BIZIDAY: Joi, 18 septembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

117 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 18 septembrie 2014

 • Pingback: VIDEO. S-ar putea să fie ultima emisiune a lui Moise Guran la TVR – 7est.ro – 2016 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale
 • IRINA ILDI
  Septembrie 26, 2014 la ora 01:16

  BRAVO PTR EMISIUNE D-MNU GURAN STAU CU OCHI SI URECHI ATENTA LA EMISIUNEA DUMNEAVOASTRA TOT ASA SA CONTINUATI !!!!

  Răspunde
   
 • radu
  Septembrie 22, 2014 la ora 11:49

  Ne intoarcem la inceputul anilor 2000 asa numitele partide care nu sunt decat niste gasti de mafioti care incearca prin orice mijloace sa influenteze si daca nu reusesc atunci sa elimine sau sa scoatea din sistem oameni care mai au si coloana singura noastra sansa si singura parghie pe care o putem folosi este sa mergem la vot si sa nu le facem lor jocurile mizerabile. Romania trezestete !!!

  Răspunde
   
 • Ana
  Septembrie 22, 2014 la ora 00:04

  Cu riscul de a fi considerat un spam, vroiam sa vedeti si dvs articolul de pe timesnewroman: „TVR îi permite lui Moise Guran să continue, dacă emisiunea se va numi Bizi-Votaţi-Ponta-Day”.

  Macar a iesit si ceva amuzant din toata povestea asta.

  Astept noile emisiuni ! Spor la Treaba !

  http://www.timesnewroman.ro/politic/tvr-ii-permite-lui-moise-guran-sa-continue-daca-emisiunea-se-va-numi-bizi-votati-ponta-day

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 21, 2014 la ora 14:20

  Ne apropiem cu pasi repezi de un moment similar – atunci cand l-am votat cu toate mainile pe manelistul si escrocul de Basescu doar din ura pentru Iliescu si Adrian Nastase. In prostia noastra am crezut ca o sa se schimbe culoarea rahatului. A rezultat doar un rahat mult mai mare si mai urat mirositor.

  Acum, cand Basescu va ajunge la latrina istoriei e momentul sa ocupam sectiile de votare, sa tragem un semnal de alarma ca democratia romaneasca a esuat grav datorita mafiotilor.

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Septembrie 21, 2014 la ora 18:53

   @Cris.S-a schimbat culoarea rahatului dar tu esti prea mic sa intelegi.Nu-ti face probleme pentru Basescu caci el se descurca singur.Fa-ti probleme pentru tine.
   Nu este doar un ofiter sub acoperire ci sunt doi, pina acum,insa nu e vorba de un serviciu romanesc…
   Culoarea rahatului se schimba in rosu si se lasa cu foamete si singe.Invata istorie si nu pune botul la vrajeala.Nu cu scandal se face treaba.Cu scandal l-au schimat pe Ceausescu si scandal vor ei.Mai bine ii lasam sa intre la pirnaie si sa-si scrie acolo memoriile fara sa-i faca nimeni ingerasi inainte de a scrie tot.
   Asa ne trebuie daca nu i-am pedepsit la timp acum se intorc iar mai obraznici.Nu vor reusi…

   Răspunde
    
  2. costel333
   Septembrie 22, 2014 la ora 11:58

   Esti prea marunt ca sa intelegi ce a facut Traian Basescu pentru tara asta, si pentru tine. N-ai perspectiva. Departeaza-te in spatiu si timp.

   Răspunde
    
 • gigibede
  Septembrie 21, 2014 la ora 14:17

  cum facem sa vada toata lumea din ro si sa inteleaga

  Răspunde
   
 • VictorL
  Septembrie 21, 2014 la ora 10:53

  @Moise.,,Ma ofenseaza gindul ca Ponta ar putea sa ma dea afara…” Stiu sentimentul;pe mine m-a amenintat unul ca ma da jos de pe masina mea cind faceam taximetrie…
  Ponta poate doar sa-ti,, ia caii de la bicicleta.” Cind te mai enerveaza transmite-i ca vei candida la Presedentie.Noi astia ,,basistii” tot nu avem cu cine vota din toata inima.S-ar rezolva doua probleme dintr-un foc.

  Răspunde
   
 • Adrian din Germania
  Septembrie 20, 2014 la ora 21:16

  Ma aflu intr-o dilema:
  apreciez enorm de mult doi profesionisti ai televiziunilor din Romania, doi independenti care intaresc intr-un fel opinia libera,adevarul chiar si cand doare, independenta de opinie:domnii Guran si Radu Banciu
  Acum, acesti doi domni se afla intr-un razboi mediatic, domnul Guran spunand ca B1 este trompeta nustiucui…Or, un Radu Banciu nu poate fi apreciat ca atare.

  Oricum, daca Ponta va fi ales Presedinte, e clar pentru toti cetatenii Romaniei care pot citi si intelege ce citesc si nu sunt angrenati in jocuri mafiote ca…Romania va fi si mai izolata in UE(de unde vor veni singurele ajutoare adevarate pentru tara), investitiile nu vor fi precum potentialul Romaniei, iar oamenii vor ramane saracii Europei. Pariem?

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 20, 2014 la ora 21:04

  Ponta e un personaj mincinos, las, alunecos, incompetent, care nu poate constitui, in niciun caz, o alternativa credibila la impostorul de Basescu.

  Decat sa-l voteze pe Ponta, romanii ar ocupa, mai bine, sectiile de votare in ziua alegerilor.
  Ar iesi ca in Ucraina, dar macar ar fi o lovitura dura simulacrului de democratie care se petrece in Romania.

  Răspunde
   
  1. Kristina
   Septembrie 20, 2014 la ora 22:46

   Romanii sunt influentati de rezultatele sondajelor,
   Sunt manipulati de televiziuni,
   E greu sa gandeasca singuri,sa_si urmareasca propriul interes,sa compare trecutul cu ce li se serveste azi !
   Cum iti explici faptul ca un candidat este prezentat drept lider in sondaje,atata timp cat nu este inscris in mod legal in cursa?
   Statistici mincinoase,cifre anapoda,cati crezi ca mai au luciditate?

   Răspunde
    
 • Constantin
  Septembrie 20, 2014 la ora 19:51

  @saba _ Dl Marian: Septembrie 19, 2014 la ora 11:50, in Older Comments. *** Un guvern care considera ca rolul statului in economie trebuie sa fie extrem de redus (al nostru, spre exemplu, spune ca nu este treaba lui sa se implice in crearea de noi locuri de munca) poate fi socotit unul ultraliberal, sper ca sunteti de acord. Un sistem fiscal perfect nu exista, iar „personalizarea” lui se poate face [cu mai mult, sau mai putin succes] indiferent daca sunt acordate subventii, ori scutiri de taxe. Diferenta este ca la scutirea de taxe esti stimulat sa muncesti, pentru a beneficia de scutire, pe cand in cazul subventiilor esti stimulat sa stai, pentru ca oricum ai de primit. Starea de somaj nu reprezinta o motivatie in sine pentru munca. Ce este mai rau decat sa fii somer si sa nu ai bani? Pai, mai rau este sa fii angajat, sa muncesti pentru un salariu de mizerie si sa nu ai bani. (Am mai scris despre cei care traiesc in saracie desi au un loc de munca.) Este cu mult mai demotivant sa muncesti degeaba intr-o economie ineficienta si fara speranta (incredere in viitor/ perspectiva favorabila pe termen mediu etc.) decat este sa stai acasa. Dimpotriva, atunci cand exista speranta, poti accepta un venit mai mic etc. ( a se vedea studiile de specialitate in domeniile Psihologiei si Behavioral economics). Ori, guvernantii romani nu ne lasa sa vedem nicio perspectiva favorabila dezvoltarii personale in contextul unei dezvoltari nationale. Chestia cu rata naturala a somajului este discutabila si am sa va ofer un singur exemplu de distorsiune. Absolventii de studii superioare care-si cauta un loc de munca pot opta atat pentru slujbe corespunzatoare pregatirii lor, cat si pentru unele inferioare, in timp ce persoanele necalificate pot fi angajate doar pe posturi de muncitori necalificati. Structura in raport cu pregatirea profesionala a grupului de persoane aflate in cautarea unui loc de munca la un moment dat (un factor calitativ de influenta a pietei muncii) poate determina asupra unui anumit segment al pietei muncii o presiune (cantitativa) care nu are o legatura cauzala cu rata naturala a somajului. In cazul Romaniei, insa, este vorba in primul rand despre distorsiuni cauzate de mentinerea ineficientei in economie cu ajutorul coruptiei, cel mai grav esec al pietei cu putinta.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Septembrie 20, 2014 la ora 19:45

  @saba _ Produsele trebuie sa fie competitive pe o piata concurentiala, context in care „scump” sau „ieftin” devin caracteristici care au relevanta. (De altfel, in lipsa concurentei si a termenilor de comparatie, „scump” / „ieftin” practic nu au sens.) Ori, intr-un asemenea context, consumatorul este liber sa aleaga. Motivatia alegerii este de natura psihologica, dar este determinata de factori economici, culturali, geografici, demografici etc. Prin urmare, factorul cultural ar putea influenta un consumator in achizitia unui produs realizat in Romania, bunaoara. Daca un cumparator este musulman, iar in magazinul in care a intrat se afla carne de pui importata din Bulgaria si carne de porc autohtona, probabil va cumpara produsul din import. Daca in magazinul MegaImage de langa casa este vin de Bordeaux, iar la supermarketul aflat la 7-8 km se afla Feteasca neagra de Cotnari, probabil va cumpara bordeaux-ul. Daca mixerul de bucatarie chinezesc este mai ieftin cu 50% decat cel fabricat in Romania, probabil banii consumatorului roman vor merge in economia chineza samd. Un factor important in luarea deciziei de cumparare il reprezinta raportul pret/calitate. Pentru bunurile de larg consum acesta este estimat subiectiv de cumparator. In cazul bunurilor industriale decizia de cumparare se ia in mod obiectiv, de catre un centru de achizitie. Nimeni nu-si poate inchipui, cred, ca o uzina se va aproviziona cu materiale de calitate inferioara doar pentru ca sunt fabricate in Romania. Nu vad de ce ar face-o consumatorii de bunuri de larg consum. In lipsa concurentei preturile cresc, iar calitatea scade, atat in Romania, cat si in SUA, Canada ori aiurea. Dupa cum am spus altundeva, globalizare a insemnat descoperirea si raspandirea utilizarii focului, ori a rotii. Sunt unii de parere ca a fost un fenomen nociv, ca ar fi fost mai bine ca oamenii sa fi ramas la nivelul de evolutie de atunci. Unele comunitati umane au ramas in stadiul de dezvoltare primitiv, altele in cel victorian, unora le place traiul in chibutz. Majoritatea oamenilor de pe Pamant, insa, au optat pentru dezvoltare prin globalizare. Daca sistemul social imaginat de Thomas Morus este preferat de unii, nu inseamna neaparat ca celelate sisteme de organizare sociala sunt gresite; un argument il reprezinta tocmai pozitia exclusivista a socialismului, adeptii acestuia considerand ca utopia lor trebuie sa ramana singurul sistem viabil, iar celelalte eliminate. Societatea deschisa domina orice alt sistem de organizare tocmai prin acceptarea pluralismului interzis de socialism. Omenirea l-a experimentat deja cu rezultate tragice si sper ca invatamintele sa nu fie uitate, iar intoarcerea la Utopie sa nu se mai petreaca vreodata, cel putin in Romania. Cei care doresc socialism (sau orice fel de „ism”, precum „totalitarism”) in Canada si au energie, sunt liberi sa militeze acolo pentru „egalitarism”si altele asemenea. Doar ca tocmai astfel de sisteme sunt cele care „deranjeaza” pe individul de alaturi, care nu este lasat sa gandeasca si sa se comporte liber, ci este supus constrangerilor. (Sper ca nu va aparea o replica de felul „toti suntem constransi pentru ca nu avem voie sa traversam strada pe unde ne vine, ori nu ne putem impusca vecinii atunci cand asculta manele la volumul maxim al televizorului”.)

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Septembrie 20, 2014 la ora 18:27

  Pentru Micul Iliescu (aka PONTA) s-au strans 70.000 de oameni pe Arena Nationala.
  Dar pentru MOise Guran,cu emisiunea BIZIDAY nu s-au adunat nici macar 2 oameni.
  RUSINE

  Răspunde
   
  1. Kristina
   Septembrie 20, 2014 la ora 21:39

   Am inteles ca biletele pentru intrare la stadion au fost gratuite.
   Si aspectul ,cel putin vazut din satelit(zic unii):
   „Stadionul arata precum o pata rosie….”
   Premierul si_a aniversat ziua in stil chinezesc,
   autentic chinezesc…si
   in ce priveste discursul,ramanem fara nici o indoiala este autentic 100% comunist.

   Răspunde
    
  2. Stelian
   Septembrie 20, 2014 la ora 21:46

   Unde nu s-au strans nici doi oameni pentru Moise?

   Răspunde
    
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Septembrie 20, 2014 la ora 18:21

  Au inceput sa dispara capacele de canalizare, deci a inceput campania electorala.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Septembrie 20, 2014 la ora 18:01

  Micul Iliescu aka Ponta victor viorel s-a lansat in campania electorala, prin cenzura asa emisunii biziday si a realizatorului ei, Domnul MOISE GURAN.
  Asa ca aveti grija pe cine votati, daca doriti sa mai aveti net si sa va exprimati opiniile si gandurile pe acest site.

  Răspunde
   
 • Mediere penal
  Septembrie 20, 2014 la ora 11:16

  Oamenii astia idioti din politica nu inteleg ca nu mai suntem in evul mediu ? Ca o emisiune inchisa nu face ca realizatorul ei sa taca, sau ca excluderea cuiva nu inseamna ca i se ia si viata. Mai mult de atat ca si daca ii iei viata cuvintele lui tot vor ramane peste timp si vor spune ca ” Eppur Si Muove ” ?

  Răspunde
   
 • dan
  Septembrie 20, 2014 la ora 09:23

  Circuitul lemnului este urmatorul. Firmele care au actele beton si apparent sunt respectabile cumpara lemnul, busteanul, de la firme care sunt ale unor persoane care nu pltesc nimic la stat un fel de firme fantoma, pe care niste samsara de lemn le infiinteaza, ulterior taie paduri si apoi le abandoneaza. Ar trebui ca de exploatare sa se ocupe doar firme care sa fie licentiate care sa aiba in proprietate utilaje forestiere , firme de care sa nu poti sa le abandonezi dupa ce ai taiat o prtida forestiera. De asemeni firmele cu actele beton sunt defapt complici ai furnizorilor lor deoarece stiu ce fel de faceri fac persoanele care le vand lemnul.

  Răspunde
   
 • George stamatoiu
  Septembrie 20, 2014 la ora 09:11

  Felicitari pentru tot ce faceti. Mergeti inaninte. Votati antiPONTA ORIUNDE ATI FI. Este una din putinele emsiuni de educatie economica. Buna pentru tineri dar si pentru pensionari.

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 20, 2014 la ora 08:29

  Sari la gatul lor, Moise, nu-i lasa. Toti mafiotii si infractorii au ajuns sa ne dea lectii in tara asta si sa ne spuna la ce sa ne uitam la TV si la ce nu.

  Daca Ponta avea demnitate se retragea din campania electorala, recunoscandu-si incompetenta guvernamentala crasa.

  Lipsa de perspective a nivelului de trai in Romania arata clar ce pot alde Ponta.

  Răspunde
   
 • ionescu
  Septembrie 20, 2014 la ora 08:22

  Domnule Guran o sa plubicati ce rating aveti la TVR sa vedem ce produceti?Va rog frumos sa nu stergeti commentul cum faceti de obicei….va considerati profesionist…

  Răspunde
   
 • Cristian
  Septembrie 20, 2014 la ora 07:06

  Fara emisiunea domnului Guran la TVR, nu mai ai la ce altceva sa te uiti. Pentru asta plateam abonamentul. Succes la PRO-TV!

  Răspunde
   
 • alex
  Septembrie 20, 2014 la ora 01:38

  Bafta Moise eu o sa ma uit la emisiune de oriunde ar fi. Ponta este penibil si pe acest fapt va pierde multe voturi. Eu nu vroiam sa ma duc la vot dar asa mi-a venit o pofta si o sa fac ce pot sa conving si pe altii.

  Răspunde
   
  1. Carla Mica
   Septembrie 20, 2014 la ora 15:07

   Moise oriunde ai difuza emisiunea te vom urmari. Cu prostii nu merita sa te pui ca au mintea odihnita … Poti fi mandru totusi de faptul ca daca Ponta se omoara cu firea(dar nu Vranceanu:))))..) sa iti inchida emisiunea inseamna ca face parte din cei care iti fac audienta!
   :))). Pacat ca nu intelege nimik din ce ne comunici. Iti scriu de pe A1- Saliste unde se sta, evident. In toamna voi vota!!!! Macar sa am constiinta impacata ca mi-am exprimat parerea si nu imi vor fura guvernantii votul.

   Răspunde
    
 • saba
  Septembrie 20, 2014 la ora 01:33

  Domnu Guran, sunt foarte impresionat de popularitatea pe care o aveti. Cum se spune cind pierzi stii ce pierzi. Asa si cu grila la TVR1. Si cu romanii care va stiu, dar si cu dvs si declaratiile incendiatoare sau amenintatoare pe la colegi si cunoscuti. Excelent, la razboi ca la razboi – acesta-i spiritul.
  Vad ca unii va mai „pisca” totusi: „Vedeti ce face cenzura domnule MOise. NIciodata in viata dumneavoastra sa nu mai cenzurati pe altu” sau „Moise … zi-ne si noua ce partide te-au contactat?” Nici asta nu-i rau – mai revenim printre oameni si asa o sa vina, probabil, timpul ca romanii sa fie siguri de alegerea lor. Si nu uitati un lucru: spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cine esti. Sunt unii in spatele dvs care nu merita sa imparta nici o bucata de mamaliga cu dvs – e pacat sa va ploconiti lor. Ploconiti-va noua, romanilor care va pretuim la valoarea dvs crescinda. Cum se spune: speranta reciproca. Sa auzim numai de bine.

  Răspunde
   
 • Ady
  Septembrie 19, 2014 la ora 23:01

  Felicitari pt.profesionalismul de care dati dovada cat si pt. curajul cu care spuneti ceea ce ganditi chiar daca-i supara pe altii.
  Acest curaj l-am intalnit la Serban Huidu in emisiunile lui, sper sa nu va supere afirmatia.
  Si tot o persoana curajoasa il consider si pe Traian Basescu.
  Dupa mine toti 3 sunteti persoane puternice, informate, analitice si cu dorinta de a se lupta cu cei certati cu legea, a.i. romanii sa numai gandeasca ceva de genul, la noi nu se va schimba nimic in bine.
  Numai bine va doresc, doar sa ne spuneti de unde va putem urmari.
  P.S. Pe cand erati la antene, v-am vazut in trecat, asta datorita postului, de cand sunteti la TVR v-am urmarit toate emisiunile de vreo 3,5 ani incoace.

  Răspunde
   
 • Avram Iancu
  Septembrie 19, 2014 la ora 22:40

  DE CE NU IESIM IN STRADA ?!
  Cate trebuie sa mai inghitim de la acesti politicieni tradatori de tara?

  Răspunde
   
 • constantin
  Septembrie 19, 2014 la ora 22:37

  sincer ???….eu cred ca a rezistat si asa prea mult…ma asteptam cumva …pun pariu ca daca nu ai fi fost in concediu ,asta s-ar fi intamplat de luna trecuta..e clar ca il deranjezi pe PRIMUL MICINOS .Nu e problema , NOI te urmarim pe orice post o sa apari.Succes !!!

  Răspunde
   
 • Silviu
  Septembrie 19, 2014 la ora 22:31

  Ajutoooooooooooooooooooooooooooor!
  Chiar incepe sa ma enerveze la culme tara asta plina de nesimtiti egoisti.
  Moise, sunt administrator la o firmă in sibiu cu 42 de angajati in sibiu care aduce in tara asta anual 700.000 eur de la elvetieni si tot mai mult in ultima vreme am impresia ca idioții astia care ne conduc nu merita sa traiasca in aceeasi tara cu noi, cu atat mai mult sa conduca.
  Cand mai faci emisiuni prin tara te invit si la noi sa schimbam idei despre ce putem face mai mult, mai bine pentru romania pentru ca ulterior tot noua sa ni se întoarcă rezultatele, sa ne fie mai bine.

  Moise cand mai ai drumuri prin tara te rog vino la sibiu sa vezi cum tineri de 30 de ani pricep mai multe si doresc sa facă din tara asta un loc mai bun pentru noi toti pentru ca idioții astia care ne conduc sunt niste incapabili.

  Răspunde
   
 • Apostolescu Bogdan
  Septembrie 19, 2014 la ora 21:22

  Domnule GUran ,

  Vrea sa va mentionez un singur lucru pe care dumneavoastra consider ca il stiti deja :

  Tin minte stirea cu sechestru pus pe sediile antelor in urma faptelor penale ale inculpatului Dan Voiculescu in care distinsul domn Victor Ponta a iesit pe post precizind ca :”Atît timp cît voi fi lider politic şi cetăţean al României, sînt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3 / Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la libera exprimare şi independenţa presei“, .

  Se pare ca in acest interval domnul Ponta a uitat de aceastra libertate a presei drept dovada ca emisiunea dumneavoastra nu mai este difuzata .

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Septembrie 20, 2014 la ora 00:41

   „N-am discutat cu Tănase de când e în funcţie, nu am călcat la TVR. Am o dezamăgire faţă de el”, spune dl. Ponta. Inseamna ca dl. director/presedinte liberal al TVR a anticipat nemultumirea d-lui Ponta. In fine, observandu-se ca nu da bine la imagine, probabil ca emisiunea d-lui Moise nu va fi clintita din grila.

   Răspunde
    
 • danvl
  Septembrie 19, 2014 la ora 21:00

  Sti ceva Moise…Nu sunt de acord cu tine….Daca te dau javrele afara din TVR faci bine si gasesti repede o alta televiziune unde sa te pot urmari caci mie mi-a ajuns o vara fara tine. Nu mai vreau alte cateva luni. Cand am plecat in timpul ienii 2013 afar din tara sti ce emisiune urmaream…..inregistrarile tale…caci nimc altceva nu merita de pe tvr

  Răspunde
   
 • VictorL
  Septembrie 19, 2014 la ora 19:49

  @Moise.Daca dispari de la TVR cu ce mai face rating? Dargos Patraru? Da ma lasi?…
  Cind o pui de prima televiziune proprie iti fac o donatie; dupa buget…
  Basescu ne spune cum stam si il platim pentru asta.Ma lasa rece ca suna a campanie electorala…Daca Ponta facea ce trebuie nu ar mai fi fost motive de critica .
  Pina la urma ,,discotecarul” mi s-a parut singurul mai normal dar a dat si ala cu bita in balta.

  Răspunde
   
 • Csaba
  Septembrie 19, 2014 la ora 19:27

  Nu mor caii cand vor cainii!!!!!!Suntem alatur de voi!!!

  Răspunde
   
  1. Kristinam
   Septembrie 19, 2014 la ora 20:45

   sa fim seriosi: PONTA e mai de graba un papagal(cum a ajuns el in scena politica din Romania???aud????)
   Iar caii par sa fie mai de graba magari in povestile astea:)
   Nu toti mai pun botul ,dupa o anumita varsta la inflamatii
   e mai greu sa inghiti,mesteci mai incet,inghiti mai greu…
   Lamaile tot 17 lei/kg in Romania.
   Succes la emisiuni pe TVR.
   si sa aveti audienta cu care va laudati!

   Răspunde
    
 • Constantin
  Septembrie 19, 2014 la ora 19:11

  @ Marian _ Atat timp cat membrii guvernului considera ca rolul executivului in crearea de noi locuri de munca trebuie sa fie redus, cred ca vorbim despre un guvern ultraliberal, nu-i asa?! Aasadar, cum sa fie prea multi asistati social? Pe de alta parte, „mult” sau „putin” sunt notiuni relative, care au relevanta doar prin raportare la unele elemente de referinta. Multi, in raport cu ce? Cu numarul de contribuabili? Cu starea economiei? Cu PIB? Cu dorinta membrilor guvernului de a castiga viitoarele alegeri? Cu numarul de taxe si impozite din tara noastra? Cu cuantumul lor? Nu stiu, fiecare directie de abordare poate da nastere unor discutii substantial difertite. Motivatia muncii este alta mancare de peste. Ea reprezinta un fenomen complex, asa cum ziceti, dar in care nivelul salarial reprezinta doar o parte, relativ mica. Cea mai importanta parte este de natura psihologica (dar se bazeaza, intr-adevar, pe chestiuni sociale cat se poate de strans legate de material). Veti fi surprins, poate, ca doua persoane care lucreaza in conditii identice sa fie total diferite din punct de vedere motivational la serviciu si sa obtina rezultate foarte diferite in munca. M Friedman a imaginat un model de compensare conform caruia cetatenii sa fie stimulati sa munceasca prin reducerea taxelor. El functioneaza relativ bine intr-o societate liberala precum cea nord-americana, unde exista tot felul de deduceri de taxe, in locul subventiilor prezente in statul de tip asistential european. Si totosi, SUA, spre exemplu, nu duc deloc lipsa de somaj. Sa fie oare cetatenii americani mai putin motivati sa munceasca, sau somajul nu prea este acelasi lucru cu lipsa de motivatie a muncii?! Pai, asa ma gandeam si eu. Legat tot de motivatie, foarte bine observati ca te poti angaja la o firma pe salariul minim, chiar daca esti supracalificat, sperand ca apoi sa avansezi in cariera; in SUA nu este o problema sa lucrezi in in tinerete casier la supermarket ori la Mac. Sau pe o slujba provizorie de pe care poti sa avansezi ulterior daca esti competent. In patria noastra, daca te angajezi maturator la o firma, pentru ca altceva nu ai gasit la un moment dat, desi ai studii superioare, apoi maturator iesi la pensie, iar actionarii-manageri (cei care „au abilitatea de a-si dezvolta firma si de a evolua”, dupa cum spuneti), vor fi fericiti ca au cei mai bine pregatiti maturatori. De ce ? Pentru ca ne batem joc de resurse, inclusiv de cele umane. Nimeni nu sesizeaza daca un angajat este utilizat suboptim in Romania. Daca tot se fura atat de mult, padurile sunt tocate etc. cine mai baga de seama ca la nu’s ce birou nenorocit a fost promovata amanta directorului si nu omul de serviciu care are studii superioare? (Pentru cine are neintelegeri, ma refer [inclusiv] la agenti economici cu capital privat – mai putin la multinationale.) Cum se poate sa existe o asemenea risipa de resurse si o astfel de ineficienta in economia romaneasca? Revedeti emisiunile d-lui Moise din arhiva. „tot ceea ce vine din Germania e bun, ceea ce e romanesc e prost”_ Pai, asa este. Produsele sunt sau nu competitive indiferent de locul de origine, iar consumatorii isi calculeaza costul de oportunitate la achizitia lor. Nimeni nu poate fi constrans sa cumpere produse scumpe si proaste doar pentru ca sunt fabricate intr-un anumit loc. Asta ar fi o atitudine profund anticoncurentiala care ar avea ca efect scaderea si mai mult a calitatii produselor romanesti si cresterea pretului acestora. In economie ea se traduce prin bariere (taxe) la import. Este absurd in interiorul UE, in contextul acordurilor de liber schimb, al globalizarii etc. Patronii romani trebuie sa-si eficientizeze activitatea in sensul celor scrise mai inainte, astfel incat produsele lor sa fie competitive. Adica, trebuie sa renunte la X5 inmatriculat pe firma si sa mearga cu metroul, sa utilizeze cat mai eficient resursele si sa nu-si puna amantele incompetente in functii importante samd. Daca nu reusesc, firmele lor trebuie lasate sa falimenteze, iar la urmatoarea investitie sa-si angajeze manageri care urmaresc criterii de eficienta in conducerea firmei. Exportul NU este un obiectiv in sine, competitivitatea, in schimb, este. Pentru a fi competitivi, muncitorii romani trebuie sa fie si instruiti. Despre educatie s-a scris la un alt thread.

  Răspunde
   
 • Violeta
  Septembrie 19, 2014 la ora 19:02

  De ani buni am asteptat cu mult interes emisiunea ta. FFF interesanta si pertinenta, iar din punctul meu de vedere, fara simpatii politice. Mereu m-am intrebat unde sunt oamenii care ar trebui sa te auda????? De ce, caracteristica predominanta si definitorie ptr poporul roman, este uitarea trecutului, de ce nu putem invata din greselile inaintasilor? Istoria este ciclica si se repeta, dar noi uitam. Cum uitam cine ne-a vandut tara de 25 de ani incoace,cum uitam promisiunile electorale de fiecare data, cum ne vindem pe nimic…. galeti, becuri, umbrele, pui…….
  Deci, putere de munca sa ai, sa faci emisiuni la fel de bune, ptr ca vei fii ascultat. Esti cel mai bun in domeniu si sper sa ramai acelasi jurnalist, impartial si cu capul pe umeri

  Răspunde
   
 • amariutii
  Septembrie 19, 2014 la ora 18:55

  asa ceva nu trebuie ingaduit este una din cele mai interesante emisuni pt publicul intre 30 si 60 ani

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Septembrie 19, 2014 la ora 18:27

  Cred ca era buna o emisiune la DIGI 24.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Septembrie 19, 2014 la ora 18:22

  Daca scot emisiunea din grila, nu ar trebui sa mai platim nici noi taxa radio tv.
  Nu ne oferiti nimic, nu va platim nimic.
  Degeaba ies in strada 20.000 de oameni, daca nu ies in strada cel putin 2.000.000 de oameni.
  Deja domnul Ponta se vede Presedinte.
  Daca nu-l aparam pe Moise si nu ne aparam pe noi, o sa fie vai si amar de Romania.
  Vedeti ce face cenzura domnule MOise.
  NIciodata in viata dumneavoastra sa nu mai cenzurati pe altu.

  Răspunde
   
  1. marcel
   Septembrie 19, 2014 la ora 21:35

   Din pacate tov. Ponta o sa iasa.
   Ne meritam soarta.

   Răspunde
    
 • dpnh
  Septembrie 19, 2014 la ora 18:01

  Eu am toata admiratia pentru curajul, forta, dinamismul si profesionalismul tau. Esti deja o figura proeminenta in zona business-ului romanesc si ma bucur de faptul ca propavaduiesti adevarul economic.
  De asemenea, vreau sa adaug un mare multumesc pentru daruire, obiectivitate si aportul personal la desteptarea natiunii!

  Nu ma indoiesc nici o clipa ca vei disparea de pe sticla. Cu TVR sau nu, sunt sigur ca te vei descurca in ciuda oricaror „probleme de scena”; fie cat de „incarcate”, „coafura va rezista”.

  Sanatate si noroc bun.

  Răspunde
   
 • Marius
  Septembrie 19, 2014 la ora 17:44

  Emisiunea ar fi foarte vizibila de la 19.00 , 20.00 sau 21.00 . Bate-ti fierul cat este cald!

  Răspunde
   
 • Spectator
  Septembrie 19, 2014 la ora 16:51

  Moise … zi-ne si noua ce partide te-au contactat?

  Hai … ca si tu trageai de la doamna Varga niste nume … tu? ne poti da niste nume?

  Răspunde
   
 • ionamaru
  Septembrie 19, 2014 la ora 16:11

  ..pt mine esti f bun profesionist , asa ca te urmaresc ,, ca pe butelie ,, Salut Moise !

  Răspunde
   
  1. IRINA ILDI
   Septembrie 26, 2014 la ora 01:12

   SUPER EMISIUNEA STAU OCHI SI URECHI ATENTA DE LA INCEPUTUL PANA LA SFARSITUL EMISIUNII CONTINUATI TOT ASA IMI PLACE CUM ZICE ROMANU CEI IN GUSA SI IN CAPUSA BRAVO VOUA !!!!!

   Răspunde
    
 • un turist
  Septembrie 19, 2014 la ora 16:03

  Da Moise stateam pina la miezul noptii sa te vad in reluare la TVRI si intotdeauna nu am regretat.I-mi pun intrebarea de ce oara Romanii care au avut curajul din 1989 sint in asa fel de descurajati sau infricosati sau bine spus indobitociti. De ce nu mai au curajul de altadata??? Dreptate au aceia ce spun ca Romania va avea un viitor cam sumbru si intunecat.Cum s-a mai spus salariile sint din cele mai slabe. Nu putem compara China cu Romania unde sint preturi diferite si alt sistem de trai. Da va veni televiziune comunista comandata de cei din putere REVIVA CEAUSESCU!!!!!!!!!!!! Da Moise spui adevarul si esti pe lista de pedepsire dar sa fi cu sufletul impacat ca de la majoritate ai un vot positiv.PRO TV este un post care se poate vedea si in strainatate si ar fi bine sa mergi la ei ca nu sint comandati de postcomunisti.Pina atunci succes pe toate drumurile.

  Răspunde
   
 • Eroul Bula
  Septembrie 19, 2014 la ora 15:48

  Moise, fii linistit. A zis Plagy ca n-are nimic cu tine.

  So …… la ce televiziune te vedem de saptamana viitoare ? 🙂 )))))

  Răspunde
   
 • Octavian Capatina
  Septembrie 19, 2014 la ora 15:42

  Daca isi permit sa te alunge de la TVR, ar trebui sa iesim din letargie, sa iesim in strada. Cu totii, cu sutele, cu miile.
  E un DEZASTRU in toata administratia romaneasca !!! Numai si numai politruci peste tot, care, DA, nu inteleg nimic. E F.F.F grav.
  Apropo de profesionisti la TVR:
  Elena Udrea la o emisiunea la TVR odata a zis ca e impotriva reducerii CAS, apoi, la 2 minute distanta a acuzat guvernul ca nu face nimic pentru investitori, dar nimic a subliniat doamna !!! Poetul M.D. ii facea ochi dulcii dar moderatorul n-a sanctionat-o!

  Răspunde
   
 • Daniel
  Septembrie 19, 2014 la ora 14:47

  Ma asteptam de mult sa opreasca emisiunea pentru ca Moise prezenta realitatea din tara asa cum este ea si normal ca au fost oameni la care nu le convine acest lucru.
  Am constatat cu stupoare faptul ca scopul final este indobitocirea populatiei din Romania pentru ca noi sa fim platiti cat mai prost posibil si cat mai usor de manipulat.

  Răspunde
   
 • Nicolae Oprean
  Septembrie 19, 2014 la ora 14:36

  Stimate domnule Guran nu vreti sa faceti un bine Romaniei si sa candidati la Presedentie? Ar fi un prim pas spre noarmalitate in aceasta tara si sunt sigur ca ati avea sanse foarte mari sa fiti ales presedinte. Ati da un semnal puternic oamenilor care mai si gandesc in tara asta si care ar putea sa influenteze pana la urma in bine mersul tarii.

  Răspunde
   
  1. Dan
   Septembrie 21, 2014 la ora 21:59

   Este singura emisiune pe care o urmaresc la tvr1. Felicitari domnului Moise Guran si mult suuces in viitor. Ar fi fost o idee minunata sa candidati … rezultatul ar fi putut fi SURPRINZATOR.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase