BIZIDAY: Miercuri, 17 decembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 17 decembrie 2014

 • Stelian
  Decembrie 18, 2014 la ora 23:55

  Culsul nu a sarit de la 7000 la 13000 in ’97, ci de la 4000 la sfarsitul lui ’96, la 8000 la inceputul lui ’97. Nu voi uita niciodata perioada grea prin care am trecut atunci, caci patronul n-a vrut sa-mi dubleze salariul, si mi-am dat demisia, iar cateva saptamani am mancat margarina pe paine.

  Răspunde
   
 • Gabriel
  Decembrie 18, 2014 la ora 16:31

  pur si simplu nu am gasit rapid unde as putea propune un subiect. in idee ca cineva se sesizeaza daca adaug un coment aici, propun sa discutati putin despre deflatie si efectele ei.
  multumesc!

  Răspunde
   
 • DanT
  Decembrie 18, 2014 la ora 15:20

  Nu ajung banii la firme si din cauza prostiei banciilor.
  Prima firma/IMM am deschis-o acum 7ani si ceva, si am mai deschis 2 de atunci.
  M-am descurcat cum am putut, am platit taxele, am trecut cu greu de forfetarul ala, am fost in fiecare an pe profit.
  Anul acesta, am reusit sa mentinem cifra de afaceri, dar ca sa ma mai extind, am cerut de la banca 1000 EUR imprumut. Dupa 3 luni de taraganare mi-au respins cererea. Doar 1000 EUR, pentru echipamente.
  Mi s-a parut o prostie. Decizie: Schimb banca.
  Legat de fonduri Europene: in primii ani de fonduri toti mogulii au fost serviti de firmele ‘consultanta’, si-au dotat firmele cu echipamente informatice noi, si s-au miscat spagutzele.
  Nici o firma de consultanta nu vrea sa auda de finantari sub 200.000 EUR. Doresc doar 10-15.000 (pana in 50.000). Nimeni nu se uita la tine.
  Ca sa investesc 200.000 EUR, inseamna o crestere enorma a IMM-ului, lucru care se intampla brusc, si astfel de schimbari duc la faliment. Experienta se castiga in timp, dar nu in cateva luni.
  Plus ca nu am ce face cu atatia bani (deodata) (numa daca am planuri sa ii fac sa dispara, sau sa imi dau salar de 2000 EUR).
  Politica corecta ar trebui sa fie urmatoarea: imprumuturi mici–credite perfomante… Finantari cu sume mai mici/medii–proiecte de succes.
  In contextul asta, chiar daca viitorul nu este prea sigur (taxe, economie, etc), m-as risca ca si patron.

  Răspunde
   
 • Lucky
  Decembrie 18, 2014 la ora 09:50

  Nu se va construi niciun drum . Studiile de fezabilitate sunt de fapt niste ocazii de a sifona niste bani de la stat . Se face un studiu de fezabilitate , se asteapta cativa ani pana expira si apoi se face altul si altul si altul …Drumul nu se mai face niciodata . Mai tineti minte cate studii s-au facut pentru autostrada RM Valcea – Sibiu ?

  Răspunde
   
 • MC Hammer
  Decembrie 18, 2014 la ora 08:37

  Buna ziua , am si eu o intrebare , sper ca cineva de aici sa ma poata lamuri .
  CAS-ul platit de patron angajatului este acelasi lucru cu CAS-ul platit de taran(in cazul meu vie sub 3 ha) la sfarsitul anului pe langa forfetar conform suprafetei detinute?
  De ce intreb acest lucru , personal suma platita pentru CAS este ridicola cred ca nici pentru o gaura de covrig nu ajunge pe cand forfetarul este de vreo 7 ori mai mare .
  Dilema mea este daca nu cumva ar trebuii sa-mi platesc CAS separat , pentru ca la forma de acum nu aduce nici un fel de beneficii reale , il platim si noi toamna dar doar asa sa fie acolo un fel de forfetar mai mic , nu poate fi nicidecum comparat cu CAS platit de patron care este considerabil mai mare .

  Răspunde
   
  1. Stefan
   Decembrie 18, 2014 la ora 13:08

   Pentru persoanele care realizeaza venituri din activitati independente, printre care se includ si activitatile agricole, exista prevederi specifice in Codul fiscal. Astfel, dv. nu datorati contributie de asigurari sociale, conform art. 293 ind. 23 Cod fiscal, ci doar contributie de asiguari sociale de sanatate, fiind incidente art. 293 ind. 21 si ind. 22, la acest din urma articol fiind prevazuta si baza de calcul, diferita fata de cea avuta in vedere in cazul activitatilor dependente. Nu va cunosc situatia juridica exacta pt a va spune si alineatul de la art. 293 ind. 22 (ar fi vreo 2 sau 3 ca variante).

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase