BIZIDAY: Miercuri, 4 februarie 2015

Comentarii prin facebook

40 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 4 februarie 2015

 • Stefan Marian
  Februarie 22, 2015 la ora 21:45

  Am realizat un mic site care te notifica gratuit daca ai castigat la aceasta loterie. Sa vedem ce va fi!

  Răspunde
   
 • no comment !!
  Februarie 5, 2015 la ora 19:07

  OARE UNDE A DISPARUT POSTAREA ?? SI DE CE ??
  punctul pe i
  Februarie 5, 2015 la ora 14:20
  STIMATE DLE GURAN
  Cu respect va aduc la cunostinta faptul ca .. INDIFERENT DE CATE BONURI VOR “IESI CASTIGATOARE” .. STATUL ( fiscul ..) .. t o t ..u n..m i l i o n .. PUNE LA BATAIE !!
  Deci .. CASTIGUL la nivelul statului .. NU ARE DE SUFERIT .. din cauza fraudelor .. care in mod cert se vor face !!
  Si va asigur .. ca nici valoarea UNITARA a premiilor .. NU VA I M B O G A T I .. pe nimeni ( inclusiv din cauza acestor POSIBILE fraude !)
  – See more at: http://www.biziday.ro/2015/02/04/biziday-miercuri-4-februarie-2015/comment-page-1/#comment-402580

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Februarie 5, 2015 la ora 17:44

  Moise, poate dezvolti putin subiectul privind trendul dobanzilor negative, care poate determina paradoxul (desi nu mi se pare chiar paradox) platilor de dobanda pentru depozite iar banca ca plateasca dobanda atunci cand acorda credite 🙂 . Incurcate sunt caile…

  Răspunde
   
 • Ana
  Februarie 5, 2015 la ora 15:28

  Inmatricularile pentru anul 2013-2014 nu au crescut pentru ca le merge bine transportatorilor, ci pentru ca au fost nevoiti sa aiba masini noi la licitatiile judetene si interjudetene 🙂

  Răspunde
   
 • nastase razvan
  Februarie 5, 2015 la ora 13:59

  Sigur ca da, dragi romani ,e mai simplu sa-l ardem pe ala de la coltul strazii care fura de mancare decat sa-l cautam pe cel care fura sa se imbogateasca ,oare chiar nu vede nimeni unde-si doresc hotii astia de politicieni sa se ajunga ? Inchidem buticarii lasand astfel loc pentru hipermarketuri si uite asa asa tanti Aglaia de la tara o sa iasa din casa si o sa intre in Carrefour sau Kaufland (filiale mai mici ) si o sa fie bucuroasa ca a investit in economia Germaniei,Frantei sau mai stiu eu carei tari si o sa se laude :`Ai vazut fa ca stiu si eu sa cumpar?`,in timp ce nepotii ei nu au nici un viitor ea a investit in nepotii strainilor …..si ne plangem ca nu ne bine, ca nu avem . Ei bine va dau o veste proasta : nici nu o sa aveti vreodata

  Răspunde
   
 • Zagura
  Februarie 5, 2015 la ora 13:13

  Deci:Mă duc la supermarket, umplu căruciorul cu cele necesare pe o anumită perioadă, iar la casă cer bon separat pentru fiecare produs, evident pentru a-mi spori șansele de câștig. Este corect raționamentul? Dacă da, cu câte înjurături mă aleg de la ceilalți cumpărători? Și ce se va întâmpla dacă toți cumpărătorii vor proceda la fel?

  Răspunde
   
 • ION
  Februarie 5, 2015 la ora 12:29

  Teoretic și practic se poate frauda această loterie, expunerea d-voastră este solidă , așa cum spuneți autoritățiile ar trebui să se aplece asupra celor care crează valoare adăugată și să lucreze împreună cu ei. Acest joc de a șoarecele și pisica creează ”adaptare la mediu”.Este supra-împovărător numărul și nivelul taxelor și impozitelor, dacă mai pui și instabilitatea codului fiscal ai în față serialul de desene animate ”Tom și Jerry”.

  Răspunde
   
 • Stelian
  Februarie 5, 2015 la ora 12:07

  George are dreptate. Am sunat un prieten care are un magazin si mi-a spus ca nu bate nici o data atunci cand porneste casa. Data este in memorie si nu se poate modifica. Am pierdut jumatate de emisiune degeaba…

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   Februarie 5, 2015 la ora 12:32

   Ba se poate, cu combinatia corecta de taste poti schimba data. Dar si momentul schimbarii se jurnalizeaza, de aceea zic astia ca premiul se va da numai dupa verificarea casei. In IT nu prea exista nu se poate, daca ai acces administrativ (suport, configuare, sursele programului)

   Răspunde
    
   1. George
    Februarie 5, 2015 la ora 14:16

    @AndreiM : Serios ? 🙂 Si care e combinatia aia ?
    Altul care nu a batut nimic in casa de marcat vreodata dar „stie” tot…

    Răspunde
     
    1. AndreiM
     Februarie 5, 2015 la ora 15:05

     Daca dai o cautare pe Goagal poti gasi informatia. Recunosc ca nu m-a interesat aspectul, dar este improbabil sa nu existe aceasta posibilitate.

     Răspunde
      
   2. Stelian
    Februarie 5, 2015 la ora 15:01

    Asta e altceva. Asa pot fi modificate si datele din calculatoarele fiscului…

    Răspunde
     
 • Stelian
  Februarie 5, 2015 la ora 11:48

  Moise va rog frumos cand incepeti o idee sa o si terminati, altfel nu se ingelege ce vreti sa spuneti, sau se intelege altceva. Va dau un exemplu:
  „De regula va aratam cum poate fi fraudat statul, dupa ce un om cum e AS,din pacate pentru presa din Romania, este prins in fapt si procurorii ne spun: uite asta asa si asa.”
  Din pacate este prins s-a inteles aici. Sunt sigur ca ati vrut sa spuneti ca din pacate face aceste lucruri, dar a iesit cu totul altceva daca lasati ideea in aer. Si de multe ori faceti asa ceva.

  Răspunde
   
 • ciprian
  Februarie 5, 2015 la ora 11:20

  campania a inceput de 5 zile si pana acum nu mi-a cerut cineva un bon…se pare ca lumea nu e interesata de aceasta loterie, mai ales ca extrageriile le face loteria nationala :)), romanii nu au incredere in institutiile statului si punct. O alta paree, multe magazine de la sate dau e datorie, voi credeti ca cei care cumpara pe datorie au curaj sa ceara bon? vanzatorii din magazinele de colt au relatii apropiate cu, cumparatorii, din prietenie si de rusine nu li se va cere bon, poate cativa mai tupeist si atat…masura va avea 0 beneficii, mai repede dadeau niste reduceri fiscale, in loc sa scada sa zicem tva-ul la 20, returnau 5% la cumparator, masura asta avea rezultate garantat!

  Răspunde
   
 • Stelian
  Februarie 5, 2015 la ora 11:07

  „Un mod facil la indemana tuturor”, prin asta lasati sa se inteleaga la indemana tuturor oamenilor. Nu toti romanii sunt buticari. Nu toti romanii au doua case de marcat fiscale. Cei mai multi romani nu au nici una, deci nu este la „indemana tuturor”. Puteati explica in 5 minute schema de obtinere a unui bon fiscal pentru o data anterioara, cine pricepe nu avea nevoie de atatea explicatii, iar cine nu pricepe, nici dupa o emisiune de explicatii n-a priceput.

  Răspunde
   
 • Azmodan
  Februarie 5, 2015 la ora 10:42

  mult mai simplu e la prestatori de servicii impozitati forfetar (frizerii/coafor).
  acolo nu este registru de casa, nu este stoc. doar se taie paru….

  Răspunde
   
 • Corneliu
  Februarie 5, 2015 la ora 10:31

  In Arad, primaria are propriul sistem de plata a impozitelor si amenzilor, si e mai simplu ca ghiseul.ro

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 5, 2015 la ora 10:29

  sistemul descris in emisiune cel cu fraudarea bonului castigator de pe 13 aprilie 2015 este corect… dar cred ca tehnic vorbind nu este posibil… cred ca un programator poate se afle exact cand a fost pornita casa si cand a fost tiparit bonul chear daca programul casei de marcat va tipari bonul in ziua de 13 aprilie cu data de 2 feb 2015… practic nu se poate falsifica acel bon da verificarea tehnica se face profesionist… deci ca sa nu avem frauda in Romania ne trebuie un programator angajat la fisc pentru fiecare casa de marcat

  Răspunde
   
  1. ION
   Februarie 5, 2015 la ora 11:54

   Este vorba de o situație teoretică care se poate pune în practică. Acel informatician menit să verifice ce spuneți d-voastră dacă există teoretic ,practic este imposibil să verifice toate acele informații.

   Răspunde
    
 • Jilaveanu Mircea
  Februarie 5, 2015 la ora 10:22

  Ma uit cu amuzament la stiristii-TV si radio,care toti spun sa-i ia pe toti coruptii.CINE PE CINE? CA TOT EI SUNT.Si eu ,ca toata lumea ,realizez ca de fapt se-LEGITIMEAZA,nu se confisca,MARILE AVERI FURATE.Pai daca ai furat 100 de milioane de euro,nu merita sa stai arestat-ca la hotel-12 luni,ca apoi sa fii legitimat?BRAVOS NATIUNE vorba lui Carageale.

  Răspunde
   
 • Moraru
  Februarie 5, 2015 la ora 10:22

  Sper sa nu le treaca astora (de la fisc) prin cap sa mai inventeze vreo declaratie in care sa-i informezi ce incasari lunare ai avut de la populatie. Eventual, chiar defalcat: de la casa de marcat nr 1, x lei; de la casa de marcat nr.2, y lei,.

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 5, 2015 la ora 10:07

  D-le Guran, ati batut ceva vreodata pe casa de marcat ?
  Cum adica „trec ziua de lucru 2 februarie” ??
  DATA SE PUNE AUTOMAT FUNCTIE DE CEASUL INTERN AL CASEI ! Adica cand bat un bon ea pune automat (fara sa pot interveni) data si ora !!
  Doar cand scot rapoarte pot cere sa fie de la data X la data Y, cand bat un bon nu pot schimba data la care este emis (altfel s-ar putea pune la cale magarii mult mai mari fata de aberatia aia de premiu fiscal). Ala e si rolul casei de marcat, cum adica sa trec eu „ziua de lucru” ?

  Răspunde
   
  1. ION
   Februarie 5, 2015 la ora 12:00

   Ce vreau eu să vă aduc în atenție este faptul ca acesta casă de marcat ca și toate dobitoacele IT trebuie programată pentru a putea lucra (gunoi bagi gunoi scoți) adică da pot să fac un bon cu o dată ulterioară dacă știu cum.

   Răspunde
    
 • alex andru
  Februarie 5, 2015 la ora 09:32

  Se pot frauda foarte usor !
  Cel mai bine o stiu importatorii si service-urile caselor de marcat.
  Buba exista si nu e chiar asa de mica; este un buboi 🙂

  Răspunde
   
 • ovidiu
  Februarie 5, 2015 la ora 09:14

  LEGAT DE LOTERIA BONURILOR BINENTELES…
  Din tot scenariul cu fraudarea loteriei prin inregistrari fictive pe casa de marcat…coroborat cu lacomia romanilor, cred ca ar intra niste bani buni la bugetul de stat prin taxele de pe bonurile fictive…
  Totusi cred ca o masura viabila anti evaziune fiscala ar fi obligativitatea sistemelor de plata pos la fel ca si casele de marcat, la toti comerciantii, eventual inlocuirea caselor de marcat cu case de marcat cu pos incorporat si stimularea acceptarii acestui sistem de catre comercianti prin stabilirea unui plafon pentru procentul platit de comercianti catre banci la tranzactiile cu cardul.

  Ar fi o idee chiar si subventionarea acestor comisioane de la bugetul de stat pentru ca pana la urma cat ar da pe de-o parte statul aici, ar scoate pe partea cealalta prin albirea tranzactiilor.

  Stiu, nu toata lumea are cont in banca, nu toata lumea vrea sa plateasca cu cardul, dar asta e directia in care mergem.

  Răspunde
   
  1. ciprian
   Februarie 5, 2015 la ora 11:26

   buna idee, in sistemul actual pt afaceri mai mici bancile cer 1,5% – 2% din suma, adica este aberant 2% din suma poate insemna intre 10-30% din profit, sunt comercianti care au adaos impus, uneori de maxim 10% la care mai pui si tva24% si alte taxe…n-ai cum sa dau 10% din profit doar ca sa primesti banii…

   Răspunde
    
 • Sebastian
  Februarie 5, 2015 la ora 09:00

  @Bogdan

  Platile care sunt facute cu un card bancar sunt „vazute” de ANAF. Loteria nu a fost facuta pentru platile realizate cu un card din simplul motiv ca atunci cand platesti cu un card bancar nu ai cum sa faci evaziune fiscala (nici cu ca si cumparator nici vanzatorul). Loteria a fost gandita in locuri unde nu se foloseste cardul pentru plati tocmai pentru a aduce la suprafata vanzarile la negru prin eliberarea bonului fiscal. Deci actual nu vei reduce cu nimic evaziunea fiscala daca ai implementa un sistem bazat doar pe plata produselor prin card.

  Răspunde
   
  1. Bogdan
   Februarie 5, 2015 la ora 18:53

   Dar … daca tot se poate falsifica un bon asa de usor… am precizat…ca o asemenea loterie ar fi buna doar in cazul platilor cu cardul…iar rostul loteriei ar fi …incurajarea platilor cu card si pastrarea banilor in sistemul bancar si nu la ciorap unde in timp vor putrezii si nu se va folosi nimeni de ei…in unele cazuri…nici macar proprietarul banilor…

   Răspunde
    
 • Cosmin Moise
  Februarie 5, 2015 la ora 08:44

  Ca sa lamurim unele inadvertente din emisiune: 1) registrul de casa se face zilnic, dar NU se depune la fisc, la fisc se depune decontul de TVA (D300), lunar sau trimestrial (evident pentru platitorii de TVA,)in care se trece, printre altele, valoarea totala a livrarilor in perioada respectiva, iar pentru neplatitori se depune D100 cu vaoarea impozitului pe venit sau profit, trimestrial (asadar se declara impozitul si nu veniturile). In cazul eliberarii bonului respectiv cu data respectiva ar trebui refacut registrul de casa pe perioada 02.02.2015 si sa zicem, 15.04.2015 (soldurile se preiau).2) Tot zilnic se face Raportul de gestiune: asadar trebuie si el refacut! 3) Casele de marcat nu permit antedatarea unei tranzactii! Ar trebui ca respectiva casa de marcat sa nu fi fost folosita din data de 01.02.2015 ca sa mai pot bate un bon in 02.02.2015. Cand se termina ziua scot raportul Z si inchid ziua. Urmatoarea tranzactie cand va fi? Daca este pe 15.04.2015 e clar ca a fost folosita doar pentru acea tranzactie! Daca mai bat, sa zicem, cateva tranzactii in zile diferite, ne intoarcem la pct.1), 2) !
  Tot sirul asta de refaceri de acte si tranzactii in casa de marcat trebuiesc facute foarte, foarte meticulos ca sa nu fie identificate! Pentru ca de gandit dau oricum, de la data la care omul vine cu bonul sa-si ia premiul! Si sa nu credeti ca inspectorii sunt prosti, nu stiu sau le e lene sa caute! Vor cauta si ultima hartiuta si ultimul produs din gestiune si ultimul banut! Pana vor gasi ceva!
  Si acum, vazand toate cele de mai sus, isi mai baga cineva pielea la saramura pentru asta?

  Răspunde
   
  1. Cosmin Moise
   Februarie 5, 2015 la ora 08:48

   P.S. Cred ca buticarii se roaga sa nu castige cineva cu bonul emis de ei!

   Răspunde
    
   1. ION
    Februarie 5, 2015 la ora 15:02

    Aveți o problemă cu ”buticarii”?.Aflați că micii-întreprinzători nu stau cu mâna întinsă, mai și plătesc taxe, bani se întorc tot în economie,au angajați cu același simbrie ca și un angajat similar, al celui mai mai mare contributor din România,și cel mai important este și el om.

    Răspunde
     
    1. Cosmin Moise
     Februarie 5, 2015 la ora 21:13

     Am gresit, recunosc, nu am nimic cu buticarii! Dar sa stiti ca si „micii’ intreprinzatori suna ca dracu! Reiau; Patronii de magazine se roaga sa….etc.

     Răspunde
      
 • andrei
  Februarie 5, 2015 la ora 03:03

  nu sunt convins de aceasta metoda de fraudare: la marii comercianti exista obligativitatea scoaterii Z-ului la 24 de ore. nu exista acelasi lucru si la micii comercianti? Daca da, cum se mai poate da inapoi data pt a inregistra vanzari atata timp cat ai deja Z pt ziua respectiva scos(chiar daca ai avut vanzari sau nu, iese cu zero)?

  Răspunde
   
  1. saba
   Februarie 5, 2015 la ora 08:30

   De fapt despre ce premiu este vorba sau daca este numai costul cumparaturii respective, atunci ce suma pune loteria la bataie saptaminal sau lunar? S-a dat vre-o lamurire despr fondul de premiere, procentaj din incasari? Fireste ca 50% ia statul, la buget, nu inteleg din ce ca firmele vinzatoare nu au nici un cistig, deci fara cointeresare. Vad comentarii ca sa nu fii furat. Furat din ce? La orice loterie, legea te obliga sa publici sansele jucatorilor si treptele de premiere/cistig.

   Răspunde
    
  2. george
   Februarie 5, 2015 la ora 10:37

   interesant!

   Răspunde
    
 • Bogdan
  Februarie 5, 2015 la ora 00:47

  Da…adaptarea loteriei…pentru moment…o asemenea loterie ar fi posibila doar pentru bonurile platite cu cardul bancar…extrasele de cont nu le poti fenta doar daca ai access la sistemul bancar. 🙂

  Răspunde
   
 • ciprian
  Februarie 5, 2015 la ora 00:09

  nu cred ca cineva de la fisc va verifica bon-ul la sursa…si da romanii sunt hoti de fire, vor frauda 100% sistemul. Tombola are multe bube ca nu cred ca va fi pusa in aplicare! Poate asa de imagine sa-i dea drumul,

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase