BIZIDAY: Marţi, 3 februarie 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

18 răspunsuri la BIZIDAY: Marţi, 3 februarie 2015

 • cristi
  Februarie 9, 2015 la ora 21:56

  O emisiune despre rafinaria din orasul meu.
  Superba emisiune.
  Multumesc Moise ca ai luat Rafo ca un subiect important.
  Rafo a tinut orasul Onesti, Rafo sustinea in marte parte economia Bacaului. Bacaul in 2000 era RaFO. Rafo tinea toata platforma : Chimcomplex , CAROM si altele.
  Lucrau mii de oameni aici, autobuze pline cu muncitori.
  In 2014 cand ma uit pe geam, nu mai vezi un autobuz cu muncitori, iar in 2000, vedeai cate 10 autobuze pline, un oras cu viata.
  in 2014 toti au plecat, oras pustiu, iar generatia mea tanara, plecata departe.
  CE schimbari tragice …

  Răspunde
   
 • ion
  Februarie 5, 2015 la ora 10:52

  Dacă am înțeles bine după validarea bonului câștigător, se face o verificare a emitentului bonului ,care verificare se lasă cu amenzi cu siguranță ”pentru că nu ai șapcă” ca în bancul cu lupul și iepurele. Pe lângă isteria câștigului apare și spaima controlului.
  Este necesară combaterea evaziuni va scoate la suprafață eficiența firmelor, dar consider prea contondent sistemul de control. Un profesionist aflat în control poate foarte ușor să-și dea seama dacă ceva este putred în contabilitate dar să-ți dea amendă dacă este vorba de o neregulă de 100 de lei este rău intenționată acțiunea.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 4, 2015 la ora 21:18

  @Moise.Ca romanii care cumpara de la supermarket vor stringe bonurile si nu vor mai avea loc de ele in casa am inteles.Ce nu am inteles e cum se vor descurca cei care iau marfa ,,pe caiet” pina le vine pensia sau ajutorul social…Inclin sa cred ca la ei v-ati gindit atit tu cit si Ponta cind vorbiti despre evazionistii periculosi.Altfel nu se justifica,,boniada” asta…
  Totusi unul care ia marfa de la oras si o vinde la el la tara plateste TVA la marfa chiar daca arunca bonul.Ce cistiga la el in sat e nimica toata si daca a ajuns Guvernul Ponta sa caute bani acolo e vai de mama lui guvern…Ce cal frumos si ce globa a ajuns…

  Răspunde
   
 • Marian
  Februarie 4, 2015 la ora 19:33

  Am vazut nedumerirea privind nereflectarea cresterii salariului minim in statistica cresterii vanzarilor de produse alimentare.
  In primul rand nu toate familiile au doar salariul minim ci de multe ori si un alt salariu minim sau chiar mai mare.
  Daca ne referim strict la cei cu salariul minim acestia nu prea cumpara mancare deoarece de nevoie (nu se poate trai cu salariul minim) fac troc.
  Mai explicit, legaturile celui ce sta la bloc, mai ales din orasele mici cu rudele sau prietenii de la tara nu s-au rupt, ba chiar de nevoie s-au strans.
  In timpul liber acestia merg si lucreaza la tara, uneori chiar investesc (la tara sunt oameni si mai saraci) in gradini, solarii, animale, scule de bricolaj (asa se explica bataile pe bormasini, polizoare…la deschiderea unor hipermarketuri) ceea ce se contorizeaza la nealimentare in schimbul mancarii.
  Cum exista si imbracaminte sh. ieftina iata reteta romaneasca a supravietuirii.

  Răspunde
   
 • Tau Ovidiu
  Februarie 4, 2015 la ora 18:57

  La subiectul de ieri seara privind loteria bonurilor,as vrea sa adaug o problema nepusa pe tapet !
  E vorba despre faptul ca 90% din sumele extrase sunt din secventa 100-999,iar 90%(asa cred eu)din bonurile de casa emise sunt din secventa 1-99…asa ca nu cred ca vom vedea castigatori prea curand !
  Ar fi de analizat aceasta problema !
  Multumesc si o zi buna .

  Răspunde
   
 • Florina
  Februarie 4, 2015 la ora 18:30

  A fost odata ….
  A fost odata un jurnalist specializat pe zona economica , ce nu se multumea sa preia mesajele guvernamentale ( si sa le promoveze )ci mai le trecea si prin filtrul analizei.
  Atunci ( odata ..) m-as fi asteptat sa vad si cam ce valoare ( estimata ) are comertul nefiscalizat, ce pondere are el in total evaziune …si alte asmenea raspunsuri.
  Poate din acea analiza ar fi reiesit ca grosul evaziunii provine din zona industriala , petrochimica , din porturi si transporturi, vami si centre en gross.
  Sau poate din faptul ca o mare parte din societaile active nu declara profit…

  Insa in zilele noastre e mai simplu ,,sa amendezi o baba ce vinde patrunjel ”, adica sa declansati o isterie nationala pentru loteria bonurilor , decat sa incerci sa vezi dincolo de perdeaua de fum
  inaltata de guvernanti.

  Si mai trist este ca aceste derapaje au inceput sa se inmulteasca ( vezi si etichetarile la adresa celor ce s-au imprumutat la banci)
  Poate nu doar Romania ar trebui resetata ci si unii dintre formatorii de opimie.
  Succes !

  Răspunde
   
 • radu
  Februarie 4, 2015 la ora 10:49

  Ca de obicei,la noi intențiile sunt lăudabile dar rezultatele lasă mult de dorit.Tombola cu bonuri este bună ca idee dar foarte ineficient organizată și cu premii mici la final.Cine o să stea să pună bonurile pe căprării ca zile și valoare, să afle dacă casa emitentă este abilitată fiscal,apoi să se ducă la anaf(inst de stat,deci stat la cozi,nervi,proastă organizare)aștepți 2000 de ani ca Anaf-ul să facă verificări etc.Nici contabili nu vor avea răbdarea,nervii și timpul necesar.Mai bine te duci la Loto sau pariuri.

  Răspunde
   
 • Al
  Februarie 4, 2015 la ora 09:55

  Citind eu asa pentru cetatenia britanica am dat peste citeva fapte si idei interesante pe care mi-am zis sa vi le spui si voua:
  – romanii (nu „românii”!) au avut un rol important in civilizarea Britaniei de odinioara prin constructia de drumuri si dezvoltarea unui sistem de legi. Interesant este ca si noi in Romania ne chinuim sa construim drumuri si sa facem legi bune.
  – echilibrul economic din sistemul feudal a fost puternic influentat de ciuma care a lovit Europa in 1348. Datorita faptului ca o treime din populatie a fost decimata de boala, a aparut o criza de forta de munca. Nobilii au fost fortati sa plateasca taranii liberi mai bine ca altfel li se prabusea toata sandramaua. Asta a dus treptat la aparitia unei clase de mijloc. Interesant e ca si din Romania a plecat multa populatie in ultimii 15-20 de ani si ca exista in mod evident o criza de forta de munca calificata. Prin posturi de conducere ajung fel de fel de personaje. Salariile celor bine calificati in Romania raman relativ mici desi bani exista.
  – istoria formarii britanicilor este un lung sir de razboaie intre diferite familii care toate au dezvoltat formidabile industrii de razboi. Romanii continua sa plateasca prin scheme financiare impovaratoare pentru achizitionarea de echipament militar (de cele mai multe ori) vechi de la SUA and co. Interesant este ca in istoria Imperiului Britanic structuri zise de comert s-au transformat ulterior in structuri de invazie si anexare. Cum isi pune romanul tipic problema: „Pai, ba neica, daca nu astia atunci rusii”. Ciobanul nu pricepe ca trebuie sa se lase de oierit si sa faca revolutie industriala la el acasa cu capul lui si prin mijloace proprii. Tace, inghite un Mac si injura ca n-are gust.
  – partid vine de la „party”, corect tradus „grupare” de oameni cu aceleasi interese. Parlamentele (parler – a vorbi, da, din franceza ca normanzii au batut regii anglo-saxoni) au aparut convocate fiind de rege care le cerea nobililor bani si oameni pentru ce credeti? Pentru razboi. Adica „hai ba nobililor sa facem un parliament sa mai vorbim ca e timpul sa mai facem un razboi ca sa mai luam niste resurse de la vecini”. Care va sa zica ciumegul sef(regele) si cu acolitii lui (nobilii si clericii) puneau tara la cale. Treptat si de-abia dupa episodul cu ciuma a aparut si casa comunelor in care mai ajungeau si „oameni obisnuiti”.
  Multi citesc, putini pricep; si mai putini actioneaza. Dar Moise are dreptate – cine nu cunoaste istoria este obligat sa o repete. Completarea mea: si sa si-o ia in bot in timpul ce i s-a dat sa faca umbra pe pamant. Actuala „elita” politica si financiara din Romania merita un sut in c** ori de cite ori deschide pliscul pe la televizor.

  Răspunde
   
 • Kristina
  Februarie 4, 2015 la ora 07:16

  Cred ca e bine daca la ora aceasta dau binetze,mai intai de toate.
  Acum suntem intr_o perioda mai aglomerata la lucru si prefer sa revad emisiunea dv.din seara precedenta cu putina intarziere ,a doua zi de pe mobil.
  Informativa ,mai ales cand politicul nu ocupa tot spatiul,
  imi face placere sa va urmaresc.
  Totusi gravitatea evenimentelor prezentate ma duce la o
  intrebare cat se poate de serioasa:
  La ora actuala Romania este condusa de cineva?
  Sincer,perceptia mea este ca NU.

  Răspunde
   
 • H
  Februarie 4, 2015 la ora 04:12

  @ady: Conform regulamentului, valoarea bonurilor cîștigătoare se obține prin extragerea aleatorie a unui număr cuprins între 1 și 999 (inclusiv).
  Dacă dvs veți prefera să ”spargeți” un bon de 500 ron în 22 de bonuri cu valoare mai mică, precis veți regreta dacă valoarea extrasă va fi de fix 500.
  O altă remarcă pe care aș face-o e aceea că, probabilistic, șansele ca milionul să trebuiască împărțit cu alți cîștigători scad pe măsură ce cifra sutelor e mai mare.

  Răspunde
   
 • ady
  Februarie 4, 2015 la ora 01:46

  Referitor la concursul cu milionu pe bon. A luat cineva in calcul koamenii vor dori sa ceara mai multe bonuri pentru cumparaturile din cos? EX: 500 lei=22 bonuri. Atunci sa vezi cozi frate……

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 4, 2015 la ora 00:22

  @Stefan Andrei Barta _ Cu cat sunt mai saraci, oamenii mananca mai prost, consumand alimente de proasta calitate. Structura cosului de consum se modifica in functie de venit. Cum cresterea veniturilor a avut loc la cei mai saraci salariati, bietii oameni au mancat mai mult, dar au platit mai putin pe produsele alimentare decat pe cele industriale pentru ca au cumparat mancare ieftina si proasta. In cazul imbracamintei sau a bunurilor de folosinta indelungata din gama „buget”, diferentele calitative (si de pret) sunt mult mai mici decat in cazul alimentelor. In Penny market au reaparut tacamurile si spinarile de pui.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 4, 2015 la ora 00:10

  Cursurile anti-spaga ar trebui frecventate probabil de lucratorii din sanatate, din politie si aparatul administrativ samd. Dar, avand in vedere evenimentele recente si gravitatea actelor de coruptie prin implicarea functionarilor publici din respectivele inalte posturi si consecintele sociale majore ale faptelor lor, ar trebui urmate de catre magistrati, parlamentari, judecatorii CCR etc. Cum Dumnezeu le-a venit ideea sa inceapa cu profesorii, nu-mi dau seama!

  Răspunde
   
 • Stefan Andrei Barta
  Februarie 4, 2015 la ora 00:04

  Buna Ziua,

  As vrea sa fac un comentariu in legatura cu cresterea consumului mai mare la nealimentare decat la alimentare.

  S-ar putea sa nu am dreptate, dar acea crestere mai abrupta pentru nealimentare ar putea fi explicata prin faptul ca in timpul crizei oamenii au redus cheltuielile cu nealimentarele si au pastrat relativ acelasi nivel la alimentare si, acum ca au bani, au reinceput sa cumpere nealimentare.

  Prin alte cuvinte, consumul de alimente (strict necesar) nu oscileaza asa abrupt ca si consumul de nealimentare.

  Cel putin sper ca acesta este motivul.

  Cu stima,
  Stefan Andrei Barta

  Răspunde
   
  1. cris
   Februarie 4, 2015 la ora 10:23

   unii oameni vede 🙂 motivul este lejer si de departe asta si e logic tu daca n-ai bani nu stai cu haine rupte pentru ca trb sa manci. amu o fi romanu de conceptie ca haina-l face pe om da totusi nu se poate hrani cu bacterii.

   Răspunde
    
  2. Rationament corect!
   Februarie 4, 2015 la ora 16:19

   Omul nu isi dilata stomacul proportional cu veniturile. Mai mult, pretul alimentelor a stagnat, iar cei care au deja un regim de viata, nu cred ca vor trece imediat de la icre de crap la cele de Manciuria……..

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Februarie 4, 2015 la ora 20:04

    Cand salariul net al bietului om este 725 LEI, iar cheltuielile lunare de intretinere la apartamentul de bloc in care locuieste cu nevasta-sa sunt 600LEI, electicitatea 100LEI, cablul TV 100LEI samd, este necesar a se face cu mare atentie diferenta intre a trece de la doua mese pe zi la trei mese zilnic si trecerea de la ciorba de cartofi la ciorba din spinari de pui.

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase