Şi un parazit poate fi tată, din păcate pentru fiul său

blog puscarie

de Moise Guran

M-am tot întrebat cât de greu trebuie să fie, cât de copleşitoare sunt, probabil, remuşcările unui tată care-şi bagă copilul la puşcărie. Am ştiut, din momentul în care procurorii l-au luat pe Hrebenciuc junior, că seniorul se va preda cu arme şi bagaje, că va spune tot, că va încerca orice este omeneşte posibil pentru a obţine cel puţin clementa procurorilor şi a judecătorilor pentru fiul său Andrei, ajuns şi el după gratii.

Cam la fel au stat lucrurile şi cu Alin Cocoş, trimis de tatăl său, spune madam Udrea, cu valiza de bani, probabil şpagă, la Ghiţă sau mai ştiu eu unde. Şi Alin, şi Andrei, sunt azi într-o formă de arest. Colaborarea lui Viorel Hrebenciuc pare a-i fi adus, deocamdată, fiului său, Andrei, forma arestului la domiciliu.

Desigur, nu vorbim de implicarea unor minori aici… Juniorii, şi Hrebenciuc şi Cocoş, erau majori şi vaccinaţi. Adevărata problemă, însă, este exact vaccinul acestor tineri… În aceşti ani, în care oamenii pe care îi vedem, astăzi, călcându-se pe picioare la DNA s-au situat mult deasupra legii, mult deasupra noastră, a celorlalţi, pierduseră, probabil, simţul elementar al conservării speciei. Credeau că lor nu li se poate întâmpla niciodată să ajungă acolo, şi, deci, nici odraslele lor nu ar fi putut ajunge vreodată la puşcărie.

Carevasăzică, aceşti granguri ai tranziţiei nu îşi vaccinau copiii ca noi toţi, împotriva unor viruşi, nici nu aveau cum, pentru că ei, paraziţii, erau însăşi viruşii, iar copiii lor au primit tot o educaţie de paraziţi,  au fost iniţiaţi şi dezvoltaţi, cu grijă părintească, întru păstrarea statusului social.

Cu toată înţelegerea şi compasiunea pentru un tată, fie el şi infractor, care îşi trimite, inconştient, copilul la puşcărie, nu cred că beizadelele pot invoca, în faţa instanţei, faptul că nu au ştiut că în lumea reală şpaga reprezintă o infracţiune. Au fost, probabil, educate în spiritul corupţiei, în spiritul unei clase devenită dominantă nu prin muncii sau inteligenţă, nici măcar datorită averii, ci în spiritul unei clase parazitare, a băieţilor deştepţi care pot fi, de exemplu, chiar angajaţi pe posturi publice, cu salarii de mizerie, dar care posturi îi vor face oricum milionari.

Nu pentru că i-au prins, ci pentruu ei ca oameni… am toată mila pentru aceşti tineri. Lor le lipsesc noţiunile elementare de bine şi de rău, chiar dacă cunoşteau legile şi li se explicaseră, probabil, noţiunile de ilegal/procuror/pericol, aşa cum noi, ceilalţi, le explicăm copiilor noştri foc/ărşi/pericol.

Şi totuşi, e clar, cred, pentru toată lumea, şi Andrei Hrebenciuc, şi Alin Cocoş, sunt la fel de victime ale părinţilor lor, cum sunt copiii unei familii cu părinţi alcoolici, sau denaturaţi în orice fel. Indiferent de sărăcie sau de bogăţie, de cultură, de inteligenţă sau de prostie nativă, beizadelele şi copiii sărmani sunt uniţi în aceeaşi dramă a societăţii noastre – lipsa de educaţie elementară. În ambele cazuri temelia sistemului de valori este greşită.

O să vi se pară naiv, dar eu cred că, indiferent ce îi spun părinţii acasă, un copil poate fi salvat de un dascăl cu personalitate şi cu principii puternice.

Cinstea o înveţi sau nu, în familie, de la părinţi, la fel ca şi buna cuviinţă. Sunt de acord că şcoala are mici şanse să mai îndrepte un copil greşit format, dar cred că şcoala are singura şansă. Alta nu mai există. Aşa că, poate, ar trebui să ne gândim să redefinim în acest sens şi rolul şcolii.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

24 răspunsuri la Şi un parazit poate fi tată, din păcate pentru fiul său

 • Adi
  Februarie 5, 2015 la ora 16:05

  Bazaconii curate! Este exact pe dos: poate sa stea profesorul si in cap, daca acasa tacsu ii da matrafox, tot alcoolic ajunge copilul. Degeaba educatoarea pedepseste zilnic de 10 ori pe zi un copil care-i agreseaza pe ceilalti, daca acasa ma-sa ii zice sa dea cu pumnul! E un caz real, cu care ma confrunt ca parinte. Domnule Guran, in orice judecata de valoare, bunul-simt (fie in inteles romanesc de „scaun la cap” sau englezesc de commom sense) trebuie sa prevaleze. Concluzii avantate si hazardate despre salvatori „unici” sunt pentru fituici cu fete la pagina 5. Sa ne pastram nu doar calmul, ci si ratiunea. Si sa nu cadem in capcana ratingului cu orice pret, pentru ca atunci ne scufundam in aceeasi mocirla in care nu mai exista nicio distinctie intre bine si rau, intre alb si negru.

  Răspunde
   
 • LazyDay
  Februarie 5, 2015 la ora 13:11

  Am fost la vulcanizare, am avut de platit 20 lei, i-am dat casieritei 100 lei, mi-a dat restul dar nu mi-a dat bon. Cum pot pleca fara sa platesc? Ca asa zice legea. Daca-i spuneam sa-mi dea banii inapoi ca am dreptul sa nu platesc, imi spunea aaa. scuzati si-mi batea pe casa 20 lei. Nu cred ca legea se poate aplica. Singurele care vor iesi in paguba sunt babele alea amarate de vand la marginea drumului sunatoare, musetel, marar si patrunjel. Ele n-au casa de marcat, si dupa ce ca n-au loc in piata de mafie, dupa ce primesc amezi si cate-o scaltoaca de la jandarmi, acum mai raman si fara marfa. Picto Monta a venit vremea sa ne lasi…

  Răspunde
   
 • mihaix
  Februarie 5, 2015 la ora 12:32

  Corect articol. Eu as avea o mentiune. Nu Justitia i-a bagat la puscarie , ci parintii lor. Daca aveau cat de cat creier, sau scoala vietii, ii tineau departe de afacerile lor. Dar nu, ei au vrut sa le predea copiilor „afacerile”, cam cum se facea si in Nasul, si in Mafie. Deci chiar ei, le-au pus catusele pe maini. Daca le ziceau, fac eu tampenii, tu nu te bagi, scapau. Dar realitatea ne arata ca micutii acestia se credeau intangibili, si ca ei pot trage sforile. Ei bine se pare ca master planul este altul, si ma bucur ca lucrurile se schimba pe baza sa. 🙂

  Răspunde
   
 • santana carlos
  Februarie 5, 2015 la ora 11:35

  nu poate fi schimbat de nici un dascal, ci doar de anturaj.
  am vazut asta si in filmele americane cu mafioti 🙂 Sopranos si „colegii” isi trimit odraslele la internat, sa stea departe de „afacerile” riscante ale familiei
  aici e si marea diferenta vizavi de copiii sarmani, e mult mai greu sa schimbi anturajul fara bani (aici biserica, asa cum e ea, chiar ar putea avea un rol pozitiv).
  un dascal cu personalitate ar putea sa dea un sens grupului de adolescenti in cautare, sa le fie un fel de „lider spiritual” cel mult (tot de prin niste filme cu profi de muzica sau teatru extrascolar parca 🙂

  Răspunde
   
 • Iustin
  Februarie 5, 2015 la ora 11:31

  las-o moale. ai luat-o pe aratura rau de tot.
  cum poti sa spui ca sunt niste victime?
  cum poti sa le plangi de mila?
  comparatiile facute de tine in text sunt niste aberatii.
  din pacate, specia din care facem parte nu are pradator natural. totul se rezuma la selectie naturala, si tot din pacate, nici asta nu da mari rezultate.

  Răspunde
   
 • Gabi_
  Februarie 5, 2015 la ora 10:20

  Degeaba fac indivizii (parinti si copii) puscarie. Si-au atins scopul,au facut manevre si s-au imbogatit! Puscaria nu-I sperie si sincer nici n-ar trebui sa faca puscarie genul asta de oameni. Ar trebui,prin lege, sa li se confiste MINIM DUBLU prejudiciului pentru care sunt acuzati si pusi sub supravegere stricata,cu reguli stricte, iar cea mai mica incalcare a acestor regului sa fie taxata cu BANI MULTI.
  Degeaba le dai ani…cand pe ei ii „doare” de bani! Si deci trebuie liviti unde doare cel mai tare.

  Răspunde
   
 • Diana
  Februarie 5, 2015 la ora 09:44

  Inca nu am copii dar am inteles mesajul domnului Moise din prisma unui tata care oricat de mult ar face ilegalitati (ca o boala de aici comparatia cu alcoolul) si ar sti ca si copilul e implicat, in momentul demascarii si ducerea propiului copil la inchisoare ar fi devastat, avand numai regrete si pareri de rau ge genul „ce-ar fi fost daca..” , „de ce copilul meu?” Etc. Si atunci intervine influenta de la scoala, de la profesori. Chiar daca parintii „nu stiu sa se opreasca”, copilul ar putea sa-i schimbe, sa vina cu o inocenta subtila (influentata de dascalul bland si cu principii de viata bine conturate) si sa-si ajute parintii sa vada dincolo de viata politica si meschina. Da o tema de gandire pentru acasa, pentru toti parintii si nu numai.

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Februarie 5, 2015 la ora 08:31

  In primul rand, cand vorbim de educatie trebuie sa ne gandim la valori. Intai educam sufletul, apoi mintea. Mintea e o arma cu doua taisuri si poate fi periculoasa fara suflet ( saua afect ) care sa o directioneze.

  Răspunde
   
 • saba
  Februarie 5, 2015 la ora 08:01

  Merkel si Orban, despre liberali si democratie. Democratia este una singura, dar in noianul de intelesuri si interpretari si-a pierdut semnificatia. Nimeni nu poate modifica semnificatia dar o poate interpreta diferit. Este ca si cum ai face ceva inainte de a intelege. Si asta este o greseala, din principiu. Cind vorbim despre liberali, liberalizare percepem linertate, eliberare. Suna foarte frumos, chiar promitator. Dae, cu adevarat, asta-i ceea ce vrea fiecare in tot ceea ce face, de la inceput pina la sfirsit? Daca vom reusi sa fim sinceri cu noi insine, si trebuie sa fim, vrem sa fim liberi numai atita timp cit ne urmarim si pina ne atingem scopul, adica propriile interese. Gradul, nivelul de satisfacere al propriului interes este, de fapt, masura libertatii pe care si-o doreste fiecare dintre noi. Daca traim singuri, izolati, putem sa ne consideram liberi, sa facem ce poftim. In societate, succesul personal depinde de participarea, de contributiile si renuntarile altora, a celor din jurul nostru. In socitate suntem liberi cu totii sau nici unul. In acest punct este cel mai potrivit sa corbim despre democratie, despre vointa unui popor unit, nedezbinat, nediscriminat. Pentru a atinge o democratie autentica, conditia fundamentala este unitatea autentica a poporului. In momentul in care vrei sa fii liber in societatea in care traiesti, nu mai iesti un democrat. In momentul in care vrei (deci nu se pune problema sa si reusesti) sa te desprinzi de majoritate (ramii in urma sau te duci inainte), nu mai iesti un democrat. Acuma ma voi referi la atitudinea majoritatii fata de aceste exceptii. Cine ramine in urma intentionat, trebuie sanctionat. Ceilalti trebuie ajutati. Democratia este o relatie sociala – ca sa reusim in interesul comun avem nevoie de absolut toti membri societatii. Cu voia sau fara voia lor – si aici intervin doua elemente: unul de principiu si altul de actiune. Principiul este cel enuntat mai devreme: sa nu face ceea ce nu ai inteles, este gresit sa faci ceva fara sa intelegi. Despre actiune voi vorbi ceva mai tirziu, pentru a pastra firul rationamentului. Deci , la exceptii am vorbit despre cei ramasi in urma. Avem si altii care merg inainte – mai repede, mai deosebiti, mai plini de initiative. Atita timp cit intentia tine de spiritul comunitatii (majoritatii), nu este nimic de sanctionat, numai de controlat. Ca si in cazul celor ramasi in urma, sanctinezi individualismul, dorinta de a fi evidentiat pentru succesul la care am contribuit cu totii. Esti grozav pentru o parte din tine si nu trebuie sa uiti cine te-a ajutat de acolo de unde ai plecat. Daca ai inteles asta, nu vei gresi ramanind in fata, pentru ca vei continua sa ramii cu noi, cu majoritatea. Am promis ca voi vorbi de o anumita actiune. Aici este aici. Actiunea se numeste dictatura. La fel ca in orice pe lume, exista doi poli: dictatura individuala si dictatura populara. Fiind vorba de dictatura poporului, fara sa gresim, o putem denumi dictatura democratica. Probabil ca rezultatul acestei actiuni sa fie democratia dictatoriala – dar asta incepe sa fie teorie, iar eu vreau sa ramin cu picioarele pe pamint. Deci prin dictatura democratica, va rog foarte mult sa nu se inteleaga ca as aminti de dictatura proletara. Dictatura saracilor asupra bogatilor este mai mult decit teorie, devine politica. Pina aici nu am vorbit despre politica si nici nu as fi vrut, dar ma voi rezuma doar la ce inteleg eu ca ar fi. Politica inseamna partide, grupare, separare, discriminare, nepotism, avantaje/favoruri si interese personale. Politica nu are a face cu democratia. Politica mai inseamna competitie, concurenta, provocare la lupta. In politica, intotdeauna trebuie sa rezulte, sa existe un cistigator, un invingator, un dominator. Adica va exeista mereu unul sau mai multi care vor pierde. Vor pierde din ceea ce le apartine de drept. De dreptul cu care s-au nascut. Politica este ca si banul, un artificiu conceput ca o arma de atac. Acestea sunt un glont, o pusca, o sabie. Referindu-ma la cei care o iau inainte, am precizat ca trebuie controlati. Sunt multe de controlat intr-o democratie, dar controlul nu este un atac. Controlul este o aparare, este un scut, este un zid. Pastrind spiritul comunitatii (al majoritatii) – toti pentru unul si unul pentru toti, cel din urma va fi cel dintii, unde-s multi puterea creste, samd – vei iesti de sub control fara teama, pentru ca stim cu totii (inclusiv tu) ca o faci spre binele comunitatii si pentru ca te vei intoarce sanatos. Spus cam poetic dar este adevarat. Pentru a functiona progresist, controlul trebuie sa confere flexibilitate – la asta se refera poezia de mai sus. Flexibilitatea tine de relatii. In societate, in democratie avem relatii. Relatii sociale. Prin natura sa omul este socialist. Si asta nu este politica, este aparare. Instinct de aparare si existenta cu relatii economice. Socialism inseamna economie, capitalism inseamna politica. Cind intelegi nu este de loc greu sa decizi ce vrei de la vietile celor din jurul tau si de la viata ta, care este si ea numai una. Chestie de bun simt, ” buna cuviinţă”.

  Răspunde
   
 • Crisoy
  Februarie 5, 2015 la ora 07:40

  Explicatie total tembela aseara cu casele de marcat:

  1. Data aia calendaristica nu poate fi bagata din burta, daca casa de marcat a fost fiscalizata si initializata sa functioneze ca si casa de marcat „oficiala” in magazin. Memoria fiscala, merge din zi in zi, nu poti s-o dai inapoi sa bati ce vrei tu, la o data anterioara

  2. Cine tine o casa de marcat pentru o gestiune paralela (pe caiet) in magazin? Cand vine Garda, ce faci cu ea? Daca a doua casa de marcat e pentru aceeasi gestiune (adica oficiala) ambele case de marcat scad stocul in sistemul informatic in ziua curenta. Poti sa te apuci sa bati ce vrei pe casa dar numai in ziua curenta. Nu poti sa te intorci in urma. Rapoartele de gestiune din zilele anterioare au fost deja scoase, sunt in contabilitate si in memoria fiscala. Nu le mai poti modifica.

  Singurul mod in care s-ar putea fura ar fi daca ar fi o firma fantoma, cu o casa de marcat fiscalizata pe care nu s-a batut nimic si initializata (din soft) cu o data anterioara datei de 1 februarie 2015 (casa de marcat „stie” ca azi e 1 februarie (desi nu este). S-ar putea emite bonuri si rapoarte pana in data castigatoare si, in ziua castigatoare, s-ar putea bate un bon castigator. Dar Fiscul a spus ca va verifica casele de marcat respective.

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Februarie 5, 2015 la ora 09:08

   Moise a explicat ca respectiva casa este tinuta degeaba bina in ziua tragerii la sorti.Dupa ce s-a anuntat rezultatul se bate pe ea pina se aduce la zi si printre bonurile emise va figura si cel cistigator,fabricat la comanda.

   Răspunde
    
 • Matei Cristi
  Februarie 4, 2015 la ora 23:51

  Domnule Guran ,
  Referitor la emisiunea dumneavoastră Biziday, de pe canalul TVR 1, din 04.02.2015 unde expuneti modul prin care se poate ,,frauda” sistemul de loterie, organizat de Ministerul de finanţe ,cu bonul câştigător de pe o casa de marcat sunteţi într-o gravă eroare, riscând să dezinformaţi opinia publica şi să aruncaţi în derizoriu o idee foarte bună. Am să vă expun câteva contra argumente care indică greşeală raţionamentului dumneavoastră . Casele de marcat fiscale generează automat data, neputând fi introdusă manual, tocmai pentru a nu se comite fraude . Referitor la cea de- a doua casa de marcat, dacă nu este fiscalizată nu apare pe fiecare bon numărul unic atribuit de risc, deci pe cale de consecinţă acest bon nu este valid .

  Răspunde
   
 • LazyDay
  Februarie 4, 2015 la ora 22:25

  daca extrapolam, fii fostilor generali de securitate sunt conducatorii tarii. nu se spune nimic despre ei, unul chiar a condus CSM-ul de curand, si n-a avut nimeni nimic de obiectat. toti au bagat capul la cutie.

  Răspunde
   
 • Crisoy
  Februarie 4, 2015 la ora 22:16

  Pun pariu cu dvs. dle. Guran ca peste 85% din iobagii pe care dvs. ii numiti „clasa de mijloc” si care merg ca oile zi de zi la munca in Pipera, doar ca sa aiba ulerior ce decarta la banci, la stat si la supermarket, ii invidiaza din toti ranunchii pe alde Hrebe si Cocos junior, cu toata educatia morala corecta pe care au primit-o de la parinti.

  Cine are succes in ziua de azi: cine are bani sau cine munceste 12 ore pe zi ca prostul ???

  Răspunde
   
  1. LazyDay
   Februarie 4, 2015 la ora 22:29

   Te chinui sa faci o facultate, faci si master, cu chiu cu vai gasesti de munca intr-o multinationala unde trebuie sa stai cu ochi’n patru sa nu te trezesti cu vreun cutit in spate, muncesti pentru ca sefu’ sa aiba ce … Te urci in autobuz si fara sa vrei auzi o discutie: „bah prost e fiu’miu, i-a dat Dumnezeu noroc sa aiba o rumanca in Germania de-i facea si 8 milioane / noapte, si prostu a dat in ea, si i-a luat-o unu din Constanta”… Baiat cu facultate faci un calcul simplu si ce-ti iese…

   Răspunde
    
 • Crisoy
  Februarie 4, 2015 la ora 22:10

  Vai dle. Moise, dar parca v-ati nascut ieri…! Bine ati venit in lumea reala!

  In lumea reala Andrei Hrebenciuc, şi Alin Cocoş, se mandresc, la fel ca si parintii lor, ca intra pe usa DNA si nu mai ies de acolo. Ei stiu foarte bine de la parintii lor ca milioanele de euro inseamna stat dupa gratii. Stiu ca, daca scriu o carte de valoare, ca Adrian Nastase, pot obtine eliberarea conditionata in cel mult 3 ani.

  Daca ai furat 15 milioane de euro, care sunt undeva bine ascunsi si poti beneficia de ei, merita sau nu sa faci puscarie?

  Ce-i mai bine? Sa muncesti ca prostul 3 ani doar pentru o subzistenta mizera sau sa renunti la 3 ani de libertate dar sa ramai cu o carutza de bani pentru un muritor de rand?

  Daca dvs. dle. Guran, credeti ca Hrebenciuc senior si Cocos senior au in mintea lor aceleasi demersuri morale, pe care le-ati enuntat mai sus, sunteti intr-o grava eroare. Ei stiu, asa cum stiu si juniorii ca obrazul gros cu puscarie se tine.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 4, 2015 la ora 21:46

  @Moise.Ceea ce acum numim spaga s-a numit asa mult mai tirziu dar am auzit prima data la scoala.Invatatoarea era bolnava si i-a tinul locul profesoara de chimie.Noi chmie nu faceam si nu stiam nici ce-i aia chimie si nici ce-i aia profesoara nu prea stiam.Auzisem doar ca atunci cind vom creste vom da teze si ca profesorii sunt rai si pun note proaste…
  Atunci in lipsa de ocupatie profesoara ne povestea ca in cancelarie se beau cafele si ca profesorii ar minca salam de vara dar nu se gaseste si ca poate printre parintii nostri sunt unii care lucreaza la alimentari.La noi in casa cafea nu bea nimeni dar inca nu se inventase criza de cafea insa era scumpa iar salam dintrala ,,de vara” m-am intrebat mult timp cu ce o fi deosebit de altele pe care le mai mincam si noi.
  Si uite asa a fost prima ora de pregatire pentru gimnaziu…
  Acum am auzit ca elevii au ifoane si-si inregistreaza profesorii la lectie.Ce ne facem ca nu mai pot afla nimic intresant?!

  Răspunde
   
 • Lucian
  Februarie 4, 2015 la ora 20:03

  si recunosc : DA am discernamant! Si copii mei din asta vor invata ce inseamna sa cantaresti posibilitatile si cum sa gestionezi o situatie fara cale de mijloc. Se cheama asumarea responsabilitatii… ceea ce putini oameni o au si nu se invata in scoala. Chiar si un profesor cu discernamant, etalon de integritate, daca este pus sa gandeasca in afara cutiutei, va actiona prin asumare, indiferent de optiunea personala

  Răspunde
   
 • Mihai
  Februarie 4, 2015 la ora 20:00

  Trebuie sa recunosc faptul ca in liceu, Andrei nu era baiat rau. Sigur, incepusera sa se vada deja semnele influentelor banilor de care dispunea, dar el in sine nu avea nicio intentie negativa. Probabil de-a lungul timpului a mai „invatat” cate o smecherie – imi pare rau sa aud ce soarta are acum insa chiar si necunoasterea legii nu implica nesupunerea in fata ei. Iar actiunile sale sunt de necontestat – in ultima instanta, asta conteaza.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 4, 2015 la ora 19:51

  Au cei mai buni dascali. Din tara si de prin alte tari. Copiii alcoolicilor sunt victime atat timp cat sunt sub influenta parintilor. Odata cu majoratul, ganditul cu propriul cap si dobandirea unui nivel elevat de educatie, accesul la informatii din surse alternative, pot discerne intre bine si rau. Asumarea raului o fac constient, voluntar si sunt responsabili. Ceea ce au invatat de la parinti este ca sunt intangibili, pentru ca fac parte din sistem. Din „haita”, iar „haita” ii va apara vesnic.

  Răspunde
   
 • Lucian
  Februarie 4, 2015 la ora 19:50

  E putin bolnav, dar asa este. Daca beneficiez de bani la urma si zambesc din Elvetia,fara sa imi fie confiscat nimic pentru ca dreptul la proprietate e sfant daca e pe numele lu matusa Tamara si dupa legile romanesti mai noi, pot face puscaria prima data acasa, pentru ca nu imi mai doresc sa incalc legea a doua oara 🙂 sincer o faceam deja de ieri…. doar pentru un milion de euro- nici nu vreau mai mult

  Răspunde
   
 • danadri
  Februarie 4, 2015 la ora 19:30

  Moise , esti sigur ca daca ti-as face o „propunere indecenta ” de genul : Iti iei 50 mil de euro din business ul cutare dar risti 5 ani de puscarie, ai dormi linistit refuzand oferta ?
  Ai in jur de 40 de ani… la 45 de ani te boti bucura pe deplin de libertate cu banii astia …mai gandeste-te ..iti faci ce post de TV vrei si spui chiar ce vrei

  Crezi ca fiul tau te va judeca cand ii vei lasa o mostenire substantiala ? Oare cati magnati , oameni de afaceri au fost cinstiti si multora in fata lor multi scot palaria..saru’mana boeru…ha ha.

  Care-i diferenta ca jumate din poporul asta merge la o puscarie de loc de munca care poate-i nu-i place , sta 10 ore pe zi si dupa 5 ani cu ce se alege ?

  Traim momente dramatice ca specie, ce e binele si ce e raul ?

  E bine ca statu sa iti ia 50 % din munca ta ? Nu e bine , dar taci si inghiti, uite ca oamenii astia au ales sa dea ‘flit’ statului. E bine ca cinstitii sa plateasca pagubele FNI si alte falimente bancare ?
  Uite de ce oamenii astia au inteles ca au o singura viata si vor sa o traisca lejer dupa ce fura si fac puscarie si se aleg cu ceva…

  Răspunde
   
  1. costel
   Februarie 5, 2015 la ora 09:45

   uite de aia coruptia e un fenomen endemic, de masa in tara noastra, pentru ca foarte multi gandesc ca tine, din pacate. nu, nu merita nicio zi in inchisoare pentru orice suma din lume. daca nu va pretuiti libertatea, familia, copii, prietenii, viata pana la urma, si sunteti dispusi sa renuntati la ele, chiar temporar, vanzandu-va la modul cel mai meschin asta nu inseamna ca nu sunt oameni cu coloana vertebrala in Romania. dar tot raul spre bine, cu cat mai multi „baieti destepti” pusi la pastare cu atat mai mult loc liber pentru noi, oamenii normali.

   Răspunde
    
  2. viva
   Februarie 5, 2015 la ora 10:39

   danadri- ei uite, trebuie sa recunosc, ca multi gandesc ca tine. Cu siguranta au avut in vedere ca exista un procent generos de 50% s-o dea in bara si sa intre la parnaie. Dar ma intreb ca prostul, la ce atatia bani? O vorba celebra zicea: nu ma-ntrebati cum am facut primul milion de dolari, dar din pacate Hrebe numai asa stia face bani. Prin scoala lui au trecut si altii pe care i-a angrenat in aceasta caracatita. I se poate reprosa ca a fost tartorul lor.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase