Suntem, într-adevăr, în mijlocul unei crize de securitate. Şi să vedeţi de ce…

harnagea

de Moise Guran

Cătălin Harnagea, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, exact în 1997, admite faptul că Victor Ponta sau oricare alt magistrat ar fi putut fi recrutat ca ofiţer acoperit pentru că, spune Harnagea, aceşti ofiţeri au un statut special. Ei nu sunt propriu-zis ofiţeri. Propriu-zis nu sunt nimic.

Sau, completez eu, sunt ceea ce îi vedem cu toţii că sunt – magistraţi, stomatologi, bancheri sau ziarişti. Da’ ce, sunt voluntari? îl întreabă Filip Standavid pe Harnagea.

Înţeleg, din descrierea frustră a lui Cătălin Harnagea, că un astfel de ofiţer e doar un cetăţean patriot care, din când în când, mai face câte un serviciu patriei, la fel cum eu, din când în când, mai joc câte un ping-pong, fără ca asta să mă facă, de exemplu, jurnalist sportiv acoperit în domeniul economic.

N-a precizat fostul şef al SIE dacă un ofiţer acoperit primeşte şi salariu şi, presupun eu, nici nu primeşte, căci nici eu nu fac bani din ping-pong, deşi mă cred destul de bun când joc, de exemplu, cu nevasta-mea. Habar n-am dacă e adevărat sau nu, dacă o astfel de umbră există sau nu, dar ascultându-l pe Harnagea m-au apucat nervii pentru că:

 1. 1. Cătălin Harnagea pare a indica faptul că indiferent ce scrie în Constituţia României, SIE putea recruta pe oricine deoarece propria lege de funcţionare îi permitea asta. Asta, zic eu nu scuză Serviciul, dar admiţând argumentaţia lui Harnagea că îl scuză, tot nu-l scuză pe magistrat. Constituţia este totuşi Constituţie. Ca orice lege românească, Constituţia este teritorială şi, deci, ea nu se aplică pe teritoriul altei ţări. Dar ce, ofiţerul poate fi ofiţer doar în afara ţării? Şi magistrat înăuntrul ei? Doar dacă n-are cumva mai multe personalităţi. Dar să-l lăsăm, deocamdată, pe ofiţer.
 1. 2. În 1997, România ducea o luptă diplomatică susţinută pentru a intra în NATO. Îmi amintesc că am ieşit şi în stradă ca să îi convingem pe americani că vrem. Dar, pentru a intra în NATO, trebuie mai întâi să faci dovada că eşti o ţară democratică, una în care primul guvern de după scuturarea ţării de kaghebiştii lui Iliescu, îl trimisese pe Harnagea, un civil, să se asigure că un serviciu puternic infiltrat, înainte de ’89 de aceiaşi kaghebişti, lucrează pentru ţară şi pentru democraţie. Harnagea n-a înţeles nici pe dracu’ din jobul său, din probabil cel mai important job pe care l-a avut în această viaţă. Poate şi din această cauză România a intrat mult mai târziu, şi în NATO, şi în UE, decât Cehia, Ungaria şi Polonia.
 1. 3. Infiltrarea unui acoperit în Justiţie este, în esenţă, o acţiune de poliţie politică ce joacă în picioare o valoare democratică înscrisă în Constituţia din 1991 – Independenţa Justiţiei. Diferenţa dintre o ţară democratică şi o pseudodemocraţie nu constă neapărat în ce scrie într-o lege, fie ea şi Constituţie. Sunt multe ţări despotice cu constituţii beton, dar care sunt interpretate cum vrea despotul sau grupul oligarhic din vârful societăţii. Diferenţa constă în respectarea literei şi a spiritului legii sau a Constituţiei.
 1. 4. Faptul că acum, după 17 ani, descoperim că s-ar putea să avem un premier sau un preşedinte creat şi setat de cineştiecinedracu’ ca să ajungă, peste timp, într-o astfel de funcţie, este demonstraţia clară a eşecului total al controlului democratic asupra serviciilor secrete. Riscul major este ca un astfel de personaj să fie controlat de un trecut ce vine din Securitatea Comunistă sau, şi mai grav, de un trecut ce vine din KGB prin Securitatea Comunistă până în zilele senine de azi. În felul ăsta ne compromitem şi viitorul, ne blestemăm, efectiv, şi copiii să trăiască prost, să muncească mult şi să nu înţeleagă de ce ţara lor nu progresează, ci rămâne veşnic într-un soi de zonă crepusculară, şi a democraţiei, şi a economiei, şi a securităţii strategice.
 1. 5. Defecţiunea este majoră, de aici şi criza de securitate reală care n-a izbucnit, însă, odată cu această dezvăluire, ci doar s-a acutizat. Controlul democratic se face prin civilul trimis în fruntea serviciului, dar şi prin controlul parlamentar. Nu ne mai foloseşte la nimic să constatăm, azi, că un Harnagea sau un Meleşcanu au fost pur şi simplu incompetenţi şi, odată cu ei, toţi mamelucii de parlamentari din comisiile de control ale serviciilor secrete.

Ascultaţi mai jos înregistrarea interviului pentru Europa FM de Cătălin Harnagea şi realizat de colegul meu, Filip Standavid.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

69 răspunsuri la Suntem, într-adevăr, în mijlocul unei crize de securitate. Şi să vedeţi de ce…

 • Pingback: Moise Guran: „Ne compromitem şi viitorul, ne blestemăm, efectiv, şi copiii să trăiască prost” – 7est.ro – 2016 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale
 • Toma Alimos
  Noiembrie 2, 2014 la ora 10:03

  Daca stii putina teorie economica, nu inseamna ca le pricepi pe toate…!

  Răspunde
   
 • niCOLE
  Octombrie 16, 2014 la ora 19:36

  STIMATE DOMN, nu cunoasteti mentalitatea majoritatii romanilor, ca daca nu se stie pot sa fac orice, numai sa nu se afle? Marea tragedie, si LUPTA LOR INCA DE PE VREMEA COMUNISMULUI, impotriva acestui fapt, este cand se afla in public. De aici anti-basismul, daca pot spune asa, coalizarea celor implicati in mafie -multi, prea multi pentru acest nenorocit popor -impotriva unui singur om, transferul dispretului pe care l-a manifestat clasa politica fata de popor de pe vremea comunismului la politicienii de azi, ei n-au muncit ca sa fie promovati, au AJUNS in functii prin mafii si cumatrii, facandu-si servicii unii altora. Si mai e ceva: o mentalitate romaneasca, daca m-a turnat X la securitate, ia sa ma fac si eu turnator ca sa-l torn si eu, ceva cu capra vecinumlui, nu credeti? Asta nu se stinge intr-o generatie, nici in doua nici in trei. Mentalitatea acestui popor trebuie recladita din radacini, MA INTREB CUM SI DE CATRE CINE.

  Răspunde
   
 • barosanu
  Octombrie 16, 2014 la ora 06:52

  eu ce sa inteleg ca victoras a fost si este un turnator ordinar cu pretentii de ofiter

  Răspunde
   
 • paul
  Octombrie 16, 2014 la ora 05:46

  NU VA MAI AGITATI TOVARASI ..ROMANIA ESTE CONDUSA DE SECURITATE SI SECURITATEA CU TOATE SERVICIILE EI CARE OR FI ELE NU VEGHEAZA LA SIGURANTA NATIONALA CUM NE TOT VORBESC PROPAGANDISTII PATRIOTI. SECURITATEA EXECUTA ORDINE SI A PARTICIPAT LA CIOPARTIREA ACESTEI TARI SI LA DEMOLAREA ECONOMIEI .CE NU VA ESTE CLAR ?AJUNGEA ROMANIA SA FIE FALIMENTATA DACA SECURITATEA VEGHEA LA APARAREA INTERESELOR ACESTUI POPOR?

  Răspunde
   
 • AntiCaraman
  Octombrie 16, 2014 la ora 02:57

  In 1968 cand reteaua Caraman isi trimitea informatorii francezi sa faca ENA(Ecole Nationale d’Administration)la Paris, ghici cine il trimitea pe Mele sa faca Dreptul la Geneva …Caraman-Silinescu-Priboi l-au pregatit pe Adrian Nastase sa faca spionaj anti-NATO dar lovilutia a schimbat unele planuri, totusi la 11 aprilie 2012 USA l-a declarat „persona non grata” pe Adrian Nastase care dupa cateva luni s-a apucat serios de scris carti si comentat pe blog.E clar ca Ponta merge pe urmele lui Nastase, iar daca USA a cerut trecerea lui Ponta in rezerva,probabil urmeaza retragerea vizei…

  Răspunde
   
 • Inspirescu
  Octombrie 16, 2014 la ora 02:51

  >>”Dar, pentru a intra în NATO, trebuie mai întâi să faci dovada că eşti o ţară democratică, una în care primul guvern de după scuturarea ţării de kaghebiştii lui Iliescu”

  Domnule, vorbiti un limbaj de lemn contemporan, in care sunt repetate la nesfirsit cuvinte golite de miez, ca „democratie”, „drepturile omului”, „stat de drept”. Daca era vreun „kaghebist” in Securitate, Ceausescu il minca fript.

  Secundo, nu a fost vorba de nici o pretentie de a etala „democratia” ca Romania sa devina membra NATO. A fost vorba de faptul ca NATO nu putea sa accepte sa lucreze cu agenti ai unor servicii care le fusesera dusmani. Cel putin pe hirtie. Ca dupa aia le-au devenit parteneri de business.

  Thirdly, pareti ca fumati chestii tari daca vedeti atita democratie prin tarile pe care le venerati. Si ca pe acolo nu sunt infiltrati. Multa naivitate, aproape copilareasca. „Noi avem funditza democratica”, suntem „pionieri capitalisti”. Daca ati citi un pic mai diversificat, ati vedea cit de interconectati sunt agentii cu pozitiile in stat si invers. Inclusiv in firmele private. Acolo unde exista bani si putere, acolo sunt si agenti, mai mult sau mai putin golashi. Snowden nu va spune nimic despre „Mareatza Democratie” la care va inchinati toti capitalistii romani pe rit nou?

  Răspunde
   
 • ionela
  Octombrie 16, 2014 la ora 00:09

  Felicitari Domnule Guran,sa va dea D-zeu multa sanatate si putere de munca sa luptati ptr viitorul poporului roman care se pare e condamnat la moarte de viu.
  Nici nu pot sa-mi inchipui ce pedeapsa ar trebui sa primeasca acesti hoti super calificati care au jefuit in asa hal Romania.Sper sa nu mor pina nu vad ca ceva se indreapta real nu cu vorbe cum spune PONTA:Am incredere in oameni tineri , destepti si CINSTITI ca DVS: MULT SUCCES SI NU VA LASATI INTIMIDAT: Ma rog in fiecare zi.

  Răspunde
   
 • FABULATII FABULATII
  Octombrie 16, 2014 la ora 00:08

  mey tovarashu guran ( vine de la gurist cumva??) ,,, ce bine era daca aveai vreo noima in articolasul asta aparut wooooow,,, in biziday(!?!?!?) cine nu a auzit de site-ul asta nu ? revenind, pai mey propagandist mic nu era bine sa oferi si niste argumente, o logica, o explicatie in articol in loc sa insirui niste penibilitati mai mare ca tine??
  hai sa nu te fortezi prea mult, chiar sint curios daca esti impotriva ,,, hmmmm, impotriva cui de fapt? sa zicem a securistilor sau ofiterilor acoperiti pai poate ne explicit cum de te-ai schimbat asa de rau ca banuiesc ca l-ai votat pe scuipatu de la cotroceni de cel putin vreo trei ori,, asta nu te-a durut? nu ai avut problem existentiale sa votezi un sekurits notoriu, un koorwar in stare sa-si vinda tara ptr o parashutista, un hotz ordinar, un betivan notoriu, un mincinos psihopat fara nici un fel de valori morale????
  prefer un ofiter SIE oricand acestui dement,
  hai seekteer retardatule du-te unde se SCUFUNDASEU barcile basuluiu

  Răspunde
   
  1. valentin
   Octombrie 16, 2014 la ora 08:46

   Stimabile ai crescut in latrina?

   Răspunde
    
 • Dumitru Ruja
  Octombrie 15, 2014 la ora 22:54

  … in ’89 am condamnat toti intr-o singura voce securitatea care ne tinea strans legat in lanturile fricii sa spui ceva la adresa comunistilor, … dar realizez cu parere de rau ca multor ROMANI le este dor de acele vremuri sau au facut si ei parte din „CLASA TURNATOARE” …………………

  Răspunde
   
 • raul marius
  Octombrie 15, 2014 la ora 22:51

  Interesanta legatura,un viitor presedinte ,in cazul nostru,poate avea legaturi cu vechiul KGB a lui iliescu,de fapt ponta este un produs iliescu,deci este limpede ca legatura exista,de aceia ,opriti ponta presedinte !!!

  Răspunde
   
 • petrica
  Octombrie 15, 2014 la ora 19:00

  eu prefer sa am un presedinte fost ofiter acoperit dar care sa mareasca salariile alocatiile pentru copii sa aiba initiative democratice care sa duca romania inainte si nu int-un scandal zilnic de marinar beat care tocmai sa intilnit cu o t. si dupa aia sa dus la ciresica sa faca politica sa mai sape pe cineva care nu este de acord cu el ca justitia este independenta numai daca raspunde la intentiile sale si nu ale altora etc etc m am saturat de 10 ani de scandal adevarat sau nu si de ziaristi care nu invata la scoala ca ei trebuie sa fieun canal de comunicatii si nu de influenta si formatori de opinii politica partizane
  domnule guran te credeam un om serios….

  Răspunde
   
  1. Emigrantul-Anonim
   Octombrie 15, 2014 la ora 19:11

   Nea petrica, un ofiter acoperit e o papusa trasa de sfori, el nu va mari: salarii, pensii sau alocatii si nici initiative democratice nu va avea! Tara va fi impinsa afara din EU & NATO, marginalizata si pauperizata si in final dezmembrata!

   Răspunde
    
   1. vladimirionica
    Octombrie 15, 2014 la ora 19:48

    Domnule ,,emigrantul anonim”,nu cred ca ar trebui sa te deranjeze ,,Petrica”…face parte din postaci,incisivi,cu dorinta de a influenta parerile celor nehotarati.Au trecut 24 de ani de cand ne conduc tot felul de gasti care se apara in parlament. ,Vor o momaie in fruntea tarii ca nu cumva sa mai continue cu arestarile,sa poata face ce fac de atata timp.Tonta da tot felul de pomeni dar fara suport economic…mareste taxe …toata lumea stie ca suntem in recesiune economica(mai putin hotii)

    Răspunde
     
  2. niCOLE
   Octombrie 16, 2014 la ora 19:43

   HAI, PETRICA, nu mai astepta pomeni de la Presedintele Romaniei, MUNCESTE PETRICA, MUNCASTE, dar nu din gura!

   Răspunde
    
 • George
  Octombrie 15, 2014 la ora 18:02

  Ai tot respectul meu, Moise Guran! Esti printre singurii (alaturi de Dragos Paul Aligica) care aseaza hotarat punctul pe „i”. SIE, Ponta si complicele Melescanu au incalcat legea si Constitutia. Raspunsul de ieri al SIE este o bataie de joc la adresa cetatenilor, a contribuabililor. Este sacnadlos si lucrurile nu trebuie sa ramana asa. SIE trebuie determinat de Justitie sa clarifice lucrurile. Aceasta poveste trebuie cvonsumata pana la capat. Iar cei responsabili sa plateasca. Nu avem dreptul sa tacem, sa nu ne pese. Romanii trebuie sa constientizeze ca sunt manipulati si mintiti sistematic de o retea informational-politica-oameni din servicii secrete, care a pus labele pe tara si o fura cu o lacomie care inspaimanta. Victor Ponta TREBUIE sa plece! Dar si sa raspunda penal. Alaturi de Melescanu. Acest personaj sinistru, care nu avea ce cauta ca sef al SIE! Rusine celor care tac si sa fac ca nu vad scandalul imes, peste care tara asta NU trebuie sa treaca indiferenta. Felicitari Moise Guran! Incalcarea legii si Constitutiei de catre oricine, chiar si de catre o institutie precum SIE nu trebuie sa justifice secretul pe care il invoca cei de la SIE.

  Răspunde
   
 • Anca
  Octombrie 15, 2014 la ora 16:28

  E grav ! Odata pentru Presedinte – el nu trebuia sa deconspire un ofiter acoperit – ca doar era al nostru si nu al vreunei agentii straine .
  Si apoi e grav pentru Ponta , un ofiter acoperit are alta treaba si nu are ce cauta in politica – mai ales pe aceste functii inalte , DOAR DACA ESTE UN TRUFAS! Cel mai corect ar fi pentru amandoi domnii sa plece in excursie spre Planeta Marte!

  Răspunde
   
  1. Dragos
   Octombrie 15, 2014 la ora 17:52

   Am si eu o curiozitate (mai degraba o intrebare retorica):
   Care e diferenta dintre un „Ofiter SIE” recrutat din public, respectiv care nu are functie si alta legatura cu SIE decat ca e recrutat… si un sifonar la SIE (adica unul daca care si mai demult isi scria pe hartie memoriii cu antetul „Sursa va informeaza…”

   Răspunde
    
 • Florin
  Octombrie 15, 2014 la ora 16:11

  Domnule Guran ,dumneavoastra sinteti vreu la orgini ,nu-i asa ? Sint voci in piata care sustin ca a-ti fi si moshad acoperit in presa romana ,asa este ? Aveti vre-o legatura cu sevciul de spionaj al unei tar straine ,si daca da cu care ? Shalom !

  Răspunde
   
 • Daniel
  Octombrie 15, 2014 la ora 14:50

  Care sunt solutile?
  Ce poate face Romania ca sa isi construiasca o clasa poltica de nivel occidental? Chiar daca guvernele occidentale si SUA sunt departe de a fi perfece si departe de a nu avea esecuri sau greseli de proportii, pe ansamblu sunt cu mult peste ce are Romania.

  Răspunde
   
  1. PUIU DE CHIABUR
   Octombrie 15, 2014 la ora 23:47

   Romania trebuie sa-si pastreze creierele . Cum ? Romanii sa munceasca mai mult , sa fure mai putin si familiile cu educatie si instruire sa produca mai multi copiii.

   Răspunde
    
 • Tzepes
  Octombrie 15, 2014 la ora 14:14

  Felicitari Moise Guran pentru analiza situatiei actuale a „democratiei romanest”! Este nevoie sa mai treaca multi ani pana dispar dinozaurii din parlament si chiar din justitie!

  Răspunde
   
 • HADRIAN
  Octombrie 15, 2014 la ora 13:52

  Dar daca Cp de vas Basescu,sef aoolo prin Anver cad facea contracte dubioase de reparatii pt vavele romane(defat facea bara bara cu firmele de rearatii,adica fura ca tot roamanul) a fost racolat de catra KGB????
  Va-ti pus vreodata intrebarea asta??????,DACA BASESCU ESTE AGENT KGB
  Moise Guran nu mai vezi padurea din cauza pomilor,mai degraba Basescu poate fi Agent dublu,sau agent kgb,decat sa spui aberatiile aste cu viitorul copiilor nostrii,este penibil frate….

  Răspunde
   
  1. Gica
   Octombrie 15, 2014 la ora 15:37

   Nu inteleg legatura pe care o faci intre Baselu agent KGB si Ponta – ofiter acoperit, si mai ales care ar fi vina lu’ Moise 🙂
   Baselu se duse cu sau fara KGB, problema e ca unul dintre candidatii la presedentie a fost ofiter acoperit, detaliu pe care incearca sa-l ascunda, ca multe alte detalii.Practic soricelul ne cam prosteste pe fata.
   Iar Moise, nu vad de ce si-ar pierde vremea sa-l analizeze in aceste momente pe Base cand este mult mai important sa-i analizeze pe candidatii la presedentie.
   Dupa, sunt convins, o sa-si faca timp si ptr. Baselu.

   Gica

   Răspunde
    
   1. Florin
    Octombrie 15, 2014 la ora 16:18

    Si care este problema?Ca si-a riscat viata n exterior pentru Romania,ca nu inteleg …era mai bine daca era un securist nemernic care sa-si toarne colegii la secu ca chiorul mafiotul? Si cum sa fi acoperit dar sa-stipastrezi numele de familie adresa si asa mai departe …ba voi sinteti intregi la caputul alabasinos al vostru ? V-a timpit de tot tov. general de securiate Traian Curvescu Rusescu ? Si adica ce ziceti voi ca Ponta spiona pentru Romania fara nici un profit personal, in timp ce Johannys facea vinzari de copii la mafia de organe si pe banii obtinuti isi mai adauga o casa „din meditatii” ? Asta spuneti voi ca a greit Ponta ? AHAHAHAHAHAHA ! MAMA CE TIMPITI SINTETI IN FRUNTE CU TIMPITUL SEF DIN DEAL !

    Răspunde
     
    1. Gica
     Octombrie 16, 2014 la ora 11:30

     Cat de reprezentativ esti pentru electoratul lu’ Ponta.
     Atat de reprezenativ incat tu ai impresia ca eu voi vota cu Basescu la urmatoarele alegeri.

     Răspunde
      
 • Alexa
  Octombrie 15, 2014 la ora 13:50

  Va rog sa-mi ziceti cu cine sa votez? Eu vreau raul cel mai mic si sunt total indecisa intre Iohannis si Tariceneanu, asta dupa ce Ponta a fost eliminat din start. Nu vreau sa cred ca Tariceanu ar fi sluga lui Ponta dar nici pe Iohannis nu-l cred ca da jos guvernarea. Iohannis nu mi se pare ca lupta pt. tara si pt. el, asa ca-l doare undeva de ce guvern e. Tariceanu a facut numai prostii si mi-e frica ca in spatele lui sa nu fie o mana de baroni corupti si afaceri murdare, dar in acelasi timp stie cel mai bine ce se-ntampla in tara si cum sa puna problema. Iohannis imi da impresia ca nu stie nimic, decat primaria Sibiului. Deci eu cu cine votez? Care ar fi raul cel mai mic? Nu-mi ziceti Macovei, ca nu cred ca e competenta pt. functia de presedinte. E frumos ca se lupta, ca da jos clasa politica, dar s-o dea si sa puna pe altcineva presedinte.

  Răspunde
   
  1. Gica
   Octombrie 15, 2014 la ora 15:48

   Draga Alexa,

   E intrebarea pe care mi-o pun si eu. Nu vreau sa-ti spun eu cu cine sa votezi (nu cred ca sunt in masura), dar incearca sa vezi cam care sunt atributiile si rolul presedintelui Romaniei, poate te ajuta, pe mine mau ajutat.

   Gica

   Răspunde
    
  2. Cati
   Octombrie 15, 2014 la ora 16:58

   Va sfatuiesc sa procedati pragmatic: votati in turul I cu cine credeti ca e mai bine (Monica poate nu e buna de presedinte, dar votand-o pe ea ati da un semnal ca dorinta de justitie are destui adepti in tara asta – ar fi un semnal important de dat stangii), iar in turul II votati cu candidatul dreptei oricare ar fi acela.

   Răspunde
    
 • ion
  Octombrie 15, 2014 la ora 11:30

  Sunt mai bine de 20 de când am ales valorile occidentale, meditați puțin și dacă aveți senzația iluziei, tocmai aveți o revelație.
  Consider că suntem într-un punct în care poate tot românul sa vadă clar sforile păpușii și păpușarii
  Toate sunt diferite la noi față de vest și asta doar pentru că liderii vor asta. Situația politică,economică,așezarea geografică,caracterul poporului și al liderilor,resursele materiale, naturale,umane ….șamd,au fost și sunt prielnice pentru experimentul România.

  Răspunde
   
 • Privitorul
  Octombrie 15, 2014 la ora 10:27

  Toti astia de pe site-uri care il sustin pe Ponta ori sunt nebuni ori agentii lui de influenta pusi sa bage strimbe,si nebuni sunt doar 1-2.
  Un om normal la cap nu are cum sa sustina ca este OK sa fii agent sub acoperire si sa vrei sa devii presedinte.NOI NU SUMTEM RUSIA unde Putin a fost agent si acum face ce vrea de 15 ani, si sper sa nu ajungem acolo….

  Răspunde
   
  1. Florin
   Octombrie 15, 2014 la ora 16:23

   Nu ma cretinule, noi sintem Romania unde generalul de securitate preferat de Elena Ceausescu …ala care statea sub pat la revolutie de frica sa nu-l salte revolutionarii a transformat tara asta in mosia lui personala ..asta sintem imbecilule basist cugrad …asa ca haisictir animalue !

   Răspunde
    
 • albescu
  Octombrie 15, 2014 la ora 10:23

  Pe mine Basescu nu m-a convins dar mi-a demonstrat cat de ineficint este statul. Daca presedintele nu poate afla prin serviciile care ii sunt la dispozitie care sunt ofiterii acoperiti din Guvern atunci cum poate fi controlata declaratia pe proprie raspundere a celor din inaltele forurui ale Justitiei. Spre exemplu cum se verifica daca in CSM exista ofiteri sub acoperire. Cum stim ca se respecta Constitutia in cazul CCR sau ICCJ. Ca altfel asa zisa independenta a Justitiei e o ipocirizie monumentala!!!

  Răspunde
   
 • mariana
  Octombrie 15, 2014 la ora 09:11

  acum vedeti de ce au vrut acesti „acoperiti” hoti, plagiator mincinos sa-l suspende pe Basescu?eu sunt sigura ca ofiterul acoperitului plagiator mincinos este raspopitul tata socru sirbu.

  Răspunde
   
 • cineva
  Octombrie 15, 2014 la ora 03:23

  Pentru toti cei ce nu cunosc:

  Cadrele serviciilor sunt militari (au depus si jurământul militar), ofiteri si subofiteri si sunt platiti de catre acestea. Mai este si personal civil, dar se ocupa cu curatenia si astfel de lucruri.

  La rândul lor, cadrele pot fi acoperite (apartenenta lor la serviciu este secreta) sau descoperite (apartenenta lor la serviciu nu este secreta, pot chiar lua si un credit bancar in baza unei adeverinte de salariu eliberată de catre serviciu, cu stampila si semnătură, ca orice alt angajat).

  Persoanele pe care aceste cadre le racoleaza (popular, informatorii) NU sunt cadre ale serviciului si nici nu devin ulterior. Acestia doar colaborează cu cadrele serviciilor pentru a oferi informatii.

  Asa ca, poate acum e mai clară greutatea pe care o poarta aceasta sintagmă de „ofiter acoperit”, care nu este un oarecare ci un cadru al serviciului care actionează în numele serviciului si prin puterea care ii este învestită de catre serviciu.

  Răspunde
   
 • ROmanul
  Octombrie 14, 2014 la ora 23:31

  Pe principiul celor de la SIE pot face si trafic de droguri ca lumea n-are voie sa-i intrebe nimic ca e secret de stat.

  Sa ne aducem aminte de tigareta 2.
  Si exista o comisie la Palament care are ca scop controlul si verificarea serviciilor, aia ce presteaza?

  Răspunde
   
  1. Adam
   Octombrie 14, 2014 la ora 23:45

   Good point.

   Răspunde
    
 • politicstand
  Octombrie 14, 2014 la ora 22:36

  Pe mine mă sperie că un idiot de talia lui VV Ponta a fost ofițer în serviciile externe, dar mai mult că acet idiot ar putea fi președintele serviciilor. Nu mă pronunț al cărui serviciu, dar dată fiind suspecta apropiere de Rusia și China, nu e nevoie de foarte mult exercițiu sau efort de imaginație.

  Răspunde
   
 • Adam
  Octombrie 14, 2014 la ora 20:37

  Din câte ştiu eu, Ponta a trăit câţiva ani în Italia. Emigrase. Aceşti ani au fost înainte de ’97. Chiar credeţi că Ponta a început să lucreze pt. SIE după revenirea în ţară?

  Răspunde
   
  1. politicstand
   Octombrie 14, 2014 la ora 22:38

   Cică ar fi fost la master 😀

   Răspunde
    
 • dana
  Octombrie 14, 2014 la ora 20:28

  credeam ca citesc un articol despre pericolele infiltrarii serviciilor secrete -mai ales straine- in guvern, dar pe undeva m-am prins ca nu e vorba de orice servicii secrete straine, ci de cele rusesti. Ofiterii CIA sunt la fel de nocivi pt democratia si statul de drept ca si fostii KGB-isti. Si nu neaparat mai morali.
  ” În 1997, România ducea o luptă diplomatică susţinută pentru a intra în NATO. Îmi amintesc că am ieşit şi în stradă ca să îi convingem pe americani că vrem.” suna a propaganda nemeritata, si nici macar nu stiu daca e intentionat.

  Răspunde
   
 • CASA Verlag
  Octombrie 14, 2014 la ora 19:34

  Dupa dezvaluirile de aseara, trebuie sa ne intoarcem inapoi, la perioada cand Miloschevici era judecat la Haga, iar asupra Carlei del Ponte s-au facut presiuni fantastice. S-a vehiculat despre existenta unor actiuni fanatice sarbesti cu substrat criminal indreptate impotriva Judecatoarei Tribunalului de la Haga, iar Ponta avea calitatea de spion in aceasta situatie, intocmind rapoarte despre deplasarile judecatoarei, orele in care exista in cadrul cladirii, detalii juridice,pentru serviciile secrete rusesti. Cautati, faceti presiuni si veti descoperi adevarul. Veti afla adevarata fata a acestui criminal.

  Răspunde
   
 • Alexys
  Octombrie 14, 2014 la ora 19:34

  Moise, ești sigur 100% ca Ponta a fost/este agent secret? O tot dai, te vaiți de țârișoară si democratie … Dar daca e doar o fumigena a bețivului?
  Asta înseamnă ca te-ai făcut de cacao si nu mai ai niciun gram de credibilitate.
  Eu tind sa cred ca fuse dar… Nu pot sa bag mana in foc si asta pentru ca fost lansata de Bass si asta acum in campanie el. De ce nu a spus acum un an, doi? Ce, era mai puțin grav, ca era „doar” premier???

  Răspunde
   
  1. kkciosuldelahamangia
   Octombrie 15, 2014 la ora 18:43

   chiar nu ai inteles raspunsul lui Melescanu ?

   Răspunde
    
  2. Costin
   Octombrie 15, 2014 la ora 23:33

   De ce crezi, atunci, ca ponta in cardasie cui melescanu au emis ordonmnata 223 din 2013 prin care nici fostii ofiteri acoperiti nu puteau fi desconspirati? Trebuie sa ai in vedere ca senatorul psd Valer Marian il interpelase pe ponta cu vreo 2 saptamani mai inainte asuora acestui eveniment(racolarea d ecatre biris in divizia Umbre a sie). Ponta nu a catadicsit nici sa raspunda interpelarii, nici sa-l dea in judecata pentru calomnie, cum ar fi faacut oriine daca ar fi fost acuzat pe nedrept, dar l-a dat afara din partid si l-a eliminat si din functia ce o avea la judet.
   OUG 223/2013 tocmai acest scop avea: sa impiedice pe orice cale, cu orice pret, desconspurarea lui. El stia ca a incalcat constitutia si ca era pasibil de pedeapsa. Asa ca lucrurile sunt clare precum lumina zilei: ponta minte si nu e prima data. Ponta a fost in mod ilegal ofiter acoperit, concomitent cu functia de procuror.
   Iar melescanu este o potaie comunista batrana si decrepita: el a fost sigur securist acoperit ca mai toti stabii de la ministerul de externe. In plus a fost in fsn si psdr iar desprinderea lui in 1997 urmata de formarea Apr a fost o diversiune tipica comunista. Fuzionand cu pnl nu a facut altceva decat sa ajunga la butoanele pnl ca sa impiedice evolutia acestuia pe o traiectorie democratica. Un Mircea Ionescu Quintus, plus Catarama plus alti fosti securisti infiltrati in pnl aveau nevoie de intariri pentru a bloca democratizarea.
   Acum intelegi?

   Răspunde
    
 • veninusrl
  Octombrie 14, 2014 la ora 19:32

  Articolul e ok, Moise, imi place, sunt de acord.
  Dar vezi la punctul 4. „creeat”, taie „e”-ul ala in plus ca poate citeste Hrubi si face gât! 🙂
  Cele bune

  Răspunde
   
 • Cris
  Octombrie 14, 2014 la ora 19:30

  Basescu e un tembel care are nevoie de asistenta psihiatrica (stiu acest lucru si fraierii care l-au votat a doua oara).

  Astazi a debitat cum ca Melescanu trebuia sa-l informeze pe el, in CSAT, ca Ponta e „agent acoperit”. I-auzi braul! De cand? Agentii unui serviciu secret nu se deconspira in nicio imprejurare. De asta sunt acoperiti. Altfel le-am afisa numele pe toate gardurile si s-a terminat.

  Sper din toata fiinta ca Basescu sa ajunga cat mai curand ori la Balamuc ori la Jilava… nu pota fi lasat in libertate.

  Răspunde
   
  1. askas
   Octombrie 14, 2014 la ora 20:09

   CSAT nu este orice gard. E un gard mai special unde se discuta secrete de stat etc

   Răspunde
    
  2. ogarulcenusiu
   Octombrie 14, 2014 la ora 20:53

   vai de capul tau ala gol gol gol .presedintele unei tari are dreptul sa stie orice secret din tara sa.mai treci din cand in cand pe la vreun abator poate ca se mai poate folosi ceva …

   Răspunde
    
  3. Constantin
   Octombrie 14, 2014 la ora 20:58

   „Agentii unui serviciu secret nu se deconspira in nicio imprejurare.” _ Asa ar fi daca n-ar exista fleacul ala numit Constitutie. Opinia mea este ca daca tot se cheama CSAT ar trebui sa se ocuoe si de vulnerabilitatile cu privire la siguranta nationala despre care se vorbeste in articol si la care se referea presedintele Republicii. Asadar, cat timp „serviciile” nu incalca Legea fundamentala, este acceptat sa incalce multe ale legi, altfel se poate spune ca nu mai au nicio limita. Iar eu cred ca din momentul in care au acceptat sa serveasca interesele structurilor kleptocratice au depasit orice limita, creand o vulnerabilitate in sistemul de aparare al tarii care sa intereseze in mod direct [inclusiv] CSAT.

   Răspunde
    
  4. politicstand
   Octombrie 14, 2014 la ora 22:37

   Nici tu nu prea ai avea ce căuta să umbli liber, zic eu.

   Răspunde
    
  5. mosu
   Octombrie 15, 2014 la ora 10:03

   „Stimabile” Cris, probabil un alt alias al lui Bombonel, ai grija ce-ti doresti ca poate ti se intampla si chestia cu balamucu’, nu doar puscaria.De curiozitate, poate ne spui si noua ce ordin a executat Ponta in cazul procurorului Panait?

   Răspunde
    
  6. fanemanamica
   Octombrie 15, 2014 la ora 16:05

   esti un imbecil bai cris ,basescu este un mare patriot !

   Răspunde
    
 • Cris
  Octombrie 14, 2014 la ora 18:48

  Asa ce ne place sa ne invartim dupa niste cuvinte….

  Ofiterul care nu e ofiter e „agent” si nu poti sa spui „agent acoperit” ca e pleonasm.. Asta e principala caracteristica a agentului – sa faca ceva anume sub o acoperire in societate.

  Asa ca, nu se poate spune ca Ponta a fost infiltrat in Justitie, pentru ca acolo era jobul lui. Se poate spune, insa, ca a fost infiltrat in guvernul Nastase, cu sarcini sau pentru a incepe un drum, pentru a ajunge unde a ajuns astazi.

  Pe de alta parte, presa romaneasca, politica romaneasca si viata publica musteste de „agenti” ai serviciilor secrete (pentru ca asta e termenul corect). Ei sunt acei oameni care au o agenda de actiune sau comunicare, cei care ne arata noua „calea” atunci cand noi stim ca e alba si ei vor sa ne convinga ca e neagra sau invers.

  De aceea, va spun, ne invartim in jurul unei povesti de doi lei… Faptul ca Romania e plina de agenti ai serviciilor secrete romane nu e o problema in sine cat timp ei servesc interesul national. Cand acesti oameni, insa, sunt recrutati de servicii straine sau de interese de grup straine si pusi sa actioneze impotriva interesului national in Romania, avem, DA, o problema.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Octombrie 14, 2014 la ora 19:38

   SIE probabil isi doreşte un preşedinte „al sau”, dar el nu poate fi „creat” si „setat” fara ajutorul serviciilor surori. In acest caz funcţia prezidenţiala este mai degrabă un cadou pentru serviciile aduse de agent prin activitatea din afara tarii. ( este simpatica definiţia din domeniul biologiei: „agent patogen = microorganism capabil să pătrundă si să se înmulţească într-un organism animal sau vegetal, provocând manifestări patologice.”, dexonline.ro) Daca un alt serviciu, interesat de afacerile interne, l-a „setat/ agatat”, se cheamă ca, aşa stupid, precum pare, dl. Ponta a experimentat jocul la doua capete. Adevărul evitat de mass-media este ca dl. Ponta reprezintă, ca si mentorul sau, creaţia unei structuri de tip mafiot care are rolul primordial de a apăra politicienii infractori in fata Justiţiei. Faptul ca acest sistem kleptocratic, numit de autorul articolului „cineştiecinedracu’” este capabil cu ajutorul serviciilor secrete si utilizând instrumentele de manipulare din mass-media sa-si „seteze” si sa-si „creeze” propriul preşedinte al Republicii, este adevărata vulnerabilitate in securitatea naţionala. Daca un expert anti-mafia este exponentul unei structuri mafiote, apoi alegerea lui in funcţia suprema in stat este împlinirea la care nu a visat nici Mafia din patria ei care este! Serviciile nu fac altceva decât o afacere buna. „Cineştiecinedracu’” beneficiază in mod instituţionalizat, spre deosebire de organizaţia originara, de expertiza specialiştilor in lupta anti-mafia si de informaţiile oferite de profesioniştii in domeniu din patria noastră.

   Răspunde
    
   1. vasile
    Octombrie 14, 2014 la ora 20:55

    !!!! ”Faptul ca Romania e plina de agenti ai serviciilor secrete romane nu e o problema in sine cat timp ei servesc interesul national”????, nu pot să cred că asemenea afirmație e făcută de un om cu discernământ, mă refer la faptul că poate să creadă că agenții SIE infiltrați în societatea românească servesc interesul național, nu domnule această sarcină o au agenții de contrainformații ai SRI-ului, dar oricum și aceștia sunt mult prea mulți, avem 60 de agenți la mia de locuitori, nici o țară din lume nu are o asemenea densitate de lucrători în structurile de securitate, de exemplu Italia are 3/1000 de loc. Un lucru este clar că acești agenți care sunt în plus față de media internațională nu au sarcina de a apăra interesul național( și celelalte state au interes național) ci servesc anumitor structuri politico-mnafiote trăgându-și originea din fostul organ de represiune comunistă. Credeți că suntem mai liberi decât pe timpul comunismului dacă numărul agenților a crescut!!!???, natural era să scadă sau cumva această tară a devenit așa de importantă internațional că a trebuit să creștem numărul acestor ***apărători ai neamului???.

    Răspunde
     
  2. Bogdan
   Octombrie 15, 2014 la ora 10:36

   Ei vezi, mai Cris, acum zisesi un adevar.Pai, tocmai de asta ne este frica: de ce face si cum face dottore. Daca cumva el lucreaza pt. rasaritul apropiat sau chiar cel indepartat?

   Răspunde
    
 • gaboru
  Octombrie 14, 2014 la ora 18:34

  Adică serviciile secrete sunt mai presus de lege.Să respecte Constituția nici vorbă.

  Răspunde
   
 • Alex
  Octombrie 14, 2014 la ora 18:21

  Faptul că acum, după 17 ani, descoperim că s-ar putea să avem un premier sau un preşedinte creeat şi setat de cineştiecinedracu’ ca să ajungă…

  creat*

  Răspunde
   
 • oscar
  Octombrie 14, 2014 la ora 17:56

  Ce nestiutori sunteti in ale serviciilor.Ponta daca a fost a fost pe extern si nu si-a turnat colegii procurori sau modul in care isi fac anchetele si nici nu le-a influentat.Influenta KGB si securistica este o marota ce o tot trambitati de oftica ca ponta este PM si voi niste bieti ziaristi ce va vindeti pe 2-3 arginti obiectivitatea si va calcati in picioare deontologia. Emai buna de presedinte madama. Daca esti de pe centura,ai trecut pe la arabi,ti-ai facut intrarea in politica pe contractiile peristaltice ale muschilor fesieri si vindecarea de andropauza poti fi presedinte al Romaniei dupa ce ai si furat din banul public si ai facut numai prostii fara eficienta doar din grandomanie si suficienta

  Răspunde
   
  1. QCK
   Octombrie 14, 2014 la ora 18:15

   oscar,

   exista si alti candidati, nu doar „madama”. Incercati sa va detasati de razboiul asta stupid Ponta-Basescu, Basescu-Ponta. Unu’ pleaca sigur, iar celalalt nu-i chiar asa sigur ca „vine”. Exista si oameni la mijloc, nici basisti, nici psdisti, astea fiind extremele politicii romanesti.

   Răspunde
    
   1. Cosmin Moise
    Octombrie 15, 2014 la ora 09:34

    Lasa-l, ca nu-l duce capul! Nu intelege ca un acoperit poate fi „intors” oricand, de un serviciu (sa zicem FSB), care are interes sa-si puna omul in structuri cat mai inalte, de unde poate influenta politica tarii! A se vedea palma pusa la fundul Lukoil, afacerea Mechel, tacerea batatoare la ochi in cazul Crimeei si agresiunii ruse din Dinbas cand s-a facut ca ploua! Ca sa nu mai spun de parteriatul strategic!!! cu China. Asta nu-i patriotism, e tradare! Dar ce sa-i faci, cand esti orbit de pomenile electorale si ultima bruma de gandire se duce…..

    Răspunde
     
  2. Mao
   Octombrie 15, 2014 la ora 10:37

   Oscar,

   mai usor tata ca te-ai deconspirat…esti mult prea vehement si virulent sa fii doar un comentator de pe margine…

   Răspunde
    
 • VictorG
  Octombrie 14, 2014 la ora 17:52

  Total de acord, cu o singura intrebare: ce-ai cu mamelucii? Mamelucii au fost oameni seriosi, ba chiar umbla vorba ca ar fi fost de-ai nostri, cumani.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase