A venit toamna. Şi se anunţă una urâtă!

de Moise Guran

România se află cel mai probabil în fața unei crize politice, iar noi cetățenii de rând trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Astfel de situații am mai trăit iar efectele lor economice au fost devastatoare. Să mă explic… Indiferent de gestul Procurorului General de a-i schimba din funții pe procurorii DNA, dosarul referendumului este pe un drum fără de întoarcere. Și la fel pare a fi de acum soarta vicepremierului Liviu Dragnea. Nu e relevant dacă acesta va fi sau nu judecat, dacă va fi sau nu condamnat, dacă dosarul are sau nu probe suficiente, Dragnea va fi suspendat din funcție de Traian Băsescu. Este o prevedere constituțională imperativă pe care nici măcar președintele nu are voie să o negocieze. Întârzierea preşedintelui într-o poziţie publică anunţată îmi sugerează totuşi o negociere. Atâta doar că Dragnea este conducătorul de facto al unui PSD a cărui forță financiară stă în județe, în puternicii baroni locali și în banii manevrați de aceștia. O fi sau nu Victor Ponta liderul de la televizor dar Dragnea este conducătorul. Nici nu vreau să știu care va fi replica lui Dragnea dar sunt convins că ea va exista, că nu va muri în tăcere, așteptând liniștit ca Justiția să dea o sentință în privința sa. De altfel vestitorul suspendării, Dan Voiculescu, a şi fost trimis cu o declaraţie-balon de încercare în acest sens.

Iminenta suspendare din funcție a lui Dragnea va relansa un război total între Guvern și Președinție, un război în care vor fi trase personalități și instituții europene, cu efecte care pot fi grave asupra țării noastre. Probabil acesta va fi preambulul unei campanii electorale pe viață și pe moarte, una în care politicienii vor sacrifica și economie și stabilitate financiară pentru războiul lor. Anul trecut în vara suspendării cursul de schimb s-a ridicat la cer, iar România a înregistrat un trimestru de scădere economică. Din fericire doar unul.

Acum riscăm o criză care ar putea dura până la alegerile de la finalul lui 2014. Să ne punem așadar cu toții centurile de siguranță căci a venit toamna. Toamna politică.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

70 răspunsuri la A venit toamna. Şi se anunţă una urâtă!

 • Ioana
  Octombrie 19, 2013 la ora 01:00

  EI, si? Ce ne pasa noua, de Dragnea asta? Daca vor razboi, n-au decat. Si asa, tara asta moare. Si poate ca agonia ei, ii va distruge, in sfarsit si pe nenorocitii astia nesatui.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Octombrie 5, 2013 la ora 21:56

  deci ce spune omul la min 8:00 ca nu exista intr-un an sa nu fie o catastrofa majora miniera uite de curind exact in aceasta saptamina groaznica explozie de gaz ucigator CO2 dintr-o mina de ….saaare…. la adincime de 800 m undeva in Germania soldata cu moartea prin asfixiere a 3 miner isi ranirea celorlati !!!Culmea ca toti jurau securitate absoluta a locurilor de munca (si nu niste gainjari cvu firme de gen casuta postala in Barbados) ci rtenumita KAlibergbau si ca astfel de pungi cu gaze CO 2 sint f.rare si nu prea puternice:SE pare ca forta naturii i-a invatat pe expertii germani inca odata ca forta naturii nu este de controlat nici cu cea mai perfectionata tehnica (vezi sdi Fukushima )!!!DArmite sa te bagi cu cianuri intr-o zona hidrografica si plina de carsturi

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Octombrie 5, 2013 la ora 21:45

  DECI ce spune un om cu experienta si de-al locului cum se spune despre crima ecologica de la ROSIA MONTANA
  Iar pentru Sandu CAnadianu aviz la min 4:57 despre firmele acelea vestite de tip apartamenmt cu usa de dat cu capul(intinde putina!!!)

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 6, 2013 la ora 05:45

   ce a fost cel mai interesant si de retinut: nemtii lui Danut cianureaza Romania.

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    Octombrie 6, 2013 la ora 23:17

    Stimate SAndu du CAnada -SAndu aici iti dau dreptate ,sincer sa fiu nu sint in domeniu eu le am cu automatizarile si in ultimii 15 ani la masini unelte si speciale nu la chimie pentru chimie am lucrat prin sfirsitul anilor 80 dar pentru cei din plastic :DAR sincer nu am stiut treeaba cu cianuraq si mkie mi-a taiat respiratia deci e incurcatura de mate internationala :MA faci sa incep sa cercetez pe net adevarul si sa intreb aici la Greenpeace daca stiu de asta.
    CE stiu este un caz citit in 1990 de mine in revista lui Greenpecae(poate o mai am in pivnita si ti-o trimit in copie) in care se ancheta grava vinzare de deseuri de chimie otravitoatrer a fostului RDG imediat dupa revolutie pe cimpurile de linga Sibiu(vindute ca ingrasamint chimicf cpt.agricultura): A fost tambalau mare in presa;SA vedem ce vor zice de cianuri dar sa il intrebam si pe domnul un turist care are conexioune puternica la industrie si si investorii gemani deja nde pe timpul lui Ceausescu cum spunea dinsul chiar in chimie:

    Răspunde
     
 • vlahescu
  Octombrie 5, 2013 la ora 17:36

  In privinta asa- zisei caderi a lui Ponta in aceasta toamna,Cris greseste,populatia in mare parte,acorda credit guvernarii USL.

  Răspunde
   
 • vlahescu
  Octombrie 5, 2013 la ora 17:25

  1. Cris are dreptate,RMGC nu a venit in Ro in urma unei licitatii ci a fost ,,adusa”.De cine?Nici nu are importanta,important e ca ILEGAL.
  2.Strainii care au conversat cu mine de-a lungul timpului,erau uimiti cum de suntem asa de saraci intr-o tara,totusi, bogata.Discutia e vasta,dar ramane faptul ca n-am stiut sa ne valorificam resursele pe care ni le-a oferit pamantul romanesc.Poate doar o exceptie: maresal Antonescu,care a cerut plata numai in aur ptr petrolul si granele pe care le-a furnizat Germaniei,obtinand si preturi peste piata,lasand in trezorerie peste 240 t aur.

  Răspunde
   
 • cornel
  Octombrie 4, 2013 la ora 21:50

  Urmarind stirile despre comisia desemnata sa analizeze proiectul RMGC observ cum aceasta comisie incearca sa construiasca rotite la un proiect care s-a nascut si construit pe frauda (imi vine sa rad atunci cand imi amintesc declaratiile primului ministru Victor Ponta care ne spunea ca RMGC va cere probabil despagubiri statului roman daca autoritatile romane nu permit demararea acestui proiect) – vezi aici comentariile lui Securistu
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/rmgc-tehnologia-propusa-pentru-mina-de-la-rosia-montana-este-unica-metoda-cu-adevarat-sigura.html
  si care afecteaza interesele economice si strategice ale Romaniei (vezi aici problemele de mediu pe termen mediu si lung in cazul unei exploatari ce se bazeaza pe cianuri la RM, pentru firmele/companiile romanesti, populatie si statele vecine ale Romaniei si faptul ca la RM sunt zacaminte de metale rare, considerate resurse strategice de catre UE pentru tarile care fac parte din UE [vezi aici germaniul dar si alte minerale], care ca valoare depasesc valoarea aurului si argintului care va fi extras de la RM dar care se vor pierde ca urmare a procedeului folosit, adica cel bazat pe cianuri). Mai adaug si faptul ca niste persoane cu putere de decizie in statul roman ar trebui sa fie la puscarie pentru ca au semnat si au contribuit la aceasta frauda care se numeste proiectul RMGC.
  Apoi in final, noi toti, ne intrebam de ce e posibil ca o tara asa bogata ca Romania in resurse naturale si minerale sa fie asa saraca adica sa nu aiba bani pentru plata pensiilor, profesorii debutanti si medicii rezidenti nu pot sa traiasca din salariul pe care il primesc de la stat si trebuie sa fie intretinuti de parinti sau de bunici, sistemul medical si cel de invatamant din Romania are mari lipsuri (vezi aici aspectul cu lipsa de medicamente din spitale, cati bani trebuie sa dai la doctori daca ai probleme de sanatate pentru ca altfel ajungi la granita dintre viata si moarte sau treci la cele vesnice iar medicii care te-au plimbat ca pe domnul Lazarescu pentru ca nu ai avut bani pentru doctori nu au nici o vina ci singura vina e a pacientului care are o problema de sanatate si a apelat la sistemul medical si lipsa de apa curenta si canalizare in foarte multe scoli din Romania – sub aspectul accesului la apa curenta si canalizare in satele si comunele din Romania pot sa spun ca nu e nici o diferenta intre Romnania si o tara din Africa, pardon diferenta e ca Romania dispune de resurse naturale si minerale mult mai mari – dar ce folos, avand in vedere realitatea expusa?)?
  Uite d’aia.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 5, 2013 la ora 03:30

   Aveti aici documentul de baza de care se face atita tam-tam:
   http://www.cyanidecode.org/about-cyanide-code/cyanide-code
   Este ZERO.

   Răspunde
    
 • George
  Octombrie 4, 2013 la ora 20:11

  Slugile politice de la Bucuresti se bat pe postul de vatafi pentru sclavii romani !!!
  Ce nu va este clar ?
  Inalta Poarta de la Bruxelles face jocurile !
  Ati vazut cum fuge repede primul ministru si presedintele cand au divergente ,la Bruxelles (vezi la referendum )?
  Ne consumam energia degeaba !!!

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 21:31

   Dl George, daca aveti de smuls buruieni din propria curte, aveti nevoie de aprobarea primariei?

   Răspunde
    
   1. George
    Octombrie 5, 2013 la ora 18:11

    La noi , asa se pare ! Ex.:marea si mica privatizare (contracte secretizate pe munca romanilor si cu licitatii trucate).

    Răspunde
     
   2. George
    Octombrie 5, 2013 la ora 18:17

    La referendum au fost chemati Primul ministru si presedintele la Bruxelles si referendumul a fost invalidat ?

    Răspunde
     
    1. sanduCu
     Octombrie 5, 2013 la ora 19:34

     Si poporul accepta sau tolereaza?! Bravo lui, suportabilitate ridicata!

     Răspunde
      
 • filme free
  Octombrie 4, 2013 la ora 17:15

  Nu stiu daca este chiar urata, dar friguroasa este cu siguranta.

  Răspunde
   
 • MihaD
  Octombrie 4, 2013 la ora 16:17

  Ar fi bine daca si populatia ar putea declansa un referendum pentru suspendarea Parlamentului sau Guvernului (nu stiu daca este o prevedere in acest sens), atunci cand se dau legi sau ordonante impotriva propriei tari.
  Este de neinteles cum se dau atatea facilitati si scutiri investitorilor straini, activele sunt subevaluate atunci cand se fac privatizari, iar apoi guvernul se plange ca nu are bani si mareste taxele pe care trebuie sa le plateasca populatia sau micii investitori, pentru a face rost de bani.
  Cred ca specialistii ar trebui sa reactioneze, pana nu e prea tarziu si sa opreasca experimentele „copilaresti” sau neavizate care duc la dezastre.
  Dupa 20 de ani, ne-am lamurit cu totii ca „modelul” prin care un numar mic de oameni se imbogateste rapid din comisioane obtinute din vanzarea companiilor de stat, nu duce la nimic bun pe termen lung. Mai ales atunci cand acestea sunt falimentate si lasa oamenii fara locuri de munca.
  Daca se mai poate salva ceva, ar fi bine daca s-ar putea stopa furtul din companiile de stat ramase, iar manageri bine-pregatiti si bine-platiti sa le transforme in companii eficiente, care sa aduca incasari la stat – iar banii sa fie folositi pentru investitii viitoare.
  Ar trebui sa creasca salariile pe ora la nivel european, in toate domeniile (invatamant, sanatate, servicii, industrie etc.), pentru a misca economia si a asigura un nivel de trai decent.
  Nu numai preturile la energie si gaze trebuie aliniate la nivel european.
  In fond, cei din guvern si parlament sunt platiti de cetateni pentru a administra corect sau a da legi in interesul tarii, nu pentru a asculta de comenzi din exterior sau pentru a favoriza firme straine punand in pericol siguranta oamenilor sau a mediului natural. Si in nici un caz nu sunt platiti ca sa se certe non-stop, pentru a distrage atentia de la lucrurile serioase si a ascunde decizii grave. Ne-am cam saturat sa-i vedem cum se plang ca niste babe, in loc sa se ocupe de administrarea serioasa a tarii. Daca nu se pricep, sa lase oamenii cu experienta sa salveze tara, macar in ceasul al 12-lea.
  Armata sau institutiile care sunt platite din impozitele noastre, cu salarii mari, pentru apararea tarii nu pot sa intervina atunci cand sunt semnalate ilegalitati in diverse zone din tara: retrocedari pe baza documentelor false, explorari care distrug comunitati si afecteaza sursele de apa, instrainarea resurselor/activelor pe nimic si altele?

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 20:30

   Dl MihaD, „cere si ti se va da!” La modul general, adica de cind lumea, poporul iese in strada si isi impune dorinta. Singura problema este cit de tare se tin respectivii de scaune. Ceea ce numiti parlament, ar trebui sa fie o camera a reprezentantilor, fiecare deputat sa reprezinte o comunitate dintr-un anumit teritoriu. Aceasta comunitate (o particica apoporului) are puteri absolute asupra reprezentantului ei, il poate schimba si inlocui dupa dorinta – adica atunci cind inceteaza sa-i mai reprezinte interesele pentru care a fos ales. Aceasta camera areprezentantilor, la rindul ei, are autoritatea si mijloacele legale (inclusiv Constitutia) de a cere demiterea guvernului in totalitate sau numai anumite persoane – nu este nevoie de justitie, poporul prin reprezentantii lui este puterea suprema in stat. Problema apare din cauza existentei partidelor de toate culorile. Cind in fata comunitatii apar candidati din partea diverselor partide, practic comunitatea alege un partid, cu platforma si interesele de partid (care se pot schimba dupa cum bate vintul, fara sa mai coincida neaparat cu dorinta comunitatii, se poate intimpla ca mai multe comunitati avind interese diferite sa aleaga acelasi partid) si aiureala apare practic din start. Ceea ce se numeste in acest caz, conflict de interese ar trebui sa apara absolut o singura data si anume in votul camerei reprezentantilor specific pentru fiecare problema supusa votului – nu toti deputatii (reprezentind fiecare comunitati distincte din cadrul poporului) vor fi deacord, dar majoritatea hotaraste si deci toate comunitatile trebuie sa accepte. Cind insa tot acest procedeu trece prin „filtrul” intereselor meschine ale partidelor (si de cele mai multe ori al citorva indivizi din aceste partide), deciziile ies de sub controlul poporului – acestuia ne-ramanindu-i decit sa iasa in strada, si uneori sa plateasca cu singe un succes sau un insucces.
   „Cred ca specialistii ar trebui sa reactioneze”, reprezentantii din camera sunt oameni ca oricare din alegatori, cu mai mult sau mai putine cunostinte intr-un domeniu sau altul, votul pe care il dau ei se bazeaza in genere pe bun-simt. Specialistii sunt (ar trebui sa fie) ministrii, dar nu neaparat – in caz ca au alte aptitudini/abilitati mai avantajoase deciziilor lor – si atunci in mod categoric consilierii lor (adjuncti sau directori de departamente) trebuie sa fie expertii). Acestia au obligatia de a lamuri si a raspunde tuturor intrebarilor ce vin din parte deputatilor din camera. Se poate, deasemenea, pe baza unui aranjament intre deputati si alegatorii sai, inainte de vot, deputatul sa aibe o intilnire cu alegatorii si sa duca in camera votul majoritar al alegatorilor sai.
   Pina aici, probabil ca ati capatat deja impresia existentei in sistem a unui singur partid, dar daca veti reciti inca odata veti realiza ca nu este vorba de nici un partid, numai vointa populara individualizata pe comunitati de alegatori. In acest fel, o proprietate unica de stat nu va crea optica existentei unei societati comuniste sau socialiste. Nu sunt un sustinator al politicii de nici o culoare, si din aceasta prisma cred puternic in proprietatea de stat in puterea nemijlocita a poporului. Din acest punct, absolut toate celelalte aspecte, pe care le mentionati, pot fi solutionate de popor, adica de dvs personal. Cum am mai spus mereu: daca e sa gresim, sa gresim cu totii si atunci nu va exista nici un vinovat. Numai bine.

   Răspunde
    
 • m
  Octombrie 4, 2013 la ora 16:10

  nu stiu daca ati observat, dar saptamana asta a fost o primavara excelenta pentru plantatorii de panselute! eu vad in fiecare zi plantatori de panselute si alte ghivece pe strazile principale, mai ales in sectorul 1. eu pentru asta as iesi in strada, cat mai furati mai oprescule, mai chilimane, nu va mai ajunge?

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 20:41

   panselutele sunt niste „anuale” frumusele. In Canada, din cauza iernii, in general nu rezista de la un an la altul cum rezista „perenele”, si totusi vreo 20% au rezistat. Normal unde am flori am grija sa nu ajunga sarea.

   Răspunde
    
  2. dan onofrei
   Octombrie 4, 2013 la ora 22:24

   stimate domnule m ,eu ma fost cindva un copil al Bucurestilor si anume al Bucurestilot NOi unde la 5 minute de biserica si parcul BAzilescu m-am jucat cu puta-n- tarina (pe timpul acela mai cintau broastele in baltile de pe strada dupa ploaie -strada dadea direct pe o alee principala a parcului):Vreau sa spun ca am avut sansa in anii 50-60-70 sa ma bucur de un minunat parc plin de flori(printre altele si panselute dar nu numai):Acum sa fim seriosi e dr
   ept o sa vina si iarna ,dar sincer nu va bucuarati cind intr-un asa dinosaur de megalopolis intrte timp(Buc sec 21)ma ivedeti ,in afara de blocurile acelea facute de comunisti precum baracile in lagarele de munca dar numai din beton si cu 13 etaje????? si ceva floricele? -macar ca si firave??OAre chiar atit a saracit comunitatea unui oras care de altfel nu este campion european la somaj ca sa nu isi permita citeva flori pe strazi???Vreti chiar sa puneti capac la tot ceaa ce mai poate da o raza de speranta -o floare inanintea unei ierni poate lungi???!!!Ciudat ,deci si dl.doctor Oprescu este hot fiindca o fi ordonat sa se planteze ceva flori intr-o capitala Europeana?`??Domnule sintem terminati comnplet eu zic sa emigram cu totii de acolo egal unde cum spuneam si Patagonia daca mai este loc.DEci domnule nu te supara dar daca acolo s.a ajuns ca cetatenii sa fie circumspecti chiar la fapte nobile ,(infrumusetarea optica a orasului aduce o raza de lumina in viata aceea neagra de tot de acolo)Acum sincer vorbind nu pot sa cred ca un om ca dl:doctor Oprescu este atit de sarac ca fost medic chirurg ca sa se pateze cu afaceri murdare la plantarea de panselute in spatii publice. NU stiu nu traisec acolo d epeste 38 de ani dar asa cum il vad ca persoana la TVRI mi se pare un om cu charisma si chiar putin umor chiar daca si sec :unde mi se pare ca a luat-o razna a fost ideea cu autostrazi suspendate cind de fapt orasul pentru viitor are nevoie de descongestionare de atomobile ,transport in comun electric _TRAMVAI:TROLEU_METROU si multe multe drumuri pentru BICICLETE(acolo aveti veri lungi si senine se merita din plin electtrobicicleta sau electromoedul) care sa nu intre in coliziune cu parcul auto:Deci la acea idee trebuia decapitat -probabil a zabovit oprea mult in MAlaysia unde sinmt optzraviti destarzio suspendate catre le arunca gazele deesapament in toata zona de crespireatie!!!! ,altfel mi se pare un om simpatic si cu buna vointa

   Răspunde
    
   1. m
    Octombrie 6, 2013 la ora 12:26

    asta cu panselutele nu mi se pare mie, e o afacere binecunoscuta cum erau bordurile. adica panselutele astea se vand la fir! si oprescu si sectoarele au bugete de zeci de milioane de lei pentru panselute. am uitat sa spun ca intr-un timp si iarba, gazonul care se deconta era la firul de iarba. si firma x spunea, am pus 10 milioane de fire de iarba si oprescu deconta. dumneata intelegi cum sta treaba avem panselute de zeci de milioane pe care se pisa cainii maidanezi. ca n-avem bani pentru cainii maidanezi. asta inseamna oprescu, un om care nu are idee despre cum se administreaza un oras. o fi cel mai cinstit cel mai bun chirurg, dar in rest habar n-are de capu lui.

    Răspunde
     
    1. dan onofrei
     Octombrie 6, 2013 la ora 21:15

     stimate domnule m -ma scuzati,eu am fost bucurestean sa zic de vita mai veche dar am parasit orasul de cca 40 de ani si vin in tara ca turist la o bojdeuca din judetul Buzau insa pe la Bucuresti trec scurt doar sa imi vad citeva tanti si rude pe duca iar anul asta nu am fost deloc din lipsa de timp:Deci chiar daca vreau si nu v-as contrazice obiectiv ,asta este clar .LA situatia cu bordurile va dau inmiit dreptate nu sint intregi la minte in toata tara ,la noi cind iesi din Rimnicui SArat direct in cimp dar absolut in miriste in aratura pe soseua DN 22 care merge la Braila ma urmaresc borduri dar inalte le-as defini BORDUROAIE sau MACROBORDURI cu tendinte DINO inalte de cca 40 cm.Intradevar nu sint intregi la minte Deci isi bat joc de bani publici aici In Germania aproape nu avem, borduri cava de gen 3-5cm asa ca sa delimiteze carosabilul!!!Si cred ca e o mafie locala care da d emunca la nasi sau fini asta trebuie vazut dupa caz:
     PAnselutele insa sint altceva mai ales la orasele mari ale tarii dar nu trebuie contractate la fir ci la supreafata(clar nu 1 panseluta la 1mp) infrumusetata cu flori deci la metrul patrat sau mai mari.LA fel la gazon dar cred ca exagerati nu se poate sa fi facut contracte la fir de gazon!!!!Cred ca este eroare de informatie!!!E clar la gazon se poate contracta la suprafata pe baza de pret care sa ii asigure gradinarului acoperire de costurisi cistig civilizat :DAr si aici este capusare banmuiesc pürobabil nasi -fini si finii finilor ,intimplator in anii 50-60 direct fiind ca asezare -casa parinteasca cu parcul BAZILESCU -un mare boier si ctitorul Bisericii vizavi de parc cu acelasi nume aveam un vecin l a 3 case care era sef cu spatiile verzi pe tot cartierul BUc_Noi-DAmaroaia :Era cartier f.curat si ingrijit(atunci cel putin desi nu mult dupa WW2 salocalizam cam anioi 58) si parcul era un paradis avea la munca o echipa de mai bine de50 oameni mai mult tigani(isi zic actual romi) care astazi probabil nu mai fac asa munca care de fapt nu era o rusine.DAr nu aveau probleme sa puna primaria sectorului 8 pe atunci raionul Grivita Rosie in greutati financiare :Cultura de panselute si alte flori o faceau singuri pe un loc imens linga fabrica de sampanie ZArea pe care comunistii i-o confiscasera domnului BAzilescu:DAr cum zic nu faceau gauri finaciare societatii iar spatiile erau perfect ingrijite va jur:
     Domnule cini erau si atunci nu se ocupau cei de sus de ei ci cei de jos asa zis era serviciul de ecarisaj :Greseala mare facuta de dvs;Buicurestenii este o grteseala de a nu depista si monitoriza aceste haite Acel parc trebuie sa fi avut si un administrator care avea obligatia sa anunte ecarisajul sa desparta haita si mai laes csa ii separe pe cei agresivi ducindu-i la un padoc in afra orasului care poate cfi finatat deprimarie cu costuri minore si mai da dee munjca la unmarit far scola cared sa le dea o bucat depine uscata:CAci ciini singuratici nu vor ataca in veci :Eu am ciine si nu de ieri de aZI CI DE DECENII SI culmea adusi din Romania :Deci a fost o lipsa de atentie a administratorului si politistilor de garda patrula, la parc care trebuiau sa dispuna spargerea haitei

     Cit despre dl:Dr.Oprescu ce sa zic -e posibil sa fie cum spuneti dvs.De fapt dinsul este chirurg nu administrator acolo trebuia un f.bun si rigid om de contabilitate un CONTROLLER deci un vataf de mosie zis pe romaneste :DAr ca persoana are charisma si cred ca ar reprezenta frumos spre extern tara :caci mai mult de asta un prezidente nu tre sa faca:Adica sa fie un bun liant pentru linistea intre partidele politice si prezentare tarii in extern.Altfel tara are ministrii si procuror general care cred ar trebui sa fie numit de magistrtii tarii dintrte cei mai capabili juristi
     in virsta ca sa aiba experienta Dar fara sa stiu ,cum spuneam ca nu traiesc acolo deci potsau sint in pareri expuse fffoarte foarte pe linga ,banuiesc ca nu este nici atit de necopt ca sa platesca firele la iaRBA DE GAZON PLANTAT LA BUCATA:Atunci daca este asax i se poate trage putin demineca ca nu este corect,este aberatie si sa se revizuiasca cazul.Orice facut gresit se poate si repara ,cred insa ca dinsul este un om integru cel putin dupa figura.Si parca sa zic are si putina scoala si banuiesc este bucurestean nascut deci nu poate fi anti bucuresti caci a aduce cheltuieli inutile comunitatii in criza actuala inseamna sa fi contra oamenilor blestemati si asa de soarta .DAr de flori si spatii verzi cit de multe este imperios necesar in toate orasele Romaniei(si la mine in curte la tara -la noi la BAlta Alba e un paradis cam la toti in curte desi unii tarani batrini de 80 ani):VA rog incercati sa strabateti pe soseaua nationala orasul FAgaraa aflat intre Sibiu si Brasov:VEti avea o revelatie ce frumoas poate fi Romania anilor 2013 si ca poate face concurenta si provinciei mici germane :Deci unde este cap si vointa se poate :Si culmea intr-un oras lasat de CEausescu in megalomania lui in 89 intr-o pargina ecologica totala si inegrit:Mi se pare au avut un combinat chimic .PArca nu stiu dar pe timpul dinainte de 89 era un cataclism de oras :Si acum o floare.De ce voi Bucurestenii sa fiti mai prejos?DAR e clar corect financiar nu la firul de iarba de gazon plantat!!

     Răspunde
      
 • dana
  Octombrie 4, 2013 la ora 15:11

  Eu , iertati aroganta, spun ca aceasta toamna ne pune noua romanilor o mare oglinda in fata si ne spune asa: Priviti ce ATI LASAT SA SE INTIMPLE IN TARA VOASTRA SI IN VIATA VOASTRA! Judecati simplu: daca eu ii permit colegului meu, sa zicem, sa se poarte nepoliticos, sa ma fure, sa ma minta etc, cine are cea mai mare vina? Eu. El face ce stie sau dupa interesul lui.(Atita il duce pe el mintea) Dar daca eu ii permit, mereu, fara sa-l atentionez si fara sa iau nici o masura , atunci el ori ma crede proasta si evident, stie clar ca ii va merge, ori ia tacerea si lipsa mea de reactie drept accept tacit la ce face si spune el ori crede ca am si eu acelasi interes cu el sau ca sint la fel ca si el si drept urmare ma trateaza ca atare si evident nu ma respecta nici un gram. Asadar, prin lipsa noastra de atitudine la TOATE porcariile traite in 20 si de ani, pe care ni le-u facut aceste creaturi care s-au aciuat in politica, am dat voie sa ajungem unde sintem. Simplu. Daca Ilie Sirbu, de pilda, isi permite sa spuna ca el reprezinta forta romanilor si ca, deci, ma reprezinta pe mine iar eu nu iau atitidine sa-i spun in fata ca nu-i asa si nu-i dau voie sa vorbeasca asa in numele meu, sa nu ma mir ca miine vine si zice ca eu traiesc, sa zicem, datorita lui. Am exemplificat poate putin exagerat dar ASTA ESTE. Trebuie sa privim realitatea cum este nu cum am vrea sa fie. Asa incit, toamna aceasta este binevenita, cu toate ale ei. Astia sintem. Vrem sa ne schimbam viata? Mersul lucrurilor in tara noastra? Ok. Ce facem pentru asta? In conditiile date, primul lucru pe care il facem fiecare, care este? Si nu ma uit la altul. NU. Ma uit la mine. Atit. Ce fel de viata am, daca sint nemultumit de ea si ce am de facut. Asa si cu oamenii din viata mea si cei de linga mine. Asa si cu colegii, sefii si cei din Guvern etc. Iti spun verde in fata ca nu iti permit! Daca am face TOTI asta acolo unde sintem…. ei, ia vizualizati, ce mare schimbare! Nu-i greu. Va este frica? De cine? De ce? Ce este frica? Cine va ameninta? Ce va face? Cum? V-ati pus intrebarile astea? Fiecare. Acolo unde traiti si munciti. Ii este frica celui care se stie ce nu-i tocmai in regula… Si din frica, ataca si face rele… Daca ii dam voie. Ei, le mai dam voie?

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 20:48

   D-na Dana, atitudinea individuala, prin majoritate va exprima atitudinea de masa a poporului. Aceasta atitudine poate impune absolut orice: daca gresim cu totii, nimeni nu-i vinovat.

   Răspunde
    
 • maria
  Octombrie 4, 2013 la ora 14:43

  Uratenia nu vine de la conflictul politic, ci de la cele 2 proiecte care vor da foc la butoiul cu pulbere: gazele de sist, al carui preview il vedem deja la Galati, si Rosia Montana! Va fi urat dar si frumos!
  Pentru ca nu mai putem accepta sa ne fie distrus mediul de viata! astea nu sunt vorbe goale, privit ce se intampla in Galati si veti intelege ca asta urmeaza sa se intample in toata tara, la o scara mult mai mare!
  Asta pe langa masacrarea democratiei, pe care ai declansat-o (etapa a 2-a) prin legea insolventei, tintita catre inchiderea Realitatea TV, singura televiziune care discuta in mod frecvent si oarecum obiectiv despre subiectele gazelor de sist si proiectul RMGC si prin mazilirea lui Papici!

  Romania, trezeste-te! Urmeaza o toamna asa cum n-a mai fost vreodata!

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 20:57

   D-na Maria, la rubrica „in vederi din Romania”, ii raspundeam d-lui Cris pe tema intimplarilor de la Izvoarele – Galati. Probabil ca nu e vorba de gaze de sist, dar ceva asemanator = incompetenta profesionala, la fel de rau.

   Răspunde
    
 • theo
  Octombrie 4, 2013 la ora 14:32

  @xulescu

  Dude!!!!Helloo!!!! Moise a fost unul dintre cei ce i-a sugerat lui Base sa plece cand cu garajul. Mai citeste si tu blogul nu mai arunca cu prune uscate!
  come on wake up!

  Răspunde
   
  1. Xulescu
   Octombrie 5, 2013 la ora 11:10

   Nu am vazut nicaieri.Stim ca domnul Basescu reevalueaza .Moise se afla pe lista de aghioptanti basisti!!Sincer as vrea sa imi raspunda la intrebarea privind intrebarile pe mail primite.Tacerea e un raspuns.

   Răspunde
    
 • Xulescu
  Octombrie 4, 2013 la ora 14:24

  Nu stiam domnule moise guran ca sunteti un propagandist basist.Probabil din motivul ala ati fost dat afara de la antena 3.Rusine domnule Guran!Este adevarat ca ati primit intrebarile pe care trebuia sa le adresati LUi BASESCU SI Ialomiteanu prin mail?

  Răspunde
   
 • Blitzkrieg
  Octombrie 4, 2013 la ora 14:03

  Oh da … a inceput… dar parca e tot timpul inceput. Nu este nici un final la toata sarada asta?

  Răspunde
   
 • Ralf
  Octombrie 4, 2013 la ora 13:25

  Personal, cred ca Basescu va sta deoparte in perioada urmatoare. L-a facut martir pe procuror si nu mai are nici un interes sa intervina in schisma dintre PNL si PSD. Va culege „roadele” la primavara, dupa iarna grea ce se anunta.
  Deja se vad perspectivele unei cresteri „negative” in 2014…

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 21:04

   Cel care s-a impotrivit dorintei poporului, chiar si aproape de majoritate, nu merita sansa asta „Va culege “roadele” la primavara” – decit daca poporului ii poate parea mai rau decit acuma.

   Răspunde
    
 • Cris
  Octombrie 4, 2013 la ora 12:28

  Exista un dosar „Rosia Montana” care trebuie scos de la naftalina si finalizat, urmand ca cei responsabili sa ajunga la Puscarie. Licenta de exploatare, pe care o tot canta Dan Sova, a fost acordata ILEGAL.

  Proiectul Rosia Montana este o infractiune din start. Ponta stie asta dar tace malc ca curva’n papusoi, facand jocurile unor puteri si interese straine – infractiune pentru care, in vremea lui Ceasca, te astepta plutonul de executie.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 21:12

   Dl Cris, vorbind de pluton inainte de o hotarire judecatoreasca, dpdv legal ar putea fi interpretata ca instigare, ilegala. Dupa cum se comporta RMGC, este evident ca sunt lucruri putrede, dar dind apa anarhica la moara nu faceti decit sa-i scapati de ceia ce spuneati ca merita.

   Răspunde
    
 • i.G.
  Octombrie 4, 2013 la ora 11:58

  Don Sabin,era cat pece sa spun Amin,dar ma dumirii, ca vrajba lor este pe banii si viitorul nostru.

  Răspunde
   
 • theo
  Octombrie 4, 2013 la ora 11:48

  @Codru’Penal

  Subscriu. Din lac in putz frate. Am inebunit cu Basescu/Berceanu/Udrea/Dragoi/MRU…..Boc(culmea omul e chiar reson cred dar a executat fara empatie…)iar acum cu Pesedelu – Ponta oligofren/ Sova dobitoc patentat / Pnl inexistent …..
  man o man e teren de revolutie.

  Lasa ca face base miscarea populara si inca vreo doua trei miscari si incep sa ma bucur sa imi doresc sa ma iubeasca base!!!!!!

  ce naspa!

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 21:20

   Dl Theo, eu sunt in Canada, dar niciodata nu am considerat ca politica poate rezolva ceva. Vad ca sunteti la mare cumpana: ati vota dar n-aveti pe cine. Ce parere ati avea sa votati poporul, adica pe unul ca dvs?

   Răspunde
    
   1. abhora ratio
    Octombrie 4, 2013 la ora 21:54

    pai ultima oara am avut un cizmar si prea bine n-a iesit !! =))

    Răspunde
     
    1. dan onofrei
     Octombrie 4, 2013 la ora 22:44

     ei si dvs.acuma ,a venit la Bucuresti sa invete cismaria dar se pare a invata o meserie destul de complexa a fost un numar prea mare pentru talentul dinsului mestesugaresc(la tara nu a fost nici taran ca era copil deci izmene pe calator) si asa s-a hotarit sa o faca pe partizanul in timpul noptiicu pamflete bolsevice lipite prin mahalale,iar mai tirziu a fost politruc la armata(deci nu a condus regimente ci a dat cu lozincile de gen -cine nu-i cu noi e-impotriva noaSTRA).
     deci prea mare talent nu a fost (un terchea berchea ),a fost un tip abil si siret(caracteristic cam tuturor taranilor -nu numai romani)cu siguranta mare nationalist sa rezumam a fost un om primitiv cu insa o mare scoala a vietii si a facut-o pe micul dictator dar asta era lasat sa o faca DE OCHIII LUMNII:tara a fost condusa de generali inteligenti si superinteligenti (cam ca totiu generalii de armata )de securitate,el a fost o marioneta in fata boborului .MAi mmult nimic is dac Romanmjia s-a cdezvoltat economic a fost in strinsa legatura de schimburi CAER :In momentul cind tara a fost izolata de exterior a dat.o tare in sant dar vfrau detot si nrezulötatele se vad pina satzi :Situatia de azi nu este una de azi de ieri ci o continuitae la marea opera inceputa de marele stejar si in pecial DISTRUGEREA MORALA a unui popor care inainte de WW2 era un popor credincios si cu respect fata de munca nu de furt.

     Răspunde
      
    2. sanduCu
     Octombrie 5, 2013 la ora 05:22

     Dl Abhora ratio, neee, eu ma refeream la unul normal, ca Theo ca dvs. Nu conteaza meseria. In alta ordine de idei, respectivul si-a falsificat autobiografia – n-a pus un blacheu in viata lui. Si vad ca Danut il da de propagandist, a fost razie generala si s-a cules tot ce era pe strada, inclusiv distribuitorii de … seminte. Deci ce sugeram ramine foarte valabil, ca doar n-o sa-i realegeti sau sa priviti cum au sa se aleaga intre ei – au s-o faca si pe asta, eu nu voi fi surprins.

     Răspunde
      
   2. dan onofrei
    Octombrie 4, 2013 la ora 23:20

    buna stimate Sandu du Canada de ce vorbesti prostii-mumai politica poate rezolva totul oriunde pe lumea asta
    Oriunde ,orice popor trebuie condus deci organizat altfel este chaos.Ei au obligatia sa mearga la vot ,oricum nu se poate ca toti in acea tara sa fie stricati:Sint:Probabil majoritatea :DAr nu TOTI:Nu inseamna ca dupa vot vor trai peste noapte in puf:Deci hai sa reluam discutia de ieri cu acea doamna ministra bine intentionata care vrea sa lupte cu mafia Silvica:DAca la orice buna intentie sintem de la inceput circumspecti!!??!Deci cu scoala securista in noi(ne-au sadit in singe neincrederea ) de decenii care a reusit sa ne dezbine ca natie sa ne faca sa ne fie frica si de propriile rude!!!!!!!Asta nu inseamna ca o noua generatie nu va gindi altfel:Deci un parlament este dovada cea mai buna de democratie(ne-au invatat Athenienii -heliniki dimokratia- si asta e un bun al lor cistigat cu ani pierduti din viata si probabil multe infarcte .Caci politica este o munca nenorocita merge la substanta -tu vezi cum ne agitam noi aiicv toti in discutii dee muklte ori penmibili :DAr ei trebuie sa aiba incredere in viitor si prin presa sa demaste cazurile de coruptie si sa le pedepseasca cum facea CEaussecu in unele cazuri -cind depasea milionul-pedeapsa cu moartea prin impuscare sau cum fac chinezi si in prezent:Stiu in anii 73 am avut un gestionar de depozit de vin ,la piciorul podului Grant de atunci avea o amarita de paduchernita -o crama in care vindea vinurila varsat :LA un moment dat omul a inceput sa faca vin din tablete comprimate aduse din Germania de soferii de TIR -astia erau atunci toti unul si unul baietii securitatii si probabil ideea a venit de la sefii lor:Le ameseteca cu apa chioara si vindea la toti Bucurerstenii vinurile de ne lingeam pe bot cu totii -o renumita fraguta nu uit ca eu am avut la cununia civila vin luata de la EL SI TOTI ERAU INCINATI.claR CA LE-AM SPUS CA ERA din zona Focsaniului!!!!!:II cumparase pe toti iar primarul detunmci al PCR din sectorul 8 acum sector 1 se numea unul Balatica mare satrap sef de PCR la sectorul8 :facuse-ra din acea paduchernita un bordel delux pentru cei de la pcr CE MAI II CUMPARASE PE; TOTI.la UN MOMENT DAT FAPTA A IESIT PUBLICA mi se pare din cauza bordelului IAR DELAPIDAREWA A FOST PEDEPSIREA ACESTUIA PRIN IMPUSCARE iAR PE BALATICA L A BAGAT ANI GREI DE TEMNITA dECI SE PUTEA STIU CA APOIU URLA SI SCIINTEIA ,ziarul PCRului DE ACEL CAZ.
    Ce trebuie ei neaparat este sa faca prezentul partid ecologist (daca exista am inteles pe acest blog cu un mic clip) un virf de lance in lupta politica caci ecologia va fi viitorul societatii in deceniile ce vin si nu nuzmai acolo ci absolut global.Deci eu sincer üpervad ca in maxim 2-3 decernii in toata lumea partidele ecolopgiste vor conduce comunitatile umane in strinsa legatura cu societatile civile bazate pe interese din cele mai diferite.

    Răspunde
     
    1. un turist
     Octombrie 4, 2013 la ora 23:38

     D-le DanOnofrei. Cred ca a-ti urmarit alegerile recente la noi si cred ca a-ti putut constata viitorul *Die Grünen* care au crescut cu–-peste 2%. Deci creste in jos si vrem sa-l promovam in Romania??? Si ei ca si altii tot hoti sint.

     Răspunde
      
     1. dan onofrei
      Octombrie 5, 2013 la ora 01:37

      stimate domnule un turist- noi avem aici o democratie RTELATIV stabila si partide traditionale puternice CDU si SPD.Grünii ridicati de prin anii 80 intii ca protestatari tineri ai apoi ca ecologisti cu accent puternic social nu au pierdut actual neaparat in sensul adevarat al cuvintului ci multi din cei care ii votau traditional s-au dus probabil spre scrintitii de pirati(copii nevinovati )sau
      spre stingistii importati de la comunistii de RDG isti care cu nerusinare vor sa se impuna acum si in vest dupa ce le.am platit ca la milogi ani de zile si le mai platiom inca Solizuschlag-ul.
      Dar ca sa revenim la verzi-Die Grünen pentru noi ,ei sint un partid foarte matur la ora actuala si bine focuzat pe ecologie si si mai mult de bun timp au inteles ca ecologie fara economie nu este sustenabil si au venit mai aproape de adevar:Puteti sa rideti dar sint convisn ferm ca in maxim 20 de ani ei vor fi partidul la putere si la noi.Asa vad ca partidul ecologist din Romanica poate sa ia ca exemplu 100% modelul Die Grünen german. Atita timp cit ei inca au mari probleme cu un concept national de sortare si colectare moderna organizata a deseurilor menajere si banuiesc si industriale cind tot idiotul de roman (sa ma scuze dar este tristrul dar purul adevar )arunca in plina natura peste tot dar absolut peste tot (egal la munte ,la mare ,la ses si la podis mai ales pe ape)cu mizerie ,plastic(PET -e aur curat -de vina capitala marii producatori de bauturi vezi cocacola etc ) ,desseuri otravitoare si chimice nu cred ca pot accepta alta solutie deecit cea germana de colectatreccu Gelbe Säcke-Tone -blau /grün /restmüll bine introdusa la noi dupa ani de lupta de –die Grünen-stiti ca si noi pina in anii 90 faceam, depozite de gunoi e drept profesional si etansate dar totusi niste Zeitbomben.Apoi deseurile atomice care sint catastrofa si cosmnarul actualuli mministru CDU de mediu ,un baiat f.inteligent si sufletist dar ideea a fost a Grünilor ca asa nu se mai poate si pentru asta stiti ca si la noi au fost lupte pe baricade decenii exact ca la Rosia Montana dar si mai rau
      E clar ca de multe ori o iau razna adica vor sa blocheze prea multe in industrie sau cum e acum löa noi la aeroportul din Frankfurt cu decolarile noaptea dar incet au invatat ca trebuie sa fie realsiti de aici gruparea realos care i-a scindat:Deci pot fi fara indoiala un foarte bun exemplu de partid ecologist pentrru romani-clar e numai mo parerer vorba lui domnul Cornel:Iar daca Rosia Montana ar fi existat In Germania nu credc ca se lasa fara lupta corpm la corp pe baricade cred ca de asta sinteti convins:Vedeti ca noi ezitam inca sa ne bagam la gaze de sist desi toti vrem sa fim independenti de Rusia ,dar tot ce facem, facem ginit nu ca ei cu canadienii lor peste noapte hai cu cianurile intr-o zona plina de izvoare si formatii carstice in apropiere!!
      Dupa mine ei ar trebui sa aiba acolo un partid socialist puternic ,unul ecologist ,unul care sa reprezinte interesele fermierilor viitori indigeni nu strainii ctre ii vor minca cu fulgi cu tot la ferme agricole si un partid care sa reprezinte industria mica si mare indigena cfre o mai au sau o vor reconstrui :Si o activa societate civila care sa se implice la toate greselile facute de politicieni.In schimb daca vedeti ei sint scindati acum in zeci de gasti de nu mai stiou nici ei ce limba vorbesc unii cu altii(ei sint actual un gen de toti impotriva la toti un fel de BAbylon):SE acuza toti reciproc precum copii la gradinita cu degetelul -tu–ba tuuuu-ba nu tuuu!!!!::IAr la, problöemele adevarate ale sociuetatii nu iau nici o masura eficace:Vedeti asaera discutia cu taiatul padurilor in mod cvasisalbatec si jaful national organizat probabil de la nivel deministger anui dewzile-Chiar curios cine a fost acesti 20 de ani inaintea doamnei ministrul de paduri caci anual cind trec de peste 10 ani de Brasov inainte sa intru in MUntii Buzaului trec prin judetul Covasna unde traisec corectii de felul lor maghiari si pe acolo intilnesc carute pline de busteni si camioanele la fel cu arbori seculari-ne e si frica ca sa ii depasesri de multe ori ma opresc ca sa treaca ei mult inanintea mea DEci numai acolo daca ar controla politia si ar avea cred treaba zi si noapte :E clar ca oamenii in toata tara trebuie sa se incalzeasca dar oare in cei 20 de ani dupa 89 nu li se puteau prezenta oamenilor mai ales in medioul ruralo ca exista si alte posibiliati de a te incalzi iarna decit cu focul cu lemne in soba veche de teracota !!!!PArca au ramas cu totii in evul mediou:Apoi oamenii au acolom un potential, imens de economisire de combustibil solid vara cind multi ard in sobele de gatit tot lemne:Au acolo soare de nu te vezi dar nici o solutie ecologica pentru captarea radiatiei acestuia ,macar vara!!!Deci blocati total si ei izolati si neinformati de ce insemna un pom si CO2-ul taie mai departe arborii:ALfel ca inapoiatii aceui asa de zis mineri dela Rosia Montana -ati vazut ce figuri inteligente au din clipurile prezentate si cum se rastesc la bietul ziarist ce vrei tu ma agricultura pe virf de deal:_Nu inteleg noi facem ca si Elvetieneii agricultura deci crestere masiva de vite si pe virf de munte In Alpi chiar si la dsv in Bavaria deunde vine cel mai bun lapte .Nu inteleg ei nu pot creste vite ecologic pe virf de deal care cve problema sau problöema e ca e rusinos la coada vacii e mai fudul sa fi minier !!!!???SAu a face mnica industrie de lemnarit sau atitae activiatati mici mestesugaresti sau pomicultuira din care cse pot extrage sucuri concentrate ecologice :DAr ce sa faci cu asemenea oamnei uitati-va la clipuri si vedeti acele femei unele tiganci e clar tot oameni veniti cu un microbuz dupa ,zic dinsele munca:Deci cu cine vrem sa ne intelegem:Cu caruta cu prosti??=nu ca nu vreau nu pot sa nu jignesc dar cu prostimea e greu de facut treaba cu cap:Poate e mai bine sa ii lasi asa in starea larvara adica cum i-a facut mama lor
      cindva cind ei nu vor mai fi o sa se trezeasca copii lor dar va fi prea tirziou:Absolut identic ca in filmul marelui, mult prea marelui -LUCIAN PINTILIE -prea tirziu.deci mergem la culcare

       
    2. sanduCu
     Octombrie 5, 2013 la ora 07:18

     Danut, sa stii ca dl Unturist are dreptate, verzii sunt prea proaspeti si neorganizati – de aia nu le merge nicaieri, nici in Canada. Nu i-asi respinge daca ar avea un program serios si stiind ca pina la urma se vor da in barci cu ceilalti…
     Apropo de „ce vorbesti prostii-mumai politica poate rezolva totul oriunde pe lumea asta. Oriunde ,orice popor trebuie condus deci organizat altfel este chaos.” Eu nu ma refer la politica economica sau la politica internationala, care se ocupa cu negocieri, aliante, suveranitate, independenta, samd. Eu ma refer la sistemul politic intrastatal, la pachetul asta de practici de tot felul sustinute de teorii care mai de care mai alambicate, care nu fac si nu spun nimic. Scopul ei este mereu acelasi, indiferent de culoare, sa influenteze opinia generala (de la individ pina la publicul larg) si sa-si exercite controlul asupra poporului, in folosul guvernantilor care se zbat sa fie alesi – nu exclud nici posibilitatea ca toata mascarada sa includa si aranjamente intre ei, chiar daca nu pe fata, subintelese, de multe ori se obsearva o toleranta reciproca (nu se distrug definitiv, altfel se alege praful de „democratie”.
     Acuma sper ca ai inteles unde ne gasim. De cind a aparut politica asta, schema se repeta (voi topirlanilor ne alegeti si noi va potlogarim) fara nici un beneficiu muritorului de rind (care munceste cind i se da ceva si se mai bucura cind are timp): „dati-i piine si circ”. Deci nimic nou. Ce sugerez eu, mai ales ca romanii par a fi la o noua cumpana, moment in care ar putea sa schimbe un pic rolurile: sa participe si poporul la guvernare! Dar pe bune, si este realmente posibil. Sistemul actual cuprinde doua elemente principale – guvernul si senatul. Nici una din ele nu-si face treaba, dovada halul in care se gaseste tara. Toata lumea e deacord, de jos pina sus si invers. Numai ca numai cei de jos sunt deacord pe bune iar cei de sus joaca tarantela. Sugestia mea se continua in felul urmator (si acuma doar o repet inca odata): guvernul trebuie ales numai din profesionali sau capabili sa se sprijine pe profesionali. Senatul, care are rolul sa contrabalanseze puterea guvernului si sa coopereze la luarea deciziilor, este practic neputincios. Motivul il stim cu totii – interesele de partid care sunt rasfirate si in guvern sin senat. O cacialma publica. Daca guvernul ar fi distribuit cum am aratat mai sus, senatul (de dragul schimbarii, sa-l numim camera reprezentntilor) ar trebui sa fie ales, unul cite unul direct de popor. Alegerile trebuiesc facute in doua faze electorale separate, guvernul mai intii si camera reprezentantilor pe urma. Este dificil sa lasi poporul sa-i aleaga ministri, dar este perfect valid, ca pe baza de biografii si CV personale, cine crede ca este capabil , sa candideze si sa-si sustina candidatura in public, pentru un „colegiu guvernamental”. Acesta va deveni un fond public destinat alegerilor de ministrii, premier, iar mai apoi ministrii isi vor alege adjunctii si directorii de departamente. Colegiul va fi suficient si pentru companiile productive de stat si pentru diversele organisme administrative, reprezentind, timp de 5 ani de mandat, rezerve disponibile pentru orice avansare (cind o inlocuire va fi necesara). Camera reprezentantilor va fi aleasa in fiecare an, fara nici o posibilitate de realegere vreodata (exact cum sunt alese juriurile). Nu vad o necesitate de a se aplica p ponderare de reprezentare (minoritati,profesii sau meserii, virsta), dat fiind ca tara va fi impartita in teritorii electorale si cei alesi intra direct in camera reprezentantilor, unde au datoria sa sustina pdv si dorinta stricta a celor care i-au ales (este bun-inteles ca alesii locuiesc permanent in acea zona si sunt cunoscuti de fiecare din alegatori). Presupun ca va trebui stabilita o limita minima de virsta, pentru camera deputatilor as zice 20 de ani, iar pentru colegiul guvernamental as zice 40 de ani. Deasemenea ar fi de stabilit dimensiunea camerei reprezentantilor si as sugera sa fie cam 500 sau un reprezentant la fiecare 40,000 de cetateni – deci teritoriile electorale ar trebui divizate astfel sa corespunda cu puterea aproximativ egala de reprezentare electorala, pentru a influenta echitabil luarea de decizii. Fiecare cetatean voteaza numai in zona lui de resedinta permanenta pe o perioada de minimum cicnci ani. Adica daca s-a mutat si lucreaza de trei ani altundeva, de votat va vota unde a terminat de locuit cinci ani. As propune si o restrictie care probabil va stirni unele revolte: bolnavii din anumite centre, detinutii (nu se dau decrete de eliberare de detinuti cu un an inaintea alegerilor) si persoanele in virsta de peste 75 de ani.
     Daca atributiile guvernului sunt cunoscute, iar rezultatele trebuiesc raportate public anual, despre obligatiile reprezentantilor as preciza una care nu trebuie incalcata: lunar reprezentantul se intilneste cu alegatirii lui pentru a mentine o comunicare directa si a informa asupra asupra dezbaterilor si deciziilor care urmeaza in camera. Tot aici ar fi trebuit sa descriu procedeul de demitere din functie a unui reprezentant sau ministru – nu sunt sigur ca as fi capabil sa initiez o forma legala acceptabila. In orice caz as sugera ca reprezentantii poporului sa aiba dreptul constitutional de a demite un ministru (chiar contra vointei premierului) si sa poata demite si pe premier. Presedintele este ales sau demis numai prin referendum propus de camera reprezentantilor.
     Apreciez ca in aceasta structura, poporul va avea cu adevarat o pondere decizionala insemnata, ceva mai mult de 50%.
     Dupa o dezbatere publica, poporul ar trebui sa gasesca modalitate in care sa impuna structura in forma finala – sigur guvernantii de astazi se vor opune. Dar daca se va ajunge la o parere aproape unanima (si as opina o majoritate de 75%) ca alta cale nu exista, atunci trebuie facuta.

     Răspunde
      
     1. dan onofrei
      Octombrie 5, 2013 la ora 19:28

      buna searavstimate SAndule du CAnada -deci sinteti pe linga -e clar la voi in canada sinteti impotriva naturii altfel nu ati exporta cianide in Romanica care este atit de departe de dvs.:Deci voi numai partid ecoloogist nu avetzi acolo:Eu ti-am mai spus sintei o tara mare sigur mi8nmunat dar inapooiati tehnologic.Noi aici in Germania sintem stindarduul ecologic pentru tot globul si asta nu ca simntem mai desteptio ca altii ci fiindca nu sintem superficiali si am invatat din greselile trecutului si prtezentului fiind convinsi ce trebuie sa ne sciombam radical ecologic in viitor:ASTA O STIU INTRE TIMP SI COÖPII DE GRADINITA SI CRESA LA NOI;NOI FIND EUROPIPIENI(amariti momentan dar sintem si mergem inainte).CE FACETI VOI ACOLO E PROBABIL UN INCEPUT NOI SINTEM DEJA LA AVAMSATI:SI HOTARIT NU MAI DAM INAPOI SI SITEM MINDRI DE ASTA CHIAR DACA COSTA.VOI FACETI MAI DEPARTE CENTRALE NUCLÉRE SI CAUTATI AURUL LUMII CU CIANURI.aPROPO NU POTI INTERBVVENI CA GUVERNUL VOSTRU DE LA TORONTO SAU CUM II ZICE CAPITALEI VOASTRE SA IMPORTE MINEREUL DE LA ROSIA MONTANA :CARAT CU CFR LA CONSTANTA SI CU NAVROM LA VOI SA IL;SPALATI IN FATA USII PARLAMENTULUI VOSTRU SI CU SFESTANIE DE LA ECOLOGISTII VOSTRI inca necopti cum spui (ai nostri sint supercopti tre sa ii scolarizeze si pe ai romani dar vine si asta)????Poate ar fi mai impaciuitor pentru toate partile.Si bolsevicii cind au fuart in anii 50-60 minereul de la Rosia MOntana la ei tot cu trenul au carat:Zi si noapte tren cu tren ca nui costa nimic
      Deci nu iti fa tu durerio de cap de ecologistii nostri cum pe mnoi nu ne doare capul de ursuletii vostri grizly.

       
     2. sanduCu
      Octombrie 5, 2013 la ora 19:52

      Draga Danut, nu am nimic contra ecologistilor, ai uitat ca sunt vegetarian organic? Nu omor animale ca sa imput Terra cu ramasitele lor. Si sa stii ca imi pasa mai mult de Germania decit de Canada. Si alta buna: in lume sunt doar 7 producatori de cianura, Canada nu-i dar Germania e, si totusi la Rosia Montana nemtii sunt planificati cu utilajele pentru ca americanii stau cu cianura pe vapor. Comprende?

       
    3. un turist
     Octombrie 5, 2013 la ora 23:36

     DanOnofrei: Este numai pererea mea!!!! Cei verzi ar putea sa mearga cu pluta daca nu era cap in conducerea tarii si mai ales cum spuneti acea disciplina a poporului care nu vrea sa doarme pe gunoiul lui.Cum si stiti ca Germanul este om economic si aceste PET-uri costa si fiecare vrea garantia inapoi. In Romania ar trebui pusa garantia mai mare ca sa-l doara pe cel care arunca o sticla de plastic. Ginditi-va citi ar aduna PET-uri si se va curata si natura. Daca cei verzi ajung sa faca parte din conducere sint si ei ca legile Romaniei,se indoaie cum o cere situatia.

     Răspunde
      
     1. dan onofrei
      Octombrie 6, 2013 la ora 00:54

      buna seara tirziu -deci va dau dreptate dar vina o au acei politicieni care i-ai introdus marile concerne ce au umplut peste noapte si o umplu mai departe cu bauturi ambalate in PET-uri fara sa fie obligati sa preia cu taxa suplimentara pusa la vinzarea ambalajele cu continut.Si paralel, sint de vina politicienii ca nu au informat-educat populatia si nu au creat programe de colectare organizataDAr nu e problema numai de PET-uri .Se arunca peste tot gunoi necontrolat pina si in vaile apelor sau pe toate locurile de parcare am vazut anul acesta si acolo unde le-au pus cosuri de colectare noi noute cu saci in ele.Sacii erau goi si locul plin de mizerie extrema undeva dupa DFEva dar nu nuzmai !!!!:Dar oare spiritul lor civic si politia locala ce pazesc??????-se pare din pacate ca multi nu au spirit civic (mai ales la tara unde cu buna intentie au fost tinuti in prostie pentru a fi manipulati mai usor)iar politia doarme sau se face ca doarme adica inchide ochii ca e mai comod ca si la lemnele furate din paduri!!!! :SI de ce nu se organizeaza local in mici industrii care sa colecteze si valorifice aceste deseuri care sint aur curat :Clar este si o clasa politica tembela in acest caz de asta spuneam ca poate cei tineri organizati intr-un partid ecologist serios sa impuna reguli clare care sa fie si puse in aplicare :Si inca odata verzii la mnoi au avut un mare rol, in as zice eu inaintarea societatii spre ecologie:Asta nu putem sa negam ,altfek sintem, rau intentzionati:Si sint nu cum spune Sandu un partid fara experienta ,poate la ei iN Canada sau SUA sau in Franta :DAr nu la noi unde intre timp sint foarte valorosi si pe plan local:Deci si la ei UN partid ecologist serios cu un program realist care sa combine interesul ecologic cu cel economic va fi foarte benefic si va spun noi sintem batrini si nu il mai prindem viitorul asta dar el il prind ,preconizez caq in cca 20 de ani verzii vor fi la noi la conducetre si poate si la ei sau in toata Europa.SA nu credeti ca intr-un viitor nu ptea indepartat si in China ecologistii se vor etablisa caci moamneii mai laes in centrele suprapopulate vvad ca asa nu se mai poatae mai departe sa traiesti cu masca filtzranta de gaze la gura.

       
 • theo
  Octombrie 4, 2013 la ora 11:42

  din pacate noi suferim si pe noi de caznesc astia.
  imi vine sa imi dau pumni in cap ca am votat USL. macar nu am votat pesedelu!!!!!!

  Răspunde
   
 • theo
  Octombrie 4, 2013 la ora 11:41

  portavionul e modificarea codului fiscal ca sa poata inchide realitatea tv…..bang!
  penal!
  astia au luat statul prizonier si fac ce vor cu el. base macar avea manusi si folosea lubrificant.
  dry dry….

  Răspunde
   
 • Cris
  Octombrie 4, 2013 la ora 11:33

  Ponta nu va rezista acestei toamne in scaunul de premier dar nu pentru pozitia dubioasa si corupta pe care a afisat-o in dosarul penal Rosia Montana ci pentru faptul ca mult promisa revenire economica in buzunarul populatiei intarzie nepermis de mult. Taxele au crescut exagerat, desi erau deja mari cand a venit Ponta la conducere. Populatia este infometata la maximum, gata de a iesi oricand in strada. Tradarea de tara e majora si se vede cu ochiul liber. Ponta are zilele numarate. La fel penalul de Basescu.

  Răspunde
   
 • cornel
  Octombrie 4, 2013 la ora 10:24

  Avand in vedere istoria, realizarile pe care Monarhia le-a avut asupra modernizarii si prosperitatii statului roman, adica a intregii societati, si evenimentele actuale si nu numai de pe scena politica romana care sigur duc tara spre dezbinare si distrugere (vezi aici efectele economice si efectele politice in extern) cred ca e neaparat necesar sa ne gandim serios si urgent la revenirea statului roman la Monarhie. Altfel, dupa cum am vazut, cu varf si indesat in ultimii 23 de ani si din ce in ce mai mult in ultimul timp, Romania nu are nici o sansa sa mearga inainte adica spre o viata politica si economica mai buna adica catre o prosperitate durabila, prosperitate care sa aiba la baza dezvoltarea economica si nu noi imprumuturi externe si pomeni electorale.
  Credeti ca Romania, dupa 1989, s-a indreptat intr-o directie economica buna si catre un mediu/scena politic/politica care a adus plus valoare in societatea si economia romaneasca?

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 4, 2013 la ora 11:19

   Dl, Cornel, nu am nimic cu persoanele in cauza: Mihaita scump la vorba („sunt roman si asta sunt”, altceva nu l-am mai auzit spunind), Raducu se umfla in pene si altceva nimic, iar doamna pension si floricele la pensionari – vorbeste educat dar nu raspunde imediat. Nu spun ca ei trebuie sa fie economisti sau avocati, dar sa fie si ei ceva. Sa scrie o carte, „amintiri din… capita verde”, sa stim ce-i in colivie. Nu sunt sperante de asa ceva si in-afara de citiva rominasi care ii servesc, nu vad un viitor prea mare in a alunga mustele si de a filfii penele de strut. Scuzati-ma, o fi Romania inapoiata (?), dar nici chiar asa de retrograda. Daca e sa v-o spun pe bune, pe citiva de aici de pe blog i-asi vedea ministrii mai potriviti decit ce aveti. Pe dvs la ministerul Dezvoltarii, pe Moise la Educatie (nu la Telecomunicatii ca-l halesc hahalerele, acolo trebuie un satrap). Si gata, cind mai colectam niste taxe, alti doi. Incet-incet, ca nu vin turcii.

   Răspunde
    
  2. judit gherghiteanu
   Octombrie 4, 2013 la ora 12:17

   eu cred ca cu hotii astia nici regele David nu ar putea face vre-o schimbare, mai ales ca un rege are mai putine prerogative ca un presedinte…regii sunt buni pentru societati mai finute, romanii au fost dar nu mai sunt astazi.

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    Octombrie 4, 2013 la ora 23:54

    stimta doamna JUdith-ca sint hoti nu este indoiala -dar unde e lege nu e tocmeala:Vedeti din Comentarii ei spun cu totii-LEGI aveam dar ce sa facem daca pina si micul politist de pe ulita comunei cu ochii inchisi lasa sa treaca caruta plina cu lemne in vazul tuturora iar muntii o iau la vale din lipsa de padure????Si toti trag acum cu tunuri de calibru intr-o firava doamna abia recent numita ministra paduriloor!!!!DEci este lege a taiat ilegal pom _PUS la Spinzuratoare ,urmatorul la rind va rog(inca ceva va rog ,funia cind i se pune de3git sa nu se unga cu sapun ca sa il, doara cum lö-a durut pe pom la taiere!!!caci pomul e o fiinta numai el ca animal nu stie asta-le-a spus bine domnul ILIESCU prin 90 -mai ANIMALULE!!!)).SAu pentru cine nu accepta munca si vrea insa ca somer sa stea pe bara si sa ii dea societatea de mincare :NU EXISTA II dai lopata in mina si mai faci o autostrada -suna minunat o autostrada facuta artizanal deci fara masini!!!Deci Prin ORDINE si DISCIPLINA se poate tot nu exista scuze pentru cine nu este corect fata de societate si mai mlaes fata de paraziti care nu VOR sa munceasca(nu au vrut nicioadta ,pramatii si hoti au fost si in ev mediu si inainte de WW2 si la comunisti):MUNCA este destula in Romania nu trebuie sa fie toti programatori in C++ sau Java fiecare dupa capacitate dar sa se termine cu Hotia ca sport national si mafiozarela de tip tiganesco-otoman

    Răspunde
     
  3. dan onofrei
   Octombrie 4, 2013 la ora 23:38

   Stimate domnule Cornel ,fiti baita inteligent asascumati fost si pina acuma:DEci istoria este afcuta ca sa inainteze roata nu sase intoarca inapoi.
   DAc nu am fi avut blestematul derazboi si vionzarea tarii catre bolsevici intelegem regalitatea ar fi dus tara mai departe ,cu siguranta legat de civilizatia Westica Europeana unde sintem legati prin lationitate masiv de ITALIA -tara mama(as zice dee fapt mai trepedee tara tata ca de acolo au venit barbatiiacei legionari ai Romei care i-au casapit pe gealatii barbati daci si s-au stabilit in surile acestora ca sa aiba grija de vite si de femeile dace ramase vaduve) _FRANTA sI SPANIA ,PORTUGALIA.DAr a fost sa fie altfel ,regele a plecat cu un tren lung -lung si plin intreg dupa dinsul si noi am ramas sa aplaudam pe cei care ne-au judecat unul din cei mari patrioti ai neamului Dl_MARESAL ANTONESCU care nu a vrut decit reintregirea teritorioului ce de drept apartinea Romaniei-unitate de limba -obiceiuri si popor majoritar in acele tinuturi unde Stefan avea cetati contra tatarilor invadatori din stepa Asiatica :Ce a iesit stiti ca si mine cu totii am avct de suferit,mai putin regele nu caci dinsul nu a plecat cu mina goala si parca am inteles ca si acum si-a luat proprietatile inapoi:Nici o problema Romania e bogata are de unde imparti!!

   Răspunde
    
   1. cornel
    Octombrie 5, 2013 la ora 00:17

    Va rog sa va informati corect. Trenul ala lung-lung de care spuneti e o poveste fabricata. Regele nu a putut sa isi ia nici toate lucrurile personale pentru ca totul era pazit.

    Răspunde
     
    1. dan onofrei
     Octombrie 5, 2013 la ora 23:10

     stimate domnule Cornel-eu eram copil prin anii 60 cind tata (adoptiv ) mi-a povestit din cele traite direct de dinsul
     in acei ani si povestea cu trenul.DEci putea pleca altfel, cu avionul:Eu am plecat in 1984 intr-o vizita la rudele sotiei in Grecia cu trenul si o valiza mica cu bulendre nu mi-a trebuit un tren am avut 2 locuri in compartiment :NU am gindit ca nu o sa ma mai intorc :A fost sa fie asa o hotarire rapida ,pe moment asa sint eu le scot din burta dar banuiesc ca tata mi-a povestit adevarul -i s-a pus la dispozitie un tren intreg si a putut sa isi ia toate slugile(supusii) credincioase.
     DE altfel sa va spun -romanii nu sint haini_Am avut un bun coleg de banca in primara si vecin de cartier:Era grec nascut in Athena iar tatal sau un bun doctor de plamini ,fost comunist convins si a venit extradat de greci dupa putch miliotar in Grecia cu azil politic la Romania cam prin 1957.Cu 5 copii dupa dinsul cu sotia si soacra care biata era di Creta si tare in virsta dar o femeie grozava cu un suflet de aur amuriot biat acolo in Romania :I-au acordat romanii care erau comunisti deja azil politic ca la miile de greci comunisti ca dinsul:Deci viata a trecut, dinsul doctorul Dagdelinis Diogenis a murit tinar de cancer iar copii pe rind doar 3 ramasi in viata ( 2 surori i-au muriot acolo o tragedie de viata)incepind cu anii 80 s-au repatriat in Grecia(ironia soartei tatal fugit de capitalsti si copii repatriati din raiul visat de tatal lor in tara in care se nascusera si pe care o parasisera ca minori tiriti de credinta politica a tatalui) caci in Romania incepuse mizeria materiala prin anii 80.IN 1984 mi-am intilnit acest fost coleg de scola si prieten de copilarie la Athena (culmea e ca el era nascut in Athena de fapt in 51) unde se repatriase cu soptia lui(romanca din Chitila ) si un baietel in 1981.Ce sa va spun la repatriere acestui fost coleg i-a fost pus la dispozitie de statul roman(care o fi cum o fi dar este un stat cu suflet asta nu sew pune la indoiala ) un vagon de cale ferata unde a avut dreptul sa isi ia tot ce a avut in casa si mobila si tot ce a intrat in vagon!!!!Culmea imi povestea ce haini au fost propriile rude insasi frate al tatalui sau care a ramas ca sofer in Grecia (era acum bogat tare cu vila si firma sa)si a dispus de toate paminturile familiei(familia era Atheniana iar tatal colegului meu era singurul din familie care studiase -intimplkator medicina si probabil tot intimplator si pe lenin ) deci si ale lui taicasu acum de mult mort in RO(in anii 70).dar cind a ajuns acolo nici macar nu le-a dat un spatiou sa
     isi depoziteze mobila. A inchiriat un garaj de la o persoana straina si din saracia primelor luni de munca a platit chiria si intre timp i-a ruginit in garaj frigideruL:Deci au fost mai haini grecii lui sa zicem decit romanii care i-au dat voie sa plecee cu tot ce avea in casa.Deci ce e asa o rusine???plecatul cu tzrenulö plin???mai malöse pentrui un fost monarh? :SA fiu sincer de pierdut a pierdut unul ca mine(si ca mine probabil mii de sclavi ai raiului comunist plecati inainte de 89 de lehamitea de acolo-maI REA CA ACUM CA MAI ERA SI IZOLAREA TARII SI LIPSA DE INFORMATIE) care am plecat cu pasaport ca turist si nu m-am mai intors si mi-au confiscat un apartament proprietate dar sa si-l bage in popou si sa fie fericiti macar nu l-au dat la un sarac a intrat in el un fost mare stab la partid!!!ca era central_Dar nu imi pare rau nu luam nimic cu noi si aic iam avut parte de o viata unde bogatia mica mi-am facut-o prin munca ca specialist la una din industriile zic eu cele mai performante din lume.DEci daca stateam acolo ramineam un amrit de subinginer timpit si lipsit de mijloace tehnice la un depou de locomotive iar cum a ajuns CFRul acum nu stiu daca mai ieseam pensionar sau poate de necazul care era acolo in anii de matre negreala prin care a trecut si trece tara faceam un infarct:Deci nu regret ca nu m-am mai intors sau de ce am pierdut sub nici o forma:Iar romanii fiindca nu sint haini mi-au permis sa imi cumpar o mica casuta la tara ( e drept pe baniimei delaq un privat) desi sint cetatean strain acolo.Deci oricum, romanii sint un popor OK cu toti nu este o problema acolo esti tratat cu omenie;E drept sint stricati (pina la masele dar nu toti cu siguranta)dar sa stiti citiva numai din cei care va conduc si asa era si pe timpul lui Ceasca si sa nu credeti ca pe timpul majestatii sale era altfel.Imi spunea tata (adoptiv ) care nu era comunist convis(avea insa carnet PCR ca sa pot face eu facultatea in anii 70) dar a inghitit ca toti galusca in 47 :Prin anii 70 toti faceau bancuri de asa zisele alegeri libere ale PCR (era doar un prtid pe lista !!!HAaaaa sic sic sic)si dinsul imi spunea cu realitatea -lasa ma copile ca si pe timpul mosierilor adica inaninte de 44 era cam tot asa doar ca invers -in fata circioumei isi dadeau in cap toti taranoi dar efectfriv isi spargeau cu bita capul ca sa arate ca sint in partide opuse si care e mai tare – unii erau taranisti altii liberali,etc iar politicienii care astfel se criticau cu patos in discursuri politice isi dadeau mina si beau spritane in separeurile din circiuma unde nu-i vedea nimeni ;Deci alte timpuri aceleasi obiceiuri.-si culmea spunea in final poate e mai bine cu astia acum ne mint in fata dar avem macar liniste nu isi mai sparg taranii capul cu ciomege!!!!

     Răspunde
      
     1. sanduCu
      Octombrie 6, 2013 la ora 06:34

      Danut draga, iti spun eu ca pina la urma tot o sa ne calcam unul pe altul pe batatura si o sa ciocnim un spumos. Si eu stiu de la tata de chestia cu trenul regal, nu l-am intrebat de unde stie, dar cind pe blog s-a spus ca e sopirla… n-am avut cu ce sa contracarez, chiar daca si cei de astazi pot scoate din burta ce le convine. Nu am fost lamurit din ce a trait, acolo in Austria. Aud ca a vindut piese de avioane, fara detalii: or fi fost elice sau numai suruburile de la elice nu se stie. Dar a muncit, si totusi Regina Angliei (Mihaita era ruda saraca) i-a tinut copii la scoala (nu sunt sigur daca am auzit de vreo facultate la curtea regala). Daca Regina a intrat pe fir, jos palaria, chiar daca Charly cind vine in Romania mai schimba o parola cu Basescu dar nu cu Mihaita, chiar primarul Londrei am vazut ca se tinea de poante (v-ati ascuns dupa o sura sa nu va prinda nemtii). Este bun si TVR-ul citeodata, mai afli cite ceva nou – nimic despre trenulet. Stiim unde au fost deportati fiecare, descoperim oseminte fara DNA, dar nici un cuvintel despre trenulet. Danut, iti spun eu, n-a fost nici un trenulet – a trait din suruburi, are si un atelier unde s-a pozat cu TVR-ul. Dar altceva. Asa cum se intimpla si astazi, mai prinzi cite un roman, mai ales de aia care se intorc din strainataturi, mindrindu-se cu stuia Libertatii (care si aia e frantuzeasca) si fac de bacanie tara unde au deschis ochii; tot asa si cei de la fosta „Europa Libera” au balacarit o tara si au spurcat-o cum le-a venit pentru… citva gologani, in loc sa-si caute de munca. Iar balacaritii de aici faceau spume si-i macelareau pe astia care doar se hlizeau la trasnaile auzite. Citeodata, unele emisiuni le-as numi TVR-ul Liber, atit de orientat este. Daca sarlatanii cu Rosia Montana nu se lasa, o sa se lase cu nasoleala generala, mai ales ca aud ca aia au si alte planuri. Si Gabriel este prin insule, si ponta a invatat drumul. Basescu are asigurare (numai?) in Germania. Numai Antonescu a ramas sarac lipit. Jale mare, ai de unde alege: din unu ei unu. Astia mai noi, cu partidul popular, vor sa … de fapt ce vor, ca nici n-au spus – pai au pus astia transfocatorul pe tine si nu spui si tu o safira, doua…

       
 • Adi
  Octombrie 4, 2013 la ora 08:35

  Va fi o toamna scurta pentru ca iarna stă la uşă şi o să ne dea Dumnezeu ce trebuie. România este un tânăr de 24 de ani care nu se identifica cu lumea, este doar o perioadă spre maturitate prin care trebuie să treacă. Va veni o zi când își va da seama cât de mult a pierdut şi va regreta greșelile pe care speră să nu le mai repete.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Octombrie 4, 2013 la ora 00:16

  Moise, ai uitat sa ne spui unde se distribuie mastile de gaze! M-ai topit omu-le, tocmai tu care erai contra „chemarilor la lupta”. Acuma e rindul meu sa te temperez. Tocmai spuneai ca politicienii in razmerita lor nu vor ezita sa sacrifice nimic. Mare dreptate si tocmai de aceia trebuie mare atentie. Inca nu s-a terminat, balamucul cu Rosia Montana care este vitala pentru economie, are bataia lunga: este vorba de resurse subterane (solide sau fluide) pe care trebuie sa le protejam de jefuitorii straini, este vorba de o decizie cu impact asupra perspectivelor de finantare al proiectelor romanesti, este vorba de sistemul legislativ care include si modificari ale Constitutiei. Totul in prag de alegeri, eventual alegeri anticipate. Criza politica este o furtuna intr-un pahar cu apa, razboiul intre grupari de sustinatori interesati (ai diverselor partide) poate duce la o destabilizare nationala. Anarhia trebuie preintimpinata. Cum spuneam de ne-numarate ori: daca toti gresim nimeni nu este vinovat – deci unitate in primul rind, nu dezbinare. Unitate de opinie nu preferinte politice. Pentru politica, n-au decit sa se spinzure intre ei, fiecare trage de ciolan, iar ciolanul poate ca nu este de loc .. autohton.. Sa nu permitem tirirea tarii intr-un debuseu american. Stiu, ei cu criza lor, noi cu criza noastra. Dar nici nu stii cum criza noastra o salveaza pe a lor. Si cei mici intotdeauna platesc. Despre previziuni cu cursul valutar, nu este cazul sa ne facem probleme, cine stie, poate nici n-o sa mai fie de actualitate.

  Răspunde
   
 • AndreiM
  Octombrie 4, 2013 la ora 00:07

  Va fi intr-adevar o toamna urata. Asa cum este si acest moment. Si daca mai adaugam faptul ca francezii (probabil printre putinii aliati si socialisti ai celor de la noi) au declarat la cel mai inalt nivel ca nu vom fi primiti in Schengen, arata clar impresia tutror despre noi.Deci, cu putin efort din partea mogulilor si cu largul concurs al populatiei asistate suntem iar singuri in Europa.Urat.

  Răspunde
   
 • Vasilica
  Octombrie 3, 2013 la ora 23:56

  Parca vad ca dosarul va ajunge in instanta peste 2 ani

  Răspunde
   
 • Codru'Penal
  Octombrie 3, 2013 la ora 23:17

  Astazi mi-am dat seama ca incep sa ma radicalizez. Daca spectrul politic ar oferi alternative, m-as limita la a spune ca romanii isi cara crucea. Romania a ajuns insa intr-un punct in care ma gandesc ca se va lasa cu batai in strada. Frustrarea pe care mi-o da un presedinte.., un PDl plin de idioti, un PNL aservit, fara lideri si doctrina, un PSD care a ramas acelasi intelenit in practici pe care le credeam de mult apuse, un premier oligofren inconjurat de nulitati ca Sova sau dragnea, televiziuni-tribune ca B1, A3 sau Rtv, lipsa de alternativa si necesitatea de a reseta absolut totul, o iarna la orizont si un razboi in desfasurare.. pai unde ajungem? Am schimbat pe dracu cu tac-so.

  Răspunde
   
  1. bogdan
   Octombrie 4, 2013 la ora 12:10

   Perfect spus!

   Răspunde
    
 • Alexandru
  Octombrie 3, 2013 la ora 23:09 Răspunde
   
  1. Bogdan
   Octombrie 3, 2013 la ora 23:47

   Articolul 109 din Constitutie: Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie.

   La Fenechiu au jonglat-o ca era trimis in judecata inainte de a fi numit ministru, o magarie de zile mari, dar Dragnea va fi suspendat sigur cand dosarul va ajunge la instanta.

   Răspunde
    
 • sabin
  Octombrie 3, 2013 la ora 22:55

  Toamna vrajbei lor

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase