ZI CU SPOR, 20 decembrie 2014: Economia Comunistă

Comentarii prin facebook

135 răspunsuri la ZI CU SPOR, 20 decembrie 2014: Economia Comunistă

 • Simona
  Noiembrie 22, 2016 la ora 11:09

  Un reportaj foarte bun; bun si pentru cei care deplang realizarile epocii de aur si mai ales pe Ceausescu. Sa speram ca or sa reuseasca si ei sa-l vada si sa-l inteleaga

  Răspunde
   
 • Pingback: Școala Altfel din Spania… Altfel decât cea din România | Biziday
 • Radu
  Martie 26, 2016 la ora 21:02

  Inceputul filmului este deosebit de actual. Daca inlocuim pe P.Groza cu D.Ciolos, URSS-ul cu UE, o sa observam similitudinile. Toate tarile din jur cresc, numai Romania este spoliata de tot ce are. Inclusiv de oameni.

  Răspunde
   
  1. Vasile
   Iulie 18, 2016 la ora 17:36

   Intradevar, foarte buna emisiunea, pacat ca nu ai inteles mare lucru din ea. Sau, poate ca ai inteles perfect si esti doar rau intentionat

   Răspunde
    
  2. Gigi Kent
   Septembrie 27, 2016 la ora 00:50

   Daca am fi inlocuit o pe ma-ta inaintea conceperii tale , ar fi fost mai bine, idiot util bolsevic cu vise erotice socialiste

   Răspunde
    
 • ciontu reny
  Martie 26, 2016 la ora 09:56

  foarte interesant! de ce nu participi la conducerea tarii acum ,ai putea face ceva pentru copii nostri!

  Răspunde
   
 • Catalin
  Decembrie 17, 2015 la ora 21:23

  Foarte tare, merită reamintită istoria cu orice ocazie. Felicitări!

  Răspunde
   
 • Florin
  Decembrie 17, 2015 la ora 18:41

  Dovada ca populatia e proasta si fricoasa, cei de la „putere” isi pot permite multe magarii fara ca populatia sa riposteze, de frica ca ii ia politia pe sus, dar cine este politia? Tot poporul roman… deci o mana de politicieni ajung sa manuiasca poporul contra lui … si ne suparam cand suntem numiti oi …

  Răspunde
   
 • Pingback: Előre elvtársak, előre! | Thinkonomy
 • Jilaveanu Mircea
  Ianuarie 9, 2015 la ora 15:17

  Dece se fac autostrazi pe unde au interes UNII si nu se fac in ordinea prioritatilor?Intre Brasov si Bucuresti ordinea normala era:1 Brasov Comarnic 2Comarnic Campina 3 Ploiesti Otopeni 4Campina Ploiesti 5 Otopeni autostrada soarelui(BUC.-CONST.)Stim cu totii dece:DAIA!

  Răspunde
   
 • BABARDYSS
  Ianuarie 7, 2015 la ora 12:57

  Moise,…as fi vrut sa te invirtosezi si cind bancile tarilor „prietene” ne iau si vind apartamentele la preturi de mizerie, Sau ti se pare ca alaturarea este ..fortata, Cind Sovieticii au facut calcului Despagubirilor de Razboi l-au facut in prezenta Angliei , Sua si Frantei care au fost de acord. O despagubire de Razboi se face prin aceasi metoda de calcul prin care o banca doreste sa vinda o casa pe care o are in portofoliu, adica IEFTIN. despagubirile de Razboi vor fi TOTDEAUNA mai mari decit valoarea reala a bunurilor distruse.
  Esti de partea perdantilor, adica , a pro-americanilor si de asta nu zici nimic de modul in care firma tarii prietene America, Bechtel, nea jefuit acum in acest deceniu de 3,2 MILIARDE de $ dealizind un contract pina la 16 % din el.
  Vorbesti de rapacitatea Sovieticilor ? in WW2 pierderile au fost : URSS 65 % ; China 23 %, Yugoslavia 3 %; SUA 2$ ; United Kingdom 2% Franta 1 %; Poland 1 % din populatia tarilor lor.
  Ieri am vazut la televizor cum prietenul tau Ministru Dusa , la investirea noului Sef al Marelui Stat Major al Armatei, …a multumit public unui general American pentru ajutor si contribuitie. Asa au fost timpurile , atunci eram cu Sovieticii acum cu Americanii, in opinia mea …nici o diferenta in bine.
  Pentru a fi onest ar trebui sa contabilizezi toate tepele in diverse forme care ne-au fost trase de Iudeo-Americani in 25 de ani, incluzind si avioanele F-16. Te am auzit zicind ca si noi trebuie sa avem o forta aeriana asa cum prevad intelegerile NATO,…ar fi bine ca pret de o tigara, ca te stiu inca fumator da cauti ce avioane au mai construit Russi in ultimii 25 de ani si pe urma sa ne spui la ce folosesc F-16 ? in Romania.

  Răspunde
   
 • alex
  Ianuarie 6, 2015 la ora 11:22

  Un documentar exceptional. Multumesc pt efortul de a-l face si difuza…
  Acum inteleg mai clar prin ce au trecut parintii nostri dar si noi care eram mici atunci pe vremea lui Ceasca -fara a intelege atunci mare lucru din ce se intampla.
  Mi-e limpede si ca trebuie sa fim cu multa bagare de seama cu rusii pt nivelul lor de dezvoltare umana este cam scazut dupa cum se [oate obs…..Omenia, altruismul, ajutorul reciproc le sint cam straine….

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Ianuarie 4, 2015 la ora 11:31

  Stimate domnule Moise Guran(stiu ca nu veti lua in considerare sugestia)n-ar fi bine sa faceti o emisiune cu perioada 1814-1871,prezentand evolutia ARHITECTONICA SI DE IGIENIZARE A PARISULUI si daca cetatenii de atunci ai Parisului l-au aplaudat sau l-au blestemat pe Napoleon al treilea? Multumesc.

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Ianuarie 4, 2015 la ora 11:14

  Daca ne-am conduce si trai cf.proverbelor romanesti,n-am avea nevoie de legi.Un proverb spune:vorba lunga saracia omului.Altul spune:Bogatul nu crede saracului.sau:Toporul fara coada nu e bun de nimic(atentie cozilor).SA VA POVESTESC O INTAMPLARE DIN 1964.Ca ing.stagiar conduceam lotul de constructii care muta sectia de rulmenti din STEAGU in hangarele aviatiei.Printre lucrari era si canalizarea totala ,inclusiv statia de pompare de acolo pana la stadionul Tractorul(diferenta de nivel cr.10 metri).Intr-o zi(pe la ora 17)m-am oprit la echipa ce realiza canalizarea si ,impreuna cu seful de echipa,am vrut sa masor panta canalizarii,in portiunea respectiva.Seful echipei(echipa era formata din sasi mai in varsta)mi-a spus,cu accentul caracteristc:Domnule inginer,daca eu nu stiu sa fac ceva bine il intreb pe domnul maistru ,daca nici dansul nu stie va intreaba pe dumneavoastra.Canalizarea a fost perfecta.Necazul a venit la calitate ,dupa cativa ani cand a aparut expresia:LASA CA MERGE SI ASA.Din clipa aceia a fost uitat proverbul romanesc:LUCRUL PROST E CEL MAI SCUMP(pentru ca te faci de ras,pentruca trebuie sa refaci lucrarea ,pentru ca cheltuiesti inca odata.Si mai este CEVA:Fiecare era specialist in ceeace facea,de la necalificat pana la director.VA UREZ LA TOTI UN AN NOU CU FAPTE NU CU VORBE SI CU MAI MULTA DRAGOSTE FATA DE OAMENI.

  Răspunde
   
  1. un turist
   Ianuarie 4, 2015 la ora 13:47

   D-le Mircea: Cind incepe un nou an scolar si primesc repartizat ucenicul ma uit de prima data la el sau la ei cind sint mai multi.Exista printre ei si care nu au dorinta de a munci adica este puturos. Il las in pace si dupa un timp el singur obsearva ca munceste mai mult.Asa isi aduce aminte de ce ii spun din prima zi ca *Puturosul munceste dublu fata de cel harnic*.Asa si cu lucrul de mintuiala care trebuie reparat.Reparatiile costa de multe ori mai mult decit atunci cind un lucru este bine facut de la inceput financiar cit si timp pierdut.

   Răspunde
    
 • Vasilache Iulian
  Ianuarie 4, 2015 la ora 07:34

  Va multumim ca existati si va uram sa continuati,mare pacat ca sunteti printre singurii oameni cu demnitate jurnalistica si inteligenta reala.Am cateva intrebari la care puteti sa mi raspunde datorita inteligentei si documentarii dumneavoastra cu raspunsuri clare.
  1.exista da sau nu, orasul si tunelurile dacice de sub Rosia Montana si Sarmisegetuza.
  2.exista intradevar, conducatorii din umbra ai lumii.
  3.exista fenomenele paranormale tip OZN si nunumai.
  4.daca mai avem ca natie vre o sansa reala
  Va multumesc mult si astept raspunsuri …..

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Ianuarie 3, 2015 la ora 19:58

  MANGAIERE-Plagiatorul este si el autor: autor ad interim.

  Răspunde
   
 • Ghenadie Rosca
  Decembrie 29, 2014 la ora 10:04

  Pur si simplu – Multumesc.

  Răspunde
   
 • Mencu adrian
  Decembrie 26, 2014 la ora 20:19

  Mia placut acest documentar scurt si la obiect.As dori sa va intreb domnule Moise Gurand de ce e bine ca sa se continue cu investitile intr-o perioada de criza daca tocmai acele investiti aiurea au produs criza, nu e mai bine sa renunti la ele mai devreme decat cand e prea tarziu si iti dai seama ca nu poti sa le mai susti la infinit?

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Decembrie 26, 2014 la ora 21:57

   Pai, nu ne invata Tanti Economia ca in perioadele de expansiune este bine sa facem economii/rezerve, iar in perioadele de recesiune cel mai eficient mod de administrare a resurselor il reprezinta investitiile?!

   Răspunde
    
   1. Mencu adrian
    Decembrie 27, 2014 la ora 10:40

    Da cred ca asa e cel mai bine, atat timp cat investesti din economiile care chiar l-ai facut in perioada de expansiune si nu din economi fictive.

    Răspunde
     
 • Pingback: 25 de ani de la resetarea Romaniei | myregiolife
 • Goldmund
  Decembrie 23, 2014 la ora 21:56

  La toti
  Un Craciun fericit!

  Răspunde
   
 • moshubt
  Decembrie 23, 2014 la ora 13:45

  În legătură cu moartea lui Gheorghiu Dej, fac abia acum conexiune cu o expunere a profesorului meu de fizică din liceu (anii ’77-’81), redată în contextul periculozităţii minereurilor radioactive. Singura diferenţă între relatatări este doar locaţia si personajele supuse iradierii. Fiind vorba de două surse identice, ca relatare, presupun că ipoteza iradierii accidentale este valabilă.

  Răspunde
   
  1. moshubt
   Decembrie 23, 2014 la ora 13:56

   … o bucată de uraniu ? Poate minereu de uraniu!

   Răspunde
    
 • jciprian
  Decembrie 23, 2014 la ora 00:57

  se omite in aceasta emisiunea inflatia, cat valora 50$ in 89 si cat valoreaza 250$ in 2014, ce se putea cumpara extern cu 50$ si ce se poate cumpara acum cu 250$, am zis extern pentru a observa cat inseaman PIB in 89 VS 2014 corelat cu inflatia,

  Răspunde
   
  1. saba
   Decembrie 23, 2014 la ora 05:23

   In 1989 inflatia era 4.8% iar astazi este 1.3%. Deci ce cumparai cu 50$, acuma cumperi cu 48.25%. Atita doar ca in 1989 era 13.10 $/gr iar acuma este 41.61 $/gr. De 3.2 ori mai mult. Dar cu balanta negativa, de citiva ani, ei cumpara de la toata lumea marfa de valoare reala si platesc ceapa verde si se oftica pe rusi ca au coborit stacheta la 11 milioane. Romania le vinde de 978 milioane. Asta-i ce spune Putin, ca el nu mai vrea ca americanii sa-si refaca economia pe seama rusilor.

   Răspunde
    
  2. Constantin
   Decembrie 23, 2014 la ora 07:14

   Calculul inflatiei poate admite unele discutii cu privire la metodologie, dar nu este locul pentru a zabovi asupra amanuntelor. Avand in vedere raportul dintre PIB nominal si PIB real la cele doua momente (desigur, pot exista discutii inclusiv cu privire la structura cosului cu produsele de referinta), WB comunica 1989/–0,8%, 2013/3,8%, iar INSSE 1989/1,1%, 2013/3,98%. Inclin sa ma apropii mai mult de valorile prezentate de WB pentru ca, dupa cum s-a aratat, in 1989 nu prea erau multe de cumparat pe piata romaneasca, prin urmare nu existau conditii favorabile cresterii preturilor.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Decembrie 23, 2014 la ora 07:18

    Corectie. Am scris o tampenie cu privire la cresterea preturilor, iar textul nu se poate edita. Scuze. Valorile inflatiei sunt cele conform surselor.

    Răspunde
     
 • Ion
  Decembrie 23, 2014 la ora 00:00

  O emisiune foarte reușită. Felicitări!
  În parametrii jurnalismului idealizat această emisiune conține prea multe păreri ale realizatorilor.
  În timp ce jurnalistul de breaslă este educat să renunțe la natura sa umană și să se transforme într-o entitate obiectivă atunci când îmbracă haina de observator, eu îmi cunosc societatea și oamenii printre care îmi duc traiul aflându-le viziunea asupra celor întâmplate. O listă verificabilă de date, deși esențială, este insuficientă obiectivului meu. Jurnaliștii, deci și realizatorii acestei emisiuni, sunt și ei oameni. În loc să mă amenințe, părerea lor mă ajută să-i cunosc și are potențialul să mă îmbogățească.

  Mulțumesc echipei Biziday pentru că oferă o sinteză, nu doar o cronologie. Îmi pare bine să vă cunosc.

  Răspunde
   
 • CCC
  Decembrie 22, 2014 la ora 23:03

  Pe parcursul emisiunii se face totusi o comparatie intre cele doua sisteme economice,iar pe final se spune ca in 2014 veniturile romanilor au crescut cu pana la 250%.Totusi,daca cei 4 sau 5mil romani plecati s-ar adauga celor 700mii someri presiunea pe piata muncii ar fi diminuat cu mult vaniturile.Asta teoretic ,petru ca in realitate la 4.5mil angajati un numar de 4 sau 5 milioane someri ii faceau pe politicienii de azi sa vada si sa simta cu adevarat ce este aia O REVOLUTIE.

  Răspunde
   
 • saba
  Decembrie 22, 2014 la ora 22:19

  Adevarat, FMI este o banca si numai cine n-are in cotro (din diverse motive), apeleaza la o banca. Si iarasi adevarat, ca orice banca vrea sa-si recupereze banii cu dobinda si cit mai repede – deci functioneaza ca un investitor. Investitorii nu au prea multe pirghii si apeleaza la coruptie (coruptibili, din pacate, girla). Bancile insa se sustin reciproc printr-o oligarhie de tip mafiotic (nici o metoda nu este de neconsiderat). Limpede ca cea mai la indemina este politica (nu numai cea economica). Dar FMI are o specialitate (nici BCE inca nu a reusit sa demonstreze asemenea abilitati), aceia ca nu se multumeste cu dobinda, lasa tara pe butuci, fara sentimente. De fapt FMI este o unealta in mina rivalilor comunismului. Acuma ca situatia s-a mai complicat, este greu de stiut care si cit de mult este comunista – deci cele mai vizate sunt cele necapitaliste (se mai ciorovaiesc si intre ele, cele capitaliste, dar sa nu extindem). De ce aceasta orientare? Pentru ca aceste tari (dintr-un motiv sau altul) mai detin materii prime, nevalorificate (de asta sunt sfatuite sa se … agriculturalizeze, sa nu aiba motive sau posibilitati sa se atinga de propriile materii prime) si deci disponibile. Ati auzit de vreo banca sa se ingrijoreze de un om aruncat in strada? Nu. Dar de un somer care are o case? Da. Deci vorbim de neperformanta economiei comuniste sau socialiste? Nu. Vorbim de tilharie la drumul mare. De fapt cite teri si care sunt acelea, salvate de FMI? Asa sa vedem si noi … performanta.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Decembrie 22, 2014 la ora 23:16

   „este o unealta in mana rivalilor” _ …gaurilor negre din economie, indiferent de sistemul politic si forma de guvernamant. Daca pentru astuparea lor sunt necesare masuri cu caracter politic (si intotdeauna sunt), FMI cere statelor sa se angajeze la adoptarea lor pentru a fi sigur ca isi recupereaza banii imprumutati. Angajamentele sunt liber consimtite in urma negocierilor, la fel ca initierea acordurilor de imprumut, asistenta etc.

   Răspunde
    
   1. un turist
    Decembrie 22, 2014 la ora 23:37

    S-a spus mai inainte ca FMI te prinde cu fundul gol si de aici intrebarea ce mai poti negocia daca nu ai nimic si adversarul este si tesator si croitor si vinzatoe a pantalonilor tai?De cind s-au infiintat bancile nu sint interesate sa te ajute numai sa te jupoaie fie ea care o fi.

    Răspunde
     
   2. saba
    Decembrie 23, 2014 la ora 00:51

    Domnu Constantin, o banca nu da imprumut pina nu este sigura de la inceput ca isi recupereaza banii cu dobinda cu tot. FMI imbie la imprumut si pe urma face totul ca sa-si atinga scopul de care vorbeam. Pot fi mai clar?

    Răspunde
     
    1. catalin
     Decembrie 23, 2014 la ora 23:33

     La fmi nu ne pune accentul pe titlul de banca ci de organizatie cu interese politice si financiare

     Răspunde
      
 • catalin
  Decembrie 22, 2014 la ora 22:18

  Foarte bun rezumatul istoriei romanieu dar din pacate se termina sec,ar fi trebuit sa fie trecut in revista patrimoniul statului si situatia financiaran lasata de Ceauzescu in 89,si actiunile externe ale romaniei printre care ideea infuenta in exrpterior bancar si monetar,lucru care a deranjat la findul monetar ca urmare sa ajuns la ,lovitura de stat inainte de a reusi Ceausescu sasi duca ideile la capat.
  Aceste lucruri bineanteles deranjeaza si cred ca nu vi sa dat voie sa le spuneti,repet s-a facut un rezumat excelent dar terminat brusc fara a se trece in revista situatia economica din 89 intern si extern.
  Uitativa la Erdogan in Turcia ,lammimentul in care a anulat acordul cu FMI ,in doua luni au inceput revoltele in tara,dorinta populara arata ca Erdogan trebuia sa plece iar la aleger a facut istorie.
  Influenta americanilor isi spune cuvantul si in romania si in turcia si in ucraina.

  Răspunde
   
  1. saba
   Decembrie 22, 2014 la ora 22:29

   Mai uitati-va inca odata mai atent la Turcia si veti vedea ca turcii sunt contra americanilor (turisti, militari, ce or fi) si ca nu-i nici o legatura cu presedintele lor. Presedintele lor a spus punlic ca nu-i va mai vorbi lui Obama si imediat dupa asta a semnat o bilaterala cu Putin. Ce spuneti este .. neinformare sau altceva?

   Răspunde
    
   1. catalin
    Decembrie 23, 2014 la ora 23:30

    Cititi cu atentie ,era vorma de influenta negativa a americi in romania turcia si ucraina

    Răspunde
     
 • Constantin
  Decembrie 22, 2014 la ora 21:24

  Atunci cand se doreste sa se ajunga la un anumit rezultat, analiza poate fi viciata in asa fel incat sa para ca este vorba doar despre un obiectiv propus, nu despre manipulare. Daca voi musai sa ajung la concluzia ca FMI este rau, se poate conduce discursul pe cai care sa ma aduca la aceasta destinatie. Am prezentat nenumarate argumente cu ocazii diverse. Pentru ca exista cititori care au inteles deja ca sistemul social-economic socislist nu era rau, dar Ceausescu nu-l aplicase tocmai asa cum ar fi trebuit, iar FMI i-a facut in ciuda si l-a obligat sa comita erori care l-au condus spre un deznodamant fatalmente tragic, am sa scriu cateva randuri cu caracter lamuritor. Economia socialista NU este viabila din cauza modului ineficient de alocare a resurselor.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 22, 2014 la ora 21:21

  FMI este esentialmente o banca. Nimeni nu te obliga sa te imprumuti, este optiunea fiecaruia, iar FMI chiar este pentru unii o institutie „de ultima instanta”. Ce se reproseaza FMI?! Faptul ca obliga statele care se imprumuta sa faca reformele economice care sa duca la cresterea competitivitatii, astfel incat Fondul sa fie sigur ca are de unde sa recupereze banii. Asta inseamna implicare politica? Sigur ca da! Dar altfel nu se poate, pentru ca din cauza unor erori politice (de politica economica) se ajunge la a cere ajutorul Fondului. Atunci, nu este o contradictie?! Statele socialiste, spre exemplu, care au economii structural neperformante, nu ar trebui sa se imprumute? In principiu, nu! In realitate, statele ajunse la ananghie spera „sa abureasca” Fondul, iar Fondul cauta sa oblige statele cu economii neperformante sa faca reforme. Cel mai adesea este vorba despre reforme cu reverberatie in sfera politica. Daca se adauga la asta faptul ca principalul membru al Fondului este SUA, ideea ca framcmasoneria si bidelbergismul domina finantele mondiale si subjuga natiunile ofera camp deschis de batut. Prin urmare, comunismul ar fi cazut oricum, FMI doar l-a ajutat putin.

  Răspunde
   
  1. catalin
   Decembrie 23, 2014 la ora 23:42

   Scopul fmi nu e de a ajuta tarile in dificultate sa revina pe linia deplutire ci de a in asa fel sa depinzi cat mai mult pana la sclavie ,se inpune sa inchizi industria ,sa cedezi serviciile sa cdezi resursele ca unica solutie sa fie un lou inprumut garantat cu suveranitatea.datimi un singur exemplu unde fmi a facut recomadarile corecte si unde statul respectiv a reusit sa iasa din dificultate,un singur exemlu va rog.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Decembrie 25, 2014 la ora 20:41

    „The IMF works to foster global growth and economic stability. It provides policy advice and financing to members in economic difficulties and also works with developing nations to help them achieve macroeconomic stability and reduce poverty.” (IMF Homepage) ***”Fondul Monetar Internațional este o organizație internațională cu 188 de state membre. A fost constituită prin Tratatul de la Bretton Woods din iulie 1944, având ca scop principal promovarea unei economii mondiale sănătoase.” (Wikipedia). ***Daca nu puteti accepta acestea, trebuie sa va spun ca s-a discutat cu alte prilejuri cu mult mai amanuntit referitor la Fond. Asa cum nu cred ca este bine sa fie exagerat rolul FMI la prabusirea comunismului, nu trebuie exagerate nici criticile. Este evident ca nu vorbim despre o organizatie de binefacere, chiar daca statele membre se ajuta reciproc. De asemenea, este interesant de aflat de ce Estonia sau Slovenia pot fi membre OECD, iar Romania, nu. Sau, de ce actualul guvern refuza sa stabileasca o data-tinta pentru aderarea patriei noastre la moneda EURO.

    Răspunde
     
    1. catalin
     Decembrie 28, 2014 la ora 21:31

     Mda ma asteptam sa aflu ca F M i a reusit sa promoveze pe undeva o economie sanatoasa .la noi a reusit e de ras.din ce o sa platim noi sau copii inprumuturile luare in scopul economiei sanatoase.

     Răspunde
      
     1. dorin
      Februarie 27, 2015 la ora 17:42

      Fmi este o organizatie cu 188 de state membre dar vreo 180 nu au putere de decizie,deci este firesc sa apere interesele celor citeva state care decid,Pe unde a trecut FMI a lasat numai ruina .Dar si asa problema este intentionat fals pusa .De fapt cei cei care dicteaza politicile statelor sunt stapinii lumii,un grup de oameni cca.20% , care detin 80% din avutia mondiala.Ei nu au nationalitate.Crizele apar cind acestia nemaiobtinind profit suficient isi string banii pina cind creste foamea si isi impun vointa.Asta este regula in capitalism.Cu cit constientizarea acestui fapt creste cu atit creste pericolul prabusirii sistemului capitalist.Dar prabusirea unui sistem presupune violenta si victime ,dar si cit mai multi oameni educati In Romania FMI a incercat sa stopeze hotia autohtona de frica ca nu le va mai ramine nimic stapinilor lor.Iar despre comparatia dintre performanta economiei socialiste cu cea capitalista este suficient sa ne uitam in jurul nostru si sa observam cind au fost realizate lucrurile pe care le folosim (sosele,strazi,locuinte,hidrocentrale,centrale electrice si nucleara,lacuri de acumulare si canale,retele de gaz si electrice.canalizari,cladiri publice.siteme de irigatii,etc.) si ce s-a realizat din cele citeva sute de mil.de dolari imprumutate dupa 89.Singurul lucru remarcabil este democratia.In afara de aceasta remarcabile sunt doar distrugerile care au avut loc.Nu cred ca trebuie sa elaboram teze de doctorat pentru a observa niste lucruri atit de simple.

       
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase