BIZIDAY: marți, 28 ianuarie 2014

Emisiunea poate fi urmărită și pe seenow.ro

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

33 răspunsuri la BIZIDAY: marți, 28 ianuarie 2014

 • cornel
  Ianuarie 30, 2014 la ora 22:39 Răspunde
   
 • luptaimpotrivaprostiei
  Ianuarie 30, 2014 la ora 19:52

  Este de nedescris cum un Director Dacia poate sa gindeasca ca ultimul camionagiu, cu un rationament retard, fara frica si rusinea de a fi ridicol prin ideile timpite pe care le emite .
  Domnul Stroe are capul …rupt, compara infractiunea de introducere tigari fara timbru cu importul de masini vechi S,H.
  Pe logica lui, ar trebui statul sa aplice TVA….pe chistoace fumate jumate si aduse in romania, daca se va aplica TVA la masini S.H., sau sa aplicam TVA pe faine purtate aduse din Europa sau de aiurea.
  Este o prostie sa ceri TVA pe un lucru S.H. si sa compari cu un lucru …NOU, la care platesti TVA.
  In dementa lui Stroe, ar vrea ca STATUL, sa introduca taxe mari pentru aducerea in tara a autoturismelor S.H. iar cind Moise i-a reprosat ca trebuiesc respectate norme ale Comunitatii Europene, fara teama si rusinea de a se face de kkt, a zis,: „…o sa propunem noi ceva sau sa gaseasca Guvernul o varianta de TAXARE…”

  Răspunde
   
  1. cornel
   Ianuarie 30, 2014 la ora 22:46

   Cred ca v-ati grabit sau nu ati inteles un aspect important la ce a vrut sa spuna domnul Stroe. Se intampla uneori ca atunci cand te grabesti sa deschizi gura sa te faci de ras.
   O seara buna va doresc.

   Răspunde
    
   1. luptaimpotrivaprostiei
    Ianuarie 31, 2014 la ora 11:44

    …va multumesc, dar as dori sa ma „luminati” cu parerea si sfaturile dumneavoastra.
    …deci, detaliati…, ce nu am inteles eu si dl. Guran iar d-vs ati inteles …lesne si bine ?

    Răspunde
     
 • Cris
  Ianuarie 30, 2014 la ora 07:58

  Se petrece o escrocherie cu gazele in aceasta iarna pe seama buzunarului populatiei.
  CET-urile furnizeaza agent termic in conducte si calorifere la o temperatura mai ridicata ca niciodata, desi facturile la caldura sunt absolut URIASE.
  E posibil ca, pe fondul prabusirii totale a economiei romanesti, ca urmare a actiunii escrocilor, consumul de gaze sa fi scazut intr-o asemenea masura incat sa fi ramas o cantitate de gaze disponibila, care sa trebuiasca pompata undeva.
  Aceasta cantitate este pompata in factura de caldura a populatiei – cel mai bun platnic de escrocherii posibil.

  Răspunde
   
 • care va
  Ianuarie 30, 2014 la ora 07:53

  Cred ca este timpul pentru putina istorie.
  Legiunea Arhanghelului Mihail, numită și Mișcarea Legionară, a fost înființată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu – în urma rupturii dintre acesta și mentorul și principalul său susținător, A.C. Cuza – ca o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalistă-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA și SS[1], cu un caracter mistic-religios, violent anticomunist, antisemit și antimasonic
  Horia Sima a amplificat campania de asasinate politice, economice, rasiale și de interese personale, campanie care a culminat cu Rebeliunea legionară din ianuarie 1941, o lovitură de stat eșuată împotriva lui Antonescu și a armatei române. Înlăturată de la guvernare (Horia Sima și alți fruntași legionari s-au refugiat în Germania).
  La 10 decembrie 1922 Codreanu a organizat un congres al studenților simpatizanți, la Facultatea de Medicină din București, care a emis o moțiune prin care se cerea numerus clausus pentru studenții evrei în universități..
  La 10 decembrie 1933, Duca a scos Garda de Fier în afara legii. Membrii Gărzii au ripostat la 29 decembrie prin asasinarea premierului Duca în gara dinSinaia. Asasinatul a fost comis de un grup de trei legionari, denumiți ulterior Nicadori: Ion Caranica, Nicolae Constantinescu și Doru Belimace.
  În procesul intentat asasinilor lui Duca, în afară de cei trei executanți au compărut și Codreanu, generalul Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul, Nichifor Crainic și alții sub acuzația de conspirație criminală, dar pe baza unor disputate circumstanțe atenuante, au fost achitați.
  La 17 decembrie 1934, are loc Congresul Fascist de la Montreux- Elveția, unde delegatul ML, Ion I. Moța, propune o moțiune în chestiunea evreiască și congresul, in unanimitate, hotărăște „să combată acțiunea destructivă a evreilor”.
  În alegerile din 1937, Legiunea a ieșit pe locul al treilea după Partidul Național Liberal și Partidul Național-Țărănesc, obținând 15,5% din sufragii. Carol al II-lea, care se opunea legionarilor, i-a ținut în afara guvernului până la aducerea la putere a generalului Ion Antonescu, la 5 septembrie1940.
  Codreanu a fost arestat, închis în aprilie 1938 și în luna noiembrie a aceluiași an, în timpul înscenării unei încercări de evadare, împreună cu un număr de legionari, a fost ucis de jandarmi (strangulat) Colonelul Ion Antonescu și „Căpitanul”Corneliu Zelea Codreanu (1935)
  După asasinarea lui Codreanu, la conducerea ML a fost numit Horia Sima.
  În martie 1939, Armand Călinescu a format un guvern nou, dar la 21 septembrie 1939 un comando de legionari l-a asasinat și pe el, potrivit declarațiilor legionare, ca pedeapsă pentru moartea lui Codreanu.
  Ajunsă la putere, Legiunea a aplicat legi antisemite dure și jaful organizat al avutului minorității evreiești[12], însoțit de arestări samavolnice, schingiuiri și asasinate. Legionarii au asasinat și alți cetățeni români, neevrei, pe motive politice, „morale” (homosexuali reali sau presupuși) și adesea, din răfuieli personale. Aceste asasinate au afectat circa 2/3 români și 1/3 evrei, dar, comparativ cu procentul evreilor din totalul populației române, legionarii au ucis circa 20 de evrei la fiecare neevreu.
  În realitate, anticomunismul legionar s-a dovedit a fi o frazeologie lipsită de baze factice și menită să motiveze antisemitismul, având în vedere complexul de relații oculte dintre comuniști și legionari.
  Majoritatea susținătorilor ML erau studenți și țărani. Prin marșuri, procesiuni religioase, miracole, imnuri patriotice, muncă voluntară și campanii cu caracter obștesc în zonele rurale, ML își făcea cunoscută filosofia, care includea antisemitismul, antiliberalismul, anticomunismul, antiparlamentarismul și se prezenta ca alternativă la celelalte partide, prezentate cu dispreț ca formațiuni politice corupte și clientelare.
  Cultul morții[modificare | modificare sursă]
  O altă trăsătură fundamentală a Legiunii a fost cultul morții, considerată ca o alternativă normativă, preferabilă într-o situație conflictuală:
  • Poporul nu se conduce după voința lui: democrația. Nici după voința unei persoane: dictatura. Ci după legi. Nu e vorba de legile făcute de oameni. Sunt norme, legi naturale de viață și norme, legi naturale de moarte. Legile vieții și legile morții. O națiune merge la viață sau la moarte după cum respectă pe una sau pe alta din aceste legi.
  • Țelul final nu este viața. (…) Acest moment final, „învierea din morți”, este țelul cel mai înalt și mai sublim către care se poate înălța un neam.
  • Neamul este deci o entitate care își prelungește viața și dincolo de pământ. Neamurile sunt realități și în lumea cealaltă, nu numai pe lumea aceasta. C.Z. Codreanu
  • Legionarul iubește moartea, căci sângele lui va servi pentru plămădirea cimentului României legionare. (C.Z.Codreanu: „9 Porunci Legionare”, din ziarul G.d.F. a Basarabiei)
  • Moartea, numai moartea legionară (…) / Ni-i dragă moartea pentru Căpitan! – Radu Gyr: „Imnul Tinereții Legionare””
  În mai 1933 s-a constituit din ordinul lui Codreanu „Echipa Morții”. Membrii echipei, formată din 15 oameni, majoritatea intelectuali, porniți să execute directivele primite, au fost arestați. Procesul a avut loc la Arad și s-a încheiat cu o nouă achitare.
  La 24 septembrie 1934, Codreanu a convocat „Consiliul de onoare al Legiunii” pentru a-l judeca pe ziaristul legionar și anticodrenist Mihai Stelescu pe motivul că acesta publicase în ziarul la care lucra un articol care-l critica pe Codreanu și că ar fi organizat un atentat la viața „Căpitanului”.Consiliul, respectiv Codreanu, l-a declarat pe Stelescu „vinovat de înaltă trădare față de Legiune și căpitan” și a decis excluderea lui Stelescu din mișcare cu precizarea „Acord lui Stelescu dreptul ca într-un viitor cât mai îndepărtat, care rămâne la aprecierea mea, să-și poată răscumpăra în fața aceluiași Consiliu de Onoare convocat de mine în acest scop, numai prin jerfă, onoarea pierdută și păcatul făptuit”, dar Stelescu și-a continuat critica la adresa „Căpitanului”, pe care l-a făcut laș, desfrânat și slab orator. În 1936 un grup de zece legionari, studenți în teologie, au pătruns în spitalul în care era internat și l-au împușcat pe Stelescu în patul de spital, după care i-au ciopârțit cadavrul cu topoarele, dansând în jur și cantând psalmi pentru odihna celui ucis. Grupul criminali trimiși de „Căpitan” să-l pedepsească pe disident a primit porecla „Decemviri” („zece bărbați”).
  Făptașii s-au predat poliției (Codreanu impunea executanților să se predea poliției după executarea ordinului, posibil, pentru a se asigura că organele de anchetă nu vor mai ajunge la cel care a dispus și a organizat asasinatele) și au fost asasinați ulterior, în 1938, odată cu Codreanu.
  În noaptea de 26-27 Noiembrie 1940 un detașament al „poliției legionare” declanșează Masacrul de la Jilava în care 64 de generali, politicieni, fruntași ai parlamentarismului și ai politicii române sunt asasinați în timp ce se aflau în stare de arest preventiv la închisoarea Jilava. De menționat că subsolul închisorii era plin de deținuți comuniști de care nu s-a atins nimeni. A doua zi, Traian Boeru cu o echipă de legionari ridică de la domiciliile lor pe istoricul Nicolae Iorga și pe economistul Virgil Madgearu îi schingiuiesc și îi asasinează, apoi le batjocoresc cadavrele. Ulterior, față de oprobriul public, Traian Boeru a fost demascat ca agent comunist-sovietic. ( opprobrium – state of disgrace resulting from public abuse – asa s-a ajuns sa se creada ca … comunistii l-au asasinat pe Iorga!!)
  Deoarece în PCdR erau înscriși în perioada respectivă circa 1 000 de membri, numărul comuniștilor strecurați printre legionari nu putea fi prea mare. Parte dintre ei au devenit legionari convinși (Petre Țuțea), ceilalți nu au cucerit poziții de conducere.
  Autoritățile comuniste din România postbelică, prin intermediul Securității au întreținut o evidență a foștilor legionari în scopul racolării de colaboratori. În realitate Securitatea nu a dus lipsă de colaboratori foști legionari.
  Ziaristul Virgil Lazăr a publicat un articol în ediția internetică a ziarului România Liberă din 5 august 2011 cu titlul Cum a recrutat CIA legionari români. Dezvăluirile acestui articol se bazează pe studiul prof. univ. dr. Gheorghe Gorun și a lect. dr. Hadrian Gorun publicat integral de portalul Ziaristi Online Ro sub titlul „Colaborarea Mișcării Legionare cu CIA și NATO”, în care este tratat cazul agentului secret legionar Mircea Popovici, parașutat în România de forțele speciale americane în noaptea de 1-2 octombrie 1952. De asemenea, în lucrarea istoricului dr Ilarion Țiu, „Istoria Mișcării legionare. 1944–1968” (Târgoviște, Editura Cetatea de Scaun, 2012, 270 p.), în Capitolul 2, intitulat „Forme de activitate clandestină după „pactul de neutralitate“”, este relevat rolul „Serviciului de informații pro-american al Mișcării legionare”. Date despre Serviciul de Informații al Mișcării Legionare (SIMLR) și colaborarea acestuia cu forțele NATO se găsesc și în volumul I al lucrării „Cartea Albă a Securității” editat de Serviciul Român de Informații (SRI) cât și în cartea prof. dr. Tiberiu Tănase, „Fețele Monedei. Mișcarea legionară între 1941-1948″.
  Sub presiunea serviciilor secrete americane (CIA) și franceze, care începuseră recrutarea de colaboratori anti-comuniști, participanți potențiali la Războiul rece care se întrevedea, Tribunalul Internațional de la Nürnberg a scos Garda de Fier de sub acuzația de fascism-nazism. Serviciile secrete franco-americane au vrut să se folosească de membrii Gărzii de Fier pentru a face legătura cu grupurile de rezistență din munții României. Așa s-a ajuns și la Horia Sima care, fericit să-și găsească un nou debușeu, a primit oferta franco-americană cu entuziasm. El a recrutat voluntari dintre legionarii români aflați în lagărele de refugiați din Isny, Biberach, Lindfau – din Germania – și în altele din Franța.
  CIA a înființat „Oficiul de Coordonare Politică” (O.P.C.), sub conducerea lui Frank Wisner și a șefului operațiunilor secrete al CIA, Gratien Yatsevich, cu misiunea de a recruta refugiați români aflați în Germania, Austria și Iugoslavia în cadrul rețelelor de agenți în țările din blocul sovietic. 100 de legionari voluntari au fost echipați și instruiți în Italia și Grecia, 50 pentru parașutare în România și 50 pentru susținerea lor logistică de la bazele de pornire. Parașutările au început în noaptea de 1 spre 2 octombrie 1952. Au fost lansați Mircea Popovici împreună cu Alexandru Tănase din Băbeni – Vâlcea, într-o zonă de lângă Calafat (au făcut parte din echipa parașutată „Robert”). Apoi au mai fost parașutate alte trei echipe: la 1 iulie 1953, echipa „Pascal”, formată din Gheorghe Gheorghiu, Constantin Gigi și Făt Savu, în Munții Apuseni; echipa „Jaques”, formată din Ion Samoilă, Ion Golea și Ion Tolan, parașutați lângă Agnita în noiembrie 1951, și „Fii Patriei”: Sabin Mare, Ilie Rada și Gavril Pop, parașutați în iulie 1953, în zona împădurită dintre județele Satu Mare, Sălaj și Bihor, iar din Grecia a fost parașutat Toma Bebi, care, imediat ce a ajuns la sol, s-a predat Securității și a colaborat cu ea până la prinderea celorlalți 12 legionari parașutați.
  Prinși, legionarii au fost judecați ca spioni, condamnați la moarte și executați (împușcați la Jilava).
  Nu am nimic cu ” Simpli legionari ori personaje foarte cunoscute, intelepti ca imparatul Constantin, nebuni ca Nero, revoltati ca Spartacus ori cuceritori ca Iulius Cezar, dusmani …”
  Am avut si eu doi legionari in facultate (dl.profesorul Mastacan I. si dna.conferentiar Steclaci L.). Ambii, au lucrat impreuna pe cristalografia si geochimia mineralelor sulfuroase din Mtii. Bihorului (1962) si apar in bibliografia unui referat, cu tema Mineralogia Neogenului si vulcanogenul din perimetrul Vatra Dornei – Viseu, prezentat in 23 mai, 2008 la Budapesta de Dr. Weizburg Tamas G., de la Universitatea Szaged – Ungaria, ajutat de student anul III la Biologie-Geologie la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, pe nume peter Zsazsa. De mentionat totusi ca Tomita este interesat de petrolul romanesc si croat. Deci am retinut ca printre legionari nu au fost numai tarani ci si studenti care au ajuns sa fie recunoscuti profesionali. Cam cind astia doi (colaborind cu Securitatea mai bine) isi terminau cercetarile in Bihor (1962, si cam zece ani mai tirziu m-au carotat in facultate), Petre Tutea era amnistiat (1964).
  „Petre Tutea a urmat Facultatea de Drept la Universitatea din Cluj, ajungând doctor în Drept administrativ, Magna cum laude (1929). Descris de Emil Cioran: „«Un marxist entuziast și mistic, dar care nu știa un cuvînt din limba rusă.» (deoarece Țuțea și-a făcut cruce sărutând ziarul Pravda.). În anul 1932 a fondat revista Stânga: linia generală a vremii, unde a semnat cu pseudonimul Petre Boteanu. În 1933 a fost referent în Ministerul Comerțului și Industriei. Între anii 1933-1934 a fost atașat la Legația Economică Română din Berlin,.. În cadrul Guvernului Național-Legionar instaurat după 6 septembrie 1940, Petre Țuțea a îndeplinit funcția de Șef de Serviciu și apoi cea de Director în Ministerul Economiei Naționale. Între 1940-1944 a fost Șef de secție în Ministerul Războiului, iar între anii 1944-1948 a fost Director de studii în Ministerul Economiei Naționale.
  Este arestat de către autoritățile comuniste și anchetat fără condamnare timp de 5 ani (1948-1953), apoi este arestat din nou pe 22 decembrie 1956 sub acuzația de uneltire contra ordinii sociale. Este condamnat la 10 ani închisoare în 1957, apoi i se intentează un nou proces în 1959 și este condamnat la 18 ani muncă silnică, din care a executat 8 ani (1956-1964) în diverse penitenciare, mai ales la Aiud.
  După ce a fost eliberat în timpul amnistiei din 1964, cu sănătatea zdruncinată în urma torturilor din închisoare, Țuțea s-a aflat sub observația permanentă a securității comuniste.”
  Sa retinem ca din 6 septembrie 1940 pina in 1944 a fost sef de sectie la Ministerul de Razboi al Guvernului National-Legionar, adica tocmai cind in 26-27 noiembrie 1940 a avut loc masacrul legionar de la Jilava unde au fost asasinati 64 de generali, politicieni, ba chiar si Nicolae Iorga. Interesant este ca dupa parasutarile CIA din 1952 si 1953, a fost pus in libertate pina in 1956 – probabil ca a colaborat cu Securitatea, dar nu suficient de satisfacator, motiv pentru care a tot fost ba condamnat, ba scutit, ba amnestiat, pina in 1964.
  Dupa cum vedeti, n-am nimic contra legionarilor. Sunt destui care au avut de zis, dar numai sunt; ” Aceste asasinate au afectat circa 2/3 români și 1/3 evrei, dar, comparativ cu procentul evreilor din totalul populației române, legionarii au ucis circa 20 de evrei la fiecare neevreu”. Totul este sa nu citesti pe saritelea. La fel si cu CIA de atunci si cel de astazi (evenimentele din Romania si Ukraina).

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Ianuarie 31, 2014 la ora 00:11

   @SanduCu.,,Am facut 14 ani de puscarie pentru o tara de idioti…” Petre Tutea

   Răspunde
    
   1. care va
    Ianuarie 31, 2014 la ora 02:57

    suna destept dar e urit: totusi e tara ta nu a altuia

    Răspunde
     
    1. VictorL
     Februarie 1, 2014 la ora 20:52

     @SanduCu.E tara noastra.Petre Tutea a facut mai multa puscarie nu doar 6ani.Ca a fost legionar nu are importanta.In anii aia Legiunea Arhanghelului Mihail a primit multi romani destepti.Istoria aia din care citesti nu prea se ,,pupa” cu aia de o invatam noi de ceva vreme incoace.Garda de Fier era doar o parte a Legiunii.Boieru era comunist iar in celula 14 de la Jilava era Ceausescu.Afara de asta la Rebeliunea Legionara comunistii au luptat pe strazi cu arma in mina.Erau aceiasi oameni.
     CIA ne-a trimis parasutisti dar noi aveam in munti banditi pe care acum ii numim partizani si patrioti.Ca or fi fost si legionari nu mira pe nimeni dar nu are importanta.Pe americani i-am asteptat din ’45 si tot din ’45 am fost de partea lor dar ei, fraierii au inghitit ca pelicanii ce le servea KGB-ul si Pacepa.Oricum multumim pentru lectia de istorie.

     Răspunde
      
 • care va
  Ianuarie 30, 2014 la ora 04:33

  Mai interesant este ca Oprescu se lauda cu 365 de utilaje care sunt in functiune la dezzapezirea Bucurestiului. Aud ca stie cite mii de strazi are capital, nu era mai normal sa spuna cite strazi sunt degajate deja si cite vor fi curatate in urmatoarele 24 ore?
  Vad ca razboiul bate la usa si Romania se ocupa cu seriozitate de … coruptii cei mici. Ala de la ANI care a fost la Washington, recent, ce dispozitii adduce guvernului? Acuma aveti un alt ministru la aparare? Basescu construieste la Calarasi un aeroport militar? Eh, glumesc, dar poate ar fi o ideie buna si profitabila. Aud ca in serviciile secrete pot intra si cetateni straini – la CIA nu sunt problem, ca sunt de la Al Queda sau Hamass nu conteaza. In orice caz, va rog sa nu dati vina pe Ponta, baietasul este complect nevinovat. Isarescu, insa mai putintel. Cel putin trebuie sa stie de unde si pentru ce intra si ies niste banuti, care cine stie, cindva pot fi ca aurul sau nici de toaleta (ca inverzeste fundul).

  Răspunde
   
 • care va
  Ianuarie 30, 2014 la ora 03:57

  Din recentul discurs al presedintelui
  President Barack Obama’s State of the Union address on Jan. 28, 2014, at the U.S. Capitol in Washington: “In the coming months, let’s see where else we can make progress together. Let’s make this a year of action. […]But America does not stand still – and neither will I. So wherever and whenever I can take steps without legislation to expand opportunity for more American families, that’s what I’m going to do.[..] the country’s poverty rate has hovered at 15% for the past three years. […] the rich keep getting richer. The richest 1% in the country – netted 95% of the income gains over the past three years.”
  se intelege ca situatia este critica si este nevoie sa se faca … ceva, dar nu se spune nimic despre
  „Washington plans to withdraw most of its 52,000 troops from Afghanistan by the end of 2014 [..]The deal about the use of Romania’s Mihail Kogalniceanu air base was agreed during the talks between US Secretary of Defence Chuck Hagel and Romanian Defence Minister Mircea Dusa. [..]”Secretary Hagel highlighted this agreement as a further testament to Romania’s steadfast commitment to the Isaf (International Security Assistance Force) mission and its commitment to regional and international security.”[..] In June, Kyrgyzstan’s parliament voted to end the US lease on Manas in July 2014. The US pays $60m (£39m) each year to lease the base, which has been in operation since 2001. Russia also has an air base in Kyrgyzstan, for which it agreed a 15-year extension last year”
  si despre
  „Under the arrangement, troop flight operations would shift to Romania from Manas airbase in Kyrgyzstan, where a lease expires in July 2014, US defense officials told AFP. [..] The tentative plan will be discussed Friday when Pentagon chief Chuck Hagel hosts Romania’s Defence Minister Corneliu Dobritoiu for talks, said two Pentagon officials, who spoke on condition of anonymity. [..] The logistics of the US withdrawal are “phenomenally complicated,” the official said. “And this was a key piece of the puzzle.”” (By AFP Published: October 18, 2013)
  adica despre ce se pregateste atit de in secret ca nici oficiali ai Pentagonului nu vor sa fia mentionati, find vorba initial de citeva sute de soldati, Moise pomenea de 2500, si de fapt vor fi citeva zeci de mii plus armament sensibil si nu inteleg cum la aceiasi data – 18 octombrie 2013 Romania a avut DOI ministri ai apararii.
  Despre ce se intimpla in Ukraina am mai vorbit. Dar si rusii sunt pregatiti (de ce nu or fi vrut sa-i lase pe americani sa-i „ajute” cu securitatea la olimpiada?), si-au prelungit sederea cu inca 15 ani iar americanii au trebuit sa-si ia talpasita. Tot ce nu-mi place, este ca amaritii de romani se lasa luati la mijloc pentru un pum de nu stiu ce in plus … pe care nici kirghizii nu l-au mai vrut.
  Pe urma facem istorie pe bloguri si spunem asa si pe dincolo. Astia doi nu joaca tintar iar sotronul nu e de ei.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 30, 2014 la ora 04:06

   mai deunezi imi faceam problem ca turcii n-o sa-i lase prin Bosfor. Iaca-te ca vin in zbor. De aia nu pot ateriza in Ukraina. Ce simplu e, si romanii au sa aiba si bani pentru galetele la alegeri… Ce zice Comisia Europeana? Ca deh, Romania este in UE sau de aia n-au primit-o in Schenghen. Si voi mai vorbiti de … coruptie. Apropo, cind totul se va termina, ce va scrie in cartea de istorie a Romaniei, daca va mai fi Romania. Nu sunt suficient de rau pe cit de speriat sunt.

   Răspunde
    
   1. VictorL
    Februarie 1, 2014 la ora 21:06

    @SanduCu.La baza de la Deveselu vor veni mai multi americani dar nu de ordinul miilor.Dobritoiu a fost demis demult si nu stiu daca a avut treaba in America.Lucrurile astea le rezolva Basescu.Noi nu suntem intre cele doua tabere ci in cea din care face parte America si Europa.Shengen este alta gisca in alta traista…Ukraina isi va rezolva singura problemele cu rusii iar noi si ungurii ne pregatim sa primim refugiati…

    Răspunde
     
 • ioan
  Ianuarie 30, 2014 la ora 02:41

  Am incercat sa gust gluma facute de tine Moise la inceputul emisiunii insa este prea trist, prea dureros. Balacareala si incompetenta sunt la ordinea zilei, de parca aceste doua calitati indecente sunt premii zilnice la care politrucii nostri se inghesuie sa le castige. Un ministru comunica pe pagina de facebook. (N-are departament de relatii cu publicul in asa fel incat sa faca un comunicat oficial??)
  Cantitate scoasa din burta burdusita ca sa scoata ochii lumii (coada vacii care se lasa usor pacalita ca ursul din poveste). Acelasi ministru se lauda ca s-a mutat atata zapada, pe cand realitatea din teren vorbeste o cu totul alta limba – Multa munca si energie irositsa DEGEABA…ca lumea e in continuare blocata prin sate uitate de lume, soselele putine la numar tot inchise sunt si politia abia face fata situatiei.
  In tot acest timp avem de-a face cu tipi isteti care-si freaca mainile (vezi licitatile facute pe genunchi) la focul caldut din camin si isi rad in barba ca au mai facut cateva milioane pe spatele prapaditilor de romani pe cand armata se chinuie cu lopeti sa repuna starea de normalitate intr-o parte a tarii, iar berbecul de prefect intervievat de reporteri sta sablon pt reprezentatii puterii in teritoriu. Din nou dovada crasa de incompetenta. Nu e in stare sa numeasca 5 localitati blocate. Rusine. Dar ce ce strig RUSINE, caci in vocabularul acestor nenoriciti, cuvantul acesta nu exista.

  Nevasta lu’ Chitoiu – ce sa mai zici, inca o data in plus dovada a nepotismului la nivel inalt. Daca la cel mai inalt nivel ne reprezinta perechea Chitoiu..iar celelalt de la agentia de supraveghere ii este nas….va dati seama ce afaceri in familie se fac.
  Chiar ma intreb cum se comporta o asemenea „fufa“ de genu asta la un dineu oficial cu reprezentati ai ambasadelor, etc – Daca foloseste un limbaj ca in interceptari, atunci Doamne apara-ne de asemenea lichele

  Chestie tare si cu tema primarului de sector de a permite 550 de posesori de masini sa parcheze gratis pana in martie. De fapt nici nu e nevoie pana in martie caci cum vine viscolul, asa se si duce, insa alta imi pare a fi problema: Fudulul de bucurestean care nu apeleaza la mijloacele de transport in comun (autobuz, metrou, tramvai) ca dehhh, daca are masina, trebuie sa o si conduca indiferent ca sunt 50m sau sunt 10 km.

  Mi-a placut si tema cu Ucraina/Rusia si Oliimpiada. Citisem un articol in Wirtschaftswoche cum ca atunci cand Rusia si-a anuntat candidatura pt organizarea olimpiadei de iarna din acest an, Chodorkovski si al sau concern YUKOS mai umplea primele pagini ale ziarelor. De frica lui Putin, oligarhii rusi sau inghesuit care mai de care sa bage bani in proiecte in speranta ca vor veni si mai multi bani inapoi. De la preconizatele 13mld de € cat ar fi costat organizarea acestora s-a ajuns in momentul de fata la 55mld de € iar oligarhii iasa in pierdere caci intreg satul olimpic este preconizat sa renteze abia in vreo 20-30 de ani.
  Legat de aceasta tema pot reveni cu amnunte

  Răspunde
   
 • Joanna
  Ianuarie 30, 2014 la ora 01:23

  Felicitari, Moise ptr o asa emisiune! Te urmarim din Canada, faci o treaba buna! Din pacate ne intristam de multimea hotilor din tara! Toti fura, incepand din frunte in Romania! Afaceri murdare, nimeni nu are nici o frica de Dumnezeu, si de concetateni nu au rusine!
  Popor care se considera 90% crestin?
  Ne a uluit desfacerea contractelor de munca a celor 15 pompieri in ziua de cod rosu. Oare urmatorii 15 vor ocupa locul de munca fara SPAGA? Oare? E o regula generala in Romania, nu se poate obtine nimic fara spaga!
  Ne pare rau ca lucrurile merg asa prost in Romania si nimic nu se pune pe picioare dupa atatea ani! Dar continuam sa speram! Poate urmatoarele generatii vor ridica Romania!
  Multumiri inca odata ptr asa o emisiune!

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 02:29

   da stimata doamna ,cred ca sinteti pe aceasi lungime de unda cu toti cei plecati din tara si care inca nu uita unde au strabunicii sau bunicii inmormintati:Din pacate vedeti ,cel care i-a bagat in pacat cu Rosia MOntana este se pare un roman din Canada ,afacerist a lui peste iar cianurile inteleg dintr-un clip Youtube sint importate de la chimia germana :Adica ..raminem cu teoriile si pe dinsii in tara datorita lipsei lor de putere economica ii manipuleaza fiecare cum vrea;LA asta cistiga citeva mafii locale si restul pleaca cu buza umflata si se mai bat si unii cu altii intre ei insisi.este intradevar extrem de sinistru in ce hal au ajuns sau au fost impinsi sa ajunga.DAr parca numai acum in istorie?

   Răspunde
    
  2. care va
   Ianuarie 30, 2014 la ora 04:54

   Noroc ca in Canada este mai bine: somaj mic, salarii mari, nu se da spaga pentru joburi guvernamentale, nu exista discriminare „bilingual”, responsabilii de incendii datorate „accidentelor” feroviare sunt pedepsitii imediat, nu se transporta deseuri radioactive prin centre populate, nu sunt contaminate terenuri agricole cu produse petroliere, aboriginalii sunt respectati, protestatarii nu sunt calificati drept teroristi, samd. Numai in Romania e rau, in rest lapte si miere. Ma scuzati doamna, dar daca vorbiti din Canada, aproape v-am luat vorbele din gura, sau gresesc? Si eu sunt in Canada, dar nu vreau ca romanii sa creada ca in strainatate, in occident, in lumea libera este altfel decit ce este la ei acuma – in loc sa fuga (ca n-au unde fugi) mai bine este sa faca totul ca acolo pe pamintul romanesc sa fie posibil de trait omeneste. Intelegeti? Moise spune ce este acolo, de fapt pentru noi de afara. Cei de acolo stiu la fel de bine ca si el ce este acolo. Have a nice day!

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 29, 2014 la ora 23:31

  Inca ceva interesant, parerea mea:

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 01:01

   buna seara -stimate domnule Cornel la inaltime -mersi sau sarumina nene pentru clip:SA stiti ca de fapt micul clip,il aveam si eu IN Favorite pe canalul meu YT.L-am intilnit pe YT intimplator cautind despre marele ,regretatul Petre Tutea Dumnezeu sa il tina in lumina vesnica a Universului pe care macar atit nu trebuie sa o mai platim (Actual cu bani grei) concernelor globale de energie :Pe dinsul ca un noroc unic (datorat e drept internetului)l-am cunoscut acum la batrinete prin clipurile Youtube caci acest nume Petre Tutea era probabil ceva interzis noua, muritorilor de rind in perioada pe care am trait-o eu cel putin acolo pina in 84:Este posibil ca studenti la filozofie sau litere pe la UNIVERSITATE SA FI VORBIT PE SUB MINA DESPRE ACEST MINUNAT OM .pE MINE M- A FASCINAT desi la asax o virsta ,un biet om pe duca chinuit de semeni pentru ce gindea ;ESTE GENIAL ,LINISTITOR si profund Romanesc ,ca dinsul cred ca se nasc si acolo rar,aici in Germania de la Friedrich Nietzsche incoace si mai rar (Mai des lacatusi si brutari,e drept foarte disciplinati meseriasi,la micron intre timp cu tendinta la nanometru) :INSA NOI STUDENTII DE LA RAMURILE TEHNICE SINCER NU NE-A AJUNS LA URECHI DE DINSUL DECI ERA CEVA PROBABIL INTERZIS SAU BIETUL DE DINSUL FACEA PE ATUNCI PUSCARIE sau era izolat fata de societate stiau de el doar anume semeni de breasla:Pe domnul Vulpescu l-am vazut intimplator in tinerete pe linga Universitate ,pe jos cu Toma CAragiu ,era un tip haios(pe atunci si avea curajul sa poarte plete total interzise de securitate si militie) si deosebit pe atunci ,anii 64-65 cred tare zvelt_ii citisem un volum teribil de poezii fantastice din care imi aduc si acum la peste 50 de ani vechime inca aminte :Suna cam asa :
   buzduc de goajga rumenita …
   DAr unde e MArgota mea ?
   A fost un teribil al timpurilor scos rapid de securitate din scena scriitorilor si cu anii alungat de prin librarii caci dupa anii 73 Ceausescu a fost crincen daja a dat in megalomanie nationalsta ,s-a bagat masiv si in modul de exprimare al scriitorilor:Asa se face ca teribili poeti precum bietul Marin Sorerscu (Am si aici in Germania inca volumele sale din anii 70 _Iona ,CEasornicul de nisip) A fost facut pilaf in presa de unii ca Eugen Barbu romancierul,omul liniei partidului (CINE NU-I cu noi ie-mpotriva noastra !!) ,si in final pe la anii 76 nu a mai publicat, cred ca era persona non grata _LA fel si biata Ana Blandiana ,Gabriela Melinescu(minunata poeta ):Spre norocul meu boii de securisti(ai nostri ca brazii..cu m..ii in fasole tardatoride tara ca generalul PAcepa ) mi-au confiscat apartamentul proprietate din GAlati dar nu i-au interesat cartile din biblioteca familiei pe care mi le-au salvat rudele (sa le dea Dumnezeu sanatata)inainte ca ei sa ia casa:Erau o turma de oi nevinovati cu totii dar zelosi ca si ceiodeacum .EXCES de zel -ceva se pare genetic tip romanicesc cred ca vine de la legiunile romane ramura estica nude la potolitii si pasnicii pastori traci asu geti sau daci:
   Asa deci cu domnul Vulpescu:Mai traieste ,poate da dar e tare in virsta cred ????Pacat ca nu mai am acea carte de versuri era de prin anii 63-65 apartinea unui frate mai mare al meu

   Răspunde
    
 • rox
  Ianuarie 29, 2014 la ora 23:22

  urmaresc cu mare placere aceasta emisiune,Moise Guran esti un moderator deosebit si faci o treaba excelenta!Ma bucur ca exista aceasta emisiune si sper sa atraga multe semnale de alarma cetatenilor care o urmaresc.Multa stima si respect intregii echipe si tineti-o tot asa.Numai bine!

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 01:36

   stimate domn ,sinteti simpatic :MAi bine sa atraga semnalele de alarma la politicieni ,se pare intradevar stricati la masele si care se pare nu urmaresc emisia :Alfel ar vedea ca fac treaba nu prea buna si poporul este nemultumit in multe puncte:Si asa ar incerca o corectura masiva a navei( e la ordinea zilei si in occident la asa tempore -flexibilitate -azi la dreapta ,miine la stinga ,poimiine culcat samd).Cel putin acum cit mai au prezidente un fost comandir de nava :SAu a fost comandir doar cu titlul ,o fi fost doar secretar de partid pe nava (sa nu spuna ca nu a avut carnetul rosu ca nu il cred desi este comnplet metamorfozat are deja spalare de creier e americanizat get beget )??!!Atunci e clar de ce a cirmuit nava total in dezbinare a boborului in tabere dusmanoase si razbunatoare :altfel romanii erau o natiune unita ,nu se bagau reciproc doar in puscarie,mai faceau sio treaba ,nu numai la dat zapada impreuna iarna pe ulite:Acum se pare le- a ramas imprimat doar veninul ,asa au fost de bine cirmuiti de comandir:Toti contra la toti,ca la un balamuc :De asta isi frecangesc miinile strainii -pe deviza divide et impera …intarita-i drace ca si mie-mi place ..asa ne hirjoneam si in cartier precum copii cind se bateau doi colegi.DA macar eram copii nevinovati astia zic ca sint un Bobor matur !!!!???adica cu SCAUN la cap.SAu a ramas doar scaunul si capul s-a stricat de mult:CA in vorba aceea de acolo de sus -pestele de la cap se strica

   Răspunde
    
 • Cris
  Ianuarie 29, 2014 la ora 23:00

  Se petrece o escrocherie cu gazele in aceasta iarna pe seama buzunarului populatiei.

  CET-urile furnizeaza agent termic in conducte si calorifere la o temperatura mai ridicata ca niciodata, desi facturile la caldura sunt absolut URIASE.

  E posibil ca, pe fondul prabusirii totale a economiei romanesti, ca urmare a actiunii escrocilor, consumul de gaze sa fi scazut intr-o asemenea masura incat sa fi ramas o cantitate de gaze disponibila, care sa trebuiasca pompata undeva.

  Aceasta cantitate este pompata in factura de caldura a populatiei – cel mai bun platnic de escrocherii posibil.

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 29, 2014 la ora 20:16

  Tot ceva de calitate, parerea mea:

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 01:17

   DA domnu Cornel -asta a fost si este Romania morala adevarata si cu bun simt traditional nu mitocanie de tarani navetisti necivilizati si barbari, nu a clanurilor tiganesti si a gastilor de golani zis mari afaceristi investori capitalisti de sec 20 fine -21 andante ma non tropo care au distrus-o in foloase personale si de clan de 2 parale ruginite -relatia mafia calabresa -nasu -finu -nasa -finuta (clar si cu dl.Goye in studii savante inca pentru patrie la Cambridge ) cu acces la cont in Pocreaca si mititeii la Sinesti iar mustarul de la Giurgiu cu mamaliguta de Dorohoi :Multumim pentru clip din tot sufletul ,mic LIKE adica e misto.

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 29, 2014 la ora 19:06

  Ceva interesant:

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 02:11

   ma scuzati domnul Cornel ,abia acum am citit postarea aceasta de la dvs . ,deci a murit bietul omuletcare cinmdva in acei ani 60 era un om zvelt cu coloana vertebrala :SA aiba lumina vesnica :Incinerarea ,da macar are parte pe veci d eMArea Neagra ,un leagan istoric al Romaniei :incepind cu minunata si arhaica cetate HISTRIA -intii grecii antici cu amfore de ulei de masline ce le schimbau pe amfore cu griu de la bastinasii locului ,apoi romanii cu terme si canalizare la acel timp!!O minune de vizitat !!!:Iar bietul Domn Vulpescu de fapt un norocos acuma cu bilet permanent in laguna din fata minunatei cetati antice ,acum un intradevar minunmat muzeu in aer liber de nivel sincer comentez European:Cine nu a vizitat acest punct istoric nu ca nu va pricepe nicind pe viu nu din carti ,istoria Romaniei antice si nici a minunatei Europe antice si a relatiilor intense comerciale de atunci:Da sa zicem viata :CA fara sa stiu de acest clip va intreba-i mai sus daca stiti de domnul Vulpescu ca mai traieste :Acum stiou si eu Deci raspounsul era direct citeva postari mai jos :VA multumim dle.Cornel pentru sincera grija de a ne tine cumva treji la ce se intimpla in de altfel fascinanta Romanie ,tara minunata cu toate vitregiile impuse de multi si multe .si din interior dar si mai si din exterior.
   -tara la rascruce de interese geo -politice majore _Rusia :Occident IAr cu cetatea HISTRIA sa nu renuntati in ruptul capulöui ,sa o vizitati si cu copii:Este pacat ,am intilnit acum vreo 7 ani un grup de gremani ,oameni de cultura ,un autobuz plin venit sa viziteze Romania culturala (maI sint si germani dintr-astia nu numai bautori numai de bere ) care ua fost incintati de istoria antica a acelui reper extrem de bine conservat si cu un muzeu acoperit minunat ;M-am aflat cu soitioa si fata intimplator in acelasi punct desi eram initial plecati citeva zile pe litoral la NAvodari-pe plaja copiilor (minunata fara tiganeala extre4ma ca la Mamaia si tam tam ):SA nu evitati sa vizitati locul .Personal vreau sa vad si Adamclisi nu am fost acolo.Inca .IAr cin voi mai merge, sigur la HISTRIA voi sti ca acolo in larg se odihneste si martele maestru al scrisului marele domn Romulus Vulpescu:Lumina vesnica .

   Răspunde
    
 • Cris
  Ianuarie 29, 2014 la ora 18:43

  Romania e tara lui „Hei Rup” si a lui „Nino Nino”… Ori ne luptam cu zapada, ori caram zilnic escroci cu duba la DNA sau Parchet.

  Uzina numita DNA este cea mai performanta intreprindere din Romania.

  Datorita escrocilor…

  Răspunde
   
 • claudiu
  Ianuarie 29, 2014 la ora 14:44

  sa va spun cum am petreecut eu ultimul cod portocaliu.
  acum 10 zile ma rugam sa ninga putin pentru ca sambata urma sa plec la munte, toate prognozele spuneau +8 grade, daca erai perseverent si cautai bine gaseai una unde spunea de fulguiala usoara la munte. pe joi a inceput discutia despre codul portocaliu din sud-estul tarii. sambata dimineata am plecat la drum desi codul era „decretat”, m-am gandit ca autostrada a2 nu a fost inchisa deci se circula, la fel si a3, singura care fusese inchisa era a1. am plecat din fetesti si am mers o buna bucata de drum cu 90 km/h, ma gandeam ca astia sunt nebuni, pana la urma am ajuns si in miezul problemei, zone in care nu prea vedeai mai nimic in fata, la un moment dat am ramas inzapezit pe banda 1, am iesit insa foarte repede, am ajuns la drajna o masina de politie oprita pe autostrada, un politist care dadea din maine, am oprit la 20 m de el si m-am dus sa il intreb care-i treaba, intre timp au mai trecut pe langa mine un camion si un autoturism, politistul mi-a zis sa o tin inainte daca am trecut sa nu se intample vre-un accident cu cele trei masini oprite in drum (camionul oprise si el langa mine). am plecat mai departe, se mergea greu, pe unele portiuni unde era viscol te orientai dupa balustrada de pe mijlocul soselei, am ajuns la lehliu unde autostrada era inchisa (avusese loc accidentul cu cele 20 masini), am iesit pe drumul vechi, am iesit din lehliu gara, drumul groaznic, nu prea vedeai mare lucru si nici nu mai eram pe autostrada, daca o luai intr-o parte erai ori in sant ori pe contrasens, am intors si m-am cazat la pensiune. am stat doua zile, am asteptat sa se ridice codul portocaliu. luni ce sa vezi: codul s-a prelungit. spre bucuresti masini au mai plecat ca nu mai era asa aglomeratie, spre constanta au plecat dumninica vreo 20 masini dar au ramas in drajna. satul de atata munte am vrut sa merg spre constanta, autostrada blocata, la tv ponta spunea ca in doua ore se da drumul, am vorbit cu baietii de la paza autostrazii care pazeau intrarile si care mi-au spus ca in niciun caz nu se va da drumul luni, nu trecuse nicio masina de deszapezire catre constanta. drumul vechi blocat de o masina de politie, vorbesc cu politistii, intr-o ora vine o coloana de masini de la fundulea si cu o lama si cu masina de politie in fata se pleaca spre drajna. am intrat in coloana, si am asteptat. politistii asteptau un telefon „de sus” ca nu erau de capul lor acolo, a venit omul de pe lama care a spus ca drumul este negru, a inceput lumea sa faca scandal, am plecat, desi codul era portocaliu nu am intampinat nicio problema, drum curatat, vedeam lama care se afla la un kilometru in fata mea fara probleme. am ajuns la drajna fara nicio problema, aici doi politisti dirijau traficul, si ca de obicei au comis-o, au bagat un camion in fata noastra, pe sensul nostru de mers o gramada de zapada framantata, in fata mea o masina de teren a trecut, eu am ramas suspendat, m-au impins cei care asteptau in spatele camionului. am mers spre calarasi si apoi spre fetesti, aici ningea dar linistit si nu am avut probleme, apoi pe autostrada pana la cernavoda si pe drumul vechi la constanta desi era deschisa si autostrada, si pe aici ningea dar fara probleme.
  in concluzie: codul de la plecare a fost mai portocaliu decat cel de la intoarcere. desi drumul de intoarcere era bun cei care ar fi trebuit sa stie asta nu o stiau.
  si cel mai grav: desi conditiile de sambata nu erau bune pentru trafic autostrada a fost deschisa. oare nu se poate ca cei in masura sa hotarasca inchiderea unui drum sa afle care e situatia cu el? ma gandesc sunt posturi de politie, centre de control al traficului, au camere de luat vederi, se plimba mai multe echipaje de la paza autostrazii, in asemenea conditii de trafic (inca odata va spun ca zapada nu era depusa decat in unele locuri si acolo nu prea multa, problema mai mare era vizibilitatea) nu ar strica sa se puna in fata doua lame si dupa ele coloana de masini.
  asa ca: astept si eu aparitia perdelelor forestiere, este pacat ca dupa ce in perioada interbelica romanii au plantat in cadrilater asemenea perdele iar in zilele noastre noi le simtim lipsa.
  ponta ar trebui sa vorbeasca si cu cei de pe teren si nu sa apara la tv sa dea cu fumigene „in doua ore se deschide autostrada” si ea sa nu se deschida nici dupa doua zile, cu noul cod cred ca mai dureaza inca trei.
  daca pe langa inconstienta autoritatilor mai pui si inconstienta soferilor (inclusiv a mea) apar situatii de genul celor 20 masini implicate intr-un accident. la pensiune venise cineva care fusese implicat in acest accident, povestea ca vizibilitatea era minima dar cu toate acestea veneau masini in mare viteza care se opreau direct in masinile din fata.
  dar daca cineva a circulat luni pe codul „portocaliu” in conditii bune, la urmatorul cod portocaliu ce o sa faca? o sa stea acasa sau o sa plece stiind ca acum a mers foarte bine?
  ps cumnatul meu a plecat cu trenul de la bucuresti la focsani tocmai cand era codul rosu, a ajuns fara probleme si a postat pe facebook „cod rosu my feet”.

  Răspunde
   
  1. Cris
   Ianuarie 29, 2014 la ora 18:48

   Te-a mancat in cour!

   Răspunde
    
 • mihaix
  Ianuarie 29, 2014 la ora 12:16 Răspunde
   
 • Cris
  Ianuarie 29, 2014 la ora 11:35

  Demisia urgenta a tuturor surprinsilor de ninsoare

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase