BIZIDAY: Miercuri, 26 noiembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

18 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 26 noiembrie 2014

 • oprea vladimir
  Decembrie 18, 2014 la ora 13:32

  PENTRU STOPAREA SIFONARII BANILOR PUBLICI PRIN LUCRARI SI SERVICII PUBLICE SUPRAEVALUATE , PROST FACUTE SAU CHIAR NETERMINATE ( propunere de modificare legislativa )
  Ofertantul declarat castigator al unei licitatii, avand garantia platii lucrarii in conditile respectarii in totalitate a proiectului, se duce la o banca ( prezinta contractul semnat fara posibilitatea unor ADITIONALE ulterioare ) si isi finanteaza pe proprie raspundere proiectul ; autoritatea publica trebuie doar sa verifice pe parcurs si la final, conformitatea ; daca nu are personal calificat se poate contracta auditor neutru care-si asuma intreaga raspundere pentru calitatea si conformitatea lucrarii sau serviciului si raspunde “cu capul” pentru ca este primul care aproba plata catre executanti.
  Avantaje : se elimina firmele de “shmecheri” pentru ca nu vor fi interesate sa-si asume un credit bancar in nume propriu si in acest fel sa aiba o raspundere REALA ; bancile, de asemenea , nu vor acorda creditul respective decat in urma propriilor evaluari si in acest fel se mai elimina o serie de “pretendenti”
  Lucrarile si serviciile finantate din bani publici, au bugetele asigurate, asa ca bancile stiu ca solicitantii de credit au rambursarea asigurata, unicul risc ar fi neexecutarea lucrarilor si serviciilor contractate la termenele, calitatea si conformitatea asumata prin contract ; CINE NU-SI FACE TREABA RASPUNDE CU PROPRIUL BUZUNAR si NU banul public va fi cel ce va avea de suferit
  Celor ce ar combate aceasta procedura pe motivul costului imprumutului bancar, se poate argumenta prin faptul ca includerea in valoarea devizelor a dobanzilor bancare ocazionate, este cea mai IEFTINA cale de a obtine GARANTIA ca banii publici alocati nu sint delapidati , ci folositi eficient
  Mai pe scurt : cine vrea sa lucreze cu statul sa o faca pe banii proprii si pe raspundere proprie , platile fiind facute o singura data, la GATA !

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Noiembrie 28, 2014 la ora 12:23

  Poate ar fi bine,domnule Moise Guran,sa scoateti o carte cu toate minciunile ce le ies din gura politicienilor nostri si sa o intitulati MAXIME,desi cred ca multi au citit poezia lui A.Vlahuta intitulata :minciuna sta cu regele la masa.Poate ar fi util ,ca la o emisiune ,sa recomandati ascultatorilor,ca pe langa alte publicatii,sa citeasca si colectia de cugetari si maxime,editie ingrijita de Grigore N.Crivianu.Cred ca a fost reeditata.Iordache Golescu spunea:nu cu palavre,nici cu mestesuguri sau fatarnicii sa te arati om mare,ca toate se vadesc si ramai de necinste.(pagina 34).

  Răspunde
   
 • Andrei
  Noiembrie 27, 2014 la ora 23:49

  Domnule Moise, jucati pe forex?
  Multumesc!

  Răspunde
   
 • Mihai
  Noiembrie 27, 2014 la ora 21:44

  Partidul lui Le Pen nu are 30%, ci undeva injur de 13%.

  Răspunde
   
 • Cezar
  Noiembrie 27, 2014 la ora 15:34

  Moise, vezi ca ai gresit. Ala nu e SAUR 2, e proiectul TBT 8X8….adica modelul noului transportor blindat al armatei Romane. Are cam alte caracteristici decat tot ce s-a construit pana acum in Romania, la nivel de transportoare blindate. E pe model occidental, nu pe model sovietic, ca celelalte…inclusiv familia SAUR-ilor. 🙂 Indiferent de greseala, SAUR-ul 2 este peste transportoarele elvetiene, dar acest TBT se vrea printre cele mai bune la nivel mondial! Felicitari acelor oameni care lucreaza la ACCTM si la Moreni!

  Răspunde
   
 • Valutist
  Noiembrie 27, 2014 la ora 13:11

  Domnule Moise Guran, mai lăsați naibii cuvântul infrastructură ! Nu mai există drumuri, căi rutiere, autostrăzi, căi ferate, etc, etc ?

  Răspunde
   
 • Viorica
  Noiembrie 27, 2014 la ora 11:02

  Daca acest domn care a fost consilierul unor fosti ministri sau prim-ministri, si in Romania lucrurile nu au mers prea bine, oare nu se gasea un alt sef peste consilierii presedintelui ales, chiar ca si noutate de mentalitate si gandire strategica? Rau am ajuns daca reciclam aceeiasi oameni (care de fapt autorizeaza strategia spre care ne indreptam). O singura persoana, in speta presedintele are nevoie de oameni noi la vremuri noi, inclusiv de ¨un Mos Ion Roata.

  Răspunde
   
 • liviumihai
  Noiembrie 27, 2014 la ora 10:39

  Am si eu un comentariu la emisiunea de astazi
  Si anume subiectul pensionarii anticipate:
  Ani de zile sa iesit la pensie pe tot felul de legi.
  Pensionarea cu cca. 80% din ultimul salariu, cu punctaj cu cca. 120% prin ani 1997-1998 , pensionarea la 55 de ani pt cei cu grup de munca I si II…..si sa ajuns acum la cca.40-45% din ultimul salariu ( calculat la punctaj desigur)… si se va ajunge la cca. 35%.
  Ce sa mai vorbim de militari, politisti care la 39-40 si peste au fost pensionati si despagubiti cu sume uriase de bani cand de fapt trebuia sa pensionam pe cei de o anumita varsta iar cei de 40 de ani sa intre pe piata LIBERA a muncii!!! la fel ca noi ceilalti…reformare profesionala, orientare…etc
  Nu este normal pentru o anumita categorie sa se calculeze intr-un mod si pentru alta in alt mod.
  Corect ar fi pt. toata lume ca pentru legile care sau dat pe anumite perioade calcul pensiei sa se calculeze la fel pt toata lumea ….si anume.Pt perioada pana in 90 calculam cum a fost ,pentru perioada imediat urmatoare calculam cu legea care a urmat (inclusiv cu 120% pt perioada respectiva) si mergem asa din lege in lege si calculam intr-un mod egal pentru fiecare, astfel nu o sa mai comitem diferentieri intre persoane.
  In ceea ce priveste afirmatiile ca nu ne mai gasim locul pe piata munci din cauza ca nu am fost pregatiti la schimbari pot sa va declar aici ca nu este adevarat ( in cazul meu)
  Am profesia de inginer la baza DAR nu am ramas pe loc si am urmat cursul de master al unei facultati de mediu, am urmat cursul de inspector de mediu, cursul de inspector SSM, expert si auditor pe sisteme de calitate si mediu ISO 9001&14001 si rezultatul este ca nu gasesc un loc de munca.
  Concluzia ar fi ca nu toti dorim pensionare anticipata( de mizerie) DAR pentru supravetuire suntem nevoiti sa ne gandim serios la ea!!!!
  DACA suntem vinovati, cersatori…. judecati dvs.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 27, 2014 la ora 11:11

   Absolut!! Sistemul/metoda de pensionare trebuia sa fie unic, pensia va fi diferita.
   Sunteti inginer si ati urmat o serie de programe de reactualizare. Pe banii dvs, ai unei asociatii profesionale sau a patronului? Daca a fost pe banii dvs, ati grsit ca v-ati schimbat locul de munca – fiecare certificat, daca este justificat ca necesar la locul de munca, atrage obligativitatea petronului de a va reevalua salariul. Daca a fost oricare alta metoda, aceia au obligatia sa va mentina pe post. Incercati sa va deschideti o firma pe cont propriu. Chiar daca ati facut si proiectare, incercati superintendenta in executie – se preteaza la multa lume, indiferent de virsta.

   Răspunde
    
 • saba
  Noiembrie 27, 2014 la ora 10:35

  „crapaturi superficiale”, dupa citeva zile este o bila neagra, fara discutie. Din ce vad pe internet (mediafax) traseul include excavatii si debleuri, adesea executate cu 3 sau 4 trepte – putin probabil ca alunecari de teren sa fie cauza. Fisuri in terasament, datorate alunecarii terenului de fundatie, ar trebui sa fie periferice, transversale sau combinate. Genul de fisura longitudinala la separatia dintre benzi sugereaza o metoda de compactare necorespunzatoare (si aici pot fi diverse cauza si .. vinovati). Daca ar fi sa iau de buna afirmatia lui domnu Guran (au facut niste gauri si le umplu cu ciment sau .. planteaza pomi), … nu vreau sa spun nimic. Dar dupa diametrul gaurilor, se pare ca au fost niste carote pentru testarea compactarii asfaltului (uneori, eu nu o recomand, din motive de economie, laboratorul ia probe odata pentru ambele strate de terasament asfaltic) si nu le-au astupat imediat (sau in aceiasi zi). Daca aveti curiozitatea sa verificati data prelavarii carotelor si o eventuala ploicica in zona, veti avea explicatia acestei fisuri. Repet, nu ploicica le-a provocat dar nici favorabil nu a fost. Acuma ca le umplu cu ciment este mai simplu desi eu prefer asfalt cald compactat strat cu strat. Urita treaba, si presupun ca laboratorul nu este contractat de executant – deci italianul (executantul) ar putea sa refuze repararea pe cheltuiala sa – vina cui a trimis laboratorul. Firesc, repararea ar consta din inlocuirea completa a stratelor de asfalt pe acele portiuni si iarasi firesc, recompactarea materialului granular. Mare dracie, sa aduci finiser si grader la fiecare 20-30 m! O sa fie bine dar o sa arate ca un rahat .. fara alune si fara fistic. Au sa le umple cu sealant, in fiecare luna pina o sa dea strechea in ei. Pe laborantul sau tehniceanul care a luat carotele, l-as lasa muritor de foame.
  Tot umblind dupa drumurile astea cu Orastie si Sibiu, dau peste „Locuri de muncă geologie experienta în Orăştie” si o cerere de munca:
  Skills and Services
  I am a content developer, editor, and writer specializing in the communication of geology, natural resources, and conservation information to a wide range of audiences. My goal is to build stronger businesses, organizations, and communities by improving science and natural resources literacy and ensuring that critical information is communicated effectively.
  A geologist by training, I have since gained experience in land conservation, oil and gas, natural resources management, science journalism, and course content development.
  Services
  • scientific editing
  • course content development
  • background research
  • science communications consulting
  Past Clients
  • National Park Service
  • Stanford University
  • Penn State Public Media
  • Discoverer Core Trays, inc.
  Testimonials
  “I would definitely recommend Daniel. His work is fast and accurate. He also has a firm understanding of the material.”
  -Jared Gregory, Stanford University Geophysics
  “Daniel has provided consistent, in-depth and well researched technical articles for over a year now. I would highly recommend him.”
  -Michael Donovan, Direction Digital Marketing Consultants
  Oameni buni, daca asa se fac resumeurile la romani (care au mai trecut si pe la Stanford, nici nu mai vorbesc ca recomandarea nu se pune in resume pentru ca pur si simplu nu o primesti tu – o da persoana pe care doar o numesti, daca ti se cere si numai la cererea angajatorului),… direct la cos.
  Hai sa trec la lucruri mai vesele. „Generatia de astazi – noi am inteles capitalismul dar pensionarii nu”. M-am cracanat de ris, probabil ca am fost prea trist la rtesumeu. In orice caz, ” Noi societatea sa cautam sa-i ajutam pe pensionari sa stea mai mult in cimpul muncii, ca nu avem de unde sa le platim pensiile”. Domnu Guran, nici unul de stinga n-ar fi spusa mai frumos si mai cu sentiment. Daca n-ar fi fost vorba de o tragedie, o puneam in rama.
  Taxe, acciza (legala sau ilegala), sa investim la timp, sa nu cheltuim, populatia scade la 16 milioane, o sa coste pensiile jumate de buget, samd – „Vorbesc unii despre consilierea pe probleme economice a d-lui Iohannis de catre dl. M Guran. Pai, nu este loc de dl Ialomiteanu.” Deci, competitorul: “Cel mai important obiectiv pe care l-am impus la Ministerul Finantelor Publice, dar de asemenea si la nivelul intregului guvern, a fost sa ne indeplinim angajamentele convenite cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, ceea ce ne-a facut sa recastigam increderea pe pietele financiare interna si internationale,” a declarat Gheorghe Ialomitianu intr-un interviu acordat revistei The Banker.
  Oooof! Vorbim de bani pe care nu-i avem, vorbim de investitii in proiecte inexistente si deci sortiti din fasa unor indatorari, …. de fapt alergam singuri in cerc pe un stadion, pe care il credem olimpic, si ne competitionam cu propria umbra care ba trece inainte ba ramine in urma dupa cum bate soarele. Si lucrul este si va deveni tot mai simplu, pe masura ce ne apropiem de prapastie si nu va mai fi nimic de ales. Ar trebui sa vorbim despre doua lucruri esentiale: cum i se poate impune administratiei de Stat vointa poporului, si ce prioritati are poporul in dezvoltarea/redresarea economiei nationale. Restul va veni de la sine. Cum trecem pirleazul asta?
  Vad ca Romania are inca din 2008 (cu un an intirziere0, 17 TAB-uri Pirnha, dintre cele 31 contractate in 2006, si din care 6 sunt deja in Afganistan. Domnu Guran, acestea sunt blindatele romanesti de care spuneti ca le plimbam prin unitatea militara? Sau Ziare.com minte? In orice caz, un contract din care livrarea a trecut de 50%, este greu de reziliat. Adica penalizarea face aceasta miscare sa fie … necompetitiva.
  Saur-1 „este un TAB B-33 umflat cu steroizi” si deci a urmat Saur-2, in 2008 si a fost testat in 2012 (pe un lac de acumulare, probabil daca nu ia apa), si in 2014 apare Saur 3 MOR – 120mm (8×8).
  „Surse din cadrul Romtehnica ne-au declarat că, în momentul de față, se lucrează la SAUR 3 – produs de Automecanica Moreni, care ar trebui finalizat până în toamna acestui an. Ar fi a treia încercare de realizare a unui transportor amfibiu blindat (TAB).” – 27 noiembrie, 2014, Ultima actualizare:
  acum 13 minute – Motto: „ ZIUAnews face lumină … Deci s-a testat chestia cu 8 kg si cind? Ca este greu de inteles cind ministerul apararii a refuzat sa considere productia autohtona cu 300 de angajati la intretinerea…
  De fapt vad ca vrem sa-i lasam pe elvetieni pentru germani sau pentru italieni. Domnu Guran, treaba este tare incilcita pe post de informatie.
  Dar pentru ca vorbim de Le Pen si de rusi cu South Stream care are in proiect o ramificatie la bulgari si alta la romani (cea romaneasca trece pe linga Bucuresti si apoi trece la sirbi putin inainte de Mehedinti), am sa va spun ca Zenit (St. Petersburg) sponsorizat de Gazprom a cistigat cu 1-0 contra lui Benfica (Lisabona). Asta este sigur, ca si faptul ca, conform viziunii lui Putin, Bulgaria va parasi UE inaintea Romaniei. Dar nici o problema, pina ajung rusii cu tava la vreo 500 km de tarmul romanesc (cam pe unde este bifurcatia cu bulgarii) mai este timp. De fapt cine se grabesc mai mult, rusii sau europenii?

  Răspunde
   
  1. un turist
   Noiembrie 27, 2014 la ora 11:49

   Unchiul Joe a spus ca –-Romania si Bulgaria sint parteneri STRATEGICI foarte importanti si a zimbit fara sa mai continue cu :Parteneri economici,politici etc. Cea ce poate insemna la o adica sa se descurce cum pot noi va dam armament si in rest ce va mai trebuie???

   Răspunde
    
 • Costoiu Aurel
  Noiembrie 27, 2014 la ora 10:19

  Pensionarile anticipate sunt cu penalizarile de rigoare de 9 % pe an, si care omul le suporta nevoit, dar este pedepsit si cu interzicerea dreptului la munca. In cazul in care va gasi ceva de munca pentru o luna sau 2,3 luni pe an,automat i se taie pensia, cea ce niciun om nu va avea curajul sa-si faca o angajare temporara si sa piarda un venit sigur. Statul pierde fiindca , daca iar da voie sa contribuie in continuare, ca angajat, la sistemul national de pensii, acesta ar castiga cu contributia respectiva.
  O ineptie pe care a sistemului nostru legislativ….oare cand se trezesc acestia.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 27, 2014 la ora 10:50

   Asta cam asa este, dar pensionarea nu este obligatorie, iar cea anticipata, cu atit mai putin.

   Răspunde
    
  2. Elian
   Decembrie 6, 2014 la ora 07:39

   Nu cred ca se trezesc ei. Cred ca noi trebuie sa ne trezim si sa nu mai inchidem ochii (sau gura) la ce se intampla. Pensiile pe caz de boala sunt un jaf in bugetul asigurarilor sociale. Romnaia nu are un nivel atat de avansat al asistentei sociale incat sa-si permita sa dea pensie oricui, chiar daca nu contribuie cu NIMIC la buget. Un ex concret: drogati care s-au imbolnavit cu tot felul de boli din vina lor, acum stau la coada sa-si obtina toate ajutoarele sociale si ajung la peste 12oo lei, in timp ce oameni fara un picior sau cu alte boli grave nu primesc decat 2-300. De ce? Cine doarme? Se pare ca noi…

   Răspunde
    
 • mirel
  Noiembrie 27, 2014 la ora 07:50

  As vrea sa stiu cum cheltuie statul banii. Exista un mod transparent si usor de urmarit pentru a face acest lucru? Pot sa aflu de exemplu cati bani a primit primaria x si pentru ce? Sau cati bani se cheltuie pe bursele de scolarizare in fiecare judet? Multumesc!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Noiembrie 27, 2014 la ora 06:34

  Observ comentarii negative cu privire la posibila, der improbabila accedere a d-lui Blaga la presedintia noului PNL.Cetatenii spera intr-o schimbarea reala de viziune politica in patria noastra odata cu alegerea noului presedinte Iohannis. Asta cu toate ce discursul sau nu a fost nici pe departe atat de consistent si credibil (dar fara succes) precum cel al M Macovei, spre exemplu. As indrazni sa spun ca dl Blaga este un excelent organizator si nu am gasit impotriva domniei sale argumente de natura profesionala. Dar, iata ca noul sef al cancelariei prezidentiale, apropiatul d-lui iohannis, este dl. Dan Mihalache, ale carui parcursuri politic si profesional sunt aproape scandaloase. Vorbesc unii despre consilierea pe probleme economice a d-lui Iohannis de catre dl. M Guran. Pai, nu este loc de dl Ialomiteanu. Cred ca dincolo de entuziasmul anului 1996, despre care am mai scris, pentru un real nou inceput politic, pentru o reala schimbare, PNL ar fi trebuit sa-si asume lovitura de stat la care a participat alaturi de PSD. Altfel, oamenii din spatele presedintelui sunt, iata, vechi membri PSD, iar sistemul kleptocratic continua sa existe nestingherit, legea amnistiei revine, dl Ponta este iarasi la fel de arogant precum il stim, pentru ca NIMIC nu se schimba.

  Răspunde
   
  1. gheo
   Noiembrie 27, 2014 la ora 11:55

   Cred ca mai bine ar fi sa il lasati pe dl. Guran in pace sa faca ce stie el mai bine: si anume sa traga semnale de alarma si sa critice masurile incorecte luate de cei care ne conduc. Daca ar deveni consilier, ar trece automat in tabara lor, ar trebui sa faca compromisuri (pentru ca din interior lucrurile au mult mai multe nuante, nu mai este doar alb si negru).

   Spun ca este suficient ca consilierii d-lui presedinte si persoanele de la guvernare sa se uite zilnic la emisiunea lui Moise si sa isi ia notite.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Noiembrie 27, 2014 la ora 18:28

    Va multumesc, stimate domn, ca ati acordat atentie comentariului meu modest. Graba cu care ati parcurs textul, probabil, a facut insa ca intelegerea lui sa fie lacunara. Citindu-l cu putin mai multa bagare de seama, veti observa fara indoiala ca el vizeaza consilierii pe care domnul K Iohannis ii are si nu pe cei pe care domnia sa nu-i are.

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase