fie respectate este teama de consecinţele [legale] ulterioare. Cum subiectul a mai fost discutat aici, reamintesc exemplele pe care le-am dat atunci cu privire la încălcarea legilor in Germania. Diferenţa intre lumea civilizata si România este ca in patria noastră cei datori sa aplice legea NU o fac. La noi aplicarea legii este disctretionara si poate fi tranzacţionata. De aceea, in Germania, intr-un astfel de conflict este anunţata Politia, care intervine prompt si eficient. In România si in unele zone rurale mai puţin dezvoltate din India (spre exemplu) martorii intervin in conflict si se creează un scandal general. Scriu asta pentru ca am retrăit de curând scena, protagonist fiind un bărbat in vârsta hipoacuzic care vorbea ceva mai tare la telefon in tramvai. Si-a luat bataie de la vreo trei calatori deranjaţi, dar plini de spirit civic. Prin urmare, daca fiecare cetatean face ordine, ar putea fi extrem de subiectiva interpretarea legilor, inclusiv a celor morale.

  Răspunde
   
 • Beatrice
  Aprilie 23, 2015 la ora 17:06

  Parerea mea e ca astfel de oameni sunt mai nocivi chiar decat tigarile normale.

  Răspunde
   
 • octavian
  Aprilie 23, 2015 la ora 11:49

  CURS VALUTAR: MOISE CA SA STII CUM MERGE TREABA CU CURSUL.TOT TIMPUL PE 25 ALE LUNII SCADE PT CA SE ACHITA TAXELE LA STAT

  Răspunde
   
 • Alx
  Aprilie 23, 2015 la ora 11:36

  Femei sau barbati, in societate suntem oameni toti, cu drepturi OBLIGATII egale. Acea „doamna”, a incalcat tot ceea ce se putea incalca: a deranjaty pe altii cu actiunile ei, cu limbajul si comportamentulei si a incalcalcat legea. DA. Este ilegal sa fumezi in mijloacele de transport in comun…. electronica sau nu, este tot un dispozitiv destinat fumatului, care degaja substante mai mult sau mai putin nocive. Cand nu se ia atitudine, nu e bine….cand se ia atitudine, iar nu e bine. Niste pensionari au exagerat, niste tineri au intertvenit pentru oprirea conflictului, se vede clar. Cea m,ai mare greseala este a soferului, care trebuia sa opreasca, sa o dea jos pe „doamna” lipsita de respect pentru orice, inclusiv lege, si chemata p[olitia sa o amendeze pt fumatul ei intr-un mijloc de transport in comun. Nu inteleg de unde atatea exagerari ca a fost batuta cu bestialitate, ca nu a intervenit nimeni etc…. Au fost caterva imbranceli si se vede clar ca au intervenit mai multe persoane….

  Răspunde
   
 • Unul fara durere in cur
  Aprilie 21, 2015 la ora 12:56

  Moise Guran, te rog frumos sa vorbesti pentru tine, nu pentru mine.
  Daca simti ca si pe tine te doare in cur, poti sa spui.
  Unora ca mine chiar le pasa, si fac ceva in situatii de genul ala.

  Răspunde
   
  1. r
   Aprilie 22, 2015 la ora 22:33

   Cum ar fi?

   Răspunde
    
 • Catalin ( CTL )
  Aprilie 19, 2015 la ora 22:25

  In primul rand, d-le Guran. Mi-a facut placere sa va cunosc si in persoana. 🙂
  In a-l doilea rand acest filmulet mi-a adus aminte de doua intamplari petrecute in tramvai.
  La prima am fost martor. La piata urcase un cuplu de varstnici. Domnul se asezase iar in fata statea o adolescenta care nu s-a ridicat. Desi domnula atentionat-o ea nu a vrut. Prost crescuta. Domnul a devenit tot mai nervos, cred ca orice barbat are pornirea de a-i lua apararea partenerei, sau de a o face sa se simta ca e respectata. Dar doamna, i-a pus mana pe umar si l-a linistit imediat. Si foarte ciudat, am simtit ca si eu si si ceilalti pasageri se calmeaza, parca emana energie. Mi-a ramas intiparita in minte intamplarea tocmai datorita acestui lucru.
  In a doua intamplare am fost protagonist. Un domn pe la 60 de ani urcase in tramvai beat pentru a se certa cu vatmanul. Nu stiu de ce dar 2 statii nu a tacut. Nu era asa plin tramvaiul pentru ca era duminica. Apoi, catre a 3-a statie domnul a pus mana pe o doamna mai in varsta. Atunci m-am ridicat de pe scaun si am mers la domn. L-am luat de o mana si l-am dat jos, fara sa-i fac altceva. In cateva secunde a ajuns si politia. Eu consider ca am procedat bine, cand a ajuns la a pune mana pe cineva amenintator nu e doar tulburarea linistii, e mai mult si sunt momente cand trebuie sa si intervenim, ca ne place sau nu.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 19, 2015 la ora 19:51

  Este rau sa te doara in c..r . Cei care au avut dureri in zona respectiva stiu ca ele sunt greu de suportat. Pe concetatenii nostri nu-i doare nicaieri. Nivelul de civism este tot mai scazut, reflecand nivelul educatiei. Doar jumatate dintre candidati trec examenul de Bacalaureat (89% in Irlanda), iar absolventii de studii superioare reprezinta in Romania cam 11% din populatia cu varsta intre 15 si 64 de ani, in timp ce in Irlanda sau Finlanda sunt aproximativ 50%. *** Am vazut astazi o emisiune in care edilii unor localitati-statiuni balneare s-au plans ca nu primesc bani de la Guvern (de la mine, adica) pentru construirea de baze de tratament, dupa ce cladirile care exista si in care functionau bazele de tratament au fost vandute cu 10 ani in urma de catre autoritatile locale. Fostele spatii de tratament sunt astazi ruinate in durerea in c..r a edililor si a actualilor proprietari, iar primarii privesc risipirea averii obstei pe care o administreaza ca pe o fatalitate si cer bani de la Buget, pentru a-i risipi si pe acestia.

  Răspunde
   
 • eliodor
  Aprilie 19, 2015 la ora 16:41

  pensiile la pensionari cand se maresc? domnilor politruci??

  Răspunde
   
 • viorel pascaru
  Aprilie 19, 2015 la ora 12:22

  Cu siguranta toti sau aproape toti sunt vinovati dar de aici si pana a stigmatiza in totalitate pensionarii este de neconceput.Eu am convingere, fara a intra in polemici cu cineva ca pensionarii, sau o mare parte din ei sunt mai civilizati si mai cu mult bun simt decat alte categorii sociale.Sa nu uitam ca mai toti academicienii, profesorii universitari, medicii renumiti sunt la varsta de pensionare.Sa nu uitam si faptul ca in Romania, indiferent de conjunctura, sunt pensionari mai tineri(paradoxal nu-i asa?)decat multi din cei care inca sunt activi.Asa ca sa nu aruncam anatema asupra unei categorii sociale din care vom face parte(sa dea Dunnezeu sa ajungem titi pana acolo !)Cel mai usor in viata este sa critici si sa vezi paiul din ochiul altuia.Mai greu este sa fim civilizati, cumpatati, echilibrati, echidistanti, obiectivi, constructivi,s.a.m.d.Inainte de a arunca cu piatra stati putin si analizati, analizati-va si veti vedea lucrurile din alta perspectiva, in general, si nu numai in ce priveste speta de fata.

  Răspunde
   
 • Daniela
  Aprilie 19, 2015 la ora 12:18

  Stimati concetateni, marea majoritate nu ati inteles nimic din comentariul Dlui Guran, vrem o „tara ca afara”… dar cu cine??!!

  Mai aveti mult de munca Dle Moise Guran.

  Va salut.

  Răspunde
   
 • andreea
  Aprilie 18, 2015 la ora 18:17

  Indiferent de situatie violenta e condamnabila, atat verbala cat si fizica.
  In caz ca nu stiati legea….Fumatul este interzis!!! Indiferent de tipul de tigara!!!!
  Ce parte nu o intelegeti???

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 17, 2015 la ora 18:17

  Domnule Sergiu, intrucat comentariul dumneavoastra se raporteaza prin coniventa la cel pe care l-am transmis doamnei Antonia S, consider ca mi se adreseaza (cel putin partial) si indraznesc sa va raspund. Locul in care comentam este un blog, NU un forum. Prin urmare, se aplica uzantele blogurilor, anume, proprietarul are libertatea de a administra asa cum doreste spatiul virtual in care se exprima, atat el, cat si vizitatorii/comentatorii, atunci cand li se permite. Forumurile apartin unor comunitati mai mult sau mai putin inchise, ai caror membri, animati de pasiuni si interese commune, contribuie, inclusiv financiar, la administrare. Este motivul care m-a determint sa aduc adesea multumiri d-lui Moise pentru generozitatea cu care ne gazduieste comentariile. Nelamuriri precum cea exprimata de dumneavoastra au mai existat in spatiul acestui blog si mi-am permis ca de fiecare data sa reamintesc colegilor comentatori cele de mai inainte. Confuzia se petrece dupa parerea mea din doua pricini. Una este legata de faptul ca emisiunea asupra careia se fac comentarii este difuzata pe postul public de televiziune, ce sprijina intr-o anumita masura si blogul. Alta este ca proprietarul, care daca nu gresesc a si enuntat de cateva ori “misiunea” blogului, l-a transformat treptat in expresia unor eforturi sustinute ale echipei Biziday de informare (si, pana la urma, de educare) a publicului cu privire la teme economice de interes general. Personal, consider ca astfel se acopera o lacuna din invatamantul romanesc si-i felicit pe initiatori. Cum intelegerea fenomenelor economice face necesara si explicarea unor fenomene sociale (economia este in fond o stiinta sociala), subiectele propuse au atins adesea sfera social-politica. Aceste pricini duc la o implicare personala accentuata a comentatorilor. Pe langa sentimentul ca intr-un fel blogul le apartine si lor, fiind astfel indreptatiti sa-si expuna aici punctele de vedere, publicul roman se pricepe la toate si mai ales la politica. Acestea, impreuna cu succesul emisiunii, au facut necesara la un moment dat modererarea comentariilor din ce in ce mai numeroase. Spre deosebire de forumuri, unde regulile de moderare au un grad ridicat de obiectivitate si sunt stabilite democratic de catre membri imcu administratorul, in cazul blogurilor scurtele texte sunt de obicei moderate subiectiv, discretionar, de catre proprietar. In fond, blogul este un instrument folofolosit de catre acesta ca vector al propriilor idei si opinii.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 17, 2015 la ora 18:03

  Atunci cand se vorbeste in acest spatiu despre moderarea dupa reguli obiective, iar pentru aceasta este cineva desemnat, lucrurile se schimba, iar in contextul anterior prezentat “misiunea” formatoare pe care si-a dezvoltat-o blogul capata mai multa greutate. Participantii la discutii (tot mai ample si mai consistente)se asteapta, asemenea dumneavoastra, domnule Sergiu, la reguli de moderare similare celor ale forumurilor. Adica, un set de norme clare, obiective, expuse intr-un loc accesibil permanent utilizatorilor, impreuna cu sanctiunile prevazute pentru nerespectarea lor (ex:avertisment privat,avertisment public,banare pentru o perioada excludere samd). Intotdeauna cu explicatii argumentative, la care cel sanctionat poate replica. Acesta, insa, nu este un forum, dar nici blog in sens propriu. A evoluat catre ceva intermediar, intre blog si forum, iar rolul sau social a crescut imbucurator. Ca urmare, reguli precum evitarea atacului la persoana, sau la categorii(profesionale, etnice, religioase etc), interzicerea exprimarilor injurioase, ori limitarea accesului postacilor sunt de inteles.Interzicerea link-urilor in anumite conditii, de asemenea. Dar, conditionarea exprimarii unei opinii de nivelul de intelegere al moderatorului este discutabila. In conditiile in care temele articolelor(ca si ale emisiunilor Biziday) au fost variate, unul dintre participantii la discutii ar putea utiliza termeni stiintifici, ori tehnici, specifici, neintelesi de catre moderator. Eliminarea mesajului contravine spiritului blogului, acela de a informa si de a instrui. In sensul deschiderii iluministe catre cunoastere, manifestat [macar] de 400 de ani incoace, cred ca este mai utila tuturor explicitarea mesajelor neintelese decat stergerea lor. Conditionarea dimensiunilor mesajelor de “o anumita limita” care nu este precizata, dincolo de exprimarea amuzanta, ilustreaza caracterul discretionar al moderarii, in contradictie cu obiectivitatea care se presupune ca se doreste prin actiunea de moderare insasi. Si, mai ales, obiectivitatea se reflecta in atitudinea constant impartiala a moderatorului. Ori, chiar in thread-ul acesta se afla mai multe comentarii care pot fi considerate contraveniente la regulile mentionate. Banarea este o masura drastica si pentru un forum, iar la blogul acesta, devenit mai mult decat un blog, poate este bine ca moderatorul sa dea dovada mai mult decat de intransigenta, de flexibilitate si prezenta de spirit.

  Răspunde
   
  1. Stan Lucian
   Aprilie 17, 2015 la ora 18:22

   Domnule Constantin, prin faptul ca moderatorul trebuie sa inteleaga mesajul nu ma refeream la a intelege termenii/ideea. Ma refeream la unele comentarii care sunt scrise atat de prost (atat din punct de vedere gramatical cat si lexical) incat nu se poate intelege ce a vrut sa transmita autorul. Acelea sunt moderate.
   De asemenea, nu folosim banuri decat in situatii extreme. Daca un utilizator face probleme, comentariile sale vor trebuie aprobate pentru a aparea pe blog, in timp ce in mod obisnuit apar fara a fi nevoie de aceasta.
   Cat despre obiectivitate, este un cuvant usor de spus, ceva mai greu de pus in practica.

   Răspunde
    
 • M.
  Aprilie 17, 2015 la ora 15:40

  Moise, lasa maruntisurile si foloseste-ti puterea de manipulare a opiniei publice in scopuri cu adevarat constructive.

  Daca incercam sa rezolvam prostimea, ne vom fi consumat toate resursele psihice pana cand ei se vor fi incalzit „putzintel”.

  Haide sa reparam „capul” tarii, ca de acolo vine duhoarea reala. Dupa ce se rezolva treburile acolo, mai vedem in cateva decenii cum civilizam si masele.

  Răspunde
   
 • Anna
  Aprilie 17, 2015 la ora 10:15

  și totuși, și fumatul pasiv al țigărilor electronice este periculos. se inhalează nicotină la greu din aburii aceia. google search!

  Răspunde
   
  1. George
   Aprilie 17, 2015 la ora 11:09

   Corect, si fumatul pasiv al tigarii electronice este periculos pentru ca in vaporii evacuati exista nicotina. Nu este fum ca la tigara clasica, sunt vapori dar contin nicotina !
   Le sugerez celor ce sustin ca nu e periculos sa fumeze o tigara electronica in un autobuz in Germania. Aia nu te bat (desi daca ii injuri ca „duamna” s-ar putea…) dar apare in cateva minute politia care te salta si abia la sectie le poti raspunde ce vroiai sa faci. Si daca ii injuri si pe politisti cum injura „duamna” atunci mi-e mila de tine.

   Răspunde
    
  2. Macri
   Aprilie 17, 2015 la ora 17:24

   „dar apare in cateva minute politia care te salta si abia la sectie le poti raspunde ce vroiai sa faci.”
   Asta e cursul actiunii intr-o tara civilizata.

   Răspunde
    
 • Juli
  Aprilie 17, 2015 la ora 01:40

  Doua probleme vreau sa amintesc : statul care ii plimba moca pe acesti pensionari simpatici, si faptul ca regulamentul RATB nu interzice nicaieri VAPAT-ul din tigareta electronica. Totul se rezuma la raul facut de comunism, si reminiscentele acestuia, si democratia prost inteleasa.

  Răspunde
   
  1. George
   Aprilie 17, 2015 la ora 11:28

   Regulamentul RATB este doar generic, el se completeaza cu regulile de bun simt. In regulamentul RATB nu scrie ca nu am voie sa-ti tai mana cu o drujba, daca nu scrie acolo inseamna ca am voie ?????
   Intamplarea din autobuz este o ciocnire intre 2 cocalari. Si acei domni erau pur si simplu cocalari cretini care au putut lovi o femeie (si crede-ma, asta nu are nimic de-a face cu faptul ca sunt poate pensionari, asa cum sunt la 65 ani asa erau SIGUR si la 40, si atunci au lovit femei), si „duamna” era o cocalareasa fara bun simt care nu intelege ca libertatea individuala se termina acolo unde incepi sa-i deranjezi pe altii si care in loc sa aplaneze conflictul a inceput sa injure oribil. Vad ca uni generalizeaza cu „pensionarii” Majoritatea pensionarilor pe care ii cunosc NU sunt ca cei din film, sunt oameni cu mult bun simt (indiferent de ce nivel de scoala au absolvit). Dar, asa cum am spus mai sus, fiecare generatie are cocalarii ei si omul nu se schimba de la 30 la 70 de ani, nivelul de bun simt ramane cam acelasi. Cocalarii de 30 de ani de azi sigur vor fi cocalari si la 70. Cocalaresele de 20 de ani de azi sigur se vo comporta la 50 ca si „duamna”. A generaliza cu pensionarii este ca si cum eu as generaliza ca toti tinerii de 20 de ani sunt ca cocalarul ala cu BMW care a omorat o tanara si nu regreta nimic. Nici vorba de asa ceva, idiotii astia sunt exceptii care din pacate ies in evidenta prin comportamentul agresiv. Fiecare generatie are ratatii ei asa cum fiecare generatie are majoritar oameni de buni simt.

   Răspunde
    
   1. George
    Aprilie 17, 2015 la ora 11:31

    Scuze, mai sus din graba am scris „uni” in loc de „unii” si am mai facut si o cacofonie la „ca cocalarii” (dar astia merita 🙂 )

    Răspunde
     
   2. mannixg
    Aprilie 17, 2015 la ora 15:42

    Evenimentele din film confirma supozitia ca avem de-a face cu provincii ale caror proces de crestinare/civilizare nu se stie cand a inceput dar, nici nu se stie DACA vreodata vor ajunge sa fie crestinati/civilizati. In concluzie, avem de-a face cu niste semisalbaltici/semioameni. Asta-i, d-le Guran!

    Răspunde
     
  2. mm
   Aprilie 23, 2015 la ora 10:28

   pe autocolante scrie clar „fumatul interzis”.
   Sau e vreo problema cu procesarea informatiei?

   Răspunde
    
 • anca
  Aprilie 16, 2015 la ora 23:30

  Bunul simt si respectul fac parte din educatia fiecarui cetatean ceea ce in acest „spectacol”s-a dovedit ca nimeni nu auzise de aceste conduite de civilizatie.
  O fi inofensiv pufaitul unei tigari electronice dar bunul simt te obliga sa nu dai nastere ca in „cazul de fata” la neintelegeri.Cu o astfel de educatie nu-i de mirare ca Romania este unde este.

  Răspunde
   
 • Razv
  Aprilie 16, 2015 la ora 19:55

  Lumea devine partinitoare cu privire la un subiect unde nu prea ese normal sa fii partinitor. Articolul original mi se pare a ca surprins foarte bine problema: acela este un autobuz populat cu multi sinistrii, extrem de putini actioneaza civilizat si in mod paradoxal, aceia sunt cei de la care poate nu ne-am astepta.
  Cum poate cineva sa-i ia apararea duamnei mi-e greu sa inteleg. Oare cat e dificil ii era individei ca atunci cand lumea din jurul ei a inceput sa vocifereze (adica sa se arate deranjata de actiunile ei) sa opreasca tigara electronica? Este normal si civilizat ca cineva sa raspunda in felul in care a raspuns ea? Pe de alta parte bineinteles ca nu exista scuze pentru comportamentul asa numitilor barbati, alias „pensionarii”, pentru modul rusinos si total nebarbatesc in care au reactionat.
  Probabil intr-o tara normala cineva ar fi cerut oprirea autobuzul si cerut ca duamna sa fie debarcata in cazul in care nu oprea tigara, dar apoi intr-o tara normala probabil duamna nu ar fi folosit tigara (fie ea si electronica) in autobuz.

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Aprilie 16, 2015 la ora 18:28

  Din aceste comentarii,reiese clar,definitia populara a democratiei:toata lumea vorbeste(stie nu stie)si nimeni nu face nimic(pardon,unii fura milioane).
  Pun si eu o intrebare retorica:DACA V-ATI NASTE ACUM SI DUMNEZEU V-AR INTReBA UNDE ATI VREA SA VA NASTETI,CE ATI ALEGE?
  Astept multe raspunsuri,pe cel corect vil dau la urma.
  Cu bucata asta de autostrada-Comarnic Brasov-ce se mai face?Va dati seama ca cu banii care s-au cheltuit (de prieteni)se facea autostrada Ploiesti Brasov?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase