Clubul celor care muncesc în România, episodul 12

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la Clubul celor care muncesc în România, episodul 12

 • Mihaela
  Octombrie 1, 2014 la ora 20:09

  As fi vrut sa va descriu o situatie din invatamantul postliceal.Am cautat adresa dumneavoastra de e-mail dar nu e publica. E o situatie simpla si in acelasi timp de neinteles pentru mine. NU SE FAC ORELE! E SISTEM DE STAT SI COPII MAI CA NU SUNT RUGATI SA NU MAI VINA LA SCOALA!
  NU am suficenti banii pentru a-i da in judecata. Si reclamatia mea ar fi o „frectie la piciorul de lemn” , intr-un oras unde politicul si oamenii numiti politic fac legea.
  As fi vrut sa va scriu un e-mail dupa cum v-am spus dar poate gasesc alt mijloc de a va face cunoscut acest caz. Aici nu cred ca aveti timp sa cititi, si inteleg.
  M-am gandit la dumneavoastra domnule GURAN , pentru ca va ascult la radio , va urmaresc emisiunea si m-ar interesa parerea dumneavoastra , cu privire la situatia data.
  CE E DE FACUT?

  Răspunde
   
 • stefan
  Septembrie 6, 2014 la ora 10:41

  eu fac parte din generatia ce va plati pensia generatiei lui Moise si ,da… sunt putin speriat cand ma uit la colegi mei de facultate.Sper ca toti cei din generatia mea sa avem putina viziune si sa putem sa ne ducem pana la capat rolul de sprijin financiar pentru parinti nostri.Nu este deloc dificil daca majoritatea ar munci si romania ar pune in valoare turism,industrie,agricultura etc. este realizabil si in cifre.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Septembrie 6, 2014 la ora 11:07

   „Nu este deloc dificil daca majoritatea ar munci…” _ Munca nu este un scop in sine, dupa cum ajunsese sa se creada in perioada comunista (si nici macar munca eficienta, pentru ca depinde de politicieni cum sunt distribuite rezultatetele muncii), dar ea reprezinta un factor esential de dezvoltare a unui stat. Altul este nivelul de educatie al cetatenilor. Ori, daca un obiectiv posibil/dezirabil este dezvoltarea Romaniei, iesirea din groapa in care se afla se poate realiza doar prin alegerea in functii de conducere a unor oameni onesti si competenti, care sa aplice politici publice performante. Calitatea politicienilor depinde in mod direct de nivelul de instruire al alegatorilor, iar Romania are cea mai mica pondere a absolventilor de studii superioare din intreaga Uniune Europeana, aproximativ jumatate din media UE. Asa se explica faptul ca votul se cumpara cu galeata si turmele se transporta la urne cu autobuzele. Manipularea prin presa NU este efectiva decat in lipsa informarii si pe fondul educatiei precare. Calitatea slaba a manipularii (adica, altfel spus, prostirea electoratului) arata ca actorii politici sunt constienti de nivelul scazut al educatiei celor carora li se adreseaza, prin urmare nici nu considera necesar sa faca eforturi pentru utilizarea de instrumente sofisticate.

   Răspunde
    
   1. Stelian
    Septembrie 6, 2014 la ora 11:43

    Pai n-au trecut toti pe la guvernare? Ce politicieni n-au fost la guvernare si puteau face ceva in acest sens? Vadim?

    Răspunde
     
    1. Stelian
     Septembrie 6, 2014 la ora 11:47

     Sau ati vrut sa spuneti ca politicienii sunt reprezentantii fideli ai poporului? Caz in care sunt de acord.

     Răspunde
      
 • Cosmin Moise
  Septembrie 5, 2014 la ora 19:46

  1. Varsta de pensionare pentru „decretei” va ajunge la 80 de ani. Cine apuca!
  2. „decreteii” sunt si au fost buni doar ca si carne de tun si sa-i tina in viata pe autorii (si beneficiarii) decretului res[pectiv! stiti pe cineva sa se fi impotrivit? Cati copii s-au nascut nedoriti si au umplut, de atunci, case de copii (mai mult sau mai putin de exterminare).
  3. Cine o sa vrea sa traiasca din pensia de la stat isi merita soarta!

  P.S. Nu va uitati la pensionarii din ziua de azi! Nu o sa aveti parte de asa tratament! La munca sclavilor!

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Septembrie 5, 2014 la ora 20:29

   E ceva ciudat la firea noastra omeneasca. Ne dam seama ca va fi din ce in ce mai greu ca sa fii pensionar in Romania si totusi ne plangem ca pensia astazi e o bataie de joc. Logic ar fi ca, stiind ca va fi mai rau in viitor, pensionarii de acum sa se bucure de cum stau lucrurile astazi. Oare de ce nu stim sa ne bucuram niciodata?

   Răspunde
    
 • magicmike
  Septembrie 4, 2014 la ora 23:15

  Daca Romania alege sa isi omoare copii se bucura de rezultate…
  Alta solutie ar fi o promovare a imigrarii, dar nu sunt multi care vor in Romania, o tara destul de xenofoba si mult mai saraca decat alternativele din vest. In plus nu cred ca romanii ar vrea sa vina o cultura diferita si sa ii schimbe societatea, avem deja o minoritate care se integreaza greu…

  Răspunde
   
 • adrian
  Septembrie 4, 2014 la ora 20:05

  statistic vorbind ar fi corect acest studiu ,,ansa statistica si realitatea este iferent mare ….a/ti uitat de durata de viata scazuta ,,,cati romani vor mai apuca varsta de pensionare ,,////cati romani an ultimii 15 ani au cotizat ca sa primeasca o pensie ,,,,statistic nu anseamna realitatea mai ales peste 25 ani ,,sa fim seriosi nu stim ce ne asteapta la anul dar peste 25 ani

  Răspunde
   
  1. Alina
   Septembrie 4, 2014 la ora 22:33

   Adrian, cu siguranta nu vor muri 10 mil de pensionari dintr-o data. Sa invatam sa gandim pe termen lung. Posibil ca tu sa fi o persoana pesimista cu gene longevive care gandeste constant ca nu mai prinde pensia. Si daca traiesti mult si nu la un nivel de trai la care sperai? Ah…am uitat sa adaug ca in cazul in care nu mai apuci pensia, banii de la stat se pierd in comparatie cu pensia privata unde sumele cotizate intra in masa succesorala. Eu nu am de gand sa risc sa decida altcineva pentru mine prefer sa ma risc si sa economisc din timp. Ceva e mai mult decat nimic.
   Mai adaug ca aceasta problema nu a aparut pentru prima oara in Romania. Este o situatie intalnita in tarile care au fost in curs de dezvoltare, tari la care noi ravnim ca sistem economic. Deci pilonul 2, pensia facultativa si cea privata sunt lucruri care tin de modul normal de viata. Educatia financiara se face din scoala iar elevul intelege ca din momentul primului salariu trebuie sa economiseasca pentru pensie. E frumos sa pleci in vacanta la pensie decat sa-ti petreci timpul la cozi sociale.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase