Fiscul a fost Dumnezeu pentru o zi

de Moise Guran

bruce-almighty-movie-clip-screenshot-yes-to-all-prayers_large

Mai țineți minte faza din Dumnezeu pentru o zi, în care Jim Carrey, obosit de câți oameni se rugau să câștige la loto, le-a dat yes to all. Rezultatul a fost că au câștigat toți, dar premiul s-a împărțit la atât de mulți câștigători, încât a fost mai mic decât prețul biletului la loterie. Cam așa și cu loteria asta a Ministerului de Finanțe.

Visa a dat un comunicat din care rezultă că, numai cu cardurile lor, în data de 7 februarie, s-au înregistrat 2050 de tranzacții în valoare de șase lei. Având în vedere rata plății cu cardul în România, probabil sunt peste zece mii de bonuri în valoare de 6 lei emise în data de 7 februarie 2015. Presupunând că s-au păstrat doar jumătate dintre ele, și dacă vreo patru mii vor fi depuse si revendicate pentru încasarea premiului, rezultă că milionul de lei al Ministerului de Finanțe se va împărți la 4000 de câștigători. 

Valoarea premiului, deci, va fi undeva la 250 de lei.

Nu zic, sunt bani și ăștia, dar cred că loteria trebuie cumva reorganizată. Cu premii de 250 de lei nu creezi o isterie creativă. Da, în această perioadă s-au emis bonuri peste tot. Acu’, de Paște, m-a trimis nevastă-mea la magazinul sătesc să cumpăr niște castroane de piftii. Am dat pe ele 8 lei și vânzătoarea de acolo mi-a dat bon fiscal. Nu i-am cerut, ba chiar am și râs, căci până acum, la mine în sat, n-am mai pomenit de bon fiscal… La care ea mi-a explicat că dacă vine Antifrauda e victimă sigură, că toți ăilalți privatizați reușesc să afle din timp și să închidă magazinele și, deci, se opresc la ea.

Concluzia mea este că isteria emiterii bonurilor fiscale din această perioadă a fost prea puțin ajutată de loteria și de milionul pus la bătaie de către statul român, în schimb au contat foarte mult controalele Direcției Antifraudă.

Categoric, și loteria și controalele trebuie să continue, dar parcă la asta cu loteria aș mai umbla puțin la detalii. Cred că statul trebuie să pună la bătaie o sumă ceva mai mare căci, altfel, pentru extragerea lunară sigur nu se vor mai înscrie foarte mulți.

Să zicem 10 milioane pe lună în loc de 1 milion de lei și tot ar fi altceva.

UPDATE: Am uitat ceva important! Regulamentul prevede că, pentru a fi validat bonul, o echipă de la Fisc trebuie să mearga la magazinul emitent și să confirme în memoria fiscală a casei de marcat autenticitatea lui. Auuu! Până le verifică pe toate 4000 (dacă n-or fi zece mii) săracii câștigători se vor alege cu premiul de Crăciun. Crăciunul 2016, evident 🙂

UPDATE 2. ANAF a emis azi, 15 aprilie urmatorul comunicat:

Un număr de 4.245 de persoane a depus ieri, 14 aprilie, și astăzi, 15 aprilie (până la ora 10.00), la sediile teritoriale ale administrației fiscale cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale.

 

stiri verificate

Comentarii prin facebook

44 răspunsuri la Fiscul a fost Dumnezeu pentru o zi

 • asavei ciprian
  Aprilie 18, 2015 la ora 14:52

  Domnul Guran,am o intrebare.Nu cumva pentru cei 100-150 lei castigati la loteria bonurilor,cei care nu sunt si salariati trebuie sa plateasca si CAS de 460 lei (nu stiu exact suma) la fel ca cei cu castiguri de cativa lei din dobanzi sau dividendele de cativa lei pe care nu le-au primit niciodata ??

  Răspunde
   
 • Eneas
  Aprilie 17, 2015 la ora 02:34

  Super tare loteria si efectele ei. Bravo lor!
  Era clar ca daca vroiau sa aiba succes la populatie, prima extragere trebuia sa aiba un bon mic, cat o paine, ca mai apoi sa inceapa sa le colecteze toata lumea. Si asta se va intampla.
  Cand am vazut rezultatul, am zis, asa, la misto: vor fi probabil 12.000 de castigatori.
  Azi, ma gandesc ca poate bate inspre 20.000. Si erau oameni care fabulau ca nu vor fi nici 50 de bonuri, ca multa lume nu le-a pastrat. E, uite, ca au fost surprinsi 🙂

  E adevarat, ca apare un dezavantaj. Mamaie de la tara, acum, cum zicea si Moise, primeste si ea bon la paine. Si e castigator. Si? La care ANAF se va deplasa ea sa isi revendice premiul? Nu se va deplasa? Ce cont va scrie pe formular? Nu va scrie, ca nu are?
  Este totusi destul de discriminatorie loteria, si cu toate astea vad pe aici opinii foarte dubioase in legatura cu modul de organizare: inregistrare online (in conditiile in care 50% din populatia tarii nu stie ce este ala internet), tombola cu extrageri (care se poate frauda foarte usor), etc, ca ma socheaza ca pur si simplu lumea nu apreciaza ca este un sistem simplu, care, de bine de rau, va functiona.

  Am un bon castigator. Cat vreau sa castig? Pai daca e castigator, macar valoarea aia de pe el, 6 lei. Eu ma declar multumit asa. Nu e ca si cum ii dau, e ca si cum am primit painea gratis, cinstit, conform legii.

  Multumim baietilor de la ANAF ca au reusit sa organizeze intr-un final ceva care sa mearga, si sa ne mai si dea ceva, concret, palpabil. Ca pe partea ailalta ne iau oricum la amenzi inutile de nu ne vedem…

  Răspunde
   
  1. Gicu
   Aprilie 17, 2015 la ora 19:01

   NU cred ca va functiona. Totul in Romania, dureaza 3 zile, in cazul nostru va dura 3 extrageri apoi nu se vor mai aduna bonuri.
   In loc sa scada TVA la 20%, oferea 4% din valoarea bonului, adica exact bucatica de 4% TVA, care doreasu sa o scada. Avea succes 100%, pentru ca tot omul aduna mii de bonuri, in valoare de sa spunem 10.000lei, iar la sfarsitul anului primeam inapoi de la stat 400lei. Meritati.
   Si mai avem o problema, degeaba platim taxe, daca reprezentatntii statului continua sa fure fara a se recupera prejudiciu.
   Vedem urmatoarele extrageri, dar daca sunt probleme la 4200 de bonuri? e grav la 10.000.

   Răspunde
    
 • cristian
  Aprilie 17, 2015 la ora 01:15

  In 1993 am primit in Italia bon la cumpararea unei cafele (habar n-aveam ce era acel bon).Dupa ceva timp am mers la un spital pt. o urgenta medicala unde am fost tratat ireprosabil ,fara sa fiu intrebat de acte ,de CAS,de adeverinte angajator ,stampile,apostile etc,etc.
  Tarziu am inteles ca in lumea civilizata platesti taxe ca sa primesti servicii , si in Ro platesti doar taxe……..

  Răspunde
   
 • N!ck
  Aprilie 16, 2015 la ora 23:46

  @Moise: Am propus ca raspuns la „Cum sa furi un milion”, modificarea regulamentului privind aceasta loterie. Si acum vin cu cateva corectii astfel:
  1 – extragerile se desfasoara trimestrial in a treia duminica din urmatorul trimestru;
  2 – sa extrage luna (LL);
  3 – sa extrage ziua (ZZ);
  4 – se extrag cele 3 cifre care compun valoarea bonului;
  5 – se considera urmatoarele categorii de premii:
  (se considera S pt cifra sutelor, Z pt cifra zecilor si U pt cifra unitatilor)
  cat I – 30% din total premii pt bonuri care au valoarea S,ZU lei emise in data de ZZ a lunii LL;
  cat II – 30% din total premii pentru bonuri care au valoare cuprinsa intre SZ,U0 si SZ,U9 emise in data de ZZ a lunii LL;
  cat III – 40% din totalul premii pentru bonuri care au valoarea cuprinse intre SZU,00 si SZU,99 emise in data de ZZ a lunii LL;

  Daca S=0 atunci avem:
  cat I – 30% din total premii pt bonuri care au valoare Z,U0 lei emise in data de ZZ a lunii LL;
  cat II – 30% din total premii pentru bonuri care au valoare cuprinsa intre ZU,00 si ZU,09 emise in data de ZZ a lunii LL;
  cat III – 40% din totalul premii pentru bonuri care au valoarea cuprinse intre ZU0,00 si ZU0,99 emise in data de ZZ a lunii LL;

  Daca S=0 si Z=0 atunci avem:
  cat I – 30% din total premii pt bonuri care au valoare U,00 lei emise in data de ZZ a lunii LL;
  cat II – 30% din total premii pentru bonuri care au valoare cuprinsa intre U0,00 si U0,09 emise in data de ZZ a lunii LL;
  cat III – 40% din totalul premii pentru bonuri care au valoarea cuprinse intre U00,00 si U00,99 emise in data de ZZ a lunii LL;

  Răspunde
   
  1. Catalin ( CTL )
   Aprilie 19, 2015 la ora 23:26

   Loteria asta are efect. De unde stiu ? Pentru ca sunt plin de bonuri fiscale prin toate buzunarele. Doar doar castig si eu ceva. Ar face, intr-adevar bine sa mareasca fondul de premiere. Ii transmit lui Ponta – ” iti pasa si tie macar un pic, dar macar un pic de problemele mele ? „

   Răspunde
    
   1. N!ck
    Aprilie 20, 2015 la ora 09:20

    Si apropo de colectionarea bonurilor: o buna varianta este colectionarea dupa prima cifra a totalului de pe bon in 9 cutii numerotate de la 1 la 9.
    Iar dupa extragerea totalului se cauta data extrasa doar in cutia cu cifra corespunzatoare a primei cifre a totalului!

    In cutia cu cifra 0 se vor colecta toate bonurile aferentei urmatoarei loterii in perioada de asteptare, indiferent de total urmand a fi sortate dupa prima cifra abia dupa extragere si dupa golirea cutiilor 1-9.

    Răspunde
     
 • george
  Aprilie 16, 2015 la ora 13:46

  Posta romana nu mai vinde efecte postale (plicuri, cutii etc) pentru ca nu a fost inca dotata cu case de marcat. Dar pana acum cum a putut sa vanda? Facea o mare evaziune? Si cine trebuia sa procure case fiscale si nu a facut-o nu este bun de plata pentru paguba? La ordin sau din prostie falimentul e aproape. Si totusi unde mergeau banii incasati de posta?

  Răspunde
   
 • Bon fiscal
  Aprilie 16, 2015 la ora 01:17

  Am fost in Cismigiu acum cateva zile (de Paste). Nu-ti da nimeni bon fiscal acolo, este un „paradis fiscal”? 😉
  Oare cine incaseaza de acolo taxele de protectie si cat primesc si sefii ANAF de acolo?
  Se pare ca protectorul sau protectorii acelui „paradis fiscal” au niste testicule mari de tot. 😉

  Răspunde
   
 • gogu
  Aprilie 15, 2015 la ora 13:06

  este foarte simplude falsificat.in fiecare bila este un cod memorat electronic cam ca la cartelele de acces sau ca la cheia de la autoturism.in momentul cind bila care trebue a ajuns in dreptul clapetei calculatorul o deschide si minune…a iesit bila care trebue.asa a functionat loteria romana de foarte mult timp si prostimea credea ca nu are noroc.

  Răspunde
   
  1. ds@es.com
   Aprilie 15, 2015 la ora 17:06

   Cu tot respectul si marturisndu-va ca sunt un angajat al Loteriei Romane, dar si un cetatean al Romaniei indreptatit sa primeasca bon fiscal la cumparaturi, as dori sa imi precizati dovada privind modul de control al bilelor de la extragerile loto, pentru ca afirmatia dvs. este complet eronata, iar extragerile loto, ca si cea a bonurilor fiscale, sunt publice pentru orice doritor, astfel incat ar fi mult mai corect daca ati participa intai la o extragere loto, unde sa puteti observa tot procesul de pregatirii al extragerii (alegerea setului de bile, cantarire, verificare etc – care s-a aplicat si pentru loteria bonurilor fiscale) iar ulterior ati fi in masura sa blamati, cu argumente, corectitudinea procesului de extragere a numerelor castigatoare. Ca o observatie generala, orice valoare ar fi iesit, ar fi fost controverse: ba ca sunt favorizati cei cu bonurid e o valoare mare, ba ca Statul a masluit tragerea, pentru a acorda cat mai multe castiguri…

   Răspunde
    
   1. liviu
    Aprilie 15, 2015 la ora 17:43

    Exista substante nedetectabile de catre ochiul uman care se pot gasi pe anumite bile..

    Răspunde
     
 • Thor
  Aprilie 15, 2015 la ora 11:13

  Au spus-o și alții: valoarea extrasă e suspect de mică și tocmai de aceea s-a generat o atmosferă de extaz în rândul populației, lăsând impresia că se poate câștiga foarte ușor. Dacă ar fi ieșit ceva de la 400 în sus, probabil nu câștiga nimeni și se stingea și interesul pentru colectarea de bonuri. Deci e foarte bine că a ieșit cum a ieșit.

  Totuși, am și eu o propunere: pe lângă suplimentarea fondului de premii, să mai fie o extragere. O extragere să fie pentru bonuri cu valori cuprinse între 0 și 249 să zicem (cu fond de premiere mare, căci vor fi mulți câștigători, deci mulți oameni fericiți) și o extragere pentru bonuri de la 250 la 999 (unde probabil va apărea cu greu un câștigător, dar nu se știe niciodată).

  Răspunde
   
 • Iancu
  Aprilie 15, 2015 la ora 11:01

  E normal sa fie multi câştigători la un bon de valoare atat de mica… normal că la o valoare mai mare va scădea şi numărul de bonuri… că toată lumea cumpără zilnic de 6 lei.

  Răspunde
   
 • Vlad
  Aprilie 15, 2015 la ora 10:25

  Eu zic ca tot mai bine era sa faca deduceri anuale sau trimestriale de 1- 3% din valoarea bonurilor / facturilor fiscale…. pentru fiecare. Dar din pacate nu cred ca o sa faca ceva in acest sens. nu o sa fie pregatiti nici in 100 de ani…

  Răspunde
   
 • ZIZU
  Aprilie 15, 2015 la ora 00:04

  Alo, domnu castigator, pune mana la munca nu la intins mana.

  Răspunde
   
 • Ortance
  Aprilie 14, 2015 la ora 23:05

  Nu credeti ca ar fi interesant de calculat costul administrarii acestei actiuni ? De cati inspectori fiscali va fi nevoie sa verifice 4000 de bonuri , cat timp ( man/hours) … costuri de deplasare , de decontarea efectiva a premiilor , circuitul documentelor in interiorul sistemului ( referate , aprobari …semnaturi pentru fiecare plata ) , poate chiar ceva comisione bancare . Apropos , fiinf o activitate noua pentru gestiunea acestei tombole s-au creta posturi noi sau au fost completate fisele de post ale angajatilor existenti . Si lista ar putea continua . M-as buura sa ne vad intr-o emisiune o prezentare din aceea frumoasa de a dvs in care sa povestiti si despre << milionul din spatele milionului ) … 🙂

  Răspunde
   
 • zaza
  Aprilie 14, 2015 la ora 23:04

  ei, las ca n-o fi asa greu sa verifici 4000 de bonuri. Asta s-ar reduce la 100 de bonuri per judet. Ai 10 oameni care verifica 10 bonuri fiecare. Ce e asa greu? Zici ca suntem in epoca de piatra. Stam atat si ne vaitam.

  Răspunde
   
 • N-am murit mai Gurane:)
  Aprilie 14, 2015 la ora 23:04

  bzb.ro/stire/urmasa-tractorul-sa-livreaza-luna-viitoare-primele-zece-tractoare-armatei-egiptene-a85362

  Răspunde
   
 • Gabi
  Aprilie 14, 2015 la ora 22:13

  Inregistrarea bonurilor intr-un sistem online este cea mai mare prostie. Sper sa nu vina cineva cu ideea asta si sa se aplice. In momentul cand ai toate variantele posibile la indemana, ajungi sa faci la fel ca Loteria Romana: premiul cel mare se castiga doar din cand in cand si doar de cine trebuie.

  Răspunde
   
 • MN
  Aprilie 14, 2015 la ora 22:00

  A fost o intamplare ciudata ca a iesit cifra 0 din 9 bile si din nou 0 din 9 bile si in final 6 din 9… dk iesea o valoare de peste 2-300 de ron ar fi fost cu totul altceva. Sunt multi care cred asta din cate am observay eu. Cati ar fi castigat cu un bon de 468 sau 994 ron?

  Oare a fost pe bune extragerea aia sau doar marketing abil sa agatam gushteri? Ma intreb si eu…

  Nu ca nu avem incredere in loteria romana. :))) doar se stie ca nu poate fi fraudat sistemul ala cu bile colorate de diverse greutati al lor. LOOOLll :)))

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 14, 2015 la ora 20:57

  Fiind o actiune de masa, de promovarea a deprinderii de a cere bon fiscal, un numar mare de castigatori face ca ea sa-si atinga, dintr-o anumita perspectiva, obiectivul. Iata, vor fi multi cei care vor povesti despre sansa uimitoare de a castiga ceva cu un amarat de bon de casa, indiferent cat de mica este suma inscrisa pe el, deci trebuie cerut. Apoi, oare suma este chiar mica?! Atat timp cat concetatenii nostri sunt dispusi sa voteze cu un anumit candidat pentru o galeata in valoare de 20 lei, ori sa-si piarda o zi intreaga plimbandu-se cu autobuzul pe la diverse sectii de votare pentru numai 100lei, castigul de aproximativ 200lei face cat patru alocatii de-ale lu’ ala micu. Adica, mai precis, peste 20 de sticle de Genocid la jumatate. O gramada de bani… Dupa parerea mea este o actiune binevenita, memorabila si, poate ca orice inceput, imperfecta si mai greoaie, dar oriunde este loc de mai bine. Sper ca anul viitor lucrurile sa fie OK.

  Răspunde
   
 • Cristi
  Aprilie 14, 2015 la ora 19:44

  D-le Guran,chiar doriti disparitia micilor comercianti?Nu au nici o sansa sa reziste in piata supra aglomerata de hiper/supermarketuri,in conditiile in care, indiferent de comportamentul fiscal pe care il au,vor fi „gatuiti” de amenzi.Daca nu dau bon fiscal,vine Antifrauda ,da amenda si inchide magazinul,daca dau bonuri fiscale pe absolut orice produs vandut(cum este corect si legal) si au ghinionul ca un client sa castige la loterie,vine Antifrauda sa verifica rola martor si evident ca nu va pleca fara sa dea o amenda.(OUG nu detaliaza modalitatea concreta in care se va face aceasta verificare)Nu credeti ca va fi un prilej de a se produce noi abuzuri?

  Răspunde
   
  1. Stoenovici
   Aprilie 14, 2015 la ora 21:30

   Cred ca ANAF va face si abuzuri dar mai Cristi nu crezi ca a venit timpul unor abuzuri corecte ?

   Răspunde
    
 • ADRIAN GOLOGAN
  Aprilie 14, 2015 la ora 19:38

  Poate si comerciantul unde s-a emis acel bon fiscal ar trebui premiat.

  Răspunde
   
 • Crisoy
  Aprilie 14, 2015 la ora 19:26

  Eu am cumparat niste hartie igienica pe 7 februarie, cu bon fiscal, dar am depasit valoarea catigatoare cu 2 lei. Daca stiam ca e asa, renuntam la un sul, doua…

  Răspunde
   
  1. Roxana I.
   Aprilie 15, 2015 la ora 23:43

   Nu fiti suparata, pastrati toate bonurile fiscale pentru ca va fi si o mare extragere/tombola anuala, cu toate bonurile, din toate etapele (de la toate extragerile).
   In niciun caz nu trebuia sa fi renuntat la un sul-doua de hartie igienica fiindca hartia igienica e esentiala :)…
   Si dupa cum ati vazut, nu ati pierdut mare lucru fiindca valoarea premiilor s-a miscorat datorita numarului mare de castigatori…

   Răspunde
    
 • Alex
  Aprilie 14, 2015 la ora 19:11

  Hai sa fim seriosi! In fond si la urma urmei daca am cumparat de 6 lei si am gastigat, teoretic am un profti de 250 de lei cu ‘0’ investitie deoarece se presupune ca am folosit oricum in interes personal produsele pe care le-am achizitionat cu acei 6 lei. Prea nu ne convine nimic noua romanilor! E un inceput si asta!

  Răspunde
   
 • Dan
  Aprilie 14, 2015 la ora 19:10

  Daca banii care se strang se duc tot in Bmw-uri vile cu piscine si vacante exotice?Atunci cum facem?Sa ne platim taxele sau nu?

  Răspunde
   
 • Kristina
  Aprilie 14, 2015 la ora 18:37

  Si eu care credeam ca ati avut o minivacanta placuta,
  si ca va intoarceti cu subiecte noi,intr _o nota optimista 🙂

  oricum ,un cumparator DESTEPT NU PLEACA NICIODATA CU MARFA fara acte de provenienta!
  *o data pt.ca ai nevoie sa _ti contabilizezi propriul tau consum.
  *si doi la mana daca e ceva neinregula cu produsul cumparat si trebuie sa faci dovada pe la anpc,spre ex.

  Deci fiscul e bine ca „ne reaminteste „cum trebuie sa decurga un comert civilizat!
  cat despre sarbatorile pe care tocmai le_am petrecut,
  Sa ne ajute Dumnezeu de mai bine ,si in anii urmatori!

  *va astept cu subiecte bune,
  pe masura.

  Răspunde
   
  1. Stoenovici
   Aprilie 14, 2015 la ora 21:33

   un CUMPARATOR destept cum ai spus pleaca cu bon dar de fapt multi vor sa si fure pentru ca e in ADN-ul lor dintotdeauna….sar bauturi fericite

   Răspunde
    
   1. Kristina
    Aprilie 15, 2015 la ora 18:54

    🙂 asta cu „sar bauturi fericite ..”o aprob(sunt vegetariana ,deci am simtul umorului dezvoltat 🙂
    pe viitor insa…prefer sa nu ma mai tutuiti.

    asa ca sa nu devenim prea generali 🙂

    Răspunde
     
 • Damian
  Aprilie 14, 2015 la ora 18:24

  Cred ca oricum cei care participa la aceasta loterie fac parte din paturile sarace si oricat de mica ar fi suma pe ei ii ajuta. Iar in ceea ce privește marirea sumelor acordate ca premiu aceasta cred ca s-ar face tot in urma unui raid de controale si amenzi exorbitante si abuzive. Urzicile confiscate de ANAF nu se pun la premiu?

  Răspunde
   
 • Mihai
  Aprilie 14, 2015 la ora 18:11

  Moise, facem pariu ca o sa fie maxim 1000 de castigatori, mai degraba undeva spre 500?

  Răspunde
   
 • Adrian
  Aprilie 14, 2015 la ora 18:08

  O gresala majora repetata non stop la TV se face cand se estimeaza valoarea TVA-ului neincasat de la micii comercianti.

  Cand se calculeaza TVA-ul neplatit la stat calculul e urmatorul: „adaos comercial X vanzari nefiscalitate X 24%”
  La TV intotdeauna aplicati 24% la vanzarile nefiscalizate la micul comerciant. Ceea ce este gresit. Pentru a fi adevarat ar trebui ca intreg lantul comercial sa fie unul nefiscalizat, ceea ce nu se prea intampla. Si daca se intampla, problema este ca se intampla tot in ograda celor mari si care au afaceri cu statul si cu vamesii si cu anafura.

  Si ca sa ne intelegem o treaba, micii comercianti, aia mici de tot, sunt oricum neplatitori de TVA.

  Răspunde
   
 • Stelian
  Aprilie 14, 2015 la ora 17:49

  Adica cum Moise!!!
  Pana acum n-ai cerut bon fiscal la magazinul din sat?

  Răspunde
   
 • Nistor Mihai
  Aprilie 14, 2015 la ora 17:16

  Suma de 6 lei e o suma mica si de aceea sunt atat de multi castigatori… Imagineaza-ti daca suma de 863 leiar fi fost extrasa. Ar mai fi atat de multi castigatori? Nu prea cred. Oricum cel putin ciudat ca a iesit asa o suma mica…

  Răspunde
   
  1. mm
   Aprilie 14, 2015 la ora 22:32

   Se stie dar nu se spune ca Loteria greco-romana masluieste tragerile. Fiecare bila are un cip de identificare, iar dacă bila dorita intra la ”portiță”, aceasta se deschide, dacă nu, nu. Și așa iese ce trebuie, pentru cine trebuie, ca variantele se stiu dinainte….

   Răspunde
    
 • Serban Cristian
  Aprilie 14, 2015 la ora 17:07

  Cred ca este un pic exagerat calculul, ma indoiesc ca apar 100 de bonuri pentru aceasta extragere pentru ca romanul inca nu are instinctul de a pastra bonurile.
  Poate acum, cu ceva buzz facut de presa si atras de premiere sa aiba grija de bonurile primite.

  Răspunde
   
  1. Adrian
   Aprilie 14, 2015 la ora 18:09

   150 de bonuri au aparut doar in Cluj. 80 la Arad … si multe altele vor urma.
   Enjoy the moment!

   Răspunde
    
 • Anreas
  Aprilie 14, 2015 la ora 17:01

  Eu zic ca e bine asa. Daca iesea 842 lei si nu era nimeni sau aproape nimeni cum era? Sa ii dai la ala 10 milioane? Tu ziceai Moise intr-un din emidiunile tale ca la cat e de promovata loteria, poate nici nu se vor strange suplimentar 10 milioane intr-un an. Acuma vrei intr-o luna?

  Răspunde
   
 • factorul vasile
  Aprilie 14, 2015 la ora 17:00

  era clar din start ca nu e un sistem bun. E bun si milionul ala, daca il impart la 10 oameni. Sistemul trebuie facut ceva de genul : omul introduce intr-un sistem online bonul fiscal si datele lui, cei de la sate trimit prin posta, se dau 5 premii de la cei ce introduc online, 5 premii pentru cei care trimit prin posta, numai cu rezerva da a se verifica daca nu au fost introduse online.

  Sau se face o mare urma de unde se aleg 100 de lozuri si se da un castig fix de 10.000 de lei.

  AU fost atat de prosti din start…incat am ramas masca.

  Răspunde
   
  1. Anreas
   Aprilie 14, 2015 la ora 17:03

   Eu ma multumesc si cu 250 lei, desi cred ca va fi mai mult. Oricum nu am plecat cu ideea ca o sa castig, si strangeam de „fun” bonurile. Acuma cred ca o sa fiu si mai motivat. Nu e cine stie ce 250 lei, dar daca e sa vina, tu nu i-ai vrea?

   Răspunde
    
   1. Anreas
    Aprilie 14, 2015 la ora 17:04

    P.S. Am un bon castigator 🙂

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase