BIZIDAY: miercuri, 4 decembrie 2013

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

19 răspunsuri la BIZIDAY: miercuri, 4 decembrie 2013

 • Traian
  Decembrie 10, 2013 la ora 02:13

  Chestia asta ca (miine e meci si nu avem emisiune ) nu-mi place deloc!!!Eu cred ca majoritatea doresc sa vada emisiunea asta si nu un meci de fotbal,cine doreste fotbal n-are decit sa mearga la meci daca asta doreste! Protestez in mod oficial in legatura cu aceasta masura de a suspenda emisiunea economica in favoarea unui meci de fotbal.Cred ca este mult mai utila romanilor!! Sper ca se poate face ceva sa nu se mai intimple asa ceva!!Domu Moise ,va rugam!!!

  Răspunde
   
 • Hurmuz
  Decembrie 8, 2013 la ora 16:10

  Domnule Guran vorbiti despre influenta sistemului asupra romanilor. Daca va intereseaza influenta sistemului asupra unui caz particular şi anume asupra unui urmas al lui Dragomir Hurmuzescu, va rog sa ma contactati. Deoarece aveti tot respectul meu, dvs sunteti prima mea optiune pentru a aduce in media o analiza completa a sistemului romanesc reflectata in experienta de viata, demascarea in public a celor vinovati de furt, evaziune fiscala si malpraxis, impreuna cu intelepciunea pe care vreau sa o transmit romanilor in tratarea unor boli cronice incurabile fara recurgetea la medicamente. Multumesc, cele bune.

  Răspunde
   
 • Alex
  Decembrie 7, 2013 la ora 14:08

  Despre studiul PISA

  Salutare, Domnule Guran! Vă urmăresc emisiunea de peste graniță, e drept, când am timpul necesar, în general la sfârșit de săptămână. Studiez în Germania științele educației și aici studiile PISA sânt mereu așteptate cu mare interes, generând mereu dezbateri importante în opinia publică. Așadar, și eu trebuie să fiu la curent cu rezultatele publicate.
  Mă bucur foarte mult că ați adus subiectul în discuție. Deși în general sânt de acord cu punctul de vedere din care prezentați lucrurile, de data asta trebuie spus că, în ciuda stilului cu care ne-ați obișnuit, ați prezentat numai jumătate de adevăr. Da, elevii români (de 15 ani, căci ei sânt vizați – există studii OECD și pentru 16-65 de ani, dar acelea nu se cheamă PISA, ci PIAAC) sânt în medie pe locul 45 din 65 de țări testate. Da, elevii români au mari probleme la scris, citit, calculat și la științele naturii. Da, motivația elevilor români nu doar că nu e susținută, ci e îngropată zi de zi din cauza lipsei unui curriculum corespunzător, a unei atitudini favorabile din partea profesorilorr și a unui program didactic axat pe evoluție personală. Toate acestea sânt adevărate, dar ați omis un lucru nu mai puțin important.
  România se numără în 2013 printre țările cu cea mai mare RATĂ DE CREȘTERE dintre cele 65 de țări. Rata de creștere a României în domeniile matematică și științele naturii se clasează pe locurile 6, respectiv 7 din 65. E drept că la capitolul înțelegerea textului citit creșterea e statistic irelevantă, deși e tot o mică creștere.
  Vă dau aici una ditre sursele mai serioase:
  http://www.spiegel.de/fotostrecke/pisa-ergebnisse-2013-deutsche-schueler-holen-in-mathe-auf-fotostrecke-104470-6.html

  Critica dvs. la adresa sistemului nostru de învățământ și a ministerului este pe de-a-ntregul justificată, pentru simplul motiv că se face prea puțin pentru elevii din România. Dar rezultatele PISA trebuie tratate mai diferențiat și mai chibzuit. Și a spune că elevii respectivi „nu au nicio șansă în viață” este pe cât de necruțător, pe atât de fals. Din fericire, sânt în măsură să vă contrazic, pentru că studiez un domeniu care se cheamă „life-long-learning” sau „program de învățare permanentă”, cu toate metodele și strategiile de lucru pe care le presupune. E adevărat că un start optim în viață ușurează situația oricui, iar mulți elevi români sânt privați de această șansă. Dar șansa poate să vină și mia târziu.
  M-aș bucura foarte mult să acordați măcar 1 minut acestei rectificări importante într-o viitoare emisiune.
  Vă mulțumesc și vă urmăresc.

  Răspunde
   
 • Sergiu
  Decembrie 6, 2013 la ora 06:02

  Freezone nu mai e pe seenow :((
  Plus ca noua aplicatie se cam inchide singura din cand in cand.
  Nu conteaza ne mobilizam noi sa vizionam in vreun fel emisiunea.
  Toate cele bune

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 5, 2013 la ora 20:38

  Referitor la emisiunea ODB de Joi – 05.12.2013 eu cred ca nu e corect ca guvernul Victor Ponta sa fie criticat atat de mult pentru ca nu ia acum toate masurile economice necesare pentru economia romaneasca in masura in care guvernul Boc a fost „lemn Tanase” la acest capitol si toata lumea aproape nu zicea nimic deoarece parea ca e in transa sau era abil dusa de nas de o politica de dreapta de 2 lei, parerea mea. Critica e buna insa trebuie pastrata o limita corecta care e data de realitatea din teren si de raportarea la masurile economice luate in ERA guvernarilor Boc.

  Răspunde
   
  1. Cosmin
   Decembrie 6, 2013 la ora 09:41

   In ERA guvernarilor boc si PSD ul a fost la putere! Iar acum, totusi, au trecut aproape doi ani de cand usl e la putere.

   Răspunde
    
 • alex
  Decembrie 5, 2013 la ora 13:08

  Sigur, mega-neo-ultra-giga-libertarienii ar avea celebru argument ca: ” Invatamantul e intr-o situatie proasta pt ca e de stat. Sa-l privatizam, cu o taxa anuala, de 3000 de euro si sa vezi ce invatamant de calitate vom avea”. Asa o fi …

  Răspunde
   
 • pastor
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:51

  multe oi de toate culorile politice asa e cant tara e lasata de izbeliste pe manile plagiatorilor hotomanilor minciunosilor …

  Răspunde
   
 • mihaix
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:35 Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 6, 2013 la ora 00:43

   Dl. mihaix, „nu stie stinga ce face dreapta” – dl. catalin CTL se pare ca are experienta cu bancile si poate fi mult mai explicit. Parerea mea este ca tocmai in banca se stie exact ce trebuie si ce nu trebuie facut. Cind mergi acolo, trebuie sa fii pregatit: vor negocia cu tine. Adica, daca esti cuc te vor umfla, daca nu esti cuc vor incerca sa te convinga ca esti. Cind mergi acolo, nu mergi sa negociezi, ca te-ai ars – chiar si cei care sunt incepatori acolo, fac numai ce au voie si este suficient, deci ai de-a face cu experti. Nu te lasa pe mina lor. Stii ce vrei (ai computer ci internet, te informezi, intrebi in stinga si in dreapta), taie expunerile savante (sunt presat cu timpul), spune-i ce vrei si indiferent ce-ti raspunde, i-o intorci: ma duc si la alta banca sa compar. Si chiar pleci. Dupa o zi s-au doua ei te vor suna, conditiile vor fi mai bune. Dar, tu esti ocupat si: hai sa o lasam pe saptamina viitoare, alti doi mi-au promis niste raspunsuri. Numai cind la telefon vei auzi ceva care sa-ti convina, ceri numele persoanei cu care ai vorbit si stabilesti interviul. Te duci la banca cu citeva mici imbunatatiri pe care le vei cere (pentru ca nu cumva ei sa mai retraga din ce-au promis). Toata lumea face asa si nimeni nu bea din paharul care i se serveste pe tavita de argint. Chestia cu riscul, este reala si tu trebuie sa stii asta cel mai bine. Ei il folosesc numai ca sa te umfle. Odata ce ai semnat, nu mai exista mila. Daca inainte sa semnezi a fost o inchipuire, acuma este certitudine. Banca stie ce face, altcineva nu stie si atunci n-are ce cauta acolo. Este mult spectacol psihologic, sunt artisti. Din asta traiesc.

   Răspunde
    
   1. mihaix
    Decembrie 6, 2013 la ora 00:48

    Corect 🙂

    Răspunde
     
   2. un turist
    Decembrie 6, 2013 la ora 01:00

    Cei de la banca parca te miroase daca esti bun pentru ei sau nu. Cum ati spus: NU pina nu acceptati conditiile mele.Din pacate multi care nu au taria de a se opune cad in capcana.

    Răspunde
     
 • sabotati prostia
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:31

  Salut Moise .
  …emisiunea de aseara ar fi putut fi una reusita daca nu as fi urmarit recent un film facut de francezi, se numeste „Cash investigation ~ Diesel_ la dangereuse exception francaise (HQ).mp4” il gasiti pe YouTube, paradoxul mare este ca autoturismele Euro 5 diesel sunt mai poluante si mai periculoase decit cele Euro 2. In urma procesului de ardere si filtrare se degaja dioxidul de Azot, care este in cantitate de 10 – 15 ori mai mare decit limita maxima admisa.
  Asa ca inca odata, am fost dusi de nas, mintiti sau chiar prostiti.
  In aceasta situatie cel mai mare dusman al tarii devine asociatia APIA, care isi propune sa ne aduca cit mai multe masini in care sa ne imbolnavim rapid de cancer si sa-i omorim in acelasi fel si pe cei ce inhaleaza Dioxidul de Azot, produs cu generozitate de autoturismele Euro 5 diesel.

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 6, 2013 la ora 00:06 Răspunde
    
 • Attila
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:31

  Hun Han –romanii din toate timpurile nu au fost uniti asa ca rapid erau infrinti.

  Răspunde
   
 • Caessar
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:02

  EVENIMENTELE DIN 1989 iliescu vinovat pentru sangele varasat ! destat cu detectorul de minciuni in fata Natiunii ! Judecata Poporului. Romani desteptarea !

  Răspunde
   
 • Zamolx
  Decembrie 5, 2013 la ora 11:59

  Cezare, invata sa scrii mai intai, apoi critica pe altii…

  Răspunde
   
  1. Caessar
   Decembrie 5, 2013 la ora 12:00

   mai jidanule tu nu ai nimic in comun cu Dacii

   Răspunde
    
 • Caessar
  Decembrie 5, 2013 la ora 11:14

  sa fie taxati plagiatorii minciunosii calomniatorii as numiti reprezintanti ai poporului pentru trandovia lor REDUCEREA NUMARULUI DE BURDUHOI CARE SUG DIN POPOR SANGELE ect.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase