Clubul celor care muncesc în România, episodul 17

Comentarii prin facebook

16 răspunsuri la Clubul celor care muncesc în România, episodul 17

 • miki
  Martie 10, 2015 la ora 23:37

  HERE COMES THE AWAKENING!!!

  Răspunde
   
 • mihai
  Martie 10, 2015 la ora 12:30

  Omenirea a trimis astronauti pe Luna avand suport IT de nivelul unui Xerox modern. Venera 9 a ajuns pe solul venusian, a masurat indici atmosferici si a facut poze, fiind controlata prin unde radio. Nu vreau sa fiu rautacios,dar cred ca marile descoperiri care au schimbat lumea s-au intamplat inainte de sarabanda asta a industriei sofware. Ce folos sa avem programatori cu miile, daca nimeni nu mai stie sa bobineze un transformator, sau sa sudeze conectori pe o placa de baza ? Facem coduri, la nesfarsit, dar pentru ce mai exact ? Cati dintre programatorii sau inginerii de retea moderni stiu sa defineasca o matrice dpv matematic ? Avem autovehicule ultra-tehnologizate, pline de butoane si displayuri digitale dar care sunt mai putin fiabile decat un GAZ, fabricat in ’50. Stiu ca zona de IT e cea mai putin influentabila de birocratie si ciuma politica, dar oare nu ar trebui sa militam mai degraba pentru debirocratizarea altor ramuri, decat sa indreptam oamenii fortat catre o industrie ? Ceausescu avea fixatia industriei grele, oamenii cu influenta economica moderna fetisizeaza IT-ul. Foarte multi copii de la tara isi doresc sa invete programare, dar multi dntre ei vor vrea si o finalitate. Cei care vor sa ramana in zonele de bastina, vor trebui sa vada rezultatele rapide ale coding-ului. Si aici Romania e cam codasa. Atata timp cat nu vom sti sa dezvoltam durabil o punte intre hard si soft, e cam degeaba.

  Răspunde
   
  1. Mihai Teo
   Mai 15, 2015 la ora 22:57

   Radu,totul devine societate de consum.Ieftin si prost,scump si nesigur.IT-ul se dezvolta ptr a prostii creierul si a indobitocii sufletul.In traducere,se foloseste ptr a da dependenta si a duce in sclavie omul de la varsta cat mai mica.Toate marile descoperiri ale omului se folosesc in prezent impotriva lui.Si asta se cheama Autodistrugere.

   Răspunde
    
   1. Mihai Teo
    Mai 15, 2015 la ora 23:01

    Andrei,Bitcoin?
    …o mare teapa/bula ptr credulii care spera sa stea cu burta la soare ptr tot restul vietii lor.
    Romani,cand mai Munciti?

    Răspunde
     
  2. Stelian
   Mai 15, 2015 la ora 23:25

   Ha ha. Eu stiam in liceu sa bobinez un transformator ca sa-mi scoata voltajul si amperajul de care aveam nevoie. Si mai bobinam si difuzoare. Uitasem de asa ceva. Aveti dreptate, acum elecronistul este pe cale de disparitie la noi. Chiar si cei din service-uri autorizate nu stiu decat sa schimbe mari componente. Ce ne mai chinuiam sa gasim o dioda sau un tranzistor ars… 🙂

   Răspunde
    
 • alex
  Martie 9, 2015 la ora 15:08

  Moise referitor la emisiunea de azi de la profm, te lamuresti si poti ajuta mult daca il inviti la biziday pe dl.prof COlceag(care a antrenat lotul olimpic de matematica al Romaniei) care a facut o noua lege a educatiei, dar nu a fost aprobata in forma ei pt ca parlamentarii au spus, pai ce vreti sa fie mai destepti decat ni si sa ne ia locurile?
  E un om special.

  Răspunde
   
  1. Cosmin Moise
   Martie 9, 2015 la ora 16:16

   Europa FM!

   Răspunde
    
 • v
  Martie 9, 2015 la ora 13:40

  Si in Galati se face informatica – 2 specializari: Informatica Economica la Studdi Economice si Calculatoare in cadrul Fac. de Nave).
  In plus, sint cateva firme care absorb constant absolventii 😉

  Răspunde
   
  1. radu
   Martie 9, 2015 la ora 18:26

   Iti respect opinia, dar parerea mea este ca aceeasi problema de la Constanta apare si la Galati si la Craiova.
   Si pot argumenta cu date de pe situl INSSE – astfel daca la Cluj sau Iasi numarul firmelor care au intre 50 si 250 de angajati si activeaza in tehnologia informatiei a crescut cu 50% – Cluj de la 19 la 28 si iasi de la 10 la 18 intre 2008 si 2013, la Constanta a scazut de la 8 la 5, la Galati a scazut de la 6 la 4 iar in Dolj a crescut de la 6 la 7.
   Deci problema suna cam asa – un programator mutat in alt oras din lipsa de munca locala accepta mult mai usor o mutare in strainatate daca aceasta se iveste, in timp ce unul care lucreaza in orasul lui se va muta mai greu in strainatate.
   In concluzie problema nu trebuie rezolvata doar la Cluj, Bucuresti si Iasi ci si la Galati, Constanta si Craiova.

   Răspunde
    
   1. xman
    Martie 9, 2015 la ora 19:20

    pentru ca administratia locala doarme pe un morman de bani si interese, d-aia n-ai un loc de munca…
    Daca atragi firme in zona ta, incep sa aiba aia tot felu de pretentii, ca infrastructura si alte dileli d-astea.(vezi uzinele Dacia, FOrd)
    E mult mai usor sa furi bani cand ai doar oameni „cu frica lu’ Dumnezeu” de condus…

    Răspunde
     
 • Radu
  Martie 8, 2015 la ora 14:42

  Salut Moise,

  Ai putea prezenta ce se poate face pentru a evita concentrarea firmelor de IT doar in orasele universitare. Spre exemplu suntem multi constanteni care muncim in Bucuresti in acest domeniu, o situatie care ne genereaza pierderi economice pana la urma aceleasi departamente se pot foarte bine face la malul marii.

  Răspunde
   
  1. Cris
   Martie 8, 2015 la ora 15:38

   Se cauta costuri cat mai reduse, adica cat mai multi sclavi la un loc pe metrul patrat de cladire de birouri iar in marile orase s-au construit astfel de cladiri cu mijloace fixe vorbitoare. Sunt totusi si IT-isti care lucreaza de acasa pentru firme straine si isi fac singuri programul.

   Răspunde
    
  2. radu
   Martie 8, 2015 la ora 16:14

   Cris solutia ta e folosita in cazul oamenilor inalt calificati si in general mai in varsta.
   Eu ma refer la joburi de absolventi – si aici Constanta scoate vreo 300 pe an plus inca 300 constanteni care termina poli + cibernetica.
   Suficienti pentru o industrie IT la nivelul macar al Iasului.

   Răspunde
    
  3. radu
   Martie 9, 2015 la ora 09:14

   referitor la conectivitate singura problema era pe retelele mobile vara pana prin 2013. Anul trecut nu au mai fost probleme nici macar in August. Iar in conectivitate pe retele fixe, toti provideri ofera conectivitate la maximum care se ofera in tara. Eu nu vad o problema in conectare.

   Răspunde
    
   1. Rom
    Martie 10, 2015 la ora 10:51

    Ma referisem la conectarea cu fibra optica, dar acuma vad ca problema este mai extinsa asa ca este mai complicat…

    Răspunde
     
 • Andrei
  Martie 7, 2015 la ora 16:09

  Salut,
  Ce parere ai despre Bitcoin si proprietatile lui (fara inflatie, limita matematica maxima de 21 milioane monede)? Un scurt reportaj obiectiv ar fi de mare folos!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase