BIZIDAY: Cât de greu e să ajungi la Visul American…

stiri verificate
Categoria: Diverse
Etichete: , ,

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: Cât de greu e să ajungi la Visul American…

 • rockn`
  Aprilie 27, 2016 la ora 23:29

  nu incercati sa le stricati imaginea dracilor , ca americanii sunt mult mai de treaba decat noi si te poti realiza acolo ciar si ca Mamut !!!.lasati-va !![pt. a revolva problema ; reunirea in ro/[cu ,,r„ mic] avem nevoie de o reunire fara ciuda unu pe altu si sa dam sut in cu` la unele chestii din tara.

  Răspunde
   
 • rockn`
  Aprilie 27, 2016 la ora 22:18

  tarile care nu au nume cu renume, greu va fi pentru ele!

  Răspunde
   
 • Anton
  Februarie 19, 2015 la ora 14:46

  Il aud in fiecare seara pe Moise cum vorbeste despre cei plecati care ar trebui sa se intoarca acasa. Eu am fost plecat 13 ani si am trait mereu cu visul ca ma voi intoarce…am lasat-o de la un an la altul… si intre timp, ca sa nu cumva sa ma obisnuiesc acolo, mi-am cumparat un teren in tara, apoi un apartament, apoi am construit o hala…am pu bani deoparte…si am zis GATA! E timpul sa ma intorc!In tara lumea s-a schimbat…mentalitatea s-a schimbat… Eram sigur ca, cu o suma frumusica, cu un spatiu destul de maricel voi reusi sa imi deschid o mica afacere si nu va mai trebui sa plec…si poate voi reusi sa ii fac si pe altii sa numai plece. Numai ca…nu s-a schimbat nimic!!! Si imi vine sa urlu ca m-am intors…dar nu spun la nimeni…ca sa nu ii aud pe cei care mi-au spus sa nu ma intorc ca…aveau dreptate. Puteti sa credeti ca eu am o hala industriala intreBacau si prima comuna, sunt in intravilanul comunei…si tot nu ma pot bransa la linia de curent electric? Puteti crede ca in zona in care sunt eu exista o piscina, un club, oun atelier auto…toti bransati…si eu nu pot? De ce…pentru ca eu am fost prost si am vrut sa fac bransamentul legal…am vrut sa nu sufere altii din cauza mea si am atentionat Primaria si Eon-ul ca legea ii obliga (75/2013) sa faca o extindere de retea…si ei ce fac…se acuza reciproc. Stiti cand am facut prima cerere de bransare? Acum 3 ani. De anul trecut tot ma plimb pe la Primarie…pe la Eon…si nimic.
  Deci…Moise…inainte sa spui ca ar trebui sa se intoarca cei din afara…incearca sa vorbesti cu ei…sa ii intrebi la ce se asteapta si sa incerci sa le spui ceva mai concret…ce ii asteapta…nu de alta, dar vor suferi si isi vor blestema zilele ca mine
  Sa traiesti!!

  Răspunde
   
 • eugen
  Februarie 18, 2015 la ora 08:34

  Povestea acestei fete nu este representativa pentru emigrantii in America. In primul rand ea nu a ramas legal in USA. Studentii care vin prin programele de munca pe timpul verii nu pot emigra in USA.
  Eu am emigrat in 2013 cu diversity visa, mi-am gasit job din prima luna in profesia mea pe care am avut-o si Romania, sunt inginer in vinificatie aici in USA se numeste winemaker.
  Americanii sunt oameni care te integreaza si nu discrimineaza, am mai lucrat in US Si cu ani in urma Si situ ce vorbesc. Scriu acest mesaj ca fost student care a lucrat pe timpul verii in USA Si ca proaspat emigrant de succes, la 36 de ani si nu in ultimul rand pentru ca ma simt dator pentru Tara care m-a adoptat, in care nu sunt umilit si in care mi-a oferit o viata noua mie si sotiei.Aici in USA sunt exemple de oameni care au luat-o de la zero Si au reusit, ma refer la romani,dar intotdeauna cei care nu au avut o profesie sau o educatie solida intr-un domeniu au avut experiente de la periferia societatii acesta e cazul acestei persoane care dezvaluie un adevar personal dar bazat pe propia experienta de om nepregatit profesional, fara acte Si plin de povesti care nu reflecta societatea reala Americana.
  De ce oare nu am vazut un medic roman stabilit in USA? Sunt cu miile domnule Guran, dar probabil ca ati avut un scop cand ati venit cu acest exemplu de emigrant.
  O zi buna sa aveti!

  Răspunde
   
 • Andrei
  Februarie 18, 2015 la ora 00:11

  Un sacrificu din obligatie devine tortura, iar fiecare om este dator sa isi faca viata buna prin metode ce par acceptabile moralei sale.
  Cred ca unu din punctele comune ale emigrantilor il constitue dorinta de a avea mai mult, a face mai mult, a reusi. Am observat acest lucru la emigrantii educati dar si la cei cu mai putine studii. Pe de alta parte, cred ca majoritatea emgratilor nu s-au adaptat realitatilor romanesti, din diferite motive.
  Este uimitor cum marea majoritate a emigrantilor in Europa si in SUA au ‘reusit’. Aceasta mare majoritate nu a fot infricosata de munca, ore lungi, Craciunuri singure si izolare.
  Este mare pacat ca aceasta energie este utilizata in alte parti ale lumii. Cred ca greseala majora a generatiei aflate la putere (45-65 de ani) este ca risipa acestor oameni energetici, cu vointa si cu putere de munca. Brain drain si ‘muscle drain’ nu va face decat sa intarzie recuperarea Romaniei.

  Răspunde
   
 • Mark
  Februarie 16, 2015 la ora 00:43

  Lavinia nu va cotiza la pensia generatiei X.

  Tinerii care muncesc in strainatate fac asta pentru ca nici unul dintre ei nu doreste sa isi sacrifice viitorul pentru progresul tarii.

  Este usor sa zici la televizor ca generatia X a esuat , dar ca totusi generatia Y poate intoarce situatia… da , se poate , dar NU pe sanatatea mea.

  Răspunde
   
 • Florin
  Februarie 15, 2015 la ora 20:37

  Trebuie sa fii naiv daca crezi ca atunci cand pleci in alta tara o sa curga miere la robinet. Dar si cand vezi ce se intampla in romania (da cu r mic), cum politicienii is bat joc de noi zilnic si nimeni nu zice nimic. Iti vine sa te duci sa iti faci veacul pe la altii.. daca nu pentru tine, pentru copii tai.

  Răspunde
   
 • Stoenovici
  Februarie 15, 2015 la ora 18:29

  dle Moise,
  va rog sa faceti mult mai multe emisiuni pe aceasta tema si sa prezentati drumul acestor romani in strainatate.
  Acest lucru va lamuri pe multi despre ce este viata in afara si daca vor voi sa o mai urmeze fiind in cunostinta de cauza.
  Unii se nasc in Romania dar nu au pamintul de acolo in singe, altii se intorc dupa 30 ani pentru ca singele lor oricum acolo trage si nu conteaza cint de bogati sint sau ce au trait. Graiul si cu portul romanesc spun totul.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase