BIZIDAY: luni, 9 septembrie 2013

Pentru a viziona aceasta inregistrare pe mobile descarca aplicatia Seenow din App Store, Google Play sau Windows Store si acceseaza sectiunea Freezone.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

38 răspunsuri la BIZIDAY: luni, 9 septembrie 2013

 • cristi(Onesti)
  Septembrie 24, 2013 la ora 03:46

  Prea buna emisiunea datorita lui Moise Guran.
  Se vede ca pune suflet sau are suflet bun :).
  N-am vazut o emisiune asa buna, cu un prezentator care sa se implice asa mult in ultimii ani.
  Bravo Moise.

  Răspunde
   
 • Darius
  Septembrie 12, 2013 la ora 23:21

  Foarte buna emisiunea si atitudinea, la mai multe de genu` asta Moise!!

  Răspunde
   
 • silviu
  Septembrie 11, 2013 la ora 20:16

  Felicitari pentru noul format.In sfarsit nu mai trebuie sa stau la calculator sa vad emisiunea,pot sa o vad dupa un smart tv,si calitatea este foarte buna,cea ce ma bucura foarte mult.Bravo.Pacat ca sa mutat de la 22.30,ca nu mai am cum sa le vad life.

  Răspunde
   
 • Mult
  Septembrie 11, 2013 la ora 13:26

  Ce m-as bucura sa ajunga aceste personaje dupa gratii pe termen lung.

  Răspunde
   
 • flesh
  Septembrie 11, 2013 la ora 12:17

  Da, Moise Guran a mentionat asta in emisiune. TVR are contract de publicitate cu RMGC.
  Intrebarea mea este, daca nu s-a mai schimbat nimic din 2006 in relatia stat – compania lacomiei, de ce nu am vazut acest istoric in 2006? Mafia goldului a mai stapanit sapte ani asupra Rosiei Montane. Intrebati-va sursele, domnule Moise Guran, de ce nu au facut lumina mai din vreme? De ce acum?

  Răspunde
   
 • Dan
  Septembrie 11, 2013 la ora 12:10

  Inainte de emisiune a fost reclama la darosiamontana.ro? 🙂

  Răspunde
   
 • tutu
  Septembrie 11, 2013 la ora 00:03

  Felicitari d-le Guran pentru emisiunile de vineri prin care incercati sa-i invatati pe romani sa fie mai nationalisti. Sper sa si reuseti.
  Si eu incerc de catva timp sa cumpar doar produse romanesti si incerc sa-i conving si pe cei apropiati sa faca la fel. Nu reusesc mereu dar macar incerc si ma bucur ca se intampla asta si la tv.
  In legatura cu emisiunea de marti, mai précis de sistemul sanitar.
  Eu cred ca cei care fac scoala in Romania, pe banii statului (pentru care se plateste scolarizarea din banii contribuabililor)ar trebui sa nu fie lasati sa plece inafara tarii decat dupa ce achita statului suma pe care acesta a cheltuit-o degeaba cu ei. Intradevar nu e normal ca anumite categorii de bugetari sa fie platite cu salarii de mizerie dar nici ca statul sa pregateasca, pe banii lui, atatia specialisti si sa nu beneficieze deloc de pe urma efortului depus atat de catre stat cat si de catre profesorii care I-au indrumat (si salariile multor profesori sunt bataie de joc – de ex. un asistent universitar cu doctorat primeste pe luna 1200 lei!!??).
  In ceea ce priveste optiunea romanilor pentru sistemul privat eu cred ca e din cauza conditiilor net superioare la clinicile private decat la cele de la stat iar banii dati de bolnavi sunt aceeasi. Deosebirea e ca daca mergi la o clinica privata dai banii contra unei chitante pe cand la stat dai spaga. Banii sunt aceeasi, medicul e acealasi in ambele cazuri doar conditiile sunt mult diferite.

  Răspunde
   
 • dan
  Septembrie 10, 2013 la ora 23:59

  Despagubirile cerute de corporatii vor deveni Lege europeana odata cu adoptarea TATIP (TransAtlantic Trade and Investment Partnership) intre USA si EU. Cand veti spune adevarul si despre aceasta vanzare a Europei care se pregateste de catre elitele de la Bruxelles in defavoarea celor 99% dintre cetatenii europeni? TATIP e o mare tradare.

  Răspunde
   
 • Simona
  Septembrie 10, 2013 la ora 23:19

  La Certej ce se intampla? Se va face exploatare? Contractul acolo poate fi contestat?

  Răspunde
   
 • vs
  Septembrie 10, 2013 la ora 22:44

  poate ar trebui BNR sa cumpere aurul extras in Romania. Asta daca statul vrea sa ajute populatia de la RM si nu numai…
  Bineinteles, sa fie extras fara ajutorul cianurilor.

  Răspunde
   
 • adrianos
  Septembrie 10, 2013 la ora 20:37

  Mama, mama, cum a fost emisiunea asta… Cred ca mi-au dat in cap jde de zeci de prieteni cu linkul asta azi. E a treia oara cand ma uit la video.

  Se cere emisiunea la liber pe youtube.

  Răspunde
   
 • Carmen
  Septembrie 10, 2013 la ora 20:11

  De ce sa plateasca contribuabilii pt o afacere veroasa?!? Cum poate fi asa de nerusinat premierul?

  Răspunde
   
 • ioan
  Septembrie 10, 2013 la ora 20:02

  Topic: Elevi in scolile profesionale
  Ne miram ca sunt tot mai putini elevi in scolile profesionale. Poi, din pacate nu mai au unde sa invete caci nu mai exista. Din cste imi amintesc, d-na Andronescu a dispus inchiderea multor scoli profesionale crezand ca toti absolventii de liceu sunt facuti pt facultate. In ceasul al 12-lea ne dam seama ca aceasta a fost o „strategie” care ne-a dus exact cu botul in zid si incercam sa recuperam timpul pierdut. este nevoie de o analiza la rece adaptata la cerintele pietei de munca si sa indreptam resursele avute la dispozitie pt a acoperi acele cerinte.

  Topic Rosia Montana
  Si aici, peste noapte nu poti da drumu la investitii asa ca sa ne aflam in treaba. Nici nu sunt bani si nici nu exista vreo strategie in acest sens. DIn nou se dovedeste actionarismul si hei-rup-ismul tipic romanesc din care din pacate vom pierde. Iar sfatul facut de d-l Guran cu privire la rolul statului in a-i invata pe localnici sa devina antreprenori, cred ca a fost ironic 🙂
  Vedem foarte bine cat de „bine” isi indeplineste statul rolul de antreprenor in conducerea diferitelo companii de stat: Chiar si in pozitie de monopol (vezi exemplul dat in emisiune cu Posta ROmana) aceste companii reusesc sa produca peirderi.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Septembrie 10, 2013 la ora 23:29

   Topic Rosia Montana
   Dl Ioan, „actionarismul si hei-rup-ismul tipic romanesc din care din pacate vom pierde”, poate ca nu e tipic, dar daca da, atunci nu-i vina romanului care tot ce vrea e sa fie om intre oameni. Atunci cind te imprumuti la o banca, incercind sa te realizezi si din diverse motive nu-ti reuseste iar creditul devine „neperformant”, in final devii si mai sarac decit inainte – banca te executa silit (ajungi in strada). Banca cistiga, tu pierzi. Cu hei-rupul, ca ultima solutie de om cinstit, tragi din greu dar ce este sigur ca e numai pentru tine – asta ii deranjeaza pe cei care s-au obisnuit sa traiasca pe spinarea altora. La hei-rup nu e loc de imburgheziti.

   Răspunde
    
 • iulian
  Septembrie 10, 2013 la ora 19:06

  Tot respectu domnule Guran pt. emisiune dar este foarte tirzie si multi o pierd,se pare ca ati deranjat pe cine nu trebuie si incet ancet tot mai tirziu pina la apusu emisiuni care se pare ca se apropie

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 10, 2013 la ora 18:06

  Felicitari si respect pentru aceasta emisiune dle. Guran!

  Răspunde
   
 • Moisa Cristian
  Septembrie 10, 2013 la ora 17:25

  S-ar fi suparat careva daca ai fi lansat emisiunea asta saptamana trecuta?

  Răspunde
   
 • Eugen
  Septembrie 10, 2013 la ora 16:46

  Un video care confirma cele spuse de Moise, si mai mult de atat:

  Răspunde
   
 • Alin Mihailescu
  Septembrie 10, 2013 la ora 16:22

  Bravo Moise, tine-i tot asa!

  Răspunde
   
 • Vlad C
  Septembrie 10, 2013 la ora 16:11

  Emisiunea, aici pe Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=PWYd-u0jez4

  Răspunde
   
 • gigi
  Septembrie 10, 2013 la ora 16:07

  Vedeti ca zona de la RM nu e valoroasa numai pentru istoria antica, ci si pentru cea medievala. A se vedea Lupsa, peste munte, Zlatna, Criscior, Ribita, pe valea care se desface catre sud. Si sa nu uitam ca Olahus spunea despre acei munti ca sunt „Alpes Valachorum”. Asta asa, ca aflare in treaba, dar si pentru a constientiza ca istoriceste vorbind Apusenii sunt un tezaur.

  Răspunde
   
 • Simona
  Septembrie 10, 2013 la ora 15:35

  Astia de la Academia Catavencu inca din 2005 ziceau una alta, dar cine sa-i asculte?

  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1236814-aurul-petrolul-ardelenii-tender-talpes-timis.htm

  Răspunde
   
 • Constantin
  Septembrie 10, 2013 la ora 15:27

  Domnule Moise, indraznesc sa remarc o atitudine ceva mai curajoasa. Felicitari! Pentru ca au mai existat ziaristi care in diverse imprejurari au data dovada de curaj, indraznesc sa sper si la consecventa in prezentarea obiectiva a realitatii.

  Răspunde
   
 • mnicku
  Septembrie 10, 2013 la ora 14:45

  va mai dau si eu un link …. poate e interesant despre madam Sanda Lungu

  http://www.youtube.com/watch?v=ouZjLYzYsLo

  Răspunde
   
 • stefan
  Septembrie 10, 2013 la ora 14:10

  am si eu unul pt voi

  Răspunde
   
 • un turist
  Septembrie 10, 2013 la ora 13:53

  Este de admirat popotul Roman cum reactioneaza la exploatarea Rosia Montana. Intradevar politica a fost *ingenuncheata* cu protestele facute.Sper sa spun o prostie dar sa nu fie un inceput de manifestari prin care poporul incepe sa-si plinga toate nemultumirile care sint si nu sint putine. Acest fapt ar fi fatal pentru Romania si economia ei ca este de stiut ca nu se termina pasnic. Sa ne gindim la proverbul–Primesti un deget vrei toata mina–si sint multe miini care ar trebui date poporului pentru ca este dreptul lui.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Septembrie 10, 2013 la ora 12:20

  ADEVARATUL PRET AL AURULUI = viata

  Răspunde
   
 • Mihai
  Septembrie 10, 2013 la ora 11:37

  Inca un documentar pe aceiasi tema „All That Glitters Isn’t Gold”

  Răspunde
   
 • Claudiu
  Septembrie 10, 2013 la ora 10:49

  se pare ca mai coceau parlamentarii nostri ceva pentru a incuraja aprobarea proiectului: sorinamatei.blogspot.ro/2013/09/exclusiv-psd-adus-mineri-in-bucuresti.html

  Răspunde
   
 • badel
  Septembrie 10, 2013 la ora 10:47

  1. Dacii nu exploatau aurul cu CIANURI, atunci nici astia sa nu exploateze altfel, decat atunci cand vor avea tehnologia care sa le permita acest lucru;
  -exploatarea se va face cu utilaje specializate, iar populatia locala nu este calificata pentru asa ceva;
  -5 miliarde de EURO, inseamna fondul de pensii al Romaniei pe 3 LUNI…ce casitgam!?
  -dupa inchidere exploatarii va ramane un genicid ecologic….va dau imagini de la demolarea uzinei ARO..
  -de ce nu se spune nimic despre alte zone defavorizate; Valea Jiului, zona desrtica din judetul Dolj, sudul Dobrogei (parca esti in comuna primitiva), zona Moldovei din campia Jijiei, exploatarea din Muntii Caliman….asa repede am uitat de acestea???
  -demolarea totala a uzinelor ARO, fasta mandrie a tarii….

  Răspunde
   
 • eugen ghenea
  Septembrie 10, 2013 la ora 09:13

  aveti emisiunea cel mai greu de urmarit pe WWW si stiu ce spun.locuiesc in afar granitelor romaniei de multi ani si accesez multe poturi din toata lumea.niciuna nu merge asa de prost ca a voastra.as avea multe comentarii despre subiectele la zi: rosia montana,ciinii vagabonzi,coruptia clasei politice etc.ceea ce am desprins eu din tot delirul mediatic legat de aceste subiecte,si altele,este ca in romania nimeni nu este responsabil.romanul stie doar ca el cind ajunge in functie,da ordine si are privilegii,de raspundere,rusine nici nu a auzit

  Răspunde
   
 • Ovi
  Septembrie 10, 2013 la ora 08:30

  De ce trebuie sa vina guvernul sa ne vorbeasca despre despagubiri? Nu era mai cinstit sa ii lase pe cei de la RMGC sa le ceara, mai intai? In felul asta, nu incearca decat sa submineze opinia publica si sa-i incurajeze pe cei care vroiau sa ne fure resursele naturale. De ce este Ponta atat de indurerat de despagubirile pe care chipurile, trebuie sa le plateasca iar partea cu otravirea pamantului cu cianuri este data la o parte?!

  Răspunde
   
 • Claudiu Constantin
  Septembrie 10, 2013 la ora 07:23

  Filmul se numeste „Open Pit” si se gaseste aici: http://youtu.be/-7GzwjwEsQE

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Septembrie 10, 2013 la ora 12:10

   Moise, esti tinar dar mai ai de invatat sa-ti iubesti romanii. Dupa ce ai sa vezi acest film, sper sa nu mai gindesti ca poporul are ceva cuiva de platit. Apa contaminata este purificata la exploatare si declarata potabila. Ajunge la statia de tratare inainte de intrarea in circuitul de alimentare al orasului, este tratata cu tot ce se poate si intra in circuitul orasului … nepotabila – in lume nu exista tehnologie capabila sa-i dea calitatea de POTABILA. Continua sa fie toxica si cancerigena chiar daca este limpede. Se cunoaste totul perfect in toata lumea. Analize de laborator pe singe si urina dovedesc continuturi cu mult peste limita … admisa. De fapt este admisa intoxicatia cu Hg? Care este permanenta iar la nivel cerebral departamentul memoriei este primul atacat. In acest mediu toxic (inclusiv aerul) minerii in mai putin de 2 ani incep sa se imbolnaveasca, dupa 7 ani (cine apuca) sunt disponibilizati = aruncati la gunoi. Cianurarea nu este noua, era mentionata in cartile noastre ca metoda interzisa in Romania, ca fiind periculoasa. Se mentiona ca primele simptome apar in citeva luni: gusa si umflarea fetei. Basescu (firar el al…) spunea rinjind ca poate sa bea un pahar cu apa ca e curata. Trimiteti-l la Rosia Poieni sa bea un pic de oranjada. Sa-l ia si pe Ponta cu el, ca tot nu mai aveti nevoie de el la Washington. Moise, revino-ti la realitate sau pune mina si invata inainte sa scrii sau ai uitat ca romanul nu-i prost.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase