BIZIDAY: Joi, 9 aprilie 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 9 aprilie 2015

 • Jilaveanu Mircea
  Aprilie 19, 2015 la ora 11:00

  Dece se face discriminare si nu se accepta ca toate sindicatele sa participe la alegeri si guvernare si are acest drept doar un sindicat?
  O problema care ar merita discutata si rezolvata chiar de ONU:CE ESTE ACEIA DUBLA CETATENIE?un om nu poate sta cracanat cu un picior intr-o tara si cu altul in alta tara.Eu inteleg tetatenia ca cva legat de glie.Inteleg si pe cineva care,din varii motive,vrea sa devina cetatean al altei tari,dar in clipa cand are noua cetatenie automat sa i se anuleze vechea cetatenie.O intrebare macabra,in cazul(Doamne fereste)in care ar interveni un conflict armat intre tarile in care EL are cetatenie,EL,ar trage ca bezmeticul in ambele parti la intamplare?
  Acest cetatean dublu poate fi ales in fruntea ambelor tari?sau in parlamentele ambelor tari?
  Mie mi se pare nelogica si contra naturii dubla cetatenie.DOMNEAVOASTRA, DOMNULE MOISE GURAN,ce parere aveti?

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Aprilie 18, 2015 la ora 14:37

  MARE BRAMBUREALA IN ACEST TERITORIU CARPATO DUNAREAN.
  SA DEA DUMNEZEU SA FIE BINE,DACA SE POATE PENTRU TOTI,DACA NU MACAR PENTRU MINE.

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Aprilie 17, 2015 la ora 09:37

  Nu inteleg (sau inteleg?)dece vrea primul ministru Ponta parteneriat public-privat pentru construirea autostrazii Comarnic-Brasov sau Ploiesti Brasov,cand prin concesiune totala de catre o firma particulara(pe un numar de ani)bugetul Romaniei n-ar mai cheltui decat pentru despagubirea propietarilor de terenuri sau nu sar mai cheltui bani de la buget daca s-ar eczecuta pe desupra cai ferate?

  Răspunde
   
 • marian
  Aprilie 13, 2015 la ora 20:01

  Cand o sa va vedem mai bine pe telefoane

  Răspunde
   
 • ala
  Aprilie 9, 2015 la ora 23:35

  bacsisul impozabil se aplica atunci cand clientul cere bon pt el sau plateste exclusiv cu cardul
  sunt sceptic ca va avea succes in romania…cine plateste cu cardul nu se mai gandeste ca poate include si un bacis acolo, pt ca este deja ceva nepersonal. Daca ajunge la patron ci nu la angajat?
  Caietul ala pe care se declara banii personali nu pare o chestie deloc sigura. Poate o sa descurajeze putin, dar mai mult cred ca incurca

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 9, 2015 la ora 23:06

  Constat cu surprindere si, in acelasi timp, cu parere de rau ca in emisiunea din 09.04. 2015 sunt alaturate mai multe contradictii int-run interval scurt de timp. Se vorbeste despre existenta deflatiei, in acelasi timp cu devalorizarea monedei nationale in raport cu principalele valute si cu un nivel scazut al somajului (cursul EUR/LEU este in scadere doar de la sfarsitul lunii ianuarie). Despre scaderea indicelui general al preturilor odata cu cresterea consumului. Despre scaderea puterii de cumparare in acelasi timp cu deflatia. In ultimele 15 luni au avut loc trei majorari ale salariului minim pe economie, iar masa monetara tot creste. (Daca a scazut indicele general al preturilor, a scazut cumva si pretul muncii?) Deflatie, cu dobanzi la credite de 9%?! Adica, am ajuns la o intarire a economiei si a monedei nationale precum Japonia?! Toate prognozele vorbesc despre inflatie in tara noastra, cu diferite variatii, iar proiectia BNR indica o rata de 2,4% la sfarsitul anului 2016. Ma intreb in acest context, sigur nu se confunda dezinflatia cu deflatia? Nu cumva, scaderea cererii agregate pe fondul reducerii apetitului de consum al gospodariilor, cauzata de criza prelungita si de incertitudinile unei economii nereformate, captiva kleptocratiei, este cea care a generat scaderea indicelui general al preturilor? Nu sunt tocmai sigur ca termenul „deflatie” este suficient de clar explicat privitorilor. Asta face loc pentru intrebarea daca materialul emisiunii chiar este recomandat a fi prezentat la ASE !? Raspunsul, dupa parerea mea, este da. Da, fara indoiala, el poate fi prezentat intr-un program de tipul „Scoala altfel”, pentru amuzamentul studentilor economisti.

  Răspunde
   
  1. Roxana I.
   Aprilie 14, 2015 la ora 16:17

   Fiti si dv. mai intelegator…
   Moderatorul este, totusi, o persoana cu pregatire juridica, nu absolvent de ASE… Chiar daca are o indelungata experienta in jurmalism (si in cel economic in special) si echipa Biziday e destul de pregatita si performanta, nimeni nu-i perfect, nu-i asa? 🙂

   Răspunde
    
  2. Catalin
   Aprilie 15, 2015 la ora 00:52

   Foarte de acord cu roxana

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase