Vă mulţumim!

 Fireworks-Wallpaper-640x360

Mult a fost şi puţin a mai rămas din acest an, 2013. Un an complicat din toate punctele de vedere, un an de trecere, de tranzit, încă nu ştim exact către ce. Pentru noi, cei care facem emisiunea Biziday la TVR1, cei care scriem pe acest site sau lucrăm la produsele radio care ajung la dumneavoastră prin intermediul Europa FM a fost un an bun. A fost încă un an în care am supraviețuit, și asta e tot ce contează. Chiar dacă au fost şi momente dificile, pentru noi ca profesionişti de media, dar şi ca oameni, momente de cumpănă sau de îndoială în care n-am mai fost siguri că vom reuşi să ieşim la liman, acum la final de an îmi vine să spun că a trecut ce a fost mai uşor, iar ce e mai greu abia ne aşteaptă. Nu, nu e o greseala… Aceasta este filozofia noastră de viaţă, este modul nostru de a fi pregătiţi pentru orice.

Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră, vizitatorii acestui site, sunteţi relativ nou veniţi aici, ştiu că unii aţi venit pentru a urmări emisiunea de la tv înregistrată, din cauza schimbării orarului de difuzare, ştiu că unii sunteţi chiar supăraţi din cauza schimbării orei de difuzare operată în această toamnă. Important este să o urmăriţi, nu contează unde. Deşi audienţa la tv a crescut pe tronsonul 22.30-23.15, faţă de perioada în care emisiunea se difuza de la ora 19, mai importantă decât creşterea audienţei este modificarea de structură a publicului. La ora 19 nu sunt în faţa televizoarelor oamenii mai tineri, nu neapărat angajați, dar mai ales adolescenți, studenți, în general un public mai puțin interesat de subiectele grele pe care noi le împachetăm în aceste emisiuni pentru a fi pe înțelesul tuturor. După această schimbare i-am câştigat şi pe ei.

În acelaşi timp, persoanele active care lucrează de la prima oră a dimineţii şi nu-şi permit să stea în faţa televizorului până la ora 23 s-au mutat pe site unde urmăresc emisiunile noastre înregistrate. Este unul dintre motivele pentru care numărul de vizitatori unici dar și de pagini încărcate a explodat, determinându-ne să schimbăm de trei ori în ultimele luni serverul care găzduiește Biziday.ro, pentru că pur și simplu acesta nu făcea față traficului. În final am reușit printr-un parteneriat și o soluție specială găsită de cei de la Rohost, cărora le și mulțumesc cu această ocazie. Le mulțumesc de asemenea și băieților de la 3waves, cei care ne administrează site-ul și cărora le-am dat multe bătăi de cap în această toamnă. Tabloul de mai jos este justificarea noastră, este de fapt un sumar al audienței Biziday.ro, al modului în care dumneavoastră, cititorii acestui site ați dat click, depășind în unele zile chiar și 60 de mii de unici sau 150 de mii de pagini încărcate.

Iar noi vă mulţumim pentru asta!

 audienta blog final de an

Nu în ultimul rând vă enumăr partenerii noștrii, spuneți-le sponsori dacă vreți, susținători finaciari sau cum doriți, oricum firme importante din România care au înțeles că un jurnalism curat, fără interese economice sau politice ascunse, este benefic pentru noi ca țară și în final și pentru ei ca actori ai unui mediu de afaceri ce are mare nevoie de curățenie și lealitate.

Aceștia sunt Petrom, Carpatcement, Dacia, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Seenow, Schultz Consulting, Segarcea și alții pe care o să-i vedeți în curând pe acest site, sau flancând cu publicitate emisiunile noastre de la radio și de la tv.

Le mulțumim de asemenea colegilor și prietenilor de la TVR și Europa FM! Le urăm tuturor un an si mai bun!

Convingerea mea este că 2014 va depăși la toate capitolele 2013.

Moise

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

356 răspunsuri la Vă mulţumim!

 • Constantin
  Ianuarie 14, 2014 la ora 21:24

  Ipocrizia maximă este ca tocmai urmaşii celor care au distrus ţara să se prefacă, din depărtare, că le pasă de necazurile noastre si suferă alături de noi. Farsa cu care i-au păcălit pe occidentali, pretinzând că au fost discriminaţi/ persecutaţi in România din motive etnice, religioase, ori de conştiinţă nu funcţionează si in România. Aici lucrurile sunt cunoscute aşa cum s-au petrecut. Mercenarii cu ajutorul cărora stalinistii au instaurat regimul de teroare in România au fost debarcaţi atunci când aceştia au devenit o povara pentru stăpânii lor. Criminalii comunişti au primit probabil ceea ce au meritat dar nici pe departe atât cât au făcut ei insisi. Aşadar, conform legii divine, familiile urmaşilor lor vor ispăşi păcatele inaintasilor pană când aceştia isi vor asuma crimele părinţilor si se vor căi pentru ele. Dacă nu o vor face in prima generaţie nefericirea lor se va transmite de la o generaţie la alta pană când vor primi înapoi întreaga încărcătură de rău pe care inaintasii lor l-au făcut semenilor. In loc să mă înjuraţi, mai bine rugaţi-vă. Dacă nu ar fi fost comuniştii nu as fi fost nici eu? Ce-i impertinenţa asta? Adică mama nu l-ar fi cunoscut pe tata? Păi, vă imaginaţi că părinţii mei se întâlneau in ashramuri si şedinţe sordide de partid comunist aflat in ilegalitate? Păstraţi va rog o limită minimă de decenţă a discursului.

  Răspunde
   
 • Hai
  Ianuarie 14, 2014 la ora 16:22

  De-aş muri de dor de mure – mure, mure, mure,
  Nu m-aş mai duce-n pădure – dure, dure, dure
  Căci vătaful murelor
  Lade-n dosul tufelor
  Cum mă prinse,
  Jos mă puse,
  Cu capul pe-o rădăcină,
  Cu curul pe-o căpăţână,
  Cum o puse, cum se duse
  Parc-a fost pustia * unsă
  Uns-a fost cu unt de oaie,
  Ce se duse pân-în coaie.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 14, 2014 la ora 08:14

  „demnitarii comunişti şi soţiile lor rusoaice” si „vorbiţi de tata, de evreul Gh. Stoica” sunt sintagme folosite de dumneavoastră. Pe mine nu mă interesează apartenenţa etnica si cu atât mai puţin rasa criminalilor (este o prostie ceea ce aţi spus in legătura cu rasismul). Faptul ca faceţi referire in mod repetat la etnie se explica pe de o parte prin aceea ca este probabil sa fiţi complexat din acest motiv (alta prostie) sau, mai degrabă, este expresia unui mod de gândire primitiv, tribal, in care componenta etnica prevalează elementul moral. Nu doar ca nu sunt preocupat de etnia criminalilor stalinisti, dar nici nu am dorit personalizarea discuţiei. Faptul ca insistaţi sa spuneţi ca sunteţi fiul unui criminal stalinist poate ca are o latura pozitiva. Astfel, fiica dumneavoastră poate ca, citind intamplator comentariile acestea (după cum aţi spus ca se petrece uneori) va fi curioasa sa ştie de ce oameni pe care nu-i cunoaşte spun despre bunicul ei ca a fost un criminal si va dori sa afle despre închisorile de la Sighet, Aiud, ori despre lagărul de exterminare comunist de la Canal.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 13, 2014 la ora 22:13

  Comuniştilor din „Noua gardă” le-a fost greată de tovarăşii lor de care au vrut să scape. „Noua burghezie” a fost alungată de la putere tocmai pentru că-şi crease privilegii absolut de neimaginat în comunism. Eu nu mă cred deştept, am trăit modest, dar alţii sunt cu siguranţă proşti dacă îşi închipuie că-i pot umili la nesfârşit pe semenii lor cinstiţi. Mă consider, însă, demn, sentiment străin nomenklaturii comuniste. I-am iertat pe cei care au făcut atât de mult rău familiei mele şi milioanelor de alte familii, la fel cum i-au iertat şi alţii care au suferit înzecit. Dar impertinenţa urmaşilor javrelor comuniste este fără margini. Cum spuneam, fiecare primeşte ceea ce merită, conform cu justiţia divină, ori cu legea compensaţiei, pentru comuniştii fără Dumnezeu. N-am înjurat nicio bestie criminală comunistă in ultimul timp, dar mulţi dintre cei care au suferit i-au blestemat. Iar blestemele lor ajung la copiii şi la nepoţii criminalilor. Mă rog la Dumnezeul pe care nu-l cunoaşteţi, deşi dacă aţi fi crescut in religia iudaică, ne-am fi rugat la acelaşi Dumnezeu, ca acei care au făptuit răul fără margini pe care l-au făcut să fie iertaţi. In schimbul vorbelor de ocară pe care le adresaţi celor chinuiţi de tatăl dumneavoastră, rugaţi-vă pentru iertarea lui. Acceptaţi ca sunteţi fiul unui criminal aşa cum fiii naziştilor au acceptat şi eliberaţi-vă de povara păcatelor lui. Altfel, blestemele celor ucişi se vor îndrepta către fiica dumneavoastră şi a urmaşilor ei, aşa cum scrie in Vechiul Testament, pe care, dacă aţi fi crezut in Dumnezeu, l-aţi fi cunoscut. Ploşniţele pe care le-am schimbat in 1990 au înlocuit păduchii de dinainte. Ei sunt paraziţi sociali de pe urma cărora suferim de peste sase decenii şi nu se văd încă semne de însănătoşire socială.

  Răspunde
   
 • care va
  Ianuarie 13, 2014 la ora 10:31

  “Trebuie să fie vorba despre o familie care o ducea cu muuult mai bine” – inteleg invidia fata de traiul lui tata intr-o perioada a vietii (sa zicem 30 ani din 76), dar nu-l invidiati pentru perioada in care il fugareau legionarii (numai pentru ca se nascuse evreu) si nici pentru cind era macelarit in inchisori (pentru ca iesea in strada pentru o viata mai buna) si nici pentru luptatul in razboi (pe care daca eu nu l-am prins, presupun ca nici dvs nu l-ati prins) – este adevarat, in cazul acesta nu functioneaza echilibrul universal de care vorbiti; presupun ca nici pe mine nu ma invidiati ca am fost adoptat de o familie gata aranjata pentru mine – probabil ca pentru ca sa va simtiti multumit trebuia sa ma arunc de la etaj. Sa va mai comentez atitudinea?
  “aşa stătea treaba cu demnitarii comunişti şi soţiile lor rusoaice” – Am senzatia ca sunteti rasist, asta-i ce v-am raspuns. Am gresit?
  “De fapt, „foştii demnitari”, după ce au asasinat şi au condamnat ei înşişi în numele „politicii clasei proletare” au ajuns să fie asasinaţi…. Dar au ucis şi au ajuns să fie ucişi” – este tatal meu si nu a omorit pe nimeni, iar dvs fara nici un bun simt il bagati in aceiasi oala cu altii care si-o merita, cu altii care nu au nici in clin nici in mineca cu sacrifiiciile tatalui meu. Nu pot permite nimanui o generalizare idioata pe memoria lui. Va deranjeaza ca va spun “habar nu aveti”? Sa nu va deranjeze, ca asa este. Spuneti-mi acuma, pe cine a omorit?
  “celor care se plâng că şi-au pierdut privilegiile” – aici va referiti la mine. Daca vroiam privilegii intram in securitate, ma faceam membru de partid, terminam facultatea fara sa am habar de nimic, ce vreti sa mai adaug? Nu am beneficiat de nimic din toate astea, pentru ca nu le-am vrut. Am fost bine crescut, dar nu concepeti ca este posibil asa ceva si asta e problema dvs.
  “nu au decenta să-si păstreze experienţele de viată pentru ei” – am decenta sa fiu mindru de experientele mele de viata, trist pentru pierderile suferite si care au fost prea multe, si convins ca suferinta trebuie sa dispara de pe pamint. Am ceva de ascuns? Daca Ceausescu ma lichida, ati fi fost mai fericit? Imi pare bine ca va dezamagesc, uite na, ca traiesc! Cu durerile mele…
  V-am spus de la inceput ca-mi bagati in inima un cutit pe care nu-l merit, dar sunteti orbit si asta este cel mai rau. Pierderea luciditatii duce la nenorociri. Opriti-va!!! Si eu stiu ca comunismul a facut rau. La fel si capitalismul face. Nici ce a fost inaintea comunismului nu a fost bun. Ceea ce faceti dvs acuma este iarasi rau. Ce v-am raspuns eu acuma este bine. In toate timpurile, in toate zilele a fost si rau si bine – ca acuma: dvs „rau” si eu „bine”.
  Incercati sa nu-mi mai rastalmaciti vorbele. Intelegeti ceea ce spun in contextul pe care il scriu. Nu este cinstit si nici frumos. Cind am spus „Eu ştiu ce înseamnă să fii in luptă”, nu a avut nici o legatura cu nomenklaturismul, am fost in Israel si am luptat contra dusmanilor tarii, deci am vazut adevarata fata a razboiului – poate de aia nici nu vreau sa mai vad posibil asa ceva. Daca as fi avut alta soarta, probabil ca l-as fi vazut contra rusilor in 1968. Dvs probabil ca erati cam minor si de aia nu v-au primit.
  Presupun ca nu mai sunt un “anonim” si imi exprim opinia direct. De fapt am facut-o aproape de la inceput pe acest blog, cam cind mi-am recunoscut un fost coleg de facultate. Nu mi-e rusine de nimic din ceea ce am facut, nici eu si nici parintii mei si nici prietenii mei. Nu am de ascuns nimic.Poate asta sa deranjeze dar nu pe mine. Cind mai vorbiti de tata, de evreul Gh. Stoica, documentati-va – ati pomenit de o lege privind calomniile, deci stiti ca orice invidie sau revolta generalizata are o limita, a bunului simt, de care faceti atita caz. Dati dovada de maturitate si intelegeti ca gresiti – asa cum v-am mai spus: in legatura cu mine si cu parintii mei ati dat-o in bara.
  In alta ordine de idei, sigur n-ati stiut si v-o spun eu: tata a avut carnetul de partid #1 (UNU). Nu a avut nationalitate romana si a fost marginalizat la toate actiunile, la toate onorurile, si chiar la functii. Nu a participat nici la colectivizare si nici la urmarirea legionarilor prin munti si paduri – si legionarii au omorit simpli tarani. Apropo de “adevaratele victime”, aveti vreo certitudine ce inseamna „adevarat”, daca da, spuneti-mi: cite inchisori CIA sunt in Romania acuma si pentru cine? Sau toate astea le lasam pentru un alt “Constantin”, peste inca 50 de ani?
  Dar cel mai bine, nu-mi mai raspundeti la nimic – ocoliti-ma artistic, o expresie mai veche a dvs.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 12, 2014 la ora 09:08

  Transferarea confuziei din propria conştiinţă către alţii, aşa cum părinţii lor au procedat cu responsabilitatea pentru crimele comise, relevă tocmai neputinţa de a ieşi din cercul restrâns al nomeklaturii si al modului de a gândi nomenklaturist. „Eu ştiu ce înseamnă să fii in luptă” este ilustrarea luptei pentru putere la vârful nomenklaturii comuniste intr-o ţară sleită de resurse după război, care a fost oferită cadou URSS prin Sovrom-uri. In timp ce familia mea manca si se îmbrăca „pe puncte” cei care au format noua burghezie comunistă aveau ceea ce nimeni dintre cetăţenii obişnuiţi nu visa. Nesimţirea urmaşilor călăilor, care cer acum victimelor să le fie ruşine pentru că au existat si i-au făcut pe părinţii lor să obosească in timp ce-i ucideau, este fără margini. Este culmea inimaginabilă a impertinenţei! In loc să ceară iertare in numele părinţilor lor pentru crimele înfăptuite, ridică glasul cu infinită neruşinare împotriva celor pe care părinţii lor i-au schingiuit si le-au distrus vietile. Garda veche a fost schimbată cu „garda nouă” odată cu procesul de „destalinizare” pentru ca pană si comuniştilor le era ruşine cu criminalii care au comis in perioada de instaurare a regimului totalitar stalinist cele mai abjecte barbarii. După ce au înfăptuit oribilele acte criminale in scopul instaurării regimului comunist, prin teroare si sub protecţia tancurilor ruseşti, au fost debarcaţi. A fi consideraţi acum victime este incalificabil in raport cu memoria adevăratelor victime ale regimului comunist.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 11, 2014 la ora 10:25

  @ un turist _ Foarte bună observaţia dumneavoastră, stimate domn. Ea îmi permite să aduc precizări utile celor care nu au urmărit in întregime thread-ul. 1) Nu am făcut referire la urmaşii ofiţerilor de Securitate, ofiţerilor SS, membrilor partidului nazist, ori membrilor partidului comunist. 2) Consider că urmaşii criminalilor nu sunt responsabili pentru faptele părinţilor lor. 3) Nu doresc să personalizez in vreun fel discuţia (mai ales intr-un spaţiu de interacţiune/ comunicare virtual, unde cei care schimbă opinii rămân de obicei anonimi).
  Ca să fiu mai bine înţeles, nu mă interesează apartenenţa etnică a Magdei Behrend, sau faptul că si-a ucis fiul natural, pe Helmut Cristian. Nici măcar viaţa personală a lui Harald Quandt nu mă preocupă. Scandalos este ca cineva din orice ţară, oricine, să susţină că Joseph Goebbels a fost un erou naţional (poate global?!) pentru că a introdus ordinea si fără el Germania nu ar fi existat, întrucât ar fi fost cotropită de comunişti. Oricine ar declama public o asemenea enormitate ar fi condamnat. In România nimeni nu condamnă pe cineva care spune exact aceleaşi lucruri despre Gh Stoica, spre exemplu, sau despre ceilalţi criminali stalinisti. Nimeni nu condamnă pe cineva care spune astfel de lucruri despre L. Beria. Deşi orice comparaţie este sinistră, crimele comuniste le-au întrecut cu mult in amploare pe cele naziste, dar nimeni nu le condamnă. Această situaţie face posibilă apariţia unor descreieraţi care îndrăznesc să spună despre criminalii stalinisti că sunt eroi. Vă puteţi oare imagina in Germania că ar apărea H. Quandt, spre exemplu, si ar susţine că J. Goebbels a murit eroic pentru Germania, iar germanii de astăzi ar trebui să-i fie recunoscători?! Să spună, spre exemplu, că urmaşii cetăţenilor germani ucişi pentru că aveau o altă origine etnică ar trebui să le fie recunoscători criminalilor nazişti?! Sau că ar trebui să le fie ruşine dacă îndrăznesc să vorbească public despre crimele tatălui său adoptiv?! Ei, in România este posibil ca cineva să aibă nemărginita impertinenţă să le spună victimelor că ar trebui să le fie ruşine pentru că nu le sunt recunoscătoare călăilor. Este vorba despre cei care au fost ucişi pentru ca au aparţinut unei alte clase sociale, de foarte multe ori, simpli ţărani.

  Răspunde
   
  1. un turist
   Ianuarie 11, 2014 la ora 10:59

   Constantin: Problema este ca–dupa ce am citit toate comentariile–-exact ca si Antonescu si Goebbels este pus pe muchie de cutit. A facut bine ca a fost scapata Germania de comunism a produs o reactie favorabila lui dar dupa toate urmarile cu al nostru Supermann reactia a fost negativa. Nu se poate spune ca sint pagube colaterale dar toate au fost la timpul lor bune dupa toata propaganda facuta. Cum este si in Romania, cel care aduce sacose cu zahar etc. este ales si pe moment este bun. Si in prezent in Romania greseala mare este ca se promite niste treburi de ordinul SF si majoritatea nu intelege ca sint nerealizabile. In prezenta in conducerea Germana este o lupta apriga intre ce sintem in stare si ce vrem sa facem, se discuta se dezbate nu se ia o decizie de 8ore de discutii unde si asa lipseste jumatatea. Daca se promite atunci se si aplica cu exceptia ca a intervenit o criza sau asemenea. Germania contrazice si EU daca este nevoie fapt ce trebuie sa se intimple si in Romania daca sint nereguli. Inca un exemplu vreau sa va spun: Al nostru „Superman” a constuit in timp record pentru acele vremuri si nu numai A9 Berlin – München. Daca Ponta ar fi finalizat constuctia de autostrada Oradea-Bucuresti nu ar fi considerat erou sau Superman post comunist????

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 10, 2014 la ora 22:33

  O masura buna, parerea mea:
  http://www.zf.ro/zf-24/schimbare-de-paradigma-la-isarescu-e-bine-ca-bancile-sa-scoata-valuta-din-romania-ca-sa-si-plateasca-datoriile-la-bancile-mama-11877348
  Aceasta masura va duce la o intarire a pozitiei bancilor din Romania deoarece acestea au o mare problema astazi cu incasarea ratelor de la cei care au contactat credite imobiliare, bancile din Romania au datorii catre bancile mama din exterior si bilanturile la unele banci straine din Romania nu arata prea bine si an de an ele raporteaza pierderi.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 10, 2014 la ora 21:56

  Cum ar fi ca fiul unei javre naziste să spună „Nu mă învăţaţi pe mine ce este nazismul, pentru că eu îl cunosc mai bine decât oricine! Nu din cărţi! L-am învăţat in familie, pentru că chiar tatăl meu este cel care l-a imaginat si l-a pus in practică”. Nazismul, spun asta pentru toţi descreieraţii nazişti, se învaţă la Auschwitz, iar comunismul se învaţă la Sighet, de aceea mi-am trimis copiii deîndată ce au putut să meargă singuri, să vadă cu ochii lor Auschwitz si Sighet. Comunismul nu se poate învăţa in vilele din Primăverii, ci in satele in care ţăranii au fost ucişi fără milă pentru că au refuzat să-si înstrăineze putina avuţie. Si in puşcării. Dacă alţii nu au decenta să-si păstreze experienţele de viată pentru ei si familiile lor, eu am să mă abţin, insă ororile pe care le pot povesti eu despre comunism nu si le poate imagina un copil de nomenklaturist comunist. Aroganţa si infatuarea lui „habar nu aveţi” este caracteristică beizadelelor comuniste si provoacă greaţă oricărui om cu bun-simt.

  Răspunde
   
  1. un turist
   Ianuarie 10, 2014 la ora 22:49

   Constantin: Nu va suparati tatal meu a fost ofiter SS adica nazist si asta din convingere sau de frica, nu am avut ocazia sa o aflu. Eu personal sint fiul unui nazist dar departe de convingerile lor. Aceia care au trait razboiul si lagarele de concentrare au tacut in majoritate ca si-au dat seama de dezastru si au disparut undeva in umbra daca nu au fost depistati de Wiesenthal.Prin urmare nu s-a vazut ca nazisti sa faca cariera in comunism cum se vede acuma ca comunisti fac cariera in capitalism sau democratie cu vreti sa o numiti.Iliescu &Co. Acei nazisti sau comunisti de astazi nu au nimic in comun cu cei care au fost adevaratii nazisti care aveau si ei etica lor si reguli de urmat pe cind cei de astazi nu stiu ce vor in afara de putin scandal. Nu trebuie sa ne fie frica de ei ca nu sint multi. Majoritatea criminalilor si asta in primul rind in Romania stau acolo unde pot teroriza si mai mult poporul cu legile lor diabolice. Daca nu esti distrus fizic atunci material si financiar in orice caz.

   Răspunde
    
   1. VictorL
    Ianuarie 10, 2014 la ora 23:29

    @UnTurist.La noi,fascistii nostri,adica legionarii, s-au inscris in partidele muncitoresti care apoi au format PCR-ul.
    Nici nu era mare diferenta decit ca o lasau mai usor cu Biserica si cu nationalismul romanesc,sa nu bata la ochi.
    Iliescu acum e cuminte dar baietii din partidul lui sunt prosperi oameni de afaceri si mari capitalisti.Nici ei nu viseaza sa se intoarca roata ca doar nimeni nu zice,,Doamne ia-mi!”

    Răspunde
     
   2. Adrian D.
    Ianuarie 12, 2014 la ora 21:54

    Un turist, „a fost ofiter SS adica nazist si asta din convingere sau de frica, nu am avut ocazia sa o aflu.” – nu va suparatzi pe mine, dar nimeni nu a devenit membru (nu mai zic de ofitzer) SS din frica, ci doar din convingere. Intrarea in aceasta mishcare presupunea strict voluntariat (plus trecerea unui test ideologic, fara de care NU se putea).
    „Prin urmare nu s-a vazut ca nazisti sa faca cariera in comunism cum se vede acuma ca comunisti fac cariera in capitalism sau democratie cu vreti sa o numiti. ” – imi pare rau sa va dezamagesc, dar s-a vazut. Foshtii nazishti au facut cariera atatin Vestul democrat cat shi in Vestul comunist. Unii dintre ei (ca herr Gehlen, de pilda) au urcat foarte sus in NATO.
    Ceea ce a facut STASI in Est au facut shi germanii din vest – au recuperat fostul Gestapo, in Est, fiindca ii cunoashtea cel mai bine pe „burghezi”, in Vest fiinda ii cunoshtea cel mai bine pe comunishti.
    Paralela este izbitoare – daca ne gandim ca nici un comunist din eshalonul I nu a facut cariera dupa 89 in Est, insa eshalonul 2 shi 3, da, au urcat, dupa cum se vede pe scara sociala shi politica etc, tot la fel cum shi nazishtii in eshalonul 1 nu au facut cariera, dar au facut cariera cei din eshalonul 2 shi 3.
    Nazishtii, ca shi comunishtii, au dat statelor succesoare primari, barosani in partide, cancelari, minishtri, directori de fabrici shi de intreprinderi, abonatzi la privatizari etc…
    Din pacate aceasta este istoria, nu alta.
    Nu va suparatzi pe mine ca o spun, dar asha e.
    PS Ah, o buna parte din tratatele care stau la baza UE au fost scrise de un fost nazist, autor de legislatzie nazista. Iar UE, recunoscatoare, l-a decorat pe acest domn cu premiul Charlemagne.
    Of, ce mica-i lumea.

    Răspunde
     
    1. VictorL
     Ianuarie 12, 2014 la ora 23:24

     @AdrianD.Lumea e aceiasi doar ca oamenii se mai schimba si unii chiar mai invata din greseli;in special cei cu tinere de minte.
     Si la noi comunistii s-au inscris si in Legiune,la cererea celor care ii trageau de sfori de la Moscova.Au participat si la Rebeliunea Legionara si au facut provacari pentru ca populatia si in final Antonescu sa nu-i mai sustina.Si asasinii lui Iorga erau comunisti iar cei care au asasinat la Jilava stiau exact cine e in celula cu numarul 14…Ce sa facem,ca se vede treaba ca nici legionarii nu fac treaba pina la capat…Mare ghinion!
     Viata merge inainte si oamenii o iau iarasi de la capat.Nu ne punem streangul de git doar pentru ca am fost odata pionieri.

     Răspunde
      
     1. Adrian D.
      Ianuarie 13, 2014 la ora 00:27

      Victor, a propos de asta cu comunishtii in piele de legionari… este ca mereu crimele… le fac ALTZII? Niciodata… noi?
      PS Dar nu shtiam ca tu consider ca aia verzi erau baietzi cumintzi, vai de saracii comunishti care provocau etc…
      Eh, noi, la dreapta, ca ingerii, ca brazii, de.
      ALTZII sunt MEREU de vina.

       
     2. VictorL
      Ianuarie 13, 2014 la ora 06:21

      @AdrianD.Eu am scris ca si unii si altii au fost la fel de criminali si ca de multe ori erau aceiasi oameni in ipostaze diferite,ca de pilda Boieru si la Jilava si la Strejnic.Interesul poarta fesul si luam banii si de la un patron si de la altul…

       
    2. un turist
     Ianuarie 12, 2014 la ora 23:28

     D-le AdrianD.Parintii mei nu au discutat cu mine despre SS. Se mai discuta de razboi in general. Ce am ami prins din discutii intre camarazi de razboi.
     O intrebare: Daca venea acel agent de securitate si va spunea sa va faceti comunist ca va ia mama dracului ce faceati? Poate d-voastra personal refuzati dar restul din popor? plus ca erau si avantaje. Am cunoscut cum lucrau acei agenti si nu vreau sa va spun detalii. Ce am vazut m-a infiorat. Despre ocuparea posturilor post….. sint iarasi diferente. Cind vad ce se intimpla in Romania si grandomania celor de sus……De unde atitea averi? Vor fi si ai nostri cu pete dar asa pe fata nu au lucrat. Adjunctul lui „Supermann” al nostru nu a ajuns cancelar ci mincare de viermi. Pe de alta parte este oarecum egal cine conduce numai sa conduca BINE si asta este o intrebare in Romania.

     Răspunde
      
     1. Adrian D.
      Ianuarie 13, 2014 la ora 00:33

      Un turist, repet – intrarea in SS NU se facea pe baza enuntzata de dvs mai sus. Asta era valabil pentru NSDAP, pentru PCR, pentru PCUS.
      In SS, intrarea era strict voluntara, dupa trecerea unui test care face aproba acestui voluntariat.
      Nu va suparatzi pe mine, nu vreau nici sa judec, nici sa comentez – asta e realitatea, nu alta.
      In Partid se mai intra cum se mai intra – in SS se intra doar de buna voie.
      Dreptu-i ca daca tatal dvs era etnic german din ROmania, din varii motive, aceshtia au intrat in SS, shi nu in Wehrmacht. Dar, chiar shi asha, au facut-o de buna voie, nu de frica.
      Etnicii germani din RO au putut alege daca sa se inroleze in armata romana sau in unitatzile de voluntari ale armatei germane (adica SS). Iar la inrolarea in SS, repet, exista un test FOARTE serios.
      Faptul ca unitatzile SS au fost constituite din voluntari care credeau in idealurile NSDAP explica, intre altele, d ece aceste unitatzi au fost mai putzin grabite sa se predea decat unitatzile similare din Wehrmacht.
      Daca nu ma credetzi pe cuvant, putetzi citi orice despre SS, sau putetzi intreba un istoric german. Va va spuen exact ce v-am spus shi eu.

       
 • VictorL
  Ianuarie 10, 2014 la ora 20:56

  @SanduCu.Era vorba ca mergem in Colorado sa ne luam ,,sfoara”, dar cind se mai incalzeste…
  Aici e cald si bine dar nu gasesti decit la traficanti, fara reteta.Nu e cazul sa bati drumul pentru atit.
  Si comunistii si fascistii au facut afaceri cu capitalistii la greu.Nu e vorba doar de petrol ci si de profit cu orice pret.
  Totusi la noi acum prind greu lozincile si de un fel si de altul.Ne-am fript si cu una si cu alta si reactionam la amindoua la momentul care trebuie in functie de situatie.Rezultatele se vad iar cei care au mizat pe faptul ca ,,mamaliga nu explodeaza” si pot manipula prostimea cu intirziere dar au inceput sa intre in inchisori.Si ei se mira de asta si tot nu inteleg ce i-a lovit…

  Răspunde
   
 • care va
  Ianuarie 10, 2014 la ora 19:46

  In Romania, marijoana este la liber sau numai pe reteta?

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 10, 2014 la ora 07:29

  Dacă o singură viată luată ori mutilată este destul, explicaţia milioanelor de vieţi distruse de cele doua regimuri totalitare capătă astăzi exclusiv dimensiuni statistice. Oare, exclusiv?! Cum ar fi dacă, intr-un exerciţiu pur imaginativ, am declama public că Paul Joseph Goebbels a fost o persoană care i-a ajutat in mod eroic pe germani să inteleaga mai bine ce înseamnă ordinea? Dacă cineva l-ar glorifica pe Goebbels, ar fi condamnat. Daca cineva îl glorifică pe Gh Stoica, i se trece cu vederea. Amândoi au făcut întocmai acelaşi lucru in Germania si, respectiv, in România. Ingaduinta publică fată de criminalii comunişti se explică prin faptul că din motiv de laşitate omenirea nu a condamnat regimul criminal comunist aşa cum a făcut-o cu cel nazist, deşi crimele comunismului le-au întrecut cu mult in atrocitate si durată pe cele ale nazismului. Continuă, de altfel si astăzi, când un descreierat ii cântă cu ochii in lacrimi „happy birthday to you” lui Kim, iar televiziunile din lumea întreagă transmit amuzate spectacolul grotesc. Să ne imaginăm că i-ar cânta cineva la fel fiului lui Hermann Goering, care ar fi ajuns astăzi sef al Partidului National-Socialist. Este imposibil de imaginat, aşa-i?! Ei, pentru torţionarii comunişti si fiii lor este posibil!

  Răspunde
   
 • anca
  Ianuarie 10, 2014 la ora 02:23

  LA MULTI ANI 2014!,pentru toti romanii din tara si din afara.
  Pacat de Romania noastra ca-i jupuita de vie si multor romani nici ca le pasa.Ma intreb daca astfel de oameni merita sa traiasca alaturi de cei care se zbat,ies la demonstratii sa salveze tara.
  Oare vor intelege romanii ca trebuie sa fie uniti pentru a scapa tara de mafioti!?

  Răspunde
   
 • care va
  Ianuarie 10, 2014 la ora 01:06

  „Regimurile criminale nazist si comunist au diferit printr-un singur lucru:” ca nu li se alatura si regimul capitalist. Va rog, nu uitati: it’s not about democracy, it’s about oil!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 10, 2014 la ora 00:06

  Oare cat de mult este destul? Cei mai mulţi consideră că a lua viata cuiva este un gest de o gravitate extremă. Crimele nu pot fi iertate. Nu sunt puţine locurile in care crimele împotriva umanităţii, genocidurile, sunt imprescriptibile. Regimurile criminale nazist si comunist au diferit printr-un singur lucru: regimul comunist nu a fost niciodată condamnat printr-un proces internaţional precum cel nazist. Aşa se ajunge la întrebări aberante de felul „ care crime sunt mai grave, care criminal a fost mai atroce?” . Este odios (iar statistica, pentru cei curioşi, poate arăta dimensiunile catastrofale si care întrec orice raţiune ale celor două tipuri de regimuri exterminatoare. Unul pe criterii de rasă, celalalt pe criterii de clasă. Adesea, ambele fără nici un criteriu: moarte, umilinţă, tortură fizică si psihică lipsite de orice reper raţional.

  Răspunde
   
 • Cris
  Ianuarie 9, 2014 la ora 12:11

  Exact. Domnule Moise Guran, unde sunteti dle?

  Tara arde… Mafia e in floare, impozitele sunt la cer… etc.

  Apareti, dle. Guran !

  Răspunde
   
  1. Kristina
   Ianuarie 9, 2014 la ora 14:07

   Aroganta,invidia,lasitatea sunt probleme la fel de grave precum cele enumerate de dv.NUMAI CA PROBLEMELE NU NI LE REZOLVA NIMENI.Noi trebuie sa luam taurul de coarne si sa invatam sa fim mai uniti in fata relelor.Cat priveste problemele de sanatate ale fiecaruia nu ne putem pronunta din afara,in necunostiinta de cauza.Raman la credinta ca Romania are inca medici buni in multe domenii.Ma rog pentru ei,stiu ce scriu…sanatate la toti ,sa auzim de bine.

   Răspunde
    
   1. Muhamed
    Ianuarie 9, 2014 la ora 14:28

    Salutare Kristina. LA MULTI ANI ! LA MULTI ANI ROMANIA !

    Răspunde
     
 • Diaspora
  Ianuarie 9, 2014 la ora 11:58

  cat de prosti pot fi unii oameni Domane oare natiunea Romaneasca merita atata injosire? am privit stirile asa numitele stiri pe programele tv romanesti vai de asa informatii accidente petreceri si alt soi de idiotism, dar am atras atentia si al feeile celea nacajite si prostute la fizionomie care cantau la multi ani criminalului iudeu ion iliescu cate un paharel cate un paharel vai de soarta voastra sage inferior.

  Răspunde
   
 • Florentina
  Ianuarie 9, 2014 la ora 11:09

  Moise Guran, unde esti?

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 9, 2014 la ora 10:09

  Macar Helmut a facut ceva pentru tara, NAstase nu a facut nimic. Si sunt impotriva lui, pentru ca atunci cand a venit la GALATI a spus una, iar apoi a distrus orasul prin vanzarea intreprinderilor.
  Ati fost vreodata in combinatul siderurgic Galati? Ati fost la intreprinderile MEnarom, 11 iunie, trefo, sa vedeti ce se facea din fier si otel? va spuns eu Orice.
  Acum primaria Galati schimba niste linii de tramvai si au facut comanda in strainatate de aceasta linie, pentru ca noi nu mai producem.
  Acum 3 ani au venit niste prieteni din strainatate, de la munca. Am mers la pescuit pe malul Dunarii in zona Zatun. Ei cu scule performante tot felul de momeli, de chestiii. Eu am avut un bat simplu, o pluta simpla, relon, ac mic si o cutie de viermusi. eu am prins 300 de obleti, iar ei nimic.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 9, 2014 la ora 10:09

  Macar Helmut a facut ceva pentru tara, NAstase nu a facut nimic. Si sunt impotriva lui, pentru ca atunci cand a venit la GALATI a spus una, iar apoi a distrus orasul prin vanzarea intreprinderilor.
  Ati fost vreodata in combinatul siderurgic Galati? Ati fost la intreprinderile MEnarom, 11 iunie, trefo, sa vedeti ce se facea din fier si otel? va spuns eu Orice.
  Acum primaria Galati schimba niste linii de tramvai si au facut comanda in strainatate de aceasta linie, pentru ca noi nu mai producem.
  Acum 3 ani au venit niste prieteni din strainatate, de la munca. Am mers la pescuit pe malul Dunarii in zona Zatun. Ei cu scule performante tot felul de momeli, de chestiii. Eu am avut un bat simplu, o pluta simpla, relon, ac mic si o cutie de viermusi. eu am prin 300 de obleti, iar ei nimic.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 9, 2014 la ora 21:42

   cu domnul Kohl aveti dreptate stimate dle. analfabetu (apropo de GAlati il, cunosc bine si il iubesc mai mult ca Bucurestiul unde m-am nascut -eu am multe patrii mai rau ca ovreii)dar deh ,a avut cea mai puternica industrie din Europa in spate si asa i-a dat ceva lovele forte si lui Gorbaciov pentru girul acestuia de a ceda RDG-ulin 89.Atunci Gorbatchov era in rahat finaciar pina in git si voiasafie reales ;Dl Nastase a avut o tara saracita de multi si multe inaintea dinsului deci cam demontata deja :E clar ca a si gresit daca a bagat mina in averea poporului dar este dovedit asta ??Nu stiu si nu ma interesaeza nu sint politician ,sint blogar liber ca si dvs.si fac schimb de opinii .Dar una am vazut :L-am vazut parca prin anii 2003 la TVR International cu ceva interviuri si mi s a parut un om foarte capabil si si patriot parcavorbea parca undeva la Bruxelles:Si ce mi-a placut intr-o alta emisie pleca cu suita undeva spre Urziceni si oprit pe sosea a inceput discutie directa cu taranii de pe marginea santului(caruta de prosti asa aratau cel putin ) si le spunea direct in fata -pai mai fratilor si gunoaiele astea de pe marginea drumului (Era un munte )asteptam sa vina tot nemtii sa ni le ridice ??=Mi-a placut franchetea dinsului).LA fel de multe ori in viata promiti si nu se poate realiza totul.As e si in viata ne propunem multe ,nu le facem pe tioate din varii motive:-Germani au o vorba -es kommt immer anders als man denkt-intotdeauna in viata vine altfel decit le gindesti Cred ca a fost si impins banuiesc sa bage mina in borcanul cu miere mai mult decit era permis .i s-a ridicat probabil puterea la cap dar ma intreb sincer este sau a fost singurul politician mare vinovat dupa 89 ?

   Răspunde
    
   1. care va
    Ianuarie 10, 2014 la ora 00:53

    Bravo Danut, si eu aveam un punct de vedere, dar al tau este mai bun.

    Răspunde
     
  2. care va
   Ianuarie 9, 2014 la ora 23:30

   Hei, dvs aveti mina, dar sa stiti ca, capul voteaza nu mina. In alta ordine de idei, Nastase este mai bun decit Basescu. Numai o parere.

   Răspunde
    
 • dan
  Ianuarie 8, 2014 la ora 22:11

  Uitasem linkul:

  Răspunde
   
 • dan
  Ianuarie 8, 2014 la ora 22:10

  Daca guvernul nu creaza locuri de munca pt. ca vrea sa respecte deficitul Maastricht de 3%, deci daca o mai tine mult cu Austeritatea… ne va lichida ca popor. Vedeti va rog seminarul de 18′ al lui Warren Mosler… care v-ar spune si ca titlul emisiunii dv. … „clubul celor care VOR sa munceasca”… este in aceste conditii f.f.tendentios si necinstit.

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 8, 2014 la ora 21:51

  Din cand in cand ne expunem pe aici si o parte din problemele personale. De aproape 3 luni de zile sunt terorizat la mine in apartamentul in care locuiesc de o UNDA. Aceasta UNDA imi provoaca disconfort, durere, suferinta si probleme de sanatate. Aceasta UNDA provoaca senzatia de:
  arsura, durere, amorteala, ciupitura sau durere de inima si cap (pulsul se mareste si se creeaza o durere la nivelul inimii). Din cate am constatat aceasta UNDA, printe altele, slabeste rezistenta oaselor sau dizolva portiuni ale oaselor (am bilet de iesire din spital, pe care l-am atasat la una dintre petitiile facute de mine, in care s-a constatat modificari importante de structura osoasa la nivelul unui os de la un picior, semne vizibile pe picior in locul respectiv de la acea UNDA si ca urmare a acestui fapt am avut un accident. In total am avut doua accidente pana acum. Cel descris anterior este al doilea accident). Aceasta UNDA din cate am constatat provine din apartamentul de deasupra apartamentului in care eu locuiesc. La aceasta concluzie am ajuns eu (am peste 5 motive care sustin acest lucru) insa nu detin dovezi clare in acest sens deoarece nu dispun de aparatura si tehnica necesara pentru acest lucru.
  Dupa parerea mea autorii acestor fapte sunt ori o grupare terorista ori alte persoane care incalca grav legile romane in vigoare.
  Am facut de acum 2 luni si jumatate pana astazi aproape 10 sesizari la Politie si o petitie la ministrul de interne cu descrierea a ceea ce mi se intampla cu data si ora cand s-a produs evenimentul respectiv. Am primit raspuns ca nu este de competenta Politiei ceea ce eu reclam si ca nu ma pot ajuta pentru ca nu dispun de aparatura necesara care sa culega dovezi clare in acest sens si care sa probeze ceea ce eu reclam. Apeland serviciul de urgenta 112, atunci cand nu am mai putut sa rezist, am primit acelasi raspuns – nu este de competenta noastra dupa ce mi s-a inchis telefonul in nas de 5-6 ori. Apoi am facut, acum aproape o luna de zile, plangere si la SRI dar situatie este neschimbata si acum. Nu s-a rezolvat absolut nimic. Situatia este atat de grava incat in cele din urma am luat decizia sa povestesc si aici ceea ce mi se intampla.
  Astazi la ora 09.49, 09.57, 10.37 dar si la alte ore am fost lovit cu o UNDA care imi provoaca durere de inima.
  In data 07.01.2014 in intervalele orare : 00.00-03.30; 17.00-24.00 am fost lovit cu o UNDA care provoca durere si/sau arsura si probleme locomotorii cu dureri acolo unde a actionat acea UNDA (membre inferioare si superioare si coloana vertebrala).
  In data 08.01.2014 in intervalele orare : 00.01-02.10 ; 04.40-09.57 am fost lovit cu o UNDA care provoca durere sau arsura si probleme locomotorii cu dureri acolo unde a actionat acea UNDA (membre inferioare si superioare si coloana vertebrala).
  6 saptamani am fost imobilizat complet la pat dupa o operatie la un picior dupa primul dintre accidentele suferite. Acum ma deplasez cu un cadru metalic. E bine sa amintesc si „accidentul” pe care l-am avut acum un an de zile cand am fost la dentist pentru o simpla plomba si mi-au fost stricati prin polizare partiala 10 dinti, acum am probleme mari cu dantura, am facut reclamatie la Politie in ziua cand s-a intamplat fapta si in final rezultatul dat de Politie si apoi de Parchet a fost neinceperea urmaririi penale impotriva acelui doctor dentist criminal.
  Asadar am motive serioase sa pun la indoiala competenta si buna credinta a Politiei, Parchetului si a Institutului Medico Legal care mi-a eliberat certificatul medico-legal in cazul faptei doctorului dentist. Raspunsul dat de IML a fost ca nu exista date obiective care sa ateste ceea ce eu am reclamat iar eu am intrebat : „despre ce date obiective vorbim atunci cand pacientul se duce pentru tratament la un doctor, acel doctor in nenoroceste voluntar (in cazul meu e clar lucrul asta, adica atunci cand ti se strica 10 dinti perfect sanatosi folosind polizorul), pacientul e nenorocit iar doctorul zice – nu am facut eu asa ceva?”
  Asta probabil e rasplata pe care eu o primesc de la guvernul actual care are in subordine aceste institutii si pe care eu l-am sustinut si sprijinit.
  La fel probleme si accidente au avut si membrii ai familiei mele, mai exact mama mea.
  Avand in vedere aceste aspecte imi este foarte greu sa mai fiu un fan/sustinator al actualului guvern roman.
  Sper ca nu v-am plictisit cu problemele mele personale.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 9, 2014 la ora 23:13

   Dl. Cornel, am observat comentul dvs ieri, dar nu puteam sa nu ma gindesc mai mult inainte sa va „plictisesc”, ce povestiti este si special si obisnuit. Mai intii, am sa va amintesc ca avati in Bucuresti un aiurit, pe care l-am cunoscut personal. Intotdeauna mi-a fost simpatic, pentru simplul motiv ca nu a fost niciodata rau. Numai gura de el, probabil ca se viseaza canalie si nu-i reuseste. Pe vremuri era poreclit „balamuc 2”. Numarul 1 era Nicusor. Astia doi s-au inteles perfect, atit de perfect ca #2 era singurul caruia i se permitea sa-l cotonogeasca pe #1. Se cafteau ca chiorii. Dupa ce oboseau, uitau, ca si cum nimic nu s-a intimplat. Am descoperit pe Internet o declaratie a lui Serghei, cum ca el a cunoscut-o pe fiica lui Patilinet, ba chiar ca a fost cu ea la scoala. Nostim. Este vorba de Liceul Televiziunii, Serghei n-a iesit din Caragiale. Nicusor era la Televiziune pentru ca astia doi faceau ravagii la Caragiale. Am citit si chestii despre Patilinet, nu ma asteptam la perfectiune. Dar probabil ca nu este necesara sau cine se ocupa de treburile astea o face cu gindul la ceaiul de duminica. Interesant este ca Patilinet a venit de la Sibiu. Cind s- a stabilit in Bucuresti a facut-o la citeva case de mine – adica stiu cind a venit. La fel, Maia cind a venit la Televiziune, in clasa cu mine, nu o cunosteau nici cei veniti de la Caragiale. Despre tragedia ei, din respect pentru ea, nu voi vorbi, dar nu este ceea ce se scrie si nici ce-si imagineaza Serghei. La fel, despre Pirvulescu, un oltean de origine, care nu le face nici o cinste, fiind un criminal notoriu. La fel cum se intimpla astazi, hotul baga la pirnaie pe hot, si in timpul Congresului, ticalosul il acuza pe ticalos. Intotdeauna bataliile s-au dat si se vor da pentru putere intre cei de la putere. Ceilalti pot sa-si ia o sticla de bere si sa comenteze. Eventual in timpul alegerilor sa fie manipulati pentru o parte sau alta. Dintre cei de jos sunt unii care prin felul lor de a fi, incep a avea priza la public. Motiv pentru care spuneam: liderii nu se aleg ci se auto-impun. Liderul popular este periculos pentru oricare din cei de sus, de la putere. Oricind pot acapara majoritatea electoratului. Deci trebuie eliminati, sau pusi de o parte. Ionica a fost trimis la Canal sa contribuie la lucrari, el nu era supraveghetor, dar era supravegheat. Pe vremea aceea era maior. A avut o prietena la medicina care la un moment dat, fara motiv, a rupt-o cu el. El si naiv si indragostit lulea, nu se putea discuta cu el. Moldoveanca lui fetita tare desteapta, si-a sacrificat dragostea de dragul lui. Daca eu n-am putut sa-l apar (n-am putut sa-mi apar propriul tata), ce pretentii de la moldoveanca. A facut practic tot ce i-a stat in putinta. Limitele sunt limite de netrecut. Basescu intelege mai bine despre ce vorbesc. Cert este ca o tiganca din serviciile armatei, a reusit sa-i cada cu tronc lui Ionica. A fost ultima data cind ne-am caftit, nu ca chiorii dar destul de bine. Era vrajit, farmecele probabil ca sunt chestii reale. Auzisem cindva de picaturi de singe de ciclu pus in cafea, cica e mai puternic de nu stiu ce pus sub perna. Aiureli. La fel in alte carti se spune ca unul care este serios si concentrat pe un subiect este mai usor sa fie hipnotizat decit altul care umbla hai-hui fluierind. Asta cel putin are treaba cu neuronii, deci pare a fi mai „palpabila”. A venit o vreme, cind Ionica imi spune ca si-a facut o garda personala, schimburi de cite patru zi si noapte. Flacai unul si unul. Naivul imi vorbea de fata cu nevasta-sa, tiganca, de care m-am lamurit prea tirziu ca era securista. Dar i-am spus: daca n-ai de ce te teme, n-ai nevoie de garda. Eu eram dupa primul accident. Intre patru ochi, l-am implorat sa vina cu mine. Am avut al doilea accident, aproape fatal. Ionica nu stia ca are „arici” pe el. Cam doi ani mai tirziu, eram in Tehnion si primesc un telefon de la mama: Ionica este foarte bolnav. Am lasat balta tot si am venit in Bucuresti. Dentista ii pusese radium in plomba. Cind l-am vazut, era optimist, nimeni nu stia nimic, nici eu. Prin semne i-am sugerat sa vina cu mine, in vizita. Idiotul: tara are nevoie de mine. Si eu m-am inrolat din aceleasi motive, uneori suntem patrioti alteori suntem idioti. Kuhne, am mai vorbit de el, pune mare pret pe puterea de viata, adica se referea la vointa de a trai – un factor hotaritor in procesul de vindecare. Acupunctura, deasemenea, pe calea sistemului nervos intareste aceasta vointa. Reflexologia, extremitatile corpului (talpa, si palma cu dosul palmei) acopera tot continutul corpului. Se poate invinge tot incetul cu incetul. Ma uitam pe niste poze si vedeam si inima, si falcile, si piciorul. Vitamina C naturala este chiar mai buna de cit calciul. Asiaticii astia ne-au depasit de mult si in curind nici n-o sa-i mai vedem, pentru ca nu v-om mai fi.

   Răspunde
    
   1. cornel
    Ianuarie 10, 2014 la ora 20:59

    Am citit ieri mesajul dumneavoastra. Acum va raspund. Cred ca sunteti intr-o eroare. Eu nu am detinut si nu detin vreo functie in politica. Nu sunt inscris in nici un partid politic. Deasemenea nu candidez la vreo functie din politica. Sunt un simplu cetatean roman care comenteaza ceea ce se intampla pe scena politica si in economia romaneasca si incerc sa ajut cu un sfat sau o parere pe cei care guverneaza Romania. La fel mai comentez pe blog si unele stiri din plan international. Am pretentia ca ideile si principiile pe care eu le-am scris pe aici pe blog sunt de valoare iar o parte din ele dupa cum s-a si vazut au fost puse in aplicare de cei care guverneaza Romania si au fost un succes in economie pana acum. Nu imi asum nici un merit. Meritul este al celor aflati la guvernare care atunci cand au vazut/citit o idee buna au luat decizia sa o ia in considerare si sa o puna in aplicare. Dupa parerea mea nu conteaza culoare politica a celor care guverneaza Romania ci doar buna lor credinta in guvernarea tarii.

    Răspunde
     
    1. care va
     Ianuarie 13, 2014 la ora 08:18

     Imi cer scuze, am incercat sa va fiu de folos cu altceva cind am citit: „am fost lovit cu o UNDA care imi provoaca durere de inima”, dar si introducerea a fost cam lunga si probabil interpretarea gresita.

     Răspunde
      
 • dan onofrei
  Ianuarie 8, 2014 la ora 19:02

  Doamnelor si domnilor -sa speram ca virgula copilul nostru simpatic MOise Guran n-o fi emigrat in trecerea dintre ani pe undeva prin Noua Zeelanda ???!!!!Nu stiu daca televiziunea publica mai gaseste inlicuitor asa de repede:Cred ca tre sa scotoceasca toata Oltenia !!DEsi dinsul e acu mai mult bucurestean decit Olteaa:Si de fapt Drobeta nu prea este Oltenia e ceva de confluenta BAnat Oltenia cum e Focsaniul intre Moldvaskaya si VAlahia.SAu galatenii sint cam si moldoveni(cumnatii mei la GAlati vorbesc toti cu accent moldovinesc desi sint greci iar sotia plecata de acolo de copila la studii in Bucuresti vorbeste romana ca bucuresteanca get beget ) si valahi iar vecinii lor Brailenii as zice valahi majoritar ca si Buzoienii.Vorbesc nu istoric ci ca mentalitate si vorba Aceste regionalisme sint minunate la orice limba ,chiar fac parte din marea comoara a noastra ,a Europipienilor .

  Răspunde
   
  1. un turist
   Ianuarie 8, 2014 la ora 21:36

   De ani si ani cadeti in hau
   Nimic nu va mai merge
   Rusine sa va fie-n veac
   Ca v-ati tradat strabunii
   De parca n-ati fi pui de dac
   Ci rude-ati fi cu hunii
   Lasati pe-ai vostri guvernanti
   Sa va inece-n zmoala
   Sa fiti doar simpli figuranti
   In tara voastra goala…..
   Mihai Eminescu.

   Răspunde
    
 • unu analfabetul
  Ianuarie 8, 2014 la ora 18:18

  NU va suparati, dar care sunt opozantii regimului azi in Romania? L-a injurat pe Basescu, am scris si mesaje si nu sunt la puscarie. Daca va referiti la NASTASE, isi merita puscaria din plin, pentru tot ce a facut psd si NAstase la GAlati.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 8, 2014 la ora 19:34

   Stimate domn nu sinmt ruda cu domnul NAstase da ce sinteti atit de pornit impootriva dinsului:Inteleg ca este un politician social democrat ,mare patriot si cum am vazut cu muloti ani in urma la Televiziunea tVR International un mare specialist in drept international.Cu siguranta ca o fi facut si ceva nazbitii da ce sa mai zicem noi germanii despre mult prea marele nostru cancelar Helmut KOhl care a vaut si dinsul greselile dinsului:DAr sa vedem numai greselile in fata unui om care are meritul de a fi reunificat tara germana ???Ar fi prea primitiv (balcanjc -primitiv )si netolerant pentru noi germanii care din traditie sintem ff.toleranti desi altii ne considera altfel( e dreptul dinsilor ).Eu personal fara nici un interes ,mi se rupe pe ropmaneste zis piscotul ca sa folosec ma scuzati un jargon de CArtier muncitoresc bucuretean unde m-am vagabondit ca si copchil ,dar nu vad decit razbunari politice in aceste actiuni si un razboi politic pentru putere :E drept cine intra in politica si la asa un nivel trebuie sa isi asume riscul.Cred ,fara sa fiu in cunostintade cauza si jurist ,ci üpur populist comentator ,dar cred ca intradevar omul a gresit.Agresi este omenserte <_Am facut un liceu si numai 1 an de limba latina in clasa a 9-a prin 66 dar parca era o vorba de la filozofii romani -erare umanum est..DAr ma intreb a fost singurul de dupa 89???CA mai toti au fost stricati -sigur sint si exceptii si oameni integri total, dar la nivele mari cam greu de crezut??????.E intradevar pacat ca oaemni politici la asa un nivel isi pierd ratiunea dar demulte ori sistemul politic ii impüinge la asa ceva:Nu cred intr-o politica curata fara suste …in intreaga istortie si nici intr-un sitem politic:Aduceti-va aminte de asa zisii comunsiti veniti dupa 45 in Romania cu inflacararea ideii toti sintem egali (da de unde si organul ala ,important la noi la masculi si nu e la fel la toti1!!)ce mai erau disnii frati cu toata clasa muncitioare si taranimea .secera si ciocanelu: LA fel ca si fratii lor capitalistii astia la nivel de obuze grele ca au avut si au spate financiar.Vreau sa zic unde dai si unde crapa.Ati gasit un tap ispasitor si va usurati:DAca credeti ca asta va duce un metru mai departe va inselati:Intotdeauna in istorie o nedtreptate a fost inlocuita cu o alta:Culmea ,de multe ori mai nedreapta decit precedenta:Exemple sint in istorie.

   Răspunde
    
  2. care va
   Ianuarie 9, 2014 la ora 06:51

   Dl. Unu analfabetul, opozantul se opune unui fapt care nu-i convine. Daca nu-mi convine ce face regimul, ma opun sau ma las dus de ape. Stiiati ca in zodia pestilor sunt desenati doi pesti: prima jumatate a lunii sunt pesti care se opun curentului, iar cealalta jumatate a lunii corespunde pestilor care depun icrele unde se nimereste. Primii (ca pastravul) se inmultesc mai mult (sunt mai putini rapitori in amonte) dar ajung obositi si cam mor sau sunt pescuiti de ursi, iar ceilalti se inmultesc mai putin dar totusi au noroc si mai ramin citiva de prasila. Socrul meu era dintrastia – un baiat minunat, pacat ca era rapidist. Apropo de puscarie, este o vorba: „nu zi hop pina nu treci pirleazul”. Eu n-am retinut ca l-ati injurat, ba din contra, i-ati dat o sansa. Deci ati scapat, v-ati spalat pacatele in fata lui. Bramvus. Dar oricum, cit timp nu-i stati in cale, sunteti bun. Treaba este ca se pot face o droaie de speculatii dar si intelegeri de ultima ora. Daca Nastase ofera ceva si iese cu majoritate? Corect cred eu, problema sa-r pune altfel. Cei de sus sa se casapeasca intre ei, nici unul nu merita sa mai apara pe prima pagina. Poate nici Nastase, desi pare a fi cel mai luminat la munte. Cind se rupe coada la ciocan, ce faceti? Aruncati ciocanul sau schimbati coada? Eu as alege raul cel mai putin rau. Nastase n-a omorit. Dar s-o luam altfel. Orice candidat are un numar mic de sustinatori cu interese mari si un numar mai mare cu interese mai mici si inca un grupulet de manipulati gratis (fraierii). Treaba se joaca pe puncte, ultimele puncte sunt cele mai scumpe, dar si de mai putina incredere. Dvs. ca cetatean va pasionati de jocul asta? Daca da, sunteti parte intr-unul din grupulete, pentru ca toti interesatii se stiu deja, listele sunt facute – au plecat la cumparaturi deja. Nu, nu sunteti – va doare sufletul de Galati. Sunteti un cinstit amarit. Toti cei ca dvs, toti fraierii sunteti majoritatea. Impreuna ii invingeti pe toti interesatii oricui, ba chiar si pe ei toti la un loc. Sunteti acolo in tara, ginditi acest aspect si vorbim mai tirziu. Sa nu uit, cu totii trebuie sa stiti ce vreti – asta este cel mai important, sa stiti ce cereti.

   Răspunde
    
 • care va
  Ianuarie 8, 2014 la ora 17:18

  In administrarea aspectelor social-economice in interiorul unei tari, politica nu-si are locul. Mai mult, intr-o globalizare internationala, politica, existenta partidelor apere ca o frinare a evolutiei normale, naturale a vietii. In contextul strict al Romaniei de astazi, cu relatiile externe pe care le are, consider ca avem nevoie de politica externa. Cele ce urmeaza, merita a fi intelese ca factori vitali pentru viata romaneasca in cadrul proceselor social-economice (si as adauga pentru inceput, si politice) internationale ce sunt in desfasurare curenta.
  Partidul Socialist exista de mult timp in Marea Britanie, la Londra. Cristalizarea principiilor lui, necesitatea socialismului in lume apare ca o solutie tot mai mult, in ultimii ani, pe fondul esecului capitalismului de a satisface un nivel de viata civilizat, normal celor ce muncesc. „The Socialist Party is an organization of equals. There is no leader and there are no folowers. […] We are solely concerned with building a movement of socialists for socialism. We are not a reformist party with a programme of policies to patch up capitalism” – nu se va imbunatati capitalismul, va fi dat la o parte si se va ridica o societate noua. „Democratic control should speak for itself” – nu se construieste o democratie, se va naste in mod natural. Acest partid este legal in Anglia si a cistigat in lume tot mai multi adepti ai globalizarii socialiste. Inainte sa aflu de existenta acestui partid, eram orientat sa cred intr-un sistem economic inchis pentru refacerea economica a Romaniei, asa cum cred ca va amintiti. Ei considera ca este mai normal ca intreaga lume sa inceapa a se dezvolta ca un tot – globalizare socialista. „There will be no buying and selling, as moneywill have been abolished and will not be necessary in a world of free access.” Deci nu avem nevoie de politica si nici de finante, stiinta economica va fi mult simplificata, va deveni pe intelesul tuturor, fiind doar un sprijin in administrarea procesului productiv.
  Franta si Germania au fost deja spionate de America, nu de frica lor ci pentru a fi gasite brese in sistemul lor economic care ar putea fi folosite in refacerea economica a Americii. Anglia a pierdut o banca vitala pentru economia ei care avea rolul de sustinere a micilor si mijlociilor comercianti, in competitia cu marile concerne de distribuire de marfuri. Canada s-a aparat ferm, nemodificindusi sistemul economic in favoarea americanilor si deci in detrimentul propriu. Inainte de acest context nefavorabil, in America, adeptii socialismului global au inceput a fi persecutati. In America de astazi este o miscare populara activa in directia unei lumi noi. A fost un inceput de a canaliza ura contra emigrantilor, resimtita la un moment dat si in Europa. Fara efect scontat – nastere de fenomene violente, care pot fi manipulate usor. Acuma se bate saua pe discriminare rasiala, este vorba de populatia americana-africana. Doar un exemplu: parintii au cerut ajutor (caldura in casa, somaj), a venit politia si le-a impuscat fiul in casa – ca perturba linistea publica (relatarea cazurilor sunt imbracate sub diverse forme). Somajul a crescut (nu se mai vorbeste de rata somajului) dar se pune problema in congres a unui suport pe termen lung al ajutorului de somaj – de ce nu al refacerii si al dezvoltarii economice? Obama tot ce declara: „nu am crezut ca cineva sa prefere ajutorul de somaj in locul unui loc de munca de care sa fie mindru”. Recent somerii au inceput sa ceara sprijinul statului la incalzirea locuintelor – virtejul Polului Nord face ravagii in America. Ieri au murit de frig 16 persoane in casele lor. Peste 8000 de zboruri au fost anulate. Caile ferate inzapezite sunt impracticabile. Statele Unite, mai ales cele din sud, nu sunt pregatite pentru asa ceva. Virtejul polar s-a extins deja pina in Florida si Texas – astia nu stiu ce-i aia zapada si au -20C, -35C.
  Nu se scoate un cuvintel despre ce cauze stiintifice posibile ar putea genera asa o surpriza. Stiintific nu este de acceptat sa te ocupi numai de efect si sa suferi fara a remedia cel putin cauza. Initial s-a vorbit de un virtej vertical, sustinut in continuare de canadieni. Americanii au trecut la ideia unui virtej orizontal: aerul rece vine peste Pacific si se intoarce peste Atlantic. Adica ce este in Canada (temperaturi de maximum -20C si zapada sub 20cm – normal pe aici) nu are legatura cu ce este in America. Aici probabil ca au dreptate, doar ca virtejul este totusi vertical (demonstrat de canadieni) si probabil foarte bine controlat, adica selectiv. Subiect tabu, cum sa recunosti ca altul este mai tare si nici nu poti demonstra ceva. Nici eu nu pot demonstra ceva, dar imi permit sa banuiesc ca tehnic este posibil.
  Saptamina trecuta, un cetatean american detinut in Pakistan, cerea televizat ajutorul lui Obama pentru a fi repatriat. N-am auzit de solutionare, desi (in mod special specific) este vorba de un national evreu (aia cu banii). De fapt nici un multibilionar american nu se misca de pe saltae. Ieri auzim de un detinut american, de origine coreeana detinut in Coreea de Nord (nu se vorbeste care este acuzatia, probabil provocator) pe care sora lui si-l vrea inapoi tefar. Tipul a fost jucator de basket si fosti colegi de-ai lui de la NBA (toti americani-africani) au trimis o delegatie la presedintele Coreei de Nord, care i-a primit, oficial si cu tot respectul (un membru al delegatiei, Dani Rodman, a si cintat in fata presedintelui). Aceasta vizita s-a intors ca o „aparare a dictatorului” si o acuzatie la adresa administratiei americane. Sunt in Statele Unite, deja peste 100,000 de sustinatori ai repatrierilor cetatenilor americani. Asta implica, se pare niste concesii americane (in politica lor externa) care contravin cu respectarea dreptului cetateanului. De drone de supraveghere, de puscarii pline, de controlul armelor, de proteste in strada am mai pomenit si veti auzi la televizor tot timpul. Rodman a amenintat: „Oneday this dor will be open”.
  Pe mine de fapt ma intereseaza Romania. Ce treaba are globalizarea socialista si alte marafeturi internationale? Si nu am spus nici pis despre chinezi sau … rusi. Primii or fi prea prietenosi iar ceilalti prea dusmanosi. Asa o fi sau poate chiar asa este. Dar nu ma intereseaza de loc. Ceea ce vreau este ca nici un strain sa nu se aciuiasca in Romania – toata lumea face la fel. Fiecare popor sa-si rezolve singur problemele interne. Fara partide politice, lucru care ar netezi drumul spre cooperare externa cu noua lume care va veni. Pentru ca va veni, este pe venitelea. Probabil ca Coreea de Nord doreste sa fie recunoscuta, proces care poate va implica reunificarea ei – ceea ce este legitim. De ce Germania da si Coreea nu? Or veni si alte reunificari sau retrocedari de teritorii in lume. Insulele Malvine, de exemplu, si de ce nu Republica Moldova?
  Urmarind si intelegind mai bine ce se petrece acuma in lume, romanii pot decide mai in cunostiinta de cauza mersul social-economic al Romanieipe plan intern. Fireste monarhia nu-si are locul, si sigur o republica prezidentiala efectiva, ca metoda administrativa este ce se cere. Nu am pomenit nimic despre putere – nimeni nu trebuie sa o aibe intr-o lume libera. Asa cum am mai spus: daca poporul isi ia puterea, nu va avea nevoie de ia nici el si nici conducatorul ales. Incepa sa miroasa a democratie… „naturala” sau ecologica cum ar spune unii. Si nu este rau.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 8, 2014 la ora 20:11

   Stimate Sandu du CAnada -e prea transant in comenatriul dvs……. -fireste monarhia nu isi are locul..etc etc…ISi are locul orice numai sa le mearga odata bine:SA fie adica un popor multumit ca sint tare incrincenati de viata dura zilnica cum vezi si din discutii uneori:Problema este ca manarhia este un model depasit istoric chiar daca functioneaza in multe tari europeene:Acolo au avut continuitate:LA sarmaan Romanica din pacat cu bolsevicii care au distrus monarhia, tara a picat in neantul in care se afla si azi.DAr vremea e trecuta si tara tre sa priveasca focusat doar in viitor adica o republica parlamentara cu parlamentari capabili profesional ,mai mputin burtosi(Eu i-as pune la joging in fiece zi multi sint asa grasi ca mor de infarct!!!)si incoruptibili(pe cit posibil prin partile esentiale) care sa nu isi vada (NUMAI) interese de familie ci ale obstei(MAJORITAR):Greu tare de realizat la Romanica se pare in practica dar nu numai :Toate tzaril de rasarit lasate in sant petse noapte de fostul bloc decolaborare economica de la CAER cu putin sprijin west traiesc drama.IAr prezidentul poaste in viitor o mdomkana PREZIDENTA -eu nu pot sa votez ca sint strain dar as miza pe doamna Ecaterina Andronescu femeie familisita si mare profesoara sa nu se bage decit ca figura care prezita statul in extrerior dupa modelul german:SA arate deci tara frumos la extern.,clar si sa impaciuisaca partidele la probleme de multe ori spinoase .Dezbinarea nu a fost buna la acea tara si asa mincata de toti din toate partile.O doamna ,o femeie care a fost si mama ca sa nu mai spunem ca dinsa ca rector al POlitehnicii a fost mai mult decit o simpla mama a propriului copil deci o femkeie linisteste intotdeauna spiritele ce sa o mai lungim este licoare pentru suflete ranite.Uite la noi la germani cu donna cancelar Merkel:CAre le are si dinsa pe ale dinsii uite acu nu a fost cuminte si si-a rupt piciorul la ski ,asta ne ,lipsea dar se mai in timpla;Insa este o femeie care a reusit e sa unifice cai si la noi sint probleme IMENSE si grele mai ales cu conversia totala si ireversibila la energia verde iar acum de curind a reusit marea coalitie care mai si scirtie (si pirtiie)dar inaintam nu batem pasul pe loc si sa ne bagam reciproc in puscarii.

   Răspunde
    
   1. care va
    Ianuarie 9, 2014 la ora 03:36

    Danut, daca Mihaita nu mai intra in discutie, si fara sa fiu transant, dar Raducu daca ar fi aratat ceva care sa merite atentie n-as fi fost cu nimic contra sa candideze la o prezidentiala activa (nu cred deloc in semiprezidentialele astea). Intelegi? Dar asa, fara partid, sa ia tot guvernul pe mina lui – daca ar citi ce scriu aici, s-ar speria.
    Draga Danut, vezi cum ma faci tu pe mine sa fiu rau? Pai tu stii cine-i Ecaterina Andronescu? Este lacramioara Abramburica, gagica care l-a cocolosit pe Remus Pricopie, de care am serioase indoieli ca n-ar fi „cirtita”. Stii ce sfaturi da? „I-as indemna pe tineri sa intre in politica, dar i-as indemna sa aiba o experienta profesionala care le poate da autoritatea si greutatea cuvantului. Acest lucru iti da si o detasare care te face sa ai curaj in politica. Daca se intampla ceva intr-un moment cu cariera ta politica, nu ramai descoperit.” – pai gagica din activitate didactica n-a iesit. Pai profii mei de peste tot au lucrat nene, vorbeai cu ei si ii si vedeai pe santiere, in galerii, la sonda. Ea da sfaturi din astea, pai asta este IPOCRIZIE. Sa-ti mai spun ca a facut 4 ani specializari la Lyon si la Londra si nu da si ea in CV un titlu de ce fel de specializari nu pune – hai ca in Internet, nu scrii pentru fisnete ce mare chimista esti, dar in CV se scrie exact si in detaliu ce ai facut. Tu ai vazut CV al gagicii? A facut … specializari!!! Bine ca a terminat cu oxidari si si-a mai luat si doctoratul tot in oxidari, si mai departe studii. Daca vad un asemenea CV nici nu ma mai intereseaza ce a publicat – sa nu poti pune doua vorbe ce ai studiat. Nu-mi clampanesc gura, treaba este aeriana. Fii atent aici: „prin asemenea masuri aruncam tara in haos si o stiu ca om serios pe Ecaterina Andronescu” sau „In campania electorala nu stiam deficitul bugetar..”Mai Danut cu chestii de astea mamoase nu conduci o tara, o distrugi. Uite la Clintaneasa, au dat-o republicanii pe fata ca a ordonat asasinarea ambasadorului si ea continua sa se afiseze ca si cum nici usturoi n-a mincat. Pai Merkel…te rog sa ma scuzi..

    Răspunde
     
  2. dan onofrei
   Ianuarie 8, 2014 la ora 21:26

   IAr la noi SAndu CAnadianu -aici linga FRankfurt e cimpul verde ca in toamana si o zapusealasi toti aui gripa!!!:PArca vad ca o sa avdem ger ca anul trecut cu zapada la final de martie.Blestem de clima globala dezechilibrata ;nu ne mai facem bine asta e clar.Nu-i nimic fabricam camionae de mare tonjaj ca sa facem cu ele un sirag intreg CONTI)NUU bara la bara din NOrdul Europipiei -diagonal nord- sud Germania si mai departe pina la MArea Neagra; HAlalallllB Ravo noua iteligenti foc in sec 21 ;Si tu ma certai deunazi ca sint ceferist si de aia tin cu o cauza pierduta transportul ecologic 99 % pe CALEA FERATA.Cind am timp postez pe canalul meu Youtube un mic clip facut in septembrie trecut la trecerea la NAdlac la intoarcere spre casa :Asa ca s avezi si sa nu crezi mastodontii secolului ,apocalipsa in venire:Asta apropo de ger iN AMerica ta:

   Răspunde
    
   1. care va
    Ianuarie 9, 2014 la ora 03:59

    Danut, si seful meu din Creta, banuia asa ceva, dar acuma ca vorbesti de zapuseala in nordul Germaniei (in Berlin nu era decit mai mohorit), ma bagi la idei. Numai romanilor le-as fi sugerat o barcuta pneumatica si un colac de salvare la primavara. Nici nu mai stiu daca au sa mai aiba nevoie de irigatii. In orice caz, daca strada pe care stai este in panta, la primavara parcheaza mai la deal.

    Răspunde
     
  3. VictorL
   Ianuarie 8, 2014 la ora 23:43

   @SanduCu.Banca la care te referi si pe care au cumparat-o americanii nu e importanta in UK.E un Fel de UCECOM care era pe la noi si are si un lant de magazine alimentare,nu mai ieftine la pret dar mai mici si pitite prin toate cotloanele,deci pot fi aproape de casa pentru multi.
   Partidul Laburist este cel care este recunoscut a fi unul al mucitorilor.Alaturi de cel Conservator sunt principalele partide si ca numar de membri si cam mereu in opozitie unul fata de altul.Mai sunt si altele multe si marunte dar nu cred ca asta nou Socialist este altceva decit a fost al lui Mosley pe vremuri.Ala era sustinut de Comintern.Asta de cine o fi?

   Răspunde
    
   1. care va
    Ianuarie 9, 2014 la ora 05:38

    Draga VictorL, ce ne-a invatat Moise mereu? Ca sa mearga economia tarii mai bine, una din cai este sa fie sprijinite afacerile mici si mijlocii. Ele se fac ciorchine pe linga marile companii si suporta flexibil dezvoltarea si mentinerea lor. Vorbea de dezvoltare pe orizontala si pe verticala. Citeva locuri de munca aici, alte citeva dincolo si toata lumea va fi multumita. Asa-i si cu englezii astia, aveau initial citeva co-operative si lucratori lor erau jacmaniti de proprietarii de magazine. Si atunci, in 1872 s-au strins meseriasii in Partidul Mincii (Labour Party) si si-au facut banca lor – The Co-operative Bank, care i-a sprijinit sa-si deschida propriile magazine pentru propriile produse. Dealungul timpului – 142 de ani – aceasta banca a fost considerata „etica”. Nu jacmanea, oferea co-operatorilor imprumuturi ieftine si stiu eu ce alte servicii. Cu criza asta, au cazut si alte bastioane, daramite o banca care nici nu iera hrapareata. Ca sa se salveze, s-a dus pe Bursa si a fost halita, de americani. Nu stiu cine ca nu se spune. Cert este ca acuma, noii proprietari vor schimba regulile, care nu vor mai avantaja micii producatori si vinzatori, va fi interesata sa faca profit pe seama lor, adica sa-i rada. Profiturile bancii vor incepe sa fie directionate cu predilectie spre dotari scumpe dar care sa eficientizeze productia. Asta inseamna implicit salarii mai mici si preturi mai mari. La fel cum au murit toate MMI-urile romanesti. Deci ce a fost bun si bine-mersi 142 de ani, s-a dus dracu. Eu nu mai stiu cu ce se ocupa UCECOM, dar astia vindeau tot felul de treburi care erau folosite in marile industrii – zic si eu bobine, scule, ma rog. Acuma marile companii vor trebui sa-si creeze propriile departamente pentru ce nu mai au de unde procura. Adica este un angrenaj economic care va incerca sa se schimbe. Noii proprietari vor fi interesati numai de profit, pina cind, probabil in scurt timp, n-o sa mai aiba de unde si se va profila ca o banca obisnuita. Cine avea nevoie de asta? Acesta este motivul pentru care am scris: „Anglia a pierdut o banca vitala pentru economia ei care avea rolul de sustinere a micilor si mijlociilor comercianti, in competitia cu marile concerne de distribuire de marfuri.” M-am extins asa de mult ca sa realizezi de ce nu merg micile afaceri in Romania – nu au o banca a lor. Vine un derbedeu de capitalist si distruge o treaba frumoasa. Iti imaginezi citi someri au sa iasa de aici? Marile companii ca sa-si acopere investitiile pentru noile departamente, citi oameni vor da afara? Banaca asta afost vitala, altfel nu o dadeau la ziar.
    Partidul Socialist, asta, nu are nici o legatura cu Kominternul sau cu laburistii sau conservatorii de care vorbesti. Nici nu exista in Rusia, desi a fost infiintat in 1904. Este un partid care se va intinde la nivel de GLOB. In 2002 avea sucursale – pentru ca ii spune Partid dar de fapt este o ORGANIZATIE, nu participa la alegeri, nu are lider si nici subordonati, cu totii sunt egali,.obiectivul lor este sa adune toata populatia globului sub principiile socialiste – in Australia, Canada, India, Noua Zeelanda, Ukraina, Statele Unite, Bermuda, Danemarka, Gambia, Kenya, Namibia, Norvegia, Elvetia, Uganda, Zimbabwe. Ii sprijina puternic pe americani acuma. Nu m-as mira sa aiba sucursala si in Romania. Nu este interzisa pentru ca este un business (asa este inregistrata) – afacerea este sa stringa adepti. Inchipuieti ca 75 % din populatia Romaniei vor fi adepti, ce se va intimpla? Nu trebuie sa crezi cind este sufficient sa intelegi. Si sa stii la virsta mea nu vind brasoave, chiar daca imi plac covrigii de Brasov, cred ca se mai fac si acuma. La Poiana eram lesinat dupa papanasi, si cei prajiti si cei fierti. Luam cite 4 portii (8 papanasi). Plateam dublu numai sa mi-I puie deoparte. Noroc ca nu stiu strainii toate bunatatile din Romania.

    Răspunde
     
    1. VictorL
     Ianuarie 9, 2014 la ora 08:00

     @Sanducu.UCCOM era uniunea micilor meseriasi la noi.Cei care lucrau de capul lor dar obligati sa se bage in cooperative…
     Despre socialistii aia zic doar ca noua nu ne trebuie,indiferent ca sunt partid sau secta…Sa fie la americani acolo.

     Răspunde
      
     1. care va
      Ianuarie 9, 2014 la ora 21:49

      Victoras, ai observat ca esti singurul de pe acest blog care se considera reprezentantul poporului? Incearca deacum in colo sa vorbesti in numele tau sau da-ne si noua lista celor care te sustin, ca sa stim si noi o treaba.

       
 • unu analfabetul
  Ianuarie 8, 2014 la ora 13:29

  Cine mai stie ceva de MOISE GURAN, mai traieste? Sau este prin spital, sau mai rau?
  PARCA……….. este cam lung concediu, sper doar sa ma insel, pentru ca avem nevoie de oameni ca el.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 17:32

   Parca spunea ca se intoarce pe 13.

   Răspunde
    
 • unu analfabetul
  Ianuarie 8, 2014 la ora 13:22

  NU VA MAI CERTATI, adevarul este ca noi poporul trebuie sa punem piciorul in prag si nu 10000, cateva milioane. Daca vrem ca in tara asta sa ne fie respectate drepturile, trebuie sa luam atitudine, sa ne aparam drepturile si glia, patata de sangele strabunilor, fie ca au murit sub STEFAN CEL MARE, fie sub TUDOR VLADIMIRESCU, fie sub ALEXANDRU IOAN CUZA, CAROL, FERDINAND, MIHAI .
  TREBUIE SA APARAM ROMANIA CU ORICE PRET, CHIAR CU VIATA

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 8, 2014 la ora 13:09

  Ai dreptate DAN ONOFREI, dar acum sunt magazinele pline, dar bate vantul in buzunare, pntreu ca unii mananca cu 10 guri, iar altii cu jumate.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 8, 2014 la ora 12:58

  Toate televiziunile au facut raiting pe PUNGESTI, iar la PRO tv, doua zile nu a dat nici macar o stire.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 8, 2014 la ora 12:57

  @Cornel, nu te supara, dar ce a facut opinia publica sau presa? A oprit presa si opinia publica amnistia? Eu nu cred, daca nu era raspunsul ferm al AMBASADEI AMERICANE si UE, acuma erau liberi toti puscariasiiiiiiiiii si viitori puscariasi.Asa ca sa nu ne mai c…….m pe noi ca miroase. Ce a spus opinia publica si presa cu Chevrom, de ce nu s-au oprit?
  De ce la Rosia MOntana se duc demersuri in continuare, cu toate ca presa si opinia publica sunt contra?
  NU NE MAI AMAGIM CU 2000 de oameni in strada.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 17:39

   Aveti dreptate pina la un punct: opinia publica s-a facut ca face ceva. Motiv pentru care tind sa-i dau dreptate lui dl. Cornel.

   Răspunde
    
  2. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 17:49

   …si pentru ca vorbim de puscariasi, in America puscariile sunt pline de borfasi dar si de oponenti ai regimului. In Romania, borfasii ii baga la pirnaie pe borfasii oponenti – nu este corect pina la capat. Nu-i asa?

   Răspunde
    
 • Cris
  Ianuarie 8, 2014 la ora 07:52

  REDUCEREA URGENTA A TVA LA MANCARE LA

  CEL MULT 10%

  E inacceptabil ca o tara cu venituri absolut africane, precum Romania, sa aiba un asemenea TVA la mancare. Peste 90% din alimentele disponibile sunt de PROASTA CALITATE, procesate, pline de E=uri si chimicale, au un pret baban si TVA 24% calculat la acest pret.

  E atac criminal la buzunar si la sanatatea populatiei.

  Iesiti in strada!!!

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 17:58

   …si stiti unde aveti dreptatea cea mai mare? Toata cercetarea pentru chimicalele adaugate in alimente sau in timpul procesului de productie, au fost deja achitate din fondurile destinate armatei sau spatiului cosmic (ca majoritatea cercetarilor, produse care pe urma sunt introduse in circuitul public pentru ciubuc), fonduri care oricum sunt sustinute de la buget.

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 8, 2014 la ora 01:52 Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 18:55

   Da, dl. Cornel, am deschis site-ul si am urmarit un pic inceputul. Imi cer scuze ca nu l-am urmarit pina la capat – am inteles care este tema, am vazut cit de tinar este istoricul (deci vorbeste din ce a invatat sau ce i s-a dat sa invete)si in plus ca am trait cam mult. Nu spun ca nu sunt adevaruri. Nici ca nu s-au facut nedreptati. Si mai ales, nimeni nu poate garanta astazi ca asemenea lucruri nu se repeta – o pusca nu poate fi folosita decit ca sa omori, conteaza numai cine o tine si cine este la capatul celalalt. In general sunt omoriti sau inchisi oponentii puterii, in toate timpurile. Sa va mai spun ca eu dupa cele scrise pe blog sunt considerat (si sper ca nu de toti) un comunist care vrea sa schimbe bunul mers al lucrurilor?
   Sa va amintesc cite ceva:
   = legionarii, stim cu totii ca au fost niste hitleristi de nationalitate, in general romana. Au macelarit ca in codru, si inainte sa vina comunistii si dupa. Acuma numai de comunisti se vorbeste, de astialalti nimic – este corect? Deasemenea comunistii au „iertat” multi legionari (parca astazi politiile nu fac intelegeri cu borfasi ca sa-i prinda pe capi?) care i-au turnat pe ai lor si au continuat aceiasi ura legionara sub acoperire – cadre didactice din facultatea mea.
   = multi soldati care au urmarit oponenti ai regimului, executau ordinul (fara a fi securisti sau comunisti) si au murit – ei n-au avut parinti, n-au avut familii, nu i-a plins nimeni? Unde se arata asta? De unde stiu eu ca cel pe care ii plingem astazi nu a fost cu adevarat antisocial (indiferent de politica, un criminal, un hot – nu afirm ca asa este), sunt obligat sa iau de bun ce mi se pune in farfurie? Sa o faca cine este in clasa I-a.
   = sunt multe lucruri care nu pot fi dovedite, sunt multe lucruri care sunt afirmate de martori oculari si crezute sau considerate selectiv, functie de interesul momentului. Asa a fost in toate timpurile – inchizitia a avut adepti si oponenti, nu-i asa?
   Stiu ca am mai discutat despre cauza si efect. Sa cauti vinovatul si sa-l pedepsesti (legea nu este si mai mult nu se aplica intotdeauna in spiritul dreptatii universale – oare exista asa ceva?) este moral sau etic, deci un lucru pozitiv. Ce este negativ, este ca nu poti fi niciodata sigur de cit de corect ai fost, in mod special cind hotul condamna pe hot. Nu inseamna timp pierdut? Crima singulara sau de masa (in fata lui Dumnezeu este aceiasi, nu poti impusca de doua ori pe nimeni) trebuie sanctionata … dinte pentru dinte, ca lege universala, indiferent de ceea ce spune lumea civilizata – cine ucide nu este civilizat, deci trebuie tratat ca atare, in orice conditii, in orice situatie. Cind esti in razboi nu iesti criminal esti militar. Cind esti mercenar, sau ataci pe altul in tara lui, ma intelegeti?, atunci esti criminal de pus la zid. Un detaliu: stiti cu ce se ocupa un securist cind pleaca in misiune peste granita? De spionaj se ocupa altii care omoara in aparare – este rau/crima, dar nu acesta a fost scopul lor. Cind spun securist, intelegeti orice serviciu secret, intelegeti persoane culte si educate in diferite domenii. Deci, ce face securistul in strainatate? Licideaza oponentii regimului, multi care fac rau regimului (nu stim daca este bine sau rau, si chiar ca nu conteaza), dar sunt si multi care au reusit sa scape de regim si vor doar sa-si vada de viata lor. Securistul ala care lichideaza dusmanii regimului (trecut) merita sa fie PRESEDINTE, chiar si al unui regim nou? In continuarea temei cu puscariasii de care va vorbea dl. unu analfabetul: amnistia impiedicata de ambasade, este un fapt pozitiv sau negativ? Nici eu nu stiu, dar stie cineva? In orice caz, un strain care influenteaza treburile interne al unei tari nu este o chestie sanatoasa – miine acelasi strain ne va spune ca mititeii nu sunt buni, pentru ca sa-si vinda caltabosul lui. Cum apare interventia strainului cind sprijina un regulator de conturi din trecut pe care il poate santaja si manipula cu tacerea – tacerea fiind generala, pentru ca toata lumea stie. Chiar si dvs va puteti imagina destul de exact adevarul. In Spania a fost bagat la inchisoare un mecanic loial firmei, numai pentru ca tot UE a tacut, stiind ca banii proveniti din schimbarea sistemului de srecuritate a fost folosit in alegeri. Cine a platit pentru coruptie? Cine a acoperit cu demnitate magaria? Cine a platit cu viata in urma accidentului? De fapt unde este dreptatea? Unde sunt democratia si libertatea? Atunci nu are dreptate Partidul Socialist di londra care spune: democratia trebuie sa se dezvolte natural, nu o poate aduce sau instala nimeni. Toate notiunile astea exista intr-o societate sanatoasa – aici este cauza la care trebuie sa ajungem, daca putem si mai ales daca vrem. Eu nu sunt politicean si nici cu acest text nu am facut politica. Am vorbit numai despre umanitate.

   Răspunde
    
 • cornel
  Ianuarie 8, 2014 la ora 01:25

  Pentru SanduCu:
  http://www.tvrplus.ro//editie-ceausescu-si-poporul-170823
  niste aspecte importante ale regimului comunist condus de Nicolae Ceausescu. Aceste aspecte s-au regasit in majoritatea regimurilor comuniste din lume si nu cred ca cineva intreg la cap care a trecut prin asa ceva, a scapat de comunism isi mai doreste inca o data revenire la asa ceva.
  Democratia e mai scumpa decat o dictatura dar pretul asta merita platit, parerea mea.
  Atitudinea opiniei publice e cea mai importanta intr-o democratie pentru ca astfel se poate pune stop derapajelor care sunt CORUPTIA, ABUZURILE facute de persoane sau institutii publice (vezi aici : oameni politici, primari, prefecti, politisti, judecatori, procurori, etc) si EVAZIUNEA FISCALA la nivel mare protejata politic. Presa si televiziunea are un rol important in acest sens si poate face ceea ce nici o institutie a statului nu e capabila la un moment dat datorita cumetriilor cladite in timp si pe spaga, mita sau „atentii” pentru ca exista acel fenomen de „conservare” al acestor legaturi care sunt mai puternice decat orice forta interna din acele institutii ale statului.

  Răspunde
   
  1. cornel
   Ianuarie 8, 2014 la ora 01:33

   Aceasta forta benefica intregii societati si tuturor cetatenilor care e atitudinea opiniei publice si a presei si televiziunii, exprimata liber si fara nici o ingradire, este/a fost redusa la tacere in toate regimurile comuniste si/sau dictatoriale.

   Răspunde
    
   1. care va
    Ianuarie 8, 2014 la ora 17:27

    Ca o gluma: SS pe baza de CC sau Societate Socialista pe baza comunismului si capitalismului.

    Răspunde
     
  2. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 17:23

   Toatal deacord. Numai o remarca: o masina stricata o reciclezi, folosesti ce este bun de folosit. La fel si capitalismul.

   Răspunde
    
   1. cornel
    Ianuarie 8, 2014 la ora 19:58

    De acord cu dumneavoastra.

    Răspunde
     
 • cornel
  Ianuarie 7, 2014 la ora 21:28

  http://www.zf.ro/zf-24/capitalizare-pentru-mediul-de-afaceri-neimpozitarea-profitului-reinvestit-11865032
  Din pacate nici consilierii ministrului de finante si nici ministrul de finante din Romania, cred eu, nu sunt constienti de faptul ca in Romania nu putem vorbi de o baza solida pentru investitii si pentru stimularea companiilor sa faca profit (lucrul asta depinde foarte mult de gradul de tehnologizare si eficienta al firmelor din Romania care sunt prea putin dezvoltate in comparatie cu firmele concurente din piata economica libera a UE si nu numai). O baza solida pentru a stimularea investitiilor in Romania este reducerea TVA-ului de la 24% la 19%, in prima faza iar intr-o faza ulterioara se poate lua in calcul o ala scadere a TVA-ului de la 19% la 15% (vezi aici care e TVA-ul practicat in Germania, la produsele alimentare si la produsele nealimentare). Nu trebuie sa uitam faptul ca un TVA prea mare incurajeaza evaziunea fiscala, genereaza faliment in randul firmelor care lucreaza corect intr-un mediu economic in care CORUPTIA si EVAZIUNEA FISCALA paralizeaza orice efort pentru dezvoltare si investitii pentru retehnologizare, printre altele, si sa nu uitam ca acest lucru, adica reducerea TVA-ului, poate fi o parghie importanta a guvernului Romaniei pentru a sustine dezvoltarea firmelor mici si mijlocii – adica a coloanei vertebrale a unei economii sanatoase – in contextul in care UE (adica tarile puternic industrializate din UE) se opune categoric acordarii de ajutoare de la stat pentru tehnologizare/re-tehnologizarea firmelor mici si mijlocii din Romania astfel incat aceste sa concureze cu alte firme si companii din UE cat de cat de pe picior de egalitate si astfel incat Romania sa poata sa produca si sa exporte in UE produse de calitate si la preturi competitive iar lucrul asta va duce la creare/mentinerea de locuri de munca in Romania si cresterea incasarilor la buget, sanatoasa si durabila.
  Asta e parerea mea.

  Răspunde
   
  1. Cris
   Ianuarie 8, 2014 la ora 07:51

   Un TVA de 24% la mancare nu numai ca e o tzeapa majora la buzunar, dar e aberant ca intr-o tara cu vcenituri africane, precum Romania sa ai o asemenea taxa pe consumul alimentar.

   Răspunde
    
  2. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 20:08

   Dl.Cornel, ati inceput cu „Din pacate nici consilierii ministrului de finante si nici ministrul de finante din Romania, cred eu, nu sunt constienti”; ati continuat cu: investitii, stimulare, profit, concurenta, piata libera, taxe, evaziune, coruptie, cit de cit egal, locuri de munca, buget; si ati terminat cu „sanatos si durabil”.
   De cind sunt aici pe blog, pina si eu am inceput sa stiu cite ceva despre toate astea. Dvs. stati cu mult mai bine. M-ati convins, in tot acest timp ca doriti o Romanie buna (nu pot spune exact ce inseamna pentru dvs „buna”), dar pentru ce discutam este suficient. Credeti ca aceasta este atitudinea sau calea de a ajunge la conducatori (presedinti, premieri, ministrii, consilieri, senatori, primari) „constienti”? Chiar toti sunt idioti? Serios!! Daca pina aici suntem deacord, ce credeti ca i-ar face sa functioneze cum trebuie? Precis nu „verbalitatea” fiecaruia dintre noi, oricit de mult am dori noi ca ei sa functioneze cum trebuie. Daca si aici, iarasi suntem deacord, atunci sunteti convins ca tot ce ati amintit aici este exact ce ne trebuie in primul rind? Multe dintre ele nu vor reveni la normal (cuantumuri necesare, sau chiar unele inutile chiar vor dispare fara a ne aduce nici un prejudiciu) in anumite conditii pe care cu adevarat noi, cei care de fapt nu decidem nimic (doar comentam si nu suntem auziti, si nici nimeni nu ne da un 10 macar), putem sa le schimbam? Altfel spus, putem face noi ceva util in sensul in care dorim?

   Răspunde
    
 • VictorL
  Ianuarie 7, 2014 la ora 21:03

  @SanduCu. A nimerit strimb inseamna ca nu a nimerit in pozitia corecta pe care o cerea Ceausescu.Totusi acolo lipseste un ,,nu” in propozitia ,,…nu mai avea zile multe daca NU actioneaza”.Scuze pentru greseala.
  Ca sunt legionar,fascist si ce oi mai fi e posibil dar poate aflu si eu pina la urma.Deocamdata sunt romani nascut aici din parinti fii de tarani romani.Legionari ne-a mai facut si Iliescu in ’90 cind eram in strada la Universitate.Cam stiu ce au fost legionarii dar sigur nu ma incadrez pentru ca nu sunt prea bisericos.Totusi daca Putin nu ne lasa cu paduchii lui de aici poate ne organizam si mai facem o legiune,o secta ,o asociatie sau ce naiba o iesi…
  In Romania sunt istorie atit legionarii cit si comunistii si istorie vor ramine.Acum sunt doar asociatii de infractori fara ideologie care se autointituleaza,,sociali” si ,,in folosul oamenilor”si sunt cu ochii pe bugetul Statuluila care cauta sa se conecteze si sa pozeze in oameni de afaceri,si filantropi pe deasupra.La aia a gasit Putin terenul slab ca si-au facut de cap cu Iliescu,iar acum cind ii cauta procurorii pe acasa sunt speriati.
  Cum spuneam Romania e alta si despre eroii de demult care au venit odata cu rusii chiar nu mai intereseaza pe nimeni si la fel si de legionari.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 8, 2014 la ora 20:34

   Draga Victoras, nultumesc foarte mult. Acuma sunt convins ca nu ai avut nici o intentie subversiva la adresa tatalui meu. Acuma, sa fii convins ca numai parintii tai te-au facut, nimeni altcineva nu te pot face … nimic, nici chiar eu.”dar spune clar ca vorbesti de pe pozitia..” este o forma prin care am vrut sa te fortez sa-ti definesti pozitia, nimeni nu o poate sti mai bine decit tine, iar pentru mine era important sa o stiu. Despre Putin si oricare alt strain, sa-ti mai repet? Da, nu vreau straini in romania! Romanii stiu cel mai bine ce le trebuie sa le fie cum vor ei. „Cum spuneam Romania e alta”, foarte corect si am sa mai adaug: mereu alta. Singura problema de rezolvat este sa fie asa cum vor majoritatea romanilor – chestia asta este imbatabila, dar trebuie muncit mult si in comun. Cine a spus: „incet-incet se face otelul!”

   Răspunde
    
   1. VictorL
    Ianuarie 8, 2014 la ora 23:09

    @Sanducu.Pozitiile mi le aleg de capul meu.Nu sunt inregimentat politic,economic…starea civila casatorit si azi aci miine in Focsani.
    Fac ce vreau dar siu ce fac(la fel ca in reclama la prezervative)…
    Nu am nimic subversiv si doar discutam ce s-a intimplat, la un moment dat si contextul istoric, acum stiut,dar la vremea respectiva poate nu…
    Nu am zis niciodata ca Putin vine in Romania ci doar ca continua oboceiul stramosilor de a schimba lucruri in lume dupa cum crede de cuviinta,iar in cazul nostru Romania niciodata nu a dus lipsa de tradatori.
    Eu vreau straini aici chiar cred ca ar fi benefic sa vina cu bani aici sa si-i cheltuie.Nu cred ca daca vreau sa-mi iau o casa in Londra se opune cineva.La fel si daca mi-as lua teren sa dau cu sapa in Anglia.
    L-am vazut si eu pe Rodman insa zicea ca treaba lui nu e sa faca politica si ca a raspuns unei invitatii la care era vorba sa bata mingea…
    Despre cel care a intrat de curind la pirnaie spun doar ca acolo l-au trimis cinci judecatori si a fost unanimitate.Chestia cu,,tineti dusmanul sub cheie” e demult apusa la noi.De fapt la incalzire au iesit o sumedenie,fara discriminare pe criterii politice insa cum justitia are mersul ei ajunge mai tirziu la cei care au comis-o mai tirziu.

    Răspunde
     
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 16:07

  Vine trenul din GALATI,
  Plin de unguri spanzurati.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 15:25

  Haideti fratilor ce faceti, ne cumpara buzguroiii noi ce facem? Iar stam in genunchi si ne dam cu slanina la fund? ACUM nu mai inchepem razboi, ne cumpara economic, cu acte in regula ca sa nu mai mancam apoi cacat. BRAVO ROMANIA, lipseste MOISE O LUNA, MURIM DE TOT. HALAL TARA, imi este rusine cu asemenea cetateni.RUSINE, RUSINE, RUSINE.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 15:14

  Ma duc sa ascut securea, cine merge cu mine sa omoram 10 unguri?

  Răspunde
   
  1. cornel
   Ianuarie 7, 2014 la ora 21:41

   Nu e o atitudine prea radicala? Eu cred ca ungurii nu au nici o problema cu romanii ci doar unii unguri fac politica, de 2 lei, agitand apele pe teme nationaliste sau unii unguri care cred ca ei au mai multe drepturi decat romanii deoarece pun botul la politica de 2 lei promovata de UDMR sau alte partide politice nationaliste din Ungaria. Cred ca treaba asta tine in primul rand de educatie deoarece unde e lipsa de educatie e mult loc pentru manipulare ieftina.

   Răspunde
    
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 15:12

  ne cumpara ungurii tara, noi ce facem?

  Răspunde
   
  1. kRISTINA
   Ianuarie 7, 2014 la ora 16:44

   si cine le _o vinde?acum ca tocmai a crescut subventia…

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    Ianuarie 7, 2014 la ora 19:59

    buna seara si un An Nou fericit cu familia stimata doamna Kristina:Spuneam des pe blog la berbecii astia incrincenati ca tot o doamna salveaza tara aceea care nu vrea sa se potoleasca in ordine si disciplina.Vorbele dvs.inspira adevarul si linistea Germana.
    In numai citeva vorbe.

    Răspunde
     
    1. VictorL
     Ianuarie 7, 2014 la ora 21:31

     @DanOnofrei.Nene Onofrei, nu te pacali.In Romania e liniste si pace si toata lumea merge la munca,la scoala sau unde are treaba.Ce-i pe televiziuni sunt doar agarici care fac gargara pentru rating.Basescu e bine-mersi la Cotroceni si lucreaza si pe televizoare apare Ponta care ,,se lupta” cu Basescu sa-l vada Nastase ce pupil viteaz a crescut.Asta-i teatru ieftin care intr-adevar se vede de departe dar in realitate Basescu n-are treaba iar Nastase iar la pirnaie.Ponta habar nu are in creierul lui bolnav ca el ocupa acuma scaunul de Primministru si nu trebuie sa vorbeasca gura fara el.E inconstient si bolnav mintal dar pe el sunt unii care pariaza.
     Ce cred eu e ca la un moment va sari calul, daca nu a facut-o deja.In Romania daca ai vorbit mai rastit la un procuror si se interpreteaza ca nu-l lasi pe ala sa-si faca treaba faci pirnaie 3ani.Nu-i nevoie de Basescu, procurorii sunt aparati de lege.Justitia e o putere independenta si cred ca in Germania e la fel.
     Ponta nu poate apara pe nimeni,pina nu se inscrie in Baroul de Avocati.La Televizor sunt frectii iar ce face Guvernul se vede la Moise,cind ne spune ca a facut si a dres.Pina vine Moise azi Euro a fost 4,50 la BNR si se vede treaba ca a crescut.La fel si benzina…

     Răspunde
      
     1. Kristina
      Ianuarie 7, 2014 la ora 22:38

      Ierta-ti va rog interventia mea.DAR:”Justitia este o putere independenta…”ESTE VORBA DE CEA DIN ROMANIA?SCUZE..mii DE SCUZE …IMI VINE IN MINTE INVOLUNTAR O INTREBARE CATRE PRESA DIN ROMANIA:Mai aveti in arhiva gluma lui TRAIAN BASESCU:”Adriane nici nu stii ,cat de mic incepi sa fi…?”(a fost televizata intr-o campanie in care il avea drept contracandidat pe ADRIAN NASTASE).INTAMPLATOR EU II VREAU PE TOTI CONDAMNATI ,INCHISI , CU AVERILE LOR FABULOASE CONFISCATE !TOTI NE-AU FURAT VIATA,NU NUMAI UNUL !

       
     2. kRISTINA
      Ianuarie 7, 2014 la ora 22:42

      fara sa vreau am tastat gresit”ierta-ti” in loc de „iertati-mi” indrazneala…

       
     3. un turist
      Ianuarie 7, 2014 la ora 23:02

      Intradevar presa este o institutie si la noi care umfla totul pina la nu mai merge pentru a fi cumparata si TV la fel ca sa aiba cota mare. Justitia face treaba buna ce se vede ca si un fost presedinte German nu este scutit de urmarire ca si in Romania. Un singur lucru este pe dos fata de Romania. Acum un an sau mai bine pretul la Diesel era intre 1,52-1,60 si benzina 1,68-1,80 Iar in prezent pretul la diesel este de 1,36-1,42 si la benzina 1,45-1,60 care nu este un lucru rau si ar trebui facut si in Romania.

       
     4. VictorL
      Ianuarie 7, 2014 la ora 23:04

      @Kristina.Da eu imi aduc aminte…Dar asta nu inseamna nimic si oricum nu e pe tapet doar Nastase.Nastase doar a fost transformat in paravan dupa care s-au ascuns multi.Deocamdata nici un procuror sau judecator nu s-a plins ca a fost sunat de Basescu sau de cineva din partea Presedentiei desi au fost descoperiti si condamnati si judecatori care erau clar in slujba politicienilor corupti.Nu are importanta partidul ci faptele si probele aduse in fata judecatorilor.Afara de asta au fost si achitari si nici la alea Basescu nu a comentat in nici un fel.
      De partea cealalta,incercari de a supune justitia sunt zilnice din partea parlamentarilor corupti si a sponsorilor lor din administratiile locale,judetene…din mas-media,dar inca nu se poate spune ca s-a reusit,deocamdata.Sunt insa suspiciuni asupra unor instante,ca spre exemplu cea de la Sectorul unu al capitalei.

       
     5. VictorL
      Ianuarie 7, 2014 la ora 23:16

      UnTurist.In UK pretul la benzina se schimba zilnic in functie de pretul petrolului.Probabil in Germania sau alte tari e la fel.La noi sunt doar 3 mari companii producatoare de produse petroliere si la modul neoficial au facut cartel si toate scumpesc benzina dupa cum au interese.OMV-Pertrom da tonul si imediat toti ceilalti fac la fel dar scumpirile nu urmeaza pretul petrolului.Spre exemplu acum am inteles ca petrolul a scazut la vreo 80 de dolari pe baril.La noi nu s-a ieftinit benzina ci a crescut dar in acelasi timp Guvernul a modificat schema de calcul la accize.De data asta Guvernul este vinovat de scumpiri.

       
     6. care va
      Ianuarie 8, 2014 la ora 20:47

      D-na. Kristina (si inteleg ca sunteti aceiasi persoana cu kRISTINA), ati indraznit foarte corect, iar confiscarea inapoi la buget este solutia ideala.

       
     7. dan onofrei
      Ianuarie 8, 2014 la ora 21:11

      @VictorL-nu imi fac ginduri cu voi Victoras ,e clar ca pentru multi e greu asa e peste tot mai ales cu noi pensionarii(Iti spun deja din primele zile de rentier german -pensionari la noi sint doar functionarii de stat) DAr si aici daca esti sanatos si voios adica pozitivist esti pe WIN-WIN :Deci raminetri pozitivi ,dom prezidente al tau si asa se pensioneaza dinsul are deja pina peste cap ca so fost comandir de marina (Apropo am si un nepot al unui frate mai mare al sotiei din Galati .A terminat marina coemrcoala la CONSTANTA PRIN 90 SI CEVA cinde incet incet NAvromul era din ce in ce mai subtire SI ACUM ESTE COMANDANT SECUND PE NAVE la HAppag Loyd ,desi are numai 40 de ani e jumate vreme cu vase transconatiner de la China la Rotterdam si apoi acasa la sotie_O viata dura,mai deosebita dar cumva si frumoasa:Sintem mindri de el,este un copil f.cuminte e rusinos ca o fata Alexandrel :Asa cu marinarii vostri dar sincer puteti fi mindri de tineret f capabil daca este educat si scolit PAcat ca situatia e cum e si vor pleaca prea multi(cindva este o limita a pragului durerii) in straiuatate ,sa sti ca aici SAndu CAnadianu bietui are dreptate va dati cu dreptu in stingu pierzindu-va msiv poüpulatia tinara:Nu e asa primitiv !!! cum o comentezi tu deunazi ca e bine asa ,sa plece si sa se intoarca fericiti o data pe an sa se distreze la MANELE (asa AI COMENTAT !!!!) in sat:Cu asta nu va faceti industrie si viitor stabil in tara:Omul face totul in orice tara stabil si bine organizata nu un chaos organizat pe clanuri capusate :DAr e din nou teorie:Am vazuit pe net la postul B1TV prezidentul vostru ca va face agriculturaca rentier(sau dinsul e pensionar ca a lucrat la stat ca functionar de fapt nu in industrie decit ca marinar) :E de felicitatat sa avaem credinta ca multi romani il vor urma in exemplu:Cel putin cei tineri care au studiat agronomia sa fie subventioinati de stat sa isi faca ferme in cooperatie:Ar fi un cistig imens pentru intreaga economie!!!!IMENS cu litere mari!!!!.Agricultura am mai repetat-o de zeci de ori pe blog este de mare viitor in lume,mai ales cea ecologica cu mare spana la cistig :Am mai spus pe blog , pui taiat crescut conventional costa pina la 8 Euro iar unul crescut ecologic si 20 EURO si inca nu crescut ca gaina in curtea taranului in Romanica ci ceva hibrid conventional -ecolologic:ACUM de sarbatori sotia a facut iepuras cu masline-pe eticheta scria ecololgic crescut pe pamint deci nu la cusca cu zecile.Am dat pe el transat la o greutatea de cca 1,5 Kg.un pret de 19,99 Euro si inca a fost ieftin acum de sarbatori importadin Franta si cumparat din reteaua mare nu de la fermier taran: :Este in viitor AURUL CEL MAI PUR!!!°Nu 99,9999% ci pur 100%:Cine pricepe a pris de mult trenul viitorului si al banului bine investit.Si nici macar nu au nevoie de mult capital ci de dorinta de munca si de cooperare in intovarasiri asa zisele cooperative cum, functioneaza in west de decenii dupa razbel.Si cum au functionat aproape perfect si superprofesionist fostele CAP-uri si GAS-uri pe care le-ati devasta voi toti dupa 89 peste noapte sau mai toti romanii de la tara(ia ba Gheorghe si tu o vaca ca eu am luat doi taurasi!!!):LA un ordin a nu stiou cui, caru-i imbecil inconstient ,cred securitatea romana in ura in neputinta ei dupa ce a dus tara in sant cu marele stejar:DAti cu jaful ba ca acu sinteti liberi e totul al vostrU ca sintem liberi sa facem jaf!!!Halalalll!!aici ii dau dreptate lui unu anaöfabetulo cu jos ciocoii:DAr ati avut probabil ordin din aafra sa faceti jaf.ca sa va faceti singuri si decius PILAFF!!!Daca tu zici ca e bine inseamna ca e bine si e extrtem de bine deci sinteti fericiti dar din toate comentariile nu prea simtr asta:Sineti un popolo dificillo de aceea foarte cu succes in strainatate unde va CONDUC altii.

       
    2. kRISTINA
     Ianuarie 8, 2014 la ora 15:46

     La multi ani!si multa sanatate si dv.,bucurii si tihna va doresc!De curand a venit in vizita la noi un prieten stabilit de ceva timp in Danemarca.Eu il tot ispiteam intr_o discutie:”…eh,cum e?ai strans ceva bani din curierat pe acolo(E un fel de postas)?te_ai adaptat cu limba?iti e greu cu danezele,am auzit ca fac mult sport si sunt inalte?..”LA CARE SOTUL MEU INTERVINE AUTORITAR IN DISCUTIE:”Tu aici cum te simti?nu tot printre straini?romana se vorbeste doar la buletinele de stiri ,adunat cam 2h/zi…”Am ras ,cu toate ca discutia devenise un pic crispata…

     Răspunde
      
     1. care va
      Ianuarie 8, 2014 la ora 21:01

      Vorbele sotului dvs. sunt foarte semnificative. Si eu am simtit o anume stinghereala, care nu mi se datora mie – eram foarte bucuros sa revad locuri si chiar schimbari in bine. Pacat ca nu am aflat cum s-a descurcat „danezul”. Despre daneze, doamna, sa stiti ca statisticile (neoficiale) par a arata ca in nord sunt cam multe, iar in sud (la Mediterana) sunt exact ce trebuie.

       
 • kRISTINA
  Ianuarie 7, 2014 la ora 11:53

  Back to business?When?Last event (Adrian Nastase) is very hard…

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 10:16

  Un parinte creste doi frati, frumosi si harnici. INtr-o zi parintele moare si le lasa mostenire cate o casa la fiecare si in fiecare curte era cate un mar falnic. pe langa toate astea le lasa si mancare, bautura, bani, tot ce doreau.
  Primul fecior se apuca de mancat baut, distractii ir copacul il lasa neingrijit.
  Al doilea fecior, se apuca sa ingijeasca si copacul, mai usor cu petrecerile, mai usor cu mancarea, mai usor cu betiile, un pic mai cumpatat, dar isi ajuta si fratele, ii ingijeste copacul.
  Dupa 3 ani, al doilea frate se imbolnaveste, iar primul petrecea in continu.Dupa un timp isi revine si se ocupa numai de copacul lui, pentru ca nu mai poate si de copacul fratelui.
  Dupa vreo 10 ani, primul frate vine in vizita la al doilea frate si vede copacul falnic care era in gradina reprosandu-i fratelui ca de al lui nu a avut grija.
  Dupa alti 20 de ani al doilea frate se duce la primul frate, casa era vai de mama vei, gradina in paragina si pomul ofilit. Il intreaba pe primul frate, dar de ce nu ai avut grija de pom? Pai daca am avut de toate nu mai aveam nevoie de el.
  Dupa 40 de ani, amandoi erau batrani si primul frate vine la primul si il intreaba daca are ceva de mancare? Erau amandoi batrani si nu mai puteau. Primul frate nu mai avea bani si ii cere celui de al doilea niste bani imprumut, iese in gradina si vede marul frumos, plin de mere.
  Mai frate dar ai avut grija de el, fratele ii raspunde ca da.
  Nu-mi da-i si mie niste mere? Da, cum sa nu fratele meu drag.
  Ajuns acasa primul frate se imbolnaveste, neavand ce manca isi aduce aminte de merele fratelui. Le mananca se vindeca, iar noaptea se duce la fratele sau si ii curma viata.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 7, 2014 la ora 12:03

   Un fel de Baltagul.

   Răspunde
    
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 10:04

  Pana nu vom pune piciorul in prag si sa venim cu un sistem legislativ corect, in care dupa fapta si rasplata, nu vom avansa niciodata.

  Răspunde
   
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 10:03

  Pierderile inregistrate de APA CANAL GALATI sunt jumatate din consumul anual. Cum este posibil? INtrebat directorul acestei institutii raspunde ca pierderile sunt mari pentru ca se spala instalatiile. Care instalatii? De ce sa speli conducta de apa cand prin ea curge apa? Cum se pot fura banii in Romania?

  Răspunde
   
  1. Cris
   Ianuarie 7, 2014 la ora 11:24

   Se spala bani sau instalatiile de sifonat bani ale partidului stat si de acolo rezulta diferenta.

   Nu va mai minunati ca sunteti furati zi de zi. Iesiti in strada!

   Răspunde
    
  2. care va
   Ianuarie 7, 2014 la ora 12:10

   Nu stiu cum este cu conductele de apa, dar in fiecare toamna la noi suntem avertizati pentru o anumita zi ca va veni apa ruginita, cit fac ei curatenia conductei, si sa o lasam sa curga pina se limpezeste. Apa uneori este cam calcaroasa si se depune piatra, dar mai pot fi si depuneri rezultate din chimicalele folosite in statiile de tratare si purificare.

   Răspunde
    
 • unu analfabetul
  Ianuarie 7, 2014 la ora 09:59

  Vino la GALATI sa vezi ca apa este 6 lei/mc.
  Apa luata de priza Dunarii, proprietatea indianului, Adica arcelor mittal, la mia de metri cubi se plateste 40 de lei la apele romane, iar la braila tot din Dunare luata apa este 10 lei mia de metri cubi.
  De ce le Galati este de 4 ori mai scumpa?

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Ianuarie 7, 2014 la ora 20:52

   stimate domn -am trait inceputul anilor 80 la GAlati,orasul sotiei de nastere .Apa era ieftina ca deh ,avea atunci balta peste pina s-a terminat dar apa era mizerabila, clorificata de nu o puteai bea si apoi cu resrictii multe in anii 80(o stringeam in cada ca sa avem macar la, WC la bloc ca se oprea mai mereu-halal confort la etajul 8 -Mazepa 2 bloc proprietate nu luat per carnet membru PCR ca mai toti clasa mincatoare )).:E drept la PIsica cind mergeam cu rudele si pretinii la pescuit faceam borsul de psete cu apa diN Dunare si era si mai ieftina.In toata lumea la ora actuala datorita exploziei costurilor la enertgie si aferente costul apei potabile s-a ridicat exploziv.Aici in Germania diferentele sint destul de mari de la comuna la comuna dupa cum reussete fiecare sa se gospodareasca :Aici in costul apei consumate se oglindesc si costurile de canal pentru epurarea apei care este extrem de importanta datorita bUNOR LEGI diabolice la apade canal care freintra in ciorcuitul normal (fiecare uzina de epurare are un tipar in acvariu si apa care parassete uzzina de epurare trece prin acel acvariu unde traiste tiparul care etse f.sensibil la calitatea capei epurate si emite in permaneta semnale electrice in raport cu confortul sau care este strins legat de calitatea apei epurate:Acele semnale sint apoi receptatea si valorificate de aparatura de masura care trage semnal de alarma in caz nedorit dar eventula necesar de corectiem üprin oxigeanatre suplimentara sau chimicalizare ;Asa de exemplu in comnuna in care locuiesc avem cheltuieli mai mici la apa caci acum 22 de ani in comun acord cu primarul comunei am fost hotariti toti locuitorii proprietari sa platim jumatate din mica uzina de epurare care este acum a noastra,a comunei adica a tuturor (tutulor zicea cineva cindva )cetatenilor (Sintem 4000 in total):Deci cealalta jumatate a fost finantata atunci de regimul federal local Hessen de unde apartinem iar noi toti am luat un credit pe duarata de 15 ani pe care l-am platit in tot acel timp prin taxe foarte ridicate la canal si apa:DAr dupa acei ani mica uzina este a noastra ,a tiuturoor ca in comunism dfesi va asigur sintem toti CAPITALISTI GERMANI indirjiti Ne-o intretinem singuri vraeu sazic cu baietii niostrio dela gospodarirea comunala care sint platiti tot din impotzitelece le platim noi in majoritate (deci nu sintem comunisti Dumnezeu sa ne fereasca dar actionam in COMUN adica la comunne)si asa avem costuri mai mici la apadecit cei din Frankfurt a. MAin sau Darmstadt sau Offenbach .Deci unde-i unul nu-i putere ,unde ne-am pus toti ne-am rezolvat-o .Singuri .Fara POnta ;Bbasescu ;Ceausescu etc…adica cu initiativa u8nui primar bun si buna intelegere intre toti locuitorii comunei ,ca daca unul trage hais si altul cea ajungem ca actula IN Romanica la blocaj unde va dati in cap unul la altul si urlati dupa revolutii:O sa le faceti si pe acelea ca altadata si o sa vina alatii acolo sus si tot aceia neschimbati o sa ramineti :E ceva se pare defect in gene,sa imi fie bine numai mie vecinul sa ii moara capra :Adica nu aveti spirit de comun decit cind va calareste un dictator ca CEasca care va face pe toti egali(sase baba egali !!!!):Si asta nu se poate ca lumea e formata din indivizi cu aptitudini complet diferite.Ajungem iar la Stalin si poporul rus libertatea ne-au adus Ura ura si la gara cu drapele multe si pancarde cu lozinci -cinstea noastra si mindria …Honeker si RDG-ia asadefilaun in RDG ca dvs .cu CEasca .sau Dej. :DA e drept si TAchimurii la cozi interminabile in vremile ce dvs le laudati atita;MI-ar fi un pic de rusine,macar un pic .:Am trait la GAlati in anii 80 cind muncitoarele de la Abatorulde linga Siret furau carnea si o sacundeau la pasarica in chilotiede cdama /(( romnanii spunj la acel loc caldut cuz blanita intre piciaorew ) ca sa o vinda la negrú la cetatenii urbei care se saturase-ra de urzici si loboda da nici din aia nu mai era in piata:Aveai bani si sugeai degetul uitindu-te la mizeria de gaze OTRAVITIOARE aruncate in atmosferra de acel mult cintat combinat cerul era NEGRU-ROSU :HAi sa fim seriosi nu am timp acum am un Termin revin miine seara cu siderurgia matale..la GAlati si nu numai si9m iN Germania avem aceasi problemskaya ne-au papat de mulot chinezii

   Răspunde
    
 • Constantin
  Ianuarie 7, 2014 la ora 07:04

  Despre dumnealui este vorba?
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Stoica
  Dupa cum am spus celor care nu cred in niciun Dumnezeu (pentru ca cei care cred stiu ca functioneaza justitia divina), exista o lege a compensatiei universale care face ca fiecare sa primeasca in functie de ceea ce da si ceea ce merita. Este un subiect asupra caruia este jenant sa insistati. De altfel, pentru noi crestinii si astazi este sarbatoare, este Sf. Ioan si cred ca am schimbat suficiente mesaje in legatura cu tema propusa de dumneavoastra. Am suferit suficient de pe urma criminalilor comunisti incat sa fi invatat sa-i iertam, convinsi fiind ca Dumnezeu le va rasplati candva faptele; atat lor, cat si familiilor lor alaturi de care s-au bucurat de privilegii.

  Răspunde
   
  1. care va
   Ianuarie 7, 2014 la ora 13:12

   Da el este tatal meu, este bine ca cineva mai revede din cind in cind ce se publica. Ultima oara era inca incomplet. Nici acuma nu este complet si mai are si o greseala – tata a fost cu Tudor Vladimirescu. Si poate ca incercati sa cititi complet. Ati omis: „În 1932, Guvernul român a impus o serie de măsuri nepopulare pentru a face față marii crize economice, începută în 1929. Cea mai importantă măsură a fost introducerea „Curbelor de sacrificiu“, prin care întreprinderile industriale au suspendat indemnizația de chirie și „alocația de scumpete“, ceea ce a provocat reducerea salariilor muncitorilor cu aproximativ 25%. Scânteia finală care a declanșat revoltele a fost momentul 20 ianuarie 1933 când, la Atelierele CFR Grivița din București, administrația a anunțat că plata salariilor se va face numai daca lucrătorii vor prezenta dovada achitării impozitelor pe ultimii trei ani.
   Când s-a declanșat greva muncitorilor curățitori de la fabrica „Saturn”, din cauza scăderii salariilor, grupul comunist din unitate a lansat un apel la solidaritate. Conflictul de muncă de la Atelierele Grivița a fost organizat de sindicat și a pornit ca o „grevă demonstrativă”.
   Exact mie nu este de loc cazul sa-mi explicati ce este „comunismul”, eu nu l-am invatat din carti, nici inainte de ’89 si nici dupa. Daca credeti ca este careva in lume capabil sa-si riste viata pentru un mercedez sau o vila in „Primaverii”, spuneti-mi si mie, ca-l maninc. Vorbiti de comunism si habar nu aveti ce-i aia. Nici macar Marx n-a vorbit de comunism. In literatura de astazi se „introduce” ca Marx ar fi asimilat socialismul cu comunismul – o alta timpenie. Daca ati fi dat atentie, mai de mult pe blog am precizat: comunismul a fost creat de Lenii, este teoria lui care sa explice introducerea dictaturii ca necesitate de a scurta perioada de tranzitie. De la teorie si pina la practica este cale lunga, si pina sa moara deja il luase si pe el apa puterii, iar Stalin … nu si-a mai batut capul nici cu comunismul si nici cu socialismul. De fapt habar n-a avut ce-i aia socialism. Si inainte, eram aiuriti, dar acuma v-au aiurit de tot. Parerea mea este ca va meritati capitalismul. O singura data in discutiile cu el am facut-o, si am mers pina la a-i spune ceva de genul: „pentru asta ai luptat?” A fost deprimat, nu mi-a raspuns nimic. Eu stiu ce inseamna sa fii in lupta, nu a murit nimeni linga mine dar am vazut morti, am vazut sfirtecati si schiloditi – mult mai tirziu, cind tata nu mai era si atunci mi-a parut rau pina si pentru ca am indraznit sa-i pun aceasta intrebare. Nu am nici o remuscare sa va spun SAVA FIE RUSINE CA VORBITI FARA SA STITI CE SPUNETI!!! Generalizari ca acestea ii privesc pe gogomanii care s-au pripasit la urma. Habar nu aveti de Garda Veche, habar nu aveti de Garda Noua. Va credeti destept, dar desteptii nu vorbesc fara sa stie sau cel putin stiu sa-si muste limba dupa ce au spus o timpenie. Ma luati pe mine cu Dumnezeu? Habar nu aveti ce cere Dumnezeu de la oameni! Nu sunteti cu nimic mai bun decit cei pe care ii injurati, vii meritati. Mai cititi ce scrieti, poate va mai desteptati:
   “ De fapt, „foştii demnitari”, după ce au asasinat şi au condamnat ei înşişi în numele „politicii clasei proletare” au ajuns să fie asasinaţi şi condamnaţi la rândul lor din motive politice.”
   „şi pe părinţii celor care se plâng că şi-au pierdut privilegiile”
   Nici macar de propagandist nu sunteti bun. Aia cel putin ramin in lozincile lor si gata. RUSINE sa va fie!! Rusine!!! Tara se duce de ripa si vine unul ca dvs sa-l ponegreasca pe tata care a varsat singe pentru bucata asta de pamint. Poate ca daca el n-ar fi fost, nici dvs n-ati fi existat – va omorau legionarii sau mosierii sau regele, ambii parinti. Va dispretuiesc!!!

   Răspunde
    
   1. VictorL
    Ianuarie 7, 2014 la ora 14:42

    @Sanducu.Nu e cazul sa te superi.noi ne simtim bine asa in capitalism si chiar nu vrem sa primim stimulente de la Putin.
    Am mai scris ca unde s-a inselat Marx a fost faptul ca patronii si muncitorii sunt in aceiasi barca si vislesc impreuna sa iasa la mal.Lenin era un terorist si in afara de faptul ca a rostit cuvintul comunism a fost si sponsorizat de nemti pentru a distruge rusia.Totul a plecat de la faptul ca frate-sau si gasca lui au pus bombe la Leningrad si au fost condamnati la moarte de regimul tarist.
    Stalin in afara de faptul ca a trait cu una din colaboratoarele lui Lenin din Elvetia,ma refer la Ludmila Stal,de la care si-a luat si numele si care era mai batrina cu 6ani ca el,se pare ca l-a ajutat putin si sa treaca in mausoleu mai devreme,cu ceva otrava.Nu avea treaba cu comunism,socialism,internationalism,sau cum vrei sa-i spui decit cind ii sponsoriza pe aia de la Comintern sa bage prostii in cap la oameni.El era un mafiot din caucaz care percepea taxa de protectie de la companiile straine venite sa extraga titei din zona.Cum ziceam,Al Capone la casa alba si cu gindul sa puna laba pe toata Europa.In cazul lui Osip nu doar Europa era targhet ca sponsoriza si in America Partidul Comunist ca pe toate celelalte din Europa.Sindicatele de la Chicago au pus si ele botul si de aia avem acuma 1Mai.
    Cine a crezut gogorita si s-a inrolat pentru Spania a facut-o pe riscul lui si pe banii Cominternului nu pentru Romania.
    In Romania ne-am ales cu eroi de felul asta veniti odata cu armata rusa de ocupatie dupa tradarea ofiterilor care au deschis Poarta Iasiului pe 20 august noaptea si dupa tradarea lui Mihaita din 23august.Cum scriam,doar unul a fost roman.
    Acum daca tot au pus laba pe tara nu a fost suficient…A trebuit sa fie distrusa toata natia romana si s-a inceput cu cei mai destepti,ca prostii,ca si acum,pun botul la vrajeala cu comunismul,egalitate sociala,bla bla bla…Ne-am construit Canalul,Balta Brailei,lagare,inchisori…
    Unde a nimerit strimb,tatal dumitale,a fost cind Ceausescu a inteles ca nu mai avea zile multe daca actioneaza.Scapase odata cu Dej dintr-un accident aviatic,cind rusii le-au vinat avionul cu care zburau in China si l-a mai vazut si pe Dej mort inainte de termen,doar pentru ca li se paruse ca tarile socialiste sunt toate prietene intre ele fara binecuvintare de la Kremlin.
    Odata lamurita problema tot ce avea legatura cu Moscova Ceausescu a trecut pe linie moarta sau la reciclare ca ultima sansa.Cine nu a inteles si a fost prins a disparut.A scapat totusi Pacepa si altii care s-au spart pe urma.Patilinet mi se pare ca pe la Istambul a ramas,rece.
    Acum ni se baga in cap ca Ceausescu era national-comunist…Alta gogorita sau tot aia sucita cu fata la Soare.Era roman si si-a aparat fundul dar tot un pui de terorist cominternist a fost si crescut de Dej,cu o tita de la el si una de la taica-sau lui Iliescu in lagar la Tirgu Jiu.
    Odata cu evadarea si cu plimbarea pe la Vilcea ne-am mai ales cu un sir de eroi despre care stii probabil.
    Revenind la ce a mai fost…Plimbarile la China nu placeau rusilor dar placeau chinezilor si americanilor;asa ca Ceasca s-a ales cu fundul aparat de americani si s-a umflat arpacasul in el visindu-se miezul Europei.I-a si reusit lucrarea si chiar si cea cu Orientul Mijlociu pina au inceput moscovitii sa-i vineze prietenii pe acolo si in ’78 l-au scos pe Pacepa din conserva si l-au dat sa-l inghita americanii,cu gogorite cu tot.
    De la asta s-a inchis in carapace ca si-a dat seama ca fraierii au pus botul fara sa priceapa ca bateriile lui Pacepa erau rusesti si nu necesita reincarcare.Sunt garantate pe viata de Ivan…
    Acuma noi ca in ’89 am mai pus odata botul si ne-am pricopsit iar cu papusi (parca Matrioshka se chiama)a fost de cursa scurta ca, vezi Doamne,Ceausescu i-a blestemat.In ’92 s-a ales praful si de gasca de la Moscova si au trebuit sa se reorganizeze.A venit Putin cu matura si din praf vrea iar sa faca rahat si sa dea si la altii sa manince.Cum noi nu ducem lipsa de autisti,ne-am si trezit ca bate iar Crivatul cu miros statut de la Kremlin si autistii casca ciocul neinvitati,doar,doar ii va lasa pe ei primii Putin sa fure,ce mai e pe aici de ciordeala.Nu tin cont ca intre timp noi am stat la coada sa intram in rindul lumii,basca banii de bilet…
    Sa stii ca nu suntem la nici o rascruce.Suntem bine asa,insa unii chiar au pacatuit si acuma dau cu subsemnatul…Pentru atita lucru sa nu crezi ca dam cu Romania de gard.

    Răspunde
     
    1. care va
     Ianuarie 7, 2014 la ora 16:40

     @VictorL, despre “Nu e cazul sa te superi”, suna cam “oricum murea”, nu sunt in stare sa-ti multumesc pentru asta. Cu “Cine a crezut gogorita si s-a inrolat pentru Spania a facut-o pe riscul lui”, ai bataia scurta si din trecut (ai un exemplu cu Grivita cit de bine o duceau romanii pe atunci si sunt convins ca si atunci erau unii ca tine care se bucurau ca le este bine), dar asa-I a facut-o pe riscul lui si nu pentru banii Cominternului cum zici ci pentru Romania cum pot intelege cei care stiu cum functioneaza globalizarea sociala in lume si au acces la ce se intimpla chiar acuma in Anglia si America. Dar inteleg ca faci parte din categoria care va striga dupa ajutor cind ceilalti vor fi déjà in groalpa, adica tu mai ai inca resurse pe care altii ar dori sa le aibe. Este doar o chestier de timp. Istoria se repeta (din pacate), nimic nu se invata pentru de pastrat se pastreaza doar cancanul.
     Cu asta “Unde a nimerit strimb,tatal dumitale,a fost cind Ceausescu a inteles”, nu stiu ce spui. Daca este o eroare de exprimare, te rog confirma, daca nu, completeaza.

     Răspunde
      
     1. VictorL
      Ianuarie 7, 2014 la ora 17:12

      @SanduCu.In momentul cind Dej si apoi Ceausescu au ajuns la concluzia ca trebuie sa-si faca curatenie in ograda primii expediati acasa au fost soldatii rusi.Au urmat consilierii militari si din conducerea Partidului toti evreii si romanii casatoriti cu rusoaice,ca si cei scoliti pe la Moscova.S-a format la MI UM 0110,antiKGB cu scopul de a anihila prietenia rasariteana si tuturor ,,tovarasilor”li s-a adus la cunostinta ca centrul de comanda s-a mutat la Bucuresti.
      Banuiesc ca asta a fost momentul divortului parintilor si mai apoi daca Ceausescu nu a fost multumit doar cu atit s-a mers mai departe…
      Dumnezeu sa-l ierte.
      Despre mine nu conteaza dar cred ca de acum incolo e cazul sa plece din tara si ei nu numai noi astia care nu am suferit sa ne vina unul la usa si sa se milogeasca sa-i dam bani asa ca de santaj ca el e pe functie…

       
     2. care va
      Ianuarie 7, 2014 la ora 19:37

      Ai spus „a nimerit strimb”, mi-a fost neclara expresia, cam interpretabila. Cerusem o clarificare. Poate pentru tine n-are importanta, dar pentru mine este foarte important. Este evident ca vorbim din doua directii diferite, dar spune clar ca vorbesti de pe pozitia legionarilor, sau a fascistilor sau a celor care si-au batut joc de muncitorii ceferisti. Numai asa se poate intelege ca tata n-a luptat pentru Romania. Imi raspunzi „Revenind la povestea noastra,ce nu ai inteles e ca noi romanii l-am vrut plecat sau mort pe Ceausescu dar in nici un caz nu am vrut unul pe care sa ni-l puna rusii.Din cauza asta au fost atitea victime;pentru ca unii stiau ce sa pus pe foc,altii intuiau,unii erau de acord dar altii nu.Pina la urma ce trebuia sa fie sfirsitul si un nou inceput a fost inceputul sfirsitului…” – Ce s-a intimplat in ’89 nu are nimic cu tata. Iar din asta „Despre mine nu conteaza dar cred ca de acum incolo e cazul sa plece din tara si ei nu numai noi astia care nu am suferit sa ne vina unul la usa si sa se milogeasca sa-i dam bani asa ca de santaj ca el e pe functie…” – iarasi nu se intelege nimic. Deci ce intelegi cu „a nimerit strimb”? Ai inceput cu „fara suparare” si pe urma arunci ceva fara sa mai explici.

       
  2. care va
   Ianuarie 7, 2014 la ora 13:29

   La funeralii, plosnitele pe care le-ati schimbat in ’89 abia au asteptat sa plece la friptane si vinisoare. Citi dintre ei macar au stiut ce-i aia o transee, citi dintre ei au stiut ce inseamna sa fii batut la singe, sa ti se usuce singele de camasa, sa ti-o smulga si sa toarne apa sarata – din doua in doua ore? Citi dintre ei au avut scosi dintii cu ciocanul? In ’76 deja incepuse viata sa o ia la vale si totusi am ramas la mormint cu veterani din Spania, care au salutat onorindu-l. Ei stiau ca au luptat degeaba, dar au facut-o sperind ca nu va fi asa. Lucrurile astea se pierd din cauza unora destepti ca dvs…

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase