BIZIDAY: Marţi, 24 martie 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: Marţi, 24 martie 2015

 • Bogdan
  Martie 25, 2015 la ora 20:12

  Vorba domnului Putin… NOI NU AVEM NICI UN ROL IN CONFLICTUL DIN UCRAINA… Atunci inarmarea ucrainienilor..sa se apare de „teroristii” din estul Ucrainei…NU ESTE O DECLARATIE DE RAZBOI…

  Răspunde
   
 • Cezar
  Martie 25, 2015 la ora 16:10

  Nita nu stia nici ca in subordinea ministerului economiei se afla RomArm, sau ca noi producem Transportoare blindate! 🙂 Sfanta si prea cuvioasa spaga cand lipseste, nici memoria nu mai functioneaza bine…..ca nu sunt stimuli!

  Răspunde
   
 • Anvers
  Martie 25, 2015 la ora 11:07

  „Sorry

  There was an issue with playback.”

  Răspunde
   
 • Rolo
  Martie 25, 2015 la ora 08:50

  Sa gindim … in notiuni de locuri de munca? Nu stiu cum vine ginditul asta. Am nevoie de 9.1 milioane de locuri de munca si caut productie si investitori cu investitii corespunzatoare? Moise convinge-ma ca un investitor deschide o afacere, adica nu vine la una de-a gata, si am sa incep sa te inteleg. Mi se pare mult mai firesc sa dezvolt economia pe posibilitatile proprii, din aproape in aproape, pe prioritatile nationale si simultan pe toata tara. Nici un investitor nu va fi interesat de schema asta. Dar am retinut piata muncii: 9.1 milioane forta activa, 5.8 milioane salariati (inclusiv la negru) si 618,000 someri (6.8%). Considerind 2,000 lei salariul mediu (un pic mai mult decit media pe tara), ar reiesi cam 3.5 miliarde dolari fond de salarii pe an, adica cam 3% din PIB. Aceasta capacitate de cumparare probabil ca nu-i suficienta sa creasca consumul incit sa impinga economia inainte. Dar 5.4 miliarde dolari (corsdpunzatore intregii forte active), adica 4.5% din PIB, este suficient? Mai multe companii mari contribuie la buget cu 29.6 miliarde lei (7.4 % din PIB), Ford nu este printre ele si cineva de la „Capital” intreaba „Moise Guran: Ford, mai producem şi altceva decât iluzii?” Deci cu 7.4% + 4.5% + alte si alte contributii, si tara arata cum arata. Deci ce vreau sa spun, si am spus-o mereu, nu creierea locurilor de munca este solutia, ci refacerea economiei. Poporul este singurul interesat in treba asta si el, poporul, trebuie sa ajunga sa intelega … treaba asta simpla.

  Răspunde
   
 • Rolo
  Martie 25, 2015 la ora 08:50

  Cine a spus ca lupta anti-coruptie duce la coruptie a spus bine, doar ca nu a precizat ca-i vorba de o coruptie mai bine acoperita. Spargatorii invata sa deschida de toate, in pas cu vremea. La fel hackerii pe internet…
  Linia de metrou spre Otopeni, chiar si fara UEFA – 2020 trebuia facuta. Inteleg ca nu se stie ca va da UE la treaba asta, dar deja se discuta despre … exproprieri. M-am uitat pe harta si vad ca, asa cum ar fi trebuit sa fie, traseul este adiacent la sosea. Eu, drept sa spun ca sa scutesc exproprierile, as fi facut un drum temporar adiacent, as fi executat tunelul taman sub sosea (cum defapt este peste tot), si pe urma aduc soseaua inapoi. Pentru 2-3 ani nu expropriezi, statul poate lua cu imprumut (ca acolo unde sunt cladiri, ce sa mai expropriezi? Dintre ce se poarte acuma, New Austrian Tunnelling method (NATM), TBM (Tunnel Boring Machine) si Cut-and-Cover Method, TBM este pentru roca dura, deci ramin celelalte doua. Si chiar pentru o adincime mai mica de 1.5 inaltimea tunelului, toto NATM, istoric vorbind, va fi cea mai recomandata si mai ieftina metoda. Probabil ca doua tunele paralele ar fi cea mai ieftina, dar daca sunt bani se poate face si un singur tunel, o frumusete.

  Răspunde
   
 • Rolo
  Martie 25, 2015 la ora 08:47

  Trebuie sa inteleg ca lingourile de aur, cele 3 kg, nu erau marcate de la banca – le-au topit „aia” din jurul Slatinei. In orice caz, de curiozitate: intre 2013 si 2014 cursul aurului a fost cam de 30-32 EUR/gr, astazi mar. 2015 este cam de 35 EUR/gr. Deci de cind le-a „primit”, valoarea lor a urcat de la 100,650 Eur la 116,750 EUR (o apreciere de 16%). In 2014 BNR vindea 2 gr cu 375 lei si 1 kg cu 147,608 lei. Despre imunitate nu am sa inteleg niciodata: imunitatea unui politician este legata de atitudinea s-a politica nu de viata personala. Si daca ce s-a gasit in saif erau ale lui Vilcov, este viata personala, deci poate fi anchetat fara aprobarea senatului. Logica spune ca daca senatul trebuie sa decida disponibilitatea lui in fata justitiei, automat recunoaste implicarea politica a continutului din seif, adica coruptie. Deh…
  Povestea cu Astra. Pina acuma stiiam ca Metrorex are deja niste vagoane de la Astra, si acuma nu mai corespund? Inseamna ca si ce vor face spaniolii va fi diferit de ca au facut pina acuma. Ma rog, eu am mai spus ca ideia este ca UE vrea ca Spania sa aibe contractul si uite ca asa va fi. Dar cu ocazia asta, aflu ca premierul Spaniei care este cu partidul popular este acuzat ca de 18 ani a avut contabilitate dubla. Nu stau sa caut citi ani a fost premier din cei 18 ani, dar trebuie sa observ ca uneori desecretizarea se poate face si mai devreme, cind „interesele” o cer: in 24 iulie 2013 la Santiago de Compostela a fost un accident feroviar – pe vremea aceia se spunea ca mecanicul a condus cu viteza dubla si nepermisa pe sectorul respectiv. Dar nu se spunea ca mecanicul era din tata-n fiu angajat si loial firmei de transporturi, cu vechime de 30 de ani, si cunostea perfect acest traseu. S-a trecut sub tacere si ca putin timp inainte sistemul de securitate (inclusiv suportul tehnic) fusese inlocuit cu altul mai ieftin, iar diferenta a fost folosita in alegeri. La acea vreme erau pe audio strigatele mecanicului ca frina nu functioneaza si trenul se accelereaza. Acuma tot ce vad este : „Realising the horror about to unfold, the 52-year-old, with 30 years’ experience, made a desperate call to bosses and said: “I’m going at 190kmh (118mph), I’m going to derail.” Intrebarea este: au sa-l scoata din puscarie pe mecanic care acuma are 55 de ani se a avut 30 ani vechime in munca? Ca doar se va vedea din contabilitatea dubla despre ce a fost vorba. Aturea, conspiratia tacerii europene…

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Martie 25, 2015 la ora 08:30

  Moise nu inteleg de ce faci atata caz de reactia Rusiei vizavi de hotararea parlamentului american de a vota pentru trimiterea de armament letal in Ucraina. Rusia prin vocea presedintelui Putin cat si a ministrului de externe si a altor inalti demnitari a afirmat de nenumarate ori ca nu exista militari rusi care sa lupte in Ucraina de partea fortelor de secesiune deci unde este problema. Rusia prin prin vocea presedintelui Putin cat si a ministrului de externe si a altor inalti demnitari minte de ingeata apele cu privire la implicarea ei in razboiul din Ucraina si cred ca aceasta hotararea a americanilor de a ajuta Ucraina cu tehnica de lupta trebuia sa se intample mult mai repede. Eu cred ca atat timp cat Putin este la Kremlin nu vom avea liniste si pace in zona si ca aceasta masura de ajutor militar pentru Ucraina trebuia luata mai demult. La actiunile rusilor acoperite de declaratiile mincionase ale oficialilor rusi nu poti sa stai si sa astepti si sa nu faci nimic.

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Martie 25, 2015 la ora 07:48

  Moise vad ca te -ai transformat in consultantul spagarilor, ne e bine pentru ca nu cred ca spagari reprezinta publicul tau tinta.

  Răspunde
   
 • Paul
  Martie 25, 2015 la ora 02:38

  V-a inteleg ingrijorarea – razboi atomic. Dar v-a rog s-a intelegeti un lucru: America nu intelege s-a piarda. Poti sa plangi, poti sa razi, dar ce vor ei se va intampla.
  Lucrez cu ei acum – vreau s-a va spun ca sunt domnisoare in comportament. Nu iti spun nici macar sa te dai la o parte. Dar sa te fereasca Dumnezeu s-a nu fii util – esti pierdut.
  Nimeni nu trebuie sa calce pe nervi Americanii. Cinstit, nu merita.
  Cred ca Romanii cred in valorile Americane, altfel consecintele sunt inimaginabile. Coruptia este cel mai usor exploatabila de KGB.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase