BIZIDAY: Luni, 10 noiembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 10 noiembrie 2014

 • Viorica
  Noiembrie 11, 2014 la ora 17:51

  Domnule Guran, unii dau cu sapa, altii tin surubelnita iar altii sunt doctori. Dar toate acesta trebuie facute cu pasiune, cu mult suflet. Cel care da cu sapa este gospodar doar daca pune suflet, este fericit cu ceea ce face si are si satisfactii materiale. La fel cel cu surubelnita, este cautat pentru priceperea lui iar doctorul este cautat pentru harul lui de a descoperi boala si de a te face bine. Problema este ca in ultimii 25 de ani am complicat atat de mult vorbele incat, de cele mai multe ori, nu toti pot tine pasul. Avem excedent de productie de vorbe; acestea nu tin nici de foame nici nu pot inlocui autostrazile. Autostrazi nu avem pentru ca nu are cine le construi, cei care stiau, care aveau munca si priceperea in sange, au plecat acolo unde sunt apreciati la adevarata lor valoare si se vor intoarce pensionari in satul lor.

  Răspunde
   
 • JR
  Noiembrie 11, 2014 la ora 16:16

  ROMANII MUNCESC MULT SI PROST! SI VOR 2 TONE DE BANI…CAND SE DUC SI HAMALESC IN ITALIA, SPANIA, CIPRU SI ETC, NU MAI COMENTEAZA NIMENI…HAMALESC PE 800E SI FUMEAZA DE 600E, MARE AFACERE!

  Răspunde
   
 • Mircea
  Noiembrie 11, 2014 la ora 12:30

  La capitolul „fericire” există două cauze mari și late: salariile mici în comparație cu cele din economiile mai dezvoltate din vest și caracterul plângăcios al românului. Prima se mai poate remedia în timp, a doua însă…

  Răspunde
   
  1. Patti
   Noiembrie 11, 2014 la ora 22:06

   @ Mircea
   pe Timpul cui si in timpul lui …? a vorbi, vorbire.. Parerea mea:
   1. una din cauzele posibile e poate mai putin superficiala decat raportarea la salarizarea „vecinului”. As merge mai degraba pe recompensarea necorespunzatoare, daca este cazul, in raport cu munca efectuata si rezultatele obtinute (daca), precum si ineficienta organizare a activitatilor de sus in jos pentru asigurarea unei dinamici „sanatoase” de viata profesionala/viata personala.
   Pe scurt, „nefericirea” e in gen. o experienta subiectiva si gradul de „nefericire” variaza de la individ la individ.
   2. Totusi, PDCA rules! Plan, do, check, act! Ca sa il citez pe dl. Mironov: „eu imi fac partea mea de treaba” mai ales cand totul pare potrivnic.
   Cu toate astea, e posibil ca observatiile tale sa se aplice pentru un grup reprezentativ de angajati din Romania.
   Tu cum ai vedea o rezolvare a problemelor semnalate si cum te-ai vedea contribuind la aplicarea ei?

   Răspunde
    
 • MVCaraiman
  Noiembrie 11, 2014 la ora 00:40

  Domnu’ Guran ati fost f. simpatic pe la minutul 10:55 „nu-ti trebuie gramatica ca sa dai cu sapa”. Asa e, da’ nici cacofoniile nu ajuta ‘pe sticla’.
  Cu respect, un ‘grammar nazi’

  Răspunde
   
  1. Doar o vorba sa-ti mai spun
   Noiembrie 11, 2014 la ora 13:17

   Daca te interesezi vei observa ca cacofoniile nu sunt incadrate ca si greseli gramaticale. Evitarea lor este doar o recomandare si aceasta doar daca nu se face in detrimentul coerentei si claritatii comunicarii.

   Zelul cu care romanii spun „banca virgula care” sau alte constructii similare total incorecte din punct de vedere gramatical este mai degraba de condamnat, decat de recomandat.

   Aceasta fobie de cacofonii se trage din clasele primare in care copiilor li se inoculeaza idea ca e o mare crima la adresa limbii romane. Lucru pe care la varsta respectiva copiilor li se impregneaza in subconstient, ca o poveste cu bau-bau.

   Chiar daca nu e tocmai autoritatea in domeniu, recomand articolul de pe wikipedia in limba romana numit „Cacofonie”, pentru ca sintetizeaza destul de bine problema.

   Răspunde
    
   1. Doar o vorba sa-ti mai spun
    Noiembrie 11, 2014 la ora 13:19

    *”lucru care” 😉

    Răspunde
     
 • Bogdan
  Noiembrie 10, 2014 la ora 23:25

  Limba Romana „PE CARE”!!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase