BIZIDAY: miercuri, 6 noiembrie 2013

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro/detail-biziday-65589-0

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

24 răspunsuri la BIZIDAY: miercuri, 6 noiembrie 2013

 • Florian Stelian
  Noiembrie 7, 2013 la ora 22:43

  Te salut Moise! Prin Londra nu se pune problema caci ia mai mult timp cu masina decat cu metroul sa mergi unde ai treaba, dar daca ai treaba in alta parte prin UK am o masina cu sofer si cu plinul facut oricand pentru a-ti fi de ajutor. Iar daca ai treaba prin Mancester, sotia mea gateste foarte sanatos si am fi onorati sa iti usuram sederea aici cu cazare si masa, daca nu te deranjeaza copii :). Anul acesta s-au dus zilele mele de concediu dar dupa 1 ianuarie oricand pot face acest mic gest pentru tine.

  Răspunde
   
 • gicu
  Noiembrie 7, 2013 la ora 17:32

  Domanu Guran, mai termina-ti va rog cu exprimarea in lei vechi, e o prostie, sau doriti sa dati amploare scumpirilor.
  Cu respect,

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Noiembrie 7, 2013 la ora 19:11

   stimate domnule Guran subscriu 100% cu
   domnul Gicu:Are perfecta dreptate .Dumneavostar sinteti baiat de oras si oricum un jurnalist care se straduie (partial si reusiti ) sa faca si educatie econoimica la zisi pentru cel mai simplu din popüor -si asta o vad f.pozitiv ca va adresati omuljui fara pretentii de finantist:Inchipuiti-va ca ciobanii mei vecini de la Balta Alba de Buzau care au 80 de ani si uni si peste (oameni perfect sanatosi la minte si trup care nu se miorlaie ca pisoii astis tineri si revolutionari ci muncesc din greu)imi vorbesc de ani de zile cind vorbesc cu dinsii de lei vechi, de fapt ei nu spun vechji.Ei spun cind il intreb :MA nea Stavarache cit mai e pinea anul asta (stiu dinainte raspusul -va fi ca anul trecut) :E un Ron deci un leu dinsul imi spune NU e 10 mii dom DAn:Zic cum ma nea Stavarache ca e 1 leu:Zice un leu pai NU ca e 10 mmii da daia vechi!!!Deci daca dvs.le comenati asa cum sa se deetepte ei odata la realitate!!!Aici Gicu are dreptatae e putrin a umfla ca sa para mai groasa!!Deci ca om tinar si simpatic ce sinteti recunoasteti greseala si corectati:Nici macar de RON nu tre sa mai vorbeasca omul e leu si asta este ce a aiai leu vechi.DAca.s vechi pe foc cu ei!!!

   Răspunde
    
   1. sanduCu
    Noiembrie 7, 2013 la ora 19:30

    Asa e Danut, e LEU nu RON, ca de la asta pina la ROM nu mai e mult.

    Răspunde
     
 • bogdan
  Noiembrie 7, 2013 la ora 17:28 Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Noiembrie 7, 2013 la ora 18:56

   INTRADEVAR STRIGATOR LA CERURI !!!!!!!scurtul filmulet despre vinzarea pavilionului ROMANIEI!!!! va multumim mult pentru indicatie!!!NU SE POATE ESTE de necrezut:NU CA acolo inainte de toate cu tot respectul dar trebuie infiintat un tribunal al poporului si apoi trasi in TEAPA asemeanea criminali !!!!CU siguranta este tot mina straina ,probabil greci(urmasi de fanarioti???) care au in spatea vreun ciine rabiat dupa bani roman care s- a imbogatit:Aici trebuie CONECTAT IMEDIAT PROCURORUL GENERAL al ROMANIEI si pregatite deja tepele lui VLAD TEPES.Cel mai bine din lemn de brad necojit ca sa fie mai zgrunturos!!!In mods barbar sa doara !!!incepind de la popou ,lasati sa glkiseze incet nu dintr-o data
   DECI BRAVO PRESA libera ROMANA care a facut asa o descoperire ;Domnule acolo trebuie mai intii presa sa se scoale pe baricade inainte ca sa nu expolodeze situatia caci nu e gluma .
   Deci va multumim domnule Bogdan ca nu ne lasati sa murim in prostie totala.Mama lor de pungasi nemernici fara DUMNEZEU absolut pe acelasi model ca la ROSIA MONTANA o haita derbedei scapatati din Romania ajunsi ope cine stie unde care cu strainii vind toata tara !!!!

   Răspunde
    
   1. sanduCu
    Noiembrie 7, 2013 la ora 19:53

    Danut, jurnalistii trebuie si ei sa traiasca din ceva. Daca ajungi la „trebenel” nepregatit, mai bine…nu te duci. Ia uite:
    La prima vedere pare altfel, dar daca cititi asta:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Pavilion_(steag)
    probabil ca va fi cum este.
    “Nava care folosește mai multe pavilioane este considerată fără pavilion. La intrarea în porturile străine, navele trebuie să arboreze pe lîngă pavilionul național propriu și pavilionul național al statului în ale cărui ape se află.”
    Pina aici a fost una, acum este altceva:
    „O navă este considerată sub pavilion de complezență (denumit și pavilion de conveniență [2]) dacă proprietatea și controlul vasului se află în altă țară decât în țara pavilionului de navigație a navei. Circa 58,64% din navele lumii navigă sub pavilion de complezență. [3]
    Legile internaționale și interne ale statelor nu recunosc decât pavilionul național. Pavilionul de complezență nu este interzis ci tolerat, el fiind arborat în special la nave ale căror armatori solicită aceasta în state în care obținerea proprietății navei este dificilă (birocrație, multe acte etc.). Pavilionul național le asigură navelor protecție și garanție, pe când pavilionul de complezență nu le-o asigură.[4]
    Pentru unele companii este mai profitabil așa numitul pavilion de complezență, atât pentru că pentru că impozitele plătite statului de pavilion sunt mai mici decât în statul de origine al armatorului, cât și pentru că, în acest caz, se aplică contractul colectiv de muncă de tip ITF (negociate de Federația Internațională a Transportatorilor și companiile care dețin nave cu pavilion de complezență) care, în multe cazuri, este mai avantajos decât cel național.” [5]

    Răspunde
     
 • Victor
  Noiembrie 7, 2013 la ora 16:37

  Moise, nu citi,e inspaimantator ceea ce vor asupritii astia din popor.

  Răspunde
   
 • Anonim
  Noiembrie 7, 2013 la ora 14:17

  Acum cu salariile la IT si la doctori de la 3500 la 5000 EUR in Germania, sper ca oamenii au inteles ca e vorba de un salariu brut, si nu net, ceea ce ar fi cam 45-50% mai putin pentru cel net, caci un doctor rezident (de exemplu nu ajunge nici la 3000/luna net, cu toate serviciile de noapte, si la fel si in IT).

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Noiembrie 7, 2013 la ora 20:06

   totusi chiar si numai 2000 Eur inseamna cam 16000 Lei. Cu toata diferenta de piata, pina la 2000 Lei e cale lunga. Ceea ce nu-mi place este ca tocmai aici este impinsa Romania de catre partenerele europene, la situatia sa ne vindem pe nimic si oricind au ei nevoie. Daca salariul mediu ar fi fost de, sa zicem, 5000 Lei, probabil ca un doctor ar ajunge cam la 10000 Lei – credeti ca ar mai pleca asa usor pentru inca vreo 6000 Lei? Evident ca salariul mediu implica si o alta situatie economica.

   Răspunde
    
  2. dan onofrei
   Noiembrie 8, 2013 la ora 02:16

   aritmetic corect cu impozitul deci netto cam jumatze _e bine sa le amintiti ca aici unde locuiesc linga Fankfurt MAin o locuinta cu 2 camere cere cel putin 500-600 Euro chiria la rece apoi toate cheltuielile.CA deh ca doctor nu se duce in opinci la treaba si una si cealalta si de mincat ,mai maninca ca la anul asta avem inflatie 5 % la alimente luna asta fata de anul trecut aceasi luna :Declarat oficial:IN final ramine ceva dar e intrebatrea se merita???Eu spunj nu neaparat :Las pe majotritaea sa ma contrazica :DA ce vor gasi?:O atmsofera civilizata ,o tara curata si ordonata undew sate bucuri si deviata nu numai demizerie si betivi la colt de sat;nu un stress continuu politic ca in Romania nu sti de la o zi la alta ce se mai schimba:Si bineinteles aparatura care in mare parte ii va satisface pluas documenatatie pe cinste sa tot inveti.Adica o tara majoritar civilizata

   Răspunde
    
 • Bob
  Noiembrie 7, 2013 la ora 12:40

  Am avut lideri nemti, dar si-au bagat liderii rusi coada si iaca ce a iesit.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Noiembrie 7, 2013 la ora 20:09

   si acuma avem lideri de toate felurile – nu mai iese nimic

   Răspunde
    
  2. dan onofrei
   Noiembrie 8, 2013 la ora 02:39

   de ce nu relatii perfecte si cu Europa, si cu Rusia .Deci nu inteleg daca Germania mizeaza pe Rusia ,Romania de ce ar sta izolata si nu ar face comert deschis cum facea odata cu Rusia :Deci sint si o piata imensa de desfacere si si furnizor de enrgie puternic in zona .Deci nu este bau bau.IAr turistic cred pot oferi ceva sint un imenms continent :DE aici din Germania excursiile spre ei ca tara de traditie si cultura nu sint de ici de colo si scumpe .Deci au ce oferi sisi ai nostri la fel,deci de ce nu si un schimb turistic ?Adica sa traiesti cu prejudecati si sa vezi numai negativul in istorie nu e deloc pozitiv:la urma urmei sint vecini directi si sint si orthodoxi ca si romanii.E drept au o limba la fel decit latinicile dar intre timp si acolo se vorbeste engleza si germana masiv la firme cel putin tot personalul lor tehnic .Au de altfel o scoala foartew buna politehnica deci se üpoatzer in multe cooüpera si cu ei ca si cu wetsul Europei:Deci nu inseamna ca daca Romania seleaga dee Westul Europei datorita latinitatii sa nu aiba relatii excelente cu vecina Russia ::LA fel ca si cu toti vecinii dar este o tara vecina nu ne despart de dinsii oceane si este o mare putere care cu siguranta se va afirma din ce in ce mai puternic in deceniile urmatoare.

   Răspunde
    
   1. vlad
    Noiembrie 8, 2013 la ora 15:08

    da, au o politehnica buna, poate confirma si Ilici – Iliescu 🙂

    Răspunde
     
    1. sanduCu
     Noiembrie 8, 2013 la ora 20:02

     am, aici in Canada, un fost coleg de facultate care a lucrat in hidrogeologie si-mi spune ca Ilescu era bun profesional.

     Răspunde
      
 • GRUPUL DE ACTIVITATE GHILOTINA
  Noiembrie 7, 2013 la ora 12:25

  NATIONALIZAREA AVERILOR ILICITE MARII CORUPTI DUPA # # #
  NATIONALIZAREA AVERILOR ILICITE MARII CORUPTI DUPA # # #
  NATIONALIZAREA AVERILOR ILICITE MARII CORUPTI DUPA # # #
  NATIONALIZAREA AVERILOR ILICITE MARII CORUPTI DUPA # # #
  NATIONALIZAREA AVERILOR ILICITE MARII CORUPTI DUPA # # #

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Noiembrie 8, 2013 la ora 02:21

   mai nene da negru rau mai esti in cerul gurii:Ei, asa poatae o mini nationalizare
   la aia care au facut-o complet de oaie :Ai grija ca aia au vindut tot fierul vechi in tara si nu o sa mai gasesti fier pentru atitae gratii cite desenezi!!!!Tre sa te milogesti la chinezi mai inti de fier forjat pt gratii

   Răspunde
    
 • sorin1
  Noiembrie 7, 2013 la ora 11:09

  lideri nemți? …să ne fie dor de badea klaus? indiferent de cine-l promovează?

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Noiembrie 8, 2013 la ora 02:44

   hai domnule ca va descalificati singuri:Nu or fi toti romanii intre timp fara capacitati mentale sau de organiozare !!!!Nu e vorba poa sa fie si maghiar sau rus sau gtrec sau evreu din Romania ,capabil sa fie dar devotat tarii si poporului,nu numai familiei si gastii de partid

   Răspunde
    
   1. sorin1
    Noiembrie 8, 2013 la ora 07:41

    oo, ba daaa…e plin de ei p-aici. de multe ori îi recunoști după steaua din frunte . sau după floricelele de la urechi. nu știu cum de nu-i dă ca exemplu nenea Moise?!?!

    Răspunde
     
 • Cristina Toma
  Noiembrie 7, 2013 la ora 10:13

  Nu este oare vb de marti, 6 nov.?

  Răspunde
   
  1. vlad
   Noiembrie 7, 2013 la ora 10:19

   nu, e vorba de miercuri 🙂

   Răspunde
    
  2. Moise
   Noiembrie 7, 2013 la ora 11:15

   🙂 am corectat.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase