Pământul către Isărescu… we have a problem!

blog-isarescu

de Moise Guran

Când zeii ajung în amurg, parcă e mai bine să îi laşi să se ducă la pensie. Sau să încerci să îi înţelegi exact, chiar dacă o declaraţie sau alta a căutat o reacţie sau alta.

Mi s-a mai întâmplat mie să îl critic pe Mugur Isărescu dar, când am văzut că laudă scăderea investiţiilor, mi s-a făcut rău şi am fost cât pe ce să trag cu racheta în soclul acestui zeu al finanţelor.

Chesţionat fiind, în legătură cu mormanul de bani cu care Guvernul a rămas pentru simplul motiv că, în acest an, nu s-au mai făcut investiţii, zeul Isărescu a răspuns că…

„Dacă este vorba de mai multă disciplină în cheltuirea banului public, scăderea investiţiilor înseamnă mai puţină risipă, mai puţine proiecte nerealiste, mai puţină corupţie, asta chiar dacă, pe termen scurt, influenţează negativ creşterea economică.”

Eu acum, ştiind că Isărescu este un mare fan al fondurilor europene, dar şi al investiţiilor publice din bani europeni, am rămas blocat în proiect când am citit această declaraţie… Nu-l suspectez pe Isărescu că ar căuta să devină avocatul guvernului Ponta, cred în continuare în buna credinţă a acestui om. Pe de altă parte, Isărescu, cel pe care îl ştiu eu, n-ar face niciodată astfel de declaraţii fără un scop precis.

V-am mai povestit aici cum investiţiile tăiate în acest an sunt fix cele pentru cofinanţarea lucrărilor la autostrăzi. Mai ţineţi minte poza asta? V-am arătat-o mai acum vreo lună…

blog-1

Dar pe asta, o mai ştiţi? Mestecând rumeguş diplomatic, vorbim de creştere negativă, când în realitatea dură asta înseamnă, pur şi simplu, locuri de muncă…

blog-2

Hait! Parcă ni se sparge ochelarii de monetarişti când încercăm să vedem ciocolată unde e, de fapt, un rahat împachetat. (Scuzaţi duritatea metaforei!)

Anul ăsta, activitatea a fost pur şi simplu oprită, dar asta numai până acum, în toamnă, când execuţia pe septembrie sugerează o reluare a lor.

Noi vedem aceste date cu o oarecare întârziere, atunci când le publică ministerul de Finanţe, dar Isărescu le ştie din secunda doi, căci BNR-ul ţine contul Trezoreriei statului, iar cei de la BNR văd tot, la fel cum banca mea ştie când mi-am plătit eu factura la lumină.

Isărescu mai ştie, de asemenea, că şi atunci când a atras fonduri europene, România a trebuit, în numeroase cazuri, să dea banii înapoi, din cauza unor erori sau chiar a unor şpăgi. Eu însumi v-am spus la un moment dat că ai noştri ca brazii nu-i pot fura pe europeni, că ăia nu sunt proşti, iar dacă vor continua să facă astfel de măgării, ne vom trezi şi cu ţara îndatorată şi fără autostrăzi. Şi, într-adevăr, s-a dovedit că am fost gură rea, căci azi România plăteşte înapoi la UE corecţii de un miliard de euro, o sumă uriaşă.

Recapitulând, Isărescu spune că mai bine nu mai facem investiţii decât să facem şpăgi, eu vă spun că investiţiile, la noi, nu mai sunt decât cofinanţări la fondurile europene, de unde, aparent, rezultă că Isărescu nu mai vrea fonduri europene.

Care e concluzia logică? Ce ne spune Isărescu cu această declaraţie?

Nu, n-a înnebunit lupul! Isărescu ştie ceea ce noi vom afla abia peste o lună, aşa că, vorba numitului Isărescu, ochii cât cepele pe fondurile europene, că dacă ei le fură, în final, tot noi le plătim.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

74 răspunsuri la Pământul către Isărescu… we have a problem!

 • Pingback: CrisPres Moise Guran: E usor sa faci audienta pe nenorocirile oamenilor. E mai greu sa spui adevarul atunci cand acesta doare - CrisPres
 • saba
  Noiembrie 11, 2014 la ora 20:46

  3

  Răspunde
   
 • Cris
  Noiembrie 7, 2014 la ora 14:27

  E clar ca, oricati tineri s-ar mobiliza in aceste zile, ticalosul de Ponta nu mai poate fi impiedicat sa preia puterea. Regimul Adrian Nastase e mic copil pe langa ceea ce urmeaza.

  Mergeti la vot, cetateni! Macar sa fiti multumiti cu voi atunci cand vi se va baga, din nou, mana in buzunar.

  Răspunde
   
 • Petru Grosz
  Noiembrie 7, 2014 la ora 14:06

  Ar trebui sa calculati suma totala furata de toti „oaspetii” DNA din anul curent si impartit la douazeci de milioane sa ne dam seama cat sa furat pe cap de fraier. Poate asa vor invata sa nu inchida ochii la furtisagurile celor din guvernare

  Răspunde
   
 • xulescu
  Noiembrie 7, 2014 la ora 13:56

  Domnule Moise Guran, nu vreti dvs. sa faceti o dezbatere electorala, pe teme economice desigur, la TVR, intre Iohannis si Ponta, cu dvs ca moderator?

  Răspunde
   
 • Uta
  Noiembrie 6, 2014 la ora 22:52

  Il apreciez pe Isarescu din mai multe puncte de vedere,pentru stabilitatea pe care a asigurato-o Romaniei, din punct de vedere financiar, dar il condamn pentru alte lucruri pe care le putea face si nu le-a facut:
  Noi cei de varsta a doua si a treia ne mai amintim de influenta pe care o avea pe vremuri asupra elitei politice post decrmbriste. ACUM ESTE TARZIU PENTRU A MAI TRAGE SEMNALE DE ALARMA.
  Acum, tot sistemul clasei politice este corupt, adevaratul presedinte al tarii este BANUL, valorile noastre nu mai au nici o legatura cu morala, cu prestigiul, cu verticalitatea si onoarea.
  Ar trebui restructurata toata clasa politica.
  Moise Guran! cad te hotarasti sa candidezi, eu te sustin.
  Cred ca ai fi o solutie daca ai face un guvern de tehnocrati.

  Răspunde
   
 • Cris
  Noiembrie 6, 2014 la ora 22:16

  Pamantul catre Pictor Vonta:

  Marlane, n-ai ajuns inca Presedinte, trebuie sa mai voteze prostii o data !!! Mai ai rabdare o saptamana!

  Doamne, ce ciocoi se pregatesc sa ne arate Calea.

  Răspunde
   
 • callina maxim
  Noiembrie 6, 2014 la ora 21:29

  a, sa nu uit: dle ponta va rugam mult nu mai veniti dle prin tara ca deja ne-au apucat toate greturile de cat va vedem la tv… e mult prea suficient !

  Răspunde
   
 • callina maxim
  Noiembrie 6, 2014 la ora 21:25

  mihai gadea: ,, .. nu stim de unde venim si incotro mergem.. ,, poate se ofera cineva sa-l increstineze pe gadea ? nu de alta dar devine ridicol.. atata o zbate pe loc ..doua ore ..fara sa sppuna NIMIC, ceva de spariet ! redactoras de stiri…cam de nivelul ala-i gadea

  Răspunde
   
 • Cris
  Noiembrie 6, 2014 la ora 19:07

  Pamantul catre Victor Ponta:

  „-Inca n-ai ajuns Presedinte…ingamfatule!”

  Răspunde
   
 • Vasile
  Noiembrie 6, 2014 la ora 14:02

  Politicienilor din toata tara .Faceti dracului odata regionalizarea aia , ca sa vedem cine aplica cele mai bune metode pentru dezvoltare ? Poate asa fraierii mai invata si ei ceva. De lectii si bla, bla , bla suntem satui . Ca uite asa cu copy – paste poate e mai bine. Dar pana cand facem referire doar la „zeus guvernatores” pe care unii il cred indispensabil nu avem sanse. Sunt pline cimitirele de eroi care se credeau de neinlocuit :de la Ceausescu si pana la Carol al II sunt cateva zeci in toate domeniile.

  Răspunde
   
 • saba
  Noiembrie 6, 2014 la ora 12:19

  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:02
  Cine n-are un batrin, sa-si cumpere – cu zeii nu stiu cum este.
  “laudă scăderea investiţiilor” – daca se oprea la cuvintul “coruptie”, filozof raminea. Nici o investitie nu vine pe gratis si daca nu stii la ce sa o folosesti incepi s-o cheltui.
  “investitiile taiate sunt pentru co-finantarea lucrarilor la autostrazi” – domnu Guran, aveti un fix cu investitiile la autostrazi. Si o faceti cu atita ardoare ca nu va mai crede nimeni, glumesc. Eu nu v-am crezut de la incweput si nici pina acuma nu ati gasit argumente sa ma convingeti. Spuneti-mi, de la sosea ati face o strada asfaltata care sa duca nicaieri? Si chiar daca v-as da fonduri europene, ati pune de la dvs 20% stiind ca vor mai urma si cheltuieli cu intretinerea si stiu ca nu va place sa mariti taxele? Dar daca cineva isi deschide o fabrica de mobila in zona, si altul vis-a-vis de el o fabrica de confectii de piele si amindoi sa fie interesati sa aiba o straduta pina la sosea? Eeee? Pai nu i-ati scuti de taxe si i-ati pune pe ei sa-si faca straduta, straduta pe care sa merg si eu la plimbare cu bicicleta si nea Vasila cu caruta? Pe gratis toata lumea ca … fabricile plateste. Pai asta nu este investitie? Dar este a alora care au nevoie de straduta si ei au sa aibe grija si de gropi – ca-i straduta lor… si a mea, adica a statului ca le-am dat terenul, tot gratis. Si macar de dragul stradutei au sa se gindeasca de doua ori inainte sa inchida taraba, ca straduta nu o pot lua cu ei si nici n-o cumpara nimeni. Am doua fabrici cu locuri de munca pe termen nedefinit? O teava de apa, o linie telefonica, o autostrada, le trag unde este nevoie si are cine sa le plateasca, ca daca nu sa dea din buze. Pai suntem afaceristi sau fraieri, sa-i fac strainului drum unde vrea el pe datoriile mele si cind ii vine lui pe chelie isi desface combinatul de la Galati, il muta in Franta si eu ramin si cu autostrada in cimp si fara locuri de munca si pe el il doare-n paispe. Pai de ce mai Voineo?
  In alta ordine de idei, 8 miliarde de la UE si cca 4 miliarde de la mine (stat) mi se pare ca este 30% co-finantarea. Nu mai este 20%?Sa mergem mai departe. Cu 12 miliarde citi km de autostrada fac si cite locuri de munca pot suporta pe perioada executiei? In general manopera este cam 80% deci ramin pentru materiale si echipament/scule cam 2.5 miliarde – pentru citi km? Sa nu uitam intrtinerea si nici zapada si nici rigolele si nici vpseaua anuala sau vre-un accident, o balustrada rupta,… Este drept ca expresul se spune ca ar costa de 3 ori mai putin. Oare? Pai si daca nu am raspunsuri la aceste, citeva intrebari, de ce saintru la datorii? Hai sa vedem mai intii, fiecare km de drum la ce imi foloseste si cine plateste, ca eu n-am bani de aruncat. Ca de aia sunt stat. Altfel vine DNA si ma ia de corupt, nevinovat. “Aseara m-am certat cu ai mei/ Cum ca nu-s pe banii mei”.
  Stiu ca nu-i pot fura pe europeni, dar a venit vremea sa stie si ei ca nu ma pot fura pe mine.

  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:11 (Gabi)
  Nu stiu daca este o coincidenta, dar mie mi se pare ca Romania si-a aranjat alegerile prezidentiale taman cind se schjmba si comisia europeana. Iar aia vorbeau acolo de niste bilioane strinsi din contributiile tuturor dar de distribuit intre ei (ca au probleme mari: migratie, somaj – saraci, sa le plingi de mila ce bine au ajuns). Si Isarescu stie ca nu-i rost de .. fonduri. Atunci de ce sa te duci sa le ceri? Sa-i superi?

  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:21 (Alex)
  Alegerile actuale din America au costat peste 100 milioane dolari. Mie nu mi se pare mult, dar ei spun ca niciodata n-a mai costat asa de mult. Si la ei astea nu sunt din taxe. Nuuu, ca asta le mai lipseste – aia acolo sunt batausi. Banii astia sunt invewstitii sau coruptii sau ceva pe la mijloc – democratii au pierdut si-si musca urechile, republicanii isi freaca miinile. Cind va spun ca sunt rai – se bucura de necazul altuia…

  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:35 (Mira)
  Am sa fac inceputul. Avem o tara bogata si un popor sarac la care nici boii nu trag, decit hotii la drumul mare, drumuri care duc la Bruxelles.
  Ministrii trebuie sa fie ori profesionisti in domeniu ori sa fie iubitori de tara. In nici un caz tradatori sau vinzatori, de hoti sau coruptibili nici nu mai vorbesc. Dar nici astia nu pot incepe de capul lor nimic pina nu se string la olalta sa stabileasca niste prioritati nationale, adica de interes national – nu de interes international sau european ca iar dam de dracu.
  Si de aici totul este neted ca in palma, batatorita de multa munca si truda pe vreo 20-30 de ani. Dar primii 5 vor fi mai grei, pina se va vedea ca merge unde trebuie si prinde si romanul o speranta – aia face toti banii, ca romanul este harnic daca stie pentru ce trage.

  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:45 (Jo)
  Sa fim intelesi, buget inseamna pensii, sanatate, educatie, eventual aparare (daca nu stai bine cu diplomatia, care este mai ieftina), si cam atita. Pardon, si bugetarii. Investitii de stat? cind o fi totul nationalizat, altfel totul la privat – ca asa-i in capitalism. Nici nu inteleg de ce trebuie statul sa investeasca si privatul sa huzureasca, iar UE sa ciuguleasca.

  Răspunde
   
  1. Isarescu
   Noiembrie 6, 2014 la ora 13:44

   Asta de unde ai plagiat-o?

   Răspunde
    
   1. Mira
    Noiembrie 7, 2014 la ora 08:39

    „Isarescu”, pe aici nu sunt plagiatori, ci oameni care spun, sincer, ceea ce gandesc si cred. Daca dumneata cauti plagiatori, cauta-i in alta parte, dar nu pe aici.

    Si o intrebare pt tine: la subiect poti raspunde sau doar pe langa subiect? 🙂

    Răspunde
     
   2. saba
    Noiembrie 8, 2014 la ora 00:03

    Domnu Isarescu, cu permisiunea dvs, m-am plagiat pe mine.

    Răspunde
     
  2. Mira
   Noiembrie 7, 2014 la ora 08:56

   Multumesc de raspuns, saba.

   As avea de facut,totusi, cateva mici observatii: sunt de acord cu tine ca ministrii trebuie sa fie iubitori de tara si, gandesc, ca asa ar trebui sa fie orice politician, nu doar cei care ajung ministri. Pe langa cerinta de a-si iubi tara, as mai spune ca ministrii ar trebui sa tina cont nu de interesele unui grup restrans, ci de interesele tuturor romanilor. Si e de preferat ca un ministru sa fie si specialist in domeniul pe care il administreaza, adica ministru al economiei mi-as dori sa fie un economist, spre exemplu, si nu un inginer sau un medic, ministrul invatamantului sa fie un cadru didactic etc etc. Doar o persoana care a lucrat in domeniul respectiv, stie ce anume se intampla pe felia lui, ca sa spun asa.

   Mai spuneai ceva, de genul, ca acei ministri ar trebui sa ia hotarari, tinand cont doar de interesul national. De acord cu tine pana la un punct. Sunt de acord cu tine ca interesele nationale trebuie respectate si aparate, insa sa nu uitam ca tara noastra este membra a Uniunii Europene, spre exemplu, deci trebuie sa tina cont si de anumite norme europene, in fond, avem si noi de profitat de pe urma acestui lucru.

   Si inca un lucru, pe care tu nu l-ai enuntat, dar il enunt eu acum: mi-as dorit ca regiile autonome de apa, curent electric, cai ferate etc, sa nu fi fost privatizate, pt ca reprezinta puncte de interes national, iar astfel de lucruri, nu au ce cauta in mana firmelor private, parerea mea. Nu poti sa lasi la cheremul unor firme private lucruri atat de importante.

   Răspunde
    
   1. saba
    Noiembrie 8, 2014 la ora 01:35

    Doamna Mira, asta-i ce am spus cu „profesionisti in domeniu”, si daca tot am revenit, as supralicita: sa aiba si experienta in munca – nu imediat dupa facultate si vinturat prin cine stie ce partide hop-top ministru. Referitor la UE: de acele „anumite norme europene” nu am profitat noi ci ne-au supt ei, si tot nu le-a ajuns de se gasesc unde sunt – foarte recent, proteste contra austeritatii (in Belgia – se pierd locuri de munca si se prelungeste virsta de pensionara si in Grecia), greva cailor ferate in Germania, nationalism si discriminarea emigrantilor in Anglia, rata somajului 11% si datorii externe de cca 3,000 trilioane dolari (Anglia, Germania, Franta, Italia – fiecare). Ei s-au dus in ripa si au tras si pe altii – mai bine ii lasau pe romani in saracia lor si n-ar fi fost mai rau. Sa mai spun ca ne paste pe toti un razboi .. „salvator”? Despre autonomii am spus altadata ca ar trebui nationalizate – am fost facut cu ou si cu otet, vai de capul meu – asa ca nu am mai indraznit, dar va sustin – sa vedem in situatia europeana actuala cine va mai indrazni sa fie contra. Sunt plin de sperante ca Ponta va face si lucruri pe care nu a indraznit sa le afiseze in programul lui. La fel, pe Obama il burdusesc ca nu a avut si el razboiul lui – au inceput sa transpire aluzii ca ar avea ceva cu asasinarea lui Bin Laden = „action infamous”. Germania a refuzat acordul UE – Canada si … citeva farime din comentarii de pe bloguri straine: „Why must Britain pay for Brussels’ reckless spending?”, „I am sick of Politicians telling us we need Europe and immigration to survive”. Si alte texte care dovedesc ca scepticismul nu-i o aiureala: „Brussels has an annual budget of £133billion but nearly all of this is frittered away on dubious subsidies, bureaucratic extravagance, self-serving propaganda and useless international aid…. commissioner Janusz Lewandowski admitted that Brussels overspent its budget last year by a shocking £20billion”. „te”g când Traian Băsescu a ajuns președintele țării, datoria externă a crescut cu 80 mld. de euro, de la 21 mld euro, in 2004 la 101 in 2013” (97 mild euro in iunie 2014). Deci s-a profitat, cum spuneti, si in inima UE si la Bucuresti).

    Răspunde
     
 • saba
  Noiembrie 6, 2014 la ora 12:14

  1

  Răspunde
   
 • Bucur
  Noiembrie 6, 2014 la ora 12:12

  Eu l-am inteles pe Mugur Isarescu. Atunci cand banii pentru investitii sunt in cea mai mare parte furati mai bine sa nu mai faca acele investitii. Valabil si pentru fondurile de la Uniunea Europeana decat sa ne omoare cu taxele pentru a trimite bani la uniune pentru ca mai apoi uniunea sa nii trimita inapoi si sa-i investeasca dupa criterii „doar de ei stiute”; mai bine sa ne reduca impozitele ca stim noi sa ne investim banii si poate chiar mai creem si locuri de munca. Unde mai pui ca investitiile facute cu bani europeni mai pot creea si distorsiuni in piata ducand la crearea unor avantaje conpetitive pentru unii care singurul lor merit este ca „au stiut sa acceseze” . Multi dintre acestea nestapanind cu adevarat domeniile in care au investit mor imediat dupa perioada fixata de contractul respectiv. Dar intre timp scot din piata tocmai pe cei care munceau din greu pe repectivul domeniu. Nu ma refer aici la banii europeni pentru investitii publice.

  Răspunde
   
  1. Isarescu
   Noiembrie 6, 2014 la ora 13:45

   Mai bine ai pune mana si ai munci in loc sa faci pe desteptul pe forum.

   Răspunde
    
   1. sorin1
    Noiembrie 7, 2014 la ora 02:51

    Da spuneți-o până la capăt dacă o știți pe toată: de unde știți care cât muncește de pe forum , domnu isărescu?
    Și mai trimiteți-ne naibii și la făcut copii , că n-are cine produce în viitor pt cât puteți voi fura!
    Maaamă ce vă mai place vouă să vă credți dumnezeii noștri care să ne spună căt și când să muncim… chiar nu știu cum va permite d-nul Moise să vă jucați de-a bolșevicul aci pe masa lui.

    Răspunde
     
 • sorin1
  Noiembrie 6, 2014 la ora 11:00

  Asta-i ca aia că „nimeni nu mai semnează nimic în parlament de frica dna.” Decât condica. Sau nici aia.
  Acuma mai au o frică: să finanțeze corect orice lucrare pt țărișoara asta, din fonduri europene. Știu ei că cine nu muncește nu greșește. Și -i știe și titanul de Mugur Isărescu. Nu numai de peste gard de la vecinii popești. Bine punctată a fost și gala bute.
  Atâta se poate, dom-le! Ce vreți mai mult?!

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:38

  „Pământul către Isărescu… we have a problem!”. Eu nu cred ca Isarescu are o problema, ci, asa cum am mai spus, societatea romaneasca in ansamblul ei. Si o dovedesc rezultatele ultimelor alegeri. De la o societate care functioneaza la baza piramidei lui Maslow, care e interesata doar de ziua de maine, care nu mai are notiunile elemntare a ceea ce e normal vs anormal, care nu-si respecta semenii plecati pe alte meleaguri pentru un trai mai bun si care sunt cei mai buni investitori (finantatori) ai economiei romanesti trimitand bani si solicitand doar recunoastere si respect, nu prea poti avea mari asteptari. Unei astfel de societati democratia ii face mai mult rau. Are nevoie de o mana de fier sa o ordoneze, este tipul de societate catre care ne indreptam. Si avem si reversul medaliei, citeam ca in RUsia, (inca) un activist anti-Putin, actor, a fost gasit mort. Din pacate, aceasta societate in acesti 25 de ani de la revolutie a dat maxim de democratie. Este motivul pentru care regret ca am votat CDR, l-am votat pe Basescu, nu m-am prezentat la referendum-ul de suspendare. Regret ca exista oameni precum Macovei, Kovesi, Morar, Isarescu, Guran. Regret ca Isarescu a scos aceasta tara din rahat, atunci cand era sa intre in incapacitate de plata.Aceasta societate trebuie sa-si consume frustrarile acumulate in acesti 70 de ani, pentru a se putea reinventa. Nu-mi doresc sa devin fatalist, doar sa vedem realitatea asa cum este.

  Răspunde
   
  1. Isarescu
   Noiembrie 6, 2014 la ora 13:41

   Victimizare mioritica

   Răspunde
    
 • Cosmin Moise
  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:26

  In concluzie, banii furati din investitii ajung o parte in consum (la Monte Carlo), in investitii (politice, functii, etc) si in banci (Cipru,, Elvetia). Banii din pomeni electorale ajung in consum (produse din import, evident), utilitati (multinationale), in banci (la aia care au rate la case) si in EVAZIUNE FISCALA! Cum o fi mai bine??? Pai va spun eu: stiti cine patroneaza evaziunea fiscala? TOT AIA CARE FURA BANII DIN INVESTITII!

  Răspunde
   
 • mimi
  Noiembrie 6, 2014 la ora 10:21

  Foarte simplu. Un „acoperit” (Isarescu) il sustine pe un alt „acoperit” (Ponta) in campania electorala. Asa a primit ordine, le pune in aplicare, chiar daca nu e de acord cu tot ceea ce spune.

  Răspunde
   
 • Fifi
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:48

  Il cam supraestimati pe domnul Isarescu, acest „zeu al finantelor” care pana nu demult avea capacitatea de a se inconjura de oameni foarte bine pregatiti si ii mai si asculta pe deasupra…

  Acum o data cu politicizarea foarte puternica a BNR-ului (vezi rocada Popa – Voinea), locul oamenilor capabili incepe sa fie luat de oameni politici si nepriceputi.

  Cat despre „zeul finantelor”, el a devenit un prea infocat sustinator al unei anume parti pentru a pastra scaunul de guvernator cald pentru inca un mandat…

  Răspunde
   
 • Zagura
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:43

  În perspectiva ca hoții să devină stăpâni absoluți în țară,mai bine nu faci investiții decât să finanțezi ceva din fonduri europene pe care la un moment va trebui să le restituim, dar nu din buzunarul celor care le-au furat. Cred că acesta este mesajul lui Isărescu. Precizez că nu sunt fan Isărescu, dimpotrivă.

  Răspunde
   
 • victor diaconescu
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:31

  Domnul Moise Guran, stiu ca nu are legatura cu subiectul la care aduaug urmatoarele dar nu am stiut unde sa va scriu.
  La spit Parhon Iasi, de la seviciul RUNOS au fost date asistentelor sefe tabele pe care trebuie sa le completeze cu numele si CNP personalului simpatizant Ponta. unele asistente sefe nu au completat pentru ca personalul din sectia respectiva nu simpatizeaza pe Dl Ponta. In ale cazuri au fost completate cateva nume si CNP corespunzator pentru a scapa de cicaleala, presiuni. poate nu are importanta, dar poate fi o incercare de fraudare. va urmaresc emisiunile la tvr si va apreciez comentariile si informatiile pe care ni le furnizati. pentru Dvoastra doar, sunt medic ATI , am votat cu Monica Macovei si voi vota cu Klaus Iohannis(am ascultat partial si discutia de ieri de la radio) Cu stima VD

  Răspunde
   
 • Gabi
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:21

  Mie declaratia asta imi miroase a campanie electorala. Isarescu spune asta acum inainte de alegeri ca sa il sustina pe Ponta. Asta e miza.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 11, 2014 la ora 21:00

   Nu stiu daca este o coincidenta, dar mie mi se pare ca Romania si-a aranjat alegerile prezidentiale taman cind se schjmba si comisia europeana. Iar aia vorbeau acolo de niste bilioane strinsi din contributiile tuturor dar de distribuit intre ei (ca au probleme mari: migratie, somaj – saraci, sa le plingi de mila ce bine au ajuns). Si Isarescu stie ca nu-i rost de .. fonduri. Atunci de ce sa te duci sa le ceri? Sa-i superi?

   Răspunde
    
 • Birou de mediator
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:17

  Problemele noastre nu le mai poate rezolva nici Isarescu nici Iohannis si nici Ponta ! Problemele noastre sunt ale fiecaruia si trebuie ca fiecare dintre noi sa gasim solutii !

  Răspunde
   
  1. Isarescu
   Noiembrie 6, 2014 la ora 13:42

   Esti varza.

   Răspunde
    
 • Doru_BBB
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:15

  Urmaresc cu atentie declaratiile guvernatorului si comentariile d-lui Guran. Cred ca va inselati si cautati explicatii ascunse acolo unde nu sunt. Isarescu a facut aceasta declaratie pur si simplu pentru a taia comentarii de genul „guvernul a subminat economia prin taierea investitiilor” , nu are nici o treaba cu plata ulterioara… Lucru care eu cred ca este foarte grav, pentru ca este total fals. Ceea ce este si mai grav este ca nici macar el nu crede asta, si pur si simplu vrea inca 5 ani fara batai de cap la BNR. A dat un mic sprijin lui ponta, foarte discret sa zicem… si sunt sigur ca va fi citat in dezbaterile din campanie. In acest caz se aplica clar „Lama lui Ocam” , explicatia cea mai simpla este si cea adevarata. D-l Isarescu a mai dat sprijin PSD-ului, cand a candidat in 2000, astfel incat Stolojan sa nu ajunga in turul 2.

  Răspunde
   
 • Cris
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:08

  Isarescu intelege cel mai bine spalarea masiva de bani publici, sub umbrela „investitiilor” care se face de ani buni in Romania. De asta s-au cheltuit sume uriase -miliarde de euro- dar nu se vede nimic in urma lor.

  Ideea de baza e urmatoarea: E clar ca banii nu ar trebui sa ajunga in consum ci in investitii. Numai ca, la cum se fac „investitiile” in Romania si la nivelul de trai african din Romania, banii sunt, paradoxal, mai utili pentru economie in consum, decat in investitii. Pentru ca fluidizeaza niste mecanisme deja blocate de ani buni in Romania. Se vede clar, cu ochiul liber ca avem de aproape doi ani o deflatie nimicitoare, bazata pe saracie crunta si pesimism, care blocheaza practic economia.

  Degeaba bagi o carutza de bani in investitii daca grosul poporului se teme pentru ziua de maine si consuma strict mancare – nici aia in cantitati suficiente.

  Credeti-ma, masonul de Isarescu stie ce spune, isi da seama ca economia e praf si speranta romanilor apropiata de zero. Uitati-va cu atentie la consum. Daca scadeti avanturile sezoniere si avansurile nerelevante de 1-2%, o sa va dati seama de dezastru.

  Răspunde
   
 • Alex
  Noiembrie 6, 2014 la ora 09:04

  Dl. Moise Guran…pentru ca emisiunea dumneavoastra e o emisiune cu profil economic, si pentru ca pe nicaieri nu am vazut o asemenea discutie, asi dori sa va propun urmatoarea idee:

  Daca nimic din lumea asta nu ii poate convinge pe aproximativ 46% dintre romanii care nu participa la vot, poate o vizibilitate pe costurile acestor alegeri pe cap de locuitor sa le atraga atentia.
  Poate daca vor vedea cat cheltuie statul pentru fiecare locuitor cu drept de vot ca sa ii puna la dispozitie necesarul pentru vot il va face mai constient.

  Pana la urma cei aproximativ 46% din banii care au fost aruncati pe fereastra de pomana, pt ca ei nu s-au prezentat, sunt bani din buzunarul comun…bani platiti de noi, nu de partide!

  O zi buna,

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 11, 2014 la ora 20:51

   Alegerile actuale din America au costat peste 100 milioane dolari. Mie nu mi se pare mult, dar ei spun ca niciodata n-a mai costat asa de mult. Si la ei astea nu sunt din taxe. Nuuu, ca asta le mai lipseste – aia acolo sunt batausi. Banii astia sunt invewstitii sau coruptii sau ceva pe la mijloc – democratii au pierdut si-si musca urechile, republicanii isi freaca miinile. Cind va spun ca sunt rai – se bucura de necazul altuia…

   Răspunde
    
 • Mira
  Noiembrie 6, 2014 la ora 08:14

  Va intreb pe voi, cei care va pricepeti ceva mai bine la economie si la politica, decat ma pricep eu sau altii, ce este de facut pt ca economia Romaniei sa inceapa sa functioneze? Cum ar trebui alesi ministrii unui guvern sau prim-ministrul, ca sa mearga mai bine lucrurile pentru pentru intreaga tara? Cat de mult poate dura procesul de refacere a economiei romanesti? Din cate stiu, Romania a pornit pe calea democratiei, cu 0 lei datorie externa, cum de am ajuns in situatia economica de acum, cum de am ajuns sa fim din ce in ce mai saraci si cu atatea datorii externe? Stiu ca am pus multe intrebari, poate unora dintre voi vi se par ridicole, dar am 1001 de intrebari al caror raspuns il intuiesc, dar vreau sa vad si parerea unor oameni informati cu mult mai bine decat mine in domeniu. Multumesc.

  Răspunde
   
 • Francisc Tancof
  Noiembrie 6, 2014 la ora 08:06

  Nu stiu daca numai noi romanii avem acest pacat, dar exista tendinta ca despre oamenii importanti sau cunsocuti si recunoscuti sa ne ferim sa spunem lucrurilor pe nume. Uneori o facem involuntar, in inconstient , fiind chiar convinsi de dreptatea pe care o impartim.Parerea mea este ca profesionistul Isarescu nu prea are a face cu – omul Isarescu – care incerca in plina campanie electorala , intre doua scrutine si inaintea celui decisiv sa ia partea domnului Ponta, sa ne traduca marsavia , incompetenta si disperarea primului ministru ca pe niste virtuti . De ce ? Pentru simplu motiv ca daca nu va iesi presedinte va trebui „sa scape cine poate..” Radu Beligan, un actor colosal, l-a „incurajat” pe Victor Poanta, Florina Cercel , o actrita de mare valoare, lacrimeaza in fata lui Victoras si exemplele pot continua. Nu vreau sa cenzurez dreptul la opinie , dar s-a „regizat ” cam slab de data aceasta.
  Cand nu sunt argumente si tu vreai sa aperi , sa protejezi pe cineva cu orice pret cred ca trebuie sa-ti revizuiesti ceva in comportamentul tau. Nu de alta , dar esti ISARESCU . Incepe sa-mi fie greata de astfel de iesi.Imi spusese cineva ca domnul Isarescu are mai mult de 10 clase….Ca varsta cred ca este cam pe-acolo…

  Răspunde
   
 • Adrain
  Noiembrie 6, 2014 la ora 07:39

  Pai, dl. Guran, ce sa intelegem ca dl. Mugur Isarescu a ajuns in postura ciobanului din MIORITA. Facem ce facem si tot peste Miorita dam. Deci, sa lasam naibi fonurile europene ca mai mult platim, in loc sa-i luam la bani marunti pe toti cei care le-au devalizat. Din cate cunosc la aceste cofinantari se semneaza un contract, DECI, nu cunoastem cine fura?!

  Răspunde
   
 • nedelea
  Noiembrie 6, 2014 la ora 01:59 Răspunde
   
 • cristina vagauna
  Noiembrie 6, 2014 la ora 01:41

  realitatea e urata, iar adevarul nu mai e niciunde! Suntem in criza de adevar! judecam totul si mai putin pe noi! Am instalat furtul = spaga ca pe ceva natural si national, si cand incercam sa-i convingem si pe europeni ca e ok sa furam din banii comunitatii, hopa…ne trezim…ca nu ne mai dau bani si mai trebuie sa dam si spaga inapoi. Deci guvernatorul nostru nu mai suporta furtul…pana aici si mai departe nu…!!!

  Răspunde
   
 • Jo
  Noiembrie 6, 2014 la ora 00:27

  Isarescu e pe aceeasi linie ca Merkel: mai usor cu cheltuieli bugetare de orice natura. Cu asta a justificat inca o data reducerea dobanzii de referinta. Stimuleaza fondurile private catre consum, investitii. Statul roman pe langa faptul ca e corupt mai e si ineficient.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 11, 2014 la ora 20:54

   Sa fim intelesi, buget inseamna pensii, sanatate, educatie, eventual aparare (daca nu stai bine cu diplomatia, care este mai ieftina), si cam atita. Pardon, si bugetarii. Investitii de stat? cind o fi totul nationalizat, altfel totul la privat – ca asa-i in capitalism. Nici nu inteleg de ce trebuie statul sa investeasca si privatul sa huzureasca, iar UE sa ciuguleasca.

   Răspunde
    
 • uta
  Noiembrie 5, 2014 la ora 23:48

  Moise ! Nu te cred sub nici o forma ca nu ai inteles ce spune Isarescu.
  Daca Isarescu a ajuns sa renunte la investitii, inseamna ca ponderea coruptiei a depasit efectul pozitiv al investitiei.
  De obicei Isarescu pune in balanta si cantareste totul, chiar si cuvintele. Daca Isarescu e ingrijorat de efectul de bumerang al folosirii frauduloase a fondurilor europene,cred ca este cazul sa ne ingrijoram si noi.
  Te urmaresc de cate ori pot si te felicit pentru emisiuni.
  Totusi vreau sa dau un exemplu
  Daca acum cativa ani reabilitarile la blocuri de locuinte cu implicarea primariilor pefonduri guvernamentale sa facea dublu fata de pretul pietei, acum cu fonduri europene,cu finantare 30 % bugetul local, 50 % fonduri europene si 20% proprietarii apartamentelor, valoarea suportata de proprietari este aceeas icu valoarea lucrari facuta c du un particular( adica cei 20% acopera tot costul lucrarii, iar diferenta este cu dedicatie si alte formalitati).

  Răspunde
   
 • callina maxim
  Noiembrie 5, 2014 la ora 23:36

  dle ponta, daca aveti agenti pe aici ar fi bine sa va informeze ca astazi oamenii care au primit cupoanele pt alimente discutau ca daca nu vor putea ridica alimentele pana pe 16 noiembrie NU VA VOR VOTA ! numai bine tuturor..

  Răspunde
   
 • AsdAsd
  Noiembrie 5, 2014 la ora 23:32

  O problema a investitiilor publice este criterul de atribuire pentru licitatii. Respectiv 90% dintre acestea se atribuie pe criteriul „pretului cel mai scazut”. De aici porneste un cerc vicios, rezultand de foarte multe ori investitii care nu pot fi duse la indeplinire nici cu banii si nici in termenul contractual impus. Asadar, atunci cand noi nu ne respectam prevederile din contractele de finantare cu UE, fondurile se pierd, lucrarile nu se finalizeaza, fondurile trebuie returnate, firme ajung falimentare si, in mod evident, se ajunge mai apoi la o scadere a economiei in fapt. Inainte de integrarea in UE, in Romania se incepusera investitiile cu fonduri prin Banca Mondiala. Unul dintre motivele stoparii acestor investitii a fost tocmai refuzul autoritatilor de a schimba legislatia achizitiilor publice si a criteriilor de atribuire pe baza acelui minunat „pret cel mai scazut”. Sunt sute de lucrari de investitii cu intarzieri majore si in impas de a fi anulata cofinantarea europeana, pentru ca, exact cum spuneati dumneavoastra, „europenii nu sunt prosti”. Ne asteapta vremuri grele, oricare ar fi rezultatul alegerilor de anul acesta. Isarescu stie cu siguranta asta.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 6, 2014 la ora 11:30

   Este si nu este .. pretul cel mai scazut. Ma rog daca-i lege nu-i tocmeala. Evaluarea proiectului o face proiectantul si proiectantul este platit in contul proiectului – adica pe ce isi calculeaza singur. Cine are banii, incepe sa-l plateasca cu inceperea lucrarilor si pe parcursul ei. Ofertele contractorilor trebuiesc verificate daca sunt reale, adica posibile – trebuie cunoscuti foarte bine si totusi se pune clauza de garantare a proiectului (adica il termini la timp si la parametri). Dintre cei care sunt deacord, cistiga cel mai ieftin. Clauza de garantare ii include si pe urmatorii (in general) doi, dar uneori se merge pina la urmatorii cinci. Toti acesti urmatori, se angajeaza cu semnatura ca sunt disponibili oricind pina la terminarea proiectului – la buna intelegere (si asta nu este coruptie, stul are obligatia fata de cetatenii sai sa le dea locuri de munca, in orice tara), pentru aceasta atitudine intelegatoare, contractorii vor fi admisi si la alte licitatii, altfel … mucles (si asta-i legal). Acuma, sa zicem ca dintr-un motiv oarecare, primul nu este in stare sa finalizeze proiectul, se face o ancheta profesionala in prezenta urmatorului (locul doi) si se stabilesc valoarea contractuala restanta si pierderile ce se penalizeaza asupra primului. din acest punct continua al doilea, samd. Daca proiectul se finanteaza din fonduri, adica din imprumuturi europene (cu clauzele si conditiile lor), treburile trebuiesc batute in cuie in caietul de sarcini cu esalonarea ezecutiei si finantarea de rigoare, plus penalizarile. Usual, lucrurile sunt simple daca sunt ordonate. Mai ales penalizarile trebuie sa fie perfect acoperitoare – sa vedeti contractul dintre Canada si UE, ce s-au penalizat unul pe altul pentru fiecare firicel. Cine vrea sa invete chestiile astea, sa invete contractul asta, ca-i tare bun. Adica te sperii, fara gluma. Firmele canadiene cind au auzit, s-au zbirlit toate la guvern. Contractul a fost semnat (cu opozitia Germaniei), dar inca nu am auzit sa fi fost ratificat de tarile participante (ca UE nu gireaza pe nimeni, fiecare pe barba lui – bilci mare). Problemele cele mai mari sunt la subcontractari, adica intre o companie mare si un stat (in cadrul acestei intelegeri), aici sa te tii – statul este subordonat companiei. Ce stat o sa accepte asa ceva, si totusi sunt: Australia cu o companie de tigari americane, Canada cu o companie de foraj americana, china cu companii canadiene (acuma a plecat Harper in China pentru 6 zile de balamuc). Litigii internationale de bilioane – frate, frate dar stiti cum e cu brinza.

   Răspunde
    
 • Mzungu
  Noiembrie 5, 2014 la ora 23:14

  draga Moise, dar e clar ca vaca ce-a vrut sa zica, de unde si concluzia ta, chiar daca limitata la fonduri europene. Poti s-o extinzi la ce vrei, si chiar sa faci analogii cu „n-am bani de credit ptr casa ca m-am indatorat ptr nunta”. Asa ca las-o mai moale cu surescitarea…te rog. Nu da bine

  Răspunde
   
 • Cris
  Noiembrie 5, 2014 la ora 21:51

  N-am incredere in Isarescu. Imi pare un mason batran, pus pe capatuiala in anii care ii mai are pana la pensie. Cu orice pret, chiar punand pe chituci BNR si politica monetara a Romaniei.

  Răspunde
   
 • Catalin Ionescu
  Noiembrie 5, 2014 la ora 21:48

  Draga Moise,
  este mai mult decat evident ca lipsa unei strategii pe termen lung si a leadershipului, mai ales, lasa urme adanci in realitatea economiei Romanesti, atata cata mai este.
  CItesc cu foarte mare placere articolele tale si ma bucur ca cineva in tara asta spune adevarurile dureroase. Caci nu ne putem vindeca daca nu stim ce ne doare, nu-i asa?
  Cu prietenie,Catalin

  Răspunde
   
 • sorin
  Noiembrie 5, 2014 la ora 21:38

  Nu putem sa il trimitem la pensie strict pe baza citatului de mai sus. Investiyiile sunt motorul economiei, insa risipa banului public este o realitate dureroasa. Sunt consultant in afacer si imi axez activitatea pe realizarea proiectelor pentru obtinerea fondurilor europene. Un lucru va pot garanta. Sunt zeci, poate sute de proiecte de investii, care dupa perioada de monitorizare de 3-5 ani, ajung simple imobile sau echipamente de vanzare la preturi cu mult sub valoarea lor de piata pentru simplul fapt ca au fost achizitionate/ realizate gratuit sau aproape gratuit. Ce este trist e ca multi dintre ei arata cu degetul politicieni corupti. „Hotii striga hotii!” Proiectele de investitii publice (drumuri, spitale, scoli, etc) se realizeaza de catre autoritati mai mult datorita necesitatii spalarii banilor publici si europeni. Orice baron local are 2-3-10 firme care castiga licitatii publice la suprapret pentru faptul ca „sunt singurii care aveau statie PROPRIE de betoane pe o raza de 5 km” (vezi cazul Bulevardul Dorobantilor Braila, invest de 30 mil euro).
  In concluzie, scaderea investitiilor este trista, a investitiilor corecte, dar acestea sunt c rare prin Balcani. Cred ca dl Isareacu a avut in vedere acest aspect cand a facut afirmatia de mai sus.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 6, 2014 la ora 11:39

   Domnu Sorin, oricit de pesimist ati fi, lasati-i pe altii sa zica de Balcani. Daca adorati autocritica, va sugerez un model constructiv – aveti asa ceva? Daca nu, catargul sus, ca mai citesc si strainii ce scriu romanii si le dati apa la moara, de parca-i lipseste cuiva – cite-n lume si in stele…

   Răspunde
    
 • ion
  Noiembrie 5, 2014 la ora 20:45

  eu sunt curios daca rezerva bancii este chiar aia pe care o declara : euro + tone aur ! cred ca e un fals grosolan in declaratii – in conditiile in care anii trecuti asteptau ( ca pe Dumnezeu) transele imprumutului de la FMI ( transe foarte mici de cateva sute de milioane de euro )ca sa stabilizeze piata valutara .ceva e putred in banca nationala.iar barosanu e acolo de atatia ani incat nimeni din afara nu a putut sa isi bage nasul in afacerile lor.nu exista oare posibilitatea ca la nivel de parlament sa se intocmeasca o comisie care sa faca inventarul valorilor bunurilor declarate din banca nationala ? abia atunci sa vedeti tragedie !

  Răspunde
   
  1. dorin
   Noiembrie 5, 2014 la ora 22:59

   haha daca face parlamentul un control la BNR chiar ca nu mai ramane un gram de aur in rezerva!

   Răspunde
    
  2. saba
   Noiembrie 6, 2014 la ora 11:49

   Incepe sa-mi fie greu sa inteleg vorbe si lamentari cind cu citeva clik-uri afli ce te intereseaza. Zau asa..
   „Potrivit rapoartelor anuale ale BNR, la 31 decembrie 2011, Banca avea depozitat la extern aur in valoare de 10,352012 miliarde lei. (Pretul de reevaluare a aurului la data de 31 decembrie 2011 a fost de 169,026 lei/g pentru stocul detinut de Banca, in greutate totala de 103 549,3 kg.”

   Răspunde
    
 • mihaix
  Noiembrie 5, 2014 la ora 19:50

  Isarescu , zeu ?
  Sunt convins ca aura sa a disparut dupa aceasta criza, si mai ales dupa ce a aparat bancile in locul romanilor, ca un adevarat mason ce este. Nu e un zeu, e un demon, la fel ca politicienii nostri. Partea buna este ca f multi si-au dat seama cine este (ma refer in primul rand la milioanele de oameni cu credite ). Poate ca ar fi timpul sa plece si el de manuta cu DNAul spre parnaie.

  Răspunde
   
 • Bure-dac
  Noiembrie 5, 2014 la ora 19:42

  Cris, pomeni electorale -> consum de moment, nu e bine. Bani in piata pentru consumul de moment al unor oameni platiti cu salariul minim si bugetarilor inseamna doar venituri de moment comerciantilor ( cu capital strain) si importatorilor. Misto, dar e de moment. Investitiile publice prin co-finantare , inseamna angajari si locuri de munca pentru neclaificati , sudori, macaragii, fierari , betonisti, ingineri, secretare, contabili in companii de constructii care castiga liciatii pe bune caci se fac prin fonduri europene (80% din costuri sunt bani europeni daca ne referim la coridoare europene si autostrazi acolo unde trebuie-Valea Oltului-Craiova) . In scurt timp se creau zeci de mii de locuri de munca creau taxe si consum sanatos, dar nu Guvernul a taiat ultima guara de oxigen a firmelor de constructii care nu au un baron in spate, si i-a trimis in faliment.

  Răspunde
   
  1. Cris
   Noiembrie 5, 2014 la ora 21:50

   N-ai citit complet ce am scris. In Romania investitiile publice nu sunt ceea ce crezi tu ca sunt ci sunt spalare de bani – adica, am un milion de euro, in ce sa-i bag eu ca sa ajunga cat mai repede in conturile unei firme si de acolo in Cipru? De aceea spuneam ca, mai bine ajung in consum – populatia e oricum flamanda si ii cheltuie toti, asa ca se mai dezmortesc lucrurile iar statul incaseaza TVA si altele. Nu zic ca pe termen lung putem trai din consum ci ca populatia e extrem de flamanda, la limita de subzistenta, asa ca orice ban in plus conteaza.

   Răspunde
    
   1. Cosmin Moise
    Noiembrie 6, 2014 la ora 10:07

    Cris, ale carui simpatii politice sunt clare, nu intelege ca din ce consumam noi 80% sunt produse din import! Este evident unde se duc banii din pomeni electorale. Politica domniei sale si a celor pe care ii sprijina este sa nege evidenta cu orice chip si sa inventeze tot felul de lucruri si fapte irelevante pentru ascunderea adevaratelor probleme! Politica KGB-ista, de!

    Răspunde
     
    1. Cosmin Moise
     Noiembrie 6, 2014 la ora 10:21

     Apropo, tot noi platim pomenile electorale, nu vine Ponta cu bani de acasa! A, si asta e greu de inteles! Si apropo de furat – de evaziunea fiscala ce zici, si asta-i tot consum, nu-i asa? Asadar sa se fure, dar sa ne pice si noua cate ceva, nu doar tunarilor sute de milioane!

     Răspunde
      
 • A
  Noiembrie 5, 2014 la ora 19:38

  Asadar, dupa gandirea domnului Cris, crestem consumul cu pomeni electorale. Dar economia cum o crestem cand punem biruri pentru a acoperi pomenile electorale? Apropo, locur de munca si cresterea salariilor nu se fac cu pomeni electorale!

  Răspunde
   
 • Viorel
  Noiembrie 5, 2014 la ora 19:22

  Domnul Moise, poate amintiti si pe vremea carui Guvern s-au facut investitii cu fonduri europene si acum noi trebuie sa dam inapoi vreun miliard de euro?Cumva a fost Boc?Mai tii minte acele partii si telegondole si parcuri in sate cu o mana de copii?Sa stii ca le poti vizita si acum ca tot acolo sunt si , ghici ce, sunt in paragina si nu produc niciun ban.Mai mult, mai cotizam pentru prostiile unora in vremurile de astazi.Sa mai aud pe vreunul de baietii din Pdl care cred ca daca ne baga in fata un om nou-nout suntem atat de tampiti sa nu ii ,,palmuim” din punct de vedere electoral.

  Răspunde
   
  1. Mira
   Noiembrie 6, 2014 la ora 08:03

   Vi se pare, domnule Viorel, ca numai guvernul Boc nu a stiut sa investeasca banul public sau toate guvernele care s-au perindat pe la putere nu au stiut sa faca lucrul asta? Haideti sa nu mai vorbim doar de incompetenta guvernului x sau guvernului y, ci sa vorbim de incompetenta tuturor guvernelor de pana acum, la modul general, si la ce anume este de facut ca economia Romaniei sa devina functionala?

   Răspunde
    
 • mirel
  Noiembrie 5, 2014 la ora 19:15

  Vreau sa folosesc acest comentariu pentru a va multumi: Multumesc domnule Guran! Va multumec pentru modul profesonist in care va faceti meseria. Sa stiti ca sunteti foarte apreciat in randul studentilor. Deseori intram in polemici si spunem ba unul, ba altul: ” Stii ce a zis Guran aseara?” sau „Guran a spus asta…”. Sunteti un reper si un exemplu pentru noi. Va doresc multa sanatate si multa forta de munca.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Noiembrie 5, 2014 la ora 23:07

   wow! nici nu-mi doresc mai mult decat sa ajung la voi. la voi e speranta

   Răspunde
    
   1. kyko
    Noiembrie 6, 2014 la ora 13:35

    Domnule Guran, am de sesizat o chestiune care nu are legătură cu Isărescu și investițiile, dar mi se pare important pentru o tema viitoare.

    Recent am descoperit cum se transporta lemnul furat din păduri după intrarea in vigoare a noii legi de la 1 oct.

    Mafioții mari taie partide repartizate legal plus un 50 sau 100% furat pe care le transportă in același timp cu aceleași acte, numai cantitatea diferă fiind evident mai mare.

    Hoții mai mici, săraci, strâng cu căruța sau cu remorca o anumită cantitate de lemne in curte pana fac de un camion complet, apoi le încărca in camioane inchise si le livrează in general noaptea. Deci, atenție, transportul de lemne se ace în continuare, numai ca se ace in mașini închise. Poate se știa demult, eu am fost naiv si acum mi-am dat seama. Va rog sa ma scuzați pentru timpul pierdut, in acest caz.

    Răspunde
     
 • ovidiu
  Noiembrie 5, 2014 la ora 19:10

  Numai zeul DNA ne mai poate salva, numai sa nu-l scoata si pe el la pensie. 🙁

  Răspunde
   
 • ion
  Noiembrie 5, 2014 la ora 19:06

  este cel mai greu c reer romànesc,dupà pàrerea noastrà…ori ce a fàcut a stiut ce face si de ce ,nu a fàcut nimic la voia intàmplàrii.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Noiembrie 5, 2014 la ora 18:57

  „We have a problem.” _ Domnii F Georgescu, B Olteanu, sunt la post pentru a rezolva problema. Tinta de inflatie a fost atinsa, cursul, spre disperarea unora, este la locul lui, dobanda este instrumentul pe care Guvernatorul l-a folosit in mod cat de eficient s-a putut. Daca pamantenii sunt cu capul in nori, asta nu mai este nu mai este tocmai problema d-lui Isarescu, desi ii da si domniei sale batai de cap.

  Răspunde
   
  1. ion
   Noiembrie 5, 2014 la ora 19:14

   de acord,toti …din tribune strigà la fotbalisti,injurà pe conducàtorii cluburilor ,iar cànd dacà ar fi bàgati in teren ,11 càte 11 ar injura pe màmicile lor,cum cà i-ar fi nàscut in zodie rea…

   Răspunde
    
 • Cris
  Noiembrie 5, 2014 la ora 18:55

  Isarescu are dreptate. Investitiile publice in Romania sunt o mare spalare de bani. In loc sa produca efecte in lant in economie, mai mult secatuiesc economia de reurse. Macar banii din pomeni electorale ajung direct in consum, nu depozitati de escroci politici prin paradisuri fiscale.

  Think about it, dle. Guran.

  Răspunde
   
  1. Daniel
   Noiembrie 5, 2014 la ora 19:41

   Bine punctat!!! ce putin asa se intorc bani la populatie pacat ca dor la anumite segmente din populatie nu la toti, sau cine stie ma astept la orice de la Ponta!

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase