BIZIDAY: marți, 3 decembrie 2013

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

36 răspunsuri la BIZIDAY: marți, 3 decembrie 2013

 • Titi
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:45

  vine craciunul

  Răspunde
   
 • Tzantarulanofel@felsichip
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:45

  sagaiu ia po etajam to tut o am
  nu ma priveste pulitica

  Răspunde
   
 • Armanca
  Decembrie 5, 2013 la ora 12:44

  Fara atac la peroana . Mai bine sa iesim la o partida de tenis lumeeeeee !

  Răspunde
   
 • Gabi
  Decembrie 5, 2013 la ora 10:43

  http://www.euronews.com/2013/12/04/perception-v-reality-corruption-discrimination-and-romania-s-eu-relations/

  Acelasi tip de raspunsuri pregatite din timp si pline de ocolisuri asupra subiectului ca intotdeauna. +o engleza de balta…

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 5, 2013 la ora 09:33

  Din seria „Cel putin un cutremur pe saptamana” :
  http://www.zf.ro/zf-24/doua-cutremure-de-3-6-si-3-4-grade-in-zona-vrancea-11741995
  sau cum au spus unii specialisti – explorarea/exploatarea gazelor de sist duce la cresterea activitatii seismice.
  Intrebare : „Avand in vedere faptul ca Romania este o tara cu o importanta activitate seismica, ce riscuri isi asuma Romania (vezi aici daunele produse de astfel de cutremure si vezi aici si locatia centralei nucleare de la Cernavoda care ar putea fi afectata de aceste teste/inginerii care se numesc explorarea/exploatarea gazelor de sist din zona Dobrogea si Constanta) sau mai exact daca daunele produse de explorarea/exploatarea gazelor de sist in Romania depasesc cu MULT beneficiile, cel putin in acest moment, de ce se doreste explorarea/exploatarea gazelor de sist in Romania?”

  Răspunde
   
  1. careva
   Decembrie 5, 2013 la ora 23:28

   Pentru ca se poate face din cacat bici, cind sunt vizitii care platesc.

   Răspunde
    
 • George G
  Decembrie 5, 2013 la ora 02:36

  De 2 seri emisiunile de pe Seenow incep de la minutul 36, au gresit baietii programarea inregistrarii. Va rog sa corectati.

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:55

  1 – Conflict intre Presedinte si Premier. Si fiecare a facut ce altcindva a condamnat. Nu vad nici un avantaj, pentru bunul mers al administrarii tarii, in mentinerea functiei de Presedinte „de vitrina”. Ca cetatean, nu ma deranjeaza ca au contradictii (pot sa le aibe si intr-un cadru executiv), ci faptul ca le ramine mereu posibilitatea de a se descarca de responsabilitate in mod reciproc – avantajos. Iar publicul inghite spectacolul.

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Decembrie 5, 2013 la ora 00:49

   @SanduCu.Pentru bunul mers al tarii Basescu s-a abtinut pina acum sa intervina in vreun fel in actul de guvernare.In realitate Presedintele Romaniei e si seful executivului.Prezideaza sedintele Guvernului,le convoaca daca vrea pe anumite teme si promulga toate legile adoptate de Parlament care trebuiesc sa fie cerute de executiv adica de Guvern cu acordul Presedintelui.E prima data din ’90 si pina acum cind Parlamentul adopta legile cerute de Guvern si asta ar fi normalitatea
   Mai departe ce se intimpla acum nu mai tine de guvernarea tarii ci de pregatirea jefuirii Bugetului de Stat si deturnarea banilor publici spre canale prin care vor fi folositi in pomeni electorale.Basescu s-a sezizat si a hotarit sa se folosesca de prerogativele constitutionale ale Presedintelui pentru a intrerupe furaciunea.
   Bugetul adoptat in 24 ore fara discutii si cu gindul la porcul de Craciun contine si anomalii de felul alocarii a 600 mil de euri pentru A3 Comarnic-Brasov care de fapt se va face din banii constructorului si nu are finantare europeana.Cam un mld de euri sunt deja bani dositi la prima strigare…
   Basescu a anuntat ca nu promulga bugetul,se va intoarce in Parlament si eventual mai trece si pe la CCR,dupa care il vor folosi fara girul Presedintelui.Girul Presedintelui este totusi important pentru ca fara el nu mai este valabil nimic din ce s-a negociat cu FMI-ul.Asadar trebuiesc reluate negocierile si de data asta FMI nu va mai accepta negocieri la care lipseste Basescu.
   Basescu nu mai face campanie electorala dar o poate strica pe a astora care guverneaza acum,ca si cum ar fi de capul lor.In realitate nu au fost niciodata.Totul e sub controlul lui Basescu.Oabla?

   Răspunde
    
   1. careva
    Decembrie 5, 2013 la ora 05:57

    Eh, daca o vrei oabla, ar trebui s-o dai pe republica prezidentiala. Cam ce as vrea si eu.

    Răspunde
     
    1. VictorL
     Decembrie 5, 2013 la ora 06:47

     @SanduCu.Atita timp cit presedintele e ales prin vot direct de catre populatie,asa si e.Atita doar ca nu are drept sa demita pe primministru fara parlament.Primministrul e un fel de vicepresedinte dar la noi al doilea om in stat e seful senatului,alta anomalie…Daca primministrul are sustinere totala in parlament cum e acum cind de fapt e seful celui mai tare partid de acolo ajungem cum suntem azi de nu mai stim cine-i sef si unde.Timpenia asta ei o numesc semi-prezidentiala,adica un fel de privighecioara romaneasca…

     Răspunde
      
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:54

  2 – Inflatie si deflatie. Prezentat pe intelesul tuturor. Si totusi lipseste ceva, solutia. Problema este nu ca n-ar exista, ci ca nu fiecare este, probabil , dispus sa o dea pe gratis (dece sa o spun eu si sa o folosesca altul, zic si eu) sau cine sunt eu sa le spun alora din guvern ce sa faca (atunci de ce sa fie criticati?). Mi s-a reprosat si mie, pe blog, ca critic neconstructiv. Este firesc, critica fara urmare este numai gargara de la coltul strazii – media, cel putin are o scuza, ea doar informeaza (si ar fi bine daca ar face-o corect si in timp real). Parerea mea, si am observat ca si altii o au deci probabil ca nu gresesc, este ca fiscalitatea (sub toate formele ei) reprezinta unica sursa pentru buget. Faptul ca stam cu ochii in soarele european (unde contribuim si este legitim sa si primim cind avem nevoie) dupa fonduri care ne sunt date conditionat (vezi fondul de coeziune pentru infrastructura, si exemplele pot continua) functie de interesele straine (ca si aia din CE, fiecare isi servesc compatriotii si interesele personale – cine ii controleaza?) si parteneriatele pe care le impun, fara nici o legatura cu dezvoltarea egala si armonioasa a intregii economii nationale, este o gogorita. Suna pompos, dar este exact ce are nevoie tara – fiecare cetatean trebuie sa aibe un trai civilizat asigurat. Iar gogorita consta in conditionarea chiar si a fondurilor nerambursabile. Despre rambursarea sau acordarea pe etape de ei stiute (care nu se potrivesc cu cerintele imediate ale bunului mers al proiectului), tocmai pentru a carota ceea ce ei spun ca sprijina, precum si filiera bancara (tot a lor, ca-i aceiasi mina)…, ce sa mai spun. Deci bugetul si fiscalitatea sunt baza economiei nationale. Aminteam cu alte ocazii, ca o fiscalitate diferentiata si adaptata continuu dupa evolutia economica a tarii in ansamblul ei, este pirghia sau solutia dezvoltarii. Sistemul de preturi (la vinzarea de produse sau al costurilor de servicii) este in mina patronilor de firme sau al conducatorilor de companii de stat, piata libera implica cererea si oferta, si concurenta. Deci statul (singurul interesat ca tot ansamblul sa functioneze unitar) are doar fiscalitatea pentru reglarea pietei si chiar a ratelor de creditare. Concluzia: degeaba ne concentram privirile asupra fiscalitatii (urca sau coboara taxarea) daca nu avem in vedere un program unic de dezvoltare a economiei nationale pe care fiscalitatea sa-l sprijine … neabatut.

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:54

  3 – Vad ca Liviu Dragnea pomeneste de acordarea unor fonduri pentru obiective ce trebuiesc finalizate – daca este asa, nu vad nimic rau in a nu se lasa ceva neterminat, chiar daca pe moment nu ar corespunde cu un program unic de dezvoltare (in caz ca exista asa ceva). Si aici, as considera oportun sa fie limitata in mod specific libertatea de a se emite Ordonante de Urgenta capabile sa schimbe un Program National de dezvoltare. Ordonanta poate sa adauge fara sa schimbe. Trebuie, deasemenea, legiferat ca Programul National sa fie respectat de toate partidele si guvernele – tot ce este necesar a fi facut este completarea si continuarea lui cu alte obiective noi. Sa stim cu totii ce urmeaza la rind.

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:53

  4 – Pentru spionaj economic, am vazut ca in Canada se poate da chiar detentie pe viata (daca se pune problema violarii securitatii nationale – de fapt tot ce este economie nationala ar fi securitate nationala), iar pentru tradare si vinzare – streangul sau…teapa.

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:53

  5 – Insolventa. Inteleg ca se refera numai la companii de stat (sau in care statul este parte) ramase in pana de fond de rulment. Firmele particulare, falimenteaza si la revedere – probabil ca produsele lor nu mai au cautare…in economia tarii. Pentru a se face ordine aici, probabil ca ar fi bine sa se desfiinteze parteneriatele cu statul – este dificil sa separi responsabilitati financiare daca totusi depinzi de bunul mers al intregii combinatii. In cazul insolventei unei companii de stat, pe vremuri exista CFI (acuma se pare ca exista Garda Financiara, care nu stiu daca are acelasi rol) care la pagube constate ii baga la pirnaie pe vinovati functie de treapta pagubei – mentinerea unei asemenea masuri, intareste responsabilitatea celui care pune degetul. Fara nici o legatura cu vinzatorul de Ilie Nastase (pe care decurind l-am vazut in compania lui Cristian Topescu la TVR, infect – cu asemenea atitudini vrea Romania sa-si sustina moralitatea?), trebuiesc niste reglementari/prevederi legale privind vinzarile sau transferul de proprietate asupra terenurilor, mult mai clare/stricte. Cum vi s-ar parea sa ajungem, de exemplu sa-l despagubim pe printul Charles pentru satele lui peste care planuim o autostrada sau o fabrica? Nu cunosc ce o sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2014, aud ca procedeul este intortocheat, dar dupa cum m-am obisnuit, cind este vorba de unsoare, totul se netezeste – mai ales cind este vorba de straini cu relatii la CE (de ce avem europarlamentari? Pentru o comunicatie mai buna). Si totusi, inainte de a se face public Programul National (sau noile parti din el) terenurile care ar urma sa fie afectate, trebuiesc „inghetate”, chiar sa existe un tarif fix al statulu,i diferit de piata.

  Răspunde
   
  1. cornel
   Decembrie 4, 2013 la ora 23:52

   Legea insolventei e valabila pentru toate firmele din Romania, adica de stat si private.

   Răspunde
    
   1. careva
    Decembrie 5, 2013 la ora 03:45

    Dl. Cornel, pe aici nu am auzit sa existe asa ceva, dar decit faliment (care inseamna mai multe puncte negre la dosarul fiscal si de credit) se prefera vinzarea firmei, in pierdere dar nu pierzi tot. Este de inteles ca cine o cumpara are disponibilitati sa o continue sau s-o inchida. Daca pina aici, ma ducea gindul ca insolventa este o inventie romaneasca (in dictionar ii zice cheekiness, adica nerusinare), faptul ca, de exemplu, firmele romanesti de bere au disparut (cumparate de firme straine) – tehnica care este, se pare, continuata si cu marcile romanesti de produse traditionale – i-mi sugereaza o posibila concurenta neloiala, cu orice pret, pina la aducerea marcii la…insolventa. Daca aici, interesul este sa cumperi o firma cu clientela cu tot, care este interesul sa cumperi o marca pentru a o face sa dispara, in loc sa o lasi sa falimenteze?
    Iar in privinta companiilor de stat, imi pare ca murdaria vine din interiorul companiei, desi nici versiunea firmei particulare nu este de lepadat. Totusi, in ideia ca stinjeneli financiare se pot intimpla si o companie de stat acopera un numar important de locuri de munca, cred ca statul trebuie sa ii sprijine refacerea, de la buget. Mai degraba decit sa o privatizeze, nici vorba sa o dea pe mina unor straini, care o vor ingropa, incepind cu restructurarea de personal. Recunosc ca fata de situatia de astazi, subiectul acesta este tardiv si lipsit de interes.

    Răspunde
     
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:52

  6 – Girezi, platesti – ce poti sa zici. Eventual sa se introduca chestia asta si in programa de scoala primara.

  Răspunde
   
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:51

  7 – Anglia, Olanda si cine va mai urma – nu contest dreptul fiecarei tari de as administra singura problemele interne. Dar cin dracu a vrut UE, ce a avut in virful gitului? Pentru ce am fost cu totii semnati in momentul in care am intrat nu se mai schimba dupa bunul plac al nimanui – este egalitate sau…ce? In fond o consider ca o revansa a pietei libere si a liberei circulatii si alte libertati si drepturi conferite de apartenenta aceasta prestigioasa, de care strainii au abuzat iar acuma o dau cotita. Daca li se accepta englezilor si olandezilor modificari (fie si o litera) ale celor ce Romania a semnat, fiind existente in protocol la data semnarii , o consider un abuz care va indreptati Romania sa se retraga fara nici o obligatie – la urma urmei, trebuie avut in vedere un sir intreg de expulzari care vor veni in seama bugetului si deci UE sa n despagubeasca Romania de toate daunele materiale si morale. Nu glumesc, numai asa le tai macaroana.

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Decembrie 5, 2013 la ora 00:24

   @SanduCu.Se pot exprima toate alea 8 care au mentinut restrictiile pina acum dar e degeaba.Singurul lucru pe care il pot face e sa iasa pe rind sau toate odata din UE.Nu cred ca se risca.Intrarea inapoi e mai anevoioasa si implica unanimitate.Afara de asta invazia romanilor in tarile lor e cu semnul intrebarii pe cind pierderile financiare ale companiilor proprii extinse in state terte sunt aproape sigure.Multe ar falimenta…Asadar,ciinii latra,caravana trece…

   Răspunde
    
   1. careva
    Decembrie 5, 2013 la ora 04:12

    E drept ca nu mi-am pus problema unei iesiri in grup si nici o iesire cu intentia de reintoarcere. Am avut, insa, in vedere afacerile romanesti pe teritorii straine. Nu am nici o evaluare in acest sens, dar nu cred ca gresesc estimind pierderile strainilor in Romania cu foarte mult superioare, chiar si daca acestia isi transfera non-stop profiturile peste granita. Si se mai poate pune si in balanta ca statul roman nu beneficiaza cine stie ce din afacerile romanesti in afara. Intr-o anumita conjunctura, pe acest punct, romanii ar putea sa-si scoata o buna parte din pirleala. Daca n-ar fi existat acest interes din partea lui UE, cu toata aiureala de acuma, ne-ar fi scuipat de mult, fara sa ne intrebe. Deci europarlamentarii si capetele luminate din…stii tu de unde, ar trebui sa incline semnificativ balanta in favoarea celor plecati pe alte meleaguri. Nu stiu de ce romanii continuua sa creada ca ei sunt ultimii oameni. De fapt aia ne invidiaza pentru tot ce avem si ne cauta mereu nod in papura si nu se gasesc citiva sa le storcoseasca moaca, financiar vorbind.

    Răspunde
     
 • careva
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:51

  8 – Orban al Ungariei. Considerind jaful care se face din condei cu ratele de schimb, care este extraordinar de amplificat cind este vorba de „doua” monede nationale, sunt total de partea lui – returnarea sa se faca la valoarea cursului la data tranzactiei. Dar, din practica de contractare comerciala internationala, problemele privind modalitati de plata, risc valutar, revizuirea pretului, garantarea platii, fiecare isi are clauza ei. In cazul clauzei valutare, sunt recomandate doua metode:
  = pretul (data achizitia) si decontarea (data platii) sa se faca in aceiasi valuta terta forte;
  = valuta de decontare se raporteaza la valuta pretului – astfel anihilindu-se oscilatiile valutare; ceea ce vrea si Orban si era practicata in toata lumea.
  La baza normelor romanesti de contractare internationale au stat lucrari ale juristilor: german Ernest Rabel, francez Philippe Kahn, maghiar Rudolf Lorant, rus (?) Kalenski, si romanii Al. Detesan, Octavian Capatina, Gh. Tigaeru si altii.

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 4, 2013 la ora 20:49

  Am vazut emisiunea „La Varf” de pe TVR1 din aceasta seara care l-a avut invitat pe seful de la Chevron pe Romania. Daca ar fi sa-i dau o nota ea ar fi 4. Omul e depasit. Chevron a facut prea multe boacane prin SUA iar acum profitand de CORUPTIA autoritatilor romane au pus mana pe niste licente cel putin dubioase (se doreste explorarea/exploatarea gazelor de sist in Romania, Romania nu are informatiile necesare referitoare la aceasta tehnologie si nu are nici un fel de legislatie pentru acest domeniu DAR ni se spune ca se doreste protejarea mediului si a cetatenilor si ca tehnologia e una sigura. Despre ce vorbim ca sunt un pic confuz si nu prea inteleg?)

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 4, 2013 la ora 15:50

  Iti faci cruce si parca nu mai intelegi nimic:
  http://www.zf.ro/zf-24/dacia-este-o-nebunie-sa-faci-autostrada-pe-valea-prahovei-si-nu-pe-valea-oltului-11739052
  Ma intreb : „Cu ce probleme economice si financiare s-ar confrunta Romania si guvernul daca cei de la conducerea Dacia-Renault ajung la concluzia ca avand in vedere productia mare auto din UE, cererea autoin permanenta scadere si costurile de productie unde intra si partea cu infrastructura care poate sa sprijine sau nu o investitie, ar lua decizia sa relocheze o mare parte din productia auto de la uzina Dacia din Romania in alte tari unde costurile de productie sunt inferioare si unde autoritatile sustin acea investitie (vezi aici cazul Maroc si nu numai)?”
  Te doare serios capul numai atunci cand te gandesti serios la o asemenea ipoteza. Daca aceasta ipoteza ar deveni realitate atunci economia si exporturile Romaniei vor primi o lovitura foarte grea si care va fi resimsita de la „Vladica pana la opinca”, cum spune o veche vorba romaneasca.

  Răspunde
   
 • adi
  Decembrie 4, 2013 la ora 13:30

  Toata lumea a scis pe net, s-au facut petitii vis-a-vis de pretul benzinei care este prea mare si nu numai de cei 10 % care l-au votat pe Basescu ci si de cei 80 % care l-au votat pe Ponta. Acesta este multumirea si raspunsul lor.

  Răspunde
   
 • Cosmin
  Decembrie 4, 2013 la ora 12:26

  Daca nimeni nu protesteaza impotriva introducerii noilor accize, a majorarii vechilor accize, a taxelor pe stalp si te mai miri pe ce, o face Basescu, asa cum il duce capul! Apropo de cursul la care se calculeaza acciza: am avut un proces cu o firma acre stabilise prin contract ca „suma de plata” se stabileste la un curs de…. dar nu mai putin de…. si am castigat! astia de ce o fac si nu e ilegal? Zic si eu? Sa nu-mi spuneti „findca pot!!!”

  Răspunde
   
 • Florian Stelian
  Decembrie 4, 2013 la ora 12:02

  Au facut englezii si olandezii referendum cand au apribat ca noi sa intram in UE in conditiile care au fost parafate? Daca da, atunci sa-si asume optiunea de atunci. Daca nu, atunci sa nu faca nici acum. Asa mi s-ar parea corect. Au venit cu n-spe mii de reguli in care eu ca firma nu m-am putut incadra. Daca nu ne primeau, mai putea OMV sa stapaneasca peste petrolul nostru? Dar dupa cum se vede noi am fost mai mult ca o prada de razboi impartita intre unvingatori. Cei ce au luat partea cea mare nu comenteaza nimic acum.

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 4, 2013 la ora 11:07

  Pentru BNR care ne spune la tv ca a facut ceea ce trebuie ii place sa faca ceea ce trebuie pentru a proteja cetatenii de abuzuri din partea bancilor si a institutiilor financiare ce isi desfasoara activitatea in Romania:
  http://ro.stiri.yahoo.com/guvernul-britanic-decis-sa-limiteze-dae-la-credite-134024908–finance.html
  Intrebare : „O fi normal ca la un imprumut in lei dobanda DAE perceputa de o institutie financiara ce isi desfasoara activitatea in Romania sa depaseasca 50% pe an? Mie mi se pare camatarie curata sau un lucru anormal daca esa ne raportam la o societate si o piata NORMALA.”

  Răspunde
   
 • cornel
  Decembrie 4, 2013 la ora 10:36

  Felicitari pentru emisiune Moise.

  Răspunde
   
 • unu
  Decembrie 4, 2013 la ora 10:24

  Si MOISE, CAROL a venit cu o pereche de IZMENE si a mostenit munti, paduri. Adevaratu intemeietor al ROMANIEI MARI este ALEXANDRU IOAN CUZA, care a avut curajul sa i-a de la biserici si sa de-a la tarani, adevaratii truditori ai neamului. Cu ce avere a ramas CUZA? Dar CAROL?

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Decembrie 6, 2013 la ora 00:06

   nu Stiu domnu unu -da una o stiu -bunicu sarmanul (dupa tatAl bun ) tarAn liber cu oleaca de pamint DETINUT la poalele mUntilor Stinisoarei ,a ramas la colectivizare cu pielea de oaie pe bat1111:IAr UNII tarani vecini(cEI CARE NU AU AVUT NIMIC!!!) din amaritul ala de sat Se numeste Ortesti la 10 kM de Cetatea NEamtului (Ei erau tare mindri ca strastra STRA MOSII LOR AU FOST RAZESI AI LUI STEFAN ) DECI CONSATENI CARE NU AVEAU NIMIC CA ERAU PUTUROSI SAU VENITI CA STRANI DE SAT DE UNDEVA DINSPRE MUNTE AU RIS DE EO ATUNCI SI I-AU ZIS IN FATA _na MOS IOANE CA ACU NU MAI AI NICI NEATALE NIMICA .sI MACAR DACA R FI AVUT MULT.aVEA SI EL VO 4-5 HECTARE DE PAMINT PENTRU OI ;VITE SI CAI.mUNCEA CA NATINGUL SI VINDEA LA EVREI la FAlticeni TOAMNA aproape tot SI CU PUTINII BANI ISI MAI LUA UN PIC DE PAMINT.pINA A VENIT DREPTATEA bolsevica peste ei ,culmea dupa ce WW2 ii facu-se deja in 41-45 praf batatura ca p3 locul grajdului a fost linie de razboi a rusilor!!!!MOS ioANME ::::Si ne iontrebam, azi in 2013 de ce si cum si cautam vinovati ,tradatori etc etc …Bunicul acolo sus cred ca ne ride cu gura pina la urechi_Adica ba natarailor pe ce lume traiti……

   Răspunde
    
 • unu
  Decembrie 4, 2013 la ora 10:12

  Un berbec si o gasca. BASESCU SI PONTA. Doi mincinosi. Problema este unde e a doua gasca? Antonescu. Taxele vor creste, Basescu v-a semna acordul cu FMI, Ponta nu v-a construi nimic, ca nici nu a facut-o vreodata. ANTONESCU PRESEDINTE, PONTA PRIM MINISTRU, BASESCU MINISTRU TRANSPORTURILOR. Si FRAIERII, ADICA NOI CETATETII, in continuare IDIOTI, cum ne spunea PETRE TUTEA.

  Răspunde
   
 • George
  Decembrie 4, 2013 la ora 09:24

  Sicanarile astea ale lui Basescu sunt penibile. Imi pare rau Moise, aici Ponta are dreptate, daca Basescu se apuca sa faca si taxele si impozitele atunci sa-si asume si consecintele. Gradinita grupa mica…
  Accept de la tine Moise sa spui ca orice crestere de taxe acum este o prostie (este corect) DAR NU ACCEPT SA AUD ASTA DE LA UNUL CARE A CRESCUT TVA DE LA 19% la 24% cu un preaviz de doar 20 de zile !!!! (+ multe alte taxe marite in aceea perioada). Asa cum imi place sa discut despre autostrazi cu oricine in afara de ala cu 5 mandate la transporturi in care a sabotat cum a putut autostrazile (cica „Romania nu are nevoie de autostrazi”)

  Răspunde
   
  1. Cosmin
   Decembrie 4, 2013 la ora 12:36

   Daca cresterea TVA este o prostie, DE CE NU O SCHIMBA PONTA? Asa cum a reintregit salariile? Adica anul asta 2%, anul viitor 3% etc? Doar are supe majoritate! Prostia este atunci când persişti în gafă, adică devine cronică! Inca mai tragem dupa TVA-ul marit si Tonta ne mai pune niste taxe, asa, mai prin dos, sa nu se prinda sosonarii prea repede. Macar Base a mancat… cu gura plina, nu a dat-o cotita, cu autostrazi si alte tampenii de intoxicare tipic securisto-comuniste.

   Răspunde
    
 • VictorL
  Decembrie 4, 2013 la ora 08:51

  @Moise.Felicitari pentru premiu.Bravo!Go ahead!

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Decembrie 4, 2013 la ora 08:25

  Despre inflatie si deflatie. Nu am nimic de adaugat sau comentat. Asa e. Trebuie sa fii nebun sa maresti taxe in conditia in care veniturile populatiei si chiar si a frimelor scad. Si daca credeati ca austeritatea e rea sa vedeti cum e cu marirea taxelor.
  Despre chestia cu creditele luate pentru altii ( in reportaj am inteles ca oamenii nu stiau ca s-a luat pe numele lor, o situatie diferita ) daca ati sti cate astfel de cazuri am intalnit. Oameni care si-au lasat ipotecate casele pentru altii, au luat sau au fost giranti. Oh Doamne !
  Si sa ajungem la Olanda si Anglia. Eu am prieteni si mi-a placut in Anglia. Posibil sa merg sa-i vizitez din cand in cand, nu sunt doar romani. Dar voi lasa cat mai putini bani acolo si ma voi intoarce cat mai repede. Daca nu ma vreti, nu va oblig. E tara lor, e dreptul lor sa nu placa pe unul sau altul chiar daca gresesc. La noi e bine primit, in schimb, orice om care are bun simt de oriunde de pe glob, chiar si din alte galaxii.
  Asta este ! Zi faina.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase