BIZIDAY: Joi, 30 octombrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

36 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 30 octombrie 2014

 • saba
  Noiembrie 5, 2014 la ora 21:03

  Noiembrie 4, 2014 la ora 03:23 (BadeaN)
  OPEC is a permanent intergovernmental organization of 12 oil-exporting developing nations that coordinates and unifies the petroleum policies of its Member Countries. Infiintata la Bagdad (1960) cu secretariatul la Viena. Este o organizatie mai mult comerciala (daca doriti, chiar politizata) decit stiintifica, deci ii dau credit dpdv al interesului economic. Dupa ce au sa urce pretul vor incepe sa gaseasca zacaminte. Sunteeeti la curent cu topirea ghetarilor, dezvelirea uscatului la poli si uriasele zacaminte unoscute dar neatinse inca. Despre tehnologie nu-mi fac nici o problema ca se vor gasi solutii pentru orice problema. Vad o afirmatie jurnalistica: ” ceea ce s-a format in sute de milioane de ani, noi reusim sa consumam in mai putin de 200 de ani”. Fireste ca nu exista date care sa poata sistine asa ceva. Totusi, sunt ratiuni la nivel mondial spre rationalizarea exploatarilor – se pare ca industria nu justifica suficient excesul. Sunt considerente legate de marii consumatori (Lui USA li s-a adaugat China si India) si marii furnizori (OPEC caror li s-a adaugat Rusia, Brazilia si Canada). Se fac asociatii intre cresterea cererii cu cresterea popilatiei (nostim, populatia Chinei creste cu 10,000 pe ora) dar nu se mentioneaza nicaieri despre cresterea stocurilor strategice (se stiu unde sunt). Nu mai este cazul sa-mi exprim acordul cu masurile de proyectia mediului. Ce trebuie sa mentionez, este ca tarile arabe, furnizoare de petrol, din asta traiesc, aproape exclusiv – deci ele sunt principalul interesat in cresterea exploatarii si comercializarea la un pret cit mai mare a produselor petroliere.
  Viteza de transport este un factor insuficient in decizia investitiilor in infrastructura – cresterea vitezeu conduce la cresterea proportionala a riscurilor (deci cheltuieli neplanificate), volumul de transportat este frecvent considerat, si aici transportul naval este preponderent. Vad ca pentru 2020 ne putem astepta la “vactrain” (6,000-8,000 km/h) – un fel de tuburu folosind energie gravitationala pentru deplasarea unor capsule sau coloane . Henri Coandă cu “tuburile vidate” l-a inspirat pe antrepenorul sud-african Elon Musk, care si-a propus sistemul Hyperloop. In 1970 Coanda vorbea de 7-8 minute intre Bucuresti si Ploiesti. Asta ar fi fost 450 km/h. Vad ca chinezii vor sa bage si oameni in asemenea capsule – te dezmembreaza din start. „Se poate ca personal oamenilor să nu le placă să fie într-un tub multă vreme, dar sub altă formă ei stau la metrou la Paris câte 40 de minute şi nu zic nimic”, declara Henri Coandă. In orice caz, vedeti ca tehbologia avanseaza destul de rapid, incit o investitie prea mare sa devina nerentabila in scurt timp.
  Trecind la latura economica a discutiei, mi-am exprimat de citeva ori (si pe acest blog) parerea ca cine are nevoie de infrastructura, sa si-o faca pe banii lui. Altfel spus, o cale (rutiera sau feroviara) o faci sa deservesti o industrie existenta sau cel putin, in curs de dezvoltare. In acest fel, cointeresezi un eventual investitor sa ramiie mai mult timp pe loc (macar pina se strica infrastructura lui). Singurul investitor care corespunde acestei cerinte este statul. Sa mai amintesc ca rationalizarea productiei de petrol (in caz ca s-ar pune cu seriozitate aceasta problema) implica o serioasa reducere a locurilor de munca – in conjunctura actuala (cam 20% somaj), mi se pare extrem de riscant.
  Faptul ca sunt oameni ca dvs, sa-i framinte asemenea aspecte, este incutajator. De lamurit pot fi lamurite multe, chestia-i, cu ce folos pentru economia nationala, daca rezultatele nu se pot materializa in planuri cincinale, cel putin. Poporul trebuie sa ajunga la un nivel al propriei sale responsabilitati privind mersul tarii si sa impuna aceste programe indiferent de oscilatiile politice. Abia atunci se4 va vedea ca politica si politicienii sunt un balast al societatii.

  Răspunde
   
 • saba
  Noiembrie 5, 2014 la ora 21:01

  1

  Răspunde
   
 • berca iulian
  Noiembrie 5, 2014 la ora 13:16

  Felicitari pt emisiune. Ca sa nu mai dati datele de card cand cumparati ceva online puteti sa va faceti un cont de PayPal. Este cea mai cunoscuta si foarte sigura metoda pe plan international de plati online.
  Pentru cei care nu pot vizualiza corect sau cu intermitente enervante inregistrarile, ati putea introduce posibilitatea de descarcare a emisiunii, pt multi oameni ar fi minunat. As putea sa va urmaresc si eu mai des. Nu ar incalca nimic pt. ca daca vrei sa descarci oricum se poate si altfel.

  Răspunde
   
 • BadeaN
  Noiembrie 2, 2014 la ora 12:20

  Nu e la obiect, ci o propunere de subiect.
  Pornind de la un anunt recent al OPEC care spune ca la actualul ritm de crestere al consumului de hidrocarburi, rezervele se vor epuiza pana in anul 2050 vreau sa propun o dezbatere pe implicatiile pe care le va avea sau ar trebui sa le aiba aceasta estimare.
  Un prim subiect, in opinia mea, este Masterplanul de transport al Romaniei prezentat de guvernanti. Tot in opinia mea, acesta este fundamental gresit, deoarece pune accentul pe transportul rutier, in detrimentul celui feroviar, cel mai ieftin si nepoluant sistem de transport terestru. Este usor de imaginat, ca orice scenariu de prelungire a „epocii petrolului” se poate baza doar pe rationalizare, si inlocuire pe cat posibi cu surse alternative . Un domeniu in care utilizarea acestor surse este foarte dificila si costisitoare este transportul rutier.
  Transportul feroviar electrificat se preteaza mult mai bine la enegiile alternative.
  Directiva europeana de reducere a poluarii si emisiilor de gaze cu efect de sera, de asemenea, este inca un argument pentru calea ferata in detrimentul drumurilor.
  Sunt intru-totul de acord cu ideea ca statul trebuie sa investeasca in infrastructura pentru a reporni economia blocata de criza, dar investitia masiva in drumuri scumpe si autostrazi mi se pare putin in afara vremurilor. Peste 30 de ani vor deveni aproape neutilizate din cauza penuriei sau rationalizarii de carburant.
  Dcaca s-ar muta investitiile spre clea ferata, aceasta ar deveni repede mai competitiva decat transportul rutier, mai ales pe distante mari si pentru transportul de marfuri, ca sa nu mai vorbim de efectele ce se vor propaga in economie prin stimularea producerii de material rulant si echipamente specifice cu valoare adaugata mare, mult mai mare decat in cazul cimentului, fierului beton, sau bitumului de import utilizate la drumuri. Chiar si costurile de intretinere si dezapezire mi se par mai mici la calea ferata, dar aici poate mai incape discutie .
  in incheiere nu pot sa nu amintesc spusele inginerului Iustin Capra care sustinea ca automobilul este cel mai ineficient mijloc de transport, un automobil de o tona transporta adeseori un pasager de optzeci de kilograme, sarcina utila fiind un procent minor din masa totala trsansportata … !

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 3, 2014 la ora 06:28

   „o propunere de subiect … Un prim subiect”, deci ar urma si altele.
   Nu sunt lamurit, doriti „o dezbatere pe implicatiile” privind estimarea ca in 2050 pamintenii ramin fara combustibil fosil sau/si „Masterplanul de transport al Romaniei” privind preferinta pentru transportul feroviar fata de transportul rutier?
   Ii sugerati domnului Guran sa scrie articole pe aceste teme? Interresant. Primul subiect este pur teoretic si fara baza de sustinere :”OPRC spune”. Se refera la rezervele descoperite si validate pina la o anumita data sau si la rezerve viitoare, posibile .
   Pentru ca nu vreau sa intru in detaliim am sintetuzat dintr-un articol al lui HotNews: Urmare miscarilor placilor tectonice, acumularilr de namoale sapropelice sunt ingropate din ce in ce mai mult vonducind la formarea roxelor bituminoase din care iau nastere hidrocarburile, in timp geologic in anumite conditii de presiune si temperatura, dupa care urmeaza migrarea lor spre suprafata, riscindu-se degradarea unora prin oxidare, dar si concentrarea altora prin formarea de sacaminte. Starea de „maturitate” a acestor zacaminte le confera o calitate superioara. Tinind cont de marile extinctii (animale si vegetale), am puternice motive sa ma indoiesc de incheierea „epocii petrolului”. Vad, deasemenea, ca un nou val de protectie a climei, propune inlocuirea treptata a combustibilului fosil cu energii alternative. Sustin cu tarie energia hidroelectrica, care nu este o alternativa la inlocuirea hidrocarburilor, ci doar un component energertic major (devenit din pacate minor in Romania unde potentialul este cel mai mare dintre tarile europene). Eolienele si fotovoltaicele nu au reusit inca sa-si demonstreze eficienta, trntabilitatea lor ramanind la discretia unor schimbari … eco-politice.
   A doua tema, transport feroviar sau/si rutier, au fost deja dezbatute in fel si chip pe acest blog, probabil ca si ideia (noua sau veche) de prioritizare a expresurilor fata de autostrazi. Fireste, caile ferate electrficate sunt indulgente cu mediul si pot (de fapt si sunt) deveni o cale preponderenta a transportului, in general si romanesc in special. Spuneti „Transportul feroviar electrificat se preteaza mult mai bine la enegiile alternative” si gresiti – energia hidro nu este o alternativa iar alealalte nu vor fi mult timp o baza de sustinere suficienta. Vorbiti despre „calea ferata in detrimentul drumurilor”, dar stiti care sunt diferentele (in construire, in folosire, in intretinere, noutati in tehnologie, valoarea strategica intr-o economie, si altele) dintre ele? Nu va faceti griji, nici cei care le stiu nu le considera pe toate cind vine vorba de o decizie. Va hazardati sau supuneti discutiei: „Peste 30 de ani … ar deveni repede mai competitiva”? Cu „mi se par”, cred ca nu sunteti pregatit pentru dezbateri, poate doar pentru discutii.
   De pe site-ul cu masterplanul, am retinut: „Cei interesați pot transmite, în perioada 1 – 30 octombrie 2014 observații și sugestii pe adresa de e-mail postransport@mt.ro, în atenția doamnei Anca Enăchescu”, si invitatii la dezbateri publice: 7 oct – rutier, 9 oct – feroviar, 13 oct – naval si 15 oct – aerian. Evident, niste idei bune si fundamentate sunt binevenite oricind.
   Referitor la Justin Capră (despre care nu stiam dar invat) : “Mi se pare mai interesant să faci ceva într-o ţară în care toată lumea spune că nu se poate face nimic“ sau «Justine, să mă ia dracu’ dacă am înţeles. Ăsta n-ar trebui să meargă. Da’ bine că merge, c-om găsi noi justificare matematică» sau „Mașinile inventatorului Justin Capră nu au fost produse în serie, si autorul nu a facut nicaieri dovada ca afirmatiile sale sunt adevarate” as spune doar ca din 1956 pina in 2014 au trecut 58 de ani.

   Răspunde
    
 • ALINA
  Noiembrie 1, 2014 la ora 23:44

  La ceas tirziu va scriu cu respectca am inteles in seara asta de ce nu trebuie sa-mi fie dor niciodata de copilul meu-nu o sa mai am nici macar dreptul asta mi-au luat tot tot….traiam macar cu sentimentele mele de parinte in virsta care dupa atitea sacrificii financiare speram ca la terminarea facultatii va reveni…a plecat ca nu vedea nicaeri dreptatea….

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 2, 2014 la ora 01:41

   Domnu Guran justifica necesitatea mersului la vot cu teama de .., iar dvs, la fel, cu sperante cam de aceiasi natura. Stim cu totii, copii sunt viitorul. Dar si ei vor face la fel cum au facut si parintii – vor vota de teama si cu speranta. Dar viitor fara prezent nu exista, mai aproape mi-e camasa decit haina, se mai spune. Deci, vorba poetului: „sa facem in asta lume..”, adica acuma, ce o fi mai tirziu n-o fi mai rau. Cine nu voteaza, n-are dreptul sa se plinga – dar nici nu votez ca sa am dreptul sa ma pling. Eu vreau sa rid. Dacii rideau de-au bagat groaza in romanii de la Roma. Eh, nu de risul acesta-i vorba, vreau sa0mi fie bine acuma si votul este primul pas, obligatoriu – la urma urmei cineva trebuie ales. Acuma vine pasul al doilea: il iau de git pe ales, sa-i sara ochii din cap daca nu face ce-i spun eu. „Pai si unde-o fi Oltul mai mare, m-o duce el calare” )sau cam asa ceva), si atunci va fi bine si pentru noi si pentru copii – exemplu pentru ei: viata buna se obtine cu greu, nu hoinarind prin lume.

   Răspunde
    
 • gabi
  Noiembrie 1, 2014 la ora 17:11

  Buna ziua moise, acum 2 zile la una din emisiuni spuneai ca este un senator PSD care doreste eliminarea imozitului pe proprietate pt dezvoltatori, pana la vanzarea apartamentului, intamplarea face ca eu imi caut apartament in bucuresti si am aflat cateva chestiuni cum procedeaza dezvoltatorii. Si anume, pt orice produs nou se playeste TVA inclusiv pt apartamante noi, pt apartamente pana in 82 mp TVA-ul este 5%, peste 82mp TVA-ul este 24%, acum toata treaba pleca de la faptul „apartamente noi” legea spune ca apartamentul este nou timp de 3 ani, dupa aceasta perioada apartamentul nu mai este considerat nou, si se poate vinde fara Tva, dezvoltatorii dupa ce termina blocul/locuintele/cartierul etc etc, inceraca sa le vanda, dar binenteles lumea nu prea se inghesuie ca dupa ce platesti sute de mii de euro sa mai platesti si Tva, si atunci marea marea majoritate a dezvoltatorilor inchiriaza apartamentele pt 3 ani ca sa le poata vinde mai apoi fara Tva. Timp in care incaseaza chirii de pe zecile si sutele de apartamente inchiriate.
  banuiesc ca domnul senator PSD, asta urmareste ca sa nu se mai plateasca impozit pe proprietate pentru apartamentele nevandute, dar totusi inchiriate timp de 3 ani pana ies de sub incidenta legii cu Tva pt locuinte. Mult noroc si doamne ajuta la alegeri.

  Răspunde
   
 • client
  Noiembrie 1, 2014 la ora 14:23

  Tratat de sensibilitate…aplicată
  TOTUL…ține de buna creștere
  și scăderea ține de tot

  Și pentru că noi românii avem darul de a ne face prieteni peste TOT…așa să ne-ajute DUMNEZEU.

  Răspunde
   
 • Gabi
  Noiembrie 1, 2014 la ora 06:13

  Au fost atat de clare ultimele cuvinte ale emisiunii de joi . . .
  Cand pleaca copiii din tara ? Acum.
  Daca acest acum se continua si in viitor, si copiii vor continua sa plece.
  Asta va vota Moise si asta trebuie sa voteze si tinerii.
  Pacat ca sunt prea multi nostalgici (de fapt fosti comunisti), asistati sociali (adica lenesi) si primitori de galeti …

  Răspunde
   
  1. i
   Noiembrie 1, 2014 la ora 20:53

   pe .. puncte..( dar nu pe i )

   1) CAND O SA FACETI VOI .. „(DE)GRNERATIA ” de astazi .. macar 1/4 din cat au facut comunistii nostalgici .. IN ACEASTA TARA !! ( si PENTRU EA !!) ..si nu pentru STAPANII DE AIUREA ..
   2) CAND in loc sa pupati mana CARE V-A HRANIT .. ajutandu-va si invatandu-va SA GROHAITI in aceasta limba….si nu sa-i UMILITI.. !!
   3) CAND VETI AJUNGE SI VOI .. la varsta la care SLABICIUNILE INERENTE FIRII UMANE.. FIZICE SI INTELECTUALE !! VA VOR DOMINA.. iar altii.. la fel de destepti ca voi acuma .. va vor considera .. „asistati sociali (adica lenesi)” ..

   SA NU UITATI .. CA TOATE SE PLATESC .. LA TIMPUL LOR !!

   Răspunde
    
  2. saba
   Noiembrie 1, 2014 la ora 21:33

   si papagalii gindesc..

   Răspunde
    
 • Alex Desdea
  Octombrie 31, 2014 la ora 21:09

  Pentru domnul Guran.
  Sa stiti ca acea stire cu fiscul care se poate uita in conturile romanilor prin alte tari nu a fost bine documentata. Trebuie sa mentionati in urmatoarea emisiune niste lucruri foarte importante. Dv. faceti acelasi lucru ca toate televiziunile la acest capitol, dati cu balega de perete. Acea coloborare dintre romania si celelalte tari nu se refera la contuirle romanilor asa general vorbind. Nu uitati ca au plecat vreo 10 milioane de romani din romania in ultimii 10 ani, chiar daca au ramas plecati doar 4 milioane. Toti acesti romani au conturi bancare in tarile pe unde au fost, si nu este nimic ilegal in asta, conturile fiind si gratis mai prin toata Europa. Dv. vreti sa demonizati oamenii astia si aveti impresia ca se uita prostii la emisiunea dv. Acea asa zisa lege europeana nu este speciala si a mai fost data intr-un fel acum citiva ani de banca mondiala si inca vreo citeva institutii. Nu se poate uita fiscul roman cind vrea el in conturile bancare din alte tari, pentru ca secretul bancar functioneaza in continuare in toate tarile. Si la cit de golani sunt romanii probabil o sa-i acuze pe capsunari si saracii plecati din tara ca au conturi, din moment ce toti cei 4 milioane de romani de prin Europa au conturi bancare in acele tari. Un cont bancar este clasat ca un bun personal si se supune legilor din tara unde este banca, nu dupa nationalitate. Daca cititi aceste directive o sa vedeti ca aceste informatii se vor inparti doar o singura data pe an si numai daca depasesc anumite sume, echivalentul cu sumele nationale pentru car se incepe o investigatie de evaziune fiscala in tara in care este contul. In majoritatea tarilor Europene mai bogate limita este de la 200.000€. Deci pe romaneste acea directiva mondiala nu este pentru toti romanii cum spuneti la televizor, ci doar pentru oameni bogati. Legile nationale in aceste tari nu dau voie la blocari de conturi numai ca asa spune tanti maricica de la anaf si nici nu pot colabora intre ele. Pot doar sa-si spuna intre ele niste lucruri dar bani luati sau conturi poprite/blocate nu se poate decit cu un proces normal de frauda sau evaziune fiscala, deschis in romania si apoi trecut granita dupa cerintele tarii unde se afla contul bancar. Interesant cum anaful romanesc nu are access la conturile mele din romania dar o sa le vada pe acelea vechi de 10 ani din alte tari. Probabil o sa ma intrebe daca mi-am platit taxele pe banii respectivi, fara sa stie ce am facut si cum am muncit prin aceste tari. Probabil nici nu o sa recunoasca actele din alte tari in limbile respective. In romania anaful trimite scrisori la toate bancile in acelasi timp, pentru ca evident nu au liste de la banci cu toate conturile romanilor, asta fiind ilegal. Doar pentru ca am bani in alta tara asta nu inseamna ca sunt bogat sau ca ascund banii, din moment ce sunt cetatean european cu drepturi depline. Astea sunt drepturile depline adevarate, libertate de miscare a mea, a bunurilor si banilor, idei, invetii, etc. Suna abuziv si stupid sa spuneti ca fiscul roman o sa se uite in conturile bancare a 4 milioane de romani si o sa-i intrebe daca si-au platit nu stiu ce taxe, avind in vedere ca fiscul roman nici nu stie cite taxe ai de platit aici in romania. Mai apoi avind in vedere coruptia din romania acea lista cu banii romanilor, care posibil sa nu mai fie prin romania de vreo 5 ani sa zicem, poate sa ajunga pe miinile unor mafioti/politicieni care sa se apuce de rapiri si santaje. Acest lucru s-a mai intimplat in niste tari cu astfel de liste. Numai bine stiu hotii unde sa se duca sa faca rost de bani, ca au si adrese acele liste si cnpuri. Nu uitati dl. Guran ca nu trebuie sa-mi schimb domiciliu ca sa ma duc intr-o alta tara, deci pot sa traiesc cu buletin de romania in Austria sa UK si sa am cont bancar, si tot roman sa fiu. Asta nu inseamna ca am vreo responsabilitate pentru romania sa cotizez pentru cei ramasi, sau sa ma justific in continuare golanilor.
  Cine si-a dorit Europa si libertate sa stea acum si sa accepte ca 70% din romania nu mai este romania din 2007. Legile nu mai functioneaza in romania dupa golaneala romaneasca ci cea europeana. Si mentatilatea trebuie si ea trasa spre Europa. Dar asta costa mult daca tara ramine plina de golani si abuzuri. O sa fie si mai multi romani care stau in romania ca niste turisti, cu firmele lor mici in alte tari din Europa care cotizeaza la bugetele altor tati. O sa fie multi ca niste turisti englezi in romania anilor 90′, o sa stam, o sa traimi binisor si o sa ne uitam la fraieri cum sufera.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 1, 2014 la ora 21:39

   Ce sa mai zic?

   Răspunde
    
 • adrian
  Octombrie 31, 2014 la ora 18:32

  Domnule Guran,

  Emisiunea de astazi a avut printre multe altele si un mare defect, acela ca a fost nedocumentata suficient de bine si a-ti aruncat in media niste axiome false.
  nu ma leg de partea cu economia neagra/gri si cu sumele care apar si dispar din buget, sunt convins ca stiti mai bine asta si ca doar a-ti dorit sa creati un subiect ……….asa cu iz de „senzational”, dar
  cum dumnezeu puteti acuza bookimg.com de fraudare sau incercare de fraudare cand nu este nici pe departe vorba de asa ceva?!!
  am folosit chiar in urma cu 3luni de zile acest site pentru a imi face o rezervare de vacanta in Grecia si:
  – nu am fost nevoit sa inscriu nici un card
  – m-am putut inscrie fara sa mentionez nici un instrument de plata
  – am putut sa fac rezervarea inclusiv de pe telefon
  – nu a trebuit sa fac nici un depozit de siguranta, nicaieri
  – nu a fost perceput nici un avans
  pur si simplu mi-am ales locatia, data sosirii si plecarii, utilitatile pe care le doream si……….gata, am facut rezervarea, iar la sosirea acolo a fost totul ok exact asa cum doream si cum am fost informat de catre site.
  la plecare am achitat, si chiar mi-au dat factura si chitanta – atentie!!! grecul mi-a dat factura si chitanta !!! 🙂 – cu toate ca nu am solicitat si nu doream asta
  deci mai usor cu afirmatiile insuficient de fondate si informate deoarece din lucruri aparent simple si fara fond, puteti sa incepeti sa pierdeti din credibilitate si din capitalul de ziarist bine informat/documentat.
  puneti-va echipa la treaba, dorim informatii credibile si pertinente nicidecum senzationale (pt asta exista acele emisiuni de 2 bani de pe la toate televiziunile)

  Răspunde
   
  1. Moise
   Noiembrie 2, 2014 la ora 08:29

   cred ca nu m-am exprimat eu prea clar. emisiunea a fost foarte bine documnetata, dar fiecare vad ca a inteles altceva.

   Răspunde
    
 • VDU
  Octombrie 31, 2014 la ora 13:48

  Mi se pare incorecta analiza cu economia neagra, exagerata negativ la fel cum politicienii o exagereaza pozitiv. 40 mld euro care dispar din PIB nu inseamna ca dispar si locurile de munca, exista si economia gri care e mare, foarte mare, oameni angajati cu minim pe economie dar platiti cu mai mult in mana, acei oameni nu isi vor pierde locurile de munca daca dispare evaziunea, doar vor avea venituri mai mici (nu se poate compensa prin productivitate in asa fel incat patronii isi permita sa concedieze o parte). O alta mare parte a economiei gir/negre sunt veniturile din chirii neraportate, nici acelea nu presupun pierderea unui loc de munca. Nu, disparitia evaziunii fiscale nu va duce la 1.5 milioane de someri, suma mi se pare o exagerare menita sa dea in „senzational”. Desi continui sa va consider cel mai corect om de presa din cati stiu in aceasta tara, exista si pentru dumneavoastra domnule Guran loc de mai bine.

  Răspunde
   
 • Eugen
  Octombrie 31, 2014 la ora 13:10

  Felicitari pentru emisiune!
  Insa, vreau sa iti aduc la cunostinta ca, in momentul in care pun clipul pe pauza, acesta se blocheaza si trebuie vizionat de la inceput!

  Răspunde
   
 • Boboc M.
  Octombrie 31, 2014 la ora 13:04

  Ii indemn pe toti romanii sa mearga la vot, indiferent cu cine voteaza.

  Răspunde
   
 • Boboc M.
  Octombrie 31, 2014 la ora 12:53

  Mie imi place emisiunea si prezentatorul, si o sa merg la vot.
  Sunt romanca si raman in Romania.
  Tin la religia mea ortodoxa si sper ca Dumnezeu sa ne ajute.

  Răspunde
   
 • Jad
  Octombrie 31, 2014 la ora 12:43

  Bunul simț mă gâdilă de ceva vreme să-mi exprim gândurile în cuvinte scrise.

  Sunt om foarte calm, chiar extrem de calm cum pot comfirma toți care mă cunosc, dar în ultimele luni a început să mi se ridice tensiunea observând lucrurile care le face Victor Ponta și electoratul său.

  Dincolo de faptul că e strigător la cer cât de manipulator și incompetent este, ar trebui, dacă ar fii patriot, să-și depună demisia și să-și ceară iertare cetățeniilor țării pentru rușinea care ne-o aduce. Ar trebui…

  Însă realitatea este cu totul alta, continuă să folosească fonduri europene pentru a mitui populația să voteze PSD, continuă să abuzeze de poșta română și primăriile încercând să dezinformeze pensionarii și restul populației țării, culmea chiar reușește, acaparând respect nemeritat. Se coboară atât de jos încat folosește Biserica Ortodoxă română în campania sa electorală. Folosește cuvinte mari precum „Marea unire”/”Presedintele care unește”, Nicolae Bălcescu ar ofta adânc de l-ar auzi. Trebuie să ne curătăm mai întâi țara de corupție, să punem pe picioare economia României și abea pe urmă să-i primim cu brațele deschis pe frații noștrii de peste Prut.

  Este Jignitor de-a dreptul dar și Trist, profită de oameni simpli, oameni buni, oameni care sunt prea ocupați cu greutățiile vieți să poate vedea dincolo de mirajul care este Victor Ponta.

  Mă rog să mai existe suficienți oameni cu capul pe umeri, suficienții să nu-i permită să mai abuzeze de putere și să pună capac ipocriziei sale.

  Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
  În care te-adânciră barbarii de tirani
  Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,
  La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani.

  Răspunde
   
  1. saba
   Noiembrie 1, 2014 la ora 21:46

   “Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă,
   Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi!
   Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă,
   Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
   Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi!”

   Răspunde
    
 • Gheorghiescu gheorghe alexandru
  Octombrie 31, 2014 la ora 11:11

  Sa mori in chinurile foamei ( redactorul acestei publicati)daca tu condamni iesitul la vot. esti una din slugile propagandiste PSD-ista, mai frumos ar fi sa nu iasa nimeni la vot, sa puteti frauda alegerile in favoarea lui Victor Ponta, mi-e scarba de voi!!!!!!! La vot trebuie sa iasa toata lumea pentru viitorul nostru al copiilor nostri, macar atat putem face, pentru ca parinti nostri bunici nostri rudele noastre, s-au sacrificat in 89 pentru ca noi sa avem acest drept. Dreptul la vot, dreptul de a ne alege singuri presedintele, si daca pana acum lucrurile su mers prost in aceasta tara este, ca multi au ales de dragul galeti rosie primita cadau, si alti scarbiti de mizeria din aceasta tara au preferat sa stea acasa.de 25 de ani ciuma rosie(PSD) a fost ba in fruntea tari ba in fruntea guvernului. In 2 oct. toata lumea trebuie sa mearga sa aleaga, altceva in afara de PSD

  Răspunde
   
  1. Moise
   Octombrie 31, 2014 la ora 11:41

   Sunteti idiot? Eu indemn la vot, nu condamn iesitul la vot. Partea proasta pentru mine este ca, asa idiot cum sunteti trebuie sa va respect dreptul de vot.

   Răspunde
    
   1. giculet
    Octombrie 31, 2014 la ora 12:45

    Cred ca omul a confundat postul anterior cu continuarea articolului. Nici dupa ce ai raspuns nu cred ca s-a prins ca tu esti de fapt „oficialul” de pe acest blog. Un raspuns mult mai „intelept” ar fi sa atragem politicos atentia cand se fac greseli. E posibil sa antagonizam mai putin si din dialog se naste progresul :).

    Răspunde
     
   2. Mircea St
    Octombrie 31, 2014 la ora 13:19

    N-ai mai rabdat nici tu se pare…

    Răspunde
     
 • Goldmann
  Octombrie 31, 2014 la ora 10:18

  De mult prea mult timp traim intr-o situatie paradoxala. Ma refer la asa zisul vot. Fiecare incearca sa-si justifice judecata cu de ce se duce el la vot. Unii merg din convingere, din afinitate pentru un candidat sau altul nicidecum pentru programul politic; altii merg pentru a alege “raul cel mai mic”, altii pentru a schimba ceva, orice, numai sa se schimbe. Iata insa ca dl Moise Guran se duce pentru a “nu-i reprosa copilul sau ca de ce ia fost lene sa se duca”. Toate aceste motivatii nu sunt altceva decat iluzii ieftine, produse ale unui mod de gandire haotic. Confruntat cu realitatea implacabila, aceea ca oricine va veni la conducere nu poate schimba nimic, inertia si forta ineficientei actualului system de administrare sociala este pur si simplu prea mare, cetatenii isi folosesc singura supapa de refulare a frustrarilor prin ceea ce se numeste “vot”.
  Daca analizam motivatiile celor care se duc la vot rand pe rand vedem crasa iresponsabilitate a lor. De exemplu cei care aleg “raul cel mai mic” se imbata cu apa rece daca cred ca alegand raul se va ajunge cumva la ceva bun. Sa crezi asta, este o prostie totala. Si cand a fost ales Basescu s-a ales raul cel mai mic. Intre timp raul cel mai mic (de atunci) a devenit raul cel mai mare (de acum). Raul, fie el si cel mai mic, nu are decat o singura directie de mers, spre raul cel mai mare. NU poate merge spre disparitie sau spre si mai mic.
  Cei care voteaza din convingere cu un partid sau altul, sau cu un candidat sau altul sunt persoane asemanatoare microbistilor, indifferent de cat de corrupt este candidatul lor, indifferent de cat de prost joaca partidul lor, ei voteaza prosteste cu el. Acestia sunt ceea ce popular mai sunt cunoscuti drept “prostii satului”.
  Dintre toate insa, cea mai iresponsabila mi se pare motivatia lui Moise care isi arunca in fata copilul. Ca pentru el o face. Ufffff… aceasta este de’a dreptul stupid, este chiar o crasa dovada de iresponsabilitate ca si parinte. Exact ce face Moise pentru propriul copil? Cu ce ii schimba situatia din viitor faptul ca merge la vot? Oare in trecut copii nu au plecat din tara desi parintii lor au mers masiv la vot, uneori? De ce sunt milioane de parinti si copii romani peste hotare la lucru? Pentru ca nu au mers la vot? Pentru ca au mers la vot? Sau poate pentru faptul ca nu au avut nimic de “ales” la “alegeri”.
  De fapt ce alege concret Moise la alegeri? Nimic. Doar o iluzie. Iluzia ca a facut ceva. Se imbata si el cu apa rece ca mai toti cetatenii care merg la vot convinsi ca aleg ceva si ca in felul acesta copiilor lor le va fi mai bine. O prostie. Ei doar pot schimba lesa de la un stapan la altul care sa-i conduca de colo-colo.
  Si atunci ce ramane de facut? Cred ca cetateanul Moise trebuie sa-si puna o intrebare. Ce va face dupa alegeri daca se dovedeste ca alesul sau (daca iese) face exact pe dos fata de ce a promis in campanie? Ce va face el daca cel ales Ce va face el ca si cetatean concret in acest sens? Poate sa faca ceva? Daca tot ceea ce poate este sa astepte ca alesul sa-si dea demisia sau sa astepte urmatoarele alegeri pentru a vota ceva mai bun pentru copilul sau atunci trebuie sa-l informez pe dl Moise ca el nu este un cetatean SUVERAN. Nu este nici macar un cetatean liber. Cetateanul Moise este doar un alt sclav care isi perpetuaza situatia pe mai departe transferand-o in cele din urma copilului sau. Cetateanul Moise poate doar sa se revolte, sa iasa in strada, “drept” pe care, istoric, l-a avut orice sclav.
  Iata deci, ce ar trebui sa-l intrebe fiul sau peste ceva ani inainte de a pleca din tara: “De ce tata ai transferat asupra mea jugul sclaviei, de ce ai ALES asta? Cum ai putut alege atat de prost? De ce ai fost atat de… iresponsabil?”. Moise nu a facut altceva decat sa transfere responsabilitatea mai departe fiului sau. O responsabilitate pe care el acum nu o are, lipsindu-i viziunea noului.
  A alege un candidat sau altul care sa repare societatea cand sistemul financiaro-politico-administrativ este de fapt cauza de baza a tuturor problemelor din societatea umana de astazi este o iluzie.
  Sistemul in sine trebuie schimbat.
  Cum si cu ce trebuie schimbat? Cu ceva care sa raspunda la intrebarea critica: Ce va face cetateanul dupa alegeri daca reprezentantul sau nu face ceea ce a promis? Cu ceva care sa permita demiterea oricarui ales – ORICAND – daca acesta nu isi tine promisiunile. De ce asta este responsabilitatea cetateanului? Pentru ca cetateanul este SUVERAN.
  Pana cand cetateanul nu-si va recapata suveranitatea, orice alegere va fi o falsa alegere. Dar pana atunci va mai curge multa apa prin Mehedinti. Dar asta se intampla numai din faptul ca nu gandim refuzand sa devenim responsabili.

  Răspunde
   
  1. Pentru Goldmann
   Octombrie 31, 2014 la ora 14:37

   Draga Goldmann, apreciez talentul tau de a-ti exprima punctul de vedere dar eu am o alta perspectiva asupra lucrurilor. In cateva zile va exista posibilitatea sa mergi civilizat la vot si sa iti exprimi punctul de vedere. Eu ies cu tine in strada, dar ce castig? O sa primesc tot acelasi lucru, dreptul sa aleg, dar nu te gandi ca lucrurile or sa fie cum vrem noi 2 pentru ca alegerile sunt pentru tot poporul altfel spus tot majoritatea decide. Sper ca nu te asteptai sa ne creada cineva pe noi 2 pe cuvant si sa numeasca un presedinte intelept. Sunt cativa pe lista si de acolo alegi. E foarte simplu, ce facem noi 2 in strada?

   Răspunde
    
   1. Marian
    Noiembrie 1, 2014 la ora 00:24

    Goldmann subiniaza ca sistemul este in sine defect de 200 de ani. Nu avem posibilitatea sa intervenim asupra deciziilor care le iau cei alesi si nici sa ii dam jos din functie si sa alegem altii daca nu se tin de cuvant. Surprinzator asta aveau triburile americane inainte de a fi colonizate. Ce avem acum e o falsa democractie, o sclavie moderna in care omul are si el o firmitura, o masina, un restaurant. Pe de alt aparte in Argentina un mic grup a reusit sa fie luat in seama cu un astfel de de proiect dupa ce a obtinut un procentaj local semnificativ la alegeri. Au lansat o aplicatie mobila prin care cetatenii pot vota legi, momentan nu se tine cont de rezultat, dar sunt oarecum luati in seama, e un inceput. Prezentarea este pe TED.

    Răspunde
     
   2. saba
    Noiembrie 1, 2014 la ora 21:58

    „sa mergi civilizat la vot si sa iti exprimi punctul de vedere” – la vot .. se voteaza si .. atit.

    Răspunde
     
  2. saba
   Noiembrie 1, 2014 la ora 22:05

   „Sistemul in sine trebuie schimbat… sa permita demiterea oricarui ales – ORICAND – daca acesta nu isi tine promisiunile” – spun asta de mult, ca fiind singura solutie. Atita doar ca „ORICIND” dupa ce refuza sa-si tina promisiunile (adica trebuie sa fie fortat sa si le tina, trebuie sa-i fie impuse). Intelegeti? Altfel se risca sa o tii in inlocuiri.

   Răspunde
    
  3. Moise
   Noiembrie 2, 2014 la ora 08:55

   🙂 imi este cunoscut acest mod de a elucubra.

   Răspunde
    
 • Dinu
  Octombrie 31, 2014 la ora 10:06

  Achizitia Motorola de catre Google a insemnat in primul rand achizitia patentelor pe care Motorola le detinea, acestea fiind de fapt obiectivul principal. Cea mai mare parte a patentelor nu a fost vanduta acum catre Lenovo, ci li s-au vandut doar licente pentru acestea.

  Răspunde
   
 • Radu
  Octombrie 31, 2014 la ora 08:59

  Politicienii sa vorbeasca despre combaterea evaziunii cind n-or mai fura.altfel eu inteleg ca vor combaterea evaziunii ca sa aiba ce sa fure.

  Răspunde
   
 • Hofmann
  Octombrie 30, 2014 la ora 23:12

  Eu nu am acces la televiziune. Din acest motiv va mulțumesc ca postați episoadele si aici.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase