Aventura „la guvernare” a unui partid care era departe de a fi pregătit

 cool crin guvern blog

de Moise Guran

Orice s-ar spune şi oricare ar fi motivele, retragerea unui partid de la guvernare reprezintă o fugă de răspundere, un gest de trădare a electoratului care te-a trimis acolo. Pentru acesta nu contează calculele politice, nu contează şansele lui Crin la preşedinţie cu sau fără Ponta, contează doar îndeplinirea mandatului pe care ţi l-a dat. Este şi cazul actualei decizii a PNL, un partid, aşa cum am mai spus, foarte slab din punct de vedere al resurselor umane scoase în faţă, cu un preşedinte incapabil de a înţelege actul administraţiei în folosul ţării ca scop final al luptei politice. În rândurile de mai jos mi-am permis să dau note principalilor actori ai PNL, trimişi ca miniştri în guvernele făcute începând din mai 2012. Voi începe cu cei mai slabi şi voi termina cu cei pe care eu i-am apreciat ca fiind mai buni. Ţineţi cont că această judecată este făcută prin raportare la programul de guvernare, iar nu prin comparaţie cu colegii lor pesedişti.

RADU STROE

Probabil cel mai slab ministru de interne prin raportare la importanţa funcţiei pe care a deţinut-o. S-a remarcat prin mai multe propuneri penibile, între care îmi amintesc clar sensul unic de pe DN1 dar şi duritatea înmuiată până la moleşeală a noului Cod Rutier. A ţinut poliţiştii iarna în frig cu “jumătate de uniformă” şi şi-a exprimat regretul că un avion s-a putut prăbuşi pe mandatul său. Yesman prin excelenţă, acest tip de politruc nu s-ar fi putut califica nici pentru funcţia de ajutor de şef de post. A fost căţărat în această funcţie datorită sprijinului pe care i l-a acordat lui Crin în ascensiunea sa le şefia PNL. A produs rumoare când a întrebat autoritar de ce Bucureștiul nu are stocuri de sare pentru iarnă și a aflat că în București nu se dă cu sare pe străzi.

RELU FENECHIU

Din aceeaşi categorie a pritenilor lui Crin Antonescu s-a visat ani buni înainte ministru al Transporturilor şi a fost numit pe funcţie doar pentru a fi găsit acolo de o condamnare penală. Deşi s-a vorbit exagerat despre eforturile făcute de Fenechiu în atragerea fondurilor europene, cei de la Transporturi ştiu exact ce oameni şi-a adus special de la Iaşi pentru a rezolva marile şpăgi din ministerul Transporturilor.

OVIDIU SILAGHI

Exponent al baronetului local (mai răsfirat şi mai slab totuşi în PNL decât în PSD) a fost ministru al Transporturilor doar atât cât să înţeleagă toată lumea din acest domeniu că s-a schimbat stăpânirea. A picat rapid în plasa DNA, deşi părea să aibă o anumită experienţă exact în protejarea contrainformativă împotriva organelor statului.

DANIEL CHIŢOIU

Fost inspector la Curtea de Conturi dar un interpus al Naşului Radu Ruşanu, Chiţoiu nu a reuşit niciodată să înţeleagă nevoia de viziune fiscală a unui ministru de finanţe. Restructurarea Gărzii Finanicare şi a Inspecţiei Fiscale în Departamentul Antifraudă a durat prea mult şi a produs un adevărat dezastru în colectarea banilor la buget în prima jumătate a anului 2013. Deşi fost şef al ANAF, Chiţoiu nu şi-a depăşit niciodată condiţia de om de paie, asta din păcate şi pentru el şi pentru stat. Era omul care ar fi trebuit să se bată în USL pentru măsurile de dreapta, dar a preferat să se lase condus de Liviu Voinea şi să facă înţelegeri politice mai mult sau mai puţin subterane cu Ponta. Grupul Ruşanu din PNL este cel care i-a dat lovitura decisivă lui Tăriceanu şi acesta este motivul pentru care a reuşit să îşi ridice oamenii atât de sus. Remanierea actuală l-a salvat pe Chiţoiu de la ruşinea de a putea fi suspendat din funcţie de preşedinte în condiţiile începerii urmăririi penale în dosarul ASF. Singura realizare a lui Chiţoiu este reducerea TVA-ului la pâine, dar să fim serioşi, are mai multe merite în asta Daniel Constantin de la PC

MARIANA CÂMPEANU

Ministru al Muncii nu a reuşit în viaţa ei să înţeleagă liberalismul- concept economic bazat pe stimularea muncii. Mariana Câmpeanu a rămas de fapt şefă la Casa de Pensii, s-a bătut pentru drepturile pensionarilor şi merită respect pentru asta, dar la fel ar fi făcut şi un ministru de stânga. Retragerea de la guvernare o salvează din situaţia jenantă în care nu a putut da explicaţii legate de certificatul de handicap al soţului său. Răspunsul n-a fost e adevărat sau e fals ci… dacă Băsescu deţine dovezi, să le aducă. Un fals sau un abuz în serviciu din 2005 s-au prescris, dar un uz de fals din 2014 încă mai poate constitui obiectul unui dosar penal.

VARUJAN VOSGANIAN

Ministrul economiei, dar fără companiile din energie, și-a ocupat timpul pe la minister cu falimentul Oltchim, după tot circul cu Dan Diaconescu, dar și cu un plan de reindustrializare al României care n-a mai ajuns niciodată efectiv. A fost unul dintre primii liberali care au intrat în coliziune cu Victor Ponta, sesizând din start golirea de conținut a ministerelor deținute de liberali și transformarea PNL într-un soi de anexă a PSD. A fost înlocuit în funcție de un Andrei Gerea despre care chiar n-am reușit să aflu dacă în cele câteva luni de mandat a mai făcut și altceva cu excepția câtorva vizite externe.

CORNELIU DOBRIŢOIU

General de carieră și unul dintre puținii experți adevărați ai PNL, a demisionat din funcția de ministru al apărării ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un caz de abuz în serviciu, pentru că și-a tras o locuință mult subevaluată de la Armată. Dosarul respectiv se judecă acum la Înalta Curte.

EUGEN NICOLĂESCU

A moștenit reforma neterminată din sănătate și neterminată o lasă moștenire. Incapabil să negocieze nevoia de finanțare a acestui domeniu a fost strivit pur și simplu între criza sistemului sanitar și criza de bani de la bugetul statului. Domnul Nicolăescu poza în apărătorul medicilor când vorbea cu aceștia și în dușmanul lor când vorbea cu ministrul bugetului. Caracteristica sa principală a fost (în ciuda debitului agresiv al declarațiilor televizate) ezitarea și lipsa de idei.

RAMONA MĂNESCU

A ajuns ministru al Transporturilor fără să aibă nici cea mai vagă idee despre ce presupune această funcție, cel mai probabil datorită strânsei prietenii dintre soțul său, Rareș Mănescu (primarul sectorului 6 și unul dintre finanțatorii importanți ai PNL) și Crin Antonescu. Doamna Mănescu a mărturisit din start că are nevoie de specializare la locul de muncă, dar chiar s-a străduit să afle ce are de făcut. Și-a dat seama foarte repede că va trage personal ponoasele dacă nu reușește să scape de cozile de topor lăsate prin minister de colegii săi Fenechiu și Silaghi și doamna blândă și pisicoasă a scos rapid ghearele. Care s-au dovedit apoi destul de utile și în relația cu Dan Șova și, mai ales Liviu Dragnea, căci doamna Mănescu pare a fi fost singurul liberal care a priceput că Liviu Dragnea încearcă să-și subordoneze cam tot ce înseamnă proiect pe fonduri europene. Accidentul aviatic din Apuseni a surprins însă perfect lipsa de experiență a acestui ministru. Ca om politic Ramona Mănescu este însă o revelație și probabil vom mai auzi de ea.

LUCIA VARGA

Ministrul pădurilor este probabil cea mai puțin cunoscută dintre miniștrii importanți ai PNL. A adus modificări Codului Silvic, făcându-l pur și simplu aplicabil și eficient împotriva celor care devastează pădurile românești. Fără a avea anvergura unui Radu Stroe (sunt ironic dar cu amărăciune) s-a bătut pentru Codul său Silvic și prin Parlament inclusiv cu proprii colegi de partid și de alianță. Varga este unul dintre puținii miniștri PNL care lasă ceva în urmă.

 

Nu vă mai ocup timpul cu un Cristian David sau un Mihai Voicu, miniștri care chiar ocupau funcții fără importanță, doar pentru a ieși la număr și la împărțeala USL. Ministerul Justiției, deținut inițial de liberali (au numit-o pe Mona Pivniceru acolo la insitențele aliatului PC) a fost dat la schimb PSD-ului pentru ordonanța Voiculescu privind publicitatea tv. Observați că mai mult de jumătate dintre cei aduși de PNL pe funcții de miniștri au grave probleme cu Justiția. Concluzia mea după acest bilanț al miniștrilor liberali este că, în general, liberalii s-au cam făcut de râs la guvernare demonstrând că sunt departe de a avea maturitatea politică necesară pentru a conduce țara. Acest partid are mare nevoie de o reformă din interiorul său și, fără nicio legătură cu grupul dizident al lui Tăriceanu, nici n-ar trebui să mai emită pretenții de guvernare până când nu va avea și cu cine. Trebuie doar să-și caute în structurile din teritoriu edili adevărați, oameni care au făcut deja dovada capacității lor administrative, iar clica de băieți de Dorobanți de la centru trebuie să se mai și dea la o parte. Știu că nici alții n-au fost mai breji, că în general clasa politică românească pare a avea o lipsă catastrofală de resurse umane, că însuși premierul Ponta este cea mai clară expresie a acestui fenomen (și nici Boc n-a fost mai breaz, credeți-mă) dar dacă PNL tot a trecut în Opoziție, nu există un prilej mai bun pentru o reformare.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

116 răspunsuri la Aventura „la guvernare” a unui partid care era departe de a fi pregătit

 • Constantin
  Martie 3, 2014 la ora 18:22

  @AndreiM _ Puteţi să precizaţi, stimate domnule AndreiM, care este motivul pentru care faceţi asocierea intre „amatorii de mizerie si grobian” despre care am scris eu (persoane care in accepţiunea mea pot aparţine oricărei etnii) si „comunitatea de ţigani” despre care scrieţi dumneavoastră? Aveţi cumva vreo opinie specială resentimentară cu privire la comunitatea rroma? Aştept sa v-o exprimaţi cu claritate, in speranţa că nu am inteles eu bine comentariul dumneavoastră. Vedeţi dumneavoastră, pentru că „polisul” se apără in mod natural, cei care deranjează prin încălcarea legilor cetatii sunt sanctionati de societate prin diverse masuri punitive, in raport cu gravitatea faptelor lor, mergând pană la recluziune, după cum sugeraţi. Desigur, exprimarea indecentă in spaţiul public este mai degrabă reflectarea unei educaţii precare si a lipsei de consideraţie pentru concetăţeni. Ea tine mai mult de legile morale decât de cele penale. Am scris cu alte ocazii că Internetul este folosit adesea de diverşi frustraţi ca spaţiu pentru defulare si refulare. Cei care reprezintă majoritatea si sunt echilibraţi, nu sunt obligaţi prin nimic să accepte in încăperea virtuală in care se află, fie ea si publică, jegul celor cărora le lipseşte nevoia de igiena morală. Absurdul exhibiţionismului este relevat de atitudinea protectoare cu care ne menajăm de grobian copiii, spre exemplu. Cei care au comportamente deviante si sunt obisnuiti să folosească invective in familie, cu mamele ori cu soţii/ soţiile lor, cu copiii lor, in cazul in care nu se pot abţine in spaţiul public, sunt invitaţi de către cei „civilizaţi” să le utilizeze in continuare in grup restrâns in familiile lor cu prietenii si mamele lor. Confuzia planurilor de manifestare semnalează aproape întotdeauna patologicul. Din cele scrise de dumneavoastră inteleg că vă este greu sa faceţi diferenţa dintre erotic si pornografie; spre simplificare, vă fac cunoscut faptul că amândouă sunt la fel de nepotrivite in spaţiul acestui blog. Ori dintre planul personal si cel public. Având insă in vedere confuzia pomenită, sper sincer să nu mă aflu in trenul de metrou in care dumneavoastră veţi trece de la gestul eventual erotic de a vă imbratisa soţia la a face sex in mijlocul călătorilor. Dar pentru a vă fi mai clare diferentele poate că totuşi ar fi bine să incercati. Veţi avea ocazia să explicaţi autorităţilor că sancţionarea dumneavoastră reprezintă un act de limitare a libertatilor. Chiar si atunci când nesocotiţi libertatile celorlalţi.

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   Martie 4, 2014 la ora 09:45

   D-le Constantin, paralela a fost intre zid si stergerea comentariilor. Indiferent daca ridici un zid sau stergi un comentariu, problema exista (doar o ascunzi). Ati atins de fapt punctul sensibil, libertatile individuale. Dar in loc sa explicam momentul contrapunerii acestor libertati si sa stabilim unde este linia de demarcatie, Moise prin stergerea comentariilor si dumneavoastra prin sustinerea ideii impuneti propria libertate si ne intrebam de ce exista frustrari si frustrati. Atunci ce rost are, spre exemplu, sa ma intreb de ce m-ar alerga minerii prin Piata Universitatii? Sau de ce as primi un glont in ochi intr-un supermarket? Sau de ce as umbla decapitat pe o targa prin Kiev? De ce am ales sa va raspund d-vstra? Pentru ca ati incalcat principiile enuntate anterior (pe la violenta in scoli).

   Răspunde
    
 • Chirita Aurelian Stefan
  Martie 1, 2014 la ora 10:36

  D-l Ponta nu intelege ca nu face parte din jucatori de categorie grea din politica post-decembrista.Ion Iliescu si Traian Basescu au capatat acest statut datorita victoriilor electorale categorice sau dese, fiecare a capatat pozitia de presedinte al partidului nu prin incredintare directa ca: Emil Boc, Tariceanu,Adrian Nastase ,chiar Victor Ponta ci prin confruntare directa.Consecintele, nu au putut sa revina in fruntea partidului oricat ajutor mediatic au avut -vezi Adrian Nastase-sau au o prezenta diluata, Tariceanu.Un caz aparte este Mircea Geoana impus de gruparea reformatoare ardeleana pt a demonstra ca partidul a evoluat si nu mai are,,nevoie” de locomotiva Iliescu si care a beneficiat de decaderea specifica unei persoane insuflate de catre o grupare fara sa fie un lider autentic, conducatorul unui fractiuni din partid .Prima ,,slabiciune” a fost deja comisa tata soru a anuntat ca ,,amicul” Crin nu va fi schimbat dupa amenintarile de acum o saptamana.Crin Antonescu a fost ,,inteligent” spunand ca singura persoana ,,indezirabila”din P.S.D este Victor Ponta si asa poate fi citata si martirisirea lui Dragnea despre telefonul lui Antonescu.Premierul v-a fi strans cu usa de catre membri P.S.D. care vor functiile liberalilor din teritoriu si dorinta de a le pastra pt a nu fi inlocuit in cazul in care ramane premier si Antonescu se instaleaza la Cotroceni.Faptul ca nu se duce la Cotroceni sa isi depuna mandatul este un alt semn de slabciune ,nu controleaza partidul precum Adrian Nastase in 2004-vezi revolta lui Mischie si dosarul aparut pina in alegerie parlamentare.Nu am inteles de ce nu a renuntat la titlul de doctor, o simpla justificare ca era implicat in activitatea de partid si cea guvernamentala era de ajuns ,mai ales ca putea sa isi recapete titlul tinand cont de scribi din Ministere.Victor Ponta are calitatile olteanului ,,ideal”:este arivist ,incapatanat si iubeste autocratia.Sansele ca el sa se razgandesca si sa fac pasul normal de rechemarea a liberalilor confrom Delegatiei Permanente sunt sub 1%.Crin Antonescu este interesat sa il pastreze pe Victor Ponta premier ,daca sunt satisfacute cererile liberalilor,pt ca P.S.D poata sa scada pina in 2016. Nu cred ca unii membri P.S.D. vor fi incantati cu Victor Ponta premier pina in 2016.Condamnare lui Voiculescu si taierea de la contracte publice ale P.C. va subrezi pozitia Antenei 3 si daca luam in considerare deotevizrea tv de stiri de catre Digi 24 -inclusiv Donald Duck s-a redus acutele-in 2016 P.C nu se va afla in alaiul unui mare partid.E drept, se poate alia cu Dan Diaconescu si sa se prezinte ca un partid curat ,tocmai iesit la vanat de alegatori ,,visatori”.
  P.S.Lipsa lui Klaus Johannis din guvern si o eventuala demitere a lui Liviu Voinea poate atrage semnale clare ca Victor Ponta se teme de oameni performanti.

  Răspunde
   
 • acelasi
  Martie 1, 2014 la ora 03:13

  Am vazut ceva cunoscut „Capul lui Motoc vrem!” si mi-am zis: asta s-ar potrivi unora. Nu!!! Am spus eu asta? Asta-i raul din mine. Cum am mai spus si o repet: pedeapsa nu este un lucru bun. Atita timp cit poti comunica cu o persoana care intelege. Dac il/o pedepsesti, pe toata durata pedepsei, ii va sta mintea numai: cum sa fac sa nu ma mai prinda data viitoare? Deci decit pedeapsa mai bine este re-educarea (prin munca in folosul obstesc, de exemplu). Exista, de la un timp, un curent nou – sa nu mai pedepsim copii cu bataia. Ba chiar, la scoala sunt „educati” sa cheme politia – fara sa li se explice ca politia il ia pe tata la pirnaie si copilul va fi dus la … orfelinat. Cind tatal iese de la pirnaie, daca mai gaseste casa, va fi goala, iar despre noile relatii cu propriul copil – vai si amar. Poate unora li se va pare ca dramatizez. Ginditi-va la copii ramasi singuri in tara, este ceva similar? Dar despre posibilitatile sa ramiie singuri pe tot restul vietii? Si nu pun problema fondurilor de la buget care trebuie alocate pentru aceste situatii (care risca sa se generalizeze), ci marea problema este ce se alege de acesti copii, viitorul tarii, daca v-a mai exista. Deci, o palma sau un tras de urechi (chestia cu cojile de nuca nu, aici in Canada nucile sunt scumpe), proportional cu fizicul pedepsitului (chiar si virsta este un considerent) si cu „crima” comisa, nu mi se pare ceva ne-la-locul ei. Am vazut astazi intr-un serial TV o mama parasita, dorind sa aiba sex cu unul, si-a zgiltiit bebelusul sa n-o mai deranjeze cu plinsul. Bebelusul zgiltiit a capatat o trauma permanenta la creier. Deci, atentie: copii nu se re-educa inainte de a fi educati de singura persoana inteligenta din jurul lor – adica parintele. Izolarea combinata cu re-educarea, poata da razultate pozitive. Izolarea nu in sens de puscarie, ci ca un program obligatoriu, nu supravegheat direct dar controlat. Este drept ca altii, printre care si orientalii, au mai putine posibilitati pentru asa ceva si recurg la taiatul firului in … doua (ma referisem la firul vietii). Cu ocazia altui comentariu (prilejuit de alt comentator), mentionasem ca in China sunt cam multi si nu li se pare prea performant sa aiba vreo 100,000 de procese de judecata intr-un singur an, si deci chestia cu firu-n doua pare mai plauzibil. Este greu sa condamni o astfel de conduita justitiala, mai ales cind exemplul duce mai departe … fesul. Este interesant ca americanii, care nu sunt chiar la fel de multi, au inceput, de multa vreme, metode similare. Politia ii impusca direct in casa – economie pe toata linia. Dar nu se vorbeste si numai cei care n-au treba cu media, mai arunca cite o vorba si le strica imaginea democratica. Cu totii vorbim de EDUCATIE si o vrem pusa la punct, eventual si gratis (suportata de la buget), este vorba de aritmetica si gramatica, eventual si de perpetuum mobile, dar nu la asta ma refer. Vorbesc de educatia sa-ti pese de cei din jurul tau, sa-ti iubesti/respecti parintii, sa vrei sa faci numai bine in jur, sa-ti para rau ca ai gresit. Cu asa ceva nu mai este greu nici sa-ti gasesti conducatori pentru tara – tot poporul poate sa-o conduca. Si nu exagerez cu nimic. Uitati-va pe blog: nimeni nu le stie pe toate, dar sunt asa de multi care stiu multe. Tot ce lipseste este e d u c a t i a . Si atunci nu-i mai injuram pe ai nostri alesi, sa ne facem de bacanie in fata lumii. Ca nu dau nici o paraluta pe ea, aia-i alta caciula – si ei fac la fel dar pe sestache (ride ciob de oala sparta, ipocriti si mai dau si sfaturi). Va dadusem recent citeva mostre de comentarii pe bloguri americane (puteti sa le gasiti si singuri, internetul este liber nu-i asa?), am selectionat de alea mai domestice (sa nu ma pun rau cu Moise). La rusi sau la nemti nu am vazut asa ceva (ma refer la ce se scrie in engleza). Sunt convins ca nici la scandinavi si nici la chinezi nu exista asa ceva. Daca imi spuneti ca este vorba de dictatura, nu accept. Mama mea era rusoaica de la tara, si n-am auzit-o niciodata vorbind urit. Tot ce n-a reusit sa ma invete, este, sa-mi cer scuze – asta am invatat singur si poate tocmai de aia nu dau doi bani pe scuzele nimanui. Poti sa traiesti fara sa-ti ceri scuze, daca nu gresesti sau repari ce-ai grsit.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 28, 2014 la ora 19:44

  Acuma daca l-au aruncat pe Crin a inceput si mascarada la televiziunea lui Sebi.Crin e neam cu Antonescu si vrea sa omoare evreii si tiganii.
  De partea astalalta Crin poate zice ca de fapt USD e uniune tiganeasca vinduta de Cioaba la pret de dumping in care se duce si Tariceanu sa scurme cenusa…
  A inceput campania electorala si trebuie sa ne tinem bine…Totul e sa raminem intregi la minte care mai putem schimba canalul si canalizarile.

  Răspunde
   
 • stelian enache
  Februarie 28, 2014 la ora 14:29

  buna Moise un pod sa cred ca si tu te departezi de causa celor multi.nu fa gresala care a facuto Robert Turcescu sa te vinzi pe citiva arginti… s-au ai facuto???e problema ta si numai a ta dar cind manipulezi constiinte judecata va fi APRGA.mare pacat

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Februarie 28, 2014 la ora 14:42

   ,,Capul lui Motoc vrem!”

   Răspunde
    
  2. Silviu
   Martie 4, 2014 la ora 12:16

   Aoleu, Steliane, nu stie tastatura ta sa scrie, saracuta de ea…

   Răspunde
    
 • Mircea
  Februarie 28, 2014 la ora 13:29

  Moise, ai declansat un mic razboi prin stergerea comentariilor, insa asta as face si eu. Sper ca esti constient ca reprezinti o stare de spirit si ai foarte multi admiratori (care nu tin neaparat sa-si lase „amprenta” pe biziday).
  Continua. Eu te urmaresc, sunt convins ca si ei o fac, zi de zi.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 28, 2014 la ora 08:25

  Dl Tariceanu nu a fost liberal decat in vorbe.Crearea unor firme reprezinta un spirit anteprenorial, insa dovada liberalismului o reprezinta cresterea fimei ca si cota de piata ,crearea ununi pachet de salarizarea mai bun, un mediu de activitate creativ,conditii de lucru superioare,etc.Domnia sa a creat postul Radio Contact,primul post privat, care nu s-a mentinut in top prea mult,chiar d-l Tariceanu a ,,intuit” potentialul postului vanzand actinuea de aur la acest post-spre deosebire de Pro Tv care din 1995 nua fost detronat nici macar o luna de Antena 1.Sa ne amintim ce masini achizitiona Posta Romana in perioada C.D.R. si cate masini a vandut Statului A.T.S. in perioada d-lui Nastase.Spre deosebire de d-l Calin ,d-l Catarama a preluat fostele fabrici socialiste pt a demonstra diferenta intre managemnetul privat si cel de stat,desi stia ca intr-o economie emergenta vor aparea noi firme cei isi vor dimensiona persoanlul la cerere ,iar singura speranta a mentineri fortei de munca din companie era exportul.Pare paradoxal insa succesul in viitor al lui C.F.R. Marfa se datoreaza in primul rand d-lui Fenechiu .Acesta a procedat ca la carte:ori vinzi un partener strategic si impui un pret mic de cumparare pt beneficii ulterioare -vezi cazul Dacia- ori ridici pretul pt a inlatura eventuali rechini ai privatizarilor.D-l Stoica nu a obtinut finantarea de la banci pt ca nu a avut un proiect bancabil ,situatia era alta in cazul achizitionari firmelor de stat din regiune sau a unei ponderi de piata consistente.

  Răspunde
   
  1. acelasi
   Martie 1, 2014 la ora 01:09

   Vad ca sunteti cu totii in campanie electorala. Acuma Moise impartial, i-a luat pe astia de la PNL. In Canada, avem liberali, conservatori, verzi si comunisti sau socialisti in ilegalitate. In Romania este mai incarcata schema, dupa ce ca aveti vreo 11 partide si uniuni, maifaceti si aliante ca sa incilciti itele. Cine sa va mai creada doctrinele, ca de inteles nu le mai intelege nimeni. Numai un exemplu: ” Dl Tariceanu nu a fost liberal decat in vorbe”.
   Dar despre Tariceanu, vad ca a cumparat si revindut 10 milioane actiuni Rompetrol (si cred ca a adus un avantaj la buget), a vrut sa retraga trupele romanesti de pe alte teritorii (laudabil, dar se pare ca i s-a opus Basescu). Are si o bila neagra: l-a promovat pe Adrian Cioroianu, ministru la externe.
   Asta nu mi-a placut sa o aflu. Si asa am o impresie proasta (si nu cred ca este gresita), ca si altii care considera (in mod profesional) ca Adrian a falsificat istoria romanilor. Observ ca inainte sa fie ministru, a fost parlamentar european. Am eu ce am cu astia care prind „recunoasteri internationale”. Uite Tariceanu, este in ordine – pregatire romaneasca si capabilitati europene. Dar Cioroianu, Bachelor in istorie la U Bucuresti (1993) si apoi Master in istorie la U Laval Quebec (1997) si PhD tot acolo. Doctoratul pe cultul personalitatii in Romania comunista – nu spun ca n-a existat asa ceva, dar cine se respecta profesional … nu-si alege asa ceva, decit daca este un incapabil profesional. Uite, cum am mai mentionat mai demult, la aceiasi festivitate de absolvire a fiicei mele au fost felicitati (primind si cite o Diploma, nu este un degree dar e mai mult decit un certificat) un roman si o rusoaica. Amindoi au avut cite o lucrare legata de integrarea europeana – tema actuala, profesionala, frumos. Sa mai amintesc alea 5 minute de la TVR sau faptul ca a fost asistent la U Bucuresti si a devenit direct profesor si decan (probabil cind ceilalti doi profesori au iesit la pensie)?
   Ehhh, uite ceva mai interesant. Relu Fenechiu, penalizat. „a preluat fostele fabrici socialiste pt a demonstra diferenta intre managemnetul privat si cel de stat,desi stia ca intr-o economie emergenta vor aparea noi firme cei isi vor dimensiona persoanlul la cerere ,iar singura speranta a mentineri fortei de munca din companie era exportul [..] a procedat ca la carte:ori vinzi un partener strategic si impui un pret mic de cumparare pt beneficii ulterioare -vezi cazul Dacia- ori ridici pretul pt a inlatura eventuali rechini ai privatizarilo”. Nu am inteles cum a demonstrat, cu dimensionarea personalului la cerere sau cu exportul de petrol romanesc? Sau poate si cu una si cu alta, ca trebuie si profit. Sa vinzi „a la carte” un obiectiv strategic national (chiar si unui privat roman, care are ulterior dreptul de a instraina), nu mi se pare tocmai „ortodox”, si sa impui (ca vinzator!!!??) un pret mic pentru … „beneficii ulterioare”. Ce sa mai zic? Iar ca poti sa schimbi pretul (sa-l ridici, indiferent de motiv) aceleiasi firme scoasa la vinzare (privatizare), asta mi se pare … sarlatanie.
   Succes la alegeri si Dumnezeu cu mila Lui!

   Răspunde
    
 • Raimund Grov
  Februarie 28, 2014 la ora 02:29

  Draga Moise . Asa se doreste , incat ” electoratul ” sa fie atat derutat , iat cand a devenit confuz , manipularea e si mai eficieanta . Aici e mana lui Voiculescu , el l-a facut pe Antonescu sa ” lupte ” cu Psd impotriva dreptei si tot el a facut prin ” segeata ” lui din Pc sa intervina aceasta ruptura . Eu privessc detasat aceste miscari fiind direct interesat la privatizari ale ineficientului FPS , era vorba de Aro , iar acum ma amuza deja tergiversarea de la Cuprumin , iar acea lupta sa da intra acesti catelusi mici , care pretexteaza ca ei guverneaza , dar miza e alta . Nu se doreste , dar in primul rand e incapacitatea celor care pot decide . Nu ma intereseaza ca Oprea pleaca din Psd si altii triumfau ca partidul e rup , sau ca acum reapare un USD tot cu ei la guvernare , eu urmaresac situatie economica pe termen lung ale caror ” beneficii ” ireversibile le simpte tara inca mult timp de aici , la fel ca greselile facute de incapabilul Iliescu , ale cator consecinte se vad si acum inca . Legat de privatizari e hilar si sub nivelul meu sa mai fac afirmatii ca deja e derizoriu cand vezi cine si cum vor sa se ” vanda ” cateva din ultimele mototare ale economiei nationale acum . Salutare Romania , doar ca daca si legat de retrocedari se aplica acelasi sistem , atunci nu voi ceda pana nu ajung acolo unde imi e locul .

  Răspunde
   
 • vasi
  Februarie 28, 2014 la ora 00:55

  Nu inteleg cum poate cineva sa planga dupa plecarea PNL de la guvernare si cu atat mai mult, sa aplaude mica rascoala organizata de Tariceanu, cel care la vremea cand era premier se facea ca nu vede economia subterana care bubuia si inflorea dar avea tupeul sa spuna ca romanii nu muncesc ! Liberalii sunt istorie, pacat ca nu exista o alternativa reala de dreapta care sa tina piept hotilor din PSD.

  Răspunde
   
 • TiberiuC
  Februarie 27, 2014 la ora 22:26

  @ Moise G,

  nu-ti fa griji, oamenii habar nu au si au impresia ca pe internet fiecare face ce-l duce capul. Ei nu inteleg ca acest site este proprietatea ta si a echipei biziday iar pe proprietatea cuiva trebuie sa respecti anumite reguli(scrise / nescrise) si daca acel cineva (proprietarul) considera ca nu „ii place de oaspete” te poate da afara din casa, fara motiv.
  Dar, n-ai cu cine, mentalitatea romanului este ramasa cu muuuuult in urma.

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   Februarie 28, 2014 la ora 10:17

   Faci aceeasi greseala pe care o face Moise. Stergand un comentariu, ii privezi pe ceilalti de a intelege motivele pentru care s-a intamplat acest lucru si astfel sa intelegi regulile nescrise.Educatia o poti face in 2 moduri, explicand undede este greseala sau prin forta (dresare). Acest blog nu are caracter privat (nu iti creezi user pentru a putea avea acces si astfel sa sa poti avea control), il consider ca un drum de servitute, trece si ramane cine vrea.Cred ca a venit momentul sa depasim mentalitatea comunista unde exista un far calauzitor, detinator al adevarului absolut si sa intelegem fiecare ca avem drepturi si responsabilitati iar comunitatea este cea care sanctioneaza derapajele. Abia atunci vom putea evolua ca societate.

   Răspunde
    
   1. TiberiuC
    Februarie 28, 2014 la ora 17:45

    Este una sa-ti spui parerea si sa participi la o dezbatere despre un subiect si alta sa acuzi autorul ca „manipuleaza” sau ca „e platit” de cine vrei tu, doar pentru ca tu ai aceasta impresie. Eu acele comentarii le-as sterge daca as fi administratorul site-ului.
    Si mai ceva ce nu-mi place, este ca, daca Moise scrie un aricol despre castraveti, sa zicem, tot timpul se vor gasi cativa care sa discute despre inmultirea la omizi la comentarii^^. Sper ca ai inteles ideea si nu ai impresia ca sunt adeptul cenzurii de vreun fel.

    Răspunde
     
   2. Constantin
    Februarie 28, 2014 la ora 21:17

    Stimate domnule AndreiM, eu urmez sârguincios indemnul dumneavoastră de a depăşi mentalitatea comunistă si folosesc in consecinţă dezinvolt prilejul pentru a exprima intelegerea faptului că fiecare avem drepturi si responsabilităţi. Aşadar, dacă dumneavoastră aveţi convingerea fermă că spaţiul virtual al acestui blog este un bun public si că este administrat pe banii Organizatiei Natiunilor Unite, iar fiecare trecător isi poate manifesta in aria sa neîngrădit drepturile si responsabilitatile despre care scrieţi (poate că ar fi bine să le si precizaţi), atunci permiteţi-mi va rog ca, in calitate de trecător prin acest spaţiu, să beneficiez la randul meu de dreptul de a fi scutit de citirea unor texte indecente ori diverse măscări. Vedeţi dumneavoastră, nu cei decenţi trebuie să-si alcătuiască un spaţiu privat cu user si pass, pentru a nu fi invadaţi de porcării, ci amatorii de mizerie si grobian sunt invitaţi să se mascareasca intre ei in spatii private. La CATV, bunăoară, nu oamenii normali, gospodinele si copiii trebuie să-si facă user si pass pentru a urmări programele civilizate, ci amatorii de pornografie optează pentru canale „private”. „Ceilalţi” NU se simt „privaţi” in nici un fel, iar comunitatea nu-i întreabă pe cei cu un comportament deviant ce fac ei in „privat[a]”.

    Răspunde
     
    1. AndreiM
     Martie 3, 2014 la ora 11:06

     Ah, am inteles, avem spre exemplu libertatea de a construi un zid pentru a separa lumea „cvilizata” de o comunitate de tigani.Pai de ce sa nu construim lagare sa ii tinem pe cei care ne deranjeaza? Acesta este un spatiu public formator de opinie (nu numai economica – sau cel putin asa il consider eu) si ar trebui sa cuprinda toate aspectele unei astfel de formari. De ce,urmand exemplul dumneavoastra, spre exemplu OTV a ramas fara licenta si antenele lui Voiculescu emit in continuare? Eu ce ar trebui sa fac, daca intr-un metrou aglomerat un cuplu se pupa zgomotos in urechile mele? Sa-i dau jos la prima statie sau sa-mi pun castile cu muzica sa nu-i mai aud? Sau cand vecinul de sub mine pune muzica la maxim la 22.30 (noi culcand copilul) iar raspunsul celor de la 112 fiind ca inca nu este 23.00 si nu pot interveni? (desigur au fost numeroase cazuri cand distractia a durat toata noaptea, interventia fiind fara succes din partea autoritatilor). A trebuit sa ii explic pentru a n-a oara ca deranjeaza si ca avem copil mic si s-a mai linistit (probabil ca l-au „convins” si plansetele copilului).Sa inteleg ca daca nu acceptam spre exemplu Povestea Povestilor a lui Creanga sau poeziile erotice ale lui Eminescu, acestea nu exista? (sau ca sunt persoane care le apreciaza).Sau un spectacol de Moulin Rouge este deviant? O universitate din Montreal a incercat sa faca un studiu despre influenta materialelor pornografice asupra relatiei de cuplu si nu au gasit o persoana peste 20 ani care sa nu fi vizionat astfel de materiale? Prohibitia a stopat consumul de alcool? Ilegalitatea consumului de droguri a stopat consumul lor? Sau in cazul tribului Zo’e sunt frecvente violurile si deviatiile?Sau cercetatorii sunt fascinati de aborigenii australieni care au o viziune superioara asupra vietii, neavand problemele sociale ale “civilizatiei”noastre? De aici rezulta ca insasi “civilizatia” prin impunerea de reguli neasumate individual a dus la probemele sociale actuale (mentalitatea comunista luati-o de la particular la general).Drepturile si respunsabilitatile nu le stiu pentru ca nu am trait in libertate, dar creatia sau creatorul ne-a oferit un instrument foarte puternic, denumit generic constiinta. Pentru cineva care a trait intr-o societate unde au fost limitate libertatile de orice fel, sa sustina opresiunea, sunt mahnit.

     Răspunde
      
  2. acelasi
   Martie 1, 2014 la ora 01:44

   „acest site este proprietatea ta” – este adevarat de la inceput pina la sfirsit. Nu am mai vrut sa intervin, pentru ca la vremea respectiva, I-am mentionat lui Moise, parerea mea. Mai intii, pentru cine a scapat un amanunt: Moise a mentionat ca persoana facea publicitate altcuiva, si presupun ca putea fi si un concurent. Aici Moise are dreptate … beton armat. Dar revenind la aspectul cu proprietatea, atunci cind proprietatea este oferita spre folosire publica (care contribuie la obtinerea de venituri – adica Moise nu-si pierde timpul „privat” de amorul artei), atunci se subinteleg (chiar si legal) niste drepturi publice – libertatea cuvintului, de exemplu. In NY, faptul ca politia a evacuat pe cei cu „Occupy Wall Street Movement” pentru mentinerea ordinei publice si nu a permis accesul presei in zona, a coborit USA cu 15 locuri in clasamentul libertatii presei. Acesta este un precedent, desi nu este prevazut in nici o lege. Hai sa consideram ca Moise isi cumpara o masina si se face sofer de taxi. Care sunt drepturile pasagerilor din proprietatea lui Moise? Hai sa luam un alt exemplu, mai literar. Moise publica o carte, la care are toate drepturile, chiar ulterior sa aduca modificari (cum de altfel a facut si cu autobiografia lui de pe Wiki). Care sunt drepturile cititorilor asupra continutului cartii? De cumparat cumperi „cutia” nu si continutul. Nu am voie sa critic ce a scris Moise in cartea aceia? Sigur ca nu am voie daca el nu o publica. Asa stau lucrurile, pentru ca altfel s-ar numi manipulare publica, care contravene regulilor forumurilor publice (nationale, in general, dar si international, foarte posibil) deschise confruntarilor sau asocierilor, reguli la care au aderat lucratorii media. Cine I-o fi pus sa adere la asa ceva? Aaa, da. Atunci cind nu au acces undeva, au dreptul sa protesteze. Deci, dl. AndreiM are dreptate, in general. In acest caz specific, cum am mai mentionat, nu are.

   Răspunde
    
 • cornel
  Februarie 27, 2014 la ora 20:57 Răspunde
   
 • Arabella
  Februarie 27, 2014 la ora 15:23

  Bravo moise!!!!

  Răspunde
   
 • Arabella
  Februarie 27, 2014 la ora 15:02

  Din contra,daca Moise Guran ar fi fost avid de indoctrinare pentru bani nu l-am fi intalnit in gradina TVR, ci mai degraba intr-o redactie privata, clar partizana unui partid.

  Răspunde
   
  1. puiu irimia
   Februarie 27, 2014 la ora 15:12

   Mouse vrea sa para impartial de asta canta de la TVR. Ca sa nu aiba culoare politica dar sa FIE platit PE euro si nu contessa de la cine ca euro un pute . de asta ne da cursul euro si ne inviata cane sa cumparam euro ca sa ne platim datele ca parca noi nam sti.de dava dansul are credito PE euro!!!

   Răspunde
    
   1. Moise
    Februarie 27, 2014 la ora 15:21

    nu intindeti coarda, va rog!

    Răspunde
     
    1. puiu irimia
     Februarie 27, 2014 la ora 15:24

     Si dava se rupe ce se intampla? Ne luam jucariile si ne ducem a casa sau …

     Răspunde
      
     1. costelgal
      Februarie 28, 2014 la ora 14:09

      mai frate, pe bune , ce cauti pe site-ul asta??

       
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 27, 2014 la ora 14:56

  Pe acest site, Blog sau cum vrei sa-i spui u singur om mi-a placut cel mai mult si mai mult.
  @SILVIU. Cel care cauta ce caut si eu.
  APROFUNDAREA. RESPECT DOMNULE SILVIU, sau cum te numesti.

  Răspunde
   
  1. Silviu
   Martie 4, 2014 la ora 12:42

   Nu stiu care, suntem doi. Eu semnez cu S mare, celalalt cu s mic. Daca despre mine vorbiti, ceea ce caut eu sunt informatiile, care imi formeaza o imagine macar coerenta asupra lumii, si cunostinte (singurele care nu iti pot fi luate de nimeni si, in ultima instanta, te ajuta sa supravietuitesti, ba chiar sa fii competitiv). Gasesc asa ceva aici. Tineti cont ca frunzaresc internetul, dar inca nu am mai gasit emisiuni care sa imi ofere acces la informatie asa cum o face emisiunea d-lui Guran ( au ami existat doua care au decazut). Nu voi ezita sa critic ceva ce nu imi convine si sper doar sa am si dreptate. Nu postez des, deoarece nu stapinesc unele subiecte discutate. In ceea ce il priveste pe d-l Guran, problema politicului influenteaza economicul intr-un mod esential. Este necesar sa fie discutate aceste probleme. De aici si pina la a decide gradul de influentare al cititorului este cale lunga, insa. Aici sunt prezentate opiniii personale, mai pertinente si mai bazate pe date concrete decit in alte parti (exceptind cazurile celor „rataciti” pe aici). A, inca ceva: cu Edenred-ul am inteles logica sa, cu locul prezentarii am avut eu probleme. Oricum, parte a comentariilor dumneavoastra le-am salvat pentru a le studia mai atent.

   Răspunde
    
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 27, 2014 la ora 14:55

  Lasa-ne pe noi domnule MOISE GURAN sa selectam ce e bine si rau, lasa-ne si pe noi sa gandim ca de asta avem cap pe umeri.
  Fiecare gandeste in felul lui, nu putem fi toti de acord cu tine.
  Tot ce spui tu este bun, iar ce spunem noi este rau?
  Lasa omul sa se autocenzureze, nu ne cenzura tu si ne ingradi dreptul la informatii.
  ESTI UN VIITOR DICTATOR. RUSINE

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 27, 2014 la ora 15:22

   Nu, imi pare rau. Eu imi fac singur curat in casa.

   Răspunde
    
   1. Kristina
    Februarie 28, 2014 la ora 12:16

    Felicitari pentru premiul obtinut! si mod sigur as dori ca pe acest blog sa nu mai citesc expresii de genul:”misto”,”frate legionar”,…”jidoavca proasta”.Nu de alta dar dv.sunteti un exemplu cat se poate de pozitiv pt.tanara generatie.cu respect,

    Răspunde
     
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 27, 2014 la ora 14:51

  Aveam niste asteptari de la tine domnule MOISE GURAN, dar ai dat cu bata in balta.
  Vorbesti de libertate dar ne oprimi, vrei acces la informatii ca jurnalist, dar ne cenzurezi.
  Gandeste-te un pic, este bine ce faci?
  RUSINE, respectul l-am pierdut in 1989.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 27, 2014 la ora 14:19

  Domnul Moise Guran face indoctrinarea doar pe bani, ca EDENRED. Nu gratis.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 27, 2014 la ora 14:03

  Au scris altii si mai urat.
  Au jignit-o pe @Kristina in direct si nu ati luat nici o masura DOMNULE MOISE GURAN.
  DE ce ne blocati accesul la informatie? Mai ales ca sunteti jurnalist?
  Normal ar fi sa ne lasati pe noi sa judecam sau va este frica ca ne deschide cineva capul prea tare?

  Răspunde
   
  1. Kristina
   Februarie 27, 2014 la ora 15:00

   Ai sa razi dar am aflat cine erau autorii poeziilor deocheate.Sunt suficient de inteligenta cat sa ma descurc singura intr -o astfel de „mica ambuscada literara”.Imagineaza_ti ca trebuie sa faci fatza singura,ca femeie,unui violator sau unui terorist ! hm…din pacate viata e un joc foarte dur in ziua de azi,peste tot nu numai in Romania.

   Răspunde
    
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 27, 2014 la ora 14:01

  Domnule MOISE GURAN, asta este discriminare. Rusine.
  CHiar daca face referire la alt post TV, tot
  discriminare este.
  Ce spuneau unii cu internetul ca au libertate?
  Unde este libertatea cand esti cenzurat?

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 27, 2014 la ora 11:53

  Multi sunt dezamagiti de gestul lui Calin Popescu Tariceanu,dar totul se putea ,,citi” in activitatea ex -premierului.Inca din zori tinerei democratii, Calin a inteles foarte bine ,,avantajele ” politicii.Tariceanu a adoptat aproape intotdeuna atitudinea omului de afaceri conectat la firele puteri,ce este bine sa graviteze pe culorele puteri ,aici se pot obtine contracte ,avantajoase” ,dar si in influenta pt viitoarele afaceri.Domnul Tariceanu s-a iubit pe sine mai mult decat partidul-explicabil tinand cont de cariera sa de model-,narcisismul acestui domn nu va pune interesele personale decat pe primul loc.Cum altfel se puate citi refuzul de a demisiona in 2005 pt indepartarea solutiei imorale P.C ce dainuie si astazi ,si mai ales dorinta de a fi premier si in 2009 cand P.N.L. a obtinut cel de al treilea scor electoral ,fapt ce ia permis un nou mandat lui Traian Basescu.Nu este nici o pierdere plecarea acestui domn spilcuit ci dinpotriva, el nu a fost in gandire decat un om de afaceri de stanga ce avea nevoie de protectie politica.De numele sau sunt legate cateva afaceri dubiose retehnologizarea hidrocentralei Portile de Fier si afacerea Sterling. Daca domnia sa va fi urmat si de alti, putem spune va fi creat un nou partid de orientare socialista ,dar cu sigla liberala ce va cotiza la partidul-stat pt afaceri de succes.Miscarea lui Victor Ponta este gresita si nu tine cont de trei elemente decisive in viitoarea campanie prezidentiala: Miscarile de strada ,atitutdinea premierului Pro-rosia Montana si Pro-gaze de sist spre deosebire de Crin Antonescu si mandatele de la Ministrele Economice.Cum va raspunde Victor Ponta de un eventual esec in privatizarea Oltchim sau C.F.R. Marfa?!Liberali vor avea intotdeuna scuza timpului scurt si a prognozelor economice nefavorabile in momentul privatizari.Cum se va confrunta cu un orator inascut ?Nu inteleg cum Victor Ponta isi bate singur cuie in coscigul politic.Mai sunt cateva zile ,iar singura miscare ,,inteligenta ”este rechemarea liberalilor datorita pretentilor ,,absurde” ale U.D.M.R.Singurul care isi joaca postul este tocmai Victor Ponta ,pt un orator bun a fi in opozitie este un avantaj -vezi greselile Antenei 3 si Realitatii ce a dus la o participare ridicata in 2009 ,altfel Mircea Geoana era noul presedinte.

  Răspunde
   
  1. Boeriu Raluca
   Februarie 27, 2014 la ora 15:09

   Domnule Chirita Aurelian Stefan, se mai scrie si cu doi de i in limba romana, cu cratima etc …Cand se fac critici atat de „pertinente”, cred ca ar trebui scrise in limba romana.
   Vezi „Inca din zori tinerei democratii”…, …”conectat la firele puteri”…, „ia permis” … „dinpotriva” … si se poate continua, din doua in doua randuri sunt greseli. E tragic … de aici ni se trage si mediocritatea in politica.

   Răspunde
    
   1. Chirita Aurelian Stefan
    Februarie 27, 2014 la ora 15:20

    Atat sunt eu capabil distinsa comentatoare.
    P.S. Cumva Antena 3?!

    Răspunde
     
    1. Comment
     Februarie 27, 2014 la ora 18:59

     I-auzi… dacă nu stăpâneşti limba română (probabil limba maternă, nu?) înseamnă că nutrebuie să fii criticat? Saaaaauuuu, poaaaateeee, înseamnă că ar trebui să te mai abţii de la comentarii mai lungi de un rând?
     Re: comentariu, în sine: trecând peste exprimarea defectuoasă, ai primit un „like” de la mine pentru conţinutul mesajului.

     Răspunde
      
   2. acelasi
    Februarie 27, 2014 la ora 18:28

    Gh. Doja, Horea, Closca, si Crisan cu citii „i” scriau? si au fost urmati de multimi.

    Răspunde
     
    1. Comment
     Februarie 27, 2014 la ora 19:00

     Exemplu nefericit: cum au sfârşit toţi ăştia?

     Răspunde
      
     1. acelasi
      Februarie 27, 2014 la ora 22:45

      Intr-adevar, nefericit – cei care stiau citi „i” sa foloseasca erau mai putini.

       
 • Adi
  Februarie 27, 2014 la ora 11:49

  Moise, se pare ca ai suparat niste gigei.

  Răspunde
   
 • Vanesa Toma
  Februarie 27, 2014 la ora 11:13

  Unii ministrii sunt neindreptatiti in acest articol, ma asteptam la o analiza mai corecta. Felicitari doamnei ministru Ramona Manescu!

  Răspunde
   
 • Silence Dogood
  Februarie 27, 2014 la ora 11:02

  D-le Guran incepeti pe zi ce trece sa semanati cu Robert Turcescu, asta fara legatura cu articolul de mai sus in parte adevarat. Va doriti sa moderati intrecerea intre candidatii la presedentie? Evident intrebarea e retorica..
  O alta „asemanare” in forma si pe alocuri continut e cea dintre prezentul site si Hotnews. Sper ca nu si sursa de bani.

  Răspunde
   
 • Marian Androne
  Februarie 27, 2014 la ora 10:07

  De 24 de ani noi nu avem partide, cu pricipii, specialisti, idei. Avem gasti de „stanga” sau „dreapta”. Se mai strecoara timid cate un bun administrator, om cu idei si de actiune. O picatura in oceanul interesului de gasca. Mai grav, oamenii care lasa ceva dupa ei, stau in spate. Un Radu Georgescu, Mariana Gheorghe, Remus Borza, etc ne-ar scoate, sunt convins, din acest vis urat. De ce stau in spate? Aiasta-i intrebarea…

  Răspunde
   
  1. Chirita Aurelian Stefan
   Februarie 27, 2014 la ora 13:01

   D-le Marian Androne puteti sa faceti un calcul simplu? Petrom a extras 32,1(2013) milione de barili ,pret international mediu 108,3 $ si 5,29 miliarde de metri cubi la 165 $ minim( a vandut si cu 208$).Pretul de productie a celor doua tipuri de resurse energetice a fost de 15,45 $ per echivalent baril pt cele 66,64 milione de echivalent baril pt cele doua.Cat este profitul ? Va spun eu raspunsul lui Mariana Gheorghe in lei (curs mediu $= 3,328lei)profit 5,528 miliarde de lei.
   P.S. Dupa ce aflati raspunsul spuneti-l si lui Moise Guran .

   Răspunde
    
   1. Marian Androne
    Februarie 27, 2014 la ora 17:02

    Domnule,

    Inainte Petrom era pe pierdere. De ce? O devalizau firmele capusa ale partidelor si directorilor.
    Acum Petrom plateste vreo 500 MIL. euro la buget/an.
    A, doriti benzina ieftina? Si eu…muncesc mult si mi-o permit!

    Răspunde
     
    1. acelasi
     Februarie 27, 2014 la ora 18:36

     Ori nu stiti nimic, si nu cred ca acesta este cazul, ori stiti prea mult.

     Răspunde
      
    2. AndreiM
     Februarie 28, 2014 la ora 10:31

     Aceste comentarii nasc si o alta dilema, as zice eu existentialista. Ce-si doreste mai mult omul, libertate sau protectie? Cand vom afla raspunsul cert atunci vom sti ce fel de socetate ne dorim (in Romania, la ora actuala, 60%(or fi din 40%?) isi doresc protectie)

     Răspunde
      
     1. acelasi
      Martie 1, 2014 la ora 21:34

      Foarte interesant: protective = libertate asigurata contra cost. Am inceput sa fim cu picioarele pe pamint.

       
    3. Chirita Aurelian Stefan
     Februarie 28, 2014 la ora 13:54

     D-le poti sa faci un calcul sa vezi,,performanta” d-na Mariana Gheorghe inainte de a vorbi? Doar in 2004 Petrom era pe pierderi.Stiti cat era barilul de petrol in 2002? In jurul lui 26$ si Petrom facea profit .Dar acum cu 108 $ barilul,cu cat ar trebui sa creasca profitul?Raspuns corect (cu 108-26)*32milione barili=2,624 miliarde de $ sau 1,9 miliarde de euro in plus iar ,,superperformanta ” Gheorghe realizeaza in total 1 miliard de euro!!!!!!! Ha,ha,ha!Halal manager,sa va fie de bine!

     Răspunde
      
     1. AndreiM
      Februarie 28, 2014 la ora 14:31

      Acesta este un calcul simplist care presupune pastrarea aceluiasi nivel de cheltuieli in perioada raportarii…Acelasi calcul care presupune crestere economica prin marirea consumului. Si ne intrebam de ce am ajuns in situatia asta.Pai sa moara capra vecinului de ciuda….

       
  2. Chirita Aurelian Stefan
   Februarie 27, 2014 la ora 13:04

   Pretul gazului este la 1.000 metri cubi de gaz.

   Răspunde
    
  3. acelasi
   Februarie 27, 2014 la ora 18:34

   Daca vorbiti de Mariana Gheorghe, ati gresit momentul – tocmai a demonstrat cine este.

   Răspunde
    
   1. Chirita Aurelian Stefan
    Februarie 28, 2014 la ora 13:57

    Dle Acelasi priveste comentariul de mai sus si aprofundeaza-l.In rest ,numai de bine!

    Răspunde
     
    1. acelasi
     Februarie 28, 2014 la ora 21:55

     Dl. Chirita Aurelian Stefan, eu m-am documentat inainte sa vorbesc despre Mariana Gheorghe si nu cred ca am gresit cu ceva. Doamna este capabila dar joaca la adversar – puteti sa revedeti comentariul meu pe larg. Am parcurs si disputa dvs cu domnii Marian Androne si AndreiM pe care i-ati catalogat cu „Halal manager”. Ati primit o replica care spune ca e cam simplista justificarea dvs. Imi cereti sa aprofundez, ce? Va asteptati sa iau toata perioada din 2002 pina in prezent (pretul la pompa, #angajati Petrom, salariul mediu Petrom, salariul mediu national, pret si volum productie la intern si export, finante si fiscalitate si curs valutar, samd)? N-am omorit pe nimeni. Dvs gresiti in privinta corectitudinii Marianei Gheorghe si in privinta „fair-play”-ului Petrom/OMV fata de Romania. Dar afacerile sunt afaceri, piata concurentiala, … cine poate oase roade. Asta-i ce se doreste, asta-i ce se are.

     Răspunde
      
     1. Chirita Aurelian Stefan
      Martie 1, 2014 la ora 09:26

      D-le Acelasi desi mu o sa credeti bugetul de salarii Petrom(2013) este cam la fel,chiar putin mai mic decat cel din 2004!!!D-v nu traiti in aceasta tara? Ce inseamna sa fi performant ,sa furi statul si sa te descurci supermodest cu o cotatie a materiei prime de ~5 ori mai mare decat in 2002?Daca d-na Gheorghe avea cotatia din 2002 ar fi ,,adus” Petromului o pierdere de ~600 milione de euro.Daca joaca pt adversar, ce a facut cuscrul lui Basescu,S.R.I.,Curtea de conturi si A.N.A.F?Despre Basescu nu intreb, nu pricepe o iota din economie .

       
 • soso
  Februarie 27, 2014 la ora 09:53

  astia erau la putere daca il dadeau afara pe base … mai rau :))

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Februarie 27, 2014 la ora 08:47

  Nu vorbesc de independenti sau cei de genul Tiriac etc. Membrii de partid sa fie.

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Februarie 27, 2014 la ora 08:44

  Uite ca avem si doi remarcati! Ramona Manescu si Lucia Varga. Deci sperante ar fi pentru dreapta, daca s-ar uni si din fiecare partid s-ar alege oamenii care pot face o guvernare de dreapta buna. Hai sa-i gasim si sa-i promovam, poate ii baga cineva in seama! Exista oare??? Dar la stanga?? E vreunul care chiar si-a facut treaba?

  Răspunde
   
  1. acelasi
   Februarie 27, 2014 la ora 18:42

   Corect, orientarea politica isi are rolul social pentru societate, iar in particular, pentru fiecarea membru al societatii – daca alesul stie si poate sa-si faca treaba este cel mai important.

   Răspunde
    
 • ovidiu
  Februarie 27, 2014 la ora 08:30

  Ministerul Culturii?
  Daniel Barbu (+ Gigel Sorinel Ştirbu)?

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 27, 2014 la ora 08:25

  Desi aparent firmele de inalta tehnologie americane pot sa isi delocalizeze doar sediile financiare in statele mai putin dezvoltate din S.U.A, este de preferat, sa fie o combinatie intre delocalizarea totala si cea fiscala pt redarea increderi in prezent si a sperantei in viitor.Situatia sta diferit pt firmele germane ,cum ar suna sediul central al lui Bosch in Portugalia si Siemens in Grecia? Cand Dumnezeu a binecuvantat Europa cu o diferenta climatica intre tarile dezvoltate din Nord si cele din Sud, este absurd ca Germania sa nu porneasca consumul intern.Ministrii de finante germani nu inteleg definitia moderna a banului, reflexie a muncii ,ultima reprezentand o activitate profitabila sau desfasurata optim.Viitorul il reprezinta trecerea la moneda virtuala si desfiintarea bancilor comerciale.Urmatoare criza poate fi provocata de firmele farmaceutice- vezi gradul de indatorare al statelor si cheltuielile cu sanatatea -care se va suprapune, probabil, pe o bula speculativa si una bursiera,ingredintele celor doua crize anterioare.Banca a fost un instrument vital in revolutia industriala ,acum ea freneaza dezvolatarea societatii prin dobanda mai mare decat cea a unei Banci Centrale si perioada de timp mai lunga pana la derularea unui credit.Miscorand numarul de angajati si crescand numarul de firme ,creste exponential riscul bancar pintr-o decizie gresita.E drept, prin programe informatice se poate urmari lejer tendintele firmelor ,ceea ce se intampla pe piata de capital si in bancii,dar care va fi pragul de unde un credit devine neperformant-pierderile pe doi ani?La urmatoarea criza nu vor mai exista state emergente cu o populatie mare si posibilitate de iesire din criza prin consum in alta parte a plantei este exclusa ,astfel se va trece la desfiintarea bancilor comerciale.Tine de inteligenta noastra sa facem mai repede un asemena pas, tinand cont de multiplele avantaje:reducerea semnificativa a evaziuni ,transformarea bancilor in fonduri de investitii,stimularea agresiva a creditarii firmelor si populatiei ,ce se va traduce printr-un ritm de crestere net superior celui actual.

  Răspunde
   
  1. acelasi
   Februarie 27, 2014 la ora 20:43

   Dl. Chirita Aurelian Stefan, acesta este un comentariu in care atingeti aspecte social-economice, dupa parerea mea, vitale. Am doua observatii: nu duceti/luati lucrurile de la inceput pina la capat si nu demonstrati consecventa. Cele ce urmeaza, nu vreau sa fie considerate ca o critica ci doar ca o asociere/completare a unei opinii. In treacat fie spus, eu am preferat in viata, mai mult sa dau dreptate decit sa am. Stiti de ce? Cind dai este mai simplu. Cind ai trebuie sa lupti sa demonstrezi, contra unora carora nu le place sa piarda. Asa este omul.
   Mi-a placut foarte mult „incredere in prezent si speranta pentru viitor”.
   „definitia moderna a banului, reflexie a muncii”, unde munca „reprezinta o activitate profitabila sau desfasurata optim” – acuma intelegeti cu ce mi-ati atras atentia.
   „viitorul il reprezinta trecerea la moneda virtuala si desfiintarea bancilor comerciale” – asa ceva am spus-o mereu, dar sub forma asta, este fantastic. Este atit de important, incit am vrut neaparat sa-mi mai clarific inca odata ce inseamna virtual = ” the quality of having the attributes of something without sharing its (real or imagined) physical form”.
   Si pentru ca ati adus vorba despre „cheltuielile cu sanatatea”, as dori doar sa scot in evidenta un aspect: omul da totul sau face orice cind este vorba de sanatate, deci aceasta reprezinta o sursa nebanuit de mare care poate fi exploatata la singe. Deci cind oamenii nu mai au, de aici se mai poate inca.
   Spuneti ca banca a fost intr-un fel si acuma este altfel. Cu asta nu pot fi deacord. Nici dpdv al evolutiei dinamice a economiei, nu cred ca poate fi considerata ca o baza de discutie. Trebuie sa va hotariti: este buna ori nu. In spiritul celor spuse de dvs mai sus (moneda virtuala), sunt cu dvs, nu este buna.
   Vad ca, totusi, ii purtati de grija bancii si va referiti la riscul bancar si aduceti in discutie un factor cantitativ pe care il interpretati oarescum comparativ: ” Miscorand numarul de angajati si crescand numarul de firme ,creste exponential riscul bancar pintr-o decizie gresita”. Deci nu ati renuntat la necesitatea existentei bancii in circuit, probabil ca lucrurile despre ban si moneda virtuala au fost niste … spuse frumoase dar neterminate. Dar cred ca este nevoie de clarificat ceva aici: numarul de firme pe economie este clar; numarul de angajati, sunt pe economie sau pe firme? Firmele cu putini angajati au o fluctuare economica mai mica (flexibilitate economica redusa: ori merge ori nu merge), deci treaba este foarte transparenta si riscurile bancare sunt mai mici. O economie cu un numar mare de angajati confera o stabilitate bancara mare. Deci dpdv al volumului investitional al bancilor, cred ca mai important este sa fim atenti la tendinta economiei (numar de angajati) si nu la tendinta firmelor. (in considerarea creditelor performante).
   ” si posibilitate de iesire din criza prin consum” – deci credeti ca iesirea din criza se face prin consum? Pare logic, dar nu are inceput – cu ce obtii consum daca n-ai putere de cumparare, motivul pentru care s-a ajuns in criza? Parerea mea este ca iesirea din criza este sa accepti pierderea globala (nimic nu se mai poate recupera, totul este distrus) si o iei de la inceput, de la zero. Daca acest deznodamint,firesc, devine clar (in felul in care il intelegem) atunci va fi mult mai simplu de a gasi solutii de a preveni intrarea in criza – o economie planificata/centralizata, pe baza folosirii resurselor in mod eficient, pentru obtinerea roductii mai degraba necesara decit concurentiala/competitiva. Asta nu exclude calitatea ridicata – cresterea gradului de utilizare inseamna valoare (sau pret) mai mare si economisirea de resurse. La economisirea de resurse, as puncta reducerea timpului de munca necesar, deci zi si saptamina de lucru mai scurte. Din acest pdv, introducerea tehnologiei avansate capata un sens social, spre binele omului nu spre cresterea profitului, care duce in final la saracie.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Februarie 28, 2014 la ora 21:46

    „o economie planificată/centralizată, pe baza folosirii resurselor in mod eficient” _ Exprimarea dumneavoastră conţine un antagonism esenţial, prin urmare reprezentarea pe care aceasta o face procesului respectiv este suprarealistă. Se află, altfel spus, in trecere prin ograda lui Lewis Carroll, pe o traiectorie divergentă situată la milioane de ani-lumină de calea pe care se plimbă Maynard Keynes. Drept consecinţă si rezultatul socialmente inutil al procesului descris poate fi găsit tot pe-acolo: „pentru obţinerea producţiei mai degrabă necesară decit concurenţială/ competitivă”. Necesara pentru cei care o realizeaza, in mod evident, nu pentru cei care ar trebui sa o consume.

    Răspunde
     
    1. acelasi
     Martie 1, 2014 la ora 05:03

     De John Maynard Keynes, am avut placerea sa mai aud vorbindu-se (ai nevoie pentru ca ai cumparat deja sau cumperi pentru ca ai nevoie?), si atunci v-as intreba: dvs mergeti la camara pentru ca este plina sau numai cind va este foame? De Charles Lutwidge Dodgson cunoscut si ca Lewis Carroll, acuma am avut placerea: scriitor, natematicean, logician, diacon si fotograf. Intr-adevar , in meseria mea pun mare pret pe calculul matricial, fata de calculul probabilitatilor … care e bun si ala, pacat ca la o adica nu prea stii ce sa faci cu rezultatul. Dar ce este foarte important , matrice/determinanti se impaca foarte bine cu cimpul vectorial. Apropo, stiiati ca divergenta nu se refera la un singur vector, ci la un cimp de vectori (deci treaba cu „o traiectorie” o trecem cu vederea) si intotdeauna (in realitate) apare un factor suplimentar (altul decit marime, sens si directie), sa luam de exemplu temperatura care poate strimta sau largi cimpul vectorial si deci divergenta poate fi negativa sau pozitiva, ambele rezultate fiind valabile, de considerat. Sa va mai spun ca nu putem vorbi de „antagonism” in acest context?
     Dar deajuns cu aritmetica. Nu v-a placut versiunea mea, pentru ca nu v-a placut, nu ca ati fi putut sa o contracarati,atunci va redau o versiune gasita pe Wikipedia: ” Justificarea pentru planificarea centrală este faptul că consolidarea resurselor economice poate permite economiei să profite de mai multe informații corecte atunci când iau decizii cu privire la investiții și producție. Într-o economie centralizată în întregime, un sondaj universal a nevoilor umane și ale consumatorilor este necesară înainte de a se face/formula un plan global pentru producție. Statul are nevoie de a aloca forța de muncă, mijloacele de producție și să supravegheze sistemul de distribuție a bunurilor.”

     Răspunde
      
   2. Silviu
    Martie 4, 2014 la ora 13:03

    Sunt vreo citiva care nu va plac si pace. Interesant articolul dumneavoastra.

    Răspunde
     
 • Catalin ( CTL )
  Februarie 27, 2014 la ora 07:52

  Nu cred ca sunt subiectiv. Va dau un nume din PNL – Ilie Bolojan, primarul Oradiei. Credeti-ma are de 7 ori mai mult avana decat Johannis, e indubitabil mai curat decat cei enuntati in articol. Plus ca a facut si face treaba buna, iar cetatenii sunt multumiti.

  Răspunde
   
  1. acelasi
   Februarie 27, 2014 la ora 21:03

   Subiectivismul are, ca orice lucru, un inceput – pleaca de la zero. Fiecare persoana va devein subiectiv, intr-un anumit domeniu, datorita evolutiei/desfasurarii existentei sale. Calitatea unui ales isi are importanta in faza initiala, dar in continuare (si asta este partea, demonstrata a fi dureroasa) cel mai important aspect, cred ca este abilitatea alegatorilor de asi controla alesul. Daca as spune, de a avea disponibilitatea de a-l dirija pe ales, cred ca ar fi cel mai exact fata de ce inteleg. Omul se schimba, si alesul si alegatorul, de la bine spre rau si invers. Dorinta majoritara a poporului alegator, chiar daca se schimba, este in ordine – daca gresim cu totii nimeni nu-I vinovat. Controlul asupra alesului dealungul intregului mandat, sunt convins ca este mai important decit calitatea initiala a alesului. Bine-inteles ca poporul trebuie sa stie ce sa ceara a fi infaptuit sau sa fie deacord cu programul propus de candidat.

   Răspunde
    
 • aalain
  Februarie 27, 2014 la ora 06:59

  Buna dimineata Moise. Observ ca dupa fiecare emisiune cu invitatul special dl Traian Basescu se intampla ceva cu emisiunea dvs. Prima data ora de difuzare, dar asta nu conteaza ca de asta exista Seenow si a doua, disparitia emisiunii Ora de Business din grila TVR tocmai pentru a va mai potoli setea de jurnalist. Totusi sper ca este doar o speculatie a mea, dupa cum bime va place sa spuneti si dvs. Mult succes in continuare.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 27, 2014 la ora 08:39

   Trecerea de la ora de business la biziday a fost gandita ca o faza intermediara. este dorinta mea de a inlocui total odb.

   Răspunde
    
   1. Comment
    Februarie 27, 2014 la ora 19:04

    …aşadar nu e nicio legătură? Dacă schimbarea respectivă era „programată” anterior, de ce nu am aflat şi noi (publicul interesat) ceva mai din timp?

    Răspunde
     
 • acelasi
  Februarie 27, 2014 la ora 04:11

  Senatul american cere bancilor elvetiene (14) sa renunte la secretul bancar si sa deschida 22,000 de conturi ale evazionistilor americani, acuzati si de spalare de bani. Din 2001 pina in 2008 s-au adunat acolo USD 13.5B. ” They don’t give a damn and prefer to pay fine because they earn more than they pay for” . http://www.youtube.com/watch?v=6L21D7EBvr4
  Razboi civil in Carolina de Nord? Incepind cu un an in urma, Gov. Pat Mc Crory a redus ajutorul de somaj, a inchis pe cei care au ascuns arme (nerespectind noua lege), a tolerat (nu a luat nici o masura contra) evolutia rasismului intre negri si albi (dezbina si controleaza). Zilele acestea a avut loc un mars la Washington: “Legalize Medical Cannabis,” “No Fracking,” “Stop Medicaid Cuts,” “We Shall Overcome.” Atitudinea oamenilor fata de politicenii lor: ” And just this month, in Charlotte, his home city, McCrory was in an upscale grocery store. A cook came out to help him, and when he realized he was speaking to the governor, the cook said, “Thanks for nothing.”
  Anul trecut s-au implinit cei 12 ani dupa care se pot face public documentele secrete de la Casa Alba. Au reusit sa mai traga de timp. Este vorba de 33,000 de pagini continind recomandarile confidentiale date sau cerute de Bill Clinton. Sandy Berger (ajutorul lui Clinton) a fost prins furind pentru a distruge 50 pagini privind anti-terorismul (9/11) si Bin laden. Sandy a fost amendat cu $50,000 si i s-a suspendat permisul de securitate pentru 3 ani. Din 14 mai 2002 Hillary nu mai poate profesa Dreptul dar nu a fost implicata/acuzata in spalarea de bani. Dupa moartea ambasadorului Chris Steven in Libia, Hillary, la audiere: Ce mai conteaza.
  ” Taliban has declared it will comb the documents for the names of people who have cooperated with international forces in Afghanistan. [..] The White House is imploring the website Wikileaks not to post any more classified documents about the Afghanistan war,”
  Bloguri americane:
  ” My comments were deleted by the Politico Bureau. Here they are again: Obama sucks!
  Yep happens to me all of the time as well. Funny, I never hear liberals complaining about their comments being deleted!
  Then maybe you should move to the third world.”
  ” Yeah, Barack is a great Liar, right up there with Bill and Hillary. We know that now. [..]Obama got away with lies until 2013. Hillary won’t.”
  ” Hillary has been married to a sex perv for over 25 years and she name calls the women victims. Sad you even consider her for 2016.”
  „It’s about the clintons and their trail of dead bodies. Laura Bush wrote about her bad habits and bad decisions but Obama and the Clintons seal records that would otherwise incriminate them.”

  Răspunde
   
 • bogdan
  Februarie 27, 2014 la ora 02:01

  Radem glumim facem topuri dar firmele cam asta fac atunci cand statul isi bate joc de oamenii care muncesc

  Sau cine stie poate ca declara Ponta ca bulgaria este paradis fiscal ca sa puna impozite pe 40% la tranzactii

  Răspunde
   
 • puiu irimia
  Februarie 27, 2014 la ora 01:18

  Vrem comentariul lui unualtu domnule guran

  Răspunde
   
 • LA
  Februarie 27, 2014 la ora 00:32

  Dl Guran, de ce nu lasati comentariul lui „unu altu” vizibil?

  Nu inteleg, e ceva de ascuns? V-am urmarit cu Rosia Montana si aveam am (inca) o parere buna despre dvs.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 27, 2014 la ora 00:52

   este nepoliticos in mod gratuit si face o apologie antenei3.

   Răspunde
    
 • cornel
  Februarie 27, 2014 la ora 00:17

  Domnul Tariceanu are o bila alba de la mine. PNL nu trebuia sa iasa de la guvernare. Trebuia sa gaseasca solutii pentru negocierile cu PSD in USL. PNL a dat dovada de lipsa de maturitate politica si va avea de pierdut politic si electoral, parerea mea. Ce a castigat PNL ca a iesit de la guvernare? O tara trebuie condusa timp de 4 ani continuu de guvernul ales si investit conform rezultatelor alegerilor si nu doar din cand in cand in functie de dorinta unor partide aflate la guvernare iar planurile pentru viitor pentru un partid aflat la guvernare se fac in timp ce guvernezi si nu iesind de la guvernare, parerea mea. Asta inseamna sa produci valoare adaugata pentru tara si pentru partidul tau. Asa vad eu lucrurile. Scandalurile nu cred ca fac bine nimanui si inseamna un pas inapoi pentru tara si partid iar o guvernare responsabila si cu rezultate pozitive este un pas inainte atat pentru tara cat si pentru partidul/partidele ce fac parte din guvern.
  In aceste conditii PSD trebuie sa se gandeasca la posibile noi aliante, insa fara UDMR, parerea mea. UDMR s-ar putea sa fie o varianta defavorabila politic PSD-ului. Electoratul nu prea uita asemenea alegeri si cum ar zice cineva : „nu iei pe mere ce o sa dai pe pere”.

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Februarie 27, 2014 la ora 14:22

   @Cornel.Singurul care trebuie sa fie batut in cuie,atita timp cit nu tradeaza tara unei puteri straine este Presedintele Romaniei.El reprezinta Statul Roman in relatia cu alte state si in relatia cu proprii cetateni.Indiferent cum il cheama trebuie sa-si duca mandatul pina la capat.Restul pot fi schimbati la cererea cetatenilor.Guvernele se schimba cind nu dau randament si parlamentarii se schimba cind nu mai pot asigura sustinerea unui guvern care sa guverneze tara.Atunci se fac alegeri anticipate si tara iese din blocaj.In tot acest timp Presedintele este la post.Asadar cind votam sa punem pe unul Presedinte trebuie sa ne uitam bine la el ca 5ani va trebui sa-l suportam,asa cum suportam sa raminem in tara asta.Daca nu,asta-i viata,cui nu-i convine e liber sa plece si cu totii ne bucuram de libertate.Libertatea impune si oblogatia de a vota cu creierul limpede.Parerea mea…dar si a Constitutiei actuale.

   Răspunde
    
   1. cornel
    Februarie 27, 2014 la ora 20:50

    E ceva esential in comentariul dvs care nu corespunde cu realitatea : USL s-a destramat datorita dorintei politicienilor PNL si nu a fost nicidecum dorinta poporului adica a cetatenilor. Deci cum e treaba cu plecatul si cu libetratea ca eu unul nu am inteles partea asta?
    O seara buna va doresc.

    Răspunde
     
    1. VictorL
     Februarie 28, 2014 la ora 11:16

     @Cornel.Pai tocmai destramarea USL imi da dreptate.Presedintele e la locul lui si tara functioneaza.Parlamentarii in Casa Poporului pot schimba atit scaunele cit si partidele dar daca nu sustin un guvern sa faca treaba de doua ori la rind avem alegeri anticipate.Daca nu fac aliante constructive ci doar la spritz avem criza dupa criza,si platim deranjul prin faptul ca o ia cursul razna sau pleaca investitorii dar Romania ramine intreaga.Cetatenii pot declansa schimbari prin mitinguri de protest,prin sondaje din care reiese nesustinerea unor masuri,prin bloguri…Totusi la alegeri ne aratam mesajul si majoritatea invinge.Asadar platim cu totii fariciti ce au vrut aia 70% care nu-l sufera pe Basescu insa problema e ca elegerile din 2012 au fost pentru Parlament si guvernarea tarii.Pentru schimbarea lui Basescu deabea la toamna votam.Sper sa priceapa si aia 70%…

     Răspunde
      
   2. acelasi
    Februarie 27, 2014 la ora 21:46

    „ca 5ani va trebui sa-l suportam” – total gresit, iar chestia cu libertatea de a parasi tara … nici n-o mai discut. Uite o chestie, care cel putin in teorie suna democratic (mai putin democratic este cum se aplica):
    „By including a Charter of Rights and Freedoms in the Constitution Act, 1982, Canada appeared to end Supremacy of Parliament. The Charter is clear on this point : it is stated in s. 32 (1) that it applies, or binds, the federal Parliament and the Legislatures of the provinces. Thus, legislation not conforming to the Charter is unconstitutional. Supremacy has been shifted, or so it would appear, from Parliament to the Constitution, and thus to the people. One should not be surprised at this outcome: why else would a Charter of Rights and Freedoms be issued if not to restrict the legislative powers of those that govern us? ”
    Sa mai adaug ca provincia sau teritoriul are dreptul sa emita legi, care chiar daca contravin legilor federale ale Canadei, ramin in vigoare 5 ani de zile, pe teritoriul respectiv.
    Ca un aspect general, de bun-simt: legea este facuta de om pentru el nu contra lui. Daca un Presedinte devine animal, il scoti imediat de unde este si-l pui la locul corespunzator – Constitutia este subordonata poporului, asa este democratic. Iar vointa poporului nu este anarhie.

    Răspunde
     
    1. VictorL
     Februarie 28, 2014 la ora 11:39

     @SanduCu.Cei la voi in Canada nu comentez dar la noi dupa 1989 poporul a vrut sa-l voteze toti romanii de pretutindeni pe Presedintele Romaniei.Ala te reprezinta daca te consideri roman si pe tine din Canada.
     Pe Ceausescu nu l-au votat niciodata romanii si de atunci ne-am invatat minte ca o sleahta de 500 de putori sau cite or fi la un moment dat in Parlament pot bea toti din aceiasi damigeana si cintind cu voiosie sau chiar unanimitate ne pot trinti un idiot care sa ne conduca zeci de ani si sa ne faca si sclavi la el pe mosie.
     Cam asta incearca si putorile actuale cu schimbarea Constitutiei si a altor legi insa vor veni la Referendum si toti romanii,adica si aia din Canada vor aproba sau nu schimbarea.Sunt multi cretini in Romania care cred ca Presedintele Romaniei nu are voie sa inoate singur in piscina la o vila de protocol si ca trebuie sa schimbe ciupercile de piele cu noi toti la Strandul Ciurel,dar daca votam cu totii inclusiv aia din afara spitalului poate iese unul care se transforma mai greu in zombi.Afara de asta banii Presedentiei sunt la Guvern si se vede treaba ca daca nu ne place de ala care reprezinta Statul il lasam fara bani,cind ii e lumea mai draga.Totusi tot el e seful chiar si daca e lefter.

     Răspunde
      
     1. acelasi
      Februarie 28, 2014 la ora 21:06

      „Pe Ceausescu nu l-au votat niciodata romanii” – Victoras, stii ca lucrurile se schimba mereu, desi nu este tocmai exact sa folosesti „niciodata”. In ’68 nu stiu cum a fost cu votul (nu mai tin minte daca a fost inainte sau dupa primavara pragheza, dar pentru ca a fost primul meu vot, precis am fost la votare si l-am votat pe Ceausescu, adica pe cine era pe lista, ma rog a fost prima data si nu am fost contra), dar poporul era gata de lupta de partea lui si a tarii, unii chiar au luptat. Mai tirziu a deraiat sau l-au aiurit aia din jur in care avea incredere. Nu prea pun bani la chestia asta, pentru ca daca ai capul pe umeri, nu te aiureste nimeni. Apropo de „sleahta de putori”, am trecut, zilele astea, peste ce se publica la voi (sau pe internet) despre cum se luau deciziile in jurul lui Ceausescu – pot sa te asigur ca sunt peste 70% minciuni. Chestii cu „Da tovarasu, Cum ati ordonat tovarasu”, samd – adevarat sleahta de putori: mai mult, ordinari. Numai mortul e de vina! De informatii si date false, si alte tertipuri sa fie convins intr-o directie sau alta, nu se pomeneste nimic. Iar voi inghititi toata palesca asta pe post de … „istorie”. Si doar vedeti si astazi, nu numai virful hotaraste, de multe ori este adus sa puie degetul. Ehhh. Despre chestia cu ” poate iese unul” stii ca nu sunt deacord, ce-i aia? Trebuie sa iasa cel pe care-l vreti, punct. Dar voi il stiti pe care-l vreti? Daca voi stiti si el iese, eu n-am nici o problema, voi sa nu incepeti sa-l boscoroditi pe la colturi ca si cum nici usturoi n-ati mincat. Iar „il lasam fara bani, cind ii e lumea mai draga.Totusi tot el e seful chiar si daca e lefter” – probabil ca romanii nu mai sunt cum ii stiiam. La servici cind seful spunea una si nu eram deacord ne ciriiam cu el, respectuos (era sef), dar ori schimba hotarirea ori trecea de partea noastra („e ordin de sus”), de citeva ori l-am adus pe director in sectie pentru explicatii. Si noi eram ingineri, daca mai tii minte, cu muncitorii nu te jucai – am fost la Rovinari, la exploatari miniere, pe santiere hidrotehnice – sefii au probleme cu oamenii, se mai si solidarizeaza. Intotdeauna sunt solutii, chiar daca nu se raporteaza in sus. Oameni suntem intre oameni, si asta nu este nici coruptie si nici santaj sau mai stiu eu ce. Legile se respecta, dar TREBUIE sa le si interpretezi/adaptezi fiecarei situatii in particular. Asta-i ceia ce „managerii” de astazi habar n-au, pentru ca se uita numai la profitul personal si al patronului. Eu nu spun degeaba „daca toti gresim, nimeni nu-i vinovat”. Nu dai cu ciomagul, ca dai degeaba – se intoarce ca bumerangul. Daca seful nu te aude, nu te intelege si nu te respecta – il dai dracului cu lege si cu constitutie cu tot – ca nu el le-a facut ci tu, POPORUL, tu le faci, tu le desfaci (ca nici poporul nu le face bine pe toate de la inceput, si are dreptul sa le corecteze, fara sa astepte terminarea mandatului – ce prostie, daca n-ai bani sa-ti platesti chiria te pune in strada si atunci reciproca nu-i valabila?

       
     2. Constantin
      Februarie 28, 2014 la ora 22:03

      Canadienii din Québec se zice ca sunt mai republicani. Lor le place sa aleaga. Celorlalti le place monarhia. Dar nu si-au pus propriul rege, ci il folosesc pe cel de pe insula. Astfel ca unii canadieni care sunt mai americanizati de cultura SUA se uita cu invidie la state din fostul imperiu britanic precum Nigeria, sau Malawi care au devenit republici suverane.

       
 • bg1952
  Februarie 26, 2014 la ora 23:35

  Cand a venit USL-ul la putere m-am mirat si eu de saracia de cadre.
  In primul rand Romania n-ar fi trebuit sa aiba o clasa politica ci o clasa administrativa din care sa se ridice diferite tipuri de administratori reprezentativi pentru curentele politice.
  In a l doilea rand,avem un singur curent politic,de stanga,cu diferite nuante,de la nationalisti de stanga,care plang dupa capitalismul de stat la comunisti acoperiti si social democrari mai de stanga sau mai de centru.Capitalistii nostrii sunt capitalisti de social democratie,care si-au facut averile din afaceri(mai ales oneroase) cu statul.Pe vremea FSN-ului a mai existat aceasta clasa administrativa mostenita de la comunisti.Ea insa s-a subtiat.Va aduceti aminte de cei zec mii de specialisti (care nu existau) ai taranistilor?Aceasta clasa administrativa trebuie construita.Trebuie facute mai multe scoli de administratori la diferite nivele iar oameni ambitiosi din aceasta clasa administrativa sa se ridice si sa inlocuiasca actuala clasa politica.

  Răspunde
   
  1. mihaix
   Februarie 27, 2014 la ora 02:30

   E mult mai simplu sa ii iei pe cei care cara sacosile sau pun afise. Aia e scoala de cadre de dupa 89. Mai ales a asa ziselor partide de dreapta precum PNL si PDL, dar au nici cu PSD nu imi e rusine. La ei doar ce e mai organizat: la PSD la nivel local e mai PCR si cincinal ca pe vremea comunistilor.

   Astept niste arestari ceva pe la dragnea, si restul. deja a inceput, scapa cine poate, si tare nu imi pare rau.

   Chiar ma intreb daca sa ma duc la vot si probabil ca o voi face dar pt niste independenti la europene – mai ales daca astia de la pnl se dau cu popularii – aceiasi care mi-au anulat votul. La prezidentiale, cred ca l-as vota pe Tariceanu , sau pe tanti Mitza sau Dan Diaconescu. Ar fi fun sa iasa un outsider ,atunci sa te tii.

   Răspunde
    
  2. acelasi
   Februarie 27, 2014 la ora 22:04

   In general, este correct felul in care vedeti desfasurarea politico-administrative a tarii. Insa „Aceasta clasa administrativa trebuie construita.” aici, cred ca introduceti in mod artificial (deci fara a fi necesar) o noua clasa, ii spuneti administrative dar oricind poate sa inceapa a fi interpretata ca o noua clasa sociala, chiar vreti sa-i desemnati scoli separate. Separate de ce? De restul vietii? Conducatorii administrative trebuie alesi din rindul poporului. In alta ordine de idei, va puteti imagina cite universitati pentru conducatori de stat ar apare ca ciupercile, si ce spagi s-ar plati se prinzi un loc in amfiteatre – deci se incepe exact cu „dreptul”.

   Răspunde
    
   1. mihaix
    Februarie 27, 2014 la ora 23:33

    Nu ma refer la o noua clasa sociala, ci la ceva f simplu. Sa fie folositi absolventii facultatilor de profil: de ex SNSPA, ASE, pe baza de concurs in toate locurile de duap secretari de stat. Eventual si secretari de stat :). Pe concurs si cu cariera …. Oricum probabil ca pana nu vom avea 3 max 4 parrtide din care sa nu se plece/rupa/modifice, aceasta stabilitate si profesionalizare nu se va intampla.

    Pana atunci vom avea electronisti la agricultura, drept la transporturi sau cizmari la economie ….. Doar ca nu se doreste sa pui doar ministrul dar restul tehnic , neangajat ca pe pile, de ex: sa ii folosesti pe aceia plecati in afara la studii pltatite de statul roman.

    Din ce stiu de la amicii angajati la stat, raportul poate ajunge si la 70% pile/frecat menta, si 30% cei care trebuie sa ii tina in spate. Ori acum 10 ani era cam 50/50. Si atunci la ce sa ne mai asteptam , atunci cand administratia e formata din yes mani care puneau afise si carau sacose ???

    Stii ca multi din cei plecati afara , s-ar intoarce pt o cariera in administratie, guvern , etc chiar si pt 1000 de euro ? Nu mai zic de cei din tara … si dupa aia pui dnaul pe ei daca o comit cu spaga.

    Răspunde
     
    1. acelasi
     Februarie 28, 2014 la ora 06:35

     Dl. mihaix, replica mea era pentru @bg1952. Dvs. am vazut ca sunteti pus pe rele si v-am dat o verdeata sa va mai indulceasca. Despre cei veniti din afara, nici o precautie nu este suficienta. Ca s-au dus la munca, ca au fost ajutati sa colectineze citeva diplome, ca au fost parlamentari europeni, samd. Iar faptul, cum spuneti, ca nu le pasa de cit primesc leafa, asta ar trebui sa dea de gindit. Si coruptia (are omul o afacere si o ajuta de sub umbrella), ar fi cum ar fi. Dar tradarea sau vinzarea, astea nu sunt atinse de nici un fel de … justitie, nicaieri in lume. Probabil ca este mai grav si decit spionajul. Sunt curios ce o sa se gaseasca in cele 22,000 de conturi elvetiene. Iar daca elvetienii vor ceda presiunii si vor crea un precedent, atunci se va deschide drumul si pentru alte tari. Si vorbim acuma despre ELVETIA!!! Cea mai democratica si mai curate tara, care de fapt acopera murdarii bancare, numai sa aiba elvetienii un nivel de trai … inalt. Despre Vatican cu alta ocazie.

     Răspunde
      
     1. VictorL
      Februarie 28, 2014 la ora 14:39

      @SanduCu.Aici chiar ne-ai bagat,, mortul in casa”;adica am trimis copilul sa invete carte la occidentali si mi se intoarce acasa KGB-ista.Lucreaza pentru agentura si nu-i trebuie bani, ci doar functia ca sa tradeze tara la primul banchet facut de vreo ambasada…Bine ca mi-ai deschis capul sa n-o mai primesc acasa, mai ales cu diplome capatate de la aia, ca mai stim si noi ce patesc unii care sunt doctori unde nici nu s-au inscris,se trezesc peste noapte primministri…

       
     2. acelasi
      Februarie 28, 2014 la ora 21:20

      Mai Victoras, cum sa fac eu sa te invat sa citesti? De ce ai sarit peste asta „nici o precautie nu este suficienta”? Nu stiu cum e cu fetita ta, dar miine poimiine, stam la o bere si-mi aduci securitatea pe cap (ma rog, ii spune altfel si este drept – au si americani pe acolo, deci astia nu sunt tradatori). Eh? Ti-am adus lumina in casa, sau tot cu mortii ai ramas?

       
 • Stelica
  Februarie 26, 2014 la ora 23:25

  Cred ca cel mai bun personaj este Tariceanu.
  El a fost singurul care a zis sa nu fie rupta alianta USL. Stia el de ce, pentru ca aducerea in fata a lui Johannis a fost apa de ploaie, de fapt „neamtul” e cunoscut de Merkel, cancelarul german fiind de fapt in acelasi partid european cu Basescu. De aici s-a produs fisura, de la introducerea lui Johannis.

  Dar nimeni nu se astepta ca fix Tariceanu sa fie cel cu coloana si sa evadeze din asa zisul partid liberal, cu crin in frunte.

  Se va alia degeaba cu PDL, abia vor mai creste in sondaje..

  In schimb, Tariceanu are experienta ca prim ministru, a fost tinut minte ca prim ministrul unei perioade bune din punct de vedere economic (cu exceptia gafei cu gazele din insua serpilor…).

  Nu de Ponta & US ii este frica lui Basescu, cat de Tariceanu insusi. L-a tocat 4 ani la rand, degeaba, pe Tariceanu, a stat ca o piatra.

  Crin a venit cu cei mai nepotriviti ministri posibili…

  Răspunde
   
  1. mihaix
   Februarie 27, 2014 la ora 02:32

   Corect, mai anti basist ca Tariceanu nu a fost nimeni. L-a tinut in sah , nu doar din vorbe ca Ponta sau Crin. Crin mai are multe de dovedit in mod real, pana sa fie anti basist precum Tariceanu, care intr-adevar a fost singurul care l-a rezolvat pe Basescu cu tehnica: lasa-l pe prost sa vb eu fac. Nici macar nu il comenta, il ignora total. 🙂

   Răspunde
    
 • unu altu
  Februarie 26, 2014 la ora 23:05

  Ai șters comentariul. :))) Înțeleg, adevărul doare !!!

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 27, 2014 la ora 00:36

   Nu aveti ce cauta pe acest site. Am sters abia acum comentariul, dar nu e aici locul sa faceti reclama antenei3.

   Răspunde
    
 • Cris
  Februarie 26, 2014 la ora 22:53

  PNL a trecut prin guvernare ca gasca prin apa… Nu s-a vazut nimic de pe urma lor.

  Toata guvernarea USL a insemnat coruptie, gargara televizata si umflari de taxe.

  Niste escroci. Vor aduna sub 15% voturi la euro-parlamentare.

  Răspunde
   
  1. mihaix
   Februarie 27, 2014 la ora 02:36

   15% ??? daca fac 15% e bine, nu stiu cine se duce la vot din alegatorii lor, cand ei le considera fara miza. Cred ca , Crin si PNLul stiu ce dezastru va fi la europarlamentare si de aia au si plecat acum, sa faca opozitie (pe langa ca nu au facut nimic liberal la guvernare). Oamenii pe care ei se bazeaza nu o sa vina decat la prezidentiale, pe cand PSDul ii va aduce cu arcanul si cu galetusa la europarlamentare, de o sa rupa…. au si interes, vezi socialistii vs populari in ue…

   Răspunde
    
 • Mariana
  Februarie 26, 2014 la ora 22:19

  Daniel Barbu nu e doar un gigel de la ministerul culturii, sa-mi fie cu iertare. De un gigel scapi mai usor. Cand e vorba de un gigel cu pretentii, iti trebuie si un pretext. chiar sunt curioasa: daca nu dadea asa flagrant cu mucii-n fasole apropo de festivalul Shakespeare…cat ar mai fi asteptat pnl-ul?
  Daca stai sa judeci ce persoane a trimis pnl-ul la guvernare, te ia groaza. Chiar asa. Te facusi frate cu dracu, de s-a intors Bratianu in mormant, ca sa intri la guvernare. Ok, asta are logica, pana la urma. Dar apoi? Pe cine pui in cabinet? Daca oamenii astia chiar reprezinta PNL-ul, pai imi regret fiecare stampila de pe fiecare buletin de vot.

  Răspunde
   
 • Iulian
  Februarie 26, 2014 la ora 21:35

  Din nefericire nimic surprinzator, ba chiar mai mult era de asteptat aceasta miscare.
  Daca primul om din senatul Romaniei a decis in tinerete sa repete anii de facultate de ce n-ar face la fel si acum, in cariera politica repetand postura de partid aflat in opozitie (oricum ii mult mai simplu sa critici decat sa fii criticat).
  Partea proasta pentru noi toti este ca, din pacate toti acesti politruci „plini de integritate si demnitate” ce se rotesc la guvernare, schimband in permanenta partidele sau aliantele (de doctrine nici nu cred ca se mai pune problema) nu vor fi exmatriculati prea curand din viata politica.

  Toate acestea „smenuri de bisnitari” nu ar fi posibile insa fara concursul a mai multor factori (altii decat procesul electoral – ca doar toate partidele s-au perindat intr-un fel sau altul pe la guvernare – incat nici nu mai stim cu cine sa votam vorba lui Caragiale).
  – oare mass-media (sau cel putin acea parte din ea care nu-i ocupata cu amantele lui Guta sau canapeaua lui Maruta) nu e la fel de vinovata. Indiferent ce face un politician tot timpul se gasesc unii jurnalisti „cu coloana vertebrala binentees” care sa-l laude si sa-i justifice faptele ca doar suntem tara unde o palma-n bot poate fi oricand confundata cu un pixel albastru sau, un dosar penal pentru furtul cu nesimtire din banul public, mita sau coruptie va fi tot timpul un dosar politic. Sa vedeti cum de azi se vor imparti deontologii in doua cete „în smintiti si in misei” care fie vor saluta fie (in functie de unde vine banul) vor defaima cu inversunare alegerea pnl-ului.
  – Oare justitia nu e la fel de vinovata, atat prin hotararile pronuntate cat si prin lipsa lor, (amanand la nesfarsit procesele sau trimitandu-le spre rejudecata pana…. s-o schimba vre-o lege, vre-un cod penal, s-o prescrie vre-o fapta sau chiar vor diparea probe la dosar are si cerenala valabilitatea ei… Sova stie mai bine cu ce cerneala de magician a fost scris contractul Bechtel

  Deci
  – daca de electorat nu le mai este frica (indiferent cum vom vota tot pe ei ii alegem)
  – de presa nu (astia tot timpul se anuleaza reciproc indiferent cat de penala ar fi fapta acestor)
  – de justitie nu (ma mira ca au abandonat treaba cu amnistia… sau doar o regandesc) nu ne mai ramane o decat singura salvare, de fapt doua: fie o minune fie sa platim atatea taxe si impozite cat sa nu poata fura astia – oricum Ponta vad ca nu prea crede in minuni ci in accize, taxe pe stalpi, taxe pe … pe alte taxe, taxe pe orice ca doar mare-i DEX-ul

  Răspunde
   
  1. acelasi
   Februarie 27, 2014 la ora 22:20

   „oricum ii mult mai simplu sa critici decat sa fii criticat” – „no offence”, dar si dvs criticati acuma, nu-i asa? De fapt, orice lucru trebuie facut cu responsabilitate, adica sa aibe efect. Atit cel criticat cit si cel care critica trebuie sa fie responsabil. Numai in aceste conditii critica are efct. Deci daca NU si NU si NU atunci … NU. Dar ce va fi DA? Critica fara o propunere, fara o sugestie, numai este o critica constructiva.

   Răspunde
    
 • Constantin
  Februarie 26, 2014 la ora 21:05

  „un partid […] foarte slab din punct de vedere al resurselor umane” _ Concluziile articolului mi se par corecte. Nu trebuie sa uitam totusi ca este cel mai important partid de dreapta din tara noastra si al doilea in ceea ce priveste forta politica, dupa PSD. Retragerea de la guvernare poate sa nu fie doar un gest de lasitate, ci si o miscare strategica.

  Răspunde
   
  1. mihaix
   Februarie 27, 2014 la ora 02:39

   Corect, ca si concluziile articolului dar mai are mult de aratat pana sa fie un adevarat partid de dreapta. De ex sa isi ia specialisti si sa ii bage in fata si sa le dea putere politica si sprijin …
   Pana atunci avem stanga cu centru stanga….
   Pacat ca l-au scos din joc pe M Diaconu, parea mai bun si mai activ pe dreapta ca multi din PNL. eh lasa ca il au pe eternul Nicolaescu, vb amicilor mei medici: asta o sa va ingroape pe toti cu ideile si spagile lui…

   Răspunde
    
  2. acelasi
   Februarie 27, 2014 la ora 22:29

   „miscare strategica” sau regie machiavellica – Romania, tara tuturor posibilitatilor. Ce ati prefer, candidate noi si total necunoscuti sau o reeducare a opiniei publice?

   Răspunde
    
  3. AndreiM
   Februarie 28, 2014 la ora 12:11

   Strategia se va vedea prin modul cum se vor comporta in parlament. Daca vor face opozitie doar din gura, alianta USL si-a atins scopul-distrugerea oricaror adversari. Cat priveste apartenenta de dreapta, realitatea aliantei a aratat doar apartenenta la un grup infractional organizat.

   Răspunde
    
 • radu
  Februarie 26, 2014 la ora 20:55

  ati uitat de Mircea Diaconu, dar e suficienta amintirea lui chiar aici in subsolul articolului

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 26, 2014 la ora 20:16

  @Moise.Acuma ce faci bagi batul prin gard sa-l rastoarne liberalii pe Crin?Nu-i nevoie ca oricum se va intimpla dupa europarlamentare.De fapt partidul asta a fost o remorca la fel de comunista a FSN-ului inca din 1990.Nici nu trebuie numiti liberali pentru ca in afara de afacerile proprii nimic nu au facut liberal in tara…

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Februarie 26, 2014 la ora 21:08

   Daca va fi presedintele Republicii va fi inlocuit de la sefia partidului. Daca nu, va fi inlocuit de la sefia partidului. Asadar…iata si cateva cuvinte despre Iohannis.

   Răspunde
    
 • oct
  Februarie 26, 2014 la ora 20:08

  Si marele Daniel Barbu ?

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 26, 2014 la ora 20:18

   oh! mea culpa! am uitat de gigeii de la ministerul culturii

   Răspunde
    
 • Andrei
  Februarie 26, 2014 la ora 19:59

  Dar de herr Klaus Iohannis , nimic de spus ? este el noua revelatie ? Ce legatura are asta cu vizita lui Crin in Austria de acum 2 zile.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase