Ora de Business: joi, 17 octombrie 2013

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro

stiri verificate
Categoria: ÎNREGISTRĂRI
Etichete:

Comentarii prin facebook

82 răspunsuri la Ora de Business: joi, 17 octombrie 2013

 • Constantin
  Octombrie 23, 2013 la ora 19:43

  @bogdan _Unde ati vazut dumneavoastra vorbe mestesugite?! Adica, daca interlocutorul din platou te intreaba ceva, iar tu incepi raspunsul prin „Am sa va spun altceva” (literalmente) si o iei „la sanatoasa” prin balarii, asta se cheama vorbe mestesugite?

  Răspunde
   
 • bogdan
  Octombrie 23, 2013 la ora 17:19

  De urmarit de la minutul 36:20.
  Este halucinant cum MRU jongleaza precum „oul sau gaina”.
  Adica se va da (sau nu) acord de mediu atunci cand statul are doar 2 optiuni: sa plateasca despagubiri uriase sau sa permita exploatarea(adica sa dea acord de mediu).
  Ce credeti ca va face statul atunci?

  Nu suntem toti prosti in tara asta si oricat de frumos mestesugite ar fi vorbele , nu tine.

  Răspunde
   
 • Alexandru
  Octombrie 22, 2013 la ora 22:26

  Am revazut talk-show-ul cu MRU si vad esenta discutiei in vechea problema cu inconstienta clasei politice romane. Ceea ce a iesit la iveala este faptul ca guvernul Ungureanu a dat licenta de prospectare, explorare si exploatare firmei Chevron pentru o activitate pentru care nu se cunosc tehnologiile ce vor fi utilizate, nici implicatiile si riscurile. Au semnat „ca primarii” in lipsa unui studiu de impact de mediu si social ametiti de numerele mari de $ ce le-au fost fluturate pe sub nas. Daca Romania doreste sa cunoasca potentialul subsolului patriei, n-are decat sa plateasca prospectiuni fara a-si crea „obigatii” prin eliberarea unor licente de prospectare, explorare, exploatare care sigur vor ajunge in faza de exploatare, singura in masura de a aduce amortizarea investitiilor facute in primele doua faze. Daca o firma isi asuma riscul de a nu gasi resurse exploatabile, atunci cand concesioneaza un perimetru neexplorat, putem fi siguri ca nu va renunta la exploatare atunci cand gaseste ceea ce cauta. Chevron, mai mult decat altele ! Cine incearca sa sugereze ca vom putea sa-i trimitem acasa dupa ce vor gasi gazele alea, fara sa-i lasam sa le si exploateze, pe considerente de mediu sau altele aemanatoare, nu face altceva decat sa manipuleze opinia publica. Faptul ca MRU a incercat sa sugereza asta nu face decat sa-i anuleze credibilitatea. Cu alte cuvinte, Chevron va obtine profitul scontat atunci cand a concesionat perimetrele, fie din exloatare, fie in instantele internationale, ca daune. Fie ca scot gazele, fie ca nu, daca ele exista. Tot din discutie am inteles ca mai sunt si alte firme in aceeasi situatie, deci problema se va multiplica.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 24, 2013 la ora 15:46

   Dl. Alexandru, aveti dreptate: de la faza de explorare la cea de exploatare nu e mult, mai ales cind e vorba de gaze. Ce am mentionat, insa, este ca in Romania sunt deja cunoscute cimpurile de gaze si petrol, tot ce-i ramine unei companii (investitor) e sa ia pe gratis aceste informatii si doar sa detalieze structura de capcana (adica sa localizeze forajele). Aceasta operatie (masuratoare geofizica) nu-i scumpa, dar odata executat forajul (care confirma 100%), e clar ca se exploateaza.

   Răspunde
    
 • Acarul Paun
  Octombrie 22, 2013 la ora 07:09

  Anca ai foarte mare dreptate si asta pentru ca au fost omorati doar 6 milioane de iudei in holocaustul din timpul celui de al doilea razboi mondial si in Romania doar 300.000.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 22, 2013 la ora 21:39

   Mai sunt si legionari printre „ecologisti”…din pacate.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase