BIZIDAY: Luni, 2 martie 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 2 martie 2015

 • arcn
  Martie 4, 2015 la ora 22:54

  Apropo de tunele prin orase: sa mentionam tunelul din Madrid de 10 km, practic s-a ingropat centura M-30, prima centura a orasului, portiunea din sud. In acelasi timp s-au mai facut citeva tunele, in total 25 km, in 2 ani si jumatate, cam 4000 de muncitori in fiecare luna. In articolul din link sunt si alte cifre (cit a costat, citi ani vor plati madrilenii etc.) Lucrarea a fost catalogata drept faraonica, dar a rezolvat multe probleme de trafic. E de asemenea adevarat ca orasul a fost complet intors pe dos in timpul santierelor.
  http://elpais.com/diario/2007/04/01/espana/1175378424_850215.html

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Martie 3, 2015 la ora 17:05

  Statul nu are ce face cu banii? S-a imprumutat cu 1.5 miliarde EUR…super oferta…dobanda doar 2% si apoi vine domnul prezentator si ne spune ca incompetentii de la stat au terminat anul pe plus…mai exact 900 milioane…dupa ce te imprumuti cu 1.5 si mai ramai cu 900 milioane…eu zic ca am saracit cu 600 milioane…asta este partea financiara …partea mai distructiva este ca nu au reusit sa investeasca acei bani astfel incat sa ramanem cu ceva de pe urma lor!

  Răspunde
   
  1. Bogdan
   Martie 3, 2015 la ora 17:09

   CORECTARE: SUPER DOBANDA 3,70% si au fost 1.25 mld EUR…

   Răspunde
    
 • Cosmin Moise
  Martie 3, 2015 la ora 15:43

  Pai cand vorbesti cu un american sau vreun vestic de rusi, ne zic toti ca suntem paranoici, rusofobi, ca nu poate fi chiar asa, ca Tolstoi, ca Ana Karenina, ca Cehov…. Uite d-aia suntem paranoici, din cauza „binefacerilor” cu care ne-au blagoslovit rusii, de ne ustura c… si acum!!! Din cauza de mongoli siberieni, cazaci, calmaci, ceceni si alti „rusi” cu o inalta civilizatie si cultura, ce ne furau manometrele in ’44 zicand ca sunt ceasuri! Toata scursura Asiei aruncata in capul nostru! Intr-adevar o benzinarie mafiota ce-si regleaza conturile in stil mafiot! Cui ii place sa o ia inot pana in Crimeea, sa vada ce bine o duc aia acum, sub stapanire rusa!

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Martie 3, 2015 la ora 13:56

  Tot legat de Rusia problema noastra cea a celor din Europa de Est este ca UE nu are si nici nu cred ca va avea vreodata o politica externa unitara asa cum are SUA iar SUA nu se va implica niciodata foarte mult in zona asa cum o face in Asia de Sud-Est unde are de aparat investitiile americane in zona inclusiv in China sau chiar si in America de Sud.

  Răspunde
   
 • john
  Martie 3, 2015 la ora 13:09

  Pai daca avem asa un excedent dupa doar o luna, faceti fratilor autostrada comarnic -brasov, ca sa nu ne mai amanetam viitoarele generatii. Si mai sunt alte obiective care nu se pot finanta de la ue. canalul siret baragan, etc
  Nu cred ca relaxarea fiscala din noul cod este oportuna in acest moment. Da, suntem sufocati de taxe, dar astfel de reduceri, nu cred ca este momentul sa le facem acum. Se poate reduce tva la carne si fructe, la 9%, scoateti supraacciza introdusa de ponta anul trecut, reduceti taxa pe stalp la 0,5% din 2016 si eliminati-o din 2017, scoateti impozitul pe dividente DAR LASATI TVA LA 24%, sa ne protejam de importuri.
  Incasarile la buget vor creste datorita dna, chiar daca vor scadea unele taxe.
  Companiile de stat care stau pe un munte de lichiditati, dati dividende mai mici si uitati-va dupa achizitii pe la vecini, in special in moldova.
  Loteria de stat sa faca un site cu jocuri on line, pentru ca romanii sunt jucatori, dar si comozi. ( vor sa joace de acasa, in fotoliu,cu ceva de baut alaturi )
  Nu mai stim nimic de datoriile altor tari catre Romania.Recuperati-le, chiar si in natura ( banane, petrol, etc.)
  In ce stadiu este marele proiect cu cazacii de la kmg ? faimosul mld de dolari ?
  Bancile care au clienti cu credite in franci elvetieni, pot propune ceva de genul : eventuala devalorizare sau apreciere a francului sa se vada doar in perioada de ramburs a creditului. Adica, daca francul se devalorizeaza peste o anumita valoare, rata sa nu se modifice, dar sa creasca durata de ramburs. Si invers.
  Sper ca postarea mea n-a starnit hohote de ras si cer scuze pentru eventualele greseli de scriere. Multumesc.

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Martie 3, 2015 la ora 12:44

  Constat cu parere de rau ca spotul de promovare al rusilor este foarte bine realizat si tot cu parere de rau spun ca vor fi foarte multi naivi care vor musca momeala si deveni simpatizanti rusofili dupa ce il vor viziona. Pe de alta parte NATO si UE arunca pe media o propaganda are se adreseaza mai mult rusilor si prin care vor sa il defaimeze pe Putin, ba ca e foarte bogat, ba ca fost un agent KGB lenes si cam betiv si chestii din astea de doi bani care nu stiu cat impact pot sa aiba la un popor cum sunt rusi carora le cam place sa traga la masea si spun asta conform consumului de alcol pe cap locuitor unde Rusia este printre primele tari din lume. Ideal ar fi ca NATO SI UE sa ia lucrurile mult mai in serios si sa realizeze si ei un spot de genul celui facut de rusi in care sa spuna cum au procedat rusi in tarile pe care le-au ocupat cum le-au golit de resurse si cum toate uzinele si fabricile construite au fost facute cu forta de munca locala dar platita la prost iar sefime era de nationalitate rusa siu fabricile erau ale rusilor deci tot o exploatare era doar ca una mai dura in care atunci cand aveai obiectii pateai ca si opozantul regimului Putin recent ucis ceea ce nu se intampla in democratiile occidentale.

  Răspunde
   
 • ion
  Martie 3, 2015 la ora 09:35

  Corect Moise impozitarea profitului (nu ”taxe de prost” faci nu faci plătești) Toți suntem egali cine este mai bun gospodar și mai onest merge mai departe.Cota unică zic eu că va aduce mai mulți la buget din toate părțile: creșterea consumului în toate ramurile , tva, salarii ,asigurări samd.

  Răspunde
   
 • Alex
  Martie 3, 2015 la ora 09:33

  Buna ziua,

  apropo de rubrica „Statul nu are ce face cu banii”..pai daca nu are ce face cu banii sau nu stie ce sa faca cu ei, sa plateasca exproprierile. Am un teren pe centura Craiova pe care deja s-a turnat asfalt si nici pana in clipa de fata nu mi-au dat banii, deja la CNADNR pe site au pus lista cu exproprieri din decembrie 2012. Si sunt multe cazuri….multumesc si interesati-va

  Răspunde
   
  1. Dorel.
   Martie 3, 2015 la ora 12:47

   Eu cred ca trebuie sa te adresezi la institutia avocatul poporului pentru ca problema ta este de competenta lui.

   Răspunde
    
 • Sorin Lungu
  Martie 3, 2015 la ora 09:15

  CAS angajator reprezinta 40,41% din valoarea contributiilor totale. Avand in vedere ca doar CAS angajator a fost redus cu -5 %, rezulta ca diminuarea colectarii cu -3,4 % este mult mai mare decat impactul total de -2.02% produs de reducerea CAS angajator. Deci, avem o colectare negativa -1.38%, daca ne asumam reducerea CAS angajator!

  Răspunde
   
 • Dorin
  Martie 3, 2015 la ora 00:24

  Oare faptul ca scaderea la incasarea contributiilor a fost mai mica decat scaderea CAS-ului nu se datoreaza (ca si cresterea de la cota unica) cresterii salariului minim?

  Nu am facut calcului, dar cred ca concluzia nu va fi asa de optimista.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase