BIZIDAY: miercuri, 22 ianuarie 2014

Emisiunea poate fi urmărită și pe seenow.ro.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

25 răspunsuri la BIZIDAY: miercuri, 22 ianuarie 2014

 • ioan
  Ianuarie 26, 2014 la ora 19:34

  Topic – Bill Gates si viziunile sale
  Ar trebui sa se porneasca de la cuvantul „Saracie” si cum il definesti, caci saracie in Germania e altfel privita si definita comparativ cu o tara din lumea a 3a. Da Bill Gates e un idealist care prin fundatia sa face lucruri multe si bune, insa sunt sceptic in ceea ce priveste „previziunea” sa. Este intr-adevar cunoscut ca populatia va creste la 9 miliarde pana prin 2030 insa saracia nu va fi eradicata. Mai degraba acea foarfeca intre bogati si saraci va creste si mai mult. A fost publicat anul trecut un studiu in care se demonstra ca tot ajutorul financiar acordat tarilor africane se pierde in urma coruptiei ridicate in randurile politicienilor iar la baza, acolo unde lumea are intr-adevar nevoie de ajutoare, raman din pacate de multe ori cu ochii in soare.
  Mai repede au efect acele start-up-uri inovative sau idealisti (miliardari) sau oameni simpli care „disrupt” (engl) concepte, domenii sau alte planuri de afaceri…..care ajuta intr-adevar cu idei siimple dar fantastic de eficace.

  Topic: Rusii si Hacking-ul.
  Trebuie sa ne ridicam valul de pe ochi si sa privim rece ceea ce se intampla in jurul nostru (ma refer la Romania). Cei mari – SUA, EU, China si Rusia se spioneaza reciproc la greu cu artilerie grea, caci rationamentul economic primeaza. Orice avantaj economic este binevenit. Si la cat de usor folosesc politicienii nostri telefoanele mobile (Samsung, Apple, HUAWEI), nici nu cred ca este greu sa fie hack-uiti pt a afla detalii importante.
  Iata aici niste informatii interesante din Revista economica WIRTSCHAFTSWOCHE. (O paranteza – in Germania se poarta o discutie imensa, la urma urmei puerila in ceea ce priveste activitatiile de spionaj a NSA-ului asupra cancelarului Angela Merkel & Co – NO SPY AGREEMENT)
  Iata ce au americanii Vs. germanii la dispozitie:

  SUA dispune de 9 servicii secrete, cu un buget de 52,6 mld $/an. Putin cunoscutul serviciu de spionaj prin saltelit NRO dispune de peste 10,3 mld. Ca comparatie BND-ul german dispune de un buget anual de 0,5mld/an
  Angajati:
  USA = 107000; Germania = 10500; Rusia (FSB) = 50000 + 200000 care asigura granitele; guvernul britanic dispune de 5500.

  Ca. 500milioande de tel, emails si sms-uri supravegheaza NSA-ul in Germania luna de luna. Ambasada america e vis-a-vis de bundestag-ul german und pe acoperisul cladirii au o insalatie intreaga de parabolice destinate special pt supraveghere…iar in Wiesbaden vor construi un nou centru de supraveghere….si atunci facem pe naivii si ne certam doar de dragul TV_ului?

  Institutii americane
  CIA – serviciu extern secret supus direct presedintelul. Domenii de activitate – spionaj si actiuni secrete in afara. 20000de angajati cu un buget de ca. 14,7 mld.
  NRO (National Reconnaissance Office) – serviciu de spionaj prin satelit, supus ministerului de aparare – Domenii de activitate = supraveghere militara, aparare impotriva terorismului, pregatiri pentru teatrul de operatiuni. Angajati – ca. 3000 (pusi la dispozitie de CIA) cu un buget anual de 10,3 mld $
  NSA ( National Security Agency) – serviciu electronic secret extern. Domeniu de activitate = supravegherea telecomunicatiilor cu ca. 500000 de angajati si un buget de 10,8mld $.
  DIA (Defence Intelligence Agancy) serviciu militar secret, supus ministerului apararii. Domeniu de activitate – Suport militar cu 16500 de angajati (civili) cu un buget anual de 4,4 mld $
  I&A ( Offfice of Intelligence & Analysis)
  serviciu de informatii pt ministerul de interne. Domeniu de activitate – impotriva terorismului.
  OICI (Office of Intelligence and Counterintelligence) – serviciu de informatii supus ministerului energiei. Domenii de activitate = asisguarea sigurantei energetice a tarii si supravegherea arsenalului nuclear.
  NGA ( National Geospatial Intelligence Agency) supus ministerului apararii cu un buget de 4,9 mld $
  INR – (Bureau of Intelligence and Research)
  serviciu de informatii pt ministerul de externe cu scopul de a aduna politice din exterior.
  OIA ( Office of Intelligence and Analysis)
  serviciu de informatii supus ministerului de finante cu domeniul de activitate = apararea sistemului financiar american de atacuri teroriste.

  Interessant nu-i asa?

  Revin la incercarile germane de a incheia un „no-spy agreement” – hilar, cand te gandesti ca si britanicii si francezii si restul membrilor EU se spioneaza reciproc la greu.

  Răspunde
   
 • ioan
  Ianuarie 26, 2014 la ora 17:35

  Topic: Tragedia aviatica: Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei doi decedati si sanatate celorlalti 5 supravietuitori. Ceea ce este insa tragic si cel putin a iesit la suprafata este debandada existenta la nivelele cele mai inalte in ceea ce priveste reactia la o situatie de criza. Daca un amarat de avion nu sunt in stare sa localizeze in anul de gratie 2014, cu tehnica existenta, este STRIGATOR LA CER. Prima mea reactie la aflarea stirilor (din pacate prin din Germania doar PROTV International) a fost Doamne fereste de un cutremur mai mare de 5,5 Grade pe scara Richter in Vrancea.

  Răspunde
   
  1. ioan
   Ianuarie 26, 2014 la ora 17:39

   continuare:….La Bucuresti vor fi victime cu duiumul si nici nu stiu daca mai exista planuri de reactie/salvare actualizate la sitatuatia existenta de azi. La atatea institutii cu atiatia sefi unde fiecare paseaza responsabilitatea unuia altuia, cred ca o sa avem nevoie de mii de cosciuge, ceci din partea puterii (includ aici si opozitia cvasi inexistenta) vom primi doar un raspuns tipic, ambalat frumos intr-o perdea de fumigena….ceva de genul „Tot mort-i vinovat”. Trist si tragic in acelasi timp.

   Răspunde
    
 • Victor L
  Ianuarie 24, 2014 la ora 22:11

  @Moise.Emisiunea de aseara a fost prima de-a ta la care am ales sa schimb canalul…De tine nu ma pling dar sper sa intelegi ca am si eu,, nervii mei”…Nu mai am copil in scoala in Romania si sper totusi ca pina voi avea nepoti de scoala oamenii de felul lui Nistor sa fi murit demult de foame si sa fi disparut din invatamintul romanesc.

  Răspunde
   
 • Carpatine
  Ianuarie 24, 2014 la ora 08:11

  Te-am urmărit ieri 23.01.2014 la monologul pe care l-a ținut d-l Nistor. Nu ți-a stat bine ca DECOR in studio ! Pe viitor ar fi bine sa eviti astfel de situații. Exista si posibilitatea de a fi fost obligat sa-i faci domnului Nistor campanie . Acela nu a fost un interviu si ultimul om de pe strada ar fi putut sa-l contureze la densitatea de neadevăruri pe care le-a spus . Si el zâmbească de prostiile susținută ,fără a fi pus la punct . Moise ! O mare bila NEAGRĂ meriți pentru emisiunea de aseară !

  Răspunde
   
 • anca
  Ianuarie 24, 2014 la ora 04:05

  Dupa lovitura de stat din 1989, cand politicienii comunisti care s-au schimbat peste noapte in”DEMOCRATI” si au inceput sa vanda tara la fier vechi,atunci oamenii trebuia sa iasa in strada.Acum si daca ies,politia si jandarmii,(a caror salarii sunt din taxele populatiei care munceste pe branci)sunt in numar mai mare decat demonstrantii.
  Bill Gates o sa sature lumea cu produsele alimentare false care vor fi din belsug pe piete si nu ma refer numai la produsele MOSANTO ci si la compania care va inunda piata cu „oua false”,la care evident a investit si acest GATES.Nu ca as tine cu rusii dar daca nu au aprobat intrarea Ukrainei in UE,asta e,papusarii platesc.

  Răspunde
   
  1. SuvorovRoman
   Ianuarie 24, 2014 la ora 09:00

   la posturile tv romanesti pe care le urmaresc din chisinau nu se prea vorbeste de ukraina, poate acum e momentul sa va interesati de soarta nemului romanesc-radacini romanesti de pe pamanturile istorice romanesti- hotin, cetatea alba…ect in ukraina e r.civil dar cum in aceste momente o duc fratii nostri? in privinta guvernului din bucuresti la fel ca aceluia de la chisinau nimic laudabil doar rautati din urma lor.
   UN SINGUR GAND UN SINGUR DOR DREPTATE SI ADEVAR ROMANIA MARE !

   Cinste oamenilor simpli de buna credinta cinste eroilor martirilor !

   Răspunde
    
 • Daniel
  Ianuarie 24, 2014 la ora 03:17

  Nu stiu de ce dar am impresia ca toate blogurile sunt facute exclusiv de catre calculatoristi.
  Incercati sa-l faceti mai primitor (= mai simplu de abordat).
  Va puteti lua dupa cei de la bet365 ca si concept. Va dublati probabil activitatea.
  Toate cele bune!

  Răspunde
   
 • Daniel
  Ianuarie 24, 2014 la ora 03:12

  Cand are sa se introduca ,,votul alb,, se va intrevedea inceputul sfarsitului.
  ,,Votul alb,,- da posibilitate votantului sa nu aleaga pe nimeni. Daca este majoritar atunci ,,alegerile respective,, sunt nule.
  O sa votam in fiecare duminica pana se prind si ,, Ei,, ca nu-i a buna.
  La miliardele de euor care se pierd in neant, ne permitem sa mai pierdem altele dar cu scop.

  Răspunde
   
  1. ioan
   Ianuarie 26, 2014 la ora 17:27

   vot negativ poti da si acum, fie prin acordarea de voturi mai multor candidati sau aplicarea stampilei in afara „casutei” sau sau sau. Posibilitati de a da un vot in „alb” sunt numeroase..iimportant este ca lumea cu drept de vot sa isi exercite acest drept in cunpstinta de cauza si sa ne mearga pe principiul „Degeaba votez ca tot nu se schimba nimic”.

   Răspunde
    
 • john
  Ianuarie 24, 2014 la ora 01:15

  Din pacate astea sunt consecintele numirilor in posturi de conducere pe criterii politice. Dar acest lucru nu se intampla de 1 an, de 2 ani, ci de peste 20 ani.
  Din pacate, cei care platesc suntem noi. Mai intai platim salarii si pensii acestor persoane ( si cu multe sacrificii ). Si in al 2-lea rand platim cu viata si avem si ”confirmarea ” incompetentei lor.
  Si iarasi din pacate, noi facem cate-un pas pe drumul spre normal, doar cu pretul unor tragedii. Si aici, avem si exempul cu problema cainilor maidanezi, care s-a miscat putin doar in urma unei tragedii. Este doar primul exemplu care-mi vine acum in minte, dar sunt sigur ca nu e singurul. Parafrazand pe cineva, nu este prost cel care greseste, este prost cel care face de mai multe ori aceeasi greseala si nu invata nimic din greselile proprii sau ale celorlalti. Sa fie poporul roman un popor prost ? Nu cred. As zice mai degraba extrem de tolerant. Din pacate, deseori toleranta este perceputa ca slabiciune.Si daca ne gandim ca aceasta stare de fapt dureaza de peste 20 ani, putem avea o imagine a societatii romanesti. Intrebarea este, vrem sa schimbam ceva ?

  Răspunde
   
 • vlad mocanu
  Ianuarie 23, 2014 la ora 22:16

  Domnule Moise Guran sunt unul din medicii care a plecat din romania .tin sa va multumesc pt cuvintele de duh pe care le ati spus o data intr o emisune cand eram in tara in concediu . citez :

  „poate sa te dea afara sa dea firma faliment mesierai nu ti o poate lua nimeni”

  m au motivat foart tare sa ma perfectionez indiferent de greutatile care mi s au pus in cale. va urez mult succes pe mai departe .e o emisiune escelenta .

  Răspunde
   
 • Mister Chew Chew
  Ianuarie 23, 2014 la ora 17:14

  Se pare ca cei care sunt „greu de demis” pot fi invitati frumos sa-si prezinte singuri demisia. Si ei dau curs invitatiei.

  Răspunde
   
 • O voce dintre dintre Nistru si Prut
  Ianuarie 23, 2014 la ora 13:48

  In astfel de situatii un prim ministru care tine la aceasta natiune trebuie sa si dea demisia.
  Romanii nu vor uita aceste momente de grea incercare si nepasare din partea autoroitatilor responsabile.
  Romania mai are oamnei de buna credinta si adevarati eroi, cinste Lor !

  Răspunde
   
 • Cris
  Ianuarie 23, 2014 la ora 13:31

  Mesajul publicului e clar

  JOS IMPOSTORII POLICITI SI CRIMINALII FISCALI SI ECONOMICI CARE CAPUSEAZA ACEASTA TARA !!!

  Răspunde
   
 • Cetateanul
  Ianuarie 23, 2014 la ora 12:58

  ignoranta cea mai aspra pedeapsa sociala guvernul ponta a pedepsit niste eroi oameni de buna credinta jos guvernul !

  Răspunde
   
 • Vocea Cetateanului
  Ianuarie 23, 2014 la ora 11:57

  Demisia guvernului criminal !

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Ianuarie 23, 2014 la ora 10:53

  O stralucita ziarista spune ca in Romania este de ajuns 3 milioane de romani pt a schimba totul.In Romania ei exista ,dar nu fac parte din clasa poltica, probabil nu toata ticaloasa , deci slabe sperante de schimbare decat prin coalizarea impotriva acesteia si rasturnarea pe veci a acestei hidre.

  P.S. Regret ca nu stiu cum se numeste padurarul si doamna care a depus plangerea impotriva invatatoarei Blandu.

  Răspunde
   
  1. Filip
   Ianuarie 25, 2014 la ora 10:20

   Buna ziua!Eu comentatorul Filip regret faptul ca inca nu am aflat cine a eliminat comentatorul kristina pe acest blog.Interpelam anumite commenturi simplu doar pentru a mai afla despre starea natiunii,pentru a fi la curent.kristina din cate am citit noi nu avea preferinte politice,dar cand era vorba de educatie avea principiile ei destul de drastice.Cand si cand critica anumite fraze din continutul subiectelor prezente in emisiune(lucru care de altfel nu poate fi oprit,cel mult poate fi indreptat de catre autorul acestora).

   Răspunde
    
   1. Filip
    Ianuarie 25, 2014 la ora 10:42

    spre exemplificare:pentru subiectul „EDUCATIA LOR SI INDOLENTA NOASTRA”citim cu stupefactie urmatorul continut:”Romania este o tara in care sunt mai multe tari…”iar fraza de de sfarsit este apogeul semanticii pentru autor !

    Răspunde
     
    1. Filip
     Ianuarie 25, 2014 la ora 11:36

     exemplificarea finala este edificatoare pentru toti cei care au rabdare sa citeasca articolul pana la capat:”Captivi intr -un prezent mult prea continuu,ne_am amputat gena ambitiei pentru un viitor mai bun pentru ei,pentru copiii” (scris in graba cu 3 de i)

     Răspunde
      
 • IFLAY.CUSPERANTA
  Ianuarie 23, 2014 la ora 10:39

  DEMISIA GUVERNULUI PONTA !

  Răspunde
   
 • George
  Ianuarie 23, 2014 la ora 10:33

  Aleodor Francu nu e politruc ? Scuze, este din greu… Nu e politician, dar politruc este fiind foarte apropiat de presedinte si de orice tabara a sustinut acesta de-a lungul timpului.
  Opris este la fel sustinut la extrem de presedinte – nu inteleg de ce sustii contrariul …
  Cei 2 de mai sus sunt la fel de vinovati ca si analfabetul ala de Chiper sau ca si Stroe (ba chiar primii 2 sunt DIRECT vinovati, nu indirect). Toti 4 trebuie demisi oricum, nu prea inteleg de ce ii aperi voalat pe 2 in timp ce ii acuzi pe ceilalti… Mi-e dor de Guran ala impartial de acum ceva timp.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase