(P) Ponturi pentru antreprenori și manageri: Cum să-ți plătești salariații mai bine, cu costuri mai mici pentru tine

Ştii prea bine şi o simți pe pielea ta : succesul afacerii tale e strâns legat de cât de bine ştii să-ți motivezi angajații, dar şi de cât de bine reuşeşti să controlezi costurile. Dar cum să controlezi costurile, când cea mai bună metodă de motivare o reprezintă banii ? Edenred îți dă o idee cu care le împaci pe amândouă: îți motivezi angajații mărindu-le puterea de cumpărare şi ai costuri mai mici pentru firma ta față de o mărire de salariu. E vorba despre tichetele de masă Ticket Restaurant emise de Edenred România.

Photo adv 2 Edenred

Cu două săptămâni în urmă, vorbeam despre tichetele de masă şi despre beneficiile lor, atât pentru companii, cât şi pentru angajați. Câteva lucruri merită precizate din nou.

În prezent, aproximativ 1 500 000 de salariați din România primesc tichete de masă Ticket Restaurant de la firmele în care lucrează. Indiferent dacă sunt firme mici cu câțiva angajați sau companii multinaționale, avantajul este acelaşi: dacă ar fi să acorzi o mărire de salariu de 200 de lei net, firma ta ar trebui să plătească încă aproximativ 150 de lei în taxe şi contributii : jumătate sunt contribuțiile salariale (inclusiv impozitul pe venit salarial), jumătate sunt contribuțiile patronale. Acordându-le salariaților bonuri de masă Ticket Restaurant, faci o economie considerabilă, pentru că tichetele sunt scutite atât de contribuțiile salariale, cât şi de contribuțiile patronale. Se aplică doar impozitul de 16% pe venitul salarial. Aşa că îți poți permite mai uşor să măreşti puterea de cumpărare a salariaților, pentru că tichetele de masă te ajută să faci o economie de 35%  față de varianta unei măriri de salariu.

Statul român, la fel ca statele din marea majoritate a țărilor europene, acordă aceste scutiri de taxe din 2  motive: pentru a încuraja angajatorii să acorde o alocație de hrană, asigurând astfel o alimentație mai bună a populației active (aceasta traducându-se prin o mai bună stare de sănătate şi o mai bună productivitate pe termen lung),  dar şi pentru că tichetele sunt o pârghie excelentă pentru a diminua plățile informale din comerțul alimentar (deoarece toate plățile aferente tichetelor sunt bancarizate şi, deci, fiscalizate).

Conform legii tichetelor de masă, poți acorda fiecărui angajat cu contract individual de muncă, câte 1 tichet de masă în valoare de  9.35 lei, pentru fiecare zi lucrătoare efectuată  – adică aproximativ 200 de lei lunar (pentru o medie de 22 de zile lucrătoare pe lună).

Dacă  decizi să le acorzi salariaților tichete de masă, iată de ce ar trebui să alegi Ticket Restaurant, față de alte  tichete, de la alti emitenți:

1. Tichetele de masă Ticket Restaurant pot fi cheltuite în cea mai mare rețea de magazine partenere în toată țara: peste 50 000 de magazine, restaurante, fast-food-uri, chioşcuri, firme de catering, supermarketuri, hypermarketuri,  etc.  În orice localitate, mică sau mare, angajații tăi vor putea să-şi folosească uşor tichetele de masă pentru a cumpăra produse alimentare.

2. Ai cele mai flexibile şi rapide opțiuni de comandă şi livrare a tichetelor : le poți comanda chiar şi online iar tichetele sunt livrate la sediul sau sediile tale, în 24 de ore, în formatul pe care îl alegi (planşe sau carnete individuale pentru fiecare salariat). Asta înseamnă o economie considerabilă de timp în administrarea internă a tichetelor. Şi, cum timpul înseamnă bani, asta înseamnă costuri mai mici pentru firma ta.

3. Lucrezi cu un furnizor în care poți avea încredere, care este lider naţional şi mondial în tichete de servicii preplătite : tichetele tale îți vor fi livrate la timp, livrările vor fi corecte şi conform comenzilor tale, Edenred îți asigură consultanță pe care te poți baza în administrarea tichetelor, iar orice problemă va fi rezolvată rapid.

4. Ai acces la toate serviciile şi produsele pe care Edenred le aduce în premieră în România : Edenred este ce mai inovatoare companie pe piața tichetelor de servicii preplătite, oferind o varietate de soluții care îmbunătăţesc eficienţa organizaţiilor şi măresc puterea de cumpărare a beneficiarilor. Edenred a emis în premieră tichete de masă, tichete cadou, de creşă sau de vacanță în România şi, din 2010, a creat primul card preplătit adresat în exclusivitate companiilor din România, care reprezintă maniera elegantă şi eficientă de recompensare şi motivare a angajaţilor şi a partenerilor de afaceri : cardul Compliments.

Lucrând cu Edenred România,  vei fi mereu printre primii care află cele mai noi metode şi soluții cu care să economiseşti timp şi bani pentru afacerea ta. Fiecare lună în care nu acorzi Ticket Restaurant salariaților tăi e o lună în care pierzi bani.

Află mai multe despre tichetele de masă sau calculează cât economiseşti cu tichetele de masă Ticket Restaurant !

Iată cum l-au ajutat tichetele de masă Ticket Restaurant pe administratorul unei firme să-şi motiveze angajaţii, eficientizând în acelaşi timp costurile salariale!


______

Edenred, compania care a inventat tichetele de masă Ticket Restaurant® , este liderul mondial în servicii preplătite adresate companiilor, concepe şi administrează soluţii care îmbunătăţesc eficienţa organizaţiilor şi cresc puterea de cumpărare a beneficiarilor. Alte tipuri de tichete şi carduri emise în România de Edenred sunt tichetele de cadouri Ticket Cadou®, tichete de asistenţă socială Ticket Asist®, tichete de creşă Ticket Creşa®, tichete de îngrijire medicală Ticket Medica®, tichete de vacanţă Ticket Vacanţa®, carduri cadou  Compliments®.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

30 răspunsuri la (P) Ponturi pentru antreprenori și manageri: Cum să-ți plătești salariații mai bine, cu costuri mai mici pentru tine

 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 25, 2014 la ora 13:24

  @Dan Onofrei. Nu-mi fur singur caciula, ci imi asigur singur pensia de acum cat inca mai pot munci.
  Decat sa dau 450 de lei la stat lunar, dar rata la banca, cumpar un apartament il inchiriez, iar peste 35 de ani am un suport.
  Fie il vand, pentru ca este sigur al meu.
  Nu ca statul dispar, sau o firma privata de asigurari dau faliment.
  Plus lunar incasez chirie, poate 100-200 euro.
  Asa ca fiecare cum isi asterne asa doarme.

  Răspunde
   
 • ion
  Februarie 25, 2014 la ora 11:07

  Deci am avut dreptate , bonurile de masa nu sunt exceptate de la plata impozitului.Să va mai spun ceva , comisioanele plătite pentru achiziționarea de bonuri de masă sunt cam egale cu contribuțiile ce trebuiesc plătite la stat, DECI NICI UN AVANTAJ , NICI UN CÂȘTIG, DOAR POATE CÂȘTIGUL DE A-ȚI RECOMPENSA ANGAJATUL.Dar la cum se mișcă piața nu cred că cineva are perspective de a crește cheltuielile când profitul scade sau stă pe loc. Cu tot respectul d-nul Moise nu stă în picioare, fiți convins că câștigul este doar al echipei d- voastră prin asocierea cu cu firma ce vinde bonuri de masă .Încercați să faceți ”loby” și pentru :scutirea impozitării profitului reinvestit,scăderea impozitului pe micro-intreprinderi,scutirea de impozitare în primi ani de activitate ,scutirea de amenzi la primul control al anaf-ului(bineâțeles în f-ție de gravitatea faptei)ETC.
  Se pare că decuplarea de la realitate are loc odată cu cuplarea la banul public(vezi cazul D-nei Maria Grapini care își caută un loc călduț la europarlament).Că tot vorbim de IMM .
  ACEASTA ESTE SOLUȚIA, BANUL PUBLIC SAU BINEFACERILE INSTITUȚIILOR CREATE DE STAT PENTRU MULS PROSTIMEA(VEZI ASF. ETC.)
  Cam așa stăm.

  Răspunde
   
 • Cris
  Februarie 25, 2014 la ora 08:18

  [b]Reducerea urgenta a tuturor taxelor si impozitelor[/b]

  Răspunde
   
 • Ioana
  Februarie 25, 2014 la ora 08:01

  Citind comentariile, cred ca in tara asta oamenii isi urasc cu pasiune nu doar angajatorii, ci pe antreprenori in general. Comunismul n-a murit, e bine mersi in mintile celor care vor mereu „sa li se dea”, nepunandu-si o clipa intrebarea daca merita sau daca pretentiile lor sunt justificate.
  Si un pont pentru angajati, ca sa fim in tema: nu sunteti multumiti de salarii, de beneficii? Schimbati-va jobul. Sau si mai bine, incepeti o afacere proprie si mai vorbim dupa aia!

  Răspunde
   
  1. acelasi
   Februarie 25, 2014 la ora 16:40

   „nepunandu-si o clipa intrebarea [..] si mai vorbim dupa aia” – cred ca s-a trecut deja de fazele astea, nu este vorba nici de communism nici de capitalism, este vorba de capatul puterilor…

   Răspunde
    
 • Iulian
  Februarie 24, 2014 la ora 19:04

  Era mult mai bine daca domnul Moise posta o poza dintr-o mini vacanta de weekend si ma gandeam ca poate nu a avut timpul necesar postarii unui articol personal…(refuz sa cred ca, in tot acel referat de liceu despre inovativa idee prin care s-ar putea reduce costurile salariale i-ar putea apartine chiar si semnele de punctuatie).
  Cat priveste articolul publicitar neinspirat despre edenred nu-l vad nici vre-o „lucrare stiintifica” de reducere a costurilor salariale si nici vre-o informatie relevanta de business…. doar o reclama ieftina care arata cat de subdezvoltata este economia nationala. In timp ce alti ofera angajatilor asigurari private de sanatate cat mai coplexe sau facilitati de pensii private noi oferim „ratii zilnice de 9.35 lei”

  Răspunde
   
 • Cris
  Februarie 24, 2014 la ora 17:42

  Clasa muncitoare a ajuns sa aiba, in Romania, un trai mizer, de pe o zi pe alta, alimentele avand in tara noastra un TVA aberant de mare, de 24%.

  In acest context, tichetele de masa sunt un fel de „praf in ochi” la pachetul salarial de baza care, de asemenea este mizer, pentru 80% dintre romani.

  E aberant sa te lauzi ca tichetele de masa sunt o „facilitate” (facilitate pentru cine?) in conditiile in care valoarea lor lunara nu sare de 210 lei, respectiv 47 de euro pe luna (TARA AFRICANA) din care 41 de lei, respectiv 9 euro reprezinta TVA de 24%.

  Deci romanii, au o alocatie neta de hrana pe luna de 38 de EURO !!!

  Eu inteleg interesul comercial pentru astfel de postari, dar discutam de chestii absolut meschine.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 17:35

  CUm a facut ponta sa ne cresca PIB. In realitate cresterea nu ne prieste, ca producem mai putin, cu costuri mai mari, deci implicit creste pretul produsului finit.
  Iar crsterea este mai mult scaderea productie si cresterea PIB.(produs intern brut).
  Am intrat si pe site-ul Mercedes, unde si acolo s-au scumpit anumite modele.
  Asa ca va creste si PIB Germaniei.

  Răspunde
   
  1. acelasi
   Februarie 24, 2014 la ora 18:05

   … scazi productia, scazi cheltuielile si creste PIB-ul, adica daca nu cistigi cel putin sa nu pierzi …

   Răspunde
    
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 17:34

  In realitate cresterea nu ne prieste, ca producem mai putin, cu costuri mai mari, deci implicit creste pretul produsului finit.
  Iar crsterea este mai mult scaderea productie si cresterea PIB.(produs intern brut).
  Am intrat si pe site-ul Mercedes, unde si acolo s-au scumpit anumite modele.
  Asa ca va creste si PIB Germaniei.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 17:31

  Si uitati raspunsul domnule MOISE la cresterea PIB cu 3,5%, prin cresterea taxelor. Am luat un logan cu 9100 euro, acum acelasi model dupa o luna ma costa 9280, cu 180euro in plus.

  Răspunde
   
 • alex
  Februarie 24, 2014 la ora 17:27 Răspunde
   
  1. acelasi
   Februarie 24, 2014 la ora 19:27

   „dar am gasit si in SISTEM” – exact de astia ma TEM
   „a fost anul promovarii international” – s-a vazut
   „o serie … exploatind superior resurse” – asta-i bisnita nu economie
   „avem … si romance care ajuta printer straini” – fara comentarii … la adresa strainilor de la multinationale carora le pasa de problemele strainilor
   „nu de idei ducem lipsa” – adevarat, ducem lipsa de idei bune
   „o putem lua de la zero” – acuma am inteles de ce au asteptat atita
   Dar cea mai buna: „Cercetatori din SUA au descoperit o metoda socanta de pierderea in greutate. Se poate slabi chiar 8 kg in 2 saptamini. Medicii sunt socati” – tichetele de masa.

   Răspunde
    
 • Kristina
  Februarie 24, 2014 la ora 16:23

  scrie :(P)Ponturi”…!si eu nu citesc decat unul singur,acela despre tichetele de masa.Altele mai aveti?timpul e destul de pretios ca sa citesti asa ceva,te apuca nervii la max.SI DEGETUL ROSU PUS PE MAI TOATE COMENTURILE !?e …..

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 15:28

  Ai dreptate Mister CHew Chew, dar prezervativele le vinzi la prieteni si nu platesti 16% impozit, iar mie ca patron imi merge bine, pentru ca nu dau nimic la stat.
  Problema este ca banii pe care noi ii platim la stat nu se intorc catre noi.
  Iar patronii impreuna cu angajatii gasesc fel de fel de scamatorii sa fenteze statul.
  Pentru ca in Romania suntem discriminati, cei care am ramas in tara trebuie sa hranim si parintii celor plecati afara, daca intelegeti la ce a refer.
  Eu angajat in romania trebuie sa platesc pensia la 2 pensionari, pe cand trebuia ca 3 angajati sa plateasca pensia unui pensionar.
  Nu 1la 2, ci 3la 1.
  asta este raportul.
  Romania trebuie sa darame sistemul actual si sa-l construiasca de la fundatie, cu totul.
  Sistemul de pensii, care era bazat pe natalitate nu mai este fiabil in Romania. Natalitatea a scazut, iar tinerii au emigrat, dar noi folosim acelasi sistem.
  La fel si cu casa de sanatate.
  Unde Doctorii trateaza pacienti fictivi, deturnand fonduri sau trateaza pacienti care nu contribuie la bugetul de asigurari de sanatate, apoi cei care au contribuit si merita acest sistem sunt discriminati si programati dupa luni de zile, iar oamenii sunt obligati sa mearga la doctorii privati.
  Si acum venim cu cireasa de pe tort.
  CASS cere doctorilor sa faca de garda, dar ei se dau obositi. Ca legea spune 8 ore, pe zi.
  Dar nu spuen 8 ore pe zi la stat si 8 ore pe zi la privat.
  iar medicul, profesorul si multi alti bugetari la stat dorm si stau degeaba, ca timpu trece leafa merge, iar dupa orele 16 au cabinete particulare, after school si alte chestiii.
  Cineva trebuie sa se prabuseasca, fie sistemul de stat fie cel privat.
  ASA CA ……
  Avem de treaba, cu mentalitatea si cu plecarea de la zero.
  La stat mai este si moaca, dar esti tratat de cat ai dat spaga, iar la privat scoti banii din prima si esti tratat un pic mai bine, dar sa nu pui prea multe intrebari.
  O zi buna va doresc, iar daca v-am plictisit scuze. Avem mult de munca in Romania, dar munca este grea, nu-i pentru noi, este pentru utilaje.

  Răspunde
   
  1. Silviu
   Februarie 24, 2014 la ora 16:33

   Va contrazic intr-un singur punct, d-le Unu: ca cetatean casatorit cu o profesoara, doamna mea facea tot atata hartogaraie cat faceam eu cand aveam afacere pe mana. Doar ca nu trebuia sa alerge pe la diverse institutii cat alergam eu. Vacantele profesorale sunt si ele aglomerate de asemenea „distractii”. Ceva cam asa:
   http://lifeofahighschoolteacher.files.wordpress.com/2013/08/owls.jpg
   Altfel, dupa cum imi marturisea un prieten ajuns si el profesor, destui nechemati in invatamant.

   Răspunde
    
  2. dan onofrei
   Februarie 24, 2014 la ora 22:10

   frumos stim,ate dom,nule analfabetu!!!!
   ….nu dau nimic la stat –citat din commnet-ul dvs. !!!..Cindva ,cineva ,cumva ,spunea..L`etat c`est mois !!!!!!
   Adica va furati singur caciula si apoi protestati ca va merge rau ..in Romanica si trimiteti ..politicienii la intins mina …la Inalta Poarta

   Răspunde
    
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 14:08

  Sunt si alte variante de a stimula angajatii, frpinde de domeniu de activiatate.
  Exemple: termopane pentru angajati firme termopane
  Mobilier firme de tamplarie,
  Sa cumpere masinile casate prin reinnoirea parcului auto
  Iar exemple sunt mii, iar angajatii au mai mult de castigat, decat din aceste tichete de masa la limita supravetuirii.
  Aveam pretentii de la dumneavoastra domnule MOISE GURAN, impartial, corect, fara discriminare(nediscriminatoriu), dar pe zi ce trece ma dezamagiti.
  Erati ultima mea speranta ca tara va lua alta cale, iar dumneavoastra sa fiti un pastor bun si sa o conduceti pe un drum bun pentru clasa muncitoare, dar se pare ca m-am inselat.
  Acum doar ne manipulati cu teme incendiare pentru un raiting mai bun, cred.
  NU mai sunteti impartial.

  Răspunde
   
  1. Mister Chew Chew
   Februarie 24, 2014 la ora 14:26

   „termopane pentru angajati firme termopane
   Mobilier firme de tamplarie „. Ar fi o problema,domnule, cu cei care lucreaza la firmele care comercializeaza spre exemplu prezervative chinezesti. Daca marirea de salariu acordata in condoms e prea mare, cum face fata omul? Ar trebui ca alt membru de familie sa lucreze la Pfizer. Dar aia nu au posturi disponibile.

   Răspunde
    
   1. acelasi
    Februarie 24, 2014 la ora 18:11

    Ce tot ii dai omule cu… chinazarime. N-ai vazut ce spune Petrom: poti sa faci un trai bun din … rumegus.

    Răspunde
     
    1. Mister Chew Chew
     Februarie 25, 2014 la ora 09:53

     Am zis despre alea chinezesti pentru ca alea se vand si in Romania. Ce rost avea sa scriu despre prezervativele fabricate in sau pentru Kenya, Ghana ? Alea puteau fi folosite in Romania ca pelerine de ploaie.

     Răspunde
      
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 14:01

  Publicitatea este pe margini, dar cand incepi sa o repeti la infinit publicitatea se transforma in doctrina.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 13:40

  Dezavantaje bonuri(tichete de masa)pentru angajat:
  1-Aceste bonuri nu sunt incluse la pensie
  2- Cand pleci in concediu, nu primeste bonuri, adica esti furat de 205 lei(22×9,35).
  3-Daca este de parte femenina si intri in concediu prenatal si concediu de maternitate pierzi lunar cate 205 lei x30 de luni=6150 lei
  4-Nu poti cumpara ORICE cu aceste bonuri, adica 205, te obliga sa cumperi doar mancare, dar poate ai nevoie la doctor, ca mancare te ajuta parintii
  5-NU poti cumpara ORIUNDE, decat in cele 50.000 de magazine partenere, adica mai consumi niste benzina sa ajungi la aceste magazine partenere.
  6-Nu poti cumpara ORICAND, decat in intervalul 6.00-22.00, daca la 23.00 iti este foame si nu sunt deschise cele 50.000 de magazine partenere.
  7-Nu poti ORICE CANTITATE, adica daca vreau un iaurt de 4 lei nu poti cumpara cu bon, ca trebuie sa te incadrezi in 9,35, nu primesti rest.
  8-Aceste bonuri au termen, maxim 1 an de zile.
  9-Dezvaluirea de date personale; avand acces oricine la tichet, are implicit acces la datele personale ale angajatului;

  Dezavantaje bonuri(tichete de masa)pentru angajator:
  1-timp alocat si pierdut; pentru calcul zilelor muncite si platite cu bon;
  2-comisionul catre firma de bonuri; economia de 100 lei, se duce pe comision;
  3- birocratie, declaratii;
  4- personal suplimetar pentru firmele mai mari pentru calculul tichetelor;
  etc.
  Astea sunt primele dezavantaje venite acum in minte.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul si fara bun simt
  Februarie 24, 2014 la ora 12:55

  Am ajuns iar la cartele? Pai acum sunt neocomunistii la putere.
  Apropo, domnule Moise in ce sunteti platit de Edenred(Raiul Rosu, ca si partidul comunist numai rosu), in bani sau bonuri de masa?
  Sau bonuri cadou?
  Nici macar nu suntem ecologici, mai taiem cateva mii de hectare de padure, ca sa tiparim niste bonuri de masa.
  Tinem cu ursu domnule MOISE GURAN?
  Macar sa le creasca valoare cu spune @Cris, la 20, 30 de lei sa simta omul ceva, iar cand pleaca in vacanta face post negru.

  Răspunde
   
 • Parastas
  Februarie 24, 2014 la ora 11:28

  painea se va vinde pe cartele

  Răspunde
   
 • Silviu
  Februarie 24, 2014 la ora 10:55

  Am nimerit greșit: credeam ca intru pe Biziday, nu pe site-ul Edenred România. Am inteles, Edenred bun, altii… chiar asa: Edenred sunt singurii care ofera bonuri de masa sau mai sunt si alte firme concurente pe piata? Sunt mai buni decit, sa zicem,Sodexo Pass si Cheque Dejeuner? Sau acestia nu sunt mentionati pentru ca… sincer nu tin sa ma intreb de ce, poate nu mi-ar place raspunsul, d-le Guran. Tinand cont ca ati facut deja un reportaj despre avantajele ticheteleor de masa (doar cele Edenred,as adauga rautacios) al doilea reportaj, daca tineti sa faceti un al doilea, ar fi si despre dezavantajele lor, dupa cum mentiona d-l Unu, ca tichetele, de fapt, lucreaza in dezavantajul angajatului si in avantajul angajatorului: angajatul ia tichete de masa, dar se impoziteaza (anagajatul pierde citiva lei din salar pentru acest drept) si nu i se adauga la pensie. In esenta, cel care beneficiaza este angajatorul. Desi acest ultim punct este inutil mentionat, deoarece in reportaj va adresati oricum angajatorilor. Daca sunt nedrept, imi cer anticipat scuze.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 24, 2014 la ora 12:41

   Silviu, P-ul din titlu ne arata ca acest articol este unul publicitar. Este asumat de Edenred. Deci da, sunteti nedrept.

   Răspunde
    
   1. Silviu
    Februarie 24, 2014 la ora 14:59

    Ah, asta schimba datele problemei. Va subapreciati, d-le Guran. Sunteti formator de opinie, fie ca va place sau nu. Nu puteti posta pe blogul dumneavoastra (sau puteti, dar nu ar trebui) publicitate de acest fel. Cand ati mai facut asa ceva? Prima oara am pretins ca este vorba de economia bonurilor de masa. Acum nu mai pot spune la fel. Aici va exprimati pareri personale, sau asa ati facut pina acum. Mai in acord cu unii sau nu, dar personale – intarite de cifre si fapte. Doriti sa ne comunicati ca Edenred-ul reprezinta „opinia” dumneavoastra? Aici este problema mea. Inteleg mecanismul unei afaceri, nu consider ca trebuie sa ignorati posibilitatea ce v-o ofera aceasta firma, dar de ce trebuie sa apara in aceasta forma (intrucit, asa cum am precizat, aici citim articolele dumneavoastra, nu cele ale Edenred) si nu ca un link cu o scurta informare? Imaginea de sub Petrom nu este suficienta? Nu caut clipuri publicitare chiar si aici, pentru asta exista site-ul emisiunii. Problema mea este ca dati impresia de abdicare de la principiul informarii cetateanului in probleme de interes larg. Acest aspect (al eficientei bonurilor) a fost atins in primul reportaj. Al doilea nu spune nimic in plus. Ca atare, pe site-ul acesta, unde intru pentru a auzi parerile variate sustinute de experientele personale ale unei diversitati de comentatori, cu care nu sunt intotdeauna de acord, dar uneori pot vedea corectitudinea punctului lor de vedere – pe scurt, pentru ca am ce invata de aici – prin acest articol imi taiati accesul la informatie si la ceea ce pot invata de pe site, intrucit un clip publicitar, asumat sau nu, vizeaza alte valente decit ceea ce gasesc – gaseam – eu aici. Aceasta este sursa nemultumirii mele.
    PS: comentariile care imi plac le salvez pentru aprofundare.

    Răspunde
     
 • Cris
  Februarie 24, 2014 la ora 08:26

  Tichetele de masa, in Romania, au o valoare meschina, africana, care nu permite supravietuirea biologica zilnica a sclavilor care le primesc.

  Sfat pentru guvernul Romaniei:

  Urcati urgent valoarea unui tichet de masa la 30 lei pe zi si reduceti urgent TVA-ul la toate alimentele la 9% !!!

  Răspunde
   
 • Daniela
  Februarie 24, 2014 la ora 00:43

  Sau cum sa mai tragi nitel pe oameni ca sa iti mai umplii nitel buzunarele doldora…

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase