BIZIDAY: luni, 7 octombrie 2013

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

29 răspunsuri la BIZIDAY: luni, 7 octombrie 2013

 • Constantin
  Octombrie 10, 2013 la ora 07:45

  @AndreiM _”…beneficiile de care vorbiti sunt aproape inexistente”. Una este sa fiti neumltumit de calitatea serviciilor publice (educatie, sanatate, politie, administratie s.a.m.d.) pentru ca nu se ridica la nivelul celor din alte state, ori nu corespund standardelor si asteptarilor dumneavoastra si alta este sa spuneti ca sunt inexistente. Probabil ca ati folosit un mod de exprimare metaforic in contextul in care in comentariul meu am utilizat expresiile cu sens propriu.

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   Octombrie 10, 2013 la ora 09:45

   D-le Constantin, daca ati avut recent tangenta cu o institutie de stat (am trecut inclusiv printr-o nastere), expresiile mele au cel mai pur sens propriu.Desigur, parerile sunt subiective, dar din discutiile cu prietenii reies eceleasi concluzii.

   Răspunde
    
 • nicu
  Octombrie 9, 2013 la ora 20:28

  Am si eu o nelamurire legata de rovinieta. In anul 2011 am primit 15 amennzi pentru circulatie fara rovinieta. Amenzile le-am platit ,dar „contravaloarea tarifului de despagubire” care vine pe acelasi proces verbal nu l-am platit. Intebarea este :cum si daca mai pot plati doar 10% din contravaloare cum s-a spus in emisiune? CNADR-ul a inceput sa-mi trimita de cateva luni si notificari in care i-mi cere sa platesc cate 96euro(contravaloarea tarifului de despagubire)x 15 P.V.
  O alta intrebare ar fi : mapoate CNADR-ul executa silit si sa-mi blocheze conturile?

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Octombrie 9, 2013 la ora 23:50

   domnu NIcu-sincer nu va suparati -spuneti-ne si noua -de ce ati circulat fara rovineta daca era dispozitie sa plAtiti aceasta taxa???De ce sa nu fi corect fAat de comunitate DACa SE POATE ! va MULTUMESC ANTICIPAT DE RASPUNS SINCER

   Răspunde
    
 • Cezar
  Octombrie 9, 2013 la ora 14:12

  Vad ca este o mare discutie pentru alocatii. Din acest punct de vedere, toti ar trebui sa fie egali si atunci:
  – sa se introduca masa de prinz la scoala gratuit. In felul asta se vor duce la scoala sigur. Nu ai fost azi la scoala, maine nu mananci. Astia care fac copii pentru alocatie, macar vor face ceva pentru masa copiilor si nu pentru bautura. In plus, toti vor primi la fel, se va face consum, Statul va putea organiza activitatea, hrana va fi una sanatoasa, etc. Pe vara sau vacante, s-ar putea converti bonurile in zile de tabara sau ceva asemanator.
  – se poate face acelasi lucru si pentru gradinite
  – pentru cei mai mici ar trebui date bonuri valorice pentru alimente sau haine. Alimentele trebuie produse/etichetate special cu mentiunea NU SE POT VINDE. De ce nu un bon pentru lapte, de care o fi el.
  Se pot imagina si alte ajutoare suplimentare, pentru performante scolare, sportive, bonuri de participare la diverse cursuri suplimentare, etc. Trebuie adunati copii de pe strazi, viitorii maidanezi.
  In acest fel Staul va putea sa asigure contracte preferentiale, cu preturi controlate, toata lumea va primi la fel si se va putea impulsiona si consumul. Nu trebuie dati bani direct ci bonuri de masa, abonament transport, bon valoric rechizite/masa etc. Bani ar trebui dati doar in cazuri deosebite, de performanta in ceva, ca premiu…si poate nici atunci.

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Octombrie 9, 2013 la ora 10:42

  Observ un clinci pe teme economice(de fapt e vorba despre profesionalismul celor care ne conduc destinele).Mi-as dori, cu titlul de experiment, ca politicile economice sa fie sustinute exclusiv de catre cei care cred in ele. Cred ca vor avea rezultate interesante. In alta ordine de idei mi-as dori sa stiu criteriile economice imuabile de la care pot pleca discutiile cu tema economica.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Octombrie 9, 2013 la ora 07:40

  Dle Constantin vorbiti de,, semiprofesionismul” d-lui Radu Voinea, dar a-ti calculat daca ajung bani pt reducerea T.V.A. la toate produsele?Eu doresc orientarea consumului spre un sector cu un potential mare de crestere -probabil nu a-ti sesizat productile medii la hectar cele mai mici din U.E.O politica fiscala are tinte bine definite care sa corespunda modelului economic al tari ori d-v nu aveti o strategie si atunci, de unde evaluari obiective despre d-l Soviani sau Voinea ?Ar fi bine sa incercati sa nu mai divagati in domeniul economic ,ceea ce reprosati celor doi economisti.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Octombrie 9, 2013 la ora 09:36

   Continutul comentariului ma face sa ma tem ca nu ati citit cu atentie ceea ce am scris. Desigur, recitind textul meu exista posibilitatea sa capatati o perspectiva noua, mai apropiata de sensul corect al mesajului pe care acesta il transmite. Cred, insa, ca aveti si unele probleme in ceea ce priveste scrierea, iar blogul domnului Moise nu este prevazut cu functia „edit” pentru comentariile vizitatorilor. Pe de alta parte, dupa cum in mod corect ati observat, atat comentariul dumneavoastra, cat si al meu, de raspuns, reprezinta divagatii de la tema thread-ului.

   Răspunde
    
 • dan onofrei
  Octombrie 9, 2013 la ora 00:15

  buna seara la toata lumea -buna emisia stimate dle.Guran de altfel ca si aici in Germania televiziunile publice (la noi ARD sa zicem al CDU-ului si ZDF -sa zicem la SPD-ului) sint cele mai corecte si nu tefac üprfa in reclama.
  -de subminarea economiei nationale nu poate fi un singur om vinovat -este un lucru prea complex ,toata clasa politica are cite o parte de vina e ca si intr-o familie care se destrama niciodata nu este de vina numai sotul sau sotia .CE sa o lungim ,o tara bagata cu buna stiinta la ananghie .Acum si asa e prea tirziu si nu mai ajuta dcit pozitiv privit si inainte dar si atunci cind a aparut o ministra a padurilor mai curajoasa toti au fost reticenti ca nu va reusi.POAte va reusi de ce sa nu fie sprijinita de societatea civila sa reuseasca ??SAu toti sint hoti de lemne (adica pun lemne pe foc iarna)?.
  -cit priveste acel lider de sindicat oltean_M-a deceptionat:Caci tara are stringent nevoie des indicate puternice :DAr nu cu asemenea lideri!!!LA min 23 se vede imaginea cu vila sa si el vorbind la telefon cu lantisor de aur la git!!!!PAi astia reprezinta interesele clasei mmuncitoare ??(Aici includ si inginerii si economistii din economia reala nu de la stat)Deci sa vada cum este o persona ca domnul Vasiliadis seful uniia din cele mai marei sindicate germane IGBCE- ul cel la chimiei si mineritului!!!!SA vada modestie de om care e pe pozizie nu …sa nu mai povetsec..deci cu astfel de oamneni ???Cum ??Cind??si anii vorbesc aiic de..lasati-o balta fratilor..daca si astia de la sindicate au lantisoare la git de aur ca manelistii!!! Iar dupa vilutza ..nu s-ar zice ca se traieste rau in Romanica !!!!
  -CFR marfa …valoare 20 mil Euro???HAi domnule chiar asa de putin pai mai bine raminea in regie de stat si se retehnologiza .Transportul de marfa pe sine este si asa si asa viitorul carausiei nu exista dubiu numai cine e orb nu vede viitorul ecologiei in transport
  -taxele la rovineta sa mearga 100% la cei care intretrin drumurile nationale.
  -la stat sa mearga taxa la benzina si asta sa fie marita pentru privati:SA fie scutiti sau recompensati firmele care aduc locuri de munca si persoanle cu handicap.

  -la min 32 ….la tara se descurca -bravo loor -e de trait la tara -de aia spun zone metropolitane care pe linga orase mari evntual apropiate sa includa zonele rurale unde se poate trai in fericire si scapati si la cutremur:Eu in 77 l-am trait cu familia la Bucurersti_Nu vreau sa comentez sa nu le fac frica la Bucuresteni_Multi s-au mutat de la bloc diN Buc Noi unde inca erau blocurti private construite f.solid:primele blocuri private din Romania facute ca model prin 1965.La tara iesi repede in curte ,ai mai multe sanse.La bloc DOamne fereste dar daca incepe nu iesiti in casa scarilor.sau pe balcon!!!:Stati cumva sub rame de usa sau sub masa dar sa va feresaca CEl de Sus:De retinut casele vechi din Bucuresti centru mai ales au mai fost zguduite in 1940 deci cu 37 de anii inainte de77:DE aceea in 77 au cazut blocuri pe care tatal meu le.-a trait in 40 afectate -blocul CArlton de exmplu!!!Iar dupa 77 am trait-o, au reparat asa ca sa nu se zica ca nu s-a reparat ,o graba facuta de ICRAL. DEci mai bine la tara decit la Bucuresti
  -Rusia ,o mare putere in zona cu care Romnania sa aiba relatii cordiale economice cum are si Germania ,deci fructuoase :Embargourile sint mereu paguboaes ,pierd toti la urma

  Răspunde
   
  1. cornel
   Octombrie 9, 2013 la ora 12:06

   20 milioane de EURO reprezinta 10% din pretul CFR Marfa.

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    Octombrie 10, 2013 la ora 00:08

    potae mult mai putin dle Cornel-daor acolo a fost m,aterila rulant nu gluma .si tara a avut la IMMR-uri imense fabrici de reparat si vagoanele de marfa:Vezi IMMR PAscani ;Simeria domnule nu te suparea banditii astia au stins toata ROmania -astia merita cu totii la streang si-au batut in cirdasie cu tiganii joc de tara caci tiganii nu au constiinta dar nici ei nu au avut ,au pactat cu tiganii ca sa se superimbogateasca in timp rapid.

    Răspunde
     
 • sanduCu
  Octombrie 9, 2013 la ora 00:06

  Vosganian si demisia de onoare, o fi dar ce e sigur ca n-a fost de placere. Ca multi altii, si-a facut si el bube in cap, ca nu l-a invitat nimeni – a dansat dupa muzica care i-a placut. Acuma au venit si durerile de cap. Daca situatii deastea ar fi fost mai rare, as fi crezut ca ni se pun pe tapet ca sa ne distraga atentia – nu Moise, cei care agita apa tulbure deja. Dar situatii ca astea sunt prea frecvente, o sa ajungem sa folosim „politiceanule!” in sens de „sarlatanule!” E clar ca poporul trebuie sa inceapa sa se gindeasca serios la o schimbare spre binele lui. Cu adevarat spre binele lui. Dupa ce o gindeste, sa o faca.
  Astazi urmaream adresarea lui Obama catre popor: nu a avut nimic de spus, atunci de ce mai convoci conferinta? Este intr-un c…t mare si singurul argument pe care il mai are de sustinut: congresul trebuie sa aprobe facturile.
  Inainte de a continua, as vrea sa fac distinctia dintre un economist si un contabil, e pentru mine ca sa-mi intelegeti comentariul. Economistul este cel care planifica finantele, iar contabilul sau trezorierul este cel care forteaza respectarea planificarii.
  Deci guvernul a avut un buget discutat, planificat si aprobat cu toate detaliile. Din diverse motive, guvernul n-a tinut cont de contabilitate si a terminat bugetul anual inainte de termen. Mai mult, s-au acordat si „cecuri fara acoperire” semnate de presedinte – asta-i cea mai puternica acoperire (ce banca sa nu onoreze asa ceva?). Clai peste gramada, datoria guvernului in fata statului, adica in fata tarii, este de 17 trilioane de dolari. Obama, sarmanul si vinovat (cred eu) doar ca s-a tinut de bairamuri la casa alba (ati vazut pe cine a votat poporul?), presupun ca a fost ..santajat sa joace alti pasi decit ce stia el. Cind il urmaresti cu atentie (nu este nevoie de prea multa atentie, se vede de la o posta) nu poti sa-l banuiesti decit ca e .. talimb. Cert e ca acuma el este la zid: nu poate nici sa demisioneze cu onoare (n-o mai are) si nici sa se ia la pumni cu republicanii (plus o parte din democrati). Pe 17 octombrie, D-zeu cu mila. Reporterii intreaba (deja publicul a inceput sa se agite, tara e pe drojdie): daca congresul nu aproba acoperirea facturilor (pentru care, politic, se spune ca ar fi necesare niste negocieri, care de fapt sunt explicatii pe care Obama trebuie sa le dea celor care ar fi dispusi sa plateasca – l-am vazut si pe Warren Buffett pe acolo), ce veti face? N-o sa va vina sa credeti raspunsul Presedintelui SUA!!! – „Sunt plin de sperante ca nu se va intimpla asa ceva”. Dupa asa ceva, pot sa ies in strada in pielea goala. Dar reportera a adulmecat vinatul si rasplata cea mare: si totusi? Am sa va spun eu, din lac in put. Daca pina acuma guvernul s-a indatorat la stat, acuma presedintele va indatora statul in fata tarii – „Voi valorifica citeva bonduri si securitati”. Nu stiu ce se poate comenta?
  Am vazut ca Romania a facut frecvent acesti pasi, e drept ca nu prea s-au inghesuit amatorii, si stiti de ce? Pentru ca poporul roman nu confera „garantii”, poporul roman nu este „serios” – odata trinteste o revolutie si se sterg toate datoriile, datorii care altfel ar umple conturile onor … investitori hrapareti. Deci nici o alta natie nu va pierde din asta, romanii nu-si vor face dusmani alte popoare. Dar sa vedem, daca se va ajunge la neplata facturilor, cine va cumpara si ce actiuni vor fi cumparate – America e la mezat. Sa cumpere chinezii? Nu glumesc. China, Japonia si inca una – la care USA este datoare niste bilioane – si-au anuntat intentiile. E groasa. Dar eu nu sunt specialist, probabil ca n-am inteles.

  Răspunde
   
 • cornel
  Octombrie 8, 2013 la ora 23:45

  Am urmarit emisiunea „Intre bine si rau” de pe TVR1, din aceasta seara si parerea mea e ca a fost o emisiune interesanta si de calitate si care a avut ca subiect proiectul RMGC. Dupa parerea mea asemenea emisiuni care dezbat subiecte de importanta majora/strategica pentru tara (asa cum e si problema exploatarii gazelor de sist in Romania) pe postul public de televiziune, adica pe TVR1, NU TREBUIE sa aiba un spatiu alocat mai mic de 2 ore si la o ora de maxima audienta si cu invitati ca cei din aceasta seara, adica PRO si CONTRA proiectului care se dezbate (ASTA INSEAMNA, dupa parerea mea, dezbaterea unor proiecte de importanta strategica pentru Romania sau care afecteaza interesele strategice ale tarii, pe termen mediu si lung, astfel incat sa fie atinse in discutie toate punctele esentiale si eventual alternativele la proiectul dezbatut [ma refer aici la partea cu crearea de locuri de munca si dezvoltarea pe baze durabile a comunitatilor din acele zone si implicatiile pe termen mediu si lung, adica intre 30 si 100 de ani]).

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Octombrie 9, 2013 la ora 00:22

   stimate cdomnule Cornel ,hai sa zicem ca exploatare gazelor desit inanumite zone geologice (expertii sadecida c)MAi este de löuta in vcalöcul -darc cu garantii mari la mediu date de exploatator
   -dar exploatare cu cianura in Apuseni este de neadmis si ar fi o crima de neiertat fata de generatiile viitoare si cu siguranta o pierdere de resure de metale rarae care in viitor vor fi si mai scumpe ,de neplatit!!!

   Răspunde
    
  2. cornel
   Octombrie 9, 2013 la ora 00:53

   Am asistat in ultimii 23 de ani cum Monarhia, Casa Regala si Regele Mihai I au fost denigrate, li s-a minimalizat importanta istorica in construirea si dezvoltarea statului modern roman, adica a Romaniei moderne, si cum ni s-au spus minciuni referitoare la acestea, unele doar preluate de la fostul regim comunist si repetate.
   Mi-a placut o fraza spusa de regele Mihai I intr-un interviu acordat la o televiziune la un moment dat : „… tara nu este a noastra. Noi doar am luat-o cu imprumut de la copiii si nepotii nostri.”
   Acum vin si eu si intreb : „Al cui este aurul din Muntii Apuseni si cine poate decide soarta lui, adica pentru tot zacamantul de aur si argint care e acolo, adica pentru o exploatare care va dura doar 16 ani cf proiectului RMGC?”
   Merg acum un pic mai departe – cu totii ne amintim ca Ceausescu ne vorbea la un moment dat de exploatarea rationala a resurselor naturale, in particular a resurselor de petrol si gaze din subsolul Romaniei, astfel incat la un moment dat, adica intr-un scurt timp, sa nu ne trezim ca ele s-au terminat si ca dam ca prostii din colt in colt ca am ramas fara aceste resurse prea devreme fata de un termen timp rezonabil. Acum din cate stim aceste resurse de petrol si gaze ale Romaniei sunt exploatate de o companie straina, Petrom, care face parte dintr-un grup de firme (OMV) unde actionarul majoritar este un alt stat, adica statul Austriac, si care nu se supune politicii statului roman asupra ritmului de exploatare din zacamintele exploatate. (Vindem o companie strategica, adica Petrom, la o companie straina de stat. Care a fost strategia, in acest caz?) A auzit cineva de o strategie de exploatare durabila a zacamintelor aflate deja in exploatare in Romania, dupa 1989?
   Despre ce vorbim in aceste cazuri, care pun in pericol obiectivele strategice ale Romaniei, adica exploatarea durabila a resurselor naturale? Vorbim de o strategie de genul : dupa noi potopul. La ce ar trebui sa se astepte copiii si nepotii nostrii in masura in care dupa 1989 s-au distrus majoritatea unitatilor de productie din tara iar resursele naturale ale tarii sunt exploatate sau vor sa fie exploatate intr-un mod de tip haiducesc si fara sa se aiba in vedere o exploatare durabila si interesele strategice ale Romaniei.
   Oare cei care conduc astazi Romania mai inteleg sensul cuvintelor spuse in trecut de Stefan cel Mare : „…Moldova n-a fost a mea şi nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri ş-a urmaşilor urmaşilor voştri …”?
   Avand in vedere realitatea pe care noi toti o traim astazi eu am mari semne de intrebare.

   Răspunde
    
 • nedumeritu
  Octombrie 8, 2013 la ora 21:44

  din rautatea,lacomia,lipsa de caracter,a unora(recunoasteti aici cea mai mare parte a clasei noastre politice)si nepasarea altora(marea majoritate a populatiei) Romania a devenit o tara de

  evitat desi atit de frumoasa si de bogata.poate te superi pe mine,alex,dar eu ca sa scap de iadul numit romania am dat spaga la vama.2000 de dolari.si ca mine au fost mii.de ce ?nu-mi puteam gasi si eu un locsor acolo? aveam slujba buna,venituri cu mult peste medie (am fost ambarcat pe nave maritime comerciale)si totusi a trebuit sa-mi bag picioarele.spaga sa pleci pe o nava buna,spagi la intoarcerea acasa;”ce dracu ba, la banii tai?” cursuri de confirmare brevete-spagi,doctori(controale periodice)-spagi,acte politie(prelungiri buletin,copii scoala etc)-spagi.eu,unul nu suport stilul asta de viata,daca voua va place,si vad ca majoritatea romanilor se complac,ramineti voi si continuati sa speculati meschin pe teme politice de care habar nu aveti,in loc sa iesiti in strada si sa casapiti hotii astia care va conduc.ce politicieni? astia.s tilhari nenorociti.
  ps:cind m-am eliberat eu era prim ministru nastase,o parte din spaga a mers si la el nu credeti? eu sint sigur

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Octombrie 8, 2013 la ora 22:47

   domle te rog eu iarta-i ca si asa sint loviti fara voia dinsilor de soarta istoriei.Crede-ma nu au nioci o vinma decit ca sint tara cu putini locuitori
   Ce vrei sa faca asta este rezultatul amesteculuui strain pentru a face noua ordine mondiala.Sint o tara mica si fac astia mari si tari ce vor din ei (din noi toti de altfel) pina la cap dupa, cum le este planul(panul este ginmdit de pestze 70 ani:Cum le este nu ma interba ca nu dtiu sint prea mic in orice caz asa cum se vede este sa ii desfiinteze ceea ce au fost odata -tara libera si independenta:Asa si fura pina la ultimul fir de nisip si le gauresc toate muierile:Asa cum a mai fost odata in istorie de multe ori -la daci gauriti de legionarii romani(puscariasii Romei) ,apopi la otomnai care le luau biruu si pe fumul de pe cos ,apoi la fanarioti catre le.au luat tot si le-au dat nimic apoi la ovrei catre le-au luat cu camata ce au putut si au plecat la libertate cind nu s-a mai putut lua etc etc :deci sint o tara mica fara drept de apel in fata alor mari adica -la dreapta ,pe ,looc repaus ,stinga-mprejour si del a cap…Si daca o fi sa fie aLTFEL MAI bine sa nu fie macar sa aiba liniste tot ce c a fost o sa fie mai fie cu alti actori(vorba aceea strabuna -altii noi ca tintarii nesatui)-alti bani alta distractie.(..alter paduri taiate si lat ministra a padurilor!!)..adica se schimba propretarii iN Primaverii si pe Kiseleff si treaba merge inaninte:Ce e de facut??Nimic -liniste si pace si sa nu se dezbine mai tare decit sint deja:ca daca se baga unii pe latii la puscariei sau se impusca la zid unii pe altii la urma nu stiu daca mai ramine careva:E clar altii asta asteapta ca pamint au mult si bun.si si ape limpezi si pline de pastravi si ursi bruni unici in Europa.Deci sa fie unioi sa contzroleze prin presa cit decit libera (Vezi ziarrele Dilema si CAzavencii,adevarul;Romania libera ) si posturile de TV publice TVR:urile ,actiunmiole ,politicienilor si sa ii mature daca sint coruptiprin societatera civila
   IAr cei tineri sa invete mult de tot si sa se pregatesaca de viata practic pe meserii invatate in firme si ferme agricole:TAra e buia de trait trebuie facuta curatenie ecologica -un partid ECOLOGIST PUTERNIC ca Die Grünen din Germania!!!!i se poate trai foarte bine la generatii viitoare.Si sa mergeti la vot dar nu putini ci cu totii care sinteti cu drept de vot.VOtasi pe cine considerati ca va reprezinta mai bine dar votati este obligatie de cetatean altfel este lasitatea ,in definitiv puteti organiza si aliantze puternice ale societatiii civile.Uite de exemplu iN Germania s-a creat de curind un curent puternic contra datoriilor societatii la Euro(poker):Asa zisa Alinata pentru Germania:Sint democrati ,vor Europa unita dar fiecare cu moneda sa :Uite ca au iesit cu un procent nu mare dar este un inceput desi abia s-au format:Este punctul lor de
   vedere si cumva au si dreptate.Deci asa se pot forma si acolo pe linga partidele mari societati civile care sa apere o idee: DAr a nu vota e cel mai daunator, aceea nu mai este democratie ci a baga capul in nisip ca strutul -te faci ca nu vezi nu auzi traiesti ca autistii ceea ce nu este normal pentru o tara intreaga care doreste un progres,fiindca sa nu fim rai sint si rele cu carul (unde enumai bine astazi ???daca ma uit numai la GErmania de astazi in comparatie cu anii 80)dar multe ,multe de tot nu le visai pe timpul comunistilor:CA sa nu mai vorbim ca Romania post 89 in revolutia informatica e in pasul timpului caci era ramasa in lumi izolate la informatica ca tot blocul de rasarit blocat de embargolul comercial
   dinaintze de89:Era valabil pentru toate tarile comuniste nici tehnica normala industriala demasinin unklete saU INSTALATII de Siemens de exmplu nu erau permisa la export:DEci de la izolare totala s-au facut pasi mari ,imensi si se vor mai face .

   Răspunde
    
 • Constantin
  Octombrie 8, 2013 la ora 18:39

  Domnule Ion Neculce, in cadrul materialului prezentat dl. Moise Guran a subliniat ca imunitatile sunt un subiect la care nu s-a referit, multumindu-i domnului Vosganian pentru ca nu a inrautatit si mai mult imaginea guvernului Romaniei si a tarii insasi prin ramanerea in functie. Precum dl. Dragnea, spre exemplu. Stim foarte bine si este clar ca domnia sa nu s-a pus la dispozitia justitiei in felul acesta, iar Senatul nu a aprobat ridicarea imunitatii spre indignarea publica ( a se vedea reactia Ambasadei SUA, bunaoara). Exista mai multe motive pentru care dl. Vosganian poate fi suspectat si cercetat, iar Cuprumin poate fi macar unul dintre ele. Ma pot intreba, insa, cum de a fost numit domnul respectiv ministrul economiei, cand valoarea si competenta sa este mai degraba in domeniul literar?! Raspunsul este ca a fost vorba despre un troc politic cu functii guvernamentale intre formatiunile politice membre ale USL. La fel ca in cazul d-lui fenechiu, spre exemplu. Ori, in contextul acesta, nu putem decat sa-i multumim d-lui Vosganian ca a plecat din guvern. In realitate, a fost rugat sa plece de catre dl. Ponta, lucru pe care dl. Moise parea ca nu-l stia la momentul realizarii materialului prezentat.

  Răspunde
   
 • Alex
  Octombrie 8, 2013 la ora 18:18

  nedumeritu spor la tavaleala. eu zic ca nu ai fost deloc atent la ce s-a discutat in emisiune si poate ai luciditate sa intelegi ca aceste substraturi ale politicii nu se fac pentru ochii prostimii. Basescu induce in grave erori poporul iar Vosganian nu cade asa usor atat timp cat are in spate un partid aflat in coalitia de guvernare.

  Răspunde
   
 • nedumeritu
  Octombrie 8, 2013 la ora 16:41

  ma tavalesc pe jos de ris cind citesc ce scrie alex.cica moise deschide mintile oamenilor.gresit,moise face niste comentarii foarte perverse care ne induc(sa nu credeti ca impartial)ideile sale,el nu ne informeaza,el ne traseaza directia,modul in care trebuie sa vedem stirea.cind spune de vozganian ca ce om mare,ce onoare ca si-a dat demisia samd,ca asa s-a pus la dispozitia anchetetoriloretc.pai,mai draga daca nu-si da demisia din senat cine kilu saftei se apropie de el?moise,moise,oi fi tu oltean,de pe la dunare(eu is dela dragasani),dar daca ne place zaibaru de ce ne ametesti cu apa chioara?sa stii ca si eu sint de acord cu teoria lui base privind tvr si potentialii ei salvatori,in acelasi timp inteleg si pozitia ta pe acest subiect,nu tu esti raul in tvr,acolo sint clanuri puternice care sug banii contribuabililor si asta de ani de zilesi nu dau socoteala decit politicului,noi platim si gata.privind „realitatea”,am inteles ca base are sa-i dea 30 de milioane lui ponta.sau nu? hai sa mai si ridem.

  Răspunde
   
 • Alex
  Octombrie 8, 2013 la ora 15:47

  Moise, esti extraordinar in aceste emisiuni. Deschizi mintea oamenilor si asta e un lucru foarte periculos insa sper ca vei fi puternic sustinut daca va fi cazul. Te admir foarte mult si sper sa o tii tot asa!

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   Octombrie 9, 2013 la ora 00:29

   stimate domnule Alex ,este un jurnalist curajos cinste cdinsului si profesorilor catre l-au educat si parintilor ,dar poate ca are si raspundere faat de copilul sau pe care il ,vrea crescut mare intr-o Romanie noua,moderna si nu corupta si inapoiata in mentalitati sau cianurata de straini care vin ,f-t si pleaca :ca la bordel.Si poate trage speranta omul ca peste 20 de ani sa nu fie obligat ca tata sa isi povazuiasca propriul copil ,pai ce mai cauti tata aici nu vezi ca toti au emigrat ,pleaca si tu ca aici nu mai e rost si o viata ai…

   Răspunde
    
 • Chirita Aurelian Stefan
  Octombrie 8, 2013 la ora 09:51

  In Bugetul de Stat din 2014 se intentioneaza reducerea contributiilor sociale insa masura va avea un impact minor in economie.Tinand cont de productia agricola ,,buna ” din acest an-Romania are cele mai mici productii medii pe ha din U.E.-guvernul ar trebuie sa-si canalizeze eforturile spre reducerea T.V.A. la alimente -carne si preparate din carne ,unt si cascaval-se proceseaza cantitati mari de lapte pe unitatea de produs finit si o parte insemnata din laptele de consum este cumparat de pe piata libera.
  Argumente:
  1) Cresterea economica in Europa este firava ,nesustenabila aplicari unei politici de reducere a taxele in Romania ,iar S.U.A. nu se afla intr-o situatie economica de invidiat.
  2)Masurile punitive adoptate in 2011 in Codul Muncii nu au dat rezultatele scontate si nici reducerea poverei fiscale nu va fi un argument.
  3) Cresterea nesemificativa a consumului dupa maririle salariale ale bugetarilor din 2012.
  4) Nevoia de investitii in agricultura din Romania ce se pot face prin cresterea pretului produselor agricole fara a afecta pretul produsului finit procesat. Prin cresterea consumului, ca urmarea diminuari ponderi cheltuielilor fixe (chirii, salarii,amortizare,etc) costul produsului finit -carne sau preparate din lapte – poate ramane acelasi.Aplicarea unui t.v.a. mult diminuat va conduce la scaderea pretul produsului.
  5) Pt ca adoptarea unei masuri economice trebuie facuta nu dupa promisiunile electorale -cum putea fi scazute taxele in Romania daca se dorea atragerea fondurilor europene ce presupunea fonduri din partea Roamaniei,trebuia redus deficitul bugetar, o enigma economica pe care mintea lui Pinocchio de Romania a rezolvat prin sloganul nu va mai fura gasca lui Boc- ci dupa impactul economica favorabil fata de alta masura economica.
  6)Economia este o stiinta sociala iar populatai vor reactionala la o reducere substantiala – pt untul cu 80% grasime un t.v.a.de 5% ar insemana o diminuare a pretului cu 15,32% ,pt cel cu 60% grasimi un t.v.a.de 10% va conduce la o scaderea pretului de 11,29%, decat la crestera nesemnficativa a salariilor -vezi pct 3.

  7)Imbunatatirea stari de sanatate a poporului roman cu consecinte asupra bugetului de stat prin diminuarea consumului de medicamente si cresterea productivitatii muncii ca urmare a unei alimentati adecvate.

  P.S.D-le Radu Voinea ramaneti ceea ce sunteti ,un economist ,si lasati-l pe Pinocchio de Romania sa intrepreteze aria Politrucului.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Octombrie 8, 2013 la ora 10:38

   Argumentarea propunerilor dumneavoastra este neconvingatoare, dar da! consider ca este momentul in care TVA ar trebui sa fie redusa la toate produsele, nu doar la alimente. Opozitia FMI la o astfel de decizie este cu privire la faptul ca tara noastra este incapabila sa compenseze reducerea veniturilor la Buget consecvente acestei masuri prin cresterea gradului de colectare. Pur si simplu ei sunt perfect constienti de nivelul redus al eficientei guvernarii in Romania, iar cauzele sunt de ordin politic, dupa cum bine stim.
   P.S. Dl Voinea este, asemeena d-lui Soviani, in mai mare masura vedeta de televiziune decat economist. Daca veti depasi aparentele din prestatiile televizate pline de infatuare ale domniei sale si-i veti analiza opiniile in domeniul economiei, veti observa (probabil/posibil) lipsa lor de substanta si fundamentare. Ajuns intr-o functie publica, domnia sa s-a vazut pus in situatia ingrata de a avea consilieri mai isteti decat domnia sa, ceea ce face totusi ca prestatia ministeriala sa nu fie catastrofala, ci doar slaba. La Buget tot Nea’ Gherghina este persoana de baza.

   Răspunde
    
 • Cris
  Octombrie 8, 2013 la ora 09:47

  Teza lui Vosganian ca a livrat gaz ieftin pentru pastrarea locurilor de munca de la Romgaz e cea mai penibila motivatie.

  E caz penal, e clar. Asa a fost jefuita tara asta, ani de zile… Prostii au platiti impozite, anumite companii au devenit „competitive” la export prin livrari de gaz ieftin.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Octombrie 8, 2013 la ora 10:22

   „Prostii au platiti impozite”_Va multumesc, d-le Cris. Eu platesc in continuare, dar nu ma supar ca ma numiti „prost”, probabil ca aveti dreptate, dar eu consider ca este o datorie ce tine de demnitatea cetateneasca sa contribui in mod legal la Buget. Copiii mei trebuie sa beneficieze de educatie si acces la servicii medicale si am considerat ca asa este corect. Acum, fiecare voteaza conform constiintei proprii. Prin urmare, nu ma pot supara nici pe cei care au votat Partidul National Liberal, sau USL si au facut posibuil ca dl. Vosganian sa ajunga in Guvern. Ori dl. „Transformator”, ori alti infractori schimbati de mai multe ori la Transporturi s.a.m.d. Aceasta este in fond vointa populara care a determinat Majoritatea parlamentara. Se apropie alte alegeri, iar sondajele de opinie cele mai recente arata ca cetatenii Romaniei au incredere in actualii conducatori si-i vor vota pe mai departe. Asadar, as indrazni sa spun ca nu doar eu, cel care platesc in mod corect impozite, sunt prost [conform acceptiunii dumneavoastra].

   Răspunde
    
   1. AndreiM
    Octombrie 9, 2013 la ora 10:06

    Faptul ca platesti impozite nu te transforma automat in cetatean model (demn) asa cum nici participarea la vot o data la 4 ani nu inseamna ca ti-ai facut datoria sociala fata de comunitate. Eu mi-as dori sa stiu unde se duc banii pe impozite, atata timp cat beneficiile de care vorbiti sunt aproape inexistente. Mi-as dori, asa cum imi povestea un prieten care a facut doctoratul in Danemarca, sa primesc la sfarsitul fiecarui an o situatie a banilor intrati in buget si pe ce s-au cheltuit, plus proiectele pentru viitorul an. El primea aceste notifricari desi nu era rezident. Daca ne multumim cu putin in schimbul a ceea ce oferim, atunci sa nu ne miram de ce nu ne atingem scopurile sociale.De unde rezulta ca prostia si fudulia se platesc (nu am acordat un sens peiorativ zicalei)

    Răspunde
     
 • Constantin
  Octombrie 8, 2013 la ora 09:45

  Doamna Longin ne-a amintit la un moment dat ca in zona de Nord a Capitalei (cum ar fi Calea Dorobantilor, strada Emil Pangratti) mai pretioase decat masinile (fie si de lux) sunt terenurile si cladirile. Dar mi se pare amuzanta diversiunea: „Masinile, masinile! Atentie sa nu ne ia careva masinile!”. Asta in timp ce noi ne instrainam garajele. Ea este amuzanta nu in fond, pentru ca reprezinta esentialmente un jaf din banii publici [adica inclusiv ai mei], ci in forma, pentru ca poate fi eficienta si „prinde” in cazul batranelor hipoacuzice din satele vasluiene care indeplinesc simultan un sumum de conditii: nu receptioneaza decat TVR1, nu au cunostinta de semnificatia cuvantului „leasing” si au avut bani depusi la CEC pentru Dacia 1310LUX. Astfel, pentru ele valoarea unui autoturism este atat de mare incat a capatat caracter apoteotic, tinzand permanent catre a-l avea, dar niciodata neputandu-si indeplini visul. Pentru noi, ceilalti cetateni ai patriei noastre, gluma cu masinile ar fi amuzanta daca nu ne-am aminti din cand in cand de afacerea ICA, spre exemplu. Si nu stiu de ce, dar cred ca „procururii basisti” sunt de vina pentru periodicele rememorari. Fir-ar ei sa fie!

  Răspunde
   
 • Florin
  Octombrie 8, 2013 la ora 09:37

  Moise, foarte buna emisiunea, sunt curios cat mai rezisti in TVR. Oare e mult pana la sfarsitul anului?!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase