BIZIDAY: luni, 27 ianuarie 2014

Emisiunea poate fi urmărită și pe www.seenow.ro.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

32 răspunsuri la BIZIDAY: luni, 27 ianuarie 2014

 • Andrei
  Februarie 1, 2014 la ora 16:42

  Moise, foarte frumoasa prezentarea solutiei win-win-win a guvernului pentru scaderea ratelor celor cu venituri sub medie. Doar ca e prea frumoasa sa fie adevarata. Dupa cum ne-a invatat marxismul, in capitalism cand 2 oameni fac afaceri unul castiga si unul pierde.
  Dar serios vorbind, in toata afacerea nimeni nu produce valoare, deci daca clientul castiga cineva pierde. Banca nu, pentru ca doar blocheaza banii in loc sa-i cheltuie. Insa statul se alege cu o sursa de venit in minus, pe care o compenseaza prin cresterea altor taxe. Cum ar fi acciza pe benzina, care face masinile si mai putin atractive. Si atunci producatorul de masini pleaca in Maroc, iar omul cu venit sub medie devine un somer mediu. PEntru govern e ok, pentru ca pana la alegeri omul simte mai multi bani in buzunar si merge cu entuziasm la vot.

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Ianuarie 30, 2014 la ora 14:21

  Ce se intampla cu banii celor condamnati la inchisoare?
  Vor fi ei obligati sa ii returneze sau dupa 5 ani se trezesc cu sute de mii de euro in cont si cu o viata buna?

  Multumesc.

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 29, 2014 la ora 10:25 Răspunde
   
  1. cornel
   Ianuarie 29, 2014 la ora 10:42

   Mi-a placut remarca : „… cand Rusia a pierdut un razboi Romania a avut de castigat iar atunci cand Rusia a castigat un razboi Romania a avut de pierdut.”
   Magistrala aceasta obervatie, parerea mea.

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    Ianuarie 30, 2014 la ora 19:35

    domnu Cornel -au trecut timpurile ,lumea s-a schimbat major si daca pierdem ,pierdem toti:CAci sintem momentan toti intr-o unica barca care sta sa se scufunde barca se numeste schimbarea majora a climei globale care va da mari dureri de cap viitoarelor generatii .nepotii nostri:Si daca nu reusim sa reducem emisiile atmosferice (Si se pare ca ne incapatinam cu totiii in directia megalomaniei de superconsum ) nu ne poate salva nici un program de aparare la catastrofe naturale.

    Răspunde
     
  2. cornel
   Ianuarie 29, 2014 la ora 11:29

   Cred ca Romania poate negocia inteligent cu Rusia alipirea la Romania a teritoriilor pierdute dupa al doilea razboi mondian, adica a Basarabiei si a Bucovinei de Nord, un pret bun la pretul gazelor ce le importa Romania din Rusia si amanarea prin lege in Romania a exploatarii gazelor de sist in Romania pentru 10 sau 15 ani (vezi aici faptul ca majoritatea populatiei din Romania doreste reintregirea Romaniei mari, majoritatea populatiei din Romania este impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania, momentan in Romania nu exista legislatie pentru exploatarea gazelor de sist in Romania, Romania are importante resurse de petrol si gaze naturale conventionale in comparatie cu alte tari din UE, Romania este oblogata de UE sa isi liberalizeze pretul la gazele naturale romanesti deci sentimentul ca exploatarea gazelor de sist in Romania va duce la o scadere a pretului la gaz pentru economia romaneasca deci la o dezvoltare a economiei romanesti ca urmare a acestui fapt e un basm ieftin, Romania are capacitati importante economice [agricultura, agricultura ecologica, rezerve de ape naturale si ape cu efect terapeutic, folosite de aproape 2000 de ani, unice in Europa] care sunt afectate grav si iremediabil [duce la disparitia acestor adevarate valori economice ale Ropmaniei] pentru sute de ani de exploatarea de gaze de sist in Romania si Rusia isi vede amenintat exportul de gaze conventioanle de exploatarile de gaze de sist pe care multe tari din UE se pregatesc/promit sa le faca). Asa cum a demonstrat si istoria unele momente trebuiesc folosite inteligent de Romania pentru ca asa cum apune o vorba veche „roata se invarte” si istoria poate fi scrisa si in favoarea Romaniei, parerea mea.
   Mereu pentru Romania, tara mica prinsa intre mari imperii, istoria ne-a demonstrat ca solutia optima gasita si folosita de mari romani a fost „prin noi insine” pentru ca niciodata un imperiu/tigru nu renunta pur si simplu la un teritoriu al sau. Trebuie sa ii oferi ceva in schimb atunci cand are nevoie de o siguranta/garantie, cum ar fi pentru Rusia promiterea neexploatarii gazelor de sist in Romania, pentru 10 sau 15 ani si un pret negociat inteligent la importul de gaze din Rusia (sa zicem pretul pe care il plateste Germania la gazul importat din Rusia).
   Nu trebuie uitat, in final, nici capitalul politic intern pe care il poate castiga SIGUR cine ia decizia neeploatarii INCA a gazelor de sist in Romania in situatia in care astazi exista multe probleme tehnice si de imagine astazi cu exploatarea gazelor de sist in Romania dar si in lume in general si a realizarii unui ideal istoric al romanilor, din actuala Romanie, din Bucovina de Nord si din Basarabia. Un adevarat proiect istoric si perfect realizabil in scurt timp, parerea mea.

   Răspunde
    
   1. cornel
    Ianuarie 29, 2014 la ora 11:43

    Am uitat si faptul ca Romania este una din tarile din Europa cu risc seismic crescut iar exploatarea gazelor de sist poate reprezenta un risc important pentru populatia si economia romaneasca daca la exploatarea gazelor de sist se foloseste metoda fracturarii hidraulice iar astazi aceasta metoda de exploatare a gazelor de sist este cea mai folosita..

    Răspunde
     
   2. Constantin
    Ianuarie 30, 2014 la ora 21:37

    „adica a Basarabiei si a Bucovinei de Nord…” _ Adica, Cetatea Alba, pe unde odihnesc oasele razesilor lui Stefan de ce nu ne intereseaza? Ukraina, un stat construit artificial, este in pragul unui razboi civil. Secesiunea intre Nord-Vestul pro european si Sud-Estul pro rus este cat se poate de posibila. Credeti cumva ca nu ar trebui sa ne pese de soarta romanilor de acolo? Ei sunt cei care au suferit cel mai mult dintre cei care se afla in teritoriile rapite Romaniei.

    Răspunde
     
  3. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 19:55

   @Cornel-sintei mare domnu Cornel pentru clipul domnului Cioroianu :Personal va multumesc cu recunostinta ,asa invatam si noi tehniocienii ,muritorii de rind un pic de istorie de la oameni minunati :Intradevar toti participantii la discutie minunati oameni:Domle nu stiu stau si ma gindesc cukm a fost posibil cu asemenea oameni intelectuali grei sa derapeze tara in asa haL???!!!:Cred de fapt si ca a fost un fenomen de eroziune treptata pina la derapaj :MAi intii nu a sesizat nimeni, toti au luat-o in bascalie dupa 89 cu lulele de genul acu sintem liberi si si- a facut fiecare sau majoritatea de cap(ia ba Ghioa si tu o vaca de la CAP-u ca eu am luat un taur si ii inmultim ca americanii aia caua boii cu aurul din westul salbatec si pistoale MULTE ):Apoi a fost prea tirziu(vezi filmul lui LUCIAN PINTILIE -Prea tirziu!!!!) ,ca acuma :DAr inca odata va multumim si sa ne mai bucurati cu astfel de clipuri.

   Răspunde
    
  4. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 19:57

   deci va multumim pentru clip

   Răspunde
    
 • Catalin ( CTL )
  Ianuarie 29, 2014 la ora 08:40

  Ca vorbeati de comisioanele bancare. La o banca un director a dat premiu 1000 euro angajqatului care avea cea mai buna idee de nou comision. Au ramas fara idei la un moment dat. : ))

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Ianuarie 29, 2014 la ora 08:32

  Dupa economistii keynesieni, e rau ca oamenii refuza sa mai consume pe datorie. Dar din fericire oamenii sunt mai inteligenti de atat. Sa stiti ca pe unde merg sa intreb lumea daca nu mai vrea credite , lumea mi se plange de dobanzile la depozite. Deci incearca sa economiseasca dar fara rost, cu 3 si ceva dobanda la lei, aproape ca nu faci diferenta intre cea la lei si cea la euro. A, dar sa nu uit. Clientii care cer restructurare au o problema, sa stiti. Apare in Biroul de credit, iar pentru banca e ca si cum ai ava un credit scos in afara bilantului, bancilor nu le place sa faca provizioane de aceea restructurare in BC = scos din bilant= nu mai iei credit decat dupa urmatoarele alegeri, adica mai peste 5 ani. Daca nu apare si in CRB, atunci mai peste 7. Am avut o granada de clienti care aveau restructurare sau au avut si nici o banca nu i accepta.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 30, 2014 la ora 19:28

   domnu CAtalin -salutari la minunata Oradea :SA stiti ,poate sinteti bancher dar si noi prostioi lumii in ale finantelor am fost prea prajiti si suflam acuma si in iaurt :De altfel bancile la noi cel putin ,in Germania sint si mai departe blocate la depuneri(Toti ii ocolesc in afara de cei care economisesc pentru locuinta sau casa ):Cum sa le dai banii cind inainte de depunere te ancheteaza un asa zis Berater (consultant cu cravata si camasa scrobita)ca la securitatea lui Ceaussecu si dupa o ora de interogatoriou in care vor sa vada pulsul tau dr a merge risc (Ei spun ca asa ii obliga legea noua de protectia depunatorului_hahaaba protectie dupa ce ne-au papat masiv ca hotii banii depusi banii CA la mine si mii de depunatori in FONDS de doua ori trasi in piept ca am fost BOI !!)si in final iti propun (de fapt nu ei -un ptrogram din OPC -halal consultanta !!!! individuala de calitate super !!)la risc mic-mediu cca 1,2 % /anno daca ii ti 5 ani fix :Daca nu vrei sa mergi risc ,un fel de CEC iti dau 0,1 % /Anno !!!!!!HAaaaha :IAr daca ii ti pe contul curent in plus si cu miile stiti dau cum se numeste pe Romaniceste (Sa ma scuze doamnele si domnisoarele) iti dau …..CANCI!!!Adica pielea de pe bat!!! IAr daca tu esti in minus iti iau 17 % /luna !!!!!! actual la mine la Postbank unde sint clinetul lor de 30 ani!!!!:Domle nu zic dreptate sociala ,o inghit ca m-am nascut si mor sclav dar nici barbarie canibalica financiara la asa nivel.:Deci dvs.marii specialisti finantisti ne-ati bagat in RAHAT pe toti cu super solutiile dvs dew produes financiare progresiste _BAnditareala la drum mare la nivel global!!!:De produse bancare :DEci ma scuzati sintzti un fiasco si din cauza dvs.este economia mondiala aici.Deci stiti sa luati cu 10 miini si cind dati va tremura mina !!Pai ziceti ca SINTETI SPECIALISTI.aia DE LA AEGON (fost Money -misto nume ) DIN DÜSSELDORF CIND I-AM CERTAT LA TELEFON acum 3 ani MI-AU POVESTIT CA CE SA FACA ;E CRIZA.fRUMOS RASÜPUNS PENTRU UN SPECIALIST CARE PROMITE MAREA CU SAREA IN GHRAPH-URI(CHARTURI ) FRUMOS COLORATE

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 29, 2014 la ora 07:28 Răspunde
   
 • dan onofrei
  Ianuarie 29, 2014 la ora 01:45

  buna seara -felicitari stimate domnule Guran -totul bine creionat la emisie de azi.De remarcat -cursul 1 Euro-4,54 lei este prea mare -Sa intervina BAnca nationala sa se stabileasca sub 4,5 :Cum mai pot respira bietii oameni simpli ca sa nu mai spunem cum sa devina bietul om intreprinzator daca si asa este strivit de taxe?.Cel putin la alimente cum zicea domnul CRIS perfect sa li se scada la maxim 10 sau 12% acel TVA.
  _Important !!_NU faceti credite ,stringeti din dinti si feriti-va de credite la orice banci eventual accesati CECul care sprijina economia nationala,eventual luati in lei si numai ca sa va luati teren agricol sau locuinta/casa (la tara cel mai ideal si si ieftin !!!!):Situatia este incordata TARE !!!,e inca nebuloasa mare si aici a fost pe ianuarie rata de somaj mai mare ca anul trecut deci am inceput cu stingul:NU E un SEMN bun caci nu a fost f.Frig si constructiile au mers:E inca nesiguranta si supra productie in industria auto mondiala.Tineti de lotul personal de gradina al bunicilor sau parintilor!!!!!!!!!NU VA VINDETI PAMINTUL AGRICOL !!!!!!NICI PE AUR!!!VETI REGRETA AMARNIC asa un pas .Nu il dati nici la indigeni in tara :Daca nu il lucrati dati sa il lucreze asociatie.
  Cit despre noi ,germanii cum spuneti sintem ipocriti??!!CA sa vedeti,nu stiam bine ca ne definiti dsv.sa devenim si mai recunoscuti international:DA ,este posibil de ce nu ,e o rusine ???!”!!DA asa ipocriti cum sinmtem si am fost am, dat si damde munca si spatiou de trait intr-o tara si asa densa in locuitori ,la milioane de oameni de diverse etnii de pe tot globul.si multi europeni asa si-au facut un viitor la ei acasa -vezi zecide mii de greci ,italieni si spanioli care cu banii din muinca in Germania au facut afaceri serioase acasa:DA ,e drept ,erau alte timpuri.Deci sinmtem aici in Gerania o societate foarte internationala si as zice eu destul de prea toleranta:CA peste tot sint si aici extreme ,dar credeti-ma ,numai daca cititi presa zilnica din 90 incoace cind din acele zone de rasarit au potopit si infractori lasati liberi si multi cu afaceri necurate nu au dus la o mai buna intelegere a Romaniei adevarate,cea de acasa ci dincontra au creat o imagine tare negativa tarii cel putin in perceptia majoritatii oameni simpli muncitori si multi din ei si in virsta

  Răspunde
   
 • care va
  Ianuarie 28, 2014 la ora 21:50

  Am retinut o chestie interesanta, de-a lui Moise: „olimpiada alba si munca neagra”. Asa este, criza asta nu-i iarta nici pe rusi, ca doar sunt si ei amestecati cu noi toti in aceiasi oala. Dar din telejurnal am retinut si faptul ca Putin poate (si chiar o face) sa-i forteze pe bogatasii lui sa participe la ajutorarea tarii. Chiar aud ca un primar (sau cam asa ceva) isi poate permite un elicopter particular. Poate sa nu fi inteles bine, dar chiar asa, treaba este urita. Si se pare ca Putin o trece cu vederea. Si asta nu este frumos. Dar parca munca la negru este frumoasa? Toate treburile astea se intimpla peste tot in lume. Ce nu se intimpla, de exemplu in America, este ca bilionarilor lor sa le pese de faptul ca tara lor este pusa la mezat, extern. Atunci, cum apare faptul ca Putin este „tolerant” cu unele ilegalitati sau moravuri rele? Nu-i iau parte, dar trebuie sa observ ca stie sa prioritizeze interesul tarii fata de o asa zisa dreptate care oricum nu exista nicaieri.
  O alta situatie care cred ca este de importanta ce nu poate trece neobservata. Este vorba despre lupta populara pentru democratie si libertate din Ukraina. Dupa Libia, Egipt, Siria, chiar si Iran, nu pot sa nu banuiesc un sub-de-desubt american aicea. Coincidenta cu olimpiada de la Soci si burzuluiala americanilor ca nu li s-a permis sa-i „ajute” pe rusi in asigurarea securitatii, parca imi sprijina banuiala. Daca ar fi asa, cred ca este nu numai urit (totusi este vorba de Europa), dar chiar extrem de sensibil, mai ales pentru Romania. Nu am remarcat vreo reactie a tarilor europene cu referire la Ukraina, cam cum am fost obisnuit sa la remarc legat de celelalte situatii. Nici in Canada ziarele nu fac mare caz, dar in Camera, deputatii din cam toate provinciile au fost destul de toleranti in critici, in luari de atitudine in favoarea protestatarilor. Ca englezii se pare ca au cam racit-o cu americanii observam nu de mult, dar ca ai nostri canadieni au devenit transant „neutrii”, fara sa ma surprinda din partea canadienilor , m-a surprins ca si americanii au observat-o: intr-o referire televizata, recenta, un senator s-a exprimat – Canada este singurul aliat de nadejde si loial. A fost in contextul proiectului construirii conductei petrolifere trans-canadiene. De fapt nu stiu de ce este „trans” atita timp cit vine din Canada. Dar altceva este aici, proiectul este taraganat de canadieni, iar Obama (ca sa nu fie mai prejos), se afirma ca el nu este deacord. Ambele parti au versiunea oficiala ca aceasta linie este periculoasa pentru mediu – cu atit mai curios cu cit stim ca nici unui guvern nu-i pasa de asa ceva. Tot legat de atitudinea europenilor, fata de ce se intimpla in Ukraina, as retine faptul ca Germania nu pare sa le dea nas protestatarilor, si ne amintim ca cele doua tari au avut cindva niste afinitati. Revenind la americani, starea de tensiune interna nu le permite sa considere vreo forta militara umana, deci cu tot ce pot contribui la sprijinirea protestatarilor sunt echipament militar. Si vor face tot posibilul, chiar daca au ramas singurei – daca iese ceva ei vor fi spectatori asteptind imparteala. Daca vapoarele lor vor fi lasate de turci sa intre in Mare Neagra, logica imi spune ca nu vor fi naivi sa incerce malul ukrainean. Vor incerca Mangalia, care-i mai la fereala. Daca Romania va permite transferul peste granita al jucariilor, chestia devine deja o mare greseala si costisitoare. La fel si daca Romania va permite protestatarilor inarmati sa se retraga in Romania (daca cumva vor avea nevoie de asa ceva. Aceasta o vad ca pe o situatie critica in care Romania nu va avea pe nimeni de partea ei – sa nu uitam ca soldati romani lupta contra arabilor in tarile lor, or fi ei in ciorovaiala intre ei dar romanii sunt niste intrusi. In Europa probabil ca nu este asa mare amestec, dar in Canada este greu sa se decida contra cui se va merge (la o adica), inainte sa ne macelarim aicea intre noi. Asta ca se vorbea de armata romana care ajuta la dezapezire. De fapt, de ce trebuie armata sa faca ceva ce a fost platit altora? O organizare proasta nu justifica o stare de urgenta. Apropo, in Ottawa, primaria si-a terminat fondurile pentru iarna din decembrie. Nu stiu cu ce ca zapezelnita abia acuma a inceput, iar media tot abia acuma ne informeaza. Dar stim cu totii ca se vor trage din impozitele anuale pe proprietate sau din chirii – probabil ca mascat (ca intotdeauna) sub forma procentuala, cheltuielile orasenesti ramin mereu cam neschimbate (sau foarte putin).

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Ianuarie 28, 2014 la ora 22:13

   @SanduCu.In Rusia nu se imbogateste nimeni fara acordul lui Putin iar daca Putin cere unui oligarh sa cheltuiasca bani pentru ceva si ala nu o face,nu mai este oligarh sau nu mai este liber…
   La Ukraina e simpla treaba.De partea protestatarilor e toata Europa,afara de Rusia si Bielorusia,cu America cu tot si cu toate democratiile din lume.Mai devreme sau mai tirziu presedintele ala v-a fi judecat la fel ca Saddam si condamnat.Apoi urmeaza Rusia si Putin va pati la fel.Nu e nevoie de americani sau de altcineva.Oamenii au internet si nu mai accepta opresiunea.
   Romania nu face nimic pentru ca nu e treaba ei sa faca si orice ar face ar fi interpretat in sensul rau,la fel ca in cazul Moldovei de peste Prut.Asteptam si Ukraina in UE dar pentru asta ucrainenii dau examen.Se pare ca se pregatesc…

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 28, 2014 la ora 21:05 Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 28, 2014 la ora 21:59

   adevarat, dar locul Acela este pazit? adica proprietarul nu-si poate „fura” din cind in cind masina pentru nevoi urgente?

   Răspunde
    
   1. cornel
    Ianuarie 29, 2014 la ora 07:07

    Probabil e pazit. Asa ar fi nornal. Pentru urgente exista taxiul sau trasportul in comun. Altfel ne invartim in jurul cozii si eficienta acestei idei se apropie de ZERO.

    Răspunde
     
 • cornel
  Ianuarie 28, 2014 la ora 21:03

  Am auzit de propunerea/proietul domnului Constantin Nita, ministru al energiei, ca Romania trebuie sa isi faca o strategie pentru consumul si exploatarea rationala a resusrselor de energie electrica din Romania. E ceva absolut necesar si trebuie avuta in vedere reducerea poverii ce apasa pe umerii consumatorilor de energie electrica din Romania, casnici si industriali, si care face ca Romania sa dispuna de prea multe resurse energetice (de energie electrica, in particular) dar economia romaneasca sa fie in imposibilitatea sa consume astfel incat sa se poata dezvolta pentru ca pretul la energia electrica in Romania a crescut prea mult in ultimii 2-3 ani iar economia romaneasca sufera, intra in insolventa sau da faliment pentru ca are costuri de productie prea mari, are probleme de competitivitate pe plan extern si puterea de cumparare a romanilor, dar si a altor cetateni din UE, a scazut continuu din 2009 pana astazi.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 28, 2014 la ora 21:56

   bine ca le-a venit si ministrilor mintea la cap

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 28, 2014 la ora 20:53

  http://www.zf.ro/eveniment/men-scolile-si-gradinitele-din-capitala-si-18-judete-sunt-inchise-miercuri-precizare-de-la-anm-privind-viscolul-de-miercuri-11982470
  Chiar daca multi au acuzat guvernul ca a inchis scolile din judetele afectate de puternic ninsoare eu cred ca asta e o masura necesara si optima pentru toata lumea, adica reducerea traficului rutier la ceea ce e strict necesar si focalizarea autoritatilor pe problemele stringente care trebuie rezolvate si nu pe probleme nou create de haosul generat ca fiecare vrea sa plece la drum dar nu reuseste sa ajunga la destinatie.
  Asta e parerea mea in legatura cu aceasta problema.

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 28, 2014 la ora 20:45

  O masura buna, parerea mea
  http://www.mediafax.ro/economic/guvernul-limiteaza-la-0-2-si-0-3-comisioanele-interbancare-percepute-la-platile-cu-carduri-11978849
  Cred ca nivelul comisioanelor practicate in Romania de catre banci trebuie sa se reduca foarte mult, sa se alinieze la nivelul celor din Germania, si acest lucru va duce la o marire semnificativa a numarului si sumelor tranzactionate electronic prin plata cu cardul si asta inseamna o reducere a evaziunii fiscale si o imagine cat mai reala si usor de realizat de catre autoritati pentru a realiza si studia diverse statistice care sunt utile si ieftin de facut atunci cand vrei sa privesti o imagine de ansamblu a unui fenomen in continua miscare si ca sa iei o decizie cat mai buna, economic vorbind, si pentru a identifica noi masuri ce sunt necesare in continuare la nivelul economiei.

  Răspunde
   
 • care va
  Ianuarie 28, 2014 la ora 20:32

  Nu prea eram sigur ce este „refinantarea”. Aflu acuma ca „presupune sa obtii un nou credit din care sa iti achiti creditul sau creditele pe care le ai deja. pentru a obtine o rata lunara mai mica”, ba chiar ca „micsoreaza costurile creditului tau sau cumuleaza mai multe credite in unul mai avantajos”. Interesant este ca rata mai mica poate sa fie platita pe o perioada de creditare mai extinsa, maximum (asa se pare) pina la 10 ani in plus fata de original. Ceva de genul asta pe aici se cheama „linie de credit”, cind este vorba de imprumut pentru casa, cei 50 de ani nu pare a fi o limitare efectiva – deci rata este cu adevarat foarte mica, iar faptul ca o poti si asigura, ii scuteste pe urmasi de a o prelua ca „mostenire”. Este foarte adevarat, ca numai daca cistigi la loterie o poti, probabil, achita – altfel ajungi sa platesti casa aia de citeva ori (cam de doua ori si ceva, sigur). Dar banca nu pierde nici daca asigurarea intra in efect mai devreme, iar titularul de credit nu este exasperat de plata lunara.
  Toata discutia asta pare destul de normala, cind afacerea se limiteaza la o singura moneda. Cu doua monede, care pot fi jonglate permanent fara ca TU sa ai vreo vina, chiar si o linie de credit mi se pare sinucidere curata.

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Ianuarie 28, 2014 la ora 16:30

  Toata chestia cu numerarul este, asa cum a observat si Moise (apropo de partea cu comisioanele bancare) facuta pentru a mai inghesui niste bani in buzunarele bancilor (din ce in ce mai multi!), pentru ca apoi sa se imprumute guvernul mai usor si sa-si indoape baronii si baronasii atarnatori si asistatii sociali ce voteaza asa cum trebuie!

  Răspunde
   
 • adina
  Ianuarie 28, 2014 la ora 16:28

  Emisiune foarte tare, ar fi interesanta o emisiune si despre evaluarile de risc la securitate fizica.multumiri

  Răspunde
   
 • mh or
  Ianuarie 28, 2014 la ora 16:19

  apropos de savantii Germani ,Cred ca trebuie sa ne gandim de acum incolo , prima data sa plateasca statul(adica reprezentantii acestui popor) pentru toate pierdile care le produce acest stat…degeaba. Astefel ar trebui ca acestia daca tot vor sa fie patrioti si au asa un simt dezvoltat in a conduce , sa faca un bine patriei si sa ne conduca voluntari , adica pe gratis ….doar pentru ca le pasa, asa am putea sa devenim si noi PLEBEA mai responsabili / mai japonezi , si sa invatam ceva de la ei

  Răspunde
   
 • Cris
  Ianuarie 28, 2014 la ora 14:41

  JOS CRIMINALII SI ESCROCII CARE AU CAPUSAT ACEASTA TARA !!!

  LA PUSCARIE !!!

  Răspunde
   
 • Cristian
  Ianuarie 28, 2014 la ora 13:18

  Semnificativ : sluga lui Basescu va face inchisoare cu EXECUTARE , iar membri guv. Tariceanu li se da cu SUSPENDARE, recte egalitate , dar nu pentru catzei…

  Răspunde
   
 • Sochi.ru
  Ianuarie 28, 2014 la ora 12:43

  Apu’ eu nu inteleg cum va avea loc olimpiada de iarna de la Soci, cand pt startul ei se preconizeaza temperaturi intre 9 si 16 grade cu + pe timpul zilei.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 28, 2014 la ora 20:22

   stimate domn -olimpiadele au fost din antichitate serbari sportive savurate de toata lumea civilizata (Mai intii aici IN Europa anticii heleni cind altii erau chiar barbari !!!Adica se casaapeau dea binelea-vezi vichingii,hunii).au adoptat apoi cu totii aceste minunate reuniuni sportive de vara si iarna care din pacate,acum se cauta sa fie denigrate din motive si interese politice masive in zona .Cred ca e natural sa zicem ca trebuie sa ne bucuram de performante sportive si sa nu ne punem intrebarea de temperaturi si altele inaintede strat macar .Deci lumea sa savureze si cine are bani si nu e prea departe cum sinteti dvs:romanii sa le vizioneze la fata locului:Trebuie sa fie o zona naturala minunata pe desaupra cum am vazut in filme documentare TV:IAr rusii sint ca si popor ,gazde foarte ospitaliere.E drept costuriele asa unei constructii nu sint de ici de colo dar Russia este o tara imensa si si bogata tare :_Deci are balta peste nu inteleg de ce ii plinge domnul Guran:SA il plinga mai degraba pe primarul din orasul dinsului de bastina ;Drobeta Turnu Severin caci acum vo 2 ani m avazut un clip YT (sa il postez??)cu niste amariti de producatori agricoli din zona adiacenta care nu primeau nici un sprijin sa se dezvolte(Erau crescatori de vite de lapte lasati de toti in parasire !!!Deci vedem paiul din ochiul altuia dar nu birna dintr-al nostru-fenomen tipioc romanicescSAu sa intelegemj ca e si o mica invidie ??!!!CA jocurile olimpice nu se organizeaza momentan in Romania !?:Cine stie, in citeva decenii,Romania va fi cu siguranta o tara prospera precum Elvetia :Daca se face ordine si disciplina mai,ales financiara la platit impozite !!!!(sinteti rai platnici catre propriul stat deci comunitatea!!))si omanmii devin educati si in spirit CIVIC (inclusiv la dat zapada din fata curtii fara sa astepte armata pina in cerdac sa le dea piinea -nu in sensul de dat zaüpada din propria curte peste gard la vecinul):O seara buna:

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase