Bravo, Victore! Ai umor.

ponta_comarnic_blog

de Moise Guran

Trebuie să recunosc faptul că am fost oarecum surprins de umorul de înaltă calitate pe care l-a dovedit premierul Victor Ponta atunci când a declarat faptul că ar putea să-şi dea doctoratul în Autostrada Comarnic-Braşov. Problema este că, acum doi ani de zile, premierul promitea că-şi dă altceva decât doctoratul, legat de terminarea acestei autostrăzi. Mai ştiţi?

Era vorba de demisie şi asta face poanta cu doctoratul cu adevărat bună.

Pe cât de necesar ar fi un acord politic în privinţa autostrăzilor, pe atât de greu va putea fi el găsit, având în vedere viziunile extrem de diferite ale partidelor politice din ţara noastră. Deja Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, şi-a declarat ostilitatea în legătură cu autostrada Comarnic-Braşov. Nu că această autostradă nu ar fi necesară. Ştim cu toţii că este. Ştim, de asemenea, cu toţii că acest tronson de 60 km care străpunge Carpaţii prin valea Prahovei este extrem de scump de realizat. În fapt, costurile sale sunt comparabile cu cele ale unei autostrăzi de peste 100 km între Piteşti şi Sibiu.

Ceea ce nu înseamnă că trebuie să renunţăm la ideea unui acord politic pentru realizarea planului de autostrăzi din ţara noastră. Oricât de greu ar fi de realizat o înţelegere în acest sens, exact eşecurile repetate în acest domeniu, exact improvizaţia, amânările cu deceniile şi amatorismul dovedit de diferitele guverne sunt cele care ne arată că soluţia nu poate fi decât un plan care să nu se mai schimbe odată cu schimbarea guvernării.

Şi dacă la pactul pentru Apărare a fost uşor, toată lumea era de acord, abia la acest pact pentru autostrăzi va fi nevoie de rolul de moderator al preşedintelui.

De altfel, mi se pare că Victor Ponta a furat puţin startul atunci când a propus acest pact, ştiind probabil că Iohannis urmează să facă o astfel de propunere. Cu doctorate sau fără doctorate, cu mai mult sau mai puţin umor, eu chiar cred că se poate.

Hai, că se poate.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

16 răspunsuri la Bravo, Victore! Ai umor.

 • BAZ
  Ianuarie 18, 2015 la ora 20:41

  Domnule Ponta fa ceva cu tara asta ca ne mananca CHF daca nu faci nimic oare o fi bine ia zii tu ??????Mai dale o gura de aer oamenilor cu credite ca sunt la margine prapastiei INPLICATE SI FA CEVA .

  Răspunde
   
 • nelut
  Ianuarie 15, 2015 la ora 14:31

  mai dar asta chiar e nerusinat.daca pateam ce a patit el in alegeri emigram in antarctica.minte cu atita nerusinare.e el in stare sa faca ceva?!

  Răspunde
   
 • Notar Divort Bucuresti
  Ianuarie 14, 2015 la ora 09:27

  De-ar avea si randament pe cat umor are ar fi ideal! Dar, pana una alta am vazut pana acum mai multi km de desene cu autostrazi decat de austrada constuita !

  Răspunde
   
 • yoathome
  Ianuarie 14, 2015 la ora 05:52

  Dragilor , votati PSD si acolitii ! Numai ei sunt in stare sa taie panglici la lucruri pentru care s-au luptat altii . Astia au inaugurat EXCLUSIV fragmente de autostrada incepute de Boc. Iar impertinentul de Oprescu a facut la fel cu podul Basarab pentru care Basescu s-a luptat cu psd-istii din CG ani la rand . Iar la capitolul umor astia sunt …. doctori atat WPonta cat si Adelu dar si psd-istul vopsit independent , doctor in medicina si impostura , vremelnic primar de Bucuesti . Umor de mahala , prost gust , nesimtire , lipsa de respect fata de cetateni si mai puteti adauga la nesfarsit epitetele potrivite . O tara saraca nu trebuie lasata pe mana socialistilor ( comunistilor ) ca astia nu au cum sa construiasca decat din vorbe . Lucru dovedit in practica de „realizarili” minunate dar inexistente ale guv wp . A, sa nu uit , la multi ani ! Adik multi ani mai avem de asteptat pana sa vedem autostrazi . Iar dupa cum se vede pe A2 e greu sa le cureti de zapada . Deci si daca le vor face pana la urma tot nu le vom putea folosi decat 9 luni pe an .

  Răspunde
   
 • dorel ala cu tirnacopu
  Ianuarie 14, 2015 la ora 00:34

  Welcome to romanistan, missis Victoria Nuland… good bye mister ponta…

  Răspunde
   
 • anca
  Ianuarie 13, 2015 la ora 23:17

  Bine am ajuns daca marlaniile lui ponta le consideram „glume”

  Răspunde
   
 • florin
  Ianuarie 13, 2015 la ora 21:59

  Ponta are umor, umor … maro romanesc.
  Ce penibil e sa vorbim dupa trei ani de batut apa in piua, si inainte s-au batut, dar vb de mister Ponta, de pact pentru infrastructura rutiera! Ha, ha, ha!(aici chiar se potriveste rasul lui Base).
  Faceti drumuri ca lumea, ca tot e mai bine decat nimic. Ca unii zic ca e bine mai intai Pitesti-Sibiu, ca transportatorii, ca Dacia, ca … coriorul 4 pan-european, ca trafic, altii Bucuresti – Brasov, sa nu mai petreaca juma’ de weekend in masina, ca aia, ca ailanta, faceti autostrazi, faceti drumuri ca lumea si nu va mai scarpinati in coor ca n-aveti pact!!!

  Răspunde
   
 • Andrei
  Ianuarie 13, 2015 la ora 21:18

  Când câțiva oameni politici au ajuns în închisoare, eu nu am râs, dar ei sunt haioși pe pielea noastră!
  E greu să fii pozitiv, când vezi că singura calitate a unui om politic este să fie un bun micinos.

  Răspunde
   
 • Piua
  Ianuarie 13, 2015 la ora 21:17

  Pactul de 2% a fost icalzirea din 2004 iar un pact pe infrastructura…aici incepe lucrul.

  Răspunde
   
 • adrian
  Ianuarie 13, 2015 la ora 20:38

  Autostrada Comarnic-Brasov este un proiect care va submina atat de necesara autostrada Sibiu-Pitesti.
  Oamenii nu vad oare ca tara se schimba si se divizeaza, iar una din cauze este lipsa infrastructurii si a posibilitatii extinderii investiitilor straine care nu mai trec Carpatii?!!

  Răspunde
   
 • Robert
  Ianuarie 13, 2015 la ora 20:15

  Ce viteza au prins proiectele deja bugetate!, tocmai acum cind scade pretul petrolului si implicit al bitumului, bina ca sint bugetate…

  Răspunde
   
 • MMA
  Ianuarie 13, 2015 la ora 19:26

  Nu e umor, e traditionala bascalie si chiar mai mult de atat, aruncarea in derizoriu a acuzatiilor referitoare la doctoratul lui. Cum ar zice englezul „It’s so Romanian …”. Va amintiti de botezarea dosarului lui DV de catre Antene „Telepatia” si misto-ul facut pe seama asta? Aceeasi strategie. Sunt convins ca VP avea [regatita replica si astepta momentul oportun pentru plasarea ei.

  Răspunde
   
 • Marian Androne
  Ianuarie 13, 2015 la ora 18:48

  Politrucii ultimilor 25 nu se pot schimba. De la premier la consilier comunal, ei urmaresc scop unic: Spaga! Nu, nu e amatorism, ei sunt profesionisti ai praduielii. Daca spaga nu iese, nici proiectul nu iese! Sperantele autorului sunt in van.

  Răspunde
   
 • dorel ala cu tirnacopu
  Ianuarie 13, 2015 la ora 18:48

  cea mai buna poanta in tara noastra mandra si ortodoxa, este acasta poanta de prim-minciunica… constatam pe zi ce trece ca devine o poanta buna si alesu…

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase