BIZIDAY: Joi, 23 octombrie 2014

Comentarii prin facebook

19 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 23 octombrie 2014

 • Tudor Neda-Cojocaru
  Aprilie 24, 2015 la ora 05:52

  Buna ziua domnule realizator Moise Guran

  Soluţii noi şi deosebit de eficiente în domeniul microhidrocentralelor, combinate cu sisteme de reducere/eliminare a pericolului de inundaţii

  077 150 6244
  Domeniul de activitate: energia regenerabilă şi mediul ambiant

  Detalii privind propunerea
  În urma studiilor efectuate, compania noastră a obţinut două brevete de invenţie privind picohidrocentrale electrice care asigură şi prevenirea inundaţiilor pe o zonă extinsă. La punerea la punct a soluţiilor tehnice au colaborat şi/sau au fost consultaţi specialişti de înaltă calificare din institute de specialitate şi din învăţământul universitar din România.

  Brevetul de invenţie nr. 116736/2001 cu titlul „Minicentrala hidroelectrica” (microhidrocentrală electrică) se referă la centrale având puterea în domeniul 5 … 100 kW. Soluţia propusă transformă panta de curgere a cursului de apă de la orice diferenţă de nivel la o valoare de cca. 4 metri. Prin aceasta se reduce forţa de curgere a curentului, fapt care atenuează forţa de apăsare pe albia regularizata a afluentului, reducând eroziunea malului.

  Brevetul de invenţie nr. 125239/2012 cu titlul „Instalaţie hidrotehnică pentru prevenirea şi diminuarea inundaţiilor” se referă la o microhidrocentrală electrică la care se anexează un deversor utilizat pentru formarea unei z

  Răspunde
   
 • adrian
  Octombrie 30, 2014 la ora 22:11

  dle guran afirmatiile dvs cu privire la tva pe”pacanele” si card pt asistatii social pt ca statul sa controleze cum sunt cheltuiti banii pot intra cu usurinta intr-un ipotetic
  Patrimoniu universal al prostiei!!!…trebuie
  sa recunosc faptul ca daca in privinta tva pe „pacanele” e vorba de prostie in stare pura partea cu cardul are si ceva conotatii pecuniare…sunteti doar un prost lacom!!!

  Răspunde
   
 • Tudor Neda-Cojocaru
  Octombrie 29, 2014 la ora 11:36

  Domnule realizator Moise Guran.
  Am nevoie de o adresa e-mail pentru a va trimite informaii privind un proiect de tara. Este vorba de prevenirea inundatiilor la nivel international si la reducerea cu 50% a produceri hidroenergiei electrice.
  Un gand bun,
  Tudor Neda-Cojocaru

  Răspunde
   
 • elly
  Octombrie 27, 2014 la ora 16:29

  Domnule Guran
  De ce nu va puneti intrebarea :Cum a fost vanduta toata tara?
  Ce a facut Justitia 10 ani? a colaborat cu hotii, mafiotii si au distrus Romania?
  Un teren, o fabrica, un imobil, nu putea fi vandut fara o Lege (data in 2005 de Macovei) si o autentificare de notari, procurori, judecatori.etc
  Fabricile au fost distruse de directorii fabricilor pusi de sindicate si de sindicate. deci romanii si-au batut joc de munca lor!!!!
  La indicatia strainilor(doar ei nu sunt necorupti!!)s-a vandut aproape tot.
  Daca ar exista Justitie independenta??? de 10 ani se puteau stopa cat de cat furturile, dar ele s-au intetit.
  Jurnalistii corecti -au facut zeci de informari si anchete bine documentate _ va intreb s-a intamplat ceva??? NIMIC!!!!!
  Acum toti sariti”ca vulturii” pe prada actuala Ponta – care este prim ministru de 2 ani si cereti de la el sa refaca ce timp de 10 ani au furat si jefuit gasca PDL(Videanu, Blaga,Berceanu, Anastase, Udrea, Cocos,Stolojan,Basescu, lista continua….).

  Foarte bine ca de numai 2 ani Justitia s-a activat, si au inceput anchetele si arestarile.
  Foarte bine- ar trebui ca toate averile ilicite sa fie confiscate – dar activitatea este foarte inceata si axata numai pe un segment.Speram sa continue activitatea si sa se descopere si magistratii corupti!!!!!!

  Urmaresc emisiunea dv inca decand erati la antene si ma intrebam de ce ati plecat de acolo????
  E bine sa nu fiti partinitor!!!! si sa tratati toate subiectele asa cum sunt si sa nu va implicati in politica- altfel va mananca”porcii”

  Răspunde
   
 • Obiectiv
  Octombrie 25, 2014 la ora 12:11

  Inca ceva: ce fac, in general, profesorii pe duata lungilor vacante? Cei mai multi stau acasa, mai ales daca au copii studenti!
  Dumneavoastra ce faceti pe durata vacantelor?

  Răspunde
   
 • Obiectiv
  Octombrie 25, 2014 la ora 10:11

  Domnule Guran,
  Va urmaresc ocazional emisiunea si va apreciez cunostintele din domeniul economico-financiar (cred ca mai mult sunteti finantist), ca si modul in care le transmiteti!
  Totusi, ati vorbit despre profesori in necunostinta de cauza; muncesc mult mai mult decat orele din program, inclusiv acasa (tot felul de documente, pregatirea lectiilor, corectarea tezelor si a testelor), acolo unde, dumneavoastra doar va destindeti!
  Este posibil ca oamenii care au reusit la examene cu 5-15 concurenti pe un loc, care si-au luat toate gradele didactice si au 25-30 ani de activitate sa aiba un castig net de doar 1800-2000 Lei? Si sa-si fi pierdut deodata multe drepturi obtinute cu greu, in timp, fara sa le recastige in ultimii doi ani decat intr-o mica masura?
  IN LOCUL DVS., M-AS GANDI DE CATEVA ORI INAINTE DE A-I CRITICA SAU DESCONSIDERA PE PROFESORI!

  Răspunde
   
  1. Fercornel
   Octombrie 26, 2014 la ora 11:36

   Buna ziua ! Obiectiv are perfecta dreptate iar ,,performantele” invatamantului romanesc o dovedesc pe deplin!O legislatie a invatamantului aberanta,care ELIMINA PERFORMANTA SI EXIGENTA ,abramburita de toti ageamii,asociata cu profesorii produsi pe banda de universitatile particulare,au deschis larg portile coruptiei in tot sistemul de invatamant!Au rezultat serii de elevi manelizati pentru care singura valoare este banul!Imaginea profesorului cu picioarele in lighean care transpira apostolic scriind ,zi si noapte,suna a literatura ieftina si doar pentru ca pentru ca nimeni nu iti impune o meserie!Dar rezultatele de la bac arata clar dezastrul din invatamant( ca sa nu mai vorbim de definitivat ca …scoatem picioarele din lighean si le bagam in alta parte)!

   Răspunde
    
 • Ovi
  Octombrie 25, 2014 la ora 00:13

  Pacat ca nu ai facut asa o analiza obiectiva cand l-a bagat la bulau pe fratelele betivanului

  Răspunde
   
 • Cezar
  Octombrie 24, 2014 la ora 15:59

  Ati auitat sa ilustrati si oferta celor de la Digi Mobil de 4 euro si nelimitat nat/int, fix/mobil si net nelimitat, primii 5 giga la 3g. Asta e cea mai avantajoasa ofertaa lor, cea mai importanta de pe piata, iar voi nici nu ati pomenit-o! Hmmmmm…rusinica!

  Răspunde
   
 • Observator
  Octombrie 24, 2014 la ora 14:39

  Despre imobiliare:

  si eu vad o crestere ‘negativa” a preturilor pana in martie 2015 cu -10% -15% !

  …restul e sponsorizare !

  Răspunde
   
 • Ana
  Octombrie 24, 2014 la ora 13:36

  minte Da !!rebe jr. cum rspira..tati nu a avut ic un rol in alegerea sa la SIF MD… Greata!!

  Răspunde
   
 • un turist
  Octombrie 24, 2014 la ora 12:49

  Din toate aceste relatari cu credite si dobinzi piata imobiliara nu cred ca se va scumpi.Nu este de mirare cind creditele nu mai pot fi platite cu asemenea dobinzi.In ce tara sau continent este incadrata Romania cu institutiile financiare ale ei???La ora actuala de a cere asemenea dobinda este dea dreptul criminal.Un ex personal: Am vrut sa investesc ceva in Romania dar curajul m-a parasit si am cumparat un teren de constructii sau cum spuneti loc de casa si am obtinut o dobinda de 2,43% pe credit ipotecar ca persoana fizica si nu ca stat care plateste2,9% pentru imprumuturi?????Un credit de consum puteti primi cu 4,X% nu 10% dobinda.Si daca socotim ca venitul meu familiar lunar depaseste cu mult un venit bunicel anual din Romania. Cum vreti sa vindeti mai mult daca va jupoaie bancile,ar trebui sa mai intervina si conducerea Romaniei ex:Ungaria–pentru o reglementare.Se bucura poate bancile ca certurile in parlament sint foarte aprige si pot fi lasate in pace.

  Răspunde
   
 • Blondu
  Octombrie 24, 2014 la ora 11:47

  Din pacate vad si in aceasta emisiune manipularea ieftina la care suntem supusi de peste 10 ani. Orice motiv este bun pentru cresterea preturilor apartamentelor.
  Vanzarea creditelor imobiliare neperformante la pachet va genera doar o invazie de apartamente si terenuri scoase la licitatie. In general un credit imobiliar neperformant se vinde la o valoare de 10-20% din creanta… firma de recuperare cauta apoi o solutie pentru a recupera cat mai mult; firmele de recuperare nu se ocupa cu inchirierea locuintelor si ma indoiesc ca sunt dispusi sa stea cu banii blocati 5-10 ani in speranta cresterii pietei.
  Sa nu uitam si de sporul negativ de populatie, cresterea prognozata a impozitelor pe proprietate, emigratia tinerilor…

  Este trist ca un formator de opinie intra in acest joc… ma indoiesc ca neinteresat…ar trebui pusa sigla de publicitate!

  Răspunde
   
 • Eroul Bula
  Octombrie 24, 2014 la ora 09:29

  Cred ca, in cazul lui Hrebe junior, lucrurile vor merge cam asa: dupa ce-l vor stoarce si-i vor face dosarul beton se vor duce la al batran si-l vor intreba daca nu vrea sa-si salveze copilul ca sa nu devina nevasta parnaiasilor pentru urmatorii 10-12 ani.
  La cate combinatii a facut Hreba, cu toate partidele, cond o incepe sa vorbeasca s-ar putea sa ramanem noi fara clasa politica iar DNA-ul fara dube pentru transport.
  Si, uite asa, creste si productia de dube la Automecanica Moreni, ca tot ne plangem ca n-au comenzi.

  Răspunde
   
  1. Bibi
   Octombrie 25, 2014 la ora 15:44

   Hrebenciuc trebuie sà plàteascà , mai ales pentru falimentarea Platformei de Cauciuc de la Onesti- Borzesti . Cum a semnat el -cu alti criminali – condamnarea la sàràcie si pribegie a mai mult decàt o generatie . Un oras pustiit pentru cà el nu avea nici urmà de Dumnezeu in constiinta sa .

   Răspunde
    
 • Dragos
  Octombrie 24, 2014 la ora 01:39

  433 mil euro/410 credite = peste 1 mil/credit. Eu as inclina sa cred ca nu sunt imobliare 😉 – cel putin nu vb aici de apartamente.
  Moise chiar daca iti doresti sa creasca piata imob eu zic sa mai asteptam putin. Numarul celor ce pot face credit este foarte mic datorita programului prima casa. Cei care intra acum in piata muncii au inca sallarii prea mici. Abia incepand cu 2016 o sa vezi crestere sustinuta(daca o va permite economia, bineinteles).

  Răspunde
   
  1. Maria C.
   Octombrie 24, 2014 la ora 09:48

   BNR a iniţiat un plan de măsuri pentru curăţarea sistemului de credite neperformante…
   Ce solutie ofera BNR oamenilor care au contractat un credit inainte de 2009, oameni care au un loc de munca stabil, platesc taxe si impozite la zi, care nu beneficiaza de nici un ajutor din partea statului (alocatii de sprijin, subventii la caldura etc) care au o familie de intretinut iar acum sunt in pragul pierderii locuintei ipotecate?
   Pentru un credit ipotecar cotractat in iulie 2008, valoare credit 25.000 euro, procent dobanda 10, majorat in decembrie 2008 la 10.5, am platit pana in prezent aprox 20.000 de euro, creditul actual in sold este de 20.000 de euro, rata lunara fiind de 280 de euro.
   Am primit acum in cutia postala instiintare de plata pentru 1227 euro intarziere (principal + dobanda + penalitati + alte debite), de la un agent de colectare ce actioneaza cu puteri depline, imputernicit de catre banca.
   Este atat de neperformant un credit pentru care s-a achitat 80% din valoare credit in 40% din perioada de rambursare de 15 ani?
   Care este castigul si cui il atribuim daca oamenii de rand, sustinatorii economiei, isi pierd locuintele?
   Refinantarea este o poveste. M-am interesat la alte 2 banci si, desi teoretic suna salvator, practic nu prezinta avantaje economice sau conditiile sunt dificil de indeplinit, mai mult, bancile nu sunt dispuse sa o acorde iar negocierea cu banca la care detin creditul este exclusa, atat timp cat exista restante.
   Cum pot fi ajutati acesti oameni?

   Răspunde
    
 • dan
  Octombrie 24, 2014 la ora 00:50

  Poate dezvoltati intr-o emisiune viitoare subiectul cresterii impozitelor pe proprietati cu de 20 de ori si chiar mai mult incepand din 2015. Informatia a fost furnizata in aceasta seara de realitea tv, poate este exagerata ,poate este falsa nu stiu, dar o asez in contextul declaratiilor recente ale lui Valentin lazea de la bnr.

  Răspunde
   
 • Stelian
  Octombrie 24, 2014 la ora 00:49

  Noapte buna!
  Ma gandeam ca nu ti-am raspuns niciodata la salutul din incheierea emisiunii.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase