Ora de Business: joi, 5 decembrie 2013

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro

stiri verificate
Categoria: ÎNREGISTRĂRI
Etichete:

Comentarii prin facebook

68 răspunsuri la Ora de Business: joi, 5 decembrie 2013

 • Gabriel
  Decembrie 10, 2013 la ora 17:50

  http://www.vice.com/ro/read/pe-cine-a-platit-rmgc-in-2013

  domnul Blanculescu era sigur de autostrada Pitesti-Sibiu, saptamana trecuta cand inca se viza aprobarea legii minelor la camera deputatilor. Acum nu stiu daca si-ar mai sustine previziunea cu atata infocare.

  Răspunde
   
 • mihaix
  Decembrie 10, 2013 la ora 00:45

  Moise, uite problemele reale ale Romaniei: ce ne facem, cum sa asiguram intretinerea miilor de km de autostrada din Romania. M-ar apuca rasul daca nu ar fi de plans.

  http://www.antena3.ro/politica/ingrijorarile-lui-sova-cand-romania-va-avea-sute-de-kilometri-de-autostrada-va-avea-probleme-cu-intretinerea-lor-237361.html

  Răspunde
   
  1. mihaix
   Decembrie 10, 2013 la ora 00:46

   Stiu ca noua ne place cu drobul de sare, dar chiar asa am ajuns ???

   Răspunde
    
  2. careva
   Decembrie 10, 2013 la ora 07:07

   De fapt nu spune nimic. Care sunt problemele? ..Ia te uite, cine are grija de interesul national: Institutul Aspen România şi German Marshall Fund of the US Bucharest Office/BST au lansat, luni, raportul „România 2020: Ambiţii noi, ambiţii regăsite. Dialoguri asupra interesului naţional”, la BNR

   Răspunde
    
 • Constantin
  Decembrie 9, 2013 la ora 20:47

  Daca Grupul Consultativ este o organizatie atat de puternica precum afirma dl. Blanculescu, inseamna ca puterea ei face ca guvernul sa nu o poata ignora in adoptarea politicilor sale economice. Prin urmare, „organizatia” trebuie sa fie solidara in ceea ce priveste raspunederea pentru deciziile bune, ori mai degraba nefericite adoptate de guvernul actual care-i urmeaza sfaturile (ba chiar „lucreaza direct”). Se gandeste oare dl. Blanculescu sa paraseasca „organizatia”?!

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 9, 2013 la ora 21:00

   Focus pe strict ce va intereseaza: „Spre exemplu, nimeni nu a reusit sa explice a cui a fost ideea cresterii taxelor. Si nici cum vor fi directionati catre constructia de autostrazi banii din acciza marita pe carburanti, asa cum s-a pretextat.” sau „Se gandeste oare dl. Blanculescu sa paraseasca „organizatia”?!” pare mai apetisant?

   Răspunde
    
 • Catalin ( CTL )
  Decembrie 9, 2013 la ora 20:43

  Ok, acum inteleg acum ce vroia sa spuna domnul Blanculesc cand mi-a raspuns cum ca companiile petroliere vor absorbi o parte din acciza.
  Dar in triunghul dumnealui, sunt prea multe variabile, si mai sunt variabile si pe langa el.
  Si cand sunt atatea variabile mie imi vine in minte legea lui Murphy ” Daca ceva poate sa mearga prost, va merge „.
  In fine, il invidiez pe domnul Blanculesc pentru ca se incapataneaza sa fie optimist in marea de frustrari, minciuni, hotii si incompetente.
  Il si apreciez nu doar invidiez.
  PS : chestia cu pacanelele era in acordul cu FMI ?
  Unde suntem in clasamentul privind oportunitatea deschiderii unei afaceri ? Dupa Ruwanda ? Apreciez poporul ruwandez, mai ales dupa sferintele prin care au trecut, asa ca sper sa nu se supere cineva dar in Ruwanda a fost scena unora din cele mai mari genocide din istoria moderna in 1994, la noi pe vremea aia se faimentau banci,se bateau minerii sau ce faceau, si aveam aceeasi politicieni pe care i avem acum. Ce sa inteleg ? Ca politicienii nostri au reusit sa faca mai mult rau propriei tari decat au reusit criminalii de razboi in Ruwanda ? Mie asa imi dau calculele. Mai sa fie.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 9, 2013 la ora 20:34

  Prezenta unui consilier al primului ministru in studioul TVR1 este o oportunitate care ar trebui fructificata, dupa parerea mea. De la consilieri poti afla adesea lucruri pe care nu le afli in veci de la un membru al cabinetului. Posibil chiar cu privire la politica fiscala a guvernului. Spre exemplu, nimeni nu a reusit sa explice a cui a fost ideea cresterii taxelor. Si nici cum vor fi directionati catre constructia de autostrazi banii din acciza marita pe carburanti, asa cum s-a pretextat. Comentariile de pe blogul d-lui Moise [si al emisiunii Biziday] s-ar putea referi la aceste subiecte, iar dl. Blanculescu ar putea interveni, asa cum s-a mai intamplat in trecut, si ar oferi raspunsuri si explicatii. Ei bine, nu! Dupa cateva comentarii tangentiale la subiect, se trezeste cate un coleg comentator si posteaza un text luuuung cu privire la reproducerea viermilor de matase. Domnule, am zis, lasa-l sa scrie. Omul poate nu se pricepe la altceva, iar din vanitate vrea si el sa fie citit. Apoi, cine stie?! S-o gasi vreunul pe care-l apuca amocu’ singuratatii si ca sa-i treaca, citeste la rand toate comentariile simtindu-se membru al unei comunitati. Sau, mama naibii mai stie! Printre cititori va fi fiind cineva pasionat de cresterea viermilor de matase si n-avea habar cum se reproduc, iar comentariul rspectiv deschide perspectiva unei rodnice afaceri. Dar este pacat sa fie neglijat subiectul pentru ca este o oportunitate ratata, pe de o parte, si o sursa de dezamagire pentru vizitatorii blogului care-si imaginau ca legat de Biziday si interviul d-lui Blanculescu se pot infiripa si dialoguri pe teme economice.

  Răspunde
   
  1. mihaix
   Decembrie 10, 2013 la ora 00:38

   Pai eu am auzit mai multi membri ai guvernului zicand ca nu se duc direct catre autostrazi (sau cnadnr like), ci la bugetul consolidat, si de acolo se duc catre toate, si ca bugetul va contine bani pt autostrazi, dar ca nu au legatura directa cu cat se strange, blah blah.
   Deci este f clar ca banii astia se duc la buget ca e nevoie de ei, si nu la facut autostrazi. Si e nevoie de bani la buget pt ca vin alegerile , si alde Dragnea si CJurile si aia locali zbiara ca au nevoie de bani de spagi , mici, concerte si pelerine si afaceri de partid.
   Ca la noi in romanica…..

   Răspunde
    
  2. mihaix
   Decembrie 10, 2013 la ora 00:40

   Daca se duceau intr-un cont special mai ziceam, uite domne , astia vor sa faca ceva. Asa , repet au zis-o destui oficiali, e la gramada si planul e altul….

   Răspunde
    
 • careva
  Decembrie 9, 2013 la ora 20:29

  “-Bine, dom’ Basescu, dar v-ati dat cuvantul de onoare!
  -E cuvantul meu si ma cac pe el! HÃ-HÃ-HÃ!” (strict autentic!)

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 9, 2013 la ora 20:17

  sanducu says:
  07/12/2013 at 07:03
  Nu stiu cum este treaba cu “schema vinzarilor anterioare”, dar intre lista de imobile (terenuri) din Contractul de ipoteca imobiliara si cea din Contractul de vinzare-cumparare este o diferenta cit casa de stranie. Ma astept ca obiectul contractului sa ramina acelasi.
  Mai intii una mica sa nu sperii pe nimeni: pe lista, la pct.1 avem tarla 28, parcela 34, cartea funanciara 20375, 4 ha si 2000 mp, contract de vinzare anterior 112/29 iunie 2010, fostul proprietar a fost Farjon Elena; pe lista, la pct.6 avem tarla 28, parcela 34, cartea funciara 20106, 4 ha curat, conract de vinzare anterior 1167/6 august 2009, fostul proprietar Budesteanu Dumitru. Eu nu ma pricep, dar este posibil sa existe pe aceiasi tarla doua parcele cu acelasi numar si pe cadastre diferite?
  Acuma marea surpriza. Repet, eu nu ma pricep. Pe cartea de ipoteca imobiliara apare evaluarea de 7,215,390 lei pentru pe contract de vinzare – cumparare Nr. 1344/9septembrie 2013, notar Zorila Stefania Steluta. Lista cuprinde 26 de puncte insumind 290.41 ha, cu tot dichisu: tarla, parcela, suprafata si cu contractul de vinzare – cumparare de la ultimul proprietar. Corect, zic eu.
  Pe contractul de vinzare – cumparare dintre reprezentantul vinzatorului Bertola Firamante si cumparatoarea ilustra, apare pretul vinzarii 5,844,864,26 Ron reprezentind contravaloarea a 290.41 ha. Atita doar ca exact unde scrie ca reprezentantul vinzatorului (pg. 10 si 11) este marcat in Registrul agricol 2010-2014, intreaga suprafata mentionata ca fiind obiectul vinzarii (290.41 ha) este cuprinsa in numai in 9 puncte (de la 18 la 26). Atunci toate terenurile care figureaza de la punctele 1 la 17 (si peste tot am lista completa de la 1 la 26), ce -i cu ele sau ale cui sunt? Si cum dracu pina aici am 290.47 ha in 26 de puncte, iar aici pentru aceiasi suprafata ajung numai ultimele 9 puncte?
  Si acuma ciresica, am verificat (cind va spun ca n-am ce face) adunarea suprafetei terenurilor (pe 26 de puncte) si in loc sa obtin 290.41 ha, am obtinut 289.31 ha. Adica superba a cumparat cu 1 ha si 1000 mp mai putin. Zau sa nu-i spuneti c-o sa plinga.
  Daca cineva are curiozitate sa ma verifice, as fi incintat sa aflu ca nu ma pricep, pentru ca chiar asa este. Nu mai bine.

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 9, 2013 la ora 21:48

   N-as fi crezut ca netul este asa de … receptiv. Acuma se vorbeste de 350 ha in loc de 290 ha prevazute in contract. Acuma sunt curios care sunt corectiile. Acuma il au pe Basescu in lat, dar se pare ca il vor ca, candidat de paie. Si toata mascarada asta, romanii o numesc …democratie?

   Răspunde
    
 • careva
  Decembrie 9, 2013 la ora 19:56

  Dl. Cornel, incendiar articolul la care va referiti? As spune jurnalistic, caldut se vinde mai bine. Dar este o dovada a ceea ce relatasem de curind. Acest „Tomas Spurny, preşedintele executiv al BCR”, nu face altceva decit sa-si joace rolul in marea schema, aplicata de „donorii internationali”. Si vad ca si „Varujan Vosganian, ministrul Economiei: Daca Romania nu depaseste pragul psihologic de 2% crestere a PIB, nu vor fi inlaturate decalajele cu celelalte tari ale Uniunii Europene” este luat de ape.
  Dar hai sa vedem, pe intelesul tuturor (inclusiv pe al meu), ce este de fapt aceasta sperietoare: decalajul economic („economic gap”), pe care unii ne indeamna sa-l recuperam sau chiar sa-l depasim. Exista decalaj intre bogati si saraci, citi sunt interesati in reducerea (ar fi impropriu sa spun … depasirea? nu-i asa?) acestuia? Foarte multi, adica majoritatea populatiei – minoritatea, nici vorba. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu se exprima elegant: „Oficialul BNR a reamintit ca in ultimii 20 de ani actionarii romani s-au capitalizat pe ei si au decapitalizat companiile, chiar daca in mod legal.” Si ca sa nu supere pe nimeni: „Investitiile straine vor continua sa fie suportul pentru o crestere economica accelerata, care sa permita Romaniei sa recupereze decalajele fata de celelalte state dezvoltate europene, dar formarea capitalului intern trebuie concomitent sustinuta”.
  Daca tragem lini si adunam, tinind cont de interesele, si mai ales de interesele cui, care anima acest decalaj (stiti ca decalajul este o necesitate a competivitatii atit in economie cit si in sport, daca in sport il inteleg, in celalalt domeniu imi repugna – presupune saracirea saracilor), putem fi convinsi ca si daca ne vom pune in cap, nu se va putea recupera sau depasi decalajul economic – este mai mult decit o himera, este tabu. Aproape la fel cum este si cu somajul – poti sa creezi cite milioane de locuri de munca vei putea, intotdeauna vor fi (si guvernele nu se opun) patronii care sa stimuleze mentinerea somajului – se pare ca 7% asigura un echilibru intre salariul mediu si puterea de cumparare. Cui ii pasa ca, intimplator, in cei 7% intra persoane mai virstnice si cu experienta sau persoane tinere si fara experienta, amindoua categoriile sortite … strazii.
  Dl. Cornel, stiti deja cam unde voi ajunge daca mai continui, si Moise iarasi o sa ma dirijeze spre un alt „pseudonim”. Am apreciat spontaneitatea lui Danut: „Domnu Cornel nu o luati asa rigid”, a mentinut balanta intre ce am spus pina aici si ceea ce urmeaza.
  Referitor, mai intii, la UE: primele care s-au adunat (spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cine esti), au fost lipitorile – ca sa se organizeze si sa aibe un plan de bataie. Acuma pot fi aduse una cite una … fraierele de supt si a inceput activitatea de „international aid” al „donorilor internationali”. Mai intii le dezmembram politic, economic si social. Dupa asta incepem sa ne recuperam „investitiile” donate in distrugere si refacere sustinuta, pina le sleim de tot ce mai au. Foarte urit spus dar si foarte adevarat. In UN au si teoreticeni, sunt necesari numai pentru acoperire – asta-i bine, sa vezi cind n-or mai avea nevoie nici de acoperire, nici n-o sa le mai vezi fata sub pielea de crocodil.
  „Daniel Dăianu, unul dintre cei mai reputaţi economişti şi analişti români din ultimele două decenii” („Să ţinteşti o creştere economică mai înaltă este raţional dacă există resorturi interne care să o susţină. Altminteri, visăm cai verzi pe pereţi! Şi să pui în constituţie prevederea ca orice guvern să aibă o asemenea obligaţie este un nonsens.“) si „Mugur Isărescu, guvernatorul BNR” („Faptul că nu reuşim să trecem de 2% creştere economiă în prezent este şi pentru că trebuie să facem nişte corecţii mari pentru că am avut o creştere care nu a fost în întregime sănătoasă în trecut”) au o atitudine perfect normala dpdv economic, dar care se limiteaza la “de unde nu e, nici D-zeu nu cere”. Dar cloaca in care este atrasa Romania, mai mult si mai mult, trebuie oprita.
  Nu sunt pentru decalaj, din contra, vreau egalitate si aceasta nu se poate obtine cind unul cistiga si altul pierde – amindoi nu pot pierde si amindoi nu pot cistiga. Fiecare tara trebuie sa-si gaseasca propriu echilibru in toate domeniile (social, cultural/educational, economic), in raport cu resursele pe care le are (si Romania, spre deosebire de majoritatea pe acest Pamint, le are pe toate – motiv pentru care poftele strainilor nu se mai potolesc: auzi, sa ma dau eu peste cap sa-i mearga lui bine), si sa practice un schimb comercial de buna voie (mai bun decit cel liber, implica, daca ai de unde mai lasi de la tine – ca n-o fi moarte de om) cu produsele care,intimplator, prisosesc si pentru cele care, intimplator, inca nu le produci.
  Bunul simt este o lege care guverneaza cu rezultatele asteptate in orice domeniu.
  Nu ma voi mai referi la cele 10 puncte (unele aberante, doar la energie si sanatate a fost cu picioarele pe pamint) ale lui Cristian Hostiuc – directorul editorial al ZF, dupa cum si el recunoaste: “Nu ştiu dacă aceste măsuri vor aduce o creştere economică de 5%, dar măcar e ceva”

  Răspunde
   
 • mihaix
  Decembrie 9, 2013 la ora 17:28

  http://www.antena3.ro/romania/chitoiu-vrea-sa-schimbe-managementul-cec-bank-ramane-ghetea-in-functie-237318.html

  Saracul ghetea, ii e scaunul caldut in pericol. Si ce simpatic era pachidermul, cum o ducea el bine fara sa faca nimic, in afara de pile si spagi. E „placut” sa vezi ca astfel de oameni fara nici o valoare ajung atat de sus, stau atat de mult timp in functii cheie si is pun amprenta asupra unor sisteme. Nu cred ca am auzit vreodata un preseidnte de banca mai vehement impotriva clientilor sai (nici rzbr, nici vbr sau bcr) . Nu mai zic de aura de vechi comunistoid si relicva a istoriei pe care o emana. Afara dle ghetea, e timpul pt altii, ati furat destul, nu imi fac griji ca nu o veti duce in continuare bine, fara a avea nici o reala contributie la dezvoltarea bancilor.

  Răspunde
   
  1. Petru
   Decembrie 9, 2013 la ora 18:04

   Iti dai seama ca omul din emisiune e Blanculescu, omul lui ponta si nu Ghetea?

   Răspunde
    
   1. mihaix
    Decembrie 10, 2013 la ora 00:25

    Postul meu nu avea legatura cu dl Blanculescu, ci cu linkul si cu situatia CEC/ghetea

    Răspunde
     
  2. VictorL
   Decembrie 9, 2013 la ora 20:00

   @MihaiX.Asa e,jos cu el ca i-a dat credit Ioanei Basescu.Dar ce ne facem daca omul nu e vinovat de nimic si da Statul in judecata? Vom plati si salariul lui si pe al aluia de-l inlocuieste.Pina la urma inca nu s-a dovedit ca Ioana Basescu plus girantii nu are bonitate iar Radu Ghetea a fost platit de Stat sa conduca o banca.Orice banca are obiect de activitate sa dea credite.Nimic ilegal…Insa creditul ala nu a fost acordat de un singur om ci de mai multi.Cum facem ii inlocuim pe toti?Si daca aia toti dau statul in judecata?Cite salarii vom plati pina la urma si cite cheltuieli de judecata,despagubiri morale ca-i facem de ris?Scapam cu un milion?

   Răspunde
    
   1. mihaix
    Decembrie 10, 2013 la ora 00:28

    Eu nu am o problema majora cu creditul ioanei basescu, ci cu dl ghetea, de care sunt satul. e un dinozaur care nu stie sa faca nimic, decat sa apara la tv sa zica tampenii. Acum ca astia au boala pe el din cauza lui basescu, si il dau jos din asta, cine sutn eu sa nu ma bucur. Da partea cu contractul sau si despagubirile reprezinta o problema. Personal as vrea ca si el si isarescu sa zboare, fara nici un leu, eventual si cu banii luati pt incompetenta sau rea vointa. plus multi altii din fruntea institutiilor de stat, care stau si o freaca aiurea pe ffff multi bani.

    Răspunde
     
    1. careva
     Decembrie 10, 2013 la ora 06:45

     .. si uite asa, se mai stringe de o autostrada sau de-o hidrocentrala..

     Răspunde
      
   2. mihaix
    Decembrie 10, 2013 la ora 00:33

    Si motive sa il dea afara pe baza contractului, legal, fara sa se lege de ioana sunt: de exemplu ca CECul nu merge bine- asta in orice banca se lasa cu demiteri, fara bonusuri. Sa mai zic ca la ce val are pe piata CEC, salariul acestui pachiderm- brontozaur este nepermis de mare ?Nu cred ca mai are vreun sef de banca din Romania un salariu ca al sau, luat doar pt ca e prieten cu cine trebuie si de o incompetenta crasa (a se citi doarme pe el, si se rasteste la clienti, evident altii decat ioana ). un comunistoid, obisnuit sa stea cu curul pe functii inalte pt ca il cunoaste pe x si y, si pt ca a pupat dorsalele cui a trebuit. In rest nu am vazut sa se fi remarcat cu nimic profesional. Vorbeste, si ma adoarme, macar dl vasilescu de la bnr reuseste sa ma enerveze prin stilul iliescian de a raspunde, iar dl isarescu are macar o siretenie si inteligenta. nu stiu cine il recomanda pe dl ghetea – ca nici vocea si nici talentul, doar mediocritatea si pcrul

    Răspunde
     
 • cornel
  Decembrie 8, 2013 la ora 23:34

  Un articol interesant:
  http://www.zf.ro/zf-24/asteptam-pice-cer-facem-nimic-crestere-economica-peste-5-bineinteles-vom-obtine-plus-5-an-vom-intra-oricum-moarte-clinica-10-idei-pornim-11748667
  Din pacate Romania nu are NICI O SANSA pentru a depasi decalajele economice si o crestere a nivelului de trai la nivelul altor tari dezvoltate din UE fara o crestere economica de minim 5% pe an pentru minim 20 de ani. Bineinteles ca aceasta crestere economica trebuie sa se bazeze pe investitii, pe ELIMINAREA CORUPTIEI, pe ELIMINAREA EVAZIUNII FISCALE si pe masuri de stimulare si creare de locuri de munca si pe ELIMINAREA BIROCRATIEI. Altfel o sa asistam la o crestere permanenta a datoriei externe a tarii, la o economie romaneasca subdezvoltata si mereu aproape de faliment datorita competitiei cu alte firme din UE, la un nivel de trai rusinos de mic si la o Romanie care mereu va fi mingea de ping pong a altor tari din UE mai dezvoltate si care doresc Romania in UE doar ca o vaca de muls se de batut atunci cand exista diferite interese electorale din acele tari din UE pentru ca si acolo e electorat usor de influientat si manipulat.
  Intr-un cuvant : fara o crestere economica durabila de minim 5% pe an nu avem nici o sansa pentru a micsora decalajele economice si de nivel de trai intre Romania si tarile dezvoltate din UE.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Decembrie 9, 2013 la ora 00:57

   Domnu Cornel nu o luati asa rigid :Nu spune totul factorul de dezvoltare econom ica :Si asta e o MARE !!!!gogorita a globalizarii si o inventie dibace ca sa atraga de la atentie piat decapital de investitii :E tot o treaba ovreiasca la mijloc !!!:Important este ca in tara sa se dezvolte Economia REALA bazata pe industrie si ferme- asociatii agricole !!!DEci reala nu inseamna actualele buticuri aleac sinmt de m,ult depasite ,acea tara nu mai este Africa !!!!!ci o mica industrie cu o retea de paianjen legata de universitatile TERHNICE !!!care sa creeze produs de la zero la finit si asa sa se acumuleze valoare adaugata prin munmca reala INOVATIVA :LA fel in aricultura si aici punct greu cea ECOLOGICA cu IMENS POTENTIAL de cistig!!!la ROMANIA :E o himera dupa care alergati ca berbecii orbi acest procent de crestere econom ica :Trebuie intradevar sa scapati de jugul FMI si sa va redirectionati pe piete traditionale mai ales in Asia asa cum face si Westul sau in colaborare cu westul care are acolo priza puternica .FAra Asia nu avem viitor noi Europipienii sintem o populatie deja masiv bosorogita trebuie sa vedeti realitatea! asa trista cum este !!!!Deci viitorul este Asaia prin Republica Moldova _imensa Russie si apoi China si India cu bescala in m,uiltele repub.lioci foste sovietice cartec au fioecare posibilitati de cooperare economica :FAceti delegatii politicieni–oameni din cercetzatre -economisti -patronaje deplasati-va la fata locului si cautati FARA INTERMEDIARI !!! posibilitati de cooperarte :VEti reusi total:LA fel cu fratii vostri Romani din Moldavskaya de dupa Prut:LA fel cu MArea economic la ora actuala TURCIOA !!!UN mare partener pentru Germania fara ei sintem dusi si noi nemtii acftula caci ei au multi tineri si actulabinme calificati le poti transfera prin vinzarev masini unelte performante !!!:Deci aveti oportunitati cu galeata dar voi vorbiti mai mult de revolte de strada _DA-i in masa pe coruptii aia sa o rezolve procuratura generala si politia si garda finaciara iar care e prins cu mina la miere sa i se taie LABA miinii.:Atit trebuie facut repede casapite clanurile mafiote egala daca sint tigani sau romani tiganizati .Adica ordine si disciplina fiscala

   Răspunde
    
  2. dan onofrei
   Decembrie 9, 2013 la ora 01:08

   si …inca ceva domnu7 Cornel …la comentul dvs ..Romania nu are nici o sansa…pai am mai discutat ..voi Romanii puneti intii numai raul inainte f.tu-i mama ei de mentalitate sa ma scuze doamnmele:DAr putin pozitivism nu puteti gindi!!???:CU voi nu se poate deci din start cistiga o batalie il puneti pe NU inainte de toate!!Sinteti UNICI in Europa si asta are o explicatioe tot in iostorie .ati fost istoric bagati sub masa si nu v.–ati format curajul si moraLUL DE LUPTA CU GREUTATILE vietii :SI apoi in viata omul ,mai si pierde _Si Sisif o lua mereu de la cap dar nu inceta sa o faca din nloiu .E o vorba .dupa ploaie vine si soarele :Sigur.DAr nu pentru pesimisti convinsi care nu dau nici o sansa:Si daca totusi are o sansa,sansele sa si le faca SINMGURA nu cu mina intinsa la altii:

   Răspunde
    
   1. cornel
    Decembrie 9, 2013 la ora 12:15

    Cred ca m-ati inteles gresit. Romania are un mare decalaj economic si ca nivel de trai in comparatie cu alte tari dezvoltate din UE (vezi aici nivelul salariului mediu din Romania si din alte tari din UE, adica UE e pe penultimul loc), Romania are un mare potential agricol, economia romaneasca are nevoie sa devina eficienta si competitiva dar mai intai e nevoie de investitii adica e nevoie de un mediu economic care sa atraga investitiile, adica e nevoie de un TVA mai mic, Romania nu trebuie sa devina un exportator de materii prime ci in Romania munca trebuie sa devina motorul dezvoltarii si cresterii de valoare adaugata in PIB, adica impozite mai mici pe munca.
    Asadar Romania nu isi poate reducerile economice si ca nivel de trai in comparatie cu celelalte tari din UE asa dintr-o data, peste noapte, ci treptat si sustinut. Asadar, Romania poate lejer sa aiba sau nu crestere economica dar nu ar trebui sa spere, real vorbind, la mari rezultate in ceea ce priveste dezvoltarea economica si cresterea nivelului de trai la nivelul altor tari dezvoltate din UE.

    Răspunde
     
 • dan onofrei
  Decembrie 8, 2013 la ora 23:02

  va doresc la toate si toti o saptamina rodnica in pace si o enrgi8e pozitiva de la o eroina a muzicii sec 20/21.Deci la capitolul asta jos palaria America ,poate faceti tot posibiulul si cu relatiile bune o aduceti si la Romanica in concert ,eventual la Brasov_E central(capitala Romaniei moderne ) si are si dinsa ce sa vada:

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 9, 2013 la ora 17:24

   Tina, multe incearca, dar tot una a ramas. Si-i foarte bine, copiile n-au avut succes niciodata. Un show foarte bine dozat, din toate pdv. Sa te rostogolesti in primul riulet si alta nu. Brunetica din dreapta, tare energica…

   Răspunde
    
 • Constantin
  Decembrie 8, 2013 la ora 20:22

  Statisticile arata ca in weekenduri consumul de vin cunoaste cresteri semnificative. Politia rutiera, spre exemplu, retine la sfarsit de saptamana numeroase permise din aceasta cauza. Unii vorbesc despre necesitatea „politiei” chiar si in mediul online.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Decembrie 8, 2013 la ora 22:57

   Costica draga -deci nu va jucatzi-ai baut iei taxiul ,caruta sau autobuzul:Aici iN Germania daca ai matolit nici pe bicicleta nu ai voie sa circului:DAca esti prisn ti se ia carnetul auto!!!!Si au dreptate :Deci matoleala DAAAAA dar nu apoi circulat pe mina ta

   Răspunde
    
 • careva
  Decembrie 8, 2013 la ora 19:41

  1 – Tot vorbim de reconstructie sau refacere, de privatizare si descentralizare, ba chiar si de investitori si de ajutoare. Si pentru ca vin alegerile, la timpul lor sau mai devreme, dar vor veni, hai sa vorbim mai pe-ndelete despre fondurile cu care suntem ajutati de la o vreme in coace. Si asa sa facem oarescare legatura si cu aurul, si cu gazele, si cu ce s-o mai gasi pe la noi. Unii dau vina pe politicieni (chiar si eu, asa din cind in cind – dar de-acuma gata, n-au nici cea mai mica vina), altii indraznesc sa se atinga de unii care invirt niste fondulete (mai europene, mai mondiale – dar si astia, slujbasi marunti, chiar vreti sa-i dea in strada?). In spatele lor sunt niste… „donori”. Teoreticeni de la academii inalte, nici nu indraznesc sai numeasca, prefera sa le dea nume de …tari, care intimplator mai fac parte si din UN. Daca iese ceva pe nasoale cu „pazitorii pacii” – vorbiti cu UN. Daca se distruge o tara – vorbiti cu UN. Daca sare in aer o atomica, nu mai vorbiti cu nimeni ca nu raspunde
  Pomenisem de ajutoare (5 bani-10 bani, ajutor pentru tigani/5 centi-10 centi, ajutor pentru studenti/ 5 lire-10 lire, ajutor pentru…sterline/ 5 eur-10eur, ajutor pentru…? n-aveam asa ceva pe vremea aia) pe care, de fapt UN le monitorizeaza: reusit sau nereusit. Daca a reusit, toata lumea fericita si multumita – ba chiar isi iau notite cum sa faca pe viitor, ca s-or mai gasi… oportunitati. Dar daca este nereusit incepe tam-tamul. In primul rind, donatorii (care nu mai sunt tari, ci de astia cu doua miini si doua picioare) – am bagat bilioane si n-a iesit nimic. Teoreticienii – v-am spus asa si ati facut …altfel. Din sumarul conferintelor, rapoartelor, publicatiilor…nu sunt secrete dar nu se publica. In conferinte se discuta discutii, se inteleg destule si de acolo, dar din rapoarte vezi lucrurile pe sleau.
  Mi-a picat sub ochii un Raport despre incercarile de vreo 3 decenii ale unor donatori (vreo doi sunt si din Europa) sa „ajute” o tara care are importanta strategica pentru USA. Din tabelele alea se vede ca au bagat bani nu gluma si nu le-a iesit nici macar de o speranta. Si tara aia nu e mare, dar s-a tinut tare si…n-au ce-i face. Poate vedem ceva asemanator si cu Romania, pentru ca sigur nu-i vorba de ea. Si vedem si cum este cu Presedintele, si cu Premierul, si cu …samd.
  Cind donatorii reusesc, presupun ca rasplatesc pe UN care le-a tinut spatele. Si nu-i rau de loc, UN face lucrui frumos de umanitar: medicamente, paturi, voluntari, reclame, conferinte. Tara care trebuie ajutata trebuie sa indeplineasca niste conditii (care nu sunt evidentiate, dar reies din texte): sa aiba resurse sau sa fie macar strategica si sa fie fragila sau past-conflict. Ajutorul acesta se numeste „international aid” in context cu donatorii si „foreign assistance” in context cu UN. Dar de fapt vorbim de acelasi lucru, ca numai donorii sunt reclamagii.

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 8, 2013 la ora 19:40

  2 – Imi este mai simplu sa dau citeva citate:
  = State-owned entreprises offer patronage jobs for political cronies (crony, cronyism) and corruption within and between the private and public sectors may be such that privatization may make them worse.
  = Demoblize the Army and reintegrate soldiers into civilian society (ex-soldiers are hired for International Organization for Migration), not officer corps because they can motivate soldiers to mutiny.
  = Donors wants to build Government capacity or will by0pass Government to work with NGOs.
  = Donors pay higher salaries to skilled expatriate citizens willing to return to the country.
  = ..promote rule of law and assure uniformization in interpretation of law across the country.
  = Public agency staff is trained for specific tasks and positions..
  = NGOs obtained power, they did not cede it back, but welcome the Government indifference – donors continued to keep them in business. Parallel ONG’s operations eroded legitimacy of Government.
  = Multilateral or bilateral led will fail in leadership and in taking responsability
  = Need to addres and resolve isues of governance and politic instability as the highest priority
  = Donors face two choice: either to engage governants or wait until country resolve their own governance isues. Fragile and past-conflict states are very unlikely to ever resolve their own government isues without assistance. Building good governance takes probably decades.
  = Economic progress are often negative, donors get nervos about continuing to pour what thwy perceive as good money after bad. Donor must find ways to persist in promoting good governance, to bring past-conflict reconstruction to normalization.
  = ..hold Government accontable, offer incentive-based funding for good performance or pass through agency for administration
  = Donors need to decide whethwr their programs can be sustainable and effective without Government support. If the aid system will not work well, then promoting country ownership must move high on the agenda and tradeoffs to achive it must be made.
  = The World Bank defines country ownership as the existence of „sufficient political support within a country to implement its development strategy”. The very nation of country ownership necessitates a lessening role for donors, and increasingly more responsability for Governments. Donors must accept the risk.
  = Remember, donors cannot buy democracy, capitalism, or reform.
  = Governments should move from a narrow focus on organizational, tehnocratic and public management approaches to a broader perspective that incorporates both the political dynamics and institutional rules of the game with which public organizations operate
  = Remember, capacity building is a government responsability, with donors playng a supportive role. Must be integrated across all sectors, ministries and institutions. Must be seen in a comprehensive approach to human resource management and a human capital strategy for a country.
  = Elections are important to democracy if they are legitimate, free and fair, and people accept them. Is needed expended opportunity for poor people to directly participate in political affairs.
  = The rule of law undergirds democracy, and must be first priority in foreign assistance. Legal norms prevail over individual authority. In fragile states political leadership promotes democratic principles only so long as they benefit.
  =Decentralization – transfering power and resources from national government to local communities – is the corner stone of foreign assistance efforts. Decentralization can be fiscal, administrative or political.
  = Premature privatization of government entreprise will tend to be in effective.

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 8, 2013 la ora 19:40

  3 – Deci numai dupa ce tara a atins stadiul de „politically dysfunctional and impoverished”, este momentul prielnic sa fie „ajutata” de catre „international donor community”. Cum am mai spus, tara trebuie sa merite, sa aibe resurse sau cel putin sa aiba importanta strategica. UN va stabili „poverty evaluation (HDI)”: living amount, potable water, sanitary facilities, electrical service,si economic evaluation: unemployment, private sector, elite-county’s wealth vs. pourest. S-a demonstrat lumii (cita ipocrizie, distrugi ca sa reconstruiesti) ca este rost de ajutoare si se poate trece la perioada de tranzitie – balamucul cu „establish democratic government”.
  Acuma trebuie remarcat ca teoreticienii sunt cu doua fete – ei spun si ce-i bine de facut, dar si ce nu-i recomandabil. Inchid ochii, stiind ca donorii vor urma ce nu se recomanda, pentru a avea replica la reclamatiile finale ale donorilor. Factorul de baza al nereusitei este neflexibilitatea poporului, la care nu este solutie – decit forta. Motiv pentru care printre primele actiuni este demobilizarea – desfiintarea armatei, sau cel putin diminuarea puterii si importantei ei. Donorii ajuta ca sa profite si o fac de la inceput, impunind „conditionated aid” (teoreticienii ii si spun „aid tying”) – distrug industrii pentru a intari cererea produselor lor la preturile lor. Sunt create conditii prielnice dezvoltarii coruptiei pentru a justifica si mai bine necesitatea statului de drept – adica donorii sa-si deschida acces la reformele legislative. Astfel iau controlul asupra politicenilor din administratia de stat, incepind chiar cu presedintele. Daca il pot santaja, corupe sau asasina. Tactica, s-a demonstrat, se intinde in jos. Nu este uitata nici dezbinarea – daca exista vrajba, va fi intarita (ii intilnesti separat si fiecaruia ii spui orice contra celuilalt) – manipularea isi are mijloacele ei. Daca rezultatele intirzie, donorii n-au nevoie de guverne, isi pot creea ad-hoc NGOs cu rol administrativ paralel. Personalul „calificat” este pregatit in afara (expatriatii) sau la locul de munca (ex-soldatii). „Standardization must be avoided” – fiecare tara este unica in felul ei, deci „consider pros and cons of aid”. Deasemenea nu se uita sistemul bancar, unde „re-think budget support funding” este cheia. Cind se vorbeste de „country ownership”, se intelege ca donorii iau friiele tarii in propriile miini – acapararea pamintului are rol de capatii. Cind se vorbeste de alegeri, asta inseamna poporul care nu poate fi neglijat – daca nu ai grija ca alegerile sa fie fara pata, vei ajunge la un moment dat la situatia „hit-and-run election” – poporul nu va mai avea incredere in alesi si ii rastoarna (cu tot ce ai cladit, nu-i pacat?). Marea contradictie a teoreticenilor americani este descentralizarea. Extrem de favorabila luarii controlului pe bucatele mici (ce-ti dau astazi este astazi, miine ma pupi unde-ti spun eu) dar total opusa globalizarii capitaliste. Aici teoreticenii au dreptate – repari local (mai usor) si mentii toate pisele impreuna intr-un tot unitar. Donorii, prefera controlul total, luat deodata, fara mila – forta armata, razboi, este mai ieftin si ajungi mai direct la ce-ti trebuie – chiar daca nu tine mult (mai sunt si alti donori de venit dupa aceea). UE ea insasi se opune descentralizarii – doreste o centralizare administrativa-financiara (politicul si fiscalul sunt nesemnificative in globalizarea economica).
  Deci atentie pe cine alegeti si nu va pierdeti timpul cu realegeri, cu totii sunt mucegaiti. Despre rest, citeste si da mai departe.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Decembrie 8, 2013 la ora 19:22

  Cand se las seara peste Bucuresti si Presedintele isi incepe showul mediatic de la Cotroceni ,parca il aud pe George Marinescu spunand : Dam legatura la Palatul Cotroceni unde ,,Ultimul tovaras al Romaniei” sustine o alocutine importanta.La final nu as fii surprins daca diverse categorii profesionale ar multumi ,,Bravului Caramaci” pt sfaturile intelepte si viziunea sa titanica(Pe intelesul marinarului! )in pas cu noile cuceriri ale stiintei.E drept ,doar Elena ne lipseste ,doar poate o intalnim in varianta moderna dupa stog de fan sau dupa o bolta plina cu struguri aurii, o adevarata menada ce isi acompaniaza seful.Rad copios cand aud analisti politici ,unii ex- conducatori de trusturi de presa, ca D-l Basescu este cel mai bun politician roman.Daca ii pui sa enumereze politicile performante zamislite de d-l Basescu au probleme de comunicare.Traian Basescu este un PROPAGANDIST de nota 10 ,numai astfel a putut sa iluzioneze intelectuali de marca ca :Gabriel Liceanu,Horia Roman Patapievici,etc.Perioada prezidentiala a lui Traian Basescu va intra in istoria Romaniei ca Orbirea Intelectualitatii Romane.
  P.S.D-le Traian Basescu,D-l Dragnea nu trebuie sa atraga sume de la U.E pt ca Romania ,,sta” foarte bine in U.E la lipsa conditiilor igenice la sate?!Sau trebui sa fie mai prejos decat Elena Udrea numai pt ca nu este pupilul Cotroceniului?

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 8, 2013 la ora 13:06 Răspunde
   
 • dan onofrei
  Decembrie 8, 2013 la ora 01:27

  buna seara ,respect stimate domnule Guran:Un interlocutor la inaltime care impune rspect sub orice forma :PArca sa zicem sincver asa un prezidente ar merita Romania.Spunea odata domnul Chirita Aurelian cel mai ideal este un om care pricepe de economie.Deci jos palaria in fata domnului Blanculescu.Adica asa varza cum e facuta tara aia dar mai sint oameni de buna credinta, nu cred ca asa un om care le spune in fata sa intareasca controlul fiscal la punctele de frontiera este corupt!!SE vede de la o posta ca este un om corect!!!
  IAr cu includerea grupului de patronaj la discutiile cU FMI-de care trebuie sa scapati ca de o pacoste , ca de o ciuma are o parere geniala :Trebuie spus clar ca nu pot fi acceptate permanent masuri de austeritate care sa lovesaca in economia reala si asa fragila :Atunci tara se va tiri din datorie in datorie se va sufoca la infinit si cinva pe buna dreptate lumea poate sa explodeze si e pacat :Asa cum spune perfect si domnul Blanculescu fara o economie REALA!!!Deci nu pe hirtie si charturi sau power point frumos colorate tara nu isi revine.Trebuie incurajat si sprijinit financiar entreprenoriatul mai ales la cei tineri cu gind corect de munca :LA fel trebuie creata legatura rapida intre aceste patronaje pentru produse create in comun si in retzea cu universitatile tehnice care sa preia cercetare si proiectare la prototipuri.Pe modelul industriei germane care este o retea infinita ,o pinza de paianjen a acestor patronate care colaboreaza direct cu faculatile tehnice .
  Domnu Guran ati pus o problema grava -parasirea de Catre RENAULT a FAbricatiei din RO.Stiti in ziua de azi se poate orice in economiile globale .concernele nu isi pot permite sa aiba in ochi decit una -costuri minime care sa le permita cistig pe piete nesaturate inca (rara avis la ora actuala in viitor si mai si) ;DAr trebuie luptat din rasputeri si gasite si solutii mai putin orthodoxe la situatii critice :Clar Renaultul are ca toti producatorii mondiali auto o mare problema mai alesc cu costurile.DEci daca Asa cum spune dl:Blanculescu Dacia are o pierderre fata de concurenta de 56 Euro / unitate automobil.atunci sa se reduca costurile de productie pe o perioada limitatata prin inghjetarea sau reducerea temporarra a salariilor brutto daca marirea productivitatii prin retehnologizare nu este momentan posibila.Cred ca desi nu este elegant dar este in inmjteresul muncitorilor (Ii incadram aici si pe ing.si tehnicienii ) SA renunte temporar la o parte din salariu atit cit sa compenseze aceast minus de5 6 Euro / automobil fabricat si sa se dea viteza la cercetare pentru a se aduce pe piata o masina hibrida sau electric drive 100%.Aici trebuie ca cerc etarea uzinelor sa dea bataie ca impreuna cu Renault ori sa conceapa un model nou ori ceva accepta cumva de piata ecologica pentru emisie extrem de redusa CO2 _SUB 100 Gr CO2 /Km si un pret la fel competitiv fata de concurenta:
  Pe deasupora politicul Romanesc trebuie sa adopte urgent masuri de gen program rabla cae sa sustina productia la, Coliobasi.Banii vin inapoi in visteria statului caci este vorba de consum intern.SINDICATELE de bransa si toti sublivratorii indigeni de componente sa accepte un compromis temporar la salarii pina cercetarea sa aduca urgent ceva nou.mare parte de raspunderea generala -nu ajuta cu nimic blocaje cu greve etc :Avem aici cazuul lui Opel la BOchum dar nu numai e plina lumea si cu uzinele din SUA si Australia,etc :Este o tragedie generala este demult supraproductie !!!!!!!

  Răspunde
   
 • Dorel
  Decembrie 7, 2013 la ora 23:14

  Moise te astept ca in viitorul cat mai apropiat sa faci cel putin o emisiune legata de gazele de sist pentru ca asta este o problema serioasa dar care vad ca a disparut din emisiunile economice. Stiu din ceea ce ai spus ca ai si tu un baiat si sunt convins ca si pentru tine este important ce mostenire o sa îi lasi si aici nu ma refer numai la cea personala ci si la tara pe care i-o lasi in care sa traiasca sau altfel o sa ne trezim ca o sa plece toti si Romania o sa ajunga sa fie o tara de pensionari, oricum multi din tineri cu care ne-am putea mandri pentru modul cum se comporta viseaza sa plece si sa studieze afar si sa nu se mai intoarca.

  Răspunde
   
 • Dorel
  Decembrie 7, 2013 la ora 23:11

  Tot mai des il aud pe plagiatorul Ponta totodata si actualul Prim Ministru Ponta declarand cu emfaza ca el are in spate 80% din cei care au votat (dar cum nu pot sa-i spun in fata ca pana acum nu avut ocazia sa ma intalnesc cu el) dar el ca orice politician smecher uita ca la vot s-au prezentat doar 41,72% din elctorat iar USL a obtinut doar putin peste 62% din voturi (restul de voturi venind prin redistribuire) deci astfel procentajul lor real este 25-26 % din TOTALUL CELOR CU DREPT DE VOT.
  Faptul ca foarte multi nu se prezinta la vot este tot din cauza acestei clase politice incapabila sa conduca Romania spre o dezvoltare armonioasa si progres si care sa aivba ca rezultat cresterea nivelului de trai a tuturor romanilor.
  Eu cred ca una dintre cele mai importante probleme de rezolvat in viitorul apropiat este cea a constitutiei care trebuie modificata in asa fel incat in viitor orice decizia majora in Romania sa se ia prin referendum national (la fel ca in Elvetia) si asa probabil ca nu am mai asista la aceste incalcari flagrante ale democratiei cum este cazul protestatarilor de la Bungesti sau Rosia Montana dar acest guvern nu va dori sa faca asa ceva niciodata.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 7, 2013 la ora 16:36

  Guvernul nostru a avut un purtator de cuvant lamentabil, un actor ratat, un cabotin veritabil. In mai multe randuri a aparut in fata publicului matrafoxat. Cel putin asta a fost impresia pe care a lasat-o tuturor. Dar cei pe care-i slujise nu puteau sa-i dea 38.000 USD pe an simbrie pentru servilismul sau televizat decat numindu-l intr-o functie nemeritata, care s-ar fi cuvenita altora, diplomati cu adevarat profesionisti din Ministerul de Externe. Desigur, la Cape Town nu face nimic in afara de figuratie artistica, iar evenimentele recente legate de moartea lui N Mandela sunt o buna dovada. In locul sau a venit un alt matrafoxat, Palade, sau Palada, un alt servitor al Cameliei Voiculescu. Oricum aminteste publicului de R. Tociu. Efectul aparitiilor sale publice este atat de puternic, incat il matrafoxeaza si pe fostul sau partener M. Gadea, care de cum il vede nu se mai poate opri din ras. Matrafoxarea ete o caracteristica a actualei Puteri. Betia de putere a guvernantilor se manifesta la ei ca si betia de alcool. Le ia mintile, le provoaca un comportament dement care se transmite si tzutzerilor care-i sustin.

  Răspunde
   
 • alexman
  Decembrie 7, 2013 la ora 16:02

  Branculescu e cam ametit in emisiune.Nu stia nici ca nu avem acord cu FMI.M-a cam dezamagit.Era unul din putinii care imi mai placea si care a facut cate ceva…pacat….

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Decembrie 7, 2013 la ora 14:37

  Traian Basescu ne spune ca nu este nimic ilegal in contractul de imprumut de la CEC.L-am crede daca:
  1)Cecul ar comunica care este perioada medie de asteptare pt un asemenea credit.
  2)Daca dobanda obtinuta de d-sa Ioana Basescu este in marja medie a dobanzilor pt un astfel de credit.
  3)Daca STS ar desecretiza convorbirea Ioanei Basescu cu directorii banci(cea mai buna dovada).
  Traian Basescu vorbeste de coruptie si trafic de influenta.Ca sa vezi coincidenta fetele domniei sale isi imbunatetesc performantele dupa ce tatal devine o persoana publica cunoscuta!Imi vine in minte bancul cu Nicusor Ceausescu care ii aducea numai ,,bucurii” tatalui.Ioana Basescu castiga un concurs pt un post de notar -desi a urmat o facultate privata de drept-visul multor absolventi meritosi ai Universitati Bucuresti.Cat depre mezina familiei dupa ce a ,,castigat ” o bursa de studii in America ,unde s-a prezentat la un singur examen, revine la o facultate privata din Romania( De ce Basescu nu l-a interpelat pe Ministrul Educatie pt bani irositi de la buget?) Alta stranie coincidenta ,Elena Basescu este angajata cu un salariu fabulos pt un debutant(~ 6.000lei lunar cand specilistii incasau~ 4.000 de lei lunar) la o firma ce derula contract cu Primaria .Imi imaginez ,,raporturile ” de activitate ale tanarului vlastar basescian(ha,ha ,ha!).Ea este detinatoarea unor perle ce o plaseaza in constelatia unor intelectuali gen Marian Vanghelie.Probabil orientarea spre facultatile private este ,,meritul ” tatalui ,nemultumit de sistemul public de invatamant.
  P.S. In atentia tinerelor jupanite Basescu!Chiar daca nu au invatat la scoala, etica nu este o eticheta mai mare a produselor de lux italiene !

  Răspunde
   
  1. Poligraful
   Decembrie 9, 2013 la ora 14:13

   lovitura data in 1989 condusa de la kremlin si executata de catre iliescu inca nu a fost facuta public

   Răspunde
    
 • Kristina
  Decembrie 7, 2013 la ora 14:34

  Una peste alta situatia in tara este grava si din cate vad cred ca se agraveaza in perioada urmatoare…,vorbim de sanatate,invatamant,infrastructura,iarna care va stapanii in curand Romania…toate sunt prejudiciate de factorul politic corupt si incompetent…,PESTE TOATE GROAZA SCUMPIRII LA CARBURANT CARE V-A ADUCE SI MAI MULTA FOAMETE !?OK. PE MINE MA SPERIE DERAPAJUL MINTAL AL CETATEANULUI SIMPLU !!!!imi este frica sa dau „Buna ziua !”la bloc…lumea agonizeaza in Romania domnule jurnalist !!!!!de acolo de la studioul dv.frumos decorat,bine incalzit,impodobit in camasutza roz bonbon ,E GREU SA SIMTI PE PROPRIA PIELE REALITATE,CRUZIMEA NEBUNIE CARE SE TRANSMITE SI INFESTEAZA CU RAPIDITATE OMUL,SIMPLUL OM .

  Răspunde
   
  1. Kristina
   Decembrie 7, 2013 la ora 14:37

   Sau crestinul,care se autoproclama sus si tare ca e crestin(„avem nevoie de sprijinul armatei si al bisericii”…spuse premierul de curand)LA CE? DE CE?PENTRU CE?

   Răspunde
    
 • Kristina
  Decembrie 7, 2013 la ora 14:28

  Una peste alta situatia in tara este grava si din cate vad cred ca se agraveaza in perioada urmatoare…,vorbim de sanatate,invatamant,infrastructura,iarna care va stapanii in curand Romania…toate prejudiciate de factorul politic corupt si incompetent…,PESTE TOATE GROAZA SCUMPIRII LA CARBURANT CARE V-A ADUCE SI MAI MULTA FOAMETE !?OK. PE MINE MA SPERIE DERAPAJUL MINTAL AL CETATEANULUI SIMPLU !!!!imi este frica sa dau „buna ziua !”

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Decembrie 7, 2013 la ora 14:22

  Deunazi ,d-l Bucura impreuna cu domnul Cumpanasu ne vorbeau de lipsa de viziune a guvernantilor care nu reduc contributiile sociale.Prin reducerea lor ,evaziune s-ar diminua,angajatori nu isi vor asuma riscurile unor amenzi sau pedepselor penale platind de bunavoie ,creste gradul de conformare fiscala(cum o arata istoria, comportament specific numai in cazul unei cresteri economice sustinute,nu este cazul Romaniei).Brusc,d-nul Cumpunasu adauga ca Statul va ,,trebui” sa rada evazionisti daca nu isi achita darile! Dar cum ramane cu conformarea voluntara?Amfitrionul emisiuni nici nu sesizeaza flexarea logica ,nimeni altul decat dnul Pastia..Acelasi d-n Bucura ne spune ca majoritatea muncii se desfasoara la gri,angajatori preferand sa platesca minimul pe economie si lasand sa se inteleaga ca o parte importanta din venit este depus direct in mana angajatului .Daca ar ananliza veniturile si cheltuielile precum si economisirea ,d-nul Bucura ar constata ca teoria se aplica in Bucuresti si cateva mari orase ale tarii.I.N.S. se straduieste sa depisteze toate formele de venit si cheltuieli ale familiei care corelate cu datele de la B.N.R . sunt un instrument util pt intocmirea unei politici fiscale coerente.Greseala domnului Bucura este ca nu ,,ia ” urma banilor in economie sau in banci ,si de aici o serie de premize false.Economisirea in ultimul an este rodul in mare parte a pensionarilor,bugetarilor si a persoanelor ce lucreaza peste hotare si prea putin a anagajatiilor din mediu privat-vezi cresterea creditelor neperformante ce trebuia sa scada pt ca guvernul a incasat mai putin ,deci a crescut evaziunea fiscala desi economia a crescut iar consumul a crescut modic mentinut pe linia de plutire de primele trei categorii sociale.Ce ar recomanda F.M.I. daca consumul ar creste cel putin proportional cu cresterea generata de veniturile suplimentare al bugetarilor si pensionarilor,,economisrea ramand aceeasi ,nu reducerea contributiilor sociale?Intrebare pt d-nul Bucura,contabili P.D.L , ai Cotrocieniului si Traian Basescu: Economia va creste mai mult prin introducerea taxei pe carburant decat in absenta acesteia?-vezi ritmul de crestere economica sustinut al tarilor vestice si al Chinei in perioada initiala a retelei de autostrazi.D-nul LIVIU VOINEA este un economist de clasa pt ca in plus a redus vulnerabilitatile sociale determinate de cresterea inflatiei.Un amanunt,, ignorat” de presa ,in timpul discutiilor din Parlament despre Bugetul de Stat, d-nul Voinea calcula de zor -se confirma afirmatia ,,am calculat tot anul”.

  P.S. Ce spun economisti I.N.S. cand aud ,,specialisti naivi” ca d- nul Bucura si d-nul Cumpanasu – ultimul numai in acest caz?

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 7, 2013 la ora 12:36

  Cred ca firesc este sa existe o explicatie pentru cresterea fiscalitatii si aceasta sa fie prezentata cetatenilor. Desigur, ea ar trebui sa fie cat mai credibila. Nu poate sa sune in felul acesta: „Avem nevoie de bani pentru a oferi clientilor de partid fonduri care sa ne asigure apoi sustinerea lor si a populatiei din teritoriile pe care le administreaza”. Dar poate fi conceputa o povestioara cu necesitatile locale samd. Aroganta celor 66% ii face sa nu le pese, iar atitudinea mizerabiala a d-lui Voinea care refuza utilizarea altui argument, in afara de cel al gradului sau didactic de profesor universitar (daca acesta poate fi un argument real pentru sustinerea unei teorii economice) in dialogul cu un alt cadru didactic, dar putin inferior, de conferentiar universitar, este reprezentativa. Imi imaginez ce fel de raspunsuri pot capata de la domnia sa lectorii ori asistentii universitari, iar la simplii studenti si masteranzi ma gandesc ca nici nu indraznesc sa-l interbe ceva pe dl. Profesor Liviu Voinea. Josnic!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 7, 2013 la ora 12:16

  Cand ni se spune ca impactul cresterii taxelor asupra economiei NU se reagaseste direct in buzunarele cetatenilor ce ar trebui sa intelegem, oare? Ca cel care o spune este rupt de realitate, ca sa ma exprim extrem de elegant?! Sau ca, dimpotriva, cunoaste foarte bine realitatea si considera pe cei carora le vorbeste niste idioti care nu pot pricepe ceea ce li se spune, dar sunt dispusi sa accepte orice?! Nu-mi dau seama, dar ma simt jignit in ambele cazuri.

  Răspunde
   
 • Dorel
  Decembrie 6, 2013 la ora 21:56

  Nu stiu daca am spus-o pana acum dar ideea cu emisiunile inregistrate este execelenta, eu le vad (mai exact le ascult) doar in reluare pentru ca lucrez si nu am TV unde lucrez si asa pot sa si lucrez in timp ce te ascult. Revenind la emisiunea de azi din ce am auzit eu azi (fostul politician PSD) Ionel Blanculescu (azi omul de afaceri) a reluat aceeasi idee pe care o aud la politicienii romani de dupa 1989 incepand cu Ion Iliescu si anume ca pe viitor si grupul de oameni de afaceri va participa la discutiile cu Fondul Monetar alaturi de guvern si lucrurile vor fi mai bine adica a impins lucrurile in viitor dar noi oamenii de rand nu avem nici o garantie nici macar ca va participa la aceste negocieri pe viitor ce sa mai spun ca nu stim daca aceasta va produce vreun efect. La fel si Iliescu cand a vazut de ex. ca regiile de stat care produceau armament pentru armata (intre timp mult redusa) nu mai au comenzi i-a trimis in somaj tehnic ( o ineptie aveau 75% din salariu normal si nu faceau nimic ajungand astfel sa castige mai mult ca cei care mergeau la lucru) si ulteior i-a pensionat anticipat inainte de a implini varsta de pensionare de la aceea data si asta este unul din motivele pentru care avem acest deficit la fondul de pensii, si ar mai multe ex. de dat dar ideea este aceeasi toti politicienii incearca sa impinga problemele actuale in viitor si sa le rezolve cei care vor fi atunci la putere.
  Mi-a placut ca nu te-ai lasat pacalit de jongleria cu cifrele pe care a vrut sa o faca Ionel Blanculescu cand ati discutat de noua taxa pe benzina pentru ca intre 6% care este procentul cu care sustinea Ionel Blanculescu ca se majoreaza pretul si 9% cat este in realitate e o diferenta foarte mare care inseamna 1/3 din cresterea de pret.
  In rest ma astept ca in viitorul cat mai apropiat sa faci cel putin o emisiune legata de gazele de sist pentru ca asta este o problema serioasa dar care vad ca a disparut din emisiunile economice. Stiu din ceea ce ai spus ca ai si tu un baiat si sunt convins ca si pentru tine este important ce mostenire o sa îi lasi si aici nu ma refer numai la cea personala ci si la tara pe care i-o lasi in care sa traiasca sau altfel o sa ne trezim ca o sa plece toti si Romania o sa ajunga sa fie o tara de pensionari, oricum multi din tineri cu care ne-am putea mandri pentru modul cum se comporta viseaza sa plece si sa studieze afar si sa nu se mai intoarca.

  Răspunde
   
 • marcel
  Decembrie 6, 2013 la ora 21:31

  Sunt dezamăgit de răspunsul dat de d-l Blănculescu la ultima întrebare. Chiar, oare încotro ne îndreptăm, dacă nu mai producem (construim) mai nimic în ţara asta?

  Răspunde
   
 • Mihaela Davidescu
  Decembrie 6, 2013 la ora 21:19

  De ce nu pot vedea emisiunea din 5 decembrie nici aici, nici pe TVRplus, nici pe Seenow?

  Răspunde
   
 • Dorel
  Decembrie 6, 2013 la ora 20:46

  Ce imi place la tine ca tu Moise Guran esti un reporter adevarat si resusesti sa aduci la tine in emisiune personalitati ale vietii politice si economice pe care îi respecti pentru ceea ce sunt dar nu te lasi intimidat de ei si reusesti sa îi chestionezi asa cum te pricepi foarte bine pentru ca esti stapna pe ceea ce faci si iti cunosti meseria. Eu cred ca, cu cat am avea mai multi oameni ca tine cu ata am avea sanse sa iesim din zona economica gri a Europei. Mult succes in continuare!

  Răspunde
   
 • anca
  Decembrie 6, 2013 la ora 20:17

  Dl.CONSILIER ONORIFIC”blanculescu cum stati cu reclamele pentru RMGC,va ajung banii de cheltuiala?

  Răspunde
   
 • anca
  Decembrie 6, 2013 la ora 19:13

  Baliverne de spalat oamenii pe creier,ponta are nevoie de banii oamenilor pentru alegerile lui si bani de distribuit baronilor locali.Acest individ „consilier onorific”, e smart in expresii financiare in rest se invarte in jurul bush-urilor.Pentru banii chinezilor,ponta nu trebuie sa dea nicio explicatie ce a facut cu ei dar poporul va trebui sa plateasca datoriile la chinezi.Sper si ma rog la Dumnezeu, ca oamenii sa realizeze ce face aceasta clica care sufoca poporul,sa nu-i mai aleaga.
  ATENTIE PENSIONARI! NU VA MAI LASATI CORUPTI CU SOSONI,FASOLE,MINCIUNI SI ALTE RAHATURI.

  Răspunde
   
 • misu
  Decembrie 6, 2013 la ora 18:59

  Documentele obținute de la Fisc arată, în mod clar, traseul banilor pompați de RMGC: corporația minieră a plătit 1.484.699 lei agenției Republika Interactive, care, după ce a facturat această sumă, a transferat banii spre alte entități din propriul grup, precum și spre societatea lui Ionel Blănculescu.

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 7, 2013 la ora 01:29

   si cu gazele de sist cum e?

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    Decembrie 8, 2013 la ora 01:51

    pai sa intelegem ca si Romanii asteapta pina ce in Germania s-a pus la punct o noua ,metoda care sa elimine chimicale NOCIVE cu impact posibil la apele subterane:_Apoiu :Trebuie cerut o parere absolut neutrala a unor specialisti geologi care sa evalueze risul unor fracturari subterane in zonhe adiacente zonelor de activitate tectonica VRAncea Are academicieni in bransa Romanica si il averm pe SAndu Canadianu geologul dar nu numai(este ca la doctor daca unul te stampileaza de exemplu pe graba cu un cancer ca sa te taie pe graba tu nu te da batut mai du-te si consulta inca unul daca nu si doi inainte de cutit):Deci fara rea vointa sa se astepte o solutie pasnica pentru mediou si fara risc tectonic:DAr solutii competente nu date de exact cei care au interesul financiar la exploatare si jaful zacamintului rapid dupa carae baga capul in nisip(deviza -DUPA MINE POTOPUL) :Uitati ce tragedie ecologica de proportii si atcaul la sanatatea populatiekiautohto9nhje depoe valea Nigerului detriorat complet extzrage tioteiul concernul Shell in Nigeria !!!!!cu metoda barbara la ora actuala gas flaring-ul care aici in Europa este strict interzis de decenii!!!!

    Răspunde
     
  2. cornel
   Decembrie 8, 2013 la ora 13:51

   Probabil asa se explica sustinerea de catre domnul Blanculescu a exploatarii de la Rosia Montana de catre RMGC.
   Cu gazele de sist nu am aflat inca motivul sustinerii dar sper sa il aflam. E o chestiune de timp, cred eu.
   La fel cum s-a procedat in SUA cred la fel se incearca si in Romania si in alte tari din UE unde se doreste explorarea/exploatarea gazelor de sist care are ca obiectiv principal producerea rapida do profit de catre companiile americane care exploreaza/exploateaza gazele de sist (vezi aici cum este pus pe ultimul loc impactul asupra mediului pentru ca pe primul plan e profitul mare si produs rapid [a se vedea aici marile carente legislative de mediu de care au profitat aceste companii care exploreaza/exploateaza gazele de sist in SUA pana astazi cand NENOROCIRILE IREMEDIABILE produse mediului risca sa devina o problema nationala in SUA si unde nici un partid politic important nu mai are nici o sansa la guvernare daca ignora aceste aspecte care afecteaza GRAV tot mai multe comunitati si numarul acestora creste continuu] o mica parte din acest profit este folosit pentru CORUPEREA autoritatilor guvernamentale si locale si pentru sustinerea de campanii electorale) si ca rezultat final DISTRUGEREA IREMEDIABILA A MEDIULUI si a perspectivelor economice ale acelor comunitati pentru cateva sute de ani (acele terenuri sunt scoase definitiv din circuitul agricol iar poluarea apei si a solului e una grava, fara a mai aminti si celelalte riscuri aferente explorarii/exploatarii gazelor de sist cum ar fi cutremurele produse).
   Problema explorarii/exploatarii gazelor de sist in Europa e mult mai grava decat in SUA datorita densitatii mai a populatiei si lipsei unei legislatii speciale pentru explorarea/exploatarea gazelor de sist iar in cazul Romaniei problema e de cel putin 5(cinci) ori mai grava sau mai putin favorabila explorarii/exploatrarii gazelor de sist, in comparatie cu alte tari din UE, deoarece:
   1.-Romania are un potential agricol foarte mare (vezi aici calitatea foarte buna a solului si care e putin poluat cu chimicale in comparatie cu alte tari din UE);
   2.-Romania este o tara cu risc seismic crescut, in comparatie cu alte tari din UE;
   3.-potentialul foarte mare al Romaniei in producerea de produse BIO, in comparatie cu alte tari din UE;
   4.-bogatia foarte mare a Romaniei in izvoare apreciate cu proprietati minerale si terapeutice, in comparatie cu alte tari din UE;
   5.-bogatele resurse de petrol si gaze naturale conventionale de care Romania dispune, in comparatie cu alte tari din UE. Asadar slaba dezvoltare economica a Romaniei are alte cauze (vezi aici CORUPTIA, EVAZIUNEA FISCALA si lipsa unor masuri economice adecvate care sa incurajeze sustinerea si crearea de locuri de munca fiscalizate).
   Asadar explorarea/exploatarea gazelor de sist in Romania e o GRESEALA astazi, va distruge o parte din potentialul economic al tarii si graba sustinerii a unor politicieni romani a acestui tip de exploatare astazi poate fi calificata simplu ca ATENTAT LA SIGURANTA ECONOMICA NATIONALA sau TRADARE DE TARA.

   Răspunde
    
   1. careva
    Decembrie 9, 2013 la ora 20:38

    Corect.

    Răspunde
     
 • sorin1
  Decembrie 6, 2013 la ora 13:58

  auzi pe ce se bazaeaza onorificul invitat economist, doctorand s.a.,si toti cei pe care-i reprezinta), ca indice de amortizare a cresterii pretului combustibililor in urma accizei de majorare -pe scaderea consumului. aha…deci dupa ani de criza severa, cu scaderi directe si indirecte ale veniturilor, cu impozite si taxe, onorificul reprezentant al bunastarii platitorilor de taxe,inca mai crede ca romanii consuma mult. si au de unde sa-si taie-ca sa scada pretul la pompa. ilustra gandire! pai da. unii ca domnia sa poate ca au de unde…dar stati…e drept ca inca n-am vazut pe nimeni in opinci!!!clar. omul are dreptate!
  eminenta voastra….unde naiba sa mai scada consumul unora cu salariul minim sau mediu? care mai fac si naveta. vai de mama lor. ca ei sufera cel mai mult.
  oare planul de reducere a cas. propus de domnul jurnalist Moise, e viabil pt onorifilui invitat?
  stim..raspunsul e DA, dar, nu-i asa, nu depinde de domnia sa…
  bine ca isi incoroneaza cariera cu teze de genul~”consecintele scaderii consumului ca urmare a taxarii progresive a muncii in conditii de post-criza economica”‘
  SUBLIM. –
  votati si castigati!

  Răspunde
   
 • George
  Decembrie 6, 2013 la ora 12:22

  Cred ca discutia cu acest blanculescu, spoitor in ale economiei ar trebui demontata si explicate toate efectele nocive ale taxelor si accizelor ce ne asteapta anul viitor. Ar trebui aratate efectele posibile si la biletu de metrou si la painea cu TVA 9% …la tot. Poate asa, si cei care ies pt Rosia montana si pt gaze de sist si pt sanatate…etc.. vor iesi cu totii odata pentru traiul lor mai bun…

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 7, 2013 la ora 01:35

   „..vor iesi cu totii odata pentru traiul lor mai bun…”, ce spuneati Moise „..cu totii..”

   Răspunde
    
 • Cosmin
  Decembrie 6, 2013 la ora 10:42

  Rau e sa fii prim ministru si sa fii marioneta alora de te-au pus acolo! Sa nu vrei taxe si impozite noi, dar sa fi obligat sa le pui de unii si altii, sa vrei alte autostrazi dar baronii nu te lasa…. Saracul ponta! Da’ atunci de ce mai vine cu argumente idioate si retarde ca sa justifice toate tampeniile? Asta nu mei e marioneta e si ventriloc!

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 7, 2013 la ora 01:42

   „Rau e sa fii prim ministru si sa fii marioneta alora de te-au pus acolo!”, ba e bine. Rau e ca cine l-a pus acolo nu e poporul.

   Răspunde
    
 • Cris
  Decembrie 6, 2013 la ora 10:16

  In discursul lui Basescu, de aseara, de la Cotroceni, expresia „gaze de sist” a fost mentionata de vreo 15 ori, intr-un context manipulativ, binenteles, cum ca americanii au benzina mai ieftina pentru ca exploateaza de zeci de ani gazele de sist – invitatie si pentru altii.

  Nimeni nu mai pune botul la ce spun astia, va spun.

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 7, 2013 la ora 01:53

   Dl. Cris, chestia cu chinezii a „sarit” din alta parte. Pentru dvs am altceva: ..da, dar trebuie sa-i punem cu botul pe labe!

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase