BIZIDAY: Joi, 2 aprilie 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 2 aprilie 2015

 • Jilaveanu Mircea
  Aprilie 6, 2015 la ora 19:07

  Cu regret constat,domnule Moise Guran,ca nu va preocupa deloc infrastructura tarii,deoarece nu faceti o emisiun despre construirea autostrazilor in sistemulde CONCESIUNE TOTALA si mai ales constructia autostrazii Ploiesti-Sibiu pe desupra cai ferate sau cel putin Posada-BraSOVA pe deasupraCF.Probabil ca d-voastra mergeti cu elicopterul.

  Răspunde
   
  1. gheo
   Aprilie 9, 2015 la ora 10:15

   o, sunteti restant inseamna in ce priveste urmarirea emisiunii. Dl. Guran a tratat subiectul de multe ori. Din pacate sunt multe subiecte presante.

   Răspunde
    
 • nelu
  Aprilie 5, 2015 la ora 18:45

  buna,
  atasat aveti cea mai faina replica la controalele ANAF

  Răspunde
   
 • ionut
  Aprilie 5, 2015 la ora 13:08

  Dece nu zici nimic de angroul europa din voluntari car se indinde pe zeci de hectare,cate case de marcat sunt acolo?,cate din ele elebireaza bon fiscal,anaful a trecut pe acolo?

  Răspunde
   
 • Soflau Misu
  Aprilie 5, 2015 la ora 11:05

  Am o firma cu sapte angajati, magazin alimentar si patiserie. Sunt de acord ca trebuie sa plece fiecare marfa cu bon fiscal.
  Muncesc 80 de ore saptamanal eu si sotia ca sa ne putem intretine familia si abia daca ne putem permite un concediu anual nu prea scump.Este normal ca sa obtii si un profit, dar toti banutii se duc pe taxe, impozite,documentatii fara nici un rost.
  In loc sa muncesc, pentru ca de acolo vin banii, eu imi pierd timpul cu un munte de hirtii. Nu suntem ajutati cu nimic in schimb statul ne jecmaneste pe fata, ne jupoaie, si ca un bonus vine ANAF si presara sare.Eu muncesc si cei alesi fura!
  Nu-mi ramane decat sa inchid afacerea si sa plec sa muncesc in alta tara, pentru ca nu vreau sa traiesc in stresul pe care l-au
  creat cei care fac legi.Nu vreau sa ma imbogatesc, vreau doar sa traiesc decent si fara stres.Pentru aceasta cei alesi trebuie sa fie curati,sa ne fie exemplu de corectitudine,sa faca legi favorabile si corecte pentru cei care muncesc, in loc sa se preocupe sa creeze structuri de control.
  Daca este bine stabilita o grila de impo-
  zitare pt. ficare categorie de investitor,
  vom merge cu placere la plata taxelor asa ca in Anglia.
  Daca Statul este multumit cu banii incasati
  de la mine in urma taxelor, nu-si mai au rostul controalele ANAF sau altele care mai sunt,pentru ca ele creeaza doar stres.
  Astept sprijin din partea Statului,in caz
  contrar n-as putea sa-mi incurajez copiii sa duca afacerea mai departe,asa cum se intampla in alte tari.
  Cu regret va spun ca daca vine ANAF-ul in
  control si ma amendeaza,din acel moment re-
  nunt la a mai locui in aceasta tara.
  Nu trebuie decat sa se renunte la un Stat care este politienesc!

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea ing.constructor
  Aprilie 3, 2015 la ora 16:04

  Domnule Guran,zilele trecute ati prezentat la TV sectiuni(cu explicatii)prin autostrazile germane si prin cele facute in Romania zilelor noastre.
  Aceasta prezentare m-a amuzat, deoarece mi-a adus aminte de o intamplare din 1991 cand,la Sinaia,a avut loc o conferinta(in cazinou)la care au participat conducatorii unor intreprinderi de constructii si invitati din Franta si Anglia,pentru aplicarea standardelor ISO si in Romania.Eu am spus,in gluma,ca Romania are,in constructii,legi si norme tehnice foarte bune si detaliate,problema este ca in executie nu se prea respecta,pentru ca a fost inventat un cuvant cheie(LASA CA MERGE SI ASA).Invitatii straini n-au prea inteles acest cuvant cheie.Se tot mirau zicand:CUM ADICA SA NU SE RESPECTE INTOCMAI NORMELE?
  Mai de mult,prin 1963,ICRALUL Brasov(parca ei)a reabilitat strada Maniu de la intersectia Hidromecanica pana la intersectia CIASUL RAU,asa cum prevedeau normele. Cu cativa ani in urma in lungul acestei strazi s-a sapat un sant, pentru o conducta mare,cu adancimea de 1,4metri.In acea sapatura se vedeau frumos straturile asa cum erau prezentate si cele din Germania,prezentate de dumneavoastra,iar acea strada n-a avut nici o problema timp de 4 decenii.Dupa 1989 acest cuvant miraculos,lasa ca merge si asa,duce multi bani negri in unele buzunare.Adica ii trasfera di bugetul tarii in buzunare private.In mod normal beneficiul unei societati de constructii este (prin deviz )de 8-10 la suta si facand tot ce trebuie,un patron ar deveni milionar dupa 60de ani.Dar asta-i viata in economia de piata.

  Răspunde
   
 • xman
  Aprilie 3, 2015 la ora 11:29

  1. ai prezentat acum ceva zile, cu acte, cum o firma a fost inchisa pentru 50 lei, dar azi spui ca nu a fost nici macar un caz de abuz din partea anaf! 🙂

  2. banii pentru fiermeri au fost dati, aia din strada au venit asa de plictiseala prin fata guvernului 🙂 (e a suta oara cand vad genul asta de atitudine de la MADR)

  3. opresc pe dracu evaziunea, camioanele au fost descarcate acum doua zile. Ieri, in piata, la controlul ANAF au fugit toti „producatorii”, mi-am adus aminte cum fugeau vanzatorii de guma inainte de 90. Nu e mai simplu sa fie oprite tirurile alea?! (macar sa-i tina sa tot faca controalele astea)

  4. Ca veni vorba de Niculae: E normal sa-si puna oamenii prin ministere (parlament), e normal ca daca dai bani, prin campanii, sa ti se ofere oportunitati (legale) prin care sa faci si mai multi bani. Nu cunosc lucrurile in amanunt, dar din ce ai prezentat azi, omul a intrat la puscarie doar pentru ca e roman, si are parte de legi tampite, care pot fi abuzate (e aceeasi situatie cu buticarii, doar ca la alt nivel)…

  Răspunde
   
  1. xman
   Aprilie 3, 2015 la ora 11:31

   fermieri*

   Răspunde
    
 • George
  Aprilie 3, 2015 la ora 10:57

  Crestere cu 20% a incasarilor din TVA !
  Eu zic ca este un lucru excelent si poate ar trebui sa si apreciem lucrurile bune. Ponta are o bila alba de la mine (pe langa bilele negre…). Eu zic ca aceasta crestere de TVA si are originile in parte (paradoxal) inclusiv in aceea masura excelenta de scadere a CAS. Oamenii au ramas in firme cu mai multi bani si au fiscalizat mai mult din productie.
  Ar trebui sa isi ceara scuze baiatul ala de la consiliul fiscal ca a dat aviz negativ atunci acelei masuri bune pentru incurajarea muncii ? Ar trebui…
  Moise are absoluta dreptate, incurajarea muncii trebuie sa fie principala directie strategica a Romaniei.

  Răspunde
   
  1. gheo
   Aprilie 9, 2015 la ora 10:21

   Problema e ca tot Moise prezinta felul in care sunt apoi utilizati sau neutilizati in mod incompetent acesti bani de catre stat.

   Mi se strange inima cand vad ca si mai multi bani au intrat pe mana statului si ca fiecare leut a insemnat un efort uneori extrem de mare din partea contribuabililor, pentru a se topi apoi cu milioanele prin ceva programe paravan sau pe ceva pomeni electorale.

   Răspunde
    
 • edy
  Aprilie 3, 2015 la ora 02:52

  Minutul 14,16 Antologic 🙂 bravo Moise .

  Răspunde
   
 • dentarg
  Aprilie 3, 2015 la ora 01:59

  Off mai Moise, cum te fac colegii de rusine!! Plin de greseli de ortografie, cred ca sunt obositi, mai da-le si tu o zi libera 🙂

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase