(P) Un pas simplu pentru a deveni un antreprenor modern

M8A9351_RGB_RT

Din ce în ce mai multe IMM-uri din România acceptă plățile electronice, ba chiar încep să le prefere, având în vedere siguranța pe care acestea le conferă comparativ cu metodele clasice de plată.

Drumul economiei românești spre performanța înregistrată de alte piețe dezvoltate din Europa depinde și de „revoluția” formelor de plată, iar statisticile arată clar acest lucru. Dacă în România, 80% dintre tranzacțiile efectuate de firmele mici și mijlocii se bazează încă pe numerar,în Europa lucrurile stau cu totul altfel.

Chiar și în Polonia, o țară cu care ne place să ne comparăm, raportul dintre plățile electronice și tranzacțiile cu numerar este aproape inversat. Doar 29% dintre sumele tranzacționate în Polonia reprezintă plăți cu numerar.

Mai simplu spus, nu mai poți fi un antreprenor modern, care să poată relaționa inclusiv cu firme din zone dezvoltate din Europa, atât timp cât rămâi „sclavul cash-ului”. Cea mai simplă, dar și cea mai eficientă metodă pentru a fi în tendinţe este achiziționarea unui card de firmă, cum ar fi cardul Visa Business Debit, un produs disponibil la aproape toate băncile importante din România.

Plăţile electronice explodează în România

Evoluția tranzacțiilor electronice din ultimii ani demonstrează că o bună parte dintre antreprenorii din România au realizat deja avantajele plăților cu cardul de firmă, fapt demonstrat de creşterea numărului de carduri pentru companii la nivel de piaţă (+14% carduri Visa Business). Potrivit datelor raportate de Visa Europe în România, numărul tranzacțiilor cu carduri Visa pentru companii a urcat cu 21% anul trecut, aceasta fiind și una dintre cele mai mari creșteri din Europa.

Antreprenorii locali încep să prefere plățile electronice, mai ales în contextul în care, spre deosebire de formele clasice de plată, cum ar fi biletul la ordin sau cec-ul, plata cu cardul elimină total posibilitatea ca tranzacția să fie ” o țeapă” dată de firma cu care ai încheiat contractul.

Avantaje clare faţă de plăţile cash

Trecerea de la plățile în numerar la utilizarea unui card de firmă are, însă, mult mai multe avantaje. De exemplu, pentru că băncile care emit aceste produse au parteneriate cu majoritatea furnizorilor de utilități, plata gazelor, a electricității sau a abonamentului de internet se poate face, fără comision, cu un simplu click. Tot necomisionate sunt și plățile directe către furnizori, spre deosebire de situația în care trebuie să retragi bani din cont sau să introduci un ordin de plată.

Nu în ultimul rând, cardurile de firmă sub sigla Visa permit crearea unor subconturi pentru angajați. Spre exemplu, șoferii tăi pot achita benzina, fără comision, direct cu cardul de firmă. Produsul permite controlul total asupra acestor subconturi, în condițiile în care antreprenorul poate fixa oricând limite asupra plăților.

În cazul unor achiziţii urgente, antreprenorul poate direcţiona la timp suma necesară pe cardurile de firmă ale angajaţilor şi, de asemenea, poate verifica rapid dacă suma a fost cheltuită în scopul pentru care a fost alocată.

Prin urmare, este chiar simplu să fii un antreprenor în tendinţe!

stiri verificate

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la (P) Un pas simplu pentru a deveni un antreprenor modern

 • sorin1
  Septembrie 11, 2014 la ora 12:50

  Și eu sunt pentru plataprin inermediul cardului. Problema e că dacă ceri P.O.S-ul pentru a introduce/scoate în siguranțà propriul card, vânzătorii de după tejghea se uită la tine de parcà ai vrea să-i judeci de ceva …ca și când i-ai priva de obiectul muncii(…) Dacă megeți la marele hypermarket METRO ,veți fi surprinși că NU vi se permite să vă introduceți/scoateți DE CĂTRE DVS cardul în/din P.O.S.
  Deși am explicat amabil că se pot filma oricând față/verso datele de pe card de către un banal telefon cu filmarea pornită pus după tejghea -ceea ce mi s-a și întâmplat-, mi s-a spus că politica firmei este să se înmâneze casierițelor cardurile, de către clienți. Păi mie nu-mi cere cadul nici nevastă-mea.
  La DEDEMAN am ajuns sà mà rog de casierițe să fie amabamabile cu mine și să-mi permită să NU le înmânez cardul MEU cu banii MEI, nu pt. ca le-aș bănui de ceva , ci pur și simplu din rațiuni de securitate.
  Să nu uităm că românii …orișiunde cresc. Salariile ce mai descresc.

  Răspunde
   
 • bogdan
  Septembrie 9, 2014 la ora 15:31

  Plata cu cardul nu e deloc la indemina cind vorbim de evaziue fiscala. Cum sa dai un salariu la negru pe card? Nu merge. Iar ca sa-l dai la negru, trebuie ori sa ai bani cash, bani negri. Ca sa nu tai factura pe o lucrare si sa nu platesti TVA, trebe iarasi cash. Cash care nu poate ajunge in contul bancar. Si tot asha.
  Altfel, daca n-ar fi constringerile astea de evaziune fiscala, orice firma cu mai jmult de 10 angajati ar prefera contul bancar.

  Asha ca… diferenta de la 80% cash in Romania la 29% cash in Polonia reprezinta diferenta de evaziune fiscala intre cele doua tari in zona IMM-urilor.

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 8, 2014 la ora 12:17

  Pentru a putea supravietui, un „antreprenor modern” roman trebuie sa faca evaziune fiscala iar asta nu se face cu cardul.

  Pentru ca utilizarea cardului sa devina un sport de masa in Romania, trebuie sa scada comisioanele atat pentru utilizatori cat si pentru comercianti. Bancile trebuie sa inteleaga ca au trecut vremurile cand se ingrasau din carduri.

  E vremea bancilor suple, cu comisioane rezonabile. S-a terminat cu haiducia.

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Septembrie 8, 2014 la ora 15:41

   Faptul ca bancile inca mai au comisioane mari la carduri, atesta faptul ca haiducia nu s-a terminat in Romania. Bancile vor trage de ea cu dintii, deci slabe sperante sa se termine in viitorul apropiat. Afirmatia dvs cred ca este mai mult o dorinta.

   Răspunde
    
   1. nicu
    Septembrie 8, 2014 la ora 16:38

    Sa nu uitam ca prin Europa cred ca numai noi am ramas sa platim comision la retragerea banilor de la ATM. Sa nu mai zic de retrasul de la alta banca.

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase