Reclamă gratuită pentru concurenţă

de Moise Guran

Din respect pentru munca unor oameni, care poate n-au înţeles exact ce am cu ei, mă simt nevoit să fac câteva precizări legate de RCS/Digi24. Precizez că nu mi-a bătut nimeni obrazul(pentru declaraţiile astea), n-am de gând să plec la Digi, nici n-am primit o ofertă, îmi place la TVR şi vreau să rămân. E vorba doar de comunicare şi informaţii corecte, iar eu nu vreau ca nişte declaraţii greşit interpretate să prejudicieze munca unor oameni pe care îi respect.

 

Cred într-adevăr că intrarea Digi24 în must carry este un lucru bun, chiar dacă asta va da bătăi de cap celor care se hrănesc din publicitate, deci inclusiv nouă celor de la Biziday (care nu luăm bani de la TVR sau din taxa tv). Şi totuşi, deşi sunt abonat Romtelecom, mă bucur nu atât că eu personal voi avea Digi 24 pe cablu, ci mai ales că mult mai multe milioane de români vor avea o alternativă semnificativ mai curată decât actualele Realitatea, RTV, Antena 3 sau B1TV (ordinea este aleatorie). Din ce am acum pe cablu eu privesc cel mai des la Realitatea când sunt acasă, dar prefer la serviciu Digi 24, pentru că informaţia este mai credibilă la ei. Nu mi s-a părut că ar fi făcut înţelegeri electorale, deşi ştiu sigur că presiuni au avut. Intrarea Digi24 în must carry va fi probabil un şoc pentru Teszari, căci sistemul de măsurare al audienţelor este crunt şi este foarte diferit de sondajele lor de pe IPTV-ul intern. Şi totuşi, aş vrea să îi atrag atenţia domnului Teszari că ţara noastră mai are nevoie şi de producţie de ştiri, iar acum doar Digi 24 mai face cu adevărat asta. Fiind cea mai scumpă producţie de televiziune, producţia de ştiri a fost înlocuită la aşa-numitele televiziuni de ştiri cu talk-show, cu interminabile discuţii cu oameni care au sau n-au habar despre ce vorbesc, dar mai ales cu oameni plătiţi să otrăvească creierele românilor. Digi 24 a încercat şi susţine o emisiune similară cu a mea (dar la o altă oră), ba chiar oamenii din spatele ei provin din echipa mea. E frustrant când ai şapte oameni să vină gigantul peste tine şi să le ofere salarii duble sau chiar triple, dar cei care au plecat n-au plecat pentru bani ci pentru că se plictisiseră de mine, iar cei care au fost ofertaţi la rupere n-au plecat.  Şi totuşi nu le port pică şi mă bucur că mai încearcă cineva să facă ceea ce facem noi. Am prieteni la Digi24 şi foarte mulţi foşti colegi care poate se întreabă uneori, cine dracu se uită la noi? Pentru cine muncim? Jurnaliştii adevăraţi au chestia asta… Contează şi salariul, dar contează şi foarte mult să ştie că fac ceva pentru societatea în care trăiesc şi pentru care muncesc.

Cu sau fără audienţă, cu sau fără publicitate Digi 24 este singur pe o nişă de care aparent nimeni nu mai are nevoie, aceea a televiziunilor de ştiri care informează nepartizan.

Şi acum să intrăm puţin în spatele acestei televiziuni şi al businessului care o susţine, adică reţeaua RCS-RDS. În urmă cu vreo câţiva ani unul dintre oamenii de afaceri puternici din telecom mi-a spus “Moise, problema noastră cu RCS este că e un haiduc al pieţei. S-a comportat ca un haiduc cu tarife mici când era mic, dar a ajuns lider şi se poartă în continuare ca un haiduc. De aia şi Romtelecom şi UPC şi Orange îşi calculează cu atenţie paşii . Există o distorsiune în această piaţă pe care nimeni nu o înţelege şi aceasta este RCS

Distorsiunea RCS este de fapt politica enigmaticului miliardar Teszari, pe care foarte puţini oameni îl cunosc (eu nu l-am văzut şi nu am vorbit niciodată cu el) şi care a adoptat o strategie a extinderii permanente, o strategie periculoasă care îl apropie de miliardul de euro datorii şi care lasă impresia, zic eu, că se pregăteşte de exit. Sper să mă înşel, căci distorsiunea asta a ţinut în România tarifele la internet pe un nivel decent, ne-a ridicat masiv rata penetrării şi ne-a dus în topurile de viteză. Dar (şi acum îi dau o replică lui Orlando Nicoară) când ai datorii de aproape 900 de milioane de euro şi un EBITDA de 250 de milioane de euro (eu cred că e episodic şi în fapt e mai mic) nu prea poţi să speri la mai mult de 1,5 miliarde de euro (cu generozitate), deci cam 600 de milioane de euro cash-out. În primul rând că peste anumite sume comparaţiile cu Serbia nu mai ţin. Numărul eventualilor cumpărători se împuţinează şi multiplicatorul de EBITDA nu mai merge aritmetic. Apoi, un cumpărător la sume din astea îţi face evaluări serioase. Vede de câte ori îţi pică semnalul, şi că poate costurile tale de operare sunt mai mari decât ar trebui, şi că potenţialul de creştere al pieţei e cam epuizat iar necesarul de investiţii în dezvoltare e uriaş. Deci da, RCS este greu de vândut şi ideală ar fi o recapitalizare prin listare (cu majorare de capital) pe o piaţă mare, aşa cum Teszari şi dorea să facă în 2008, dar a venit criza. Va obţine un miliard cash-out când piaţa de publicitate va fi din nou pe vârf (deci peste cel puţin doi ani de acum în colo) şi când toate, dar toate componentele grupului vor face profit. Vânzarea pe bucăţi a anumitor subsidiare din pieţe mai mici arată că Teszari are totuşi o presiune legată de bani, căci altfel sunt convins că ştie că e mult mai profitabil să vinzi o maşină care merge decât să o vinzi pe componente.

Precizez încă o dată că nu îl cunosc pe acest domn Zoltan Teszari (de evidentă origine maghiară, dar despre care apropiaţii săi mi-au spus că e mai român decât mulţi dintre noi) însă judecând după modul discret cu care pierde probabil peste 20 de milioane de euro pe an pentru a ţine în viaţă o televiziune de ştiri nepartizană eu îmi doresc să nu vândă.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

33 răspunsuri la Reclamă gratuită pentru concurenţă

 • acelasi
  Februarie 19, 2014 la ora 01:16

  Apropo de „E frustrant când … Şi totuşi nu le port pica …”:
  „Tigrul de Lemn: …intelege importanta ajutorului din partea altora pentru a avansa mai repede… Este atras de societatea inalta si are abilitatea de a aduce cu el oameni complet nepotriviti. cel mai adesea isi este loial doar lui insusi. Nimeni nu-i este indispensabil… Va prefera sa treaca superficial in revista lucrurile si sa pastreze doar aparent ordinea. De fapt ii lipseste controlul permanent si in profunzime. Adeptul evitarii lucrurilor marunte si dibaci in conducerea si manilularea oamenilor in actiuni in folosul lui, si isi va asuma un minimum de responsabilitati. Nu este prea disciplinat si nu trebuie sa se incarce cu mai mult decit poate duce. Dar va fi greu pentru el sa suporte limitarile, caci Tigrii de orice culoare nu asculta de sfaturile critice, oricit ar fi ele de constructive. (Anghel Saligny, Alec Guinness, Moise Guran – oltean asumat).
  Si alt tigru de lemn la… comanda:
  http://www.elystar.ro/modules/news/article.php?storyid=1645

  Răspunde
   
 • Flav
  Februarie 17, 2014 la ora 09:54

  Asteptam ofertele pentru telefonia mobila, din cate am inteles din aprilie se rezolva problema cu acoperirea. M-am abonat de aproximativ 3 ani (cablu si internet), au fost si neajunsuri dar per total sunt multumit.

  Răspunde
   
 • cris
  Februarie 15, 2014 la ora 21:53

  azi rcs face liste in casierii pentru cei care isi doresc un nou abonament la mobil.
  azi rcs are oferta de fidelizare cu tablete si tv-uri.
  azi rcs se extinde, ofera viteze superioare de net la pret mai mare (+10 lei + 20 de lei/luna).
  creste organic si constant, ofera optiuni cu 3 lei – smart cam-uri, routere… cresc incasarile fara sa majoreze pretul, iar clientul e multumit. de la un abonament simplu de 25 de lei se ajunge cu usurinta la 40 de lei doar ptr tv, sa nu vorbim de restul serviciilor…
  poate unii nu au observat, dar au acea mentalitate de „evreu” – azi incaseaza 1 leu, maine 1 leu si 5 bani, dar ii incaseaza zilnic…mic cu mic se face mare.
  casieriile, sunt mici, mizere, dar aduc oamenii impreuna, si discuta. e totul psihologie.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 15, 2014 la ora 11:55

  @Moise.Orice canal de televiziune e binevenit si nici unul nu trebuie sa dispara.Totusi la net am renuntat demult la ei;erau ,,praf”si in fiecare luna cel putin o saptamina eram fara net.De baieti sa nu-ti para rau pentru ca sunt liberi si oricind poti invata altii sa fie la fel de buni.poate in felul asta va fi loc mai putin pentru ,,linguristi”pe piata.

  Răspunde
   
 • vasi
  Februarie 15, 2014 la ora 00:43

  Haiduc sau bandit, jos palaria: acum 10-15 ani cand inca Romtelecom avea monopol, pretul abonamentului de telefon fix era egal cu abonamentul de cablu+internet+telefon fix la RDS-RCS. Sunteti nemultumiti de calitatea serviciilor si „amabilitatea” angajatilor RDS? ia vedeti in cat timp va rezolva concurenta o sesizare?!?! Cat despre impartialitate.. am unele semne de intrebare.. in ultima perioada, Digi24 pare ca incearca sa ascunda mizeria lasata in urma de USL.. posibil sa fie ceva presiuni asupra lor. Pacat, chiar era un dintre putinele televiziuni impartiale.

  Răspunde
   
 • tiramisu
  Februarie 15, 2014 la ora 00:33

  Ar fi cea mai proasta veste pe care Romania ar putea s-o primeasca daca Teszari s-ar decide sa vanda. Discutam de-o companie care a reusit sa implementeze in Romania niste viteze care ne plaseaza in topurile cu cele mai mari viteze din lume, avand cele mai mici preturi. Daca n-ar fi existat cei de la RDS, daca ar fi existat doar Romtelecom, o multinationala, si UPC, o alta multinationala, acum am fi platit abonamente daca nu mai mari, cel putin la fel ca cele din europa, asa cum platim cand vine vorba de telefonia mobila.

  Răspunde
   
  1. mihai
   Februarie 18, 2014 la ora 15:31

   Iar acum sunt Romtelecom (o multinationala), UPC (o multinationala) si RCS/RDS (ghici ce – tot o multinationala). „RCS & RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania şi Italia”.

   Răspunde
    
 • Constantin
  Februarie 14, 2014 la ora 23:10

  Din perspectiva mea, de telespectator, intr-adevar, este reclama gratuita. Atunci cand se intampla sa vreau sa vad stiri in limba romana, privesc stirile exclusiv la PROTV. De la Digi urmaresc exclusiv DSport1 si 2 atunci cand sunt transmise meciuri din Primera Division. Altfel, tolcshourile Digi sunt la fel de atractive ca si cele ale celorlalte televiziuni (si nu sunt deloc mai putine), iar realizatorii sunt la fel de simpatici. S-a intamplat sa-i cunosc pe domnii Stoichescu. Chiar erau „din alt aluat”. Relatiile firmei cu clientii (printre care ma numar) sunt mizerabile; probabil ca inclusiv in acest mod se reduc costurile. Asa cum spuneam, reclama este gratuita, probabil ca nu sunt multi cei cei asupra carora ar putea avea vreo influenta. Desi am scris de rau despre dl. S. Tanase, TVR a ramas suficient de impartial incat sa ma surprinda. L-as prefera, daca ar trebui sa aleg.

  Răspunde
   
 • The Editors
  Februarie 14, 2014 la ora 16:06

  personal eu apreciez digi pentru faptul ca NU ii intereseaza in nici un fel aspectul de business – si practic reprezinta o generatie a celor care doresc accesul neingradit la informatie .. as putea spune k in un fel este un vector al libertatii de exprimare in o tara atat de ingradita din orice alt punct de vedere – economic, social, politic, cultural ..

  tot respectul DIGI!

  Răspunde
   
 • Calin Valean
  Februarie 14, 2014 la ora 15:49

  Am vazut multi oameni nefrecventabili la DIGI de aceea nu inteleg ce-i asa de deosebit la aceasta televiziune. Cind il inviti pe un condamnat cum e Fenechiu in studio, ce semnal transmiti?

  Răspunde
   
 • maftei Ionescu
  Februarie 14, 2014 la ora 14:48

  Digi24 e televiziune basesciana discreta, stimate guran.
  Deci Partidul FSN..pardon PDL alias PMP..baga la greu in el.

  Răspunde
   
 • ioan
  Februarie 14, 2014 la ora 11:34

  Moise, baga si tu un banner undeva in coltul paginii de sus cu donatii paypal sau cont in lei/€/$. Sunt sigur ca printre citiorii acestui blog sunt numerosi oameni care te-ar sustine financiar pt a ne delecta in continuare cu emisiunile tale

  Răspunde
   
  1. Matei
   Februarie 14, 2014 la ora 12:19

   de delectat nu prea are cu ce ne „delecta”o emisiune economico-informativa .Dar sunt multe lucruri care trebuiesc dezbatute la modul cel mai serios.

   Răspunde
    
  2. Moise
   Februarie 14, 2014 la ora 14:22

   Nu e cazul, deocamdata. Va deranjeaza publicitatea? Am avut grija sa fie decenta si neinvaziva.

   Răspunde
    
 • Ovidiu
  Februarie 14, 2014 la ora 10:40

  Chiar imi doream sa apara o televiziune care este impartiala. Televiziunile din aceasta nisa sunt prea infectate ca sa ma pot uita.

  Sper sa o tina asa… si sa nu devina politizata si plina de talk show-isti habarnisti

  Răspunde
   
 • enzo
  Februarie 14, 2014 la ora 10:06

  Pe Teszari nu il stiu nici macar toti angajatii pe care ii are. A fost un episod asa desprins parca din biblie: dupa o sedinta cu nervi a iesit din sediul din Timisoara nervos rau si a trantit usa de la intrare iar portarul i-a zis ceva gen: asa ba! da cu ea ca e usa lui taicatau!
  Portarul a primit premiu. Daca era angajatul lui Berbecali nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat.
  Bani garla are omul, putin stiu ca a pornit cumparand televiziunea locala prin cablu din Oradea de la un nene pe nume Chis, un fel de baron local care, spun zvonurile, ar tine spatele politic al afacerii.
  Digi e operatorul de internet preferat si in Ungaria. In Slovacia merge bine dar e mai greu sa intri acolo.

  Răspunde
   
  1. punctul pe i
   Februarie 14, 2014 la ora 19:45

   Mai incet .. baieti ! cu „pianul..pe scari „!! Va veni si vremea .. cand se va afla .. si CINE .. il sustine pe Dl. Teszari .. si DE CE !!
   Deocamdata .. sunt curios .. DE CE marea si „independenta” televiziune . TRANSMITE .. Domnul mai stie CATE POSTURI .!. FARA NICI O RELEVANTA – dar platite de cei care au abonament mai mare decat cel standard – ..posturi MAI ALES din zona ARDEALULUI ( si NU SI DIN RESTUL .. R O M A N I E I – PROPORTIONAL .. ASA CUM AR FI NORMAL !!) – fiind SINGURA TELEVIZIUNE in care isi gasesc „locul ” atat emisiunile de pescuit /vanatoare in care 80% sunt FILMATE in UNGARIA – desigur ..PE BANI .. NU GRATIS !! ( „marea tara” .. care are si DELTA , si MARE ..deci mare putere „piscicola” .. si MUNTI !! de .. nu se vad !! ) comentate IN LIMBA MAGHIARA .. cu TRADUCERE in LB ROMANA chiar si atunci cand sunt filmate in ROMANIA si vorbite in romana!! .. SIII mai ales .. SINGURA TELEVIZIUNE .. la care are posibilitate ca „latraul” Gherman ( ala cu ..Ardealul = spatiu de complementaritate !! .. sa-si verse laturile .. LA ADRESA ..R O M A N I L O R !!!

   ASA CA STIMATI „iubitori ” de .. LIBERTATE ..!!! VA DORESC sa aveti parte NUMAI de COMENTARIILE „DEZINTERESATE ” .. NETRADUSE IN LIMBA ROMANA !! la adresa POPULATIEI si AUTORITATILOR ROMANESTI ..ALE „neutrului ” post unguresc DUNA !! . de-a dreptul fascist !!

   Răspunde
    
   1. punctul pe i
    Februarie 15, 2014 la ora 20:37

    Ma doare-n cot de cati nu apreciaza cele spuse de mine !!
    Dar daca exista persoane care sa se convinga DE ADEVAR !! ROG .. rog sa deschida
    un canal de vanatoare si pescuit .. SI VERIFICATI DACA AM DREPTATE SAU NU !!
    Iar in ceea ce priveste DUNA .. uitati-va numai la BULETINUL METEO !!pe care il puteti
    intelege si fara a cunoste limba lui Alexandar Petrovici ( parintii lui nu cunosteau o boaba
    ungureste ..) .. devenit .. marele POET NATIONAL MAGHIAR .. PETOEFY SHANDOR !!

    Răspunde
     
 • Teo
  Februarie 14, 2014 la ora 10:05

  Salutare Moise… si capul sus; ceea ce faceti voi (echipa ta impreuna cu tine) este ceva normal, faptul ca nu prea vedeti aprecieri este anormal. Romania normala este una alcatuita din oameni preocupati de viata si profesia lor, si cei de linga (sotii, soti, copii, parinti, colegi…etc) care vor reactiona doar daca se simt amenintati. Actuala situatie cu politicieni care mint mai des decat respira si nu au nici un interes real fata de romanii din tara si aiurea, scarbeste. Si sunt f. multi (uita-te la nr. celor care nu merg la vot … ei sunt, aprox. 70% din electorat). Tot mai multi au inteles ca indivizii gen „gadea, badea” etc. … sunt niste mercenari si precum cred ca stii mercenarii apar in anumite situatii ale istoriei … si-apoi dispar. Cel mai simplu ca sa scapi de ei inchizi tv.-ul sau mai simplu renunti la el (ca mine si multi altii), oricum pe net gasesti multa informatie. Ofera informatii si vei ramane pe piata, politizeaza-te si vei fi nevoit sa-ti cauti alte sursa de venit. Lipsa de informatie, manipularea si vulgaritatea sunt cele care fac ca mass-media (televiziunea in special) sa cada atat de vertiginos in ultimii ani si daca nu vor face corectiile de directie necesare astfel incat sa aiba niste clienti vor disparea, actualii clienti sunt pensionarii si somerii care nu au prea multi bani de cheltuit.

  Succes.

  Răspunde
   
  1. Matei
   Februarie 14, 2014 la ora 12:37

   este cat se poate de real tot ceea ce s-a scris mai sus.numai ca la noi (in Romania)cine ar fi in masura la ora actuala sa faca corectii? si sa nu uitam ca peste tot in lume PRESA,MEDIA in general vinde cel mai bine „RAUL”stirile bune se vand mai putin.Acum depinde si de valentele individuale,de puterea de adaptabilitate a individului respectiv(jurnalismul e o meserie dificila,relativa)

   Răspunde
    
 • AndreiM
  Februarie 14, 2014 la ora 09:47

  Observ ca incep iar analizele economice bazate pe niste …indicatori. Acesti indicatori pe care criza economica i-a desfiintat, demonstrand ca analizele economice sunt precum prognozele meteo. Iar companii cu EBIDTA cat casa (un indicator drag analistilor economici) au intrat in insolventa. Realitatea a demonstrat ce cele mai importante sunt cash-flow-ul si fondul comercial. Tot realitatea a demonstrat ca orice business (precum orice persoana) sunt de vanzare pentru pretul corect.

  Răspunde
   
 • alex
  Februarie 14, 2014 la ora 09:30

  urmaresc zilnic posturile digi, de la digi 24, care cred ca prezinta stirile cel mai corect, la digi sport si posturile life, animal world si world.aaa si digi film. Cred ca este trustul cel mai putin angajat politic. celelalte toate manipuleaza, chiar intr- un mod grobian. Sper sa ramana pe aceiasi linie si in viitor. apropo Moise din pacate la TVR nu am ce umrari in afara de emisiunea ta, sport si Viata Satului. In rest …. In ceea ce priveste celelalte televiziuni, pur si simplu nu ai ce urmari.

  Răspunde
   
  1. Nico
   Februarie 15, 2014 la ora 20:21

   Eu nu nu sunt deacord ca nu ai ce vedea la tvr. De ex. ‘academicienii’, ‘de la A la infinit’, ‘garantat 100%’,’exclusiv in Romania’…si cred ca mai sunt si altele. Mie mi se par fetele de la stiri cam ‘slabute’, dar nu toate. Nu stiu cine le alege…Din pct. asta de vedere, televiziunile private au peronal mai bun.Acum mi-am amintit, ma uit duminica la ‘ultima editie’si am vazut o emisiune foarte interesanta despre criza financiara la ‘articolul VII’.Sunt si emisiuni mai slabe …dar ceva s-a schimbat , parerea mea .Eu ma uit la tvri…din pacate nu vad meciurile.

   Răspunde
    
 • Catalin ( CTL )
  Februarie 14, 2014 la ora 07:55

  Eu sunt din Oradea si cu siguranta am trecut pe strada pe langa el de cateva ori in viata fara sa-l recunosc. Am o ingura cunostinta care l-a intalnit personal. Mi-a spus ca e de foarte bun simt dar, cum stim cu totii mai retras. Mai vedeam cate un ferarri prin oras si lumea susotea ca e el.
  In anii 2005-2007 era o rivalitate intre el si Pompiliu de la Altlas Telecom. Pe cand Teszari investea si lucra la cresterea companiei, Pompiliu is cumpara masini foarte scumpe, elicoptere si angaja manechine la birou. Atlas Telecom nu mai exista.
  RDS a cumparat o cladire emblema in centrul orasului, palatul Vulturul Negru pe care a renovat-o pe bani foarte multi. Am citi ca Teszari a investit intrun centru de imagistica medicala, Maria cred ca se numeste unde furnizeaza servicii medicale la costuri sub piata pentru cei care au nevoie.
  Cred ca e un om de bine,si se vede si dupa actiunile intreprinse, opusul lui Becali.

  Răspunde
   
  1. Catalin ( CTL )
   Februarie 14, 2014 la ora 08:10

   Ferrari nu ferarri

   Răspunde
    
 • Orlando
  Februarie 14, 2014 la ora 07:32

  Moise,

  Ai o tranzactie anuntata ieri, Comcast – TimeWarner Cable, analizeaz-o putin dpdv indicatori.

  Altfel nu analiza business-ul Rcs-Rds prin prisma publicitatii generate pe canalele lor, din doua motive:
  – nu-i intereseaza publicitatea, sunt venituri „peanuts” pentru ei
  – nu au construit canalele pentru a vinde publicitate, sport-ul e un cost de marketing (analizeaza-le cresterea numarului de clienti dupa ce au dat drumul la digisport), world si animal sunt alternative la Discovery, nu au vrut sa plateasca fee-urile cerute de Discovery si si-au lansat aceste doua posturi ca alternativa. Sigur ii costa mai ieftin decat ii costa Discovery. Re digi24 stirile sunt un „hobby” (intelegi tu ce vreau sa spun).

  Business-ul trebuie analizat ca un business de cablu/telecom:
  – Rcs opereaza bine si pe piata din Ungaria (in Cehia sunt slabi)
  – Businessul, din informatiile mele, a crescut in ultimii ani, apropo de ebitda episodic
  – Ebitda-ul generat le permite lejer sa-si plateasca dobanzile + se pot refinanta (si au facut-o) in conditii mai bune
  – Cresterea anilor urmatori va veni si din preturi, Rcs a fost „golanul/haiducul”pietei pana acum, cum bine ai remarcat, practicand un dumping agresiv care le-a adus cota de piata de astazi, pot genera o crestere de 5-10% pe an doar din cresterea tarifelor
  – Daca Upc-ul se va vinde atunci piata se va imparti intre Rcs si Romtelecom/Deutsche Telekom –> felia fiecaruia dintre cei doi se va mari, implicit si valoarea.

  Se anunta un „joc” interesant, de asta nici nu cred ca Teszari va vinde azi pe mai putin de 2 miliarde euro, are sanse mari sa construiasca in urmatorii ani o companie de 3-4 miliarde.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Februarie 14, 2014 la ora 08:59

   Orlando> Deci suntem amandoi de acord ca n-ar trebui sa vanda, dar din motive diferite. 🙂 Ca si cum noi n-am putea dormi noaptea de grija unei datorii de aproape un miliard.

   Răspunde
    
   1. Orlando
    Februarie 14, 2014 la ora 09:36

    Da 🙂
    Pentru datoriile lor sigur nu, incep sa am insa insomnii la gandul ca cei doi, Rcs/Romtelecom-DT incep sa tatoneze producerea de continut, acum e „hobby” si mk, cand il vor trata ca business …

    Răspunde
     
    1. tiramisu
     Februarie 15, 2014 la ora 00:30

     Din pacate amandurora va scapa din vedere niste aspecte. Modul in care RDS-ul pur si simplu a explodat dupa niste ani in care Romtelecom-ul a detinut monopolul, pe-o nemultumire generala a populatiei vizavi de preturile si serviciile celor de la Romtelecom. A fost pur si simplu un boom. Acelasi boom se va repeta acum pe piata de telefonie mobila, acolo unde cei 3 operatori, intelesi intre ei, au functionat cu niste tarife nesimtite frustrand destul de mult clientii. E anormal sa ai in UK abonamente mai bune la telefonia mobila, sau cel putin la fel, cum sunt cele din Romania. De curand cei de la RDS au lansat niste abonamente ajustate ca pret pentru puterea de cumparare din Romania. Asa cum sunt preturile tuturor serviciilor pe care le ofera. Daca rezolva si cu acoperirea de la 01 aprilie, ei bine vom avea parte de-o revolutie pe piata de telefonie mobila in care portarile de la cei 3 giganti telecom se vor tine lant, inspre RDS.

     Răspunde
      
 • titi
  Februarie 13, 2014 la ora 21:50

  aproape 100% de acord ! mai putin prelipceanu care NU poate fi SUSPECTAT de echidistanta ! curiosii pot sa caute in arhiva Realitatea TV si vor vedea izbitor de multe asemanari si mai ales cam tot aceiasi „invitati ” .

  Răspunde
   
  1. Manastur
   Februarie 14, 2014 la ora 10:01

   @titi: de acord cu tine. prelipceanu ii un dinozaur partinic, se vede de la o posta

   Răspunde
    
  2. Cezar
   Februarie 14, 2014 la ora 10:02

   Palaria jos pentru aceasta televiziune si mai ales pentru grila de weekend.

   Cea mai mare dilema pentru mine o constituie aducerea lui Prelipceanu si a tuturor lacheilor lui de la Realitatea, trompeta aia de televiziune.

   Prelipceanu nu a fost si NU este un jurnalist echidistant !

   Răspunde
    
  3. admus
   Februarie 14, 2014 la ora 10:48

   Sa nu-l uitam si pe Hurezeanu, latrau inversunat pe vremea cind activa tot la Realitatea. Este exemplul perfec de lup care-si poate schimba cu usurinta blana …

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase