BIZIDAY: Marţi, 9 septembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la BIZIDAY: Marţi, 9 septembrie 2014

 • Cris
  Septembrie 11, 2014 la ora 15:44

  „Cumintenia Pamantului” o incercare de spalare si sifonare de bani publici prin apelul patetic la sentimente nationale.

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 11, 2014 la ora 14:30

  Nu mai deschide nimeni nicio firma in Romania. Taxele sunt aberante, coruptia e in floare si oamenii au venituri africane. Posibilitatile de a recupera investitia sunt foarte reduse. Uitati-va si voi in jurul vostru cate firme au dat faliment: Praktiker, Obi, Real, etc….

  Toate au mizat ca Romania va iesi din foame iar acest lucru nu s-a intamplat.

  Răspunde
   
 • ovi
  Septembrie 10, 2014 la ora 13:40

  Daca patronii dau inapoi, afla Dl Moise ca si viitorii patroni se mai gandesc daca se deschida ceva in Romania. Personal din cauza taxelor mari si a mediului economic impredictibil, am decis ca intr-o luna sa fac un business nu la noi, ci in Irlanda….Taxe mici si castig mai bun…
  Asta e situatia de la noi…Politicienii ne alunga din tara…..Vor ramane doar cu pensionarii si atunci sa vezi cum ii vor linsa….

  Răspunde
   
 • cornel
  Septembrie 10, 2014 la ora 11:00

  In Romania avem inca o legislatie de tip comunist in ceea ce priveste piata obiectelor de arta, o legislatie care incalca dreptul de proprietate. In Germania piata tranzactiilor de obiecte de arta este o piata libera care se ridica cam la 3 miliarde de euro pe an si din care statul german incaseaza taxe si impozite.

  Răspunde
   
 • Stelian
  Septembrie 10, 2014 la ora 10:56

  Moise cand spui ca economia nu e aritmetica, eu te cred. Dar aplicand exact acelasi principiu, scaderea unei taxe nu poate avea efectul opus cresterii acesteia, caci atunci ar fi aritmetica. Eu te cred ca tu crezi ca reducerea CAS va aduce crestere economica, dar ramane sa vorbim despre asta anul viitor in august.

  Răspunde
   
 • Observator
  Septembrie 10, 2014 la ora 09:24

  Buna emisiunea per general, mai putin partea cu imobiliarele unde ‘este un stoc mare de imobiliare ca si oferta si cererea nu prea este’ si totusi preturile cerute/visate de proprietari cresc timid ?!

  –oare ??!

  – nu cumva e putred ceva in ‘Roamania’ …banci, imobiliari ?!

  sau sa fie doar interesul enorm !!!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Septembrie 10, 2014 la ora 02:39

  Importanta reducerii CAS la angajator se poate evalua prin analiza evolutiei disponibilitatii sale de a crea noi locuri de munca, acesta fiind in fond obiectivul declarat. Spre exemplu, va fi determinat managerul unei firme mici, precum intreprinderea Biziday sa mareasca echipa? Cu o persoana care sa se ocupe de strangerea de fonduri si relatiile cu sponsorii, spre exemplu, sau cu cineva care sa se ocupe de activitatea online, ori un nou coleg care sa editeze materialele difuzate si sa le publice intr-o carte sau o colectie de CD-uri samd? Parerea mea este ca nu, iar pentru o întreprindere mare cresterea numarului de personal este si mai putin probabila. Managerul se poate intreba ( si noi odata cu el) ce ar trebui sa se intample totusi in economie pentru ca el sa angajeze pe cineva? Este simplu, iar raspunsul vine de la sine, ar trebui ca afacerea lui sa se dezvolte, sa existe o piata certa pentru produsele sale si afacerea sa fie profitabila si predictibila. Cei cativa banuti ramasi din scaderea CAS NU sunt suficienti. Ei se vor duce in bruma de profit a firmei, mai exact vor reprezenta cativa litri in plus de benzina in rezervorul urias al icscinciului cu care patronul-manager se fataie pe stradutele inguste si aglomerate ale Bucurestiului, spre exemplu. Scaderea TVA, insa, inseamna crestrea puterii de cumparare a clientilor si implicit a cererii pentru produsele pe care le ofera firmele. Daca banii nu ajung in China pe produse de import (si aici se poate discuta ceva mai mult, bunaoara, avand in vedere faptul ca produsele ieftine de calitate slaba importate din China se vand atunci cand puterea de cumparare este redusa), exista premisa ca firma sa angajeze inca un lucrator. (Nu discut acum despre antagonismul fals dezvoltare prin cerere sau prin oferta si diversele modele economice derivate din el.)

  Răspunde
   
 • Stelian
  Septembrie 10, 2014 la ora 01:50

  Mult mai „calm” astazi in vorbire. Frumos.
  Eu nu cred ca Scotia se va iesi din UK. Cred ca asa cum le tremura pantalonii englezilor de la putere, la fel, daca nu chiar mai rau, le tremura si guvernantilor scotieni. Cred ca scotienii vor intelege, daca nu stiau deja, ca au obtinut multe din ce au vrut, cu organizarea acestui referendum si vor vota „NU”. Daca englezul nu va simtii aceasta despartire in viitorul foarte apropiat, scotianul va avea de suferit anul acesta, prin multe schimbari imediate pe care trebuie sa le faca. Plus ca nu cred ca vor fi parte a UE automat, ci s-ar putea sa inceapa negocieri de aderare. Foarte complicat daca vor spune „DA”.

  Răspunde
   
 • Stoiadin Mihai
  Septembrie 9, 2014 la ora 23:56

  Foarte bună emisiune/emisiuni. Țineți- o tot așa. Actualizările pe net ale emisiunilor și nu numai sunt „ok”. Mulțumim.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase