BIZIDAY: Luni, 23 februarie 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 23 februarie 2015

 • roby_ss
  Februarie 25, 2015 la ora 07:12

  In legatura cu reportajul despre centralele termice, dle Guran, va rog sa va faceti mai bine temele in urmatoarele privinte:
  – nu subestimati efectele sociale ale preconizatei constrangeri legislative; chiar daca sunteti obisnuiti sa vedeti doar situatia din Bucuresti, la nivel national situatia este alta: din 2014 nr locuintelor ce detin o centrala termica proprie (peste 1.5 mil) a depasit nr locuintelor bransate la un sistem centralizat. Mai mult, in 8-9 judete din tara nu mai exista sistem centralizat de incalzire, si in alte 20 de judete media locuintelor debransate a depasit 60%, asa ca oamenii de la blocurile din orase nu au alta alternativa de incalzire si furnizare apa calda decat aceste centrale individale;
  – exista centrale termice clasice (nu cu condensare) ptr 1 apartament si la pretul de 1800 lei – puteti sa consultati site-urile de vanzari online, asa ca doar diferenta de pret fata de o centrala cu condensare devina una aproape dubla
  – ptr a obtine acea economie de 25% (in cel mai bun caz) in costuri, la o centrala cu condensare, centrala trebuie sa functioneze in regim de condensare (acest lucru depinde mai putin de temperatura de afara, ci de temperatura agentului termic din calorifere – detalii tehinice). Normativul european la care faceti referire si care ne obliga pe noi sa dam mai multi bani (mult mai multi) se poate aplica in Europa, si mai putin la noi, in fostele tari comuniste, unde foarte multe locuinte au suprafete mici, si sub 40 mp, si unde e APROAPE IMPOSIBIL ca centrala sa functioneze cu condensare (din nou detalii tehnice, interesati-va la specialisti). Cu alte cuvinte, multi dintre noi va trebui a dam aproape dublu pe o centrala, care nu isi va justifica NICIODATA diferenta de pret.
  – Dupa cum am spus mai sus, foarte multi dintre noi nu au alta alternativa de incalzire decat aceste centrale. In acest caz, daca va trebui sa schimbam centrala, (avem deja caloriferele montate) vom fi deci obligati sa cumparam o astfel de centrala cu condensare. Ca centrala sa functioneze in regim de condensare, in cele mai multe cazuri va trebui sa ne SCHIMBAM SI CALORIFERELE – sa montam unele mai mari (motivatia: din nou detalii tehnice). Binenteles ca mai trebuie sa mai dam si un var, ca se face mizerie.
  Eu nu spun ca aceste centrale cu condensare nu sunt OK, din contra, asigura un consum mai mic de gaz (independenta energetica fata de rusi), emana mai putin CO2 si NOX in atmosfera (cerintele ecologice ale UE si nu numai), dar ar trebui foarte bine dezbatuta aceasta problema, cu oameni care se pricep. In UK exista aceasta restrictie din mai 2005, dar acolo au existat si anumite programe guvernamentale de subventionare. In alte tari, (Germania) restrictia s-a aplicat treptat, pe diferite grade de eficienta energetica a centralelor (scuze, am intrat putin in termeni tehnici). Poate si la noi ar trebui putin dezbatute metodele de implementare avand in vedere STUATIA LOCALA a nivelului veniturilor, dimensiunile apartamentelor, alternativele de incalzire etc etc.
  SCUZE PTR POSTUL PREA LUNG.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 25, 2015 la ora 12:08

   ce ati spus dvs se regasea si in reportajul nostru, deci nu inteleg de ce spuneti ca nu ne-am facut temele?

   Răspunde
    
  2. Alin
   Februarie 25, 2015 la ora 12:27

   In 1-2 ani de la interzicerea importului de centrale „normale” pretul la cele in condensatie va scadea.
   La aer conditionat s-a intamplat acelasi lucru , on/off versus inverter

   Răspunde
    
 • cucu
  Februarie 25, 2015 la ora 02:38

  Fonduri de investitii si brokeri au dat faliment in ziua cand a luat-o razna francul. Banci serioase precum barclays au pierdut zeci,chiar peste 100 de milioane in acea zi. A fost un eveniment istoric fara precedent pe piata valutelor. Cu alte cuvinte: ghinion.

  Răspunde
   
 • Jonel
  Februarie 24, 2015 la ora 19:38

  Udrea trebuia sa investeasca si in CAMERE nu numai in posete

  Răspunde
   
 • Adam
  Februarie 24, 2015 la ora 18:35

  E de efect să ne amuzăm de disconfortul Elenei Udrea dar ideea e alta. Diverse persoane sunt private de libertate pe baza denunţului altor inculpaţi. Este vorba de arest preventiv. Nu există nici o discuţie pe fond şi în cele mai multe cazuri nu există nici o dovadă concretă, nici măcar interceptări, filaje SRI. Cel care dă o declaraţie prin care acuză pe altcineva stă acasă … până una alta, iar cel acuzat e la 3×3. E frumoasă comparaţia cu şcolite de la tară dar dacă cumva eşti nevinovat şi eventual nu eşti Elena Udrea sau un alt politician, nu te simti student la regie ci deţinut politic prin anii 50.

  Răspunde
   
 • ileana
  Februarie 24, 2015 la ora 16:02

  Eu am terminat o facultate pe vremea lui Ceausescu..inginera si am fost repartizata intr-un oras muncitoresc..
  Am sta in camin de nefamilisti,cu gandaci, fara apa calda,ma spalam pe cap la coafor ca aveam parul lung ..ploua prin tavan stateam cu ligheanele pe jos,dormeam cu lumina aprinsa de frica gandacilor,mancam la cantina uzinei pana am vazut un sobolan mort ..si nu facusem nici un rau ,nu furasem..nu mintisem doar invatasem poate prea mult!

  Răspunde
   
 • Ani si Dana
  Februarie 24, 2015 la ora 13:29

  WC-urile publice „turcesti” sunt mai iginenice decat cele „englezesti”. Cel putin la noi. In camine chiar daca sunt wc-uri „englezesti”, studentii tot se urca cu picioarele pe ele si stau „turceste”, deci care e scopul atunci? La noi nu exista capace de unica folosinta, iar hartia igienica se fura.

  Răspunde
   
 • Manecan Alexandru Ioan
  Februarie 24, 2015 la ora 10:13

  Ce a spus doamna Udrea despre acea camera de 3X3 m. poate fi adevarat. Dar vreau sa va spun ca eu va scriu acum din Campusul Tudor Vladimirescu din Iasi, camin T4 dintr-o camera aprox.4X4 in care stam doua persoane, cu mobilier din anii 70 pe care il improvizam. Mai aducem si raftulete si masute de acasa. Geamurile sunt din aceeasi tamplarie pe care au prins-o si parintii notri. 9 camine sunt in acest regim restul pana la 23 sunt in variante camerelor de 4 persoane cu camere ceva mai mari, dar nu foarte mari. Doar 3-4 sunt reabilitate cu bai in camera sau la modul si geamuri termopan. In anii ’90 pana nu demult tot WC-uri turcesti erau si p’aci.

  Răspunde
   
  1. gulimas
   Februarie 24, 2015 la ora 14:23

   Manecan Alexandru, cred ca te-ai trezit vorbind! Udrea vorbeste de o camera 3×3 cu 4 persoane, tu de una 4×4 cu doua persoane. Cred ca e o diferenta.
   In caminele din TV nu au fost niciodata WC-uri tip turcesti.Si eu am stat acolo 5 ani ,la inceputul anilor 70, cand erau doar 9 camine construite si cantina., cu apa calda si rece non-stop. Cred ca e o diferenta.
   Nu iau apararea nimanui, dar sa nu vorbim aiurea.

   Răspunde
    
   1. Carmen Cinta
    Februarie 24, 2015 la ora 14:47

    Dumneavoastra ati stat in anii 70 cand probabil erau noi. Eu am stat in caminele studentesti din Brasov in groaznicii ani 1983-1988, in orasul foametei. Diferenta este ca stateam 5-6 persoane in camera; faceam curatenie in camine inclusiv la wc-uri; faceam de serviciu la cantina unde mai ramasesera angajati doar 1 bucatareasa si administratorul; stateam cu mantalele de armata pe noi in timp ce invatam in camin datorita frigului insuportabil (pe vremea aceea si fetele faceau ceva armata); aveam cateva ore de apa calda dar nu zilnic (pic, pic, a fost apa calda); studentii si soldatii culegeau recoltele de pe camp pana la inceput de decembrie in frig, lapovita, ger, ploaie, slabi si prost imbracati; suntem generatia care a picat intre scanduri, nu ajunseseram sefi ca cei din generatia 70, nu am fost comunisti, si probabil ca nu vom avea pensii; am devenit OAMENI si vrem o tara normala.

    Răspunde
     
   2. Marina
    Februarie 25, 2015 la ora 11:08

    Gulimas, nu stiu cat s-a trezit vorbind Manecan Alex.Ioan, despre T3-T4 din T.V. Iasi, poate in 70 erau noi, am stat si eu in T3 intre 84-89 (anii gloriosi) cate 3 in camera dupa un an in T11 cu 6 in camera de 4, fara curent la prize, curentul oricum se intrerupea , apa calda cu program de ~2 ore de 2-3 ori pe saptamana, poate si apa rece se oprea de multe ori, mobilierul si atunci era cum era, au fost si gandaci in camera. Deci e relativ cum ne raportam la conditii,si probabil am facut facultatea pe vremea parintilor lui Manecan A.I. , doar ca acum ei au macar curent , apa , si probabil internet …

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase