BIZIDAY: miercuri, 25 septembrie 2013

Emisiune poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro/detail-biziday-60943-0

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

21 răspunsuri la BIZIDAY: miercuri, 25 septembrie 2013

 • Constantin
  Octombrie 12, 2013 la ora 12:54

  Principalul mijloc de stimulare de crearii de noi locuri de munca il reprezinta stimularea economiei insasi. Taxele si impozitele au un impact mai redus in privinta somajului (asa cum reiese si din discutiile guvern-patronate mentionate). Insa, da, cresterea taxelor este o masura socialista care nu este surprinzatoare.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 12, 2013 la ora 12:44

  Proprietatile imobiliare din Bucuresti NU mai sunt scumpe? Pai, asta am zis si eu, facand comparatie cu alte capitale ale lumii. Doar ca ODB m-a contsrazis in mod constant. Adevarul este unul cat se poate de simplu, dincolo de orice actiune de marketing. Pretul este cel la care se vinde o locuinta. Faptul ca cineva a cerut o suma si apoi aceasta a fost micsorata s.a.m.d. nu are nici o relevanta. Si, intr-adevar, au scazut si preturile proprietatilor de lux, nu doar cele ale apartamentelor confort doi din Rahova, asupra preturilor carora se face intr-una presiune in mass-media. Odata cu redresarea economiei este de asteptat ca ele sa inceapa sa creasca. Stiu ca agentiile vor sa le vanda acum, ca sunt in pana de tranzactii.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 12, 2013 la ora 12:35

  Domnul doctor a avut un venit salarial de 12.000Lei lunar. Adica, 120 milioane de lei vechi. Intr-o tara in care media venitului salarial este de 1700LEI, adica 17 milioane de lei vechi, de sapte ori mai mic. Insa, avand in vedere coeficientul Gini, ecartul dintre cei cu venituri foarte mari si cei cu venituri foarte mici este semnificativ, ceea ce inseamna ca sunt o masa importanta de romani care traiesc cu venituri aflate in jurul valorii minimului garantat de stat. In cazul acesta, cat ar trebui sa fie salariile medicilor pentru ca acestia sa nu mai accepte/pretinda foloase necuvenite?! Cei cu campania „De profesie medic in Romania” ar putea oferi un raspuns pertinent, cred. Sau nu?!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 12, 2013 la ora 12:24

  Aproximativ 56% din salariati au probleme grave cu acoperirea cheltuielilor din venituri, dar in situatia de „a nu se ajunge cu banii” se afla aroximativ 86% dintre salariati. Este vorba despre manifestarea fenomenului „working poor”, referitor la muncitorii care se situeaza sub pragul saraciei in ciuda faptului ca dispun de un loc de munca. Studiile asupra lui au aratat ca sunt vizati cu precadere cei cu o educatie limitata la liceu, dar in tara noastra datorita anomaliilor intalnite in economie si a conditiiloer specifice, o parte dintre persoanele cu studii superioare se afla in aceeasi situatie. Pondere acestora este mai mica, pentru ca, spre exemplu, un detinator al unei diplome universitare poate lucra o perioada pe un post sub calificarea sa la Mc Donalds, in timp ce un absolvent de liceu nu poate ocupa o functie care necesita studii universitare, el resimtind si mai acut efectele fenomenului pomenit mai sus. Nu poti gestiona nici „slab” nici bine ceea ce NU ai.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 12, 2013 la ora 12:01

  O parte din personalul Raiffeisen este local, dar cunosc persoane din middle-management care se relocheaza, beneficiind de sprijin financiar din partea bancii, cu acelasi salariu. Mi se pare mai interesant acest proces decat mutarea sediului. Relocarea angajatilor bucuresteni la Brasov. Costul serviciilor si infrastructurii mi se pare a fi, in context, un argument mai puternic decat costurile cu salariile.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 12, 2013 la ora 11:52

  CCR a respins „Legea Cutu” pe probleme valide, dar formale, asa cum am aratat intr-o interventie anterioara. Procesul strangerii cainilor de pa strazi a putut continua si inainte de adoptarea hotararii CCR, dar legea poate fi aplicata doar dupa stabilirea normelor de aplicare, ceea ce poate dura si trei ani. Autonomia locala nu putea permite existenta cainilor pe domeniul public, pentru ca ar fi contravenit legii. Ei trebuia sa fie adunati. Comunitatile puteau stabili ce fac cu ei DUPA ce sunt stransi. Adica, pastrati in adaposturi, pe banii contribuabililor, inclusi in dieta localnicilor, adoptati, sau eutanasiati. Dar, problema cainilor vagabonzi este esentialmente una „de bani”. Este vorba despre banii contribuabulilor drenati in conturile asociatiilor si departamentelor institutiilor publice. Disparitia „comunitarilor” lasa pe acestia fara obiectul de activitate, dar si fara salarii frumoase, masini si sedii impresionante. Situatia nu este catusi de putin comica atat timp cat este vorba despre risipirea banilor mei. Cainii cu „etichete in urcehi” au fost sterilizati, dupa cum arata unele evidente, de cate trei ori si fac in continuare pui. Cei 200LEI/caine sunt absolut justificati. Ei sunt justificati prin costul de oportunitate. Cei care actualmente primesc bani publici datorita faptului ca potaile se afla pe strada vor pierde aceasta sursa de venit. Banii pentru disparitia unui exemplar (capturare + eutanasiere + incinerare etc.) vin si ca o compensare a pierderilor financiare la nivelul respectivelor departamente, ONG-uri etc. Costul social este unul acceptabil, dupa parerea mea, pentru ca altfel, mentinerea situatiei actuale aduce pierderi cu mult mai mari comunitatii.

  Răspunde
   
 • ardeleanu
  Octombrie 6, 2013 la ora 23:34

  si ciutacu imi faci o favoare roadeo pe

  Răspunde
   
 • vali c
  Septembrie 28, 2013 la ora 17:19

  Salut,
  Nustiu exact in care dintre emisiuni vorbeai despre caini…

  Te rog sa privesti clipul care nu necesita comment.

  https://www.facebook.com/photo.php?v=546848705371013&set=o.132498593482361&type=2&theater

  O zi buna,
  Vali

  Răspunde
   
 • vs
  Septembrie 27, 2013 la ora 22:43

  am inteles, Brasovul nu e la tara. Sunt sigur ca brasovenii nu s-au suparat. ne place aici la tara. 🙂
  In alta ordine de idei, ministrul francez nu trebuie numit chiar un geniu; e totusi un om curajos si, pana la urma, rational. Daca situatia nu se imbunatateste cu masurile actuale, ele trebuiesc schimbate, trebuie incercat ceva nou.

  Răspunde
   
 • Ioana
  Septembrie 27, 2013 la ora 11:15

  Il admir pe d-ul Moise…singurul lucru pe care il reprosez este infocarea pe care o arata vis a vis de sustinerea proiectului Rosia Montana.Ar trebui sa vada, asa cum au vazut si altii, ca ceea ce se doreste este de fapt simpla vanzare de resurse, adica o politica de tip colonial a guvernului, privand pe termen lung economia de posibilitatea valorificarii interne a acestor resurse.

  Răspunde
   
 • marian
  Septembrie 26, 2013 la ora 21:35

  Aveti mai jos un film despre Rosia Montana realizat de un neamt:

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 3, 2013 la ora 08:34

   Dl Marian, nu mi-a venit sa cred ca ma voi uita la un film in care vacutele protesteaza si oamenii sunt la pascut. Glumesc!!! Filmul este impartial, cum s-ar spune: nemteste. Doua lucruri nu-mi erau straine: o mina de localnici au ramas hotariti sa nu se miste de pe pamintul lor stramosesc – eu traiesc aceasta durere, de cind am plecat si la bine si la rau, chiar daca am trait in Bucuresti – si ii stiu pe oamenii de la tara, de la munte sau dela cimpie, am lucrat printre ei si cu ei; dezastrul care se va alege deunul din nenumaratele colturi fromoase ale tarii, nu ma refer numai dpdv ecologic ci si la pitorescul mentinut in viata de oamenii locului in acest colt de lume, oamenii sunt mindrii de ce-i al lor si vor sa si-l pastreze. Opus acestora, acuma, cu acest film, m-a izbit, lasindu-ma indurerat un fapt, care il consider de neiertat, tocmai ca a fost savirsit de romani, de romani crescuti pe aceste meleaguri – sa fie buna-starea mai puternica decit dragostea de parinti care te-au crescut, unii chiar au dat pretul suprem ca tu sa cresti: vorbesc de faptul ca au fost copii care si-au „vindut” parintii, mutindu-i in azile, abandonind prispa batrineasca in mina unor nevolnici, si totusi batrinii fugeau din azil sa se reintoarca la casele LOR. Erau luati cu politia si inchis in aziluri, intr-un caz s-a sinucis, iar altii n-au mai rezistat peste 1-2 ani. Asta este tragedia, au fost dezbinate familii, a fost strivita omenia romaneasca. Daca asa ceva s-a intimplat la tara, TARA este la marginea prapastiei.

   Răspunde
    
 • savu v.
  Septembrie 26, 2013 la ora 20:28

  Acum cateva saptamani ma gandeam cum de are curaj ,Moise Guran ,sa spuna atatea adevaruri si totusi sa nu pateasca nimic.
  Dar iata ca inevitabilul s-a produs , ORA DE BUSINESS a fost marginalizata si inlocita cu ceva care nu cred ca intereseaza pe nimeni.
  Cei care au dus Romania la „sapa de lemn ” si vor , in continuare , sa o ingroape de tot au fost destul de „blanzi ” cu el.
  Felicitari domnule Guran suntei un adevarat roman.
  Cu oameni ca dv. Romania incepe sa renasca.

  Răspunde
   
 • Bogdan Naumovici
  Septembrie 26, 2013 la ora 16:01

  Bogdan Naumovici!
  Bravo nene, esti avocatul diavolului!

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 26, 2013 la ora 15:14

  Se traieste, la greu, sub pragul foamei, in Romania… banii neajungand nici pentru cheltuielile minime de subzistenta. Cred ca suntem pe primul loc ca tara din UE ca si rata a saraciei lucii in randul populatiei salariate adica avem foarte, foarte multi oameni care muncesc strict de foame si alte lucruri nu-si mai pot permite de la viata.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Octombrie 3, 2013 la ora 06:25

   Dl Cris, este clar ca este un parametru statistic: rata de saracie. Dar daca ai vrea sa o faci sa dispara, saracia nu termenul, trebuie sa stii ce este de fapt in realitate. De exemplu, daca ar fi 10 muritori de foame – ii ajuti, ca nu-i mare brinza; iar daca sunt 1000 – ii lasi in plata domnului, ca sunt al naibii de multi. Si atunci ce mai conteaza daca rata aia e 1 sau 10? Statistica nu tine de foame. Sunt unii care sunt platiti sa faca grafice, altii ajung linistiti acasa si citesc sau urmaresc aceste grafice la tv, si gata. Am vazut recent la TVR ca la Iasi se imparteau alimente gratis din partea UE – din cit cistiga de pe urma romanilor, macar atit. Am avut un coleg si prieten in Germania, era din Ploiesti. In fiecare an mergea in tara cu medicamente, imbracaminte (colectate prin biserica, de la romani sau germani). I-am zis „de ce nu te intorci daca nu suporti departarea?” Stiti ce mi-a raspuns? „Prima data le-am trimis un container, strinsesem un garaj plin, si n-au ajuns”. La fel si cu donatiile – se deschide un cont, tocmai bun sa ai salarii pentru citiva contopisti, si la sinistrati nu ajunge nimic. Nu am nimic ca si contopistii trebuie sa traiasca, dar sunt altii cu 3 copii si ii prinde iarna fara acoperis, fara caldura… Ce vad la TVR, la tara sunt si palate noi-noute, dar sunt si o sumedenie de amarite din chirpici si in ele niste batrinei uitati de lume. Exact o inundatie le mai lipsea. Probabil ca au terenuri, daca s-ar uni si ar fi date spre folosinta unei firme romanesti care in schimb sa le construiasca mai multe casute una linga alta (nu bloculete, sa n-aibe scari) si o cota anuala de produse alimentare, plus pensia de la stat, n-ar iesi totul mai bine?

   Răspunde
    
 • cornel
  Septembrie 26, 2013 la ora 14:46

  http://www.biziday.ro/2013/09/10/asemanari-intamplatoare/

  Sincer nu am inteles, pana acum, de ce TVR1 nu a transmis, inca, integral filmul „Open Pit” deoarece asta inseamna informare corecta a cetatenilor in legatura cu ceea ce urmeaza sa ni se intample noua tuturor daca proiectul RMGC porneste exploatarea cu cianuri la RM. In alta ordine de idei asistam la reclame ale RMGC, la ore de maxima audienta, si la stiri cu demonstratii ale celor care zic ca vor sa munceasca la RMGC insa sunt sigur ca acei demonstranti sunt platiti sau nu stiu ce ii asteapta, adica problemele de sanatate pe care le vor avea daca lucreaza intr-o exploatarecu cianuri (vezi problemele de sanatate ale muncitorilor care sunt prezentate in filmul documentar amintit).
  Chestiunea cu comisia parlamentara trimisa la RM mi se pare pierdere de timp, intoxicare a publicului si bani de la buget cheltuiti inutil cu deplasare, cazare, etc.

  Răspunde
   
 • Cătălin
  Septembrie 26, 2013 la ora 11:02

  Salut Mosie, cu tot respectul, pasionat de foto ce sunt, îţi precizez că acest clip, chiar dacă este făcut de amatori…au avut echipamente profi. Tot respectul pt ei, nu mă înţelege greşit…şi eu am echipamente profesionale foto, dar le utilizez ca amator….şi cam tot aşa ies…dar ideea este lăudabilă…este un mod extraordinar de a-ţi exprima opinia.

  Răspunde
   
 • LoneWolf32
  Septembrie 26, 2013 la ora 10:47

  M-a enervat rau materialul despre cum cei din Bucuresti nu economisesc. Mi s-a parut insensibil, foarte putini in tara asa sunt platiti cat sa traiasca o viata confortabila ceilalti isi ordona cheltuielile in functie de urgenta si amana lucrurile cand ajung la capatul banilor

  Răspunde
   
  1. vs
   Septembrie 26, 2013 la ora 12:19

   de exemplu, mie mi s-a stricat masina.
   Costa cateva sute de lei reparatia, dar acum n-am bani – probabil la inceputul lui noiembrie, daca nu va veni factura de gaz foarte mare. Am lasat-o in curte si merg cu autobuzul. Schimb 2 autobuze, dupa care ma intalnesc cu un coleg si asa ajung la servici.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase