BIZIDAY: Nu vedem pădurea de scări

Comentarii prin facebook

17 răspunsuri la BIZIDAY: Nu vedem pădurea de scări

 • florea
  Aprilie 1, 2015 la ora 21:02

  Bisericii reformate ia fost retrocedat 70% din centrul clujului. Acele cladiri au avut rol administrativ si oare au venit fonduri de la habsburgi pt construirea lor? Nu prea cred. Au fost fonduri locale si totusi…

  Răspunde
   
 • florea
  Aprilie 1, 2015 la ora 20:58

  Biserica Reformata maghiara detine 70% din centrul clujului. Cladirile acelea de cine au fost facute si pe ce bani? Au venit cu ceva din austro-ungaria? Sau au fost cladiri administrative facute din fonduri locale…

  Răspunde
   
 • Andreicut Securistu'
  Martie 31, 2015 la ora 14:39

  Nu uitati de PUZDERIA DE ONG-uri si ASOCIATII aparute in ultimii ani sub umbrela BOR. Sunt zeci de astfel de asociatii care au reprezentante in fiecare judet si chiar in fiecare oras mare:
  – asociatia tinerilor ortodocsi
  – asociatia medicilor ortodocsi
  – asociatia pt. ora de religie
  – asociatia ProVita.. ce militeaza impotriva vaccinului..
  – asociatia NostraSilva, ce reuneste padurile BOR
  – etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. etc.. ca as putea umple pagina asta cu asociatii ale BOR facute cu scopul simplu de a capusa banul public pentru BOR.

  Zeci .. sute.. si mii de astfel de ciupercute ale BOR, toate facute cu scopul declarat de a sustine SOCIETATEA ORTODOXA ROMANA (eu as zice rusa) si cu un scop mai pragmatic, ascuns, de a incasa bani cu inca cateva mii de maini de la bugetele locale, pt. BOR.
  .
  Va dau un singur exemplu: Asociatia Tinerilor Ortodocsi, a luat de la bugetul local al orasului Cluj-Napoca, 500.000 lei, jumate cat a primit TIFF (festivalul international de film transilvania) !!!
  Ca si cum aceasta bataie de joc nu era de ajuns, aceasta asociatie obscura a mai primit si de la CJ Cluj inca 80.000 de lei :))))))))
  Asociatia Tinerilor Ortodocsi a fost infiintata ANUL TRECUT chiar de catre mitropolitul turnator la securitate Andrecut, si NICI MACAR NU ARE UN SEDIU !!!

  Răspunde
   
 • angelica
  Martie 31, 2015 la ora 10:08

  Când ne hotărâm să facem ceva?

  Răspunde
   
 • stoenovici
  Martie 31, 2015 la ora 05:04

  Va veni si ziua cind BOR va plati taxe pe tot ca si in alte tari. Nu o mai apucam noi ? Probabil…vin altii care se vor bucura ca si popii intra in legalitate.

  Răspunde
   
 • Andreicut Securistu'
  Martie 30, 2015 la ora 20:47

  Acesti escroci din BOR, sunt unelte ale RUSSIEI.
  .
  .
  Va propun un exercitiu. Inlocuiti va rog in textul de mai jos „Putin” cu „BOR”.. si vedeti cat bine se potriveste textul:
  ––––-
  Ce-l unește pe Putin cu acești gangsteri politici deghizați în oameni politici? Simplu spus, oroarea de diversitate și de pluralism.
  .
  Putin este un dictator amoral căruia principiile dreptului internațional nu-i spun absolut nimic. El disprețuiește statul de drept și nu crede decât în forță. Este anti-occidental și anti-liberal în chip visceral. Cum scrie Alain Besançon în eseul tradus și prefațat de noi doi, Putin este urmașul sovietismului, împărtășește cu Lenin, Stalin, Hrușciov și Brejnev oroarea de libertate, de ceea ce înseamnă autonomia individului. Se regăsește în cultul disciplinei cazone, în imnurile și marșurile imperialiste, în doctrinele rasiste care inspiră, în unele privințe, proiectul eurasiatic.
  ––––-
  Sursa: contributors.ro/global-europa/ispita-fascista-a-tovara%C8%99ului-putin-un-eseu-de-vladimir-tismaneanu-%C8%99i-marius-stan/
  .
  .
  De ce?.. Pt. ca BOR este doar o grupare infractionala trasa cu cheia din RUSSIA..

  Răspunde
   
 • decebal
  Martie 30, 2015 la ora 18:29

  Comentariul nu prea are legatura cu cele de mai sus;dar v.as propune si un alt subiect:stiti cati studenti de la fac de drept a lui”spiru haret” au platit taxe degeaba?! au finalizat studiile au dat licenta dar „n.au dreptul”la diploma din cauza nu stiu caror destepti. Cert e ca toti cei care dau in judecata caztiga si intra in posesia diplomei. Dar cat timp bani se cheltuieste cu avocatii… oare nu se poate da vreo ordonanta, RIL etc? Multumesc

  Răspunde
   
 • meee
  Martie 30, 2015 la ora 17:10

  intrebarile sunt mai multe:
  1 – de cand poate b iserica da amenzi?
  2 – cu ce drept legal i-au fost retrocedate bisericii atata teren?
  3 – de ce biserica are aceleasi drepturi cu noi…. dar infinit mai putine obligatii?!

  Răspunde
   
 • Georgica Securistu'
  Martie 30, 2015 la ora 16:22

  @Andreicut Securistu’

  Să te-audă Dumnezeu!

  Răspunde
   
 • Florin Diaconescu
  Martie 30, 2015 la ora 15:48

  Se pare că BOR are un mod inedit de obținere a dreptului de proprietate. Dacă terenul aparține BOR, intervine principiul accesiunii din drept, potrivit căruia „construcțiile făcute deasupra solului se prezumă a fi ale proprietarului până se va dovedi din contra”. Chiar dacă pentru ridicarea bisericilor cei care cheltuiesc bani sunt enoriașii, BOR devine proprietara bisericii respective „în momentul sfințirii”. Se bazează probabil pe faptul că banii dați de enoriași sunt „donați”, numai că donațiile se fac pe bază de act autentic întocmit de un notar, în timp ce bisericile BOR dau chitanțe în schimbul banilor. Aceste chitanțe nu au nicio semnificație pentru statul român, de vreme ce nu am auzit să se facă audituri la biserică și nici că BOR plătește impozite pe veniturile realizate prin diverse „producții” de bunuri cum ar fi vin liturgic (marcă protejată prin OSIM), rachiu călugăresc (vândut la agheasmatarul Mănăstirii Neamț situat chiar la poartă) etc. Când atât terenul cât și banii aparțin enoriașilor, ar fi normal ca biserica să fie doar a lor, numai că BOR devine și în acest caz proprietară. Un asemenea mod de dobândire a proprietății nu este prevăzut de Codul civil și ca urmare ne punem câteva întrebări legitime: Nu cumva BOR nu respectă Codul civil român? NU cumva BOR este mai presus de lege? Nu cumva BOR își mărește pe zi ce trece puterea economică, pentru ca într-o zi să aibă pretenții și la cea politică? Este surprinzătoare complicitatea clasei politice în fața ofensivei bisericești din ultimul timp, ceea ce mă face să mă întreb: cine sunt acei care în limbaj matematic s-ar numi „factorul comun” al unor asemenea acțiuni?

  Răspunde
   
 • Oana
  Martie 30, 2015 la ora 14:21

  Doar o sugestie, poate gasiti ca este benefic un transcript. Cred ca o mare parte dintre cei care va apreciaza munca sunt tineri din medii corporatiste, pentru acestia exista momente in care nu se pot uita la un filmulet cu castile pe urechi, insa a „citi” aceasta emisiune din punctul meu de vedere ar fi de apreciat.

  Răspunde
   
  1. raluca
   Martie 30, 2015 la ora 22:26

   Mai suntem si unii care nu lucram in medii corporatiste care am aprecia tare mult daca am putea citi transcriptul emisiunii 🙂

   Răspunde
    
 • imbufnatu
  Martie 30, 2015 la ora 12:45

  tot respectul meu Moise, esti un om integru. stiu ca nu e usor pentru tine, un om credincios, sa pui astfel de intrebari cu glas tare. dar tu esti vocea noastra Moise, si iti multumesc in numele tuturor pentru asta.

  Răspunde
   
 • Andreicut Securistu'
  Martie 29, 2015 la ora 20:53

  Peste 20.000.000.000 (douazeci de miliarde de euro) din banii statului, a incasat BOR de la statul roman, de la revolutie pana acum! Cu banii astia puteam face 3 autostrazi Transilvania!!
  .
  In schimb ne-am ales cu 20.000 de piramide, unele poleite cu aur.. utilizate 2 ore pe saptamana..
  .
  BOR are angajati peste peste 100.000 de taietori de frunze la caini, platiti lunari de STAT cu salarii MAI MARI DECAT A UNUI PROFESOR DEBUTANT SAU MEDIC REZIDENT!!!!
  .
  BOR este doar o grupare infractionala organizata ce va fie destructurata in curand de DNA-ul ce a depasit-o la incredere.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase