Dacă ne cresc taxele e (normal!) vina noastră

de Moise Guran

E panică mare la Finanțe. O lipsă de 3,8 miliarde de lei, deci ceva mai mult de un miliard de dolari, reprezintă o gaură serioasă. Nu că statul n-ar mai putea plăti salariile bugetarilor și pensiile, dar, pe bune, doar atât trebuie să facă statul într-o țară? Dacă doar atât, măcar să știm o treabă. Situația comparată a sumelor nete intrate și ieșite din buget anul acesta arată că lucrurile nu s-au schimbat foarte mult față de anul trecut. Au crescut salariile bugetarilor, e adevărat, iar cu  asta statul a cheltuit cam 2,2 miliarde de lei în plus, au crescut și achizițiile baronilor locali e adevărat, dar cred că și ei se așteptau să spargă cu mai mult de 700 de milioane decât au spart anul trecut, dar marea problemă este că n-a crescut economia suficient cât să acopere șpăgi, pomeni, și alte fapte electorale ale guvernanților. Nu-i vorbă, creșterea economică va fi probabil anul acesta cea mai mare de la începutușl crizei, dar am impresia că cei care sunt acum la putere erau învățați cu alte creșteri, care le puteau masca mai bine deciziile proaste sau chiar hoțiile.

Ceea ce încerc să vă spun stimați români este că iar n-ați muncit suficient! Că vă trebuie o creștere economică anuală de cel puțin 4% pentru ca guvernul nostru nu să vă facă autostrăzi, căi ferate, școli și infrastructură ci să vă lase în pace așa cum sunteți cu tot cu munca voastră. Să nu vă crească impozitele!

Despre asta e discuția! Anual România trebuie să producă cam patru – cinci miliarde de euro în plus față de anul trecut, pentru a nu crește taxele.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

116 răspunsuri la Dacă ne cresc taxele e (normal!) vina noastră

 • Zizu
  Mai 16, 2014 la ora 15:55

  Singura solutie revizuirea constitutiei cu implicarea societatii civile si propuse legi clare fara virgule sau portite,plafonarea salariilor in toate institutiile de stat,…etc

  Răspunde
   
 • Constantin
  Noiembrie 9, 2013 la ora 16:59

  Asa este, d-le Rece Nice, suntem vinovati in mod direct pentru cresterea taxelor. Intr-o tara normala cetatenii ar fi iesit in strada. I Blanculescu, de la Consiliul economic consultativ al Guvernului, L. Voinea si R Soviani, specialistii nostri in domeniul economic si apologetii maririi fiscalitatii, ar fi trimisi la Quimper sa mature in fata primariei.

  Răspunde
   
 • Rece Nice
  Noiembrie 4, 2013 la ora 00:20

  cumpărături pe internet ar trebui să fie în primul rând în condiții de siguranță și de rând. De siguranță ar trebui să fie în primul rând. Să stabilească și să mențină o relație strânsă cu clientul. site-uri http://net-alisveris.com, cum ar fi viitorul va fi mai luminos.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Noiembrie 2, 2013 la ora 23:12

  @ Chirita Aurelian Stefan _„D-le Constantin,aprecierile d-v la adresa d-lor Soviani si Voinea sunt neindreptatite.” _ Sa inteleg, asadar, ca aveti o pozitie critica fata de talentatii domni Soviani si Voinea?! Pentru ca eu am scris: „Personal consider ca deciziile nu puteau fi proaste atat timp cat politicienii nostri beneficiaza de expertiza unor economisti precum L Voinea, R Soviani, sau I Blanculescu.”, iar dumneavoastra spuneti ca gresesc. Stimate domn, parerea mea este ca sunteti putin confuz in acesta privinta. Nu ma refer la gramatica. Carevasazica, masurile propuse de domniile lor sunt corect fundamentate economic, iar cresterea taxelor este binevenita.*** In alta ordine de idei, mi se pare interesanta comparatia pe care o faceti intre mine si persoane care au dezvoltat cariere de succes in patria noastra, dar cred ca-mi lipseste „sex-appleul” necesar pentru asa ceva. Poate fi din cauza conului venusian apasator al primadonelor. Cred ca am citit undeva, ori am vazut la Dicovery Channel (am uitat sa va spun ca eu ma uit rar la TV si aproape niciodata la Realitatea, asadar mi-este imposibil sa vad interventiile reusite ale economistilor nostri; eu vad doar interventiile lor ratate in mod jalnic) ca daca apasarea este mare si persistenta, pe langa faptul ca poate da dependenta, exista pericolul sa afecteze cuprinderea tuturor dependentelor intre diversele variabile economice. In schimb poate stimula simtul umorului. Prin urmare, pentru a se elibera de supunerea societatii romanesti, consider ca este binevenita recomandarea dumneavoastra adresata domnilor Voinea si Soviani s-o apuce spre alte orizonturi si sa se remarce prin propuneri de crestere a taxelor in tari cu o puternica traditie intelectuala precum Italia si Franta.

  Răspunde
   
 • folclor
  Octombrie 31, 2013 la ora 16:32

  ARMATA TREBUIE INTRETINUTA – MANCARE BUNA SI ARMAMENT MODERN

  Răspunde
   
 • folclor
  Octombrie 31, 2013 la ora 16:31

  mai putini trantori in parlament REDUCERE !

  Răspunde
   
 • sorin
  Octombrie 31, 2013 la ora 16:07

  Sa se accepte propunerea de limitare la doua mandate parlamentare !

  Răspunde
   
 • Sebi
  Octombrie 30, 2013 la ora 22:35

  Ar trebui judecati pentru inalta tradare toti parlamentarii nostrii, toti, de la cel mai mare la cel mai mic, iar treaba cu imunitatea parlamentara este cea mai desteapta lege inventata de ei, pentru ei!!! Port atata ura pentru ei ca nu pot descrie in cuvinte…..vreau un Kalasnikov, ca sa ma pot duce in Bucuresti si sa fac o fapta buna. Pun pariu ca as avea statuie in fata Casei Poporului

  Răspunde
   
 • Victor
  Octombrie 30, 2013 la ora 15:20

  bla bla bla

  Rîde iară primăvara,
  Peste cîmpuri, peste plai,
  Veselia umple ţara,
  C-a venit Întîi de Mai!

  Muncitorii au pornit
  Şi-ntr-un glas s-au înfrăţit!
  Şi ei azi sărbătoresc
  Unu Mai muncitoresc.

  Înfrăţiţi azi cu ţăranii,
  Muncitorii-n joc şi cînt,
  Prăznui-vor în toţi anii
  Libertatea pe pămînt.

  Peste mări şi peste ţări,
  Se adună pe cărări,
  Lumea toată în alai
  Pentru al nostru Întîi de Maï.

  Răspunde
   
 • Badea Vasile
  Octombrie 30, 2013 la ora 15:15

  asa i in capitalismul de clan -astia nu au muncit ei au furat au de toate ne jupoaie si compun legi discriminatorii au salarii enorme si fura enorm care naibii dreptate ,,,,

  Răspunde
   
 • Badea Vasile
  Octombrie 30, 2013 la ora 15:13

  bogatii trantorii coruptii sug sangele din cetatenii cinstiti asa li i gena satanica.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase