BIZIDAY: luni, 4 noiembrie 2013

PRECIZARE
Simularea făcută pentru scumpirea benzinei este eronată. Atât în declaraţia publică a premierului cât şi, ulterior, pe site-ul guvernului, a fost publicata informaţia că noua taxa pe infrastructura va fi de 0,7 eurocenti/litru. Asa am ajuns la o influenta de aproximativ 10 bani (1000 de lei vechi) asupra pretului benzinei. S-a dovedit a fi de zece ori mai mare, ceea ce inseamna ca benzina se va scumpi cu 45 de bani (deci 4500 de lei vechi).
Moise

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

54 răspunsuri la BIZIDAY: luni, 4 noiembrie 2013

 • folclor
  Noiembrie 7, 2013 la ora 14:57

  Dacă-aş fi trăsnet v-aş trăsni,

  V-aş îneca dacă-aş fi apă,

  Şi v-aş săpa mormântu-adânc

  Dac-aş fi sapă.

  Dacă-aş fi ştreang v-aş spânzura,

  Dacă-aş fi spadă v-aş străpunge,

  V-aş urmări dac-aş fi glonţ,

  Şi v-aş ajunge.

  Dar eu, deşi rămân ce sunt,

  O voce-adâncă îmi murmură

  Că sunt mai mult decât orice,

  Căci eu, sunt ură.

  cu drag pentru demnitari A.M.

  Răspunde
   
 • ioan
  Noiembrie 7, 2013 la ora 00:49

  Ma intreb de ce p…ensia mea mai are guvernul Ro nevoie de FMI. Dobanda a fost din nou redusa, ajungand in RO la un nou minim istoric, intreaga lume este inundata de bani tipariti de bancile centrale. Face rost chitoiu rost de bani, fara sa-i sufle in ceafa FMI-ul insa tare imi pare ca toti de prin guvern sunt iubitori de practici S&M.
  De asemenea ma intreb cum se impaca prognozele comisiei europene de crestere economica in cazul Ro cu cresterile de taxe din Ro, care vor sufoca si ultimele sfortari ale economiei.
  Legat de noi taxe pe cladiri speciale: In curand le vor veni in cap sa puna impozit pe aerul inspirat si expirat sau trasul besinilor. Dar inapoi la cladirile speciale si infrastructura: Toate companiile afectate vor gasi modalitati de a da aceste taxe mai departe consumatorului privat, care plin de plecaciune se va conforma, se va inghesui cu alti pensionari la inceputul lunii pe la ghisee intunecate sa-si plateasca darile. aceste biruri le va plati prin aplicarea de ratii la mancare (apa chioara, paine, sare si poate niste cartofi fierti 1x saptamana)
  Topic Ponta si reducerea CAS-ului:
  este praf in ochi si nu-l doare gura pe Ponta sa promita cai verzi pe pereti, pt ca nu-l va trage nimeni la raspundere pt cele enuntate. Promisiunile nu costa nimic, mintea colectiva a poporului roman are picioare scurte ( in max 5 zile lumea a uitat deja) iar la alegerile viitoare stomacul multora va fi lipit de sira spinarii ca se vor lasa sedusi de niste faina si ulei trecut de data de valabilitate si isi vor pune amprenta/stampila pt cel mai bengos canditat in promisiuni.
  TOPIC Accize: probabil va fi ca pe vremea lui ceasca cand circulau odata numele cu sot iar in alta zi cele fara sot. Circulatul motorizat pe 4 roti va deveni un lux iar achizitia unei biciclete va deveni o optiune foarte serioasa mai ales ca cei mai multi angajati au locul de munca in orasul de bastina, astfel ca nu tre’ sa ia in calcul parcurgerea unor distante foarte mari cum e in vest. In modul asta le dai un spit in fund guvernantilor ca nu aduna la buget atatea taxe cum au preconizat, ceea ce ii va duce üe cei din urma cu gandul la taxarea posesiei de bicicleta…plus ca as avea dubii foarte mari in a circula cu bicicleta intr-un oras de Bucuresti. (Probabil as investi intr-o casca si as incheia a sigurare de viata pt cateva milioane de €)
  TOPIC – Investitii – 6,5% din PIB – Same shit, different colour ca in cazul promisiunilor cu reducerea CAS-ului. NU-l doare pe Ponta sa zice ce are chef. Peste un an vor zice, ” da am avut in plan, dar omu’ negru numit FMI nu ne lasa” si uite asa ne lasa din nou cu ochii in soare. Apropo, d-le Guran, aduceti-l pe Chitoiu, joi in direct sa ne spuna cum are de gand sa faca rost de 6,5% pt investitii.
  TOPIC Autostrada Comarnic – Brasov: mai degraba cred ca guvernul are aceste planuri pt bucuresteni si dorinta lor de iesire la sf saptamanii la munte, vara la mare pe autostrada soarelui, iarna pe valea prahovei la munte. INdiferent in ce directie, spiritul de turma si indisciplina rutiera nu va usura situatia pe aceste tronsoane, ci dimpotriva ingreuneaza si mai mult traficul. Berbecii aia din compania CNADR si min. transportului sa vada unde merge transportul de marfa pe teritoriul tarii si in fct de asta sa aloce onduri pt extindere…dar din nu traim in RO, iar desenele pe hartie creponata sub forma de studiu de fezabilitate pare mai important, probabil mai banoase

  Răspunde
   
 • diaspora
  Noiembrie 6, 2013 la ora 11:37

  SUNT LUCRURI CU MULT MAI IMPORTANTE PE CARE TREBUIE SA LE APRECIEM SI SA LE PROMOVAM CU TRAGERE DI INIMA, REGILE REGINA PRINTII SI PRINTESELE BARONII SI TOT SOIUL DE SUS PUSI CU AVERI COLOSALE CASTELE PALATE HARTII DE VALOARE AUR ….POPULATIA DE RAND ESTE UN SIMPLU ARGAT CARE REBUIE SA CONTRIBUIE LA BUNASTAREA CELOR PUTRED DE BOGATI SNGELE SI SUDOAREA POPORULUI ESTE SACRIFICIUL SACRU CARE TREBUIE CEDAT FARA DREPTA LA APEL ASA E ROMANUL SA I PROMOVEZE PE TRANTORI STRAIANI TRADATORI TALHARI SI TARATURI POLITICE MARII BOGATI CARE AU PRADAT TARA SI NATIUNEA SE BUCURA DE PRIVILEGII SI CINE SA I PEDEPEASCA CINE ?

  Răspunde
   
 • EMINESCU
  Noiembrie 6, 2013 la ora 11:10

  Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii.

  Răspunde
   
 • anca
  Noiembrie 6, 2013 la ora 01:39

  Este trist daca cineva mai are incredere in acest escroc de PM,setat pe promisiuni mincinoase mai ales inainte de alegeri(ca PM si acum o alta pacoste, de PRESEDINTE).
  As vrea sa cred ca nu a uitat nimeni declaratiile lui in campania alegerilor de PM,cand facea spume ca el nu accepta exploatarea gazelor de sist si un NU hotarat lui GOLD CORPORATION.Iar tataie Oprescu are lacheu care-i duce papornita?

  Răspunde
   
 • Sergiu Daniel Berghian
  Noiembrie 6, 2013 la ora 01:11

  Știu ce trebuie să facă Ponta!

  Să pună taxă pe aerul pe care îl respirăm!

  Asta o să salveze România!!!

  Răspunde
   
 • Sergiu Daniel Berghian
  Noiembrie 6, 2013 la ora 01:01

  Moise! Ai schimbat cafeaua!!! Eu numai acum am văzut culorile noi din emisiune!

  În sfârșit! Ar fi fain să se schimbe-n fiecare zi, ca la magazinul acela din Zurich.

  Poate le-ați schimbat de mai demult, dar, eu nu m-am mai uitat la emisiunea ta demult, doar citesc.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Noiembrie 5, 2013 la ora 23:51

  EVAZIUNME FISCALA ????
  DA ramine doar care controleaza sa fie inTRADEVAR GARDA FINANCIARA adica sa nu cunoasca MILA in caz de abatere -egal de cine si cum greseste:Cine este prins la negru sa plateasca :Clar cu acoperirea pagubei si amenzi draconice ,exemplare :
  MAi bine sa le reduca taxele ca oamenii sa accepte sa le plateasca altfel se invata la infinit INCORECTI.E ca un cancer care nu se mai face bine.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Noiembrie 5, 2013 la ora 23:18

  buna seara la toata lumea –
  acum sa fim sinceri si sa ne punem in pielea premierului care trebuie sa cirpeasca bojdeuca la toate colturile:Deci dari sociale si desantate si invatamint plus administratie si ordine interna cite vrei minusuri in cassa: Orisicum le intorci ca sa dai trebuie si sa iei.Oricit de nepopulara
  ar fi (caci atinge buzunarul tuturor prin scumpirea de preturi la marfa datorita carausiei mai scumpe ) scumpirea carburantilor ramine singura metoda de a colecta direct si rapid banii ce lipsesc .Sincer, pentru a nu indatora la infinit tara mi se pare singura masura de a mai acoperii minusul si de a se detasa cumkva de imprumut mondial .NU exista cai ocolitoare, nu are de vina premierul actual ,toti sint de vina dupa 89 unii mai mult altii mai putin ce sa mintim este un esec national al conducerilor perindate ,asta este realitatea la care s-a ajuns macar sa se aduca pe o linie de plutire si banii luati sa fie folositi eficient si cu mare zgircenie.
  Poate si reintoarcerea cu picioarele pe pamint la o MODESTIE sa nu zicem exagerata dar cu masura ar fi de folos:Cum sa faci intr-o asaemenea maldar de datorii investitii de milionae degenul banda rulanta de tip MEGA la gara de Nord_Si macar daca ar fi fost fabricata in Tara :DAr se vede clar incepind cu plexiglasul care o acopera totul import!!Deci despre ce proiecte si prioritati vorbim exact ca santierele de autostrazi incepute la toate capetele :DAr .Neterminate:DE obicei ca la orice munca te apuci dela un cap si mergi bucata cu bucata pina iesi la coada sau incepi din doua capete si te unesti la mijloc dar astia nu mai au simtul ratiunii:CA pisatul boului ,o vorba romanesaca :Si apoiu te minunezi de catastrofa de la NAdlac la centura Aradului tocmai acolo unde intra strainii intzara (Parca cu intentie pentru imaginea Romaniei este o trecere peste o cale ferata linga o centrala termo rupi masina in doua si te asalteaza tiganii sa iti vinda gainareli si cerseala -circul esi azi cvam ca dupa 89 atunci edtrept erau mai multi si simulanti impinsi in carucior de invalizi) si de risipa de material:SI ca sa nu te fure tiganimea angajezi paznici peste tot vezi paznici.(Or mai fi si cu facultate ca acum le zice security-fosta paza contractuala la comunisti ) :Asta ii lipsea lui NERO???pardon primarului Oprescu -mega banda rulanta ??Deci si spitale dotate si profesori si doctori si politisti bine platiti!!OK !!DAr si o banda rulanta de milioane:Asa se aduna apoi milioanele in miliarde…zeci de mlrd. si aüpoi cauta-i
  -Stimate Dle:Gurna este bine TARE ca ii abordati pe cei tineri sa intre in afacere personale.
  Este posibil in multe cazuri ca statul sa ii ajute cu spatii libere care ii stau inca si nefoloiste la dispozitie:LA tara va rog sa ma credeti in mute sate si comune stau scoli sau parti din acestea goale din lipsa de copii:Acolo se pot la inceput cuibarii mici ateliere electzromecanice in care tineretul(asa pot readuce la viata satele si comunele care MOR!!!!) sa fie f.activ si sa comunice in retele de fabricatie.Unul face o parte ,altii le sudeaza ,altii le zincheaza le lacuiesc ,altii le asambleaza in componente si altii in masini finale
  de tot felul.Altii se pot specilaiza in logistica si depozite de gen economat.
  Important este sa se uneasca :Fiecare contribuie cu ce poate ca mijlöoc de productie;impreuna reusesc .Trebie cumva prin tineret revigorata industria mica nationala .Important este sa nu ramina tineretul pe strada fara munca egal ca au meserie sau studii .Altfel pleaca in masa toti se duce de ripa total tara;Treaba cu atelierele auto nu mi se pare deloc rea la fel se pot specializa masiv de aduce masini second hand agricole pentru loturi mici din west si le po face actini retrofit le fac ca noi:La fel pot face si cu masini unelte CNC grele deja uzate mina 2 sau 3 apoi facute retrofit ,modernizate mecanic si in comanda si apoi se vind ca piinea calda :LA fel cu cuptoare de brutarie mici si tot ce este utilaj mic de industrie usoara mai alaes alimentara:Deci pot face zeci de activatati ,asa si invata meserie si in scurt timp care au si un pic fortuna se ridica -cca.10-15 ani:DAr clar statul trebuie sa ii crute total la bir si sa ii spijine ,la fel ca institutele politehnice care sa le faca transfer de cunostionte la zi mai ales vin zona electrotehnica -automatizare -drives-mecatronica.Veti reusi sigur daca sinteti hotariti si faceti program national cu retea nationala de coordonare -adica fiecatre face furnituri care asamblate fac un produs final.Joint venture cu China? .de ce nu si cu tot vestul si si cu Rusia :Asa Si se pot alatura de piete mai mari de desfacere.LA fel si cu micii fermieri de produse agricole ecologioce care TREBUIE PENTRU MEREU sa alunge produsele zis BIO doar cu eticheta de fapt bio minciunisi pline de chimicale -ne este admis intr-o tara cu asa potential ecologic sa maninci otrava cu coloranti!!!! .DAr si aici au sanse sa intre pe marketuri serioase doar daca sint cuplati in retele.SINGURI NU AU aproape nici o sansa nici in industrii mici nici in ferme ecosau iozuolat decdi totul in cooperari.Deci legati national nu dezbinati.Asta e reteta de fabricatie si in Germania .Si asa functioneaza de decenii.Fiecare face cite ceva bine pina la bine de tot si din cuplarea a mai multe bine furnituri iese un produs final in general bun .Asta aduce in timp incredere si curaj sa faci miine mai bine ca azi.DE fapt calitate care va avea mereu pret de vinzare bun.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Noiembrie 6, 2013 la ora 16:14

   Danut, nu pot sa cred ca in sfirsit ai inceput sa pasesti spre „sistem inchis”!!! Asa e, cu cit platesti mai repede datoria scapi de plati aditionale – banii imprimutati fac pui spre binele camatarului. Deci: „pentru a nu indatora la infinit tara mi se pare singura masura de a mai acoperii minusul si de a se detasa cumkva de imprumut mondial”, cu treaba asta suntem deja deacord. Acuma alta, care si tie iti place, fara bani imprumutati (adica fara investitii) si numai prin munca. Ma opresc aici ca sa nu te sperii.

   Răspunde
    
 • Constantin
  Noiembrie 5, 2013 la ora 22:22

  @Chirita Aurelian Stefan _”…cu Monica Macovei si Mihail Neamtu la fereastra” _ Stimate domn, sunteti grozav de subtil, intr-atat incat nu reusesc sa inteleg ce legatura au persoanele mentionate de dumneavoastra cu majorarea fiscalitatii, cu guvernarea, sau cu topicul.

  Răspunde
   
 • Lucian Fanea
  Noiembrie 5, 2013 la ora 21:42

  Astazi 04.11.2013 Guvernul Ponta a anuntat ca incepand cu 2014 va fi introdusa o noua taxa de 7 eurocenti pe litru de combustibil, taxa care trebuie sa-i „serveasca” pe cei care cica vor construi drumuri-autostrazi in Romania.

  Acum, ori romanii sunt prosti, ori sunt fraieri, dar aceasta taxa este deja platita de o buna perioada, taxa poarta numele de ROVINIETA si a fost introdusa tocmai pentru finantarea constructiilor de noi drumuri si reparatii la cele existente (sau oare aceasta taxa se elimina!!!)

  Sigur ca nimeni pana in ziua de azi nu a aratat cu cifre exact cat s-a incasat, cat s-a cheltuit si mai ales pentru ce s-a cheltuit din acesta taxa (Rovinieta) incasata de la soferii patriei noastre.

  Sunt convins ca si aceasta noua taxa introdusa, de 7 eurocenti/litru, va fi gestionata in purul stil romanesc, adica „SECRET DE STAT” si nimeni nu va stii cat se colecteaza, cat se cheltuie si mai precis pe ce se cheltuie din aceasta noua taxa.

  Oare chiar nu exista vointa „umana” sa se limiteze cheltuielile nejustificate din cadrul companiilor de stat si din cadrul regiilor autonome unde statul are interese si astfel sa nu mai fim nevoiti sa suportam taxe peste taxe care pana la urma duc la o crestere si mai mare a evaziunii fiscale, a somajului, a muncii la negru. Din pacate de la instalarea Guvernului Ponta nu au fost promovate propuneri cu adevarat viabile prin care macar sa se incerce diminuarea evaziunii fiscale (cu exceptia reducerii tva la 9% la paine care cica a redus evaziunea in domeniul panificatiei dar inca nimeni nu stie cu cat)???

  Oare este chiar atat de greu sa iti calci pe mandria de politician si sa te consulti cu cei care muncesc si trudesc pentru a plati taxe si impozite si care te pot sfatui ce probleme sunt si unde si mai ales ce masuri ar fi benefice pentru reducerea evaziunii fiscale, cresterea nivelului de trai al oamenilor si implicit cresterea PIB a Romaniei???

  Iata ca inca o data romanii sunt luati de fraieri si ar fi mare pacat ca aceasta masura (de introducere a taxei de 7 eurocenti/litru) sa fie trecuta cu vederea si sa nu fie taxata asa cum se cuvine de romani.

  PS: reducerea evaziunii fiscale se poate realiza simplu de tot prin limitarea operatiunilor (incasari si plati) cash la 100 lei/tranzactie la persoane fizice si 100 lei/luna la persoane juridice.

  http://lucianfanea.blogspot.ro/2013/11/inca-o-taxa-de-drum-dar-de-ce-cand-mai.html

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Noiembrie 5, 2013 la ora 22:19

   „…sa iti calci pe mandria de politician” _ N-are nicio treaba cu mandria, n-are nicio treaba cu demnitatea. Este vorba despre interese materiale personale si de partid. Stiu ca platim taxa de drum in pretul carburantilor, dar guvernantii nu puteau spune ca o maresc, pentru ca cineva ar fi putut intreba ceea ce intrebati dumneavoastra: ce ati facut cu banii incasati?! A fost inventata o taxa noua care se suprapune peste cea veche, iar romanii sunt fericiti. Actuala coalitie de guvernamant conduce in sondajele de opinie cu privire la intentia de vot cu peste 63%. Nu exista niciun motiv sa se evite cresterea taxelor si impozitelor. Desigur, in acest fel cresterea economica fragila si discutabila va fi incetinita.

   Răspunde
    
  2. dan onofrei
   Noiembrie 5, 2013 la ora 23:44

   stimate domn -nu va suparati (chiar daca va suparati nu va ajuta ,e clar ca politicienii nu mai au alte reserve momentan) -Rovigneta trebuie sa se reintoarca integral la cei care construiesc si intretrin soselele
   _TAxa suplimentara la carburant inteleg ca trebuie sa cirpeasca golurile in cassa sociala a natiunii pe care impozitele de la activitatile economice se pare precare ale tarii nu le acopera:Deci luati mai mult decit dati:Algebric +7 dat si cu -9 luati fac -2 deci astia minus 2(luati prea mult din cassa ) ii iau din taxe suplimentare la carburanti.Clar ca apa de izvor:Deci halal regimuri politice de dupa, 89 incoacedar nu ajuta injuraturile -nu aduc nimic Macar sa va reveniti sa scapati de datorie externa ca sa fiti mai independenti intern in economie .
   DE aici din west nu se prezice o minune de crestere economica pentru la anul. Deci minuni sa nu asteptam sa zicem bogda proste daca iesim si la anul macar ca anul asta.Totul depinde de vreo minune pe plan de inovatzie in combustibili noi respectiv motorulo cu celula de ardere Hidrogen.
   LA dvs .mai aveti momentan o buna sansa cumparati-va DAcia cu motor pe gas LPG :Sint perfecte acum puteti economisi care circulati f. mult!!LA gas sa nu va scumpeasca taxa asa fac ceva pozitiv si pentru ecologie!!!Deci toti multumiti caci Dacia vinde mai multe masini noi pe gas deci locuri de munca cu vinzazre la intern.Treaba e perfecta pentru toti si mai ales emisiile CO2.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Noiembrie 6, 2013 la ora 21:07

    Pe naiba GPL! Am sa-mi cumpar bicicleta. N-am una in acest moment, iar solutia a mai fost propusa pe blog. Scade amprenta de carbon, creste nivelul de sanatate al cetatenilor, iar daca se generalizeaza, adoptam si ricsa in loc de taxiuri si ne ridicam pe noi culmi de civilizatie si progres. Trebuie sa fi facut asa ceva si germanii, altfel nu stiu cui i-ar fi trecut prin cap modelul.

    Răspunde
     
    1. sanduCu
     Noiembrie 7, 2013 la ora 01:59

     Am bicicleta, m-am plictisit uitindu-ma la ea. Dar ricsa e o noutate, acuma sa vedem cind s-o face tunelul submarin. Ca si chinezii si japonezii sunt renumiti la ricsa…formula unu.

     Răspunde
      
   2. sanduCu
    Noiembrie 7, 2013 la ora 01:56

    Danut, pentru gazul asta lampant se poate minca fasole si fara ciolan?

    Răspunde
     
  3. sanduCu
   Noiembrie 6, 2013 la ora 17:21

   Dl. Lucian Fanea, „Oare chiar nu exista vointa “umana” sa se limiteze cheltuielile nejustificate din cadrul companiilor de stat si din cadrul regiilor autonome unde statul are interese si astfel sa nu mai fim nevoiti sa suportam taxe peste taxe care pana la urma duc la o crestere si mai mare a evaziunii fiscale, a somajului, a muncii la negru” – asta suna a revolta si va dau dreptate, dar oricite muste negre are Ponta, pe asta n-a inventat-o el. Asta e de cind lumea, sub diferite forme, stapinirea (de orice culoare politica sau sociala) jupuia mai mult decit trebuie – ca sa fie sigura ca n-o sa-i lipseasca. Iobagii s-au razvratit pe mosieri, au fost razvratiri contra burgheziei la orase si sate, au fost si in timpul comunismului si sunt si acuma. Spuneam mai sus , adica pentru ce trebuie? Trebuie pentru a oferi poporului servicii gratuite si uniform repartizate intre membrii societatii – puteti sa-i spuneti un pas spre egalizare. Sunt foarte multi care se opun egalizarii – sunt cei care cred ca contribuie mai mult la binele societatii (mai destepti sau mai jmecheri), dar majoritatea a acceptat asta ca un avantaj general. Jmecherii stim ce sunt. Sa vedem ce sunt desteptii, care sunt ridicati in slavi. Au meritul lor, dar care la urma urmei apartine societatii – dovada casunt si alti destepti care din diverse motive n-au reusit, deci e vorba de sansa in viata. Societatea careia i se datoreaza aceasta sansa incepe cu parintii (posibilitatile lor materiale si de preocupare cu copilul), continua cu sistemul educational, mai departe cu colegii (de scoala si de servici), si probabil ca se cam termina cu un investitor care vede in tine o sursa de profit. Ginditi-va citi oameni de stiinta au ajuns milionari, au ajuns milionari altii pe linga ei sau care au inceput (cel putin la inceput) cu un furt sau cu o excrocherie – nu se poate altfel. Spun toate astea pentru ca sunt foarte putini care sa priveasca societatea ca pe un context social. Majoritatea sar direct la economice, si de fapt asta vine la urma, cind raul sau binele este deja facut. Ma intorc iarasi la pentru ce trebuie. Trebuie pentru sistem de sanatate gratuit, trebuie pentru sistem educational gratuit, trebuie pentru compensarea preturilor (de multe ori economia le poate schimba dar statul poate face astfel ca poporul sa n-aibe habar de asemenea schimbari, mai sunt si evenimente deosebite (sarbatori dar si urgii de tot felul), si in final este si administratia de stat. Nereguli sunt peste tot, in orice tara si in orice sistem politico-economic, datorita factorului uman – asta nu se schimba: sincer, dvs ca premier, sau guvernator de banca, chiar si ca presedinte, ati fi altfel? Daca ar fi adevarat, eu v-as ridica pe gratis o statuie de marmura in mijlocul Bucurestiului. Este drept, pare mai placut sa fii sus decit jos. Dar pentru ca nu multi au curajul sa-si ia responsabilitatea de a fi sus, si-o iau niste jmecherasi, care se descurca pe seama poporului – de aici NU mai este nici un pas ca egalitatea intre oameni sa mai fie pastrata, gratuitatilor necesare in societate (nu este vorba de favoruri, altfel nu se poate) sa mai existe, si asta-i inceputul sfirsitului. Sunt putini care merita sau as zice chiar au dreptul sa conduca poporul si tara. Cei care sunt, nu prea ajung. Deci este un singur sistem in care totul sa poata fi adus la normal: acela in care puterea ramine nealterata si total in mina poporului (a majoritatii sale, si cred eu ca 75% ar fi destul de democratic). Cum se poate ajunge la asa ceva este simplu, nu revin asupra acestui aspect pe care deja l-am supus discutiilor pe acest blog. Desi e simplu, nu este usor de ajuns la asa ceva pentru ca sunt citiva opozanti, cam sub 25% (politicieni, bogatasi, straini si profitori mai mici sau mai mari de pe urma celor de dinainte). Ceilalti 75% au nevoie de unitate in ceea ce vor de la viata proprie si hotarire. Daca se gindeste si se organizeaza cum trebuie, schimbarea nu este necesara a fi neplacut desfasurata.

   Răspunde
    
 • Chirita Aurelian Stefan
  Noiembrie 5, 2013 la ora 16:06

  Ultimele doua secole sunt incercari semiesuate de conducere politica a societatii ,prinsa in capcana coruptiei si incompetentei clasei politice cu implicatii non benefice asupra societatii.Daca la sfarsitul sec.XVIII ,partidele politice aveau in componenta oameni de stiinta -Benjamin Franklin- reprezentand cu adevarat o elita intelectuala a acelor timpuri, astazi cei mai longevivi oameni politici romani -Traian Basecu si Ion Iliescu -sunt cvasinecunoscuti in domeniul lor la nivel european si mondial.In aceeasi perioada,populatia tarilor trece de la analfabetismul generalizat, probabil ~80 % din populatie nu stiau sa scrie sau sa citeasca la sfarsitul secolului al XVIII, pt a ajunge in acesti ultimi ani la o pondere de 40% din populatie avand studii superioare – in unele state.Modelul politic era un model necesar in acel context, astazi datorita revolutiei industriei IT ,el nu se justifica:posibilitatea de consultare directa prin sms sau posta electronica-, increderea populatie in clasa politica atingand cote alarmante inainte de declansarea crizei.Imaginea simbol o reprezinta ,,Clasa politica invingand poporul” cu Monica Macovei si Mihail Neamtu la fereastra indicand victoria, un tablou demn de tusele regale a lui Goya (scor:clasa politica -943.375, poporul-7.403.836+111.842=7.515.678).Se poate reforma sistemul politic ? Solutii: 1)Pt competenta .Orice stat poseda o institutie academica care trebuie sa preia imediat puterea executiva.Presedintele sau vicepresedintele Academiei , de formatie economist sau inginer va conduce guvernul, deoarece progresul societatii este cu precadere unul tehnologic.Legile ordinare vor fi adoptate de guvernul academic iar pt. cele organice vor fi consultati cetatenii (obligatoriu pt.cei intre 21-55 ani).Toate functiile de conducere ale institutiilor statului vor fi scoase la concurs.2)Anticoruptie.Pt reprezentanti locali sau regionali(doar primari sau presedinti ai C.J),cetatenii vor inainta o singura solutie pt fiecare post, fiind ales cel cu cele mai multe voturi care va accepta functia publica.Cetateni vor fi consultati prin telefonie mobila sau internet pt orice decizie de interes public a Primariei sau C.J.
  Va exista o perioada de tranzitie de un mandat pt parlamentari (2012-2016).
  P.S.Aceste ganduri sunt dedicate lui Pericle ,Atenianul.

  Răspunde
   
  1. Florian Stelian
   Noiembrie 5, 2013 la ora 17:07

   Benjamin Franklin printre altele a spus si asta: „Sunday being my studying day, I never was without some religious principles. I never doubted, for instance, the existence of the Deity; that He made the world, and governed it by His providence; that the most acceptable service of God was the doing good to man; that our souls are immortal; and that all crime will be punished, and virtue rewarded, either here or hereafter.”
   Si s-a comportat ca atare. Cati dintre politicienii de astazi mai gandesc asa? L-am scos pe Dumnezeu din viata noastra si ne plangem ca avem oameni fara Dumnezeu care ne conduc… Oricum Moise pe facebook mi-ai facut onoarea sa fiu respins de tine pentru credinta mea, ceea ce ma onoreaza.

   Răspunde
    
   1. Florian Stelian
    Noiembrie 5, 2013 la ora 19:40

    Scuze! N-am observat ca de fapt nu-ti functiona pagina de facebook…

    Răspunde
     
  2. dan onofrei
   Noiembrie 5, 2013 la ora 21:19

   stimate domnule Chirita da aveti dreptate cu B Franklin.DAr de ce nu luam timpurile mai apropiate noua care l-au succcedat Parca depresia americana a anilor 1893 pusa in miscare de casa Morgan si baietii isteti de la London City ne spune mai mult de ce ne aflam astazi cu totii in cazanul cu smoala -in orice caz nu fiindca nu sintem condusi de personalitati totale care au excelat ca dinsul absolut in tot +(vedeti ce avem astazi in toata lumea -doctorate peste doctorate dar nu am gasit-INCA- o forma de enerige curata care sa ne salveze pe toti) .Stiti pe deasupra Franklin nu a fost nici Basescu ,un angajat la stat ca si comandant de nava ,nici ca dl.Iliescu un om de politica comunista ci a fost pentru vremea aceea un om provenit dintr-o familie avuta de fabricanti :Ori sa fim sinceri:A avut Romania dupa 89 posibilitatea rapida de a crea oameni si integri moral dar si bogati?????Nu prea, as avea tupeul sa zic!!.Fiecare atit cit vad si eu ca simplu spectator a trebuit prin invirteli mai mult sau putin cinstite (deci unii s-au injosit sa taie si padurile PATRIEI!!!)sa caute sa se imbogateasca:Deci de la nimic ,sa devi peste nopate politician si si integru???? :Si incorupt si asta cu o presiune continua a strainatatii care clar isi urmareste propriul joc de asi vindec marfa si cit de scump??Cam greu deziderat.Daca va spun sincer privesc in politica Germaniei ,am avut si noi cancelari care au fost politicieni 100 %,nu academicieni ,deci unul ca dl. Schmidt care a fost de exceptie si politician si om de cultura greu si om de afacere cinstita(clar nu si inventator ca Franklin ):DAr care a avut si dinsul crize grave cind a fost la conducere:Am avut si cancelari ,precum dl_Willy Brandt ,un politician social democrat remarcabil dar care nu era om de economie -absolut de fel.Cu toate astea a avut ca politician rezultate remarcabile si a fost cel mai pregnant deschizator al Germaniei post razboi spre rasarit spre binele absolut al tuturor si west si est.
   Dle.Chirita , Romania are personalitati si si oameni de exceptie ,nu cred ca este cazul sa se apeleze la bietii academicieni care trebuie sa se ocupe de STIINTA dupa mine nu de politica.
   Nemernicia discontinuitatii in politica Romaniei dupa WW2 a fost pe linga pierderea valorilor si elitelor si distrugerea materiala ,apoiu iar refacere economica ,apoi iar distrugere materriala dar dedata vasta totala si nefasta püßentru tara.DEci numai saracie dupa saracie:Cum sa functioneze pe durata??E ca o masina care o conduci constant si una din Frina in accelerata maximmsi iar frinare de urgenta:CA mai esti si la mina marilor puteri ca mereu asta e a doua partze a piesei.CE sa faci in afara decit sa iti cauti cel mai apropiat aliat care actual este o Europa unita dar care iti da dar are si pretentii:NIMENI NU DA NIMIC NICIODATA DEGEABA!!
   UN lucru este cert multi din politicienii de dupa 89 au fost de toata gaselnita si mmulti au servit se pare mai mult familiile, personale _NAs -fin metoda mafiei siciliene -deh poporul roman este un popor latin ca si italienii vrem sau nu este adevarul.Cind in istoria de dupa WW2 a avut Italia liniste? politrica .NICICIND.Mereu schimbari de guverne si implicatii necurate.
   Deci sa le cerem la ai nostzri ca brazii sa fie altfel:Da ,nu ar fi rau dar mi se pare greu de realizat :CA sa nu mai spunem ca ani de zile dupa 89 s-au pastrat structzurile aprozarului PCR cu radacini adinci la Snagov ,BAneassa ;Kiseleff ,Floresca etc.Pleaca nasu vine finu.
   Totul este o tristete si cind mai vezi si catastrofe ecologice de proportii si vinzari ale bogatiilor subsolului de la Rosia Montaqna ti se ridica parul ,clar si tensiune .
   DA unde va dau dreptate ,poate nu ar fi rau ca premierului inainte sa fie propus ca si prezidentului sa li se dea un test complex de inteligenta.POate asa s-ar cerne putin valoarea pentru asa o raspundere.Testul sa fie complex si sa aiba in focus mai alese puterea analitica si de calcul rapid a viitorului candidat dar si indeminarea :Asta mi se pare o idee excelenta lansata de dvs:Dar cred ca va fi greu ca sa il gaseasca si politician si sa treaca un astfel de test de inteligenta cu cronometrul in mina macar IQ 95% dar nu din ncarti si sanu ilo stie dinainte safie unj test facut adhoc de specialisti .

   Răspunde
    
 • Chirita Aurelian Stefan
  Noiembrie 5, 2013 la ora 16:05

  Victor Ponta nu reuseste sa ,,buchiseasca” limbajul economic nici dupa 1 an si jumatate, confunda cresterea cu scaderea si 0,7 eurocenti cu 7 eurocenti.Asa premier ,asa performante !

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Noiembrie 6, 2013 la ora 00:01

   nu fiti rau domnu Chirita ,e terminat bietul om ,se vede dupa moca lui va dati seama ca portareii FMI nu stiu mila,cindva ti se descarca bateriile si o iei razna.NU va suparati ,noi facem aici de multe ori si glume ;DAr sincer si serros daca acea natie domnu Chirita continua viata in acel stress si presiune datorate unui chaos general va faceti praf mai oameni buni:CU totii.Treziti-va la realitate si uniti-va ca altfel va ruinati cu sanatatea :Si e pacat ca sinteti tineri si trebuie sa va bucurati de viatza intr-o tara de invidiat a Europei pe care altii nici nu o viseaza

   Răspunde
    
 • Cristian
  Noiembrie 5, 2013 la ora 15:04

  Rectific, interesante la Moscova ar fi relatarile despre procesele politice intentate dizidentului rus Alexandr Navalnai (si despre manifestarile de sute de mii de oameni pro -democratie din capitala moscovita), despre actiunile fostului campion mondial Gari Kasparov, pe de alta parte (in contextul istoriei asemanatoare), poate romanii ar fi interesati de nivelul de viata din Estonia (cu una din cele mai inalte rate de crestere a economiei), despre Vilnius si cum lituanienii si-au aparat identitatea nationala, despre evolutia vietii economice in toate statele baltice, in general, ori despre colaborarea stransa a acelor tari (indepartate de noi doar geografic), d.p.d.v. economic ,dar mai ales culural, cu statele nordice ,Finlanda, Suedia, Norvegia si Danemarca

  Răspunde
   
 • Cosmin
  Noiembrie 5, 2013 la ora 14:35

  O sa facem ceva in tara asta atunci cand nu vom mai pomeni, la fiecare doua vorba, de pensii si de pensionari! Am ajuns sa muncim pentru altii si nu pentru noi! Socialismul asta de doi bani ne face sa-i uram pe toti asistatii astia sociali si sa-i si invidiem, pentru ca, la 100 de ani cand ne vom pensiona noi, nu vom beneficia nici de 30% din ce iau ei! Sau deloc, ca nu mai apucam! O sa ne manance capul!

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Noiembrie 5, 2013 la ora 19:58

   stimate domnule Cosmin ,este o optica dar este mai intii rusinoasa spusa din gura unui tinar (Aveti mama si tata sau bunici???vreti neaparat sa inchida ochii miine? -pai daca ne-o spuneti noua spuneti-le miine sa faca asa un iluzionism spontan si sa dispara ei ,pensionarii pentru a fi generatia dvs.salvata in sfirsit)
   Deci vorbind de cei care au muncit la viata lor unii 25-45 de ani(eu ca exemplu 11 ani in Romania si 29 in Germania) si nu de cei care au evitat munca fiind sanatosi.Cine are probleme de sanatate reale e de inteles si trebuie clar spijinit
   Trebuie sa va fie clar ca toti acestia au platit intr-un fond de pensii in care li s-au platit pensiile parintilor si bunicilor loor.DAR si aici este marea BUBA romaneasca (EXCES de ZEL),s-a facut IMENSA Deci IMENSA greseala imediat dupa 89 de a sciooate masiv la pensie oameni si la 50 sau 55 de ani care cve drept aveau 25 deani mjuncitio carr erau inca tineri püentru societatea catre trebuia sale asigure pensiile.Deci a fost o graba de moment fara viziune la ce se va intimpla in 20 de ani!!!deci astazi si asta cuplata si cu demontarea economiei nationale si emigratia MASIVA de tineret calificat si inalt calificat!!!.
   DAr sa stiti problema oarecum asemanatioare este si in Germania ,de fapt in toata Europa unde singura salvare este de a taia serios din pensie(frnacezii inca mai au probleme si se rebeleaza puternic inca acolo pe tema) daca nu ai virsta de 67 de ani.Esti scutit doar daca ai 45 de ani de munca continua ceea ce este mai rar mai ales in ultimii ani (am avut coleg a inceput cu 18 si a iesit cu 63 dar sint rare cazurile si in viitor aproepe deloc)
   Sigur acolo ar mai fi si problema ajutoarelor sociale date unora nu va suparati care poseda case zdravene(palate ???) si BMW cu geamuri fumurii in grajd:Si nu la urma ar mai fi acea tot imensa greseala politica de as e da asa zise cetificate de revolutionar care sa inteleg ca sint tot recompense banesti?!
   DAr ca sa vezi cu ura fata de unul (Nu mai spun femeie care a fost si mama !!!)fatadec cel care a muncit si platit datoria la casa de pensii mi se pare complete deplasat si rusinos mai laes spusadin gura uni romna carte daca imi aduc aminte erau u8nn popor cu SUFLET!!!!(m-oi fi inselat eram üpreac tinar si nestiutor).Rugati-va la Cel deSus sa fiti sanatosi in primul rind si sa fie pace ca razbiti nu va trebui sa munmciti pina la 100:Veti iesi si cu 62 dar cu taieri ca si noi si in plus statul va ofera sau trebuie sa va ofera posibilitati de asigurare suplimentara la asa ceva trebuie sa colaboreze marile sindicate si asigurarile private mari-deci tot un concert national .Adica nu va fi pentru generatia tinara sfirsitul pamintului ,ve-ti reusi dar cumva tre sa ginditi si pozitiv nu nuami sa blestemati si ura la tot pasul.

   Răspunde
    
 • Florian Stelian
  Noiembrie 5, 2013 la ora 13:02

  Moise, fotbalul la TVR imi strica programul de lucru. La 9.30 in fiecare dimineata, mai putin luni, ascult emisiunea ta pe Seenow. Ce fac eu maine la 9.30? 🙂 In alta ordine de idei spune-i colegului sa nu se mai chinuie sa pronunte Ghelaxy in loc de Galaxy. Aici in Anglia mama limbi engleze se pronunta a, nu e. Ca sa fiu sigur ca nu gresesc am intrebat un coleg, deci fratele ei, cum se pronunta corect. Daca pronuntam Samsung si nu Semsung, la fel e si cu Galaxy.

  Răspunde
   
  1. vlad
   Noiembrie 5, 2013 la ora 13:30

   nu zic sa nu mearga la fotbal, dar poate ar putea face o emisiune (de 20-30 minute) pe care s-o incarce pe blog. Pentru cei care nu sunt microbisti 🙂

   Răspunde
    
   1. Florian Stelian
    Noiembrie 5, 2013 la ora 14:02

    Ar fi mai complicat. I-ar trebui un studio. Si nu cred ca merge la toate meciurile difuzate la ora cand ar trebui sa ne informeze :). E clar ca e vina televiziunii. In primul rand ca transmite meciul 🙂 si in al doilea rand ca a mutat emisiunea la ora cu meciuri :). Si in al treilea rand ca nu pot vedea emisiunea in direct pe net aici in UK :).

    Răspunde
     
    1. vlad
     Noiembrie 6, 2013 la ora 14:20

     clar, o conspiratie… 🙂

     Răspunde
      
 • sanduCu
  Noiembrie 5, 2013 la ora 12:21

  Deci FMI a venit sa…majoreze salarii si pensii. Numai atit?
  CAS probabil va avea o reducere semnificativa de 1%, de la jumatatea anului urmator. Cam despre ce suma este vorba ca va trebui recuperata?
  La TAROM, Consiliul administrativ a facut o greseala, pentru incompetenta trebuia sa-l „fire!!!” pe derbedeul de director executiv privat belgian. O sa mai vedem ce se intimpla.
  Din cite se spune, standard consuma cel mai putin, automatic consuma mai mult si croaziera si mai mult. Exista o explicatie cum ca s-ar consuma si la incetinire, ma rog. Ce nu inteleg, este importanta diferentei de consum. Vorbim in general de pina la 2%, nu-i asa? Pentru 20,000 km/an ar reveni cam 10 $/saptamina, sau 20% de rezervor. Este important pentru cine opereaza o afacere in transporturi, dar la o masina particulara…
  Romanii iau gaze de la rusi (au si gazele lor, dar totusi mai trebuie sa ia si de la rusi) si intentioneaza (cind au sa poata) sa ajute pe R. Moldova. Este bine si pacat ca inca nu se poate. Dar, la ce pret? Ca doar nu la acelasi pret la care il platesc? Si rusii au sa stea sa se uite cum romanii ii ajuta pe moldoveni? Eu cred ca le vor oferi si ei la un pret nesemnificativ de mic, dar totusi mai mic decit il vind romanilor – moldovenii vor continua sa-l ia de la romani pentru ca e de la romani? Ii inteleg pe rusi dar nu-i inteleg pe romani. Poate daca UE sa acopere niste diferente… dar mi-e greu sa cred ca se va intimpla asa ceva in finantele capitaliste. Sa asteptam sa vedem ce au sa plateasca moldovenii la UE pentru acest ajutor? Cind l-am urmarit la TVR, pe presedintele moldovenesc, nu mi s-a parut cu capul in nori. Treaba cu teava moldoveneasca,.. eu nu rid pentru ca e vorba de romani, dar altii cred ca se strica de ris. Si totusi, daca se va decide sa se vinda mai ieftin, cit va fi impactul la buzunar? Mai mult decit o scumpire obisnuita la pompa de benzina? Spunea cineva pe blog ca isi umple benzina in Moldova cu benzina romaneasca, si presupun ca face drumul pina acolo pentru ca renteaza. Iar rusii nu reactioneaza. Probabil sunt curiosi ce fac romanasii (romanii din guvern fac si tac). Tare ciudat.

  Răspunde
   
 • m
  Noiembrie 5, 2013 la ora 11:06

  calcule facute de amatori 🙂 moise te rog sa refaci socotelile dupa cum spun antevorbitorii mei pe forum. cat despre exuberanta la auzul ideii de taxe in benzina, pai asta a fost ideea lui moise promovata in mai multe randuri. ce sa mai daca facem benzina 10 lei s-au rezolvat toate problemele tarii, trecem pe excedent bugetar! o prostie de la un cap la altul tot discursul lui ponta. si daca l-ai inregistrat, de-aia nu mai poate el, zice ca nu l-a lasat fmi-ul sa scada CAS-ul, ce mare smecherie.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Noiembrie 6, 2013 la ora 09:17

   Desigur, n-as avea o problema cu scumpirea benzinei daca banii s-ar intoarce in economie. Eu va facusem un calcul la inceputul anului de desfiintare a taxei auto si de finantare a unui program rabla care sa ofere o prima de 3000 de euro pentru cumpararea a 150 de mii de masini noi. Astfel s-ar fi stopat importul de masini vechi si ar fi fost stimulata industria auto nationala. se putea face cu o scumpire de 25 de bani a benzinei

   Răspunde
    
   1. m
    Noiembrie 6, 2013 la ora 20:19

    ok, ai dreptate ai venit si cu o idee de reinvestire a acestor bani. dar astia sunt in foame de bani, ei vor doar sa ia! oricum programul rabla a fost asasinat anul asta, nu stiu de ce te astepti la ceva mai bun pe viitor.stiu ca ai tot vorbit de viktor orban si ca o sa vada el pe dracu’ cu ideile lui. eu vreau sa spun ca l-as vota azi pe orban in locul astora. eu cred ca ce a facut orban in ungaria nu o sa fie in stare sa faca niciun politician 100 de ani de acum incolo.

    Răspunde
     
 • ME.A.
  Noiembrie 5, 2013 la ora 09:38

  Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii.
  ciocoii cauza multor rautati.

  Răspunde
   
 • constantin 1
  Noiembrie 5, 2013 la ora 09:20

  Salut,

  Cred ca ati gresit calculul la impactul CAS: daca 5% inseamna 2 miliarde de euro, asta inseamna ca statul incaseaza 40 miliarde de euro din CAS/an. Sigur este gresit.
  Iar referitor la reducerea CAS cu 5%, s-ar putea sa se refere la reducerea procentului cu 5% (adica 5% din 20.8% – cat este CAS acum = 1% – ca punct procentual) si nu la reducerea CAS cu 5 puncte procentuale (de la 20.8 la 15.8 ) asa cum cred ca intelege multa lume.

  Răspunde
   
  1. vlad
   Noiembrie 5, 2013 la ora 09:55

   cred ca e foarte important sa se clarifice aceasta situatie, cu punctele procentuale. Sa nu ne ia prin surprindere realitatea…

   Răspunde
    
  2. sanduCu
   Noiembrie 5, 2013 la ora 10:22

   Da, suna a schimbare mare si de fapt nu-i nimica. Si totusi, cind se publica legi sau amendamente, mai ales cind este vorba de calcule, se obisnuieste sa fie exemplificat calculul intr-o anexa. De aia cine este interesat, trebuie sa citeasca TOTUL. Ce a fost publicat e lege si se aplica, respecti legea chiar daca nu ai auzit de ea.

   Răspunde
    
  3. Moise
   Noiembrie 5, 2013 la ora 21:35

   Claculul cu CAS este corect. Impactul este de 1% din PIB. Deci cam pe la 1,5 mld euro anul viitor.

   Răspunde
    
 • SORIN
  Noiembrie 5, 2013 la ora 08:57

  Cam in cat timp se incarca emisiunea? Aseara nu am putut sa o urmaresc si acum astept de 30 de minute si se tot invart punctuletele alea spunand ca se conecteaza…

  Răspunde
   
 • vlabo
  Noiembrie 5, 2013 la ora 08:51

  draga Moise
  te urmaresc cu placere ,dar aseara asteptam mai mult Cum e cu 0,7 eurocenti ?
  Sper sa ramai impartial si corect in analizele tale

  Răspunde
   
 • daniel
  Noiembrie 5, 2013 la ora 08:47

  Buna ziua,
  Cum se pot accesa cei 10 000 de Euro de care spunea domnul Moise Guran ca ii pot accesa tinerii intreprinzatori de la stat, si carei institutii trebuie sa ne adresam ca sa ii putem obtine.
  Cu respect,
  Daniel

  Răspunde
   
 • micutu de la 7
  Noiembrie 5, 2013 la ora 08:33

  Eu as vrea sa-i vad pe lupii tineri, finantistii de generatie noua mai mult sau mai putin aroganti care tot o dau cu reducerea de taxe si impozite cum umplu golul. Uitati-va ca nu sunt bani. Se presupune ca USL a oprit furturile pedelistilor (presupuse), ca gestioneaza mai bine si cinstit etc etc da? Si? Au inceput sa curga banii? Pentru orice reducere cat de mica apare alta taxa in alta parte. Apare acciza la taxa. Apare impozit la taxa. Si oriunde ai pune taxa ajunge tot in pretul final la noi. Ce usor e sa scrii pe hartie faci aia reduci aia si gata, mai bagi un citat din Mises si esti ministru de finante. In loc sa se tina de colectarea taxelor ei pun altele la fraierii care si-asa platesc ca e mai simplu, fraierii deja stiu drumul spre ANAF, le e mai usor.
  PS. Taxarea meditatiilor cum spui tu nu cred ca e o idee buna, n-ai cum s-o controlezi, s-o dovedesti, e greu. Nu acolo e problema ci la fraudele mari, cu TVA intracomunitar, cu tirurile, cu graul cu astea mari. Sau cu cheltuielile inutile si supraevaluate cum e pretul pe mp al lui Oprescu din Pipera. Si cred ca ar fi buna confiscarea averilor ilicite, ca 5 ani de puscarie trec repede. Nici nu-ti iese X6-le din garantie 😀

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Noiembrie 5, 2013 la ora 10:32

   Daca intrebi un turnator, o sa-ti spuna ca banul curge daca-l topesti. Filatoarea intinde plasa.

   Răspunde
    
 • sorin1
  Noiembrie 5, 2013 la ora 08:33

  păi da. că am și uitat cu cât s-au majorat toate cele de când salariile tot scad cu rata inflației…

  Răspunde
   
 • sergiu
  Noiembrie 5, 2013 la ora 08:24

  7 centi inseamna 30 de bani.
  Scaderea pretului carburantilor ca urmare a scaderii cursului eur folosit la accize este cam 3 bani

  Nu inteleg cum ati dedus ca noua taxa va scumpi benzina cu numai 10 bani

  Răspunde
   
 • Ovi
  Noiembrie 5, 2013 la ora 08:14

  Nu prea reusesc sa va inteleg exuberanta domnule Guran. Scumpirea benzinei, aceasta de ce n-o analizati, cu toate efectele ei, asupra populatiei si asupra firmelor?!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Noiembrie 5, 2013 la ora 07:57

  Cresterea pretului carburantilor, adica a tuturor marfurilor transportate rutier, este certa. Reducerea CAS ramane nesigura.

  Răspunde
   
  1. vlad
   Noiembrie 5, 2013 la ora 10:01

   cert mai este si marirea salariilor unor bugetari si a pensiilor. De aia si marirea taxelor este sigura.
   Nu poti oferi bunastare scazand o taxa dar marind alte cateva. Iar daca (un mare DACA), in final, intra mai multi bani la buget, asta tot nu inseamna cresterea bunastarii (nivelului de trai)populatiei.

   Răspunde
    
   1. sanduCu
    Noiembrie 5, 2013 la ora 10:36

    cind spuneti marirea salariilor la bugetari, va referiti la SRI, Jandarmerie si Justitie?

    Răspunde
     
    1. vlad
     Noiembrie 5, 2013 la ora 13:24

     parca zicea ceva Moise si de salariile profesorilor debutanti

     Răspunde
      
     1. sanduCu
      Noiembrie 6, 2013 la ora 17:33

      asa-i, dar Ponta vorbea de ailalti ca o sa le majoreze diferentiat (la cine trebuie), de de profesori si doctori debutanti am vazut …50 lei.

       
  2. sanduCu
   Noiembrie 5, 2013 la ora 10:38

   mai sus, Dl. Constantin 1 stie ca CAS daca se va reduce va fi vorba de 1%.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase