BIZIDAY: Luni, 2 iunie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

13 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 2 iunie 2014

 • tree4me
  Iunie 4, 2014 la ora 01:02

  Abia acuma am urmarit emisiunea.
  „dati un leu pentru Ateneu” nu este acelasi lucru cu DNA. Deci este vorba de un supliment de 50 de politisti platiti cu 10,600 $/an. Si eu ma limitasem la dublul salariului minim, cam 7,000 $/an. Intreb acuma iar: citi romani care vreti sa donati aveti cel putin 10,600 $/an?
  Se revine iar la salariile medicilor, sa fie majorate (triplate?) si salariile celorlalti romani?
  Studiu de fezabilitate pentru Sibiu-Pitesti, iarasi masuratori? Nu as banui ca primul a fost „din burta” si chiar as opina ca orice studiu de acest fel prevede mai multe variante si sugereaza in final una din ele. Motiv sa zicem ca nu ar fi trebuit refacut. Am vazut un comentariu care justifica cu schimbarea tehnologiei. Credibil. In plus, probabil ca in prima varianta executia in 6 ani sa fi fost cu un cap, acuma, cum spune Ponta, de la doua capete, sigur va dura mai scurt, dar de ce numai 5 ani?
  Vad ca este vorba de STAT, el sa achizitioneze … freze. Nu stiu cit costa o freza, dar sigur un amarit de plug (pe care il poti instala pe un camion care poate fi folosit si la altceva in alte sezoane) sigur este mai ieftin. Tin minte ca in Romania se foloseau niste „farase cu palete”, aparusera si „frezele”, care colectau zapada (adunata la margine de catre pluguri) in camioane. La fel se face si in Canada. Frezele apar numai cind muntii se cer mutati. Deci, nu dati cu piciorul plugului, este inca de neinlocuit.
  Inundatii/seceta, marea problema in agricultura. Fisc electronic, este in ordine – daca taranii nu-si pot permite un calculatoras sau nu stiu sa foloseasca programul, primaria sa aloce un spatiu cu citeva calculatorase si sa acorde gratis servicii pentru folosire. Ce nu inteleg este, impozitul pe venitul din agricultura este calculat automat? Daca dintr-un motiv sau altul n-ai venit, atunci n-ai nici impozit de platit, normal? Platesc, din ce, pentru ca apoi sa astept sa-i iau inapoi?
  Un patron trisat de un meserias slab platit – mai este posibila o asemenea problema? Pe aici, firma stabileste vizitele meseriasilor, tariful, costul (daca nu-ti convine cauti alta firma), meseriasul vine, isi face treaba, ia semnatura si a plecat.
  Sa pastrezi sau sa cauti un nou loc de munca? Nici, nici. Cauta si pastreaza – daca esti cu adevarat bun in ceea ce faci (si daca esti, stii asta precis), ii spui patronului: am un job care m-ar plati cu atita, vreau sa-m i pastrez continuitatea la tine pentru mai putin cu 10%. Este decizia patronului, si daca esti bun, nu risti nimic.
  Lucratorii sunt platiti pentru program fix plus orele suplimentare, manageriatul are inclus in salariu, nu ore suplimentare, „treaba sa fie facuta” (in timp liber, in vacanta, treaba ta). Poti nici sa nu vii la lucru, sa stie patronul unde esti, atit.
  Conectarea electrica cu R. Moldova? – este ceva ce inca nu se vorbeste?
  Romanii n-au incredere in banci (sponsorul Tiriac) din cauza de comisioane? Nu, este din cauza de munca la negru si evaziune.
  In Canada si US sunt firme specializate care contra unui abonament cu ei (cam 170 CD) te tin informat cind sa vinzi si cind sa cumperi si ce. Riscurile ramin riscuri, dar ei pentru asta si-au tocit coatele in scoli. Daca te merita sa platesti 170 CD pe de-a moaca, atunci inseamna ca ai ce … vintura. La un salariu minim de 900 lei sau unul mediu de 2000 lei este vorba de 0.5-1.0 E sau 5-2 lei, nu am sa inteleg care este afacerea.
  In orice caz, despre cum banca simuleaza pe BNR ,…
  Jean Charlos (76) abdica dupa 39 ani de domnie. Elisabeta a II-a (88) nu abdica dupa 61 ani de domnie – Printul de Wales (Charles PAGM-W) mai are 10 ani si o ia la vale. Hillary R Clinton vrea sa-si inceapa mandatul de presedentie la 68 de ani, … ma rog mai are timp de doua cadente.
  Domnu Guran este republican si fan al monarhiei, bun si asa ceva la casa omului. Cautind sa ma lamuresc de treaba asta, si inca nu sunt lamurit, dau peste chestii haioase. Ma miram cum a obtinut Bechtel contractul si nimeni nu spune nimic. In 2003 fara licitatiesi a papat 1.4 miliarde E pentru 52 km din 415 km („inghite bani si produce praf”). La Bechtel cifra inițială a fost de doar 2 miliarde dar prin 2006 ajunsese la 6 miliarde. In 2013 si-a luat coada la spinare si guvernul n-a zis nici … PSD.
  In final de emisiune, cu Merkel si Le Pen, ce a facut Franta Germaniei si ce se crede ca vrea sa faca acuma Germania lui UE (ca razbunare Frantei), mi-a placut, domnu Guran. Sa fie acesta un motiv, extremisti sau nu, francezii sa doreasca sa iasa din UE? Ati vazut, Spania avea crestere economica de 5.5% cind a intrat in UE si acuma dupa 6 ani uitati unde este. Sa fie numai criza de vina? Sau au navalit pe ea si au jumulit-o?

  Răspunde
   
 • Paul_
  Iunie 3, 2014 la ora 20:01

  Se pare ca F.A. Hayek a avut iarasi dreptate cand a fost impotriva EURO si a oferit ca alternativa ideea instaurarii concurenţei între monedele statale.

  Răspunde
   
 • Paul Ciocmareanu
  Iunie 3, 2014 la ora 15:34

  Moise, chiar si daca Ponta e putin ametit, nu-i cazul sa induci telespectatorii in eroare. Nu Electrica trebuie sa se ocupe de conectarea cu Turcia, pt. ca Electrica se ocupa de distributie. Transelectrica este transportatorul national de energie!
  Intr-adevar, listarea se va face prin majorare de capital, banii ramanand la dispozitia companiei dar inca nu s-a publicat prospectul si nu stim in ce vor fi investiti. Daca stam sa speculam, eu as zice ca se vor folosi pentru a rascumpara de la Fondul Proprietatea actiunile din cele 3 subsidiare…

  Răspunde
   
  1. Dorel.
   Iunie 3, 2014 la ora 22:04

   Este vorba de conectarea cu Republica Moldova si nu cu Turcia .

   Răspunde
    
 • Andrei
  Iunie 3, 2014 la ora 13:42

  Domnilor, imi puteti spune cate freze ati vazut prin tara, in iernile care au trecut? Actualii „drumari” pur si simplu nu au utilajele necesare! De aceea, consider mai mult decat oportuna achizitionarea acestor utilaje. Avem nevoie de utilaje adevarate, nu banele rabe, excavatoare, tractoare cu lama etc care nu pot face fata decat la un anumit strat de zapada.

  Răspunde
   
  1. tree4me
   Iunie 3, 2014 la ora 21:52

   „nu pot face fata decat la un anumit strat de zapada” – cind nu se poate lua tot stratul odata este recomandabil in citeva rinduri (2-3 cum se face si in Canada), carburantul revine mai ieftin.
   „consider mai mult decat oportuna achizitionarea acestor utilaje” – de catre „drumari” privati sau ai statului? De privati, presupun ca-i treaba lor. De stat, trebuie sa inteleg ca daca ar fi bani s-ar pune problema de prioritati.

   Răspunde
    
 • tribanescu
  Iunie 3, 2014 la ora 12:54

  Legat de revizuirea studiilor pentru Sibiu – Pitesti.
  Necesitatea revizuirii studiului vine din dorinta CNADNR de a impune in proiect solutii tehnice actuale, SF-ul din 2008 fiind mult in urma modificarilor legislative si a normativelor de suguranta rutiera actuale, reglementari dupa care se face executia tronsoanelor de autostrada in lucru. In plus, asa cum ne-a obisnuit CNADNR va scoate executia impreuna cu proiectarea de detaliu, ceea ce face din studiul existent o documentatie depasita. Ca si observatie autostrada Sibiu – Pitesti va avea 7km de tunel rutier unde legislatia actuala in vigoare a fost recent armonizata cu cerintele europene de siguranta. In Romania nu exista un tunel rutier executat dupa ’89, deci experienta in proiectare si executie a acestora este practic zero.
  Si atunci iti trebuie un nou studiu.
  Ce este lamentabil in schimb este faptul ca CNADNR a scos la licitatie inca 9 studii de fezabilitate in valoare cumulata de 250 mil. lei. Practic nu are cine sa le faca si nici cine sa le plateasca.

  Răspunde
   
 • Marian
  Iunie 3, 2014 la ora 11:33

  CNADNR face achizitii… cel mai simplu mod de a sifona banii. Nu e cu munca, cu termene, cu betoane, e cu na si ada. Ce comisioane se vor face acolo…
  Legat de studii, intreb si eu, de ce nu se pot folosi studiile facute anterior? Daca nu mai sunt bune, cine e responsabil pt asta? Cine nu a bugetat lucrarile cand a trebuit sau cine a comandat si platit acele studii? Se arunca cu sute de milioane in toate partile, rezultatul final e intotdeauna 0 si ca prin minune niciodata nu e nimeni tras la raspundere. Asa ceva nu se poate. Cineva trebuie sa raspunda pentru incompetenta, mitocania, gaura neagra in bugetul statului care este acest CNADNR.
  Legat de francezi, daca si ei s-au saturat de euro inseamna ca de acum e o chestiune de timp pana cand euro va disparea impreuna cu aceasta uniune europeana, uniune care inca incerc sa imi dau seama interesele cui le-a deservit pana acum. Cu siguranta nu au fost cele ale popoarelor statelor membre.

  Răspunde
   
 • Dragotoiu Mihail
  Iunie 3, 2014 la ora 10:05

  Pentru autostrada din vise Pitesti-Sibiu vor incepe noi masuratori.Parca muntii s-au departat unii de altii sau Oltul si-a schimbat fundamental cursul. O noua ocazie de a plati cateva zeci de milioane unor persoane care vor da in cea mai mare parte copy-paste. Cat despre termenul de finalizare 2018-2020 destul de greu de crezut ca va fi real…

  Răspunde
   
 • Claudiu
  Iunie 3, 2014 la ora 10:02

  E foarte bine ca se incearca modernizarea liniei spre Republica Moldova, dar sa vedeti cum vor curge spagile barosane si cat de mult va fi umflat pretul lucrarilor. Sa speram ca DNA va fi cu ochii pe ei.

  Răspunde
   
 • MadiPopa
  Iunie 3, 2014 la ora 09:16

  Va sugerez un subiect pentru emisiunea Dvs legat de sustinerea antreprenoriatului romanesc: O firma nou infiintata doreste sa se inregistreze ca platitoare de TVA. Desi legea prevede evaluarea si aprobarea in 3 zile, cel putin in Bucuresti dureaza 2-3luni.
  La sesizari se primesc raspunsuri de genul: „dar puteti incepe sa lucrati ca neplatitor, cine va opreste?”

  Răspunde
   
 • cici1800
  Iunie 3, 2014 la ora 08:23

  ironica dorinta Frantei de la finalul emisiunii: ar vrea sa fie frati ‘buni’ cu cineva mai bogat ca ei, aici Germania, dar nu la fel cu cineva mai sarac, estul Europei.
  Ne place, nu ne place: it’s human nature 😉

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase